2023-12-03 38 浏览
建生e邊越黎越多住宅,餐廳既種類都多元化左好多😌🔸精選生蠔-6隻Dinner set+$128就有6隻精選生蠔🦪,今日係韓國蠔,隻隻蠔身都好飽滿,而且蠔肉爽甜,師傅開得好好,海水味重🔸是日頭盤(章魚仔沙律)有成3隻章魚仔配上新鮮沙律🥗菜,新鮮開胃🔸是日餐湯跟黑糖麵包忌廉蘑菇湯,忌廉味偏濃但都飲到蘑菇味,比較稀身。黑糖包超有驚喜,蜜糖味好濃郁,麵包口感鬆軟,同outbxxx有得比👍🏻🔸香草忌廉煮紐西蘭藍青口Dinner set+$88,擺盤好有心機,每一隻青口都沾滿咗忌廉,食落有白酒嘅香氣🔸西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁豬鞍烹調得岩岩好,保留到肉汁之餘切開仲係粉嫩粉嫩,蜜糖芥末籽汁好惹味🔸心太軟Dinner set+$30真係冇得輸,切開朱古力漿流出黎真係好治瘉職員會跟據用餐既速度去上菜,非常貼心,而且環境舒適,絕對三五知己把酒談心💕
建生e邊越黎越多住宅,餐廳既種類都多元化左好多😌

🔸精選生蠔-6隻

🔸是日頭盤(章魚仔沙律)
有成3隻章魚仔配上新鮮沙律🥗菜,新鮮開胃

🔸是日餐湯跟黑糖麵包

🔸香草忌廉煮紐西蘭藍青口

🔸西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁

🔸心太軟

• 黑糖麵包
2023-12-03 21 浏览
過屯門探朋友,試左佢屋企附近環境不錯既新派西餐廳 - Dineland 🎄🩵Dinner set x 2每個dinner set包括是日頭盤,餐湯,主菜一杯茶啡!頭盤係八爪魚沙律,八爪魚非常之爽口彈牙,沙律汁有輕微嘅柚子味,非常之清新!餐湯係濃濃嘅蔬菜湯,健康得來又好味😛仲有每人一個黑糖包,鬆軟好味🥰主菜我哋分別一個叫咗直跑黑松露帶子寬帶麵,呢個意粉非常之出色,多片嘅即刨黑松露,味道非常之濃郁,加上用寬帶麵,做到掛汁嘅效果,兩大粒帶子非常之彈牙😉yummy !!!另外一個主菜叫咗龍蝦汁意大利飯配日本原隻魷魚,意大利飯配滿濃濃嘅龍蝦汁,每一啖飯都好滿足😊魷魚烤到啱啱好,微微嘅蕉香,非常彈牙爽口✌🏻坐得舒服之餘,味道很好嘅餐廳,10分推介住屯門嘅朋友去試吓🫶🏻🫵🏻📍 Dineland 屯門良德街3號豐連地下1號舖

🩵Dinner set x 2

每個dinner set包括是日頭盤,餐湯,主菜一杯茶啡!

餐湯係濃濃嘅蔬菜湯,健康得來又好味😛

仲有每人一個黑糖包,鬆軟好味🥰

📍 Dineland
屯門良德街3號豐連地下1號舖
2023-11-23 29 浏览
屯門特色西餐廳「DINELAND」餐廳裝修都幾grand坐得幾舒服食物質素&賣相都好唔錯😊⭐️前菜係凍八爪魚配上三色椒及沙律菜酸酸味味 非常開胃😙⭐️餐湯及黑糖包餐湯係牛肝菌湯非常濃郁配埋熱辣辣嘅黑糖麵包兩者非常夾😉⭐️精選生蠔🦪晚餐加$128有六隻生蠔生蠔來自韓國肉質鮮甜爽口飽滿😍食完好滿足⭐️西班牙黑豚豬鞍扒豬鞍扒肉質鮮嫩咬落好多汁😋點埋蜜糖芥茉籽汁味道即刻唔同非常特別配菜仲有薯角脆卜卜好好食😄⭐️意大利辣蕃茄醬雞肉大通粉辣蕃茄醬酸味帶有少少辣雞肉煮埋喺蕃茄醬入邊大通粉吸晒啲醬汁非常入味🥳⭐️甜品-心太軟真係做到流心嘅效果朱古力醬好濃郁加埋雲呢拿雪糕簡直係絕配😆
屯門特色西餐廳
「DINELAND」
餐廳裝修都幾grand

