2023-06-14 60 浏览
🐳每逢週年紀念,都會頭痛唸去邊間餐廳食飯慶祝,雖然今晚嚟呢間餐廳唔係為咗慶祝啲乜嘢,但係我覺得好適合舉辦慶祝活動。🐳餐廳大小適中,環境寧靜舒服,屬於有情調的一間西餐廳,而且價錢絕對可以負擔得起。🐳Dinner set Starter 🥐 黑糖麵包with cream + 🥗 沙律麵包甜甜的,非常鬆軟沙律有誠意Soup 🥣 +💰48法式龍蝦湯🦞香味十足,海鮮味濃烈,非常Creamy。如果唔加錢飲龍蝦湯,都可以飲是日餐湯,今晚係南瓜湯,我都覺得好好飲。Main Course 新鮮海膽蟹肉意粉🍝有兩大件海膽喺上面,口感好特別,鬆鬆的,雖然唔知係咩海膽,但係海膽好鮮好好食,至於意粉調配嘅醬汁,再加上非常非常之多嘅蟹肉,每一啖意粉都有蟹肉喺入面,非常好味抵食。Add on +💰88 香草忌廉煮紐西蘭藍青口擺盤擺得好靚,每隻藍青口都企喺身,另外香草忌廉汁真好惹味,藍青口嘅口感好似生蠔嘅口感,脹卜卜的+腍腍的,非常推薦!🐳脆皮德國鹹豬手配酸椰菜蜜糖黑椒汁💰178呢個價錢可以食到咁高質素嘅鹹豬手,我覺得非常抵食,鹹豬手燒得啱啱好,一啲都唔韌。另外仲有薯角和薯菜,而且擺盤都係十分之靚的。🐳芝士奶蓋四季春

🐳Dinner set
麵包甜甜的,非常鬆軟
沙律有誠意

Soup 🥣 +💰48法式龍蝦湯🦞

Main Course 新鮮海膽蟹肉意粉🍝

Add on +💰88 香草忌廉煮紐西蘭藍青口

🐳脆皮德國鹹豬手配酸椰菜蜜糖黑椒汁💰178

🐳芝士奶蓋四季春配水蜜桃with set +💰22
🐳熱情果梳打with set +💰20
2023-06-13 152 浏览
呢間dineland位於屯門建生附近❤️一入到去餐廳嘅環境好優美 店員安排咗我哋坐喺靠窗位置 好舒服💕 枱上面仲有個小蠟燭好有情調😍都幾適合情侶約會或者朋友聚餐😳😳😳夜晚有套餐叫❤️包括前菜餐湯主菜同埋嘢飲❤️我哋另外仲加咗半打生蠔🥰🥰🥰首先講吓個生蠔 店員話係來自韓國嘅😍好清甜爽口🥰🥰🥰而且有鮮味得嚟唔會腥❤️前菜係巴拿馬火腿蜜瓜💕蜜瓜好甜同巴拿馬火腿好夾😍😍😍湯我哋分別叫咗南瓜湯同埋龍蝦湯😚南瓜湯好甜,而且好Creamy🥳🥳🥳龍蝦湯就好鮮味💕💕另外個黑糖麵包都大推💖💖💖黑糖味好重 而且上台嘅時候熱辣辣🔥🔥🔥然後係夏威夷薄餅🍕黑松露帶子寬帶麵❤️薄餅好脆又香😚😚😚黑松露帶子寬帶面啲黑松露係即刨 而且好重黑松露味 帶子仲要煎到好焦香 內裡就軟😍😍😍走嘅時候食唔晒嘅🍕🍕店員仲主動問我哋需唔需要打包❤️❤️呢間餐廳絕對係一間隱世嘅好西餐❤️環境靚 食物質素高 服務仲要勁好🥰

