突然想同朋友食韓國餐廳,見到呢間幾多好評,同埋啲相好似好吸引咁,於是就踩上去試食了。 我哋7點去食,咁上到去係無乜客,後尾8點幾就開始多人。我哋嗌左嗰部隊鍋,同埋芝士甜辣烤雞,一杯mocha。 首先,我同朋友成日都覺得用幾百蚊去食煲公仔麵好似啲水魚行為,但係人生志在嘗試,所以我哋都係當係第一次體驗。佢一上嚟嗰顔色就有啲不妙,我哋印象中既部隊鍋係紅紅哋既,佢係芝士湯咁,飲左一啖湯發現同我平時食開既芝士公仔麵湯底係無乜差別。差唔多200蚊但係得少少餸,一啲腸、一條金針菇,同埋少少午餐肉,其實唔係好抵,但係我嗰frd話全場Mvp係舊午餐肉。不過都話勇於嘗試係好事,呢個都係試過一次就算,想食都係返屋企煮公仔麵算,真係相差無幾。 之後,嗰芝士甜辣炸雞其實算ok好食,係有啲辣辣地既。但係佢幾搞笑😂😂佢唔係好正宗,勁似大雜燴咁,入邊竟然有魚蛋同獅子狗,令我諗起食神入邊一句台詞:「吵咩吖!撈埋一齊做瀨尿魚蛋吖笨!」佢似係雞煲嗰啲雞多過韓式烤雞咁。 最後嗰杯mocha有啲溝左水既feel唔好飲。 整體嚟講不過不失既,環境算係幾舒適既,燈光明亮,仲會播下啲k-pop歌,但係如果係難得同朋友出
最後嗰杯mocha有啲溝左水既feel唔好飲。
整體嚟講不過不失既,環境算係幾舒適既,燈光明亮,仲會播下啲k-pop歌,但係如果係難得同朋友出嚟想食好西,呢個就唔係一個好選擇了。
2023-03-02 336 浏览
今晚又係我同媽咪2個人去食🥳。去到發現平日夜晚好小人,環境好闊落,坐得好舒服。舖頭入面都有大電視播緊近排hit嘅K-pop,好有韓國feel🇰🇷~我地嗌左雙重滋味🍗🍗,韓式手抓飯🍙同埋Mango Ade🍹。雙重滋味,我地揀左香辣炸雞同埋香蒜炸雞。可以揀有骨或者冇骨。我唔係食得好辣,所以覺得香辣味好辣🤣。香蒜味就中規中矩。啲雞肉好實,食幾舊就開始飽🥵。韓式手抓飯主要有3種材料—紫菜,蟹籽同蟹柳。店員都有比手套我地自己整,唔怕會整污糟隻手。撈埋之後個飯好好食👍🏻💯,未試過一定要試可以試!野飲可以揀嗌一杯或者一jar。芒果味梳打🍹好好飲,好解喝~🌟用OpenRice訂座可以享用75折優惠,小心唔好錯過‼️
雙重滋味

Mango  Ade

野飲可以揀嗌一杯或者一jar。芒果味梳打🍹好好飲,好解喝~
2023-02-27
雙重滋味
Mango  Ade
2023-03-01 102 浏览
今日放假跟朋友到銅鑼灣逛街、食嘢。來到銅鑼灣利舞臺廣場,嗰度有好多嘢食㗎,有一間叫DODAM CHICKEN的韓國食店,我喺觀塘試過,那間好好味喎, 想這間亦都應該唔錯,於是就上去試下餐廳座位舒適,店員有禮,環境好靚、好有韓feel。 我們就嗌咗兩個午餐, 食韓國嘢一定要叫炸雞黃金鹹蛋脆雞,嘩啲金黃鹹蛋嘅味道非常之香濃, 脆雞啲皮又薄又脆, 雞肉的口感 嫩滑入味,配上 沙律和蘿蔔,更加醒胃,真係絕配似在韓國嘅感覺,水準真係好高。食完脆雞,我哋又食一個韓式炸醬年糕,真係好似去咗韓國食的味道,年糕又有啲炸雞粒相伴,加入炸醬汁,我真係好開心,好滿足午餐係可以有飲品自己選擇,泡菜、韓國粉絲可以任添,真係超值呀 這間韓國餐廳,真係值得介紹畀朋友來食,抵食、好味。

