海鮮拼盤🦪有生蠔、翡翠螺、凍蝦各4隻,色澤望落亮麗感覺幾新鮮,翡翠螺肉質爽口~生牛肉他他🍽擺盤好精美,最吸睛嘅當然係嗰個又圓又大嘅生雞蛋黃,戳穿蛋黃令啲蛋汁滲入牛肉他他之中,食落會順滑啲,他他拌埋酸瓜同埋洋蔥粒,就咁食嘅話可能會覺得濃味少少,但係配埋烘到香脆嘅多士一齊食,味道就啱啱好👌法國黑松露薄餅🍕一嚟就聞到黑松露嘅香味,芝士、雜菌等配料充足,薄身嘅餅底亦夠脆口🧀 我地仲叫咗兩杯芝士奶蓋茶,一杯係四季春配士多啤梨,另一杯係烏龍配水蜜桃🍹 依度日頭嘅時候有陽光會溫暖啲,夜晚點起蠟燭就浪漫一啲,今次嚟嘅時間咁啱見證到依兩種style,餐廳雖然唔太大,但係比人嘅感覺都係舒服嘅~

環境🪴:餐廳一面鑲上落地大玻璃,柔和的自然光映入餐廳內,餐桌枱上擺放小蠟燭杯,裏面放着或明或滅的小蠟燭,旁邊有一個銅絲小盆子,擺上一束小小的空氣草🌱,播放悠揚悦耳的perfect due🎸,令人頓時沉浸在治癒的環境。兩個set dinner🍽餐前菜🫒兩份沙律菜🥬,放上橄欖醋汁,加上兩個暖烘烘的小黑麥包🪹是日餐湯🍲1南瓜湯南瓜味濃郁,香甜可口2龍蝦湯🦞+$48口感濃稠,有鹹香味主菜🥣:1 意大利辣蕃茄醬🍅雞肉大通粉$1682 即刨黑松露帶子寬帶麵🍛$198有幾片薄脆的即刨黑松露,伴以厚厚帶子肉。兩款麵質地厚實,煙煙靱靱。追加:+$68鵝肝多士不是一小薄片,而是有約一隻尾指甲厚👍👍👍+$30心太軟+一個雪糕球🍨去過一些餐廳叫心太軟,有朱古力醬,但沒流出。今天一切開,流心朱古力醬如溶岩流出,外皮仍暖笠笠,還帶點香脆,不太甜。一口唊雪糕,再點旁邊木糠,一口唊朱古力心太軟,perfect match👍👍👍重點推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:門盛宴十二隻生及红酒一枝🍷生:海水味不濃,但味道鮮甜優惠價$298(好抵呀)👍👍👍原價$634🌟一定會再番來。
兩個set dinner🍽

餐前菜🫒
兩份沙律菜🥬,放上橄欖醋汁,加上兩個暖烘烘的小黑麥包🪹

是日餐湯🍲
1南瓜湯
南瓜味濃郁,香甜可口
2龍蝦湯🦞+$48
口感濃稠,有鹹香味

主菜🥣:
1 意大利辣蕃茄醬🍅雞肉大通粉$168
2 即刨黑松露帶子寬帶麵🍛$198
有幾片薄脆的即刨黑松露,伴以厚厚帶子肉。
兩款麵質地厚實,煙煙靱靱。

追加:
+$68鵝肝多士
不是一小薄片,而是有約一隻尾指甲厚👍👍👍
+$30心太軟+一個雪糕球🍨

重點推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:門盛宴
十二隻生及红酒一枝🍷
生:海水味不濃,但味道鮮甜
優惠價$298(好抵呀)👍👍👍
原價$634
🌟一定會再番來。

