2022-11-13 195 浏览
味道係好食但啲蝦最好剝埋殼,首先係因為佢係用碗唔係用碟,冇一個平既位置去處理啲蝦,焗住用佢畀黎放蝦殼既細碟去處理但其實隻蝦充滿醬汁連切都要好小心,但結果都係彈到件衫,搞啲蝦搞到碟野都凍晒
2022-11-10 197 浏览
前排經朋友介紹嚟到呢間位於屯門嘅餐廳辣椒蒜片欖油大蝦意粉 $86意粉蒜香味濃,食落亦有少少辣,旁邊用橄欖油炒過嘅菇類香氣十足,十分開胃。大蝦有五隻,每隻都好彈牙,餐廳仲好細心將大蝦由中間切開,我地食嘅時候只要簡單處理蝦殼就出到嚟!脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁 $106第一次食德國咸豬手,估唔到咁好味!豬手超大隻,建議可以3-4人share嚟食,如果唔係食太飽就試唔到其他野食啦~~豬手外皮真係超脆,就算我地影咗一輪相擺咗一陣先食,依然係脆卜卜,完全唔會變韌。豬手配搭蜜糖黑椒汁食十分夾,豬手嘅鹹同蜜糖嘅甜好match~提拉米蘇+$25Tiramisu咖啡味香濃,底層嘅手指餅浸至有如海綿蛋糕鬆軟,面頭嘅cream香滑輕身,甜度適中,完全唔會過膩!
前排經朋友介紹嚟到呢間位於屯門嘅餐廳

辣椒蒜片欖油大蝦意粉 $86

脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁 $106

提拉米蘇+$25
2022-10-30 1882 浏览
今日同朋友去屯門踩單車,晏晝搵到間又高質又抵食嘅西餐廳!餐廳午餐選擇豐富,而且包餐湯/ 沙律、餐包同飲品,價錢都唔貴。餐廳有室外同室內嘅位置,環境幾舒服。是日餐湯餐廳今日供應雜菜湯。雜菜湯材料豐富,有好多紅蘿蔔、西芹同椰菜。另外餐湯蕃茄味濃郁,而且有香噴噴嘅香草味。餐包餐包都好出色,口感鬆軟,而且有濃濃嘅黑糖味,點埋牛油一齊食,味道實在唔錯!溫泉蛋忌廉蟹肉意大利飯 $86意大利飯味道又濃郁又creamy,食得出加咗好多芝士同忌廉,好足料!另外,意大利飯的質感軟稔,帶點煙韌~依個飯材料都豐富,有溫泉蛋、蘑菇同蟹肉。我覺得重點係個醬,撈埋溫泉蛋,成個飯食落更加濕潤同creamy,而且芝士味濃郁!意大利牛肝菌汁野菌意大利飯 $86另外我朋友都嗌咗risotto! 我覺得依個比溫泉蛋忌廉蟹肉嗰個味道更加濃,鍾意食濃味嘅可以order依個~依款意大利飯有大量蘑菇,牛肝菌汁香氣撲鼻,味道濃郁。法式焦糖燉蛋 +$25我哋再加錢嗌甜品,加$25好抵食呀!焦糖燉蛋表面嘅焦糖燒得好均勻,食落好香脆。另外,燉蛋質地細滑、creamy,有濃濃嘅蛋香同雲呢拿味。Latte Latte有一隻好可愛嘅貓貓拉花,見到

是日餐湯

餐包

溫泉蛋忌廉蟹肉意大利飯 $86

意大利牛肝菌汁野菌意大利飯 $86

法式焦糖燉蛋 +$25

Latte
Latte有一隻好可愛嘅貓貓拉花,見到心情都好啲!鮮奶咖啡奶香味重, 再帶點苦味。
呢一間西餐廳都開張左一段時間,今日終於有機會試下~menu都真係算幾多選擇,最後二人分別簡左大蝦扁意粉同埋煙三文魚沙律。最令我哋估唔到嘅係個黑糖麵包&蘑菇湯,真係幾有驚喜!特別係蘑菇湯真係食到好多蘑菇😹👍🏻 而黑糖麵包都好鬆軟。最後兩個主菜分量都合理,食物味道都算幾有水準。雖然餐廳環境唔算好大,但可能因為餐廳地點都較僻,而且我地係下午茶時段先黎,所以人唔算多,坐得幾舒服👍🏻 下次有機會都會再想黎試吓其他嘢食!
呢一間西餐廳都開張左一段時間,今日終於有機會試下~

2022-10-08 424 浏览
平時諗唔到食乜又想食西餐,我會黎呢到食個有質數嘅brunch,呢到個前菜黑糖麵包,好軟熟又熱辣辣😋,唔夠成日都添食多一個!想豐富點食生蠔嘅跟午餐加$24就有兩隻抵食😆又$24+多兩隻水牛雞翼…當然甜品🍮想完滿啲又可以加個雪糕/🍰啦😝今次簡單試左咸牛👅飯同卡邦尼意粉,lunch set 包前菜麵包/湯/熱飲,我好所賞佢哋嘅熱咖啡,又即磨又大柸!經常令我時不時都黎偷閒吓🤓

2022-10-07
  • 黑糖麵包
2022-09-18 512 浏览
想試呢間新餐廳好一段時間但因較少入新界,這晚在機緣巧合下和朋友共五人終於有機會來試試。舖頭裝修算有要求,indoor and outdoor 都有位置可以坐,我哋坐indoor,餐廳食物種類繁多,我們都心大心細諗咗一段時間才決定食咩,畢竟咩都想試但驚一次叫太多,如果食物吾掂就掂錢買難受,所以我哋先叫啲普通野例如pizza, BBQ ribs and 牛油果 salad 再看看質素如何⋯慶幸食物都算有水準,salad好食,份量也可以, 可能個人較喜歡BBQ ribs,五人叫一份只能淺嘗,質素ok再叫第二round叫咗生蠔, 五成熟steaks, 龍蝦湯以及最愛的鵝肝,生蠔吾算肥美但夠新鮮,牛扒一向不是我杯茶但水準不輸市區高級西餐廳…仲有驚喜居然係呢度嘅黑糖麵包,如之前其他人的評論般好味,當晚也開了支白酒,最後埋單人均消費大約$350, 屬合理價錢,最緊要環境算坐得舒服,大家吹下水過了開心的一晚。
2022-09-14
2022-09-06 430 浏览
室內環境舒適,服務很好。有多款午餐提供,價錢合理。黑糖麵包,鬆軟周打蜆湯,很美味,有蜆肉。沙律清新大蝦闊條麵 ok還有一杯飲品,我叫了一杯熱朱古力,很可口,不太甜,而且還有拉花,看上去很吸引,可惜沒有影相。整體不錯,會再幫襯。
室內環境舒適,服務很好。
有多款午餐提供,價錢合理。
黑糖麵包,鬆軟

黑糖麵包

周打蜆湯,很美味,有蜆肉。
沙律清新

大蝦闊條麵 ok

整體不錯,會再幫襯。

黑糖麵包
2022-08-25 460 浏览
平時多數食lunch,今次第一次食晚餐,一向好鍾意佢嘅環境,食物質素同服務,所以老公講明生日飯一定要食呢間🥰費事諗所以嗌咗set dinner,跟餐沙律好新鮮;黑糖餐包同餐湯(是日餐湯-南瓜湯,好甜)一貫水準;套餐加錢嗌嘅生蠔好似40+,海水味重入口順滑好味👍相信散叫質素會更好;(主菜)龍蝦汁西班牙海鮮飯……係近期食過最好味嘅,龍蝦汁好濃味,飯亦恰到好處有咬口但唔會太硬太軟,海鮮亦都合格至少無雪藏味,個人應為魷魚同蜆仔應該係新鮮嘅;(主菜)肉眼扒……個人感覺7成上枱都有d生,肉味幾濃入口鬆軟有油香,伴碟有2件煎矮瓜西餐嚟講都幾特別,因為自己整咗蛋糕所以今次無嗌甜品。對比起附近西餐廳,特別鍾情呢間……座位舒服,服務細心,食物質素保持得唔錯👍

跟餐沙律
龍蝦汁西班牙海鮮飯
肉眼扒
  • 黑糖麵包
2022-08-05 460 浏览
好友Q生日飯一到埗 先送上麵包作小食是有點像outback的黑糖麵包然後,要了三杯特飲熱情果梳打、青蘋果梳打和荔枝梳化很新鮮很美味前菜:凱撒沙律 加牛油果和Parma Ham很適合 現在又熱又下雨的天氣小食:蒜香蜂蜜雞中翼味道剛剛好 皮又脆食完還想再食主菜:千島醬海鮮pizza +意式巴馬臣芝士肉醬闊條麵Pizza 一定要趁熱食 熱食非常美味 但一凍了就 ......闊條麵 正常水準 食完之後很飽足喜歡Dineland環境舒適 很悠閒的氛圍沒有趕東趕西的感覺期待下次再來試生蠔
好友Q生日飯

一到埗 先送上麵包作小食
是有點像outback的黑糖麵包
然後,要了三杯特飲
熱情果梳打、青蘋果梳打和荔枝梳化
很新鮮很美味
前菜:凱撒沙律 加牛油果和Parma Ham
很適合 現在又熱又下雨的天氣
小食:蒜香蜂蜜雞中翼
味道剛剛好 皮又脆
食完還想再食
主菜:千島醬海鮮pizza +意式巴馬臣芝士肉醬闊條麵
Pizza 一定要趁熱食
熱食非常美味 但一凍了就 ......
闊條麵 正常水準 食完之後很飽足

喜歡Dineland環境舒適
很悠閒的氛圍
沒有趕東趕西的感覺
期待下次再來試生蠔
2022-08-02 382 浏览
仲記得係7月2號,當日朝早仲掛緊8號風球🌪,但仍然無阻我哋慶生食飯😆(雖然夜晚落咗波,但仲好大雨㗎,好彩餐廳仲有開!)· 黑糖麵包有驚喜💥,黑糖味重,好夠熱,而且麵包夠軟熟,無論就咁食定搽牛油都好味,覺得1人1個唔夠🙌🏻· 生蠔每人叫咗2隻試吓,生蠔款式價錢不一,非常抵食,當日供應嘅生蠔只係$18 - $38一隻,新鮮,印象較深刻係法國🇫🇷N1 泰莉,味道鮮甜,淡海水味。· 沙律(Set Dinner附送)· 意式油醋青蘋果巴馬火腿沙律青蘋果本來係酸味較重嘅水果,呢個配搭幾refreshing。· 蒜香蜂蜜雞中翼雞翼酥脆,完全唔吝嗇加咗好多蜂蜜,蜜糖雞翼冇得輸,鍾意加咗蒜片❤️推介✅· 蒜片白酒煮活蜆好大隻蜆😮白酒味唔太濃,蜆肉鮮甜新鮮。· 煙三文魚忌廉蟹肉墨魚汁意粉我哋誤會咗係用新鮮墨魚汁整嘅意粉,即係會食到個嘴黑蚊蚊嗰款,但上碟發現係用預製嘅墨魚汁意粉,味道差好遠,冇墨魚汁味!!只可以當佢係煙三文魚忌廉意粉,而且意粉好碎,一咬就斷,不推介🙅🏻‍♀️· 燒美國安格斯頂級西冷扒(圖1 & 圖9)有肉味🥩,配紅酒燒汁,另外值得一提伴菜炸薯角,外皮脆口,內裡薯仔好軟💓💓💓,因為有時食薯角會比較

· 黑糖麵包

· 生蠔

· 沙律(Set Dinner附送)

· 意式油醋青蘋果巴馬火腿沙律

· 蒜香蜂蜜雞中翼

· 蒜片白酒煮活蜆
好大隻蜆😮白酒味唔太濃,蜆肉鮮甜新鮮。

· 煙三文魚忌廉蟹肉墨魚汁意粉

· 燒美國安格斯頂級西冷扒(圖1 & 圖9)
有肉味🥩,配紅酒燒汁,另外值得一提伴菜炸薯角,外皮脆口,內裡薯仔好軟💓💓💓,因為有時食薯角會比較爽口。
2022-08-02 274 浏览
竟然係良景建生一帶,有一間咁高質素嘅西餐廳!真係去得太遲!不過應該就係因為佢好食又抵食,所以成日滿位先至無機會食!今日難得有人去攞位先!先至有機會食到!lunch時候去食,唔使加一服務費,可以叫多啲野食!一行四人,其中一個係小朋友,叫左3個set,未叫野食已經有熱辣辣嘅黑糖包同牛油!阿仔一口氣食左3個!牛油好香好滑!每個餐都有沙律或者餐湯,仲跟餐飲!真係超滿足!追加既小食有雞翼,鵝肝多士,生蠔同甜品!真係應有盡有!個夏威夷薄餅係脆批底!脆卜卜個豬鞍好嫩滑!好juicy個貓耳朵個青醬好芫味!鍾意芫既朋友要試吓!
個豬鞍好嫩滑!好juicy
個貓耳朵個青醬好芫味!鍾意芫既朋友要試吓!
  • 慢煮西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁
  • pizza
2022-07-14 350 浏览
發現近年越嚟越多新樓盤既街鋪都會開D有特色既Cafe,呢間Dineland都係一個新樓盤既街鋪,但佢入口有D樹遮住,係有隱蔽既感覺。今次去試Dinner,出發前打電話去book位,店員話暫時都唔full有位可以walk in,就去試下。鋪面唔大,座位唔算多,但都差唔多坐滿。Dinner Menu都算多選擇,想試既肉眼扒賣晒,轉左叫西冷扒。叫左5成熟,上枱接近10成熟,呢下有D失望。非常推薦 三文魚籽帶子忌廉盤肉意粉,份量夠大,個汁夠濃,帶子煎香左,我覺得好好食。

2022-07-14 279 浏览
今天中午到了這店,想試吓味道如何?時間大概12點半左右,已經full house那位服務員的態度太差,都唔想理會我,不願意之下,比了一張飛仔排隊, 就叫我出去等,問吓佢大概要輪候時間,沒有答案,(佢連估計吓都懶得去估!)唯有自行估計半個鐘頭後,再回到餐廳,入到餐廳又見到那位服務員問他,當然佢那種服務態度仍然保持地差😠😠😠食物質素就一般,所以這麼差的態度就唔值得再去啦
今天中午到了這店,想試吓味道如何?
時間大概12點半左右,已經full house
那位服務員的態度太差,都唔想理會我,
(佢連估計吓都懶得去估!)
唯有自行估計半個鐘頭後,再回到餐廳,
食物質素就一般,所以這麼差的態度就唔值得再去啦
2022-07-02 275 浏览
#pb食在屯門屯門西餐選擇🍽️講起屯門建生果邊嘅西餐 好多人都會即刻諗起JEP / BYOB🤪 今次想介紹呢間好少人介紹嘅西餐😋 佢開業接近一年 有室外、室內位置(坐室外都幾有feel)👍🏻 佢冇JEP咁出名 所以定價相對平好多 不過食物質素都唔錯😋.Lunch set有十幾款選擇 價錢$76-$306不等 包餐湯 / 沙律 + 飲品😋 Dinner set $208-$308 包哂餐湯、沙律、飲品👍🏻 價錢幾合理🥰🔹黑糖麵包🍞呢款係每枱都送嘅🤪 點解要特別講呢?因為真係好好食😍 熱辣辣 個包好軟熟😋 黑糖味好重👍🏻 同朋友仔一咬就好驚喜🥰🔹凱撒沙律🥗份量好多👍🏻 佢落左大量芝士 所以好香😋 整體唔錯 略嫌可以再多少少凱撒沙律醬🤪🔹慢煮西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末汁🐷推介❤️ 估唔到Dinner set係咁大塊😍 肉質唔會好鞋 夠嫩 仲會有少少肥膏😋 本身豬味已經夠濃 加埋蜜糖芥末汁仲正👍🏻🔹Homemade Tiramisu🍫似蛋糕質感 食落夠鬆軟😋 咖啡味偏重🤪 Dinner set 加$25算幾抵食👍🏻.整體✨ 又一唔錯嘅西餐選擇😋 室外好有feel😍 佢冇JEP咁貴 食物質素又唔差 性價
#pb食在屯門
屯門西餐選擇🍽️

🔹黑糖麵包🍞

🔹凱撒沙律🥗

🔹慢煮西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末汁🐷

🔹Homemade Tiramisu🍫

整體✨ 又一唔錯嘅西餐選擇😋 室外好有feel😍 佢冇JEP咁貴 食物質素又唔差 性價比都幾高🥰 大家不妨試試佢👍🏻

Dineland
屯門良德街3號豐連地下1號舖
🍕《令父母滿意的西餐廳》久未跟爸媽外出用膳了,難得大家都放假,去了屯門建生的新餐廳!隨機走進了位於豐連地下的Dineland!一個Set包括湯/沙律、主菜及飲品,另外可加配小食!由於我們的胃較小,三個人點了兩個Set粟米湯第一樣到達的是粟米湯,中規中矩如果可以有忌廉湯選擇就好了Haha黑糖包之後就到了黑糖包雖然只點了2個餐,但給了我們每人一個千島醬海鮮薄餅(全份)這個是我今餐愛期待的Pizza!我不太喜歡吃坊間的薄餅,因為麵包太厚了!但這個是薄批,而且配料是我很喜歡的海鮮有蝦、小帶子粒、八爪魚粒千島醬加芝士,濃濃的味道可以拉到超長的絲!hahahhaa開心!!超滿意的!香草忌廉大蝦菠菜闊條麵這個闊條麵都有很多芝士有4隻大蝦,略嫌大蝦淡味了一點味道不錯,但沒有驚喜每個餐都跟一杯熱奶茶/咖啡凍飲則加$3另外還有一些特色飲品雖然是三個人點兩個餐但我們的戰鬥力實在是極弱竟然吃不下兩個黑糖包及兩塊Pizza最後⋯⋯加了$2要了一個外賣盒哈哈,可以當作宵夜嚕!結帳承惠$197Dineland是免加一的!爸爸、媽媽也吃得挺高興及滿意大概在下午2點幾進餐餐廳內都坐滿客人環境還算寧靜、樓底很高不錯的一餐
🍕《令父母滿意的西餐廳》

隨機走進了位於豐連地下的Dineland!
粟米湯

粟米湯

第一樣到達的是粟米湯,中規中矩
如果可以有忌廉湯選擇就好了Haha
黑糖包

黑糖包

之後就到了黑糖包
雖然只點了2個餐,
但給了我們每人一個
千島醬海鮮薄餅(全份)
千島醬海鮮薄餅(全份

這個是我今餐愛期待的Pizza!
我不太喜歡吃坊間的薄餅,
因為麵包太厚了!
但這個是薄批,而且配料是我很喜歡的海鮮
有蝦、小帶子粒、八爪魚粒
千島醬加芝士,濃濃的味道
可以拉到超長的絲!hahahhaa
開心!!
超滿意的!

這個闊條麵都有很多芝士
有4隻大蝦,略嫌大蝦淡味了一點
味道不錯,但沒有驚喜

每個餐都跟一杯熱奶茶/咖啡
凍飲則加$3
另外還有一些特色飲品
雖然是三個人點兩個餐
但我們的戰鬥力實在是極弱
竟然吃不下兩個黑糖包及兩塊Pizza
最後⋯⋯加了$2要了一個外賣盒
哈哈,可以當作宵夜嚕!

結帳承惠$197
Dineland是免加一的!
爸爸、媽媽也吃得挺高興及滿意
大概在下午2點幾進餐
餐廳內都坐滿客人
環境還算寧靜、樓底很高
不錯的一餐
2022-06-28
千島醬海鮮薄餅(全份)