前菜係巴拿馬火腿蜜瓜💕蜜瓜好甜同巴拿馬火腿好夾😍😍😍

走嘅時候食唔晒嘅🍕🍕店員仲主動問我哋需唔需要打包❤️❤️
2023-05-17 805 浏览
見依間餐廳好似森林咁靚,生日同朋友去試下。叫左香煎西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁、美國安格斯頂級肉眼扒配紅酒燒汁和三文魚帶子忌廉意大利麵,最後甜品叫左個心太軟。每樣都好好味,仲好大碟,我特別鍾意食會既豬鞍扒,好多汁,同個蜜糖芥末味好襯,而個意大利麵又好creamy。係肉眼扒有少少韌,但個味唔差,無影響本體感覺。心太軟可以寫字,好岩慶祝用。
見依間餐廳好似森林咁靚,生日同朋友去試下。

心太軟可以寫字,好岩慶祝用。
2023-05-09 399 浏览
黑松露蟹肉野菌意大利飯成個汁夠哂creamy,黑松露味都夠重,表面灑上香氣撲鼻嘅芝士粉,成個飯主要食佢個蘑菇汁,味道其實唔錯,不過蟹肉就唔係太食到。餐前係正常既牛油黑糖餐包,基本質素。南瓜湯都唔錯,飲到南瓜嘅電甜味同忌廉味,可以既話想飲多幾碗。凍朱古力用左碎冰,外觀感覺唔錯,不過味道都冇乜特別,同茶餐廳差唔多。雖然冇加一,但係畀我嘅感覺係偏貴少少。不過值得一讚嘅係服務唔差,環境舒適,坐得舒舒服服。
黑松露蟹肉野菌意大利飯

2023-02-24
2023-05-08 277 浏览
話說朋友喺呢邊返工,佢話多咗好多餐廳叫我嚟試吓,我哋搵左個星期六晏晝黎食喂呀,lunch就食生蠔會唔會太開心呀💕但佢真係太抵啦,加$28有精選生蠔兩隻餐湯餐包我哋叫咗🔸蟹籽蟹肉忌廉意粉($102)每一條意粉都比濃濃嘅忌廉包裹住,蟹籽同蟹肉嘅份量都好足👍🏻🔸脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁($106)真係好脆皮,配上甜甜地又辣辣地嘅黑椒汁,多種口味係口入面沖擊🔸香煎西班牙豬鞍配蜜糖芥末籽汁($148)豬鞍煎得啱啱好,切開嘅時候仲有好多肉汁我哋仲加咗$25要朱古力心太軟同法式焦糖燉蛋,為呢一餐畫上完美嘅句號

餐湯餐包

我哋叫咗
🔸蟹籽蟹肉忌廉意粉($102)
每一條意粉都比濃濃嘅忌廉包裹住,蟹籽同蟹肉嘅份量都好足👍🏻

🔸脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁($106)

🔸香煎西班牙豬鞍配蜜糖芥末籽汁($148)
豬鞍煎得啱啱好,切開嘅時候仲有好多肉汁

• 慢煮西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁
  • 脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁
2023-04-09 522 浏览
餐廳人數有限 (around 20)所以夜晚dinner可以book枱6點,6點半,8點,8點半 (4個時段)晚餐用餐時間2小時我地8人用餐 6點半 今日餐廳人數唔算好爆環境舒服(有background music, 音量同Playlist 可接受) 服務有禮 最重要係呢個環境可以傾到計建議多人去 可以試多d野食 晚餐有頭盤 (火腿+沙律菜), 餐湯, 黑糖麵包, main, 餐飲 (凍飲+3蚊) 凍檸茶叫少冰真係少冰 (抵讚👍👍)會再惠顧😊
2023-04-08
德國咸豬手 配酸梛菜
套餐C 黑松露帶子意大利飯
心太軟
2023-03-15 426 浏览
今晚即興同朋友食飯,3大2細,我地叫左幾樣野,食得飽,餐廳服務好,會等我地食完一樣先再上一樣菜,唔會趕住食,可以慢慢食住傾計✌️✌️點餐後一人一個熱辣辣黑糖包,配埋牛油超好味前菜我地食左個煙三文魚沙律同埋飲左個餐湯我地點左一個dinner set,係海膽意粉(唔記得咩名)海膽鮮甜,意粉食落有陣陣酒香海鮮拼盤有生蠔(唔記得睇下係咩品種),翡翠螺同熟蝦(每款有4隻),好新鮮,好味卡邦尼意粉好適合小朋友食😆同埋味道唔錯海鮮意大利飯好多料,但意大利飯未夠熟,但味道好,總算加返分雙重芝士pizza批夠薄,勁多芝士,大滿足最後叫埋個甜品心太軟,有朱古力流心既甜品,食完會好開心餐飲仲有凍檸茶(可以叫其他飲品),茶底靚,好飲以上餐飯唔算係好平,但直得係呢個價錢