朱古力醬好濃郁
加埋雲呢拿雪糕
簡直係絕配😆
2023-11-21
真心覺得屯門有呢間餐廳好有福👍🏻真心食物高質、環境舒服、價錢可以💯🍕夏威夷Pizza皮脆,菠蘿多,好味👍🏻🐷脆皮德國鹹豬手 配酸椰菜、蜜糖黑椒汁🍯勁大隻😵😵😵皮脆肉林,超易咬,個醬甜甜地非常夾,好正!仲伴左好多薯角,好大份,只係$178🫢🥔薯角配黑松露醬由於唔知豬手伴左埋薯角,所以另外叫左一份$68,仲大碟過我塊面😂😂超脆,熱辣辣!多到食唔晒😋😋🍮焦糖燉蛋正正👍🏻👍🏻一塊脆焦糖,配埋creamy既蒸蛋冇得輸🥰🍫朱古力心太軟配雪糕球一冷一熱一齊食又係冇得輸,個流心超正!切開就湧出來😋😋😋整體黎講,係一間勁好feel又高質,又唔貴又多選擇既西餐廳,好幽靜,可以有室內同戶外座,見戶外座既食客帶埋狗狗來,好正😊😊係一間可以好好hea一hea的用心小店😊

🍕夏威夷Pizza
皮脆,菠蘿多,好味👍🏻

🐷脆皮德國鹹豬手 配酸椰菜、蜜糖黑椒汁🍯

🥔薯角配黑松露醬

🍮焦糖燉蛋
正正👍🏻👍🏻一塊脆焦糖,配埋creamy既蒸蛋冇得輸🥰

🍫朱古力心太軟配雪糕球
一冷一熱一齊食又係冇得輸,個流心超正!切開就湧出來😋😋😋

2023-11-13 57 浏览
這家餐廳的環境氣氛也非常迷人。整個空間設計充滿了現代感和奢華感,燈光柔和而溫馨。讓人感到舒適和放鬆。香烤保雲酥紐西蘭羊架 $338羊肉肉質鮮嫩多汁,口感豐富。它的外層烤得金黃酥脆,內裡則保有肉汁的豐富。調味料的選擇恰到好處,使得羊肉的風味更為突出海鮮龍蝦汁寬帶麵 $168龍蝦汁濃郁而美味,龍蝦的甜味和香料的香氣相互融合,麵條寬度和厚度使其能夠更好地吸附龍蝦汁和海鮮的味道。麵條的口感柔軟彈牙,與濃郁的龍蝦汁和海鮮完美融合。