2023-07-16 191 浏览
7月16日,大約下午1點半左右,剛搬到這區住,看了menu打算試下這間餐廳,當時天氣好差仲打緊3號波。我們到門口拎飛,因為無位侍應派飛要等,果陣我老爺問侍應可否企鋪入面(因為突然落大雨,天色好暗),但是侍應完全無回應,咁我們就出外面企果刻果位侍應就反應說:去有遮果度的等啦!那一刻我先看到他的反應了!等咗1陣我看到有幾個人走進餐廳裡,當時等咗12分鐘左右另外1位侍應就走出來告知,在我拎飛之前原來有人已取飛,所以我們是還要再等1張枱,我果1刻只是回應:哦!但我想來想去,點解我拎飛果陣你無講無提,反而果幾個客走入去你無叫佢哋在外面等仲告知我還要再等,當時開始傾盤大雨,我下半身已被雨水3淋濕哂,而這間餐廳裡的侍應好似睇戲咁望住我們這4個人,企在外面露天茶座等侯的人。我已不想再追問究竟是一個什麼回事,離開了。這間餐廳完全無所謂的西餐禮儀,連基本的讓老護幼都不會,就算食物有多好,我都不會再光顧😡😡😡😡😡
2023-07-13 57 浏览
Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖成日約朋友食飯都係約屯門市中心等啦 最近想試多D唔同嘅美食😎😎就發現左呢間Dineland 呢間真心大推唔好講笑😎當日2個人食🙈飽到第二日🙈但價錢唔算貴之外🙈🙈重點好食 呢樣先係重點 我地就點左 水蜜桃梳打 熱情果梳打 海鮮龍蝦汁寬條麵法國黑松露野菌薄餅 蜂蜜牛油雞翼朱古力心太軟左呢到甘多野食先512蚊🙈🙈由於2個女仔 咩都試咩都想食 所以就1小食 1pizza 1粉🙈蜂蜜雞翼 做得岩岩好 以為會整到好硬 好鞋 (因為有次食類似嘅🤔 ) 食損左個嘴🥲呢款雞翼炸嘅脆口度 岩岩好 食落啖啖肉 重有就係 每食一啖都食到 蜂蜜醬汁😎 大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻海鮮龍蝦汁寬條麵 又係大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻寬條麵同汁都嘅比例岩岩好重要佢嘅龍蝦汁好濃😎配海鮮同寬條麵 係極夾👍🏻原本係有諗住 叫2個set咪算🙈但同朋友就覺得 散叫😎可以咩都食到 😎 所以就食到佢地嘅法國黑松露野菌薄餅 呢個pizza 食極都唔覺得 油膩食完會想再食 因為呢個有好多菇 就算不停食都唔會有太大嘅罪惡感😎😎 pizza嘅邊 脆得黎 又唔會話好濃👍🏻
Dineland (屯門)

成日約朋友食飯都係約屯門市中心等啦

配海鮮同寬條麵 係極夾👍🏻

原本係有諗住 叫2個set咪算🙈
但同朋友就覺得 散叫😎可以咩都食到 😎

• 心太軟
今天約了屯門的朋友晚餐,找到這間位於屯門豐連地下的西餐廳-Dineland,餐廳雖然位處住大路邊的地鋪,但由於向大街那邊有圍欄, 所以感覺上仍然比較清幽恬靜, 對於摯友或愛侶來說都是一個不錯的選擇。餐廳提供了多款不同的晚餐選擇, 由百多元起已包括頭盤,餐湯,主菜及飲品, 另外還可以加錢升級餐湯飲料及追加甜品,我們每人點了一份晚餐。薯仔八爪魚沙律,  八爪魚肉頗多,切到一粒粒,食落鮮甜而且唔會韌, 配合新鮮沙律菜及薯仔粒,令人胃口太開,不錯的一道前菜。番茄湯配黑糖小麵包, 今天的餐湯是番茄湯, 雖然番茄湯不是我們的至愛,不過都覺得幾好味,很濃郁和creamy, 另外隨餐湯附上的小餐包也一絲不苟, 用上了好香的黑糖餐包,夠腍夠新鮮, 非常美味。新鮮海膽蟹肉意粉, 新鮮海膽配合大量creamy 的蟹肉汁,加上煮得軟硬適中又掛汁的意粉,配合起來十分惹味。即刨黑松露帶子寬帶麵, 之前在外面食的黑松露意粉或麵都是以黑松露醬入饌, 味道很多時會過濃, 朋友甚至形容為似石油氣味,但這店用上了即刨黑松露片, 吃起來十分清甜不會過濃, 令朋友對黑松露的印象大為改觀, 再加上兩隻大大隻巨型帶子, 非常滋味和