點餐後一人一個熱辣辣黑糖包,配埋牛油超好味

前菜我地食左個煙三文魚沙律同埋飲左個餐湯

我地點左一個dinner set,係海膽意粉(唔記得咩名)
海膽鮮甜,意粉食落有陣陣酒香

海鮮拼盤

卡邦尼意粉
好適合小朋友食😆同埋味道唔錯

海鮮意大利飯
好多料,但意大利飯未夠熟,但味道好,總算加返分

雙重芝士pizza
批夠薄,勁多芝士,大滿足

最後叫埋個甜品
心太軟,有朱古力流心既甜品,食完會好開心

餐飲仲有凍檸茶(可以叫其他飲品),茶底靚,好飲

以上餐飯唔算係好平,但直得係呢個價錢

• 黑糖麵包
2023-03-01 364 浏览
去咗田景邨附近做嘢,朋友話有間隱世西餐廳幾好食,叫我去試吓,餐廳大約有8至10張枱,樓底高,有格調,感覺舒適,同friend傾計就啱晒,不過朋友話中午時段好多人,想舒適啲,就唔好繁忙時間去喇!我叫咗個午餐-脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁$106,凍飲+$3。店員很細心話幫我切埋👍,另外可以揀餐湯或者沙律,我揀咗餐湯,係南瓜湯,南瓜湯好足料,好重南瓜味😍,麵包配特製嘅牛油幾好食,豬手配粗薯條及沙律菜,豬手香脆,咸味適中,配蜜糖黑椒汁又幾特別🤩。有一樣嘢真係好可惜,就係好飽😂,因為朋友話加$25就可以有個甜品,tiramisù/朱古力心太軟/法式焦糖燉蛋/豆腐奶凍,我真係好想食架,但我真係食唔落😭,明明阿女話人有兩個胃,正餐一個胃,甜品一個胃架喎😂,點解我無嘅🤣,最後埋單盛惠$109,唔駛加一。