香烤保雲酥紐西蘭羊架 $338

海鮮龍蝦汁寬帶麵 $168

2023-11-12 47 浏览
今日去咗屯門嘅Dineland,餐廳超高質素,誠心推介!餐廳環境好靚,整個用餐區都佈滿翠綠嘅草地🌿。浪漫嘅燈光令整個地方更加溫馨,每張枱都有小燭光🕯️,好適合嚟度過浪漫嘅夜晚,或者同朋友、家人一齊享受歡樂時光。室外亦設有座位,岩哂帶埋寵物黎~菜單上嘅價錢都平實,份量都夠飽,我地人均$250食得超飽呀!!🌟。我哋揀咗一個套餐,有頭盤、湯、主菜同埋咖啡或茶☕。先上嚟嘅係八爪魚沙律,新鮮嘅沙律菜配上黑醋嘅酸甜味,開胃又好好味🥗。餐前包係特別嘅黑糖口味,麵包鬆軟又夠甜。然後嚟咗新鮮海膽蟹肉意粉,蟹肉鮮嫩多汁,加埋大塊新鮮嘅海膽,每一口都飽嚐到鮮香嘅滋味。醬汁濃郁似奶油咁,同意粉完美融合,每一口都好滋味🍝。另外叫左多重芝士薄餅,薄餅鋪滿濃郁嘅芝士,每一口都可以拉絲,份量兩個人食絕對足夠🍕。小食我地揀左脆炸薯條配蜜糖芥末籽醬,係一個唔可以錯過嘅小食,份量好多好豐富,薯條炸得好脆,食落口仲有微微既甜味。我哋試咗佢哋嘅Tiramisu,多層次嘅口感同香濃嘅咖啡味道好難忘🍰。總括黎講,Dineland 留低好深刻嘅印象,餐廳員工好友善,係一間隱世出色餐廳!
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️

餐前包係特別嘅黑糖口味,麵包鬆軟又夠甜。

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳:Dineland 🍽️🌟
地點:屯門良德街3號豐連地下1號舖 📍
2023-11-05 2281 浏览
估唔到屯門都有咁高質西餐😍! Dineland 用左大量綠色植物🌿做裝飾,好似去左森林咁🌳。夜晚都幾多人食,遲來一步都冇位。同朋友叫左兩個set dinner,有齊沙律+餐湯+主菜+飲品,食到超飽好滿足,下次一定要試下甜品👏🔸黑糖包麵包好鬆軟,好香黑糖味😋🔸八爪魚沙律份量好有誠意,八爪魚🐙彈牙爽口,估唔到跟餐沙律都咁高質‼️🔸餐湯是日雜菜湯,有蔬菜粒增加咬口,食得出好足料;另外一碗加$48升級左做法式龍蝦湯🦞,香濃惹味🤩🔸即刨黑松露帶子寬帶麵 $198一上枱已經聞到好濃黑松露味,面頭有一片片嘅黑松露,好鍾意食寬麵,覺得特別掛汁,帶子都煎得好香,彈牙👍🔸意大利辣蕃茄醬雞肉大通粉 $168朋友都同我一樣鍾意食粗嘅pasta,雞肉肉嫩,辣度適中,酸、甜、辣三種味道一齊好開胃,大通粉都非常掛汁✨!🔸蜂蜜牛油雞翼(4隻) $52呢碟雞翼不得了,炸得超酥脆,入面充滿肉汁,仲有好濃蜂蜜牛油味,香到隔離枱都忍唔住叫左碟🤩‼️

🔸黑糖包
麵包好鬆軟,好香黑糖味😋

🔸八爪魚沙律
份量好有誠意,八爪魚🐙彈牙爽口,估唔到跟餐沙律都咁高質‼️

🔸餐湯

• 法式龍蝦湯
  • 八爪魚沙律
  • 黑糖餐包
2023-11-05 63 浏览
已經嚟過好多次💕 今次同朋友嚟食晚餐😍一直好鍾意佢啲個黑糖麵包~而家夜晚可以喺OpenRice訂位,方便好多❤️之前一直冇試過佢嘅雞翼~今次散叫左《牛油蜂蜜雞翼》,好好食!雞翼唔會好乾,入邊仲好多肉汁~另外仲試咗佢個魷魚龍蝦汁意大利飯,好濃龍蝦汁味🤤🤤 魷魚又唔會好韌~我諗我下次嚟到再叫呢個😍😍😍今次第一次是佢哋嘅心太軟,好食🤤跟餐加$38 ,今次兩個人食合共五百幾蚊,當然佢哋lunch再抵好多啦~但係晚餐性價比都唔錯嫁😍😍😍最後都係食唔晒😂😂 拎返屋企第二日食😂
已經嚟過好多次💕 今次同朋友嚟食晚餐😍
一直好鍾意佢啲個黑糖麵包~
而家夜晚可以喺OpenRice訂位,方便好多❤️