即刨黑松露帶子寬帶麵, 之前在外面食的黑松露意粉或麵都是以黑松露醬入饌, 味道很多時會過濃, 朋友甚至形容為似石油氣味,但這店用上了即刨黑松露片, 吃起來十分清甜不會過濃, 令朋友對黑松露的印象大為改觀, 再加上兩隻大大隻巨型帶子, 非常滋味和滿足。

芝士奶蓋四季春及凍檸茶, 芝士奶蓋上層芝士都幾多,飲落去好香甜好嫩滑,凍檸茶的茶底唔錯。

雲呢拿雪糕球配朱古力心太軟, 一端上桌已經聞到濃濃的朱古力香味, 令人食指大動,朱古力心太軟切開裏面仍有熱辣辣的朱古力流心,另外附上一球雲呢拿雪糕,一冷一熱吃起來非常之夾, 而且都唔會太過甜同膩。

2023-07-12
2023-07-12 32 浏览
今日同親故去左Dineland,一間意大利菜餐廳,真係好正啊,估吾到屯門都有咁高水準餐廳。我地叫左兩個set dinner ,先上咗個餐湯餐包同八爪魚蔬菜沙律,餐湯係蕃茄西式濃湯,個湯好香濃,吾只蕃茄味,薯仔甘筍味都好突出,加上黑糖餐包好鬆脆,真係好好食。八爪魚蔬菜沙律又新鮮又健康,蔬菜好清新,啲八爪魚彈牙,吾係普通貨色嘅前菜沙律。主菜方面,我地叫左香烤保雲酥羊架、龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚同香草忌廉煮紐西蘭藍青口。我最鍾意嘅係龍蝦汁意大利飯,煮得啱啱好,吾會好唸,配埋燒嘅魷魚,勁大隻,燒汁汁又香又濃,真心好好味,又夠飽。香烤保雲酥羊架我估係Dineland嘅招牌菜,我地叫左5成熟,羊架肉質軟嫩,吾會過老,夾住嘅醬汁令到味道更加豐富,仲有好多BBQ配菜,好complete 嘅一個course。香草忌廉煮紐西蘭藍青口有驚喜! 我同親故都好鐘意,青口鮮甜,個湯底又唔會太濃,白酒味好香,一流之作。餐飲我試咗芒果芝士奶蓋四季春同熱情果梳打。芒果芝士奶蓋四季春好香甜,奶蓋好濃郁,令到飲品更加濃郁。熱情果梳打就好清新,啲氣泡好細緻,好適合食野嘅時候飲。另外餐廳環境真係好靚啊!好似置身喺歐洲嘅餐

熱情果梳打就好清新,啲氣泡好細緻,好適合食野嘅時候飲。

另外餐廳環境真係好靚啊!好似置身喺歐洲嘅餐廳入面食嘢咁,而且餐廳唔係好多人,係一個好寧靜嘅地方,好適合傾計,有feel咁,食物都好新鮮,烹調都好正宗,十足歐洲風味。份量都好大,一定夠飽。