餐廳座位舒適,店員有禮,環境好靚、好有韓feel。

我們就嗌咗兩個午餐, 食韓國嘢一定要叫炸雞
似在韓國嘅感覺,水準真係好高。

這間韓國餐廳,真係值得介紹畀朋友來食,抵食、好味。

2023-02-25 218 浏览
韓式炸雞之夜🍗🍗🍗是日約了三五知己到訪了位於銅鑼灣鬧市中一間韓式炸雞店以解思‘’韓‘’之病🤣🤣🤣蜂蜜牛油香蒜脆雞$212烤芝士豬肋骨$228韓式炸醬年糕$155整體而言,食物質素高,雞肉嫩滑,有肉汁,豬肋骨配上芝士超好味,年糕軟身醬汁濃,惹味可口,如果配埋啤酒簡直一流👍👍👍,而且份量亦算多,用膳環境舒適,週五、六、日及公衆假期用膳人數多,有興趣嘅朋友仔記住要先訂枱喔😉
韓式炸雞之夜

烤芝士豬肋骨
韓式炸醬年糕
蜂蜜牛油香蒜脆雞
2023-02-23 181 浏览
Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖-位於銅鑼灣的Dodam Chicken 環境很好很適合朋友聚餐 食物方面 芝士年糕拉麵好吃但比想像中的小 年糕和拉麵都很有嚼勁 甜辣烤雞偏甜香蒜醬油的烤雞很好吃 蠻推薦的!-🧀 芝士年糕拉麵 $175🐔 Baked Half Half $248🍎 Somersby Apple Cider $88環境 ⭐️ 4/5食物 ⭐️ 4/5推薦指數⭐️ 4/5#銅鑼灣美食 #香港美食 #美食 #koreanfood
Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖

食物 ⭐️ 4/5
推薦指數⭐️ 4/5

#銅鑼灣美食 #香港美食 #美食 #koreanfood
2023-02-23 2452 浏览
三年冇得去旅行,真係好掛住韓國既小食同埋炸雞~今日放工去利舞台搵食,見到有間DODAM CHICKEN排長龍,決定一於試下佢入到餐廳內,裝潢好有韓國氣氛,用黑色鐵通裝飾~場內仲有好幾部電視一路播放KPOP 令食客好似身置韓國咁~仲好似有韓國人係到食飯!!好期待呀~ 因為今次得兩個人,怕食唔哂會浪費~所以只可以叫蜂蜜牛油香蒜脆雞同埋pizza蜂蜜牛油香蒜烤雞因為朋友怕熱氣,今次叫左烤雞而冇叫炸雞,本來都有少少擔心會唔會唔好食。但係,喱個炸雞真係冇令人失望,一上菜已經聞到超香蒜味同埋蜂蜜味~平時喱種有醬汁既雞都可能會令雞皮冇咁脆,但喱到完全冇喱個問題!烤雞好脆而入面既肉仍然係好嫩!!100分既推介!!黎到DODAM CHICKEN 咩都唔食都一定要叫喱個蜂蜜牛油香蒜烤雞! 黑松露蘑菇薄餅喱到既PIZZA並唔係美式厚底PIZZA,餅底比較脆同薄,更加傾向似餅乾既質感,所以兩個人食都可以食到~ 餅面用料超足,每一啖都可以食到黑松露同芝士同蘑菇結合,香口唔肥膩,一啖薄餅一啖炸雞真係人生既享受~~埋單時去到櫃台仲發現原來老闆原來係韓國人!!難怪喱到既韓國氣氛特別濃厚啦~下次帶多少少人黎就可以食到多