之前一直冇試過佢嘅雞翼~
今次散叫左《牛油蜂蜜雞翼》,好好食!
雞翼唔會好乾,入邊仲好多肉汁~

另外仲試咗佢個魷魚龍蝦汁意大利飯,
好濃龍蝦汁味🤤🤤 魷魚又唔會好韌~
我諗我下次嚟到再叫呢個😍😍😍

今次第一次是佢哋嘅心太軟,好食🤤
跟餐加$38 ,今次兩個人食合共五百幾蚊,
當然佢哋lunch再抵好多啦~
但係晚餐性價比都唔錯嫁😍😍😍

最後都係食唔晒😂😂 拎返屋企第二日食😂

2023-11-04 1479 浏览
.今次去咗屯門呢一間餐廳食晚餐餐廳係喺盈豐商場隔離 一個相對比較寧靜隱蔽小小嘅地方行入去就見到玻璃幕牆 餐廳座位唔算多不過坐得好舒適 亦好適合情侶朋友聚會喺一個適合傾偈嘅地方😚 佢仲有室外嘅地方 Pet Friendly架😊.今次叫咗dinner set C新鮮海膽蟹肉意粉🍝 $248套餐包是日餐湯 是日頭盤 黑糖麵包🥯小編加咗個鵝肝多士 $68嘢飲要咗芝士奶蓋烏龍水蜜桃茶.呢個一人餐真係超級飽食到小編最尾嘅時候上意粉都食唔晒值得一讚嘅係牛肝菌湯 味道超級濃 口感細滑 小編成碗飲晒黑糖麵包搽牛油都唔錯 一定要趁熱食是日頭盤係八爪魚沙律🥗 正常發揮芝士奶蓋烏龍水蜜桃茶都係正常發揮 略嫌有啲甜至於鵝肝多士真係一定要嗌!唔嗌小編覺得會走寶!一啲都唔膩 小編覺得煎得啱啱好🤪得一塊真係唔夠喉 如果有多一塊就好啦😋最後就係海膽蟹肉意粉 唔好見佢海膽好似唔係咁鮮色其實佢都甜甜地㗎 份量仲要唔少 意粉類似卡邦尼煮法所以相對會有啲膩 所以小編食到最後都食唔晒啦!不過總括嚟講係好好味既🥰 絕對襯得起價錢🥰.🥢Dineland (屯門)📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
今次去咗屯門呢一間餐廳食晚餐

值得一讚嘅係牛肝菌湯 味道超級濃 口感細滑 小編成碗飲晒
黑糖麵包搽牛油都唔錯 一定要趁熱食
是日頭盤係八爪魚沙律🥗 正常發揮
芝士奶蓋烏龍水蜜桃茶都係正常發揮 略嫌有啲甜
至於鵝肝多士真係一定要嗌!唔嗌小編覺得會走寶!
一啲都唔膩 小編覺得煎得啱啱好🤪
得一塊真係唔夠喉 如果有多一塊就好啦😋
最後就係海膽蟹肉意粉 唔好見佢海膽好似唔係咁鮮色
其實佢都甜甜地㗎 份量仲要唔少 意粉類似卡邦尼煮法
所以相對會有啲膩 所以小編食到最後都食唔晒啦!
不過總括嚟講係好好味既🥰 絕對襯得起價錢🥰
🥢Dineland (屯門)
📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
2023-10-16
2023-11-03 306 浏览
餐廳位於屯門盈豐個一邊 食完之後我覺得呢一間可以講係屯門西北最好既一間西餐廳 裝修風格係比較田園風 好似置身係第二個世界咁 好似帶左去一個遠離繁囂既國度 餐廳入面亦都好衛生企理✨頭盤:♡黑糖麵包黑糖麵包好鬆軟甜甜地 熱辣辣好好食😋♡八爪魚沙律🐙🥗D沙律菜好爽脆 八爪魚份量都好多 個醬汁微微酸有d胡椒既辛香味好開胃 做餐前頭盤幾合適✨餐湯:♡南瓜湯🎃南瓜湯個質感好Creamy好濃郁 ♡龍蝦湯🦞 +$48龍蝦湯好濃好有鮮味 飲落去有小小顆粒感✨主菜:♡即刨黑松露帶子寬帶麵 $198寬帶麵質感偏向有咬口 麵條亦可以食得出有蛋香味仲有麵條麵好掛汁 相對黑松露醬我更喜歡即刨黑松露片 因為後者有淡淡既清香冇咁濃 帶子大大粒表面煎到焦香內裡仲係鮮嫩♡香煎澳洲盲鰽魚柳🐟 $258盲鰽魚柳都幾大塊 外皮煎到好香呈金黄色 魚油係煎香後更能釋放出魚既鮮香味 魚柳冇骨啖啖肉最岩一d想食魚但又怕有魚骨既朋友✨飲品:♡熱朱古力🍫♡凍檸茶 +$3