下次如果想慶祝啲特別嘅日子,Dineland係一個好好味同好浪漫嘅選擇。一定要ENCORE
2023-07-10 27 浏览
今日嚟咗屯門試咗一間非常高質嘅西餐廳有室外同室內室外擺滿綠色嘅盆栽,望落非常舒服而坐入面仲可以有落地玻璃,望到出邊嘅街景,環境非常舒服,而且樓底總10分高空間咁充足非常適合成班朋友聚會嘅好地方坐低每人有一個黑糖麵包,熱辣辣,加埋啲cream,好好味,麵包做到外脆內軟嘅感覺,香味十足黑松露忌廉鮮菌意大利飯$138,意大利飯賣相好吸引,每粒飯都掛上忌廉汁,入口意大利飯煙煙韌韌好有口感,配上獨特嘅黑松露香味,味道好有層次, 每食一口都感受到磨菇粒同埋香濃嘅黑松露味道,口感特別,味道配搭得啱啱好生牛肉配他他$168,生牛肉入面混合左啲生洋蔥粒,食落非常香口,同生牛肉嘅味道非常夾,第一次咁樣食,感覺非常新鮮,口感非常特別,旁邊仲放有啲蒜蓉法包脆片,將軟滑嘅生牛肉粒放上麵包片上面,口感非常豐富,上面加埋隻生雞蛋,令到牛肉更加香滑菠蘿梳打$38,咁炎熱嘅天氣當然要搵杯能夠解渴嘅飲品,菠蘿梳打就能夠做到入口清甜菠蘿味香濃,心曠神怡,涼浸浸,正朱古力心太軟配雪糕$58, 心太軟入面有香濃嘅朱古力,朱古力慢慢流出,食落去又香又暖,配上旁邊冰涼嘅雪糕,形成好特別嘅口感
  • 黑糖麵包
  • 心太軟
2023-07-10 36 浏览
因為有親戚住屯門,從小到大常常去,加上工作也會到屯門,對這個地方一點也不陌生,亦算熟架步。今天約了住屯門的朋友,帶我去了她家附近的一個隱世小社區,才發覺原來屯門真的很大,我還有很多地方沒去過😂餐廳就在建生邨附近的寶怡花園,食肆林立,朋友今次帶我吃這間落地大玻璃,白天來的話應該採光十足。點菜之後,店員便奉上餐包。脆炸粗直薯條(配車打芝士醬)我和朋友都是薯腔,所以小食已經有默契地點薯條,而且有朋友最喜歡的芝士醬👍🏼👍🏼薯條香脆,而且份量慷慨,我們都要忍口一下,不要一下子吃光,不然會吃不下主菜😄西班牙辣肉腸簿餅餅底厚薄適中,番茄醬夠味,加上惹味的辣肉腸,是我最喜歡的薄餅組合,最基本最簡單,但滋味無窮。海鮮龍蝦汁寛帶麵龍蝦汁很香很鮮味,而且是切切實實的龍蝦汁,不是加很多忌廉那種;寛帶麵很有咬口,海鮮配料也頗豐富,很好吃👍🏼店員會逐道菜上,非常細心,意外的是他們竟然沒有收加一服務費😯 無論食物質素還是服務都非常有水準,下次有機會一定會再來

餐廳就在建生邨附近的寶怡花園,食肆林立,朋友今次帶我吃這間

落地大玻璃,白天來的話應該採光十足。

點菜之後,店員便奉上餐包。

脆炸粗直薯條(配車打芝士醬)

西班牙辣肉腸簿餅

海鮮龍蝦汁寛帶麵
寛帶麵很有咬口,海鮮配料也頗豐富,很好吃👍🏼

2023-07-08 31 浏览
我們選擇的食物,決定了我們是甚麼樣的人,用心選擇好餐廳和享受食物,讓自己成為更好的人。Dineland精心挑選時令食材,透過優秀的廚藝,傳遞舒心的美味,大家快來Dineland經歷一場與精選食材相遇,開啟味蕾驚豔的奇蹟。是日頭盤八爪魚薯仔沙律放入嘴裡一咬,鮮甜海味直接奔襲味蕾而來,八爪魚鮮味鎖在裡頭,連同薯蓉、蔬菜沙律入口,感受到薯蓉的綿綿,既甜又酸的香草沙律汁讓感官甦醒,為餐前注入一抹清爽。是日餐湯是蕃茄湯,蕃茄湯整體香味自然,酸甜味道很純粹,蕃茄湯濃郁滑順,在飯前來一碗濃湯,喝完胃都暖起來,果然蕃茄湯是最幸福的餐前湯品。Dineland的餐前麵包是葡萄乾麵包,由Dineland自家手工烘焙,葡萄乾麵包頗有彈性,帶點葡萄乾微微的甜味,單吃葡萄乾麵包香氣不錯,剛上桌的時候葡萄乾麵包還有點燙手感。芝士奶蓋四季春配水蜜桃精心挑選四季春,並加入自加製的芝士奶蓋,芝士奶蓋醇厚綿密,水蜜桃香甜無比,搭配淡淡的四季春茶香十分完美,芝士奶蓋獨特濃厚的芝香映出一連串美味交響曲,如果是芝士奶蓋四季春愛好者絕對不能錯過,一定要品嚐看看,不會讓你失望。媽媽一直很喜歡以水蜜桃為基底的飲品,所以她二話不說選喝了