蜂蜜牛油香蒜烤雞

黑松露蘑菇薄餅

埋單時去到櫃台仲發現原來老闆原來係韓國人!!難怪喱到既韓國氣氛特別濃厚啦~下次帶多少少人黎就可以食到多D款式既食物啦
2022-12-29
2023-02-22 178 浏览
朋友仔話想食韓國野、銅鑼灣,唔洗諗即刻搵左dodam chicken! 記得之前同朋友食過觀塘分店,已經覺得好高質,炸雞唔厚粉,夠味又夠嫰。另外,海鮮煎餅都係必叫之選,料多而煎得好香口同好脆,食多幾塊都唔會覺得漏。芝士蛋捲就無乜特別,但都係煮得岩岩好,唔會覺得個蛋好老。第一次黎銅鑼灣分店,唔算好多人,啲位都算坐得舒服,而且人手好夠,基本上一叫都會有人黎🤣🤣不過相比觀塘分店,佢個海鮮煎餅唔夠熱同埋林左🫠🫠但其他野黎講都保持到

芝士蛋捲
炸雞
海鮮煎餅
芝士蛋捲
炸雞
2023-02-17 174 浏览
餐廳位於利舞台廣場,交通方便,容易到達。餐廳面積頗大,座位很多,但8點鐘去到已經有好多客人,要等一陣時間先可以入座。餐牌圖文並茂,見到好多食物都好吸引,但係我地只得兩個人,又唔能夠眼闊肚窄,幾經掙扎,最後點左兩個主食。蜂蜜豉油香蒜脆雞(半份)半份大概有六件雞,兩個人食啱啱好。脆雞色澤好靚,帶點油光。蜂蜜帶甜味,豉油則微鹹,兩種味道出奇地夾,非常惹味。雞肉好滑,有肉汁,唔會炸得好柴,令人食到lam lam脷。芝士年糕拉麵用鐵板上菜,份量好大碟。年糕好煙韌,芝士熱辣辣時,拉絲效果勁。當芝士灘涷了,以為芝士會變硬啦,但原來無喎,反而更有芝士味。重點當然係個拉麵啦,個醬汁比較辣,大大刺激我嘅味覺神經,但唔會太嗆,越食越想食,yummy.另外叫左jar YUJIade, 可以消除芝士同炸雞嘅油膩感,超爽,邊個話食炸雞一定要配啤酒㗎。雖然價錢唔算特別平,但計埋位置,份量都算值呀,所以我地明白點解叫做人氣餐廳。
餐廳位於利舞台廣場,交通方便,容易到達。

餐牌圖文並茂,見到好多食物都好吸引

蜂蜜豉油香蒜脆雞(半份)
半份大概有六件雞,兩個人食啱啱好。

芝士年糕拉麵

另外叫左jar YUJIade

食飽飽先有動力減肥架嘛 食餐炸雞獎勵下努力運動嘅自己今次黎到呢間都幾出名嘅韓式炸雞店試下先好多野食都望落好邪惡 但好好味😈.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆.▪️蜂蜜牛油香蒜脆雞(半份) $152▫️芝士辣無骨烤雞拉麵 $208▪️Mango Yogurt Smoothie $58.脆雞好有驚喜 醬汁甘甜皮脆肉嫩上面仲鋪滿好多炸蒜片 正~~有得揀要唔要骨 無骨就懶人致愛啦❤️半分都已經份量好多 勁多粒.烤雞拉麵就芝士拉絲好邪惡 拉麵好好食 唔會太辣 烤雞就冇脆雞咁好食 不過都好入味😋.❝
食飽飽先有動力減肥架嘛
▪️蜂蜜牛油香蒜脆雞(半份) $152
▫️芝士辣無骨烤雞拉麵 $208
▪️Mango Yogurt Smoothie $58
脆雞好有驚喜 醬汁甘甜皮脆肉嫩
上面仲鋪滿好多炸蒜片 正~~
有得揀要唔要骨 無骨就懶人致愛啦❤️
半分都已經份量好多 勁多粒
烤雞拉麵就芝士拉絲好邪惡
拉麵好好食 唔會太辣
烤雞就冇脆雞咁好食 不過都好入味😋