2023-02-19 383 浏览
幫襯左Dineland幾次,記得第一次黎,行左一個圈都未搵到間餐廳,但其實唔難搵,係寶怡花園對面就係,成個環境都好chill,落地玻璃,就算隔離係條路都有feel,但通常都會被人坐左,好搶手。食物方面,即使午市,都有生蠔加配,$24有2隻,新鮮已經抵讚!麵包控超喜歡佢地既餐包,暖住上枱,配牛油,唔太甜,又軟熟!午市主菜最推介係黑松露蟹肉野菌意大利飯,味道濃郁但又唔膩,蟹肉份量好多,基本上每啖都食到蟹肉!飲品就次次都叫奶蓋烏龍草莓,台飲對我影響太深😅餐廳服務又好,態度好nice,但最大既問題係油煙,好彩樓低高,唔會話成身味咁就走出去同埋記得預鬆時間,就算唔洗等位,本來小店都咩係自己整,慢工出細火
麵包控超喜歡佢地既餐包,暖住上枱,配牛油,唔太甜,又軟熟!
飲品就次次都叫奶蓋烏龍草莓,台飲對我影響太深😅
2023-02-15 415 浏览
高級餐廳價錢$999 茶餐廳質素都不如Menu 基本上淨係可選擇pasta 同main course頭盤黑糖包 (可能係最好食個樣) 半打生蠔 正常吞拿魚西瓜他他 (普通) 吞拿魚刺身配西瓜餐湯 龍蝦🦞湯 還可以龍蝦汁意大利飯大蝦3隻得個大 煮到有啲似擦子膠 飯就正常呢個真係茶餐廳質素都不如牛柳5成熟 煮到7成 塊扒韌到咬唔開龍蝦就普通最後甜品心太軟的仲好食過main course 餐飲揀左杯拉花咖啡 苦到 McCafé 質素仲好 結論$999 呢個價錢真係無下次 去附近食雲川燒 譚仔仲會好啲
高級餐廳價錢$999 茶餐廳質素都不如

頭盤黑糖包 (可能係最好食個樣)
半打生蠔 正常

吞拿魚西瓜他他 (普通)

吞拿魚刺身配西瓜

2023-02-14
庆祝纪念
情人节
2023-01-13 493 浏览
有好一排冇返屯門,屋企人推介話附近開左間好食又抵食嘅西餐~叫我一齊嚟呢間「Dineland」試下晚餐🍽「🥖黑糖餐包+🥕甘筍忌廉湯+🐮風乾牛肉沙律」熱辣辣嘅黑糖餐包鬆軟又香口~深得我兩個寶貝歡心❤️而侍應姐姐亦都好好人,見佢地鍾意請多2個佢地食~至於甘筍忌廉湯,一啲草青味都冇,清新得嚟甜甜地~餐湯配餐包,perfect 👍🏻仲有風乾牛肉沙律,塊風乾牛肉味道極香濃~配上酸酸味味嘅沙律菜,作為前菜夠曬開胃~「🦐🦞海鮮拼盤」&「🦪半打日本真蠔」+$$就可以2選1~海鮮拼盤啲海鮮全部都好鮮甜~特別係啲翡翠螺,又甜又彈牙😋不過啲蠔屬於法國蠔,偏鹹同重金屬味~就係唔係太啱我地嘅口味喇~於是又order咗半打日本真蠔~日本真蠔類細細隻,但就蠔味偏甜,淡淡果香~「🐦經典鴨肉醬闊帶麵」&「🦀新鮮海膽蟹肉意粉」我好鍾意食鴨,鴨肉醬會比起一般用牛肉醬個味嚟得冇咁鹹濃,但好香鴨味~配埋闊帶麵,條條都掛曬醬汁,正😋至於海膽蟹肉意粉,喜愛海鮮嘅一定會點~海膽蟹肉都夠曬鮮甜,配上煮得啱啱好嘅彈牙意粉,回味無窮👍🏻「🍄即刨黑松露帶子意大利飯」&「🐽西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁」先講黑松露帶子意大利飯,係用左即刨黑松露~

有好一排冇返屯門,屋企人推介話附近開左間好食又抵食嘅西餐~
叫我一齊嚟呢間「Dineland」試下晚餐🍽

「🥖黑糖餐包+🥕甘筍忌廉湯+🐮風乾牛肉沙律」
熱辣辣嘅黑糖餐包鬆軟又香口~
深得我兩個寶貝歡心❤️
侍應姐姐亦都好好人,見佢地鍾意請多2個佢地食~
至於甘筍忌廉湯,一啲草青味都冇,清新得嚟甜甜地~
餐湯配餐包,perfect 👍🏻
仲有風乾牛肉沙律,塊風乾牛肉味道極香濃~
配上酸酸味味嘅沙律菜,作為前菜夠曬開胃~

