2024-02-07 289 浏览
食物中上唔錯,面包同德國豬手都幾好食但待應服務態度衰過茶記,對客人無禮貌,員工對有小朋友的家庭很不友善。食飯好似被人命令咁。渡過咗一餐很差的用餐體驗。希望餐廳的服務可以正常返少少,服務差到咁,食物真係好食都唔想再食。本身係去帶小朋友去附近建生商場個playhouse玩,玩完search下附近有咩西餐廳食lunch,見評語幾好就試下,估唔到服務態度咁差。希望餐廳注意一下,提供返基本的服務業水平。謝謝

食物中上唔錯,面包同德國豬手都幾好食
但待應服務態度衰過茶記,
對客人無禮貌,
員工對有小朋友的家庭很不友善。
食飯好似被人命令咁。
渡過咗一餐很差的用餐體驗。
希望餐廳的服務可以正常返少少,
服務差到咁,食物真係好食都唔想再食。

2024-02-04
2024-02-05 81 浏览
網上面搵到呢間感覺環境唔差所以試下,因為男朋友生日,本來我自備蠟燭諗住上甜品叫侍應幫我點,點知落單個陣佢話可以幫我個甜品寫生日快樂同佢可以連埋蠟燭上,估唔到咁貼心,叫左set dinner 主菜牛柳同肉眼扒5成熟,味道唔錯幾嫩口,另加左生蠔同香草青口,生蠔就一般,但青口好食,服務好好添,每食完野都即刻幫你收走後再上另一樣野,臨走侍應都笑住同我男朋友講生日快樂,男朋友都話今日呢餐滿足😘
網上面搵到呢間感覺環境唔差所以試下,因為男朋友生日,本來我自備蠟燭諗住上甜品侍應幫我點,點知落單個陣佢話可以幫我個甜品寫生日快樂同佢可以連埋蠟燭上,估唔到咁貼心,叫左set dinner 主菜牛柳同肉眼扒5成熟,味道唔錯幾嫩口,另加左生蠔同香草青口,生蠔就一般,但青口好食,服務好好添,每食完野都即刻幫你收走後再上另一樣野,臨走侍應都笑住同我男朋友講生日快樂,男朋友都話今日呢餐滿足😘
2024-02-05
庆祝纪念
生日
2024-02-05 3571 浏览
好開心屯門有高質的西餐廳😆餐廳裝修唔錯有格調亦設有室外座位好方便帶埋寵物黎或者下午曬下陽光都正☀️⭐️是日餐湯-大蒜薯蓉湯🥣湯味道濃郁蒜香和洋蔥味夠出飲完成個人暖笠笠😊⭐️是日頭盤-煙三文魚沙律🥗沙律夠新鮮配埋醬汁酸甜開胃😙三文魚味道都唔錯⭐️黑糖包🥖依個大讚😍黑糖餐包熱上非常鬆軟配埋香口的牛油十分出色👍🏻⭐️龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦑賣相好吸引真係原隻魷魚😍煎得好香口彈牙意大利飯超入味吸盡濃濃的龍蝦汁好好味😋停唔到口⭐️即刨黑松露帶子寛帶麵一上菜已經聞到好香的黑松露味賣相都好有心思帶子大大隻夠新鮮及彈牙煎得剛剛好😙除左帶子仲有不少菇類配料夠豐富而闊條麵都充滿黑松露同芝士🧀正😄⭐️甜品-焦糖燉蛋🍮燉蛋好香滑配埋面頭一層層脆焦糖好高分😉⭐️甜品-Tiramisu蛋糕好鬆軟層層疊疊的蛋糕配上香濃既咖啡味唔會苦食完超滿足☺️
好開心屯門有高質的西餐廳😆

唔會苦
食完超滿足☺️

2024-02-01
2024-02-05 57 浏览
位於屯門嘅隱世高質西餐廳「Dineland,係一間好有情調嘅餐廳,佈置好雅緻,食物亦相當高質,當晚天氣帶點清涼,最適合坐喺露天位置🥰,一邊歎美食一邊傾計,好Chill 好減壓😊👍 ➿➿➿DINNER SET➿➿➿♾️頭盤♾️✔️三文魚沙律菜,三文魚和沙律菜同樣新鮮,配埋帶點酸甜嘅沙律🥗醋汁,非常開胃👍✔️精選生蠔半打(加$128)+$128,有半打韓國生蠔,好鮮味,抵食😆♾️餐湯(+$48 轉龍蝦湯)♾️✔️南瓜湯🎃非常Creamy,但又唔會杰撻撻,配埋我至愛的黑糖包,熱辣辣,我地食完再Refill😋😋👍♾️主菜♾️🔖龍蝦🦞汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦑($238)賣相吸引,原