2023-02-05 187 浏览
老實講一打開個Menu,價錢真係唔係特別平,不過!每樣食物嘅份量都好多,加上味道出色,所以都值得推介炸雞款式有好多,如果想試多個一個口味,建議可以叫半份半份,或者同多啲朋友嚟食。如果兩個人嚟食,其實叫半份已經好足夠,仲可以叫埋其他小食,絕對夠哂。雞肉可以選擇無骨,雞肉嫩滑,我最怕食都好乾嘅雞肉,不過佢好Juicy, 加埋香濃嘅蜜糖汁,惹味得嚟又唔會覺得好熱氣。海鮮煎餅呢個煎餅嘅size比喺韓國街食到嘅大好多。而且真材實料,有好多魷魚🦑,蝦🦐等等海鮮,配埋個酸甜嘅醬汁,配搭非常理想。佢煎得好薄,唔會有平時喺其他地方食都好粉嘅感覺我哋兩個人唔算大隻,所以叫呢兩樣嘢好滿足,如果大食少少,建議可以再叫多一個小食。

海鮮煎餅

呢個煎餅嘅size比喺韓國街食到嘅大好多。
佢煎得好薄,唔會有平時喺其他地方食都好粉嘅感覺

• 蜂蜜牛油脆雞
  • 韓式海鮮煎餅
2023-01-31 1188 浏览
◾️◾️◾️✨銅鑼灣滋味韓式炸雞🍗✨◾️◾️◾️高水準超大份👍👍#mayfoodie_causewaybay◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️最近寒風陣陣💨💨, 同朋友試咗呢一間充滿韓風嘅餐廳🤓🇰🇷呢間係位於銅鑼灣利舞臺18樓嘅韓式食品店😋食完之後整體感覺良好✨ 所以好想推介俾大家👍👍◾️◾️◾️◾️◾️[ 環境方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️餐廳以韓國街頭風格設計為主✨周圍配以黑色鐵通作點綴🇰🇷增添左休閒嘅氣氛👍而為咗令食客可以更加投入喺韓風入面,餐廳更設置幾部電視機不斷播放最新嘅韓國流行kpop🙈唔會令你食飯嘅時候覺得好悶◾️◾️◾️◾️◾️ [ 食物方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️(1) ✨芝士年糕拉麵✨Rice Cake with Ramen Noodle with Cheese👉Rating: 8 out of 10芝士年糕整得非常煙韌😋非常有口感👍👍公仔麵配以醬汁下非常濃味可口✨✨整體份量非常充足,兩個人食剛剛好(2) ✨蜂蜜牛油香蒜焗烤雞✨🍗Honey Butter Garlic Chicken👉Rating: 8 out of 10烤雞咬落去非常有肉汁😋十分惹味👍👍而雞嘅外皮都煎得非常香脆🍗形成外脆內軟嘅口感✨另外, 呢碟菜式亦都附有酸味
◾️◾️◾️✨銅鑼灣滋味韓式炸雞🍗✨◾️◾️◾️