媽媽一直很喜歡以水蜜桃為基底的飲品,所以她二話不說選喝了水蜜桃梳打,水蜜桃梳打清爽微甜的果香挺合媽媽的味兒,梳打的氣泡感又可以解飽膩,媽媽愛不釋口水蜜桃梳打。

整份西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁上桌霸氣十足,黑豚豬鞍扒慢烤讓肉汁完美鎖入其中,肉質非常柔嫩,外層微微焦脆,裡頭不失彈力,脂肪層亦增加黑豚豬鞍扒嚼感層次,蜜糖芥末籽汁完全融合在一起,濃濃的韻味慢慢在口中往鼻散開,是道絕佳的料理。

即刨黑松露帶子寬帶麵下很重本,以新鮮的黑松露入饌,份量給得不手軟,每一條寬帶麵都沾附了黑松露,每一口吃下去,黑松露濃郁指數破表。即刨黑松露帶子寬帶麵擺盤也優雅細緻,給人大腦的誘惑感,帶子外表稍微煎過,熟度恰到好處,嚐下去鮮嫩度依然。

朱古力心太軟旁邊是經典口味的雲呢拿雪糕,雲呢拿雪糕蠻幼滑冰涼,用來配吃朱古力心太軟,又有不同的柔順感,用刀子切開心太軟,裡面的朱古力馬上流下來,心太軟外酥內軟,濕潤濃重的流心朱古力在口裡化開,品味起來口感多變,朱古力控定必愛上。

我最喜歡在法式無糖燉蛋上用匙羹敲其表面的焦糖脆片,聽其脆脆的聲響,真心覺得這樣,才能稱得上是合格的焦糖。瞧瞧這厚實的焦糖脆片,單咬還有咔嚓的聲響,甜蜜滋味一下就竄到心中,升起一股幸福感。

法式焦糖燉蛋最好的吃法,當然是從上直直挖到底,焦糖脆片連同燉蛋一起入口,軟滑香綿的燉蛋有著濃濃的蛋香味,一如當初嚐到一樣的美味。
2023-07-07 32 浏览
是日頭盤🍽我哋今日嘅頭盤係八爪魚薯仔火箭菜,味道有啲酸酸甜甜,係一個幾清新嘅配搭!🐙🥬是日餐湯🥣今日嘅餐湯係蕃茄湯,味道濃郁得黎唔會太酸,應該係大部份人都會鍾意嘅味道!🍅西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁 🐷$268豬鞍扒嘅份量好多,配埋隔離嘅配菜,相信一個人應該係食唔晒一份,建議大家幾個人嚟嗌幾個主食share!味道方面,生熟程度啱啱好,保留到肉汁,肉嘅質地都係淋身好食嘅🙈👍🏻👍🏻半打韓國統營生蠔🦪 (套餐加配)$128隻隻都非常之肥美飽滿,平均$20就有咁大隻,餐廳都算係交足功課㗎喇!💓💓心太軟🍫(套餐加配)$30加$30就有心太軟同一球雪糕,真係幾抵,有畫龍點睛嘅作用,為呢一餐晚飯畫上完美的句號!💯Tiramisu ☕(套餐加配)$30尼一個tiramisu,咖啡味比一般嘅更加濃郁,甜味比較少,鍾意食冇咁甜嘅朋友應該會鍾意呢一個!👍🏻👍🏻
是日頭盤🍽