「🦐🦞海鮮拼盤」&「🦪半打日本真蠔」
+$$就可以2選1~
海鮮拼盤啲海鮮全部都好鮮甜~
特別係啲翡翠螺,又甜又彈牙😋
不過啲蠔屬於法國蠔,偏鹹同重金屬味~
就係唔係太啱我地嘅口味喇~
於是又order咗半打日本真蠔~
日本真蠔類細細隻,但就蠔味偏甜,淡淡果香~

「🐦經典鴨肉醬闊帶麵」&「🦀新鮮海膽蟹肉意粉」
配埋闊帶麵,條條都掛曬醬汁,正😋
至於海膽蟹肉意粉,喜愛海鮮嘅一定會點~
海膽蟹肉都夠曬鮮甜,配上煮得啱啱好嘅彈牙意粉,回味無窮👍🏻

先講黑松露帶子意大利飯,係用左即刨黑松露~
啲香氣係用醬冇得比嘅,而帶子亦都剛好~
整體高質✨✨不過配上意大利飯,一個人食就會覺得易濟稍膩左啲,同人一齊share食就good good la👍🏻
至於豬鞍扒,外表勝於內在,一望到真係好吸睛㗎!👀
不過入面肉質就鞋口左啲,同埋冇乜肉味,係靠返個蜜糖芥末籽汁搭夠~
  • 黑糖麵包
  • 經典鴨肉醬闊帶麵
  • 新鮮海膽蟹肉意粉
2022-12-19 416 浏览
超高質抵食屯門西餐小店😍兩食咁多野最後埋單先$234!話說睇完中醫想搵d野食屯門呢間西餐小店雖然位置唔起眼但係超高質超抵食!好想推介餐廳有室外座位 可以同朋友係出面梳化住住傾計室內亦有落地大玻璃餐台用左雲石枱空間感十足 成個環境好舒服!全部套餐已包湯/沙律 仲有包 同飲品超抵▶脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁 $106呢個一上枱真係「哇」左-聲超級大份 真係成個斧頭咁大個咸豬手烤得超脆 肉質唔算太咸 岩岩好配埋脆薯條同埋蜜糖黑椒汁酸甜咸既味道 外脆內軟口感好豐富咱先$106 真係超高cp値兩個人都食唔哂 台大份到最尾要打包添▶生蠔2隻$24加+$24就有兩隻精選生蠔又係非常抵食 沒有不點的理由蛋冰凍既生蠔都好新鮮 有淡淡咸海水味▶意大利煙燻豬腩肉卡邦尼意粉$76上面灑左d芝士碎一上枱已經覺得好靚cabornara好濃奶油味 豬腩肉好香!雖然膩左少少 但整體都係好高質▶buffalo wings 2隻 $22酸酸甜甜既buffalo wings如果加d 辣味會更惹味
超高質抵食屯門西餐小店😍
兩食咁多野最後埋單先$234!
話說睇完中醫想搵d野食
屯門呢間西餐小店雖然位置唔起眼
但係超高質超抵食!好想推介