✨頭盤:

南瓜湯
龍蝦湯
香煎澳洲盲鰽魚柳
2023-11-03 68 浏览
平時都好少踏足建生邨,今期路過先發現那裡依家多左好多新樓盤,周邊亦都有不少新餐廳,所以就同媽媽隨手搵左間西餐廳。餐廳位置唔算好當眼,但外觀都幾有格調,閒時天氣唔熱可以選擇坐室外,應該感覺都會好唔錯。店內亦都樓底頗高,裝修很有情調。原本都沒有抱太大期望,結果係無論食物,還是服務都令人喜出望外。 一坐低就送上黑糖包,拎上手暖笠笠,咬落去鬆鬆軟軟,配上Cream Cheese食,真係幾好食喎。😋黑松露忌廉寬帶麵配香煎日本帶子 – 帶子勁大粒,又厚身又鮮嫰。黑松露香味十分濃烈,配上掛汁的寬帶麵,配合得好好。😋脆皮德國咸豬手配酸椰菜、蜜糖黑椒汁 - $178大碟到嚇親,勁抵食。豬手皮勁香脆,咬落去卜卜脆,隻豬手啖啖肉又帶筋,配上黑椒汁,十分惹味。🍫🍦朱古力心太軟配雪糕 – 一坐低就聽到隔離話呢間心太軟真係好好食,仲要係專登帶朋友過黎再幫襯。我當然立即Order一客,由於係即製,所以都要等10數分鐘,黎到果然係又熱又脆,係中間切開已經流出香濃朱古力漿,睇到我心心眼,食到好幸福。

2023-11-01
2023-10-30 64 浏览
Dineland是一家充滿格調的園林玻璃Cafe,今次再訪第一次食呢到精緻的晚餐set,包沙律、餐包、前菜、餐湯、主菜同飲品,讓食客享受浪漫氛圍的用餐體驗😍黑糖麵包開場的黑糖麵包讓人一口咬下去就能感受到微妙的甜味,絕對是很好的開胃小食🥖是日頭盤 - 八爪魚伴沙律前菜給人驚喜,八爪魚鮮嫩,搭配新鮮的沙拉,讓人的味蕾瞬間活起來🐙是日餐湯 - 忌廉粟米湯粟米湯濃郁且滑順🍵主菜:即雹黑松露帶子寬帶麵$198今期推介這一道極為精緻的主菜,冬日是黑松露當造及氣息最為濃郁的季節,冬日是黑松露當造及氣息最為濃郁的季節,配上帶子的鮮甜相互襯托,味道絕佳🍝西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁$268黑豚豬扒嫩滑多汁同樣出色,能保持高水準,保持肉汁口感豐富,是食肉獸必點😋甜品(追加+$30) - 提拉米蘇這款經典甜品,不容錯過🤩餐飲: 熱朱古力