高水準超大份👍👍

#mayfoodie_causewaybay

◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️

最近寒風陣陣💨💨, 同朋友試咗呢一間充滿韓風嘅餐廳🤓🇰🇷

呢間係位於銅鑼灣利舞臺18樓嘅韓式食品店😋
食完之後整體感覺良好✨
所以好想推介俾大家👍👍

◾️◾️◾️◾️◾️[ 環境方面 ] ◾️◾️◾️◾️◾️

餐廳以韓國街頭風格設計為主✨
周圍配以黑色鐵通作點綴🇰🇷
增添左休閒嘅氣氛👍

而為咗令食客可以更加投入喺韓風入面,
餐廳更設置幾部電視機不斷播放最新嘅韓國流行kpop🙈

烤雞咬落去非常有肉汁😋
十分惹味👍👍
而雞嘅外皮都煎得非常香脆🍗
形成外脆內軟嘅口感✨

另外, 呢碟菜式亦都附有酸味蘿蔔作前菜,
非常開胃👍👍

總括嚟講, 呢間餐廳我自己食過幾次
覺得非常高質, 性價比高😋
所以好想推介俾大家✨✨

◾️◾️◾️◾️◾️[ Information ] ◾️◾️◾️◾️◾️

📍 Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖
2023-01-31
  • 芝士年糕拉麵
  • 香蒜焗烤雞
2023-01-31 130 浏览
喺利舞臺Dodam Chicken嗌咗幾樣嘢,其中最好食係黃金鹹蛋脆雞(有骨)同埋黑松露卡邦尼炒年糕🐹炸雞外皮好脆,而且有滿滿嘅鹹蛋黃喺外面,不過入面一啲都唔乾,好濕潤,外脆內軟好好食😋卡邦尼年糕上面灑上芝士粉,入面有蘑菇煙肉洋蔥,雖然睇落去細細份,不過有芝士嘅關係都幾飽肚🐽服務員偏年輕,而且都幾有禮貌
服務員偏年輕,而且都幾有禮貌
2022-12-09
  • 黃金鹹蛋脆雞
  • 黑松露卡邦尼炒年糕
2023-01-23 242 浏览
約左朋友仔去銅鑼灣利舞台Dodam Chicken。又想食烤雞同脆雞,決定叫晒兩款試下。見到隔離枱既pizza好正,忍不住叫左一個😂😂一人一碟醃蘿蔔,味道唔會太酸,岩晒解炸雞的肥膩。香蒜豉油脆雞$205想食得方便緊係叫無骨啦,啖啖都是肉,特別滿足。而且脆雞的分量多,滿滿都係香蒜豉油醬汁,很惹味。招牌甜辣芝士無骨烤雞 $205配料有年糕、獅子狗、菜、芝士和甜辣烤雞。爆多芝士,一拉就拉到一絲絲的芝士,一口芝士一口烤雞和年糕,很邪惡。古岡左拉芝士薄餅 $135薄餅是小編喜歡薄底,非常脆口,餡料有菇和果仁,漿汁係甜甜的。Dodam Chicken有好多款唔同嘅韓國特色小食。餐牌如下。

一人一碟醃蘿蔔,味道唔會太酸,岩晒解炸雞的肥膩。

香蒜豉油脆雞$205

招牌甜辣芝士無骨烤雞 $205

古岡左拉芝士薄餅 $135

Dodam Chicken有好多款唔同嘅韓國特色小食。
餐牌如下。
2023-01-21 240 浏览
睇完Blackpink 仲好想繼續追趕韓風🎸今日lunch 想食炸雞🍗 就過左Dodam Chicken 銅鑼灣店見午市套餐好多炸雞款式揀🤩套餐包埋任食自助bar: 前菜有炒韓式粉絲+辣泡菜、柚子茶,另跟餐有一罐飲品🧃過年前又唔想食咁熱氣,點左一份蜂蜜牛油香蒜焗烤雞$85 (無骨啖啖肉版) 烤雞蜂蜜甜味,夾蒜片味濃夠惹味,餐有醃蘿蔔、沙律伴碟,減下膩飽😆我唔飲甜野,就加$10 要檸檬茶☕ 套餐有人蔘雞湯、魚片湯、沙律、薄餅、年糕等都是招牌菜,下次約齊飯腳食多幾款先😋

我唔飲甜野,就加$10 要檸檬茶☕

2023-01-19
  • 蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
雖然冇得飛韓國,但係喺香港都可以搵到好多韓國嘅美食😝 今次就同朋友過咗嚟銅鑼灣嘅波斯富街到行街,發現利舞臺有一間叫做dodam chicken嘅韓國料理,餐廳嘅嘢食好多元化,喺韓國食到嘅美食依度都可以搵到😝💓 嚟到嘅時候發現餐廳都好有韓國嘅氣氛,播緊K-Pop同埋韓國音樂,好似置身喺韓國咁樣,而且人氣超高,差唔多全full🥳✨千層酥薄餅有意外嘅驚喜,估唔到咁好食😝 首先材料好豐富,裏邊包括泡菜、芝士、煙肉同埋蘑菇,薄餅烤得好香脆,裏面夾雜着芝士同埋泡菜等等嘅餡料,好友層次同埋口感好match✨蜂蜜味炸雞🍗必食推介,一定要食依度嘅炸雞😝 超級超級香脆,外脆內軟,雞翼每隻都係啱啱烤起,所以一咬落去就已經爆肉汁,超級Juice✨✨芒果奶昔芒果奶昔唔會太甜,好清香
雖然冇得飛韓國,但係喺香港都可以搵到好多韓國嘅美食😝

✨千層酥薄餅

✨蜂蜜味炸雞🍗

✨芒果奶昔
芒果奶昔唔會太甜,好清香