餐廳有室外座位 可以同朋友係出面梳化住住傾計
室內亦有落地大玻璃

餐台用左雲石枱
空間感十足 成個環境好舒服!
全部套餐已包湯/沙律 仲有包 同飲品超抵

冰凍既生蠔都好新鮮 有淡淡咸海水味

▶意大利煙燻豬腩肉卡邦尼意粉$76
上面灑左d芝士碎
一上枱已經覺得好靚
cabornara好濃奶油味 豬腩肉好香!
雖然膩左少少 但整體都係好高質

▶buffalo wings 2隻 $22
酸酸甜甜既buffalo wings
如果加d 辣味會更惹味
  • 脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁
2022-11-19 516 浏览
今日同老公去盈豐商場行下,記得附近有間餐廳,聽講食物都唔錯,所以我哋就去試下。午餐有18款可以選擇,好多食物都好吸引,最後決定試下西班牙辣蕃茄肉丸焗意粉,手打安格斯牛肉燒菠蘿漢堡配薯菜。西班牙辣蕃茄肉丸焗意粉,蕃茄醬汁好濃郁,微辣嘅意粉令人胃口大開,唔錯。手打安格斯牛肉燒菠蘿漢堡配薯菜,燒菠蘿配上安格斯牛肉,簡直係完美組合,手打牛肉肉質嫩滑,再加上香脆嘅漢堡包,我忍唔住食咗大半舊。可能今日係星期六,所以好多人幫襯,環境有少少嘈吵,希望有機會閒日再嚟試下其他食物。

2022-11-19
第一次寫食評,因為真係食得唔多愉快!初時打電話去訂位,本來訂星期五晚,但話要分時段,話一至四就無分,所以最後訂左星期三,咁佢無提過要限時交枱,我仲交帶話因為慶祝朋友生日,所以到時如果叫甜品,係咪可以寫朋友個名,咁佢都幫我remark左。到食飯當日,職員打黎confirm booking,都有主動提到話甜品寫名呢件事,非常有交帶的。到去到餐廳,見我拎住背包,都有主動俾個籃我放袋,全程都好好,無問題。野食質素正常,其實已經唔係第一次幫襯!點知主菜都未食完(隻碟既配菜起碼仲有一半,隻豬手都仲有一大舊肉,而我隻碟其實都仲係食緊豬手,而唔係停晒手)呢個時候居然有職員埋黎話幫我地收收碟主菜!!(其實我地7點入坐,當時只係8:10左右)咁我地當然阻止佢收,話根本未食晒!點知再隔一陣,佢居然上甜品!我地完全無叫過佢上,同埋主菜都未食晒!於是我問佢其實係咪限時交枱?佢話係!咁我無再問落去… 之後我問個朋友,入黎嗰陣佢有無話限時?佢話無人提過!而且講緊係,出面完全無人等位!而場內亦有兩三張吉枱,初時以為唔通有人訂左8:30?但其實一直係唔見有人黎!所以完全唔明佢咩事!本來成餐飯食得好愉快!而且只係8點幾,
第一次寫食評,因為真係食得唔多愉快!

而且講緊係,出面完全無人等位!而場內亦有兩三張吉枱,初時以為唔通有人訂左8:30?但其實一直係唔見有人黎!所以完全唔明佢咩事!本來成餐飯食得好愉快!而且只係8點幾,亦絕對唔係話阻住佢收工既時間黎!

本來今次個甜品,佢個happy birthday寫落碟,係比之前用筆寫個牌,放左個底座度有心思同靚左,但今次俾人催交枱既經歷完全破壞晒呢間餐廳俾我既感覺,好失望!

2022-11-16
庆祝纪念
生日
2022-11-15 320 浏览
呢間新開既意大利餐廳,位於屯門良德街3號,早排有朋友搬左入屯門,就相約一齊去試吓💗星期日嘅set lunch由$68起,免收+1服務費,唔錯喎👍🏻👍🏻👍🏻午餐K:香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁$98跟餐包一杯coffee,蘑菇忌廉湯及黑糖麵包👍🏻👍🏻👍🏻另外再加$22配咗個Tiramisu甜品😋😋😋😋😋😋😋我最鍾意食黑糖麵包,熱辣辣入口鬆軟,真係好正👍🏻👍🏻👍🏻香草比目魚都煎得好香配忌廉汁一流👍🏻👍🏻👍🏻Tiramisu 唔會太甜最鍾意配咖啡💗💗💗

午餐K:香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁$98

我最鍾意食黑糖麵包,熱辣辣入口鬆軟,真係好正👍🏻👍🏻👍🏻
香草比目魚都煎得好香配忌廉汁一流👍🏻👍🏻👍🏻
Tiramisu 唔會太甜最鍾意配咖啡💗💗💗