是日頭盤 - 八爪魚伴沙律

是日餐湯 - 忌廉粟米湯
粟米湯濃郁且滑順🍵

主菜:
即雹黑松露帶子寬帶麵$198

西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁$268

甜品(追加+$30) - 提拉米蘇
這款經典甜品,不容錯過🤩

餐飲: 熱朱古力
2023-10-30
2023-10-29 72 浏览
環境chic 西餐廳感覺,食物質素,賣相味度都好有水準。 尤其係羊架,值得推薦。平時唔食羊嘅我都覺得好好食👍🏻唯獨一位waitress 嘅服務態度似係酒樓做樓面。收碟時係客人面前將骨頭撥晒落一隻碟跟坐收走。呢個舉動大煞風景🙄
唯獨一位waitress 嘅服務態度似係酒樓樓面。收碟時係客人面前將骨頭撥晒落一隻碟跟坐收走。呢個舉動大煞風景🙄
八爪魚沙律
👍🏻
盲鰽
羊架
八爪魚沙律
👍🏻
盲鰽
羊架
10月24號晚,從油麻地上車,一坐上260X,回憶不斷浮現:7年前,住在寶怡花園附近,平日下班大多數坐260X巴士,在寶怡花園站下車. 現在,多了兩幢新建築物. 行1分鐘就到晚餐地點~Fineland.訂了座但遲了25分鐘, 6:55pm室內全full了. 安排坐在outdoor 既last 1 張枱,晚風秋意,更可輕鬆聊天..墨魚仔沙律清爽既starter, 好!.蘑菇湯好香濃既蘑菇味,好湯!. 龍蝦汁意大利飯配原隻日本魷魚魷魚,非常爽口,有鮮味;每口飯都充滿龍蝦味,米粒吸滿龍蝦汁既精華,很充實,好味!. 即刨黑松露帶子寬帶麵帶子,鲜而爽;自咀嚼第1注麵後,松露味已佔領口腔,味蕾嗅覺.太興奮.食完晚餐,再找酒吧飲酒. 繼續傾下去...
訂了座但遲了25分鐘, 6:55pm室內全full了.

.墨魚仔沙律
清爽既starter, 好!

.蘑菇湯
好香濃既蘑菇味,好湯!

. 龍蝦汁意大利飯配原隻日本魷魚

. 即刨黑松露帶子寬帶麵

食完晚餐,再找酒吧飲酒. 繼續傾下去...
2023-10-24
屯門豐連樓下一間西餐,位置唔太多,不過抵食又好食呀!前菜有墨魚仔沙律,酸酸地又有洋蔥香味,幾開胃。再來黑糖包,好好食!!!!甜甜的好鬆軟。一凍一熱朱古力,就一般朱古力。蘑菇湯超濃郁,飲曬成碗都幾飽肚。新鮮海膽蟹肉意粉 HK$248海膽好fresh呀!!!意粉係我中意嘅硬度。而且超creamy的,蟹肉都好多,不過cream味就遮左蟹肉味啦。西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁 HK$268厚肉而且好嫩滑,好得意佢仲有燒粟米食。佢dinner set可以加$128有半打生蠔,好抵食呀。不過呢個set都已經係勁飽,生蠔就留返下次食啦。
屯門豐連樓下一間西餐,位置唔太多,不過抵食又好食呀!

前菜有墨魚仔沙律,酸酸地又有洋蔥香味,幾開胃。

再來黑糖包,好好食!!!!甜甜的好鬆軟。

一凍一熱朱古力,就一般朱古力。

蘑菇湯超濃郁,飲曬成碗都幾飽肚。

新鮮海膽蟹肉意粉 HK$248

海膽好fresh呀!!!意粉係我中意嘅硬度。

西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁 HK$268

厚肉而且好嫩滑,好得意佢仲有燒粟米食。

佢dinner set可以加$128有半打生蠔,好抵食呀。
不過呢個set都已經係勁飽,生蠔就留返下次食啦。