是日餐湯🥣

西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁 🐷$268

半打韓國統營生蠔🦪 (套餐加配)$128

心太軟🍫(套餐加配)$30

Tiramisu ☕(套餐加配)$30
2023-07-06 138 浏览
新鮮海膽蟹肉意粉🦀🍝  $248因為我們叫的是晚餐套餐,所以有黑糖餐包🍞,沙律🥗和雜菜湯🥣  沙律沒想到除了菜,薯仔粒🥔,黃椒,紅椒🫑,洋蔥🧅之外,還有魷魚粒🦑 因為加了沙律醬,所以酸酸的十分開胃😋黑糖包也很好吃,又軟,而且黑糖味又香😛雜菜湯就不過不失~~ 海膽蟹肉🦀意粉看着不多,沒想到意外地飽肚🤣 海膽很新鮮,完全沒臭味👍而蟹肉的份量亦比我想像中多🤩每一口都能吃到,而且醬汁也多得誇張🤣 每一條意粉都掛上醬汁但還剩很多🙈龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦞🦑  $238 是原隻日本魷魚啊🦑超吸睛!!😍 肉質彈牙,微辣的醬汁令魷魚更香更惹味😋 而龍蝦汁意大利飯則是非常creamy 👍鵝肝多士(加$68  )超肥美鵝肝😋煎得剛剛好,外面微焦黃,內裡嫩滑,一咬下去口腔立即滿溢油脂香😋而黑醋又完美中和鵝肝的膩🤪 總結:味道不錯,不過座位較少,所以需要提前訂位喔🙈

新鮮海膽蟹肉意粉🦀🍝  $248

龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚

龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦞🦑  $238

鵝肝多士(加$68  )

總結:味道不錯,不過座位較少,所以需要提前訂位喔🙈

龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚
2023-07-06 32 浏览
滿滿高級感~餐廳有落地大玻璃,小蠟燭,靚裝飾,氣氛浪漫。星期一晚去依然坐無虛席,大多數都係情侶同年輕人,就知道係打卡之選!另外,食西餐竟然唔駛加一,CP值更高!Set Dinner:是日餐湯-蕃茄濃湯 & +$48 轉龍蝦湯🍅🦞本身跟餐既蕃茄湯都好好味,濃濃既蕃茄蓉,好似食緊好多個蕃茄咁fresh, 唔會太甜唔會太酸!而另外加錢既龍蝦湯就更驚豔,龍蝦味勁濃, 有海鮮味但唔會太咸,味覺享受。黑糖包🥖包送上黎時熱辣辣,誠意之作。包鬆軟有黑糖味,配湯一流。是日頭盤-八爪魚沙律🐙好多粒刺身級八爪魚,鮮甜多汁! 沙律汁味道酸酸地勁開胃。C․新鮮海膽蟹肉意粉🦀特別推介,大大舊海膽舖係面,鮮甜美味,忌廉配真蟹肉啖啖好滋味!H.烤美國牛柳伴香煎鵝肝🐂🪿勁厚牛柳,表面燒香,入面粉紅色,啖啖肉牛味爆燈。鵝肝表面擦上蜜糖,更添香脆,鵝肝油脂豐富。配上薯菜,非常飽肚。隨餐配飲品咖啡及檸茶,大大杯都夠飲,仲要加碎冰夠哂凍。當然仲可以以優惠價配特飲啦!

Set Dinner:

是日餐湯-蕃茄濃湯 & +$48 轉龍蝦湯🍅🦞

黑糖包🥖
包送上黎時熱辣辣,誠意之作。包鬆軟有黑糖味,配湯一流。

是日頭盤-八爪魚沙律🐙
好多粒刺身級八爪魚,鮮甜多汁! 沙律汁味道酸酸地勁開胃。

C․新鮮海膽蟹肉意粉🦀

H.烤美國牛柳伴香煎鵝肝🐂🪿

2023-07-04 69 浏览
臨急訂枱晚餐,見到有蠔食打電話去訂(原來用openrice訂仲有折),如果仕應有提我,我會加分💯。服務一般,入坐時(6:30pm)較資深的侍應,只提醒用餐時間為2小時,沒有介紹/推介食物。年輕的侍應服務較有笑容親切,又主動幫我們換餐具。之後自己点咗兩個 main cause + 一打生蠔+鵝肝多士+龍蝦湯及磨菇湯 +心太軟及菠蘿梳打。先來跟餐的八爪魚沙律(一般),黑糖包需是買現成貨再翻熱,但味道ok(比得上Outbxxk)。最期待的蠔冇得選擇(全是韓國),出事了🚨🤦‍♂️上枱時已經聞到嗅味,12隻中有3隻發嗅,幸好換了2隻(應該是日本蠔)给我們👍另一隻比我夾硬吞咗試味🤮👎。兩個湯普通,龍蝦湯要加($48及$38)但冇忌廉(如果有成個湯會滑D及加分💯) 意粉ok,食到少少罐頭蟹肉。牛仔肉麻麻,用西冷/小牛排更好。鵝肝煎得剛剛好,好味👍心太軟ok偏甜(只加$30算抵食)最終準時2小時內交枱。其實屯門最近都開咗幾間類似呢D嘅餐廳,食物環境差不多。服務是主要分別。
意粉ok,食到少少罐頭蟹肉。
牛仔肉麻麻,用西冷/小牛排更好。
鵝肝煎得剛剛好,好味👍
心太軟ok偏甜(只加$30算抵食)
最終準時2小時內交枱。
2023-07-03
庆祝纪念
纪念日
2023-07-03 34 浏览
Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖-前幾日同屋企人食飯,搵咗間之前未食過嘅餐廳食西餐,餐廳氣氛幾好,適合聚會/拍拖,叫枝酒慢慢飲慢慢傾就更chill~-Dinner set $248黑糖餐包係可以無限refill的,麵包幾鬆軟~-是日頭盤:八爪魚薯仔沙律幾新鮮,八爪魚好有咬口,夠開胃-是日餐湯:忌廉薯仔湯口感好creamy-新鮮海膽蟹肉意粉 意粉上面放咗大大嚿海膽,海膽好新鮮,味道鮮甜,入口即溶,仲有大量蟹肉,個sauce好creamy,意粉夠掛汁-+$128半打特選生蠔大小適中,帶有海水味,味道鮮甜,都幾新鮮-+$88香草忌廉煮紐西蘭藍青口份量十足,都煮得幾入味~-+$30朱古力心太軟心太軟真係做到流心效果,係即叫即做,所以上到嚟仲熱辣辣,配埋雲呢拿雪糕一齊食,一涷一熱非常唔錯

Dineland (屯門)
Dinner set $248
黑糖餐包
係可以無限refill的,麵包幾鬆軟~
是日頭盤:八爪魚薯仔沙律
幾新鮮,八爪魚好有咬口,夠開胃
是日餐湯:忌廉薯仔湯
口感好creamy
+$128半打特選生蠔
大小適中,帶有海水味,味道鮮甜,都幾新鮮
+$88香草忌廉煮紐西蘭藍青口
份量十足,都煮得幾入味~
+$30朱古力心太軟
2023-07-01 105 浏览
餐廳室外擺咗啲綠色盆栽🌴,室內吧枱有一排綠色植物🌿,感覺好似被大自然包圍住咁,非常舒適療癒🥰。落地玻璃設計可以望住出面嘅街景,啱晒同朋友食飯/聚餐傾偈。我哋嗌咗兩個dinner set,包咗是日餐湯🥣、餐包🍞、主菜🍝、同餐飲🍹。加錢有龍蝦湯,同埋可以用優惠價叫半打生蠔🦪、白酒/紅酒🍷或者甜品🍰等等。見到好多人都食生蠔,等我哋下次都試吓先!是日餐湯當日既是日餐湯係煙肉薯仔湯,睇落平平無奇既白色湯,飲落充滿驚喜🤩!薯仔打溶變湯,成個湯都充滿薯仔嘅薯香味🥔,加埋煙肉味🥓,好好飲啊!餐包黑糖包整得好軟熟,加埋忌廉食,配搭好夾。新鮮海膽蟹肉意粉 $248兩大片海膽係面,食落非常新鮮鮮甜,完全無腥味😍!意粉比較幼身,好掛汁!忌廉汁有海膽既甜味,同食到絲絲既蟹肉🦀,蟹肉份量算多😋!仲有炒過嘅菇片,令意粉增添香氣。即刨黑松露帶子寬帶麵 $198一上枱黑松露香味湧上鼻👃🏻,好香阿🌸!廚師刨左啲黑松露片同芝士片🪤喺帶子同意粉上面,每條寬帶麵都沾咗黑松露既香味,加埋煎香咗既帶子非常鮮甜,整體好味👍🏻!📍Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖

是日餐湯

餐包
黑糖包整得好軟熟,加埋忌廉食,配搭好夾。

新鮮海膽蟹肉意粉 $248

即刨黑松露帶子寬帶麵 $198

📍Dineland (屯門)
即刨黑松露帶子寬帶麵
2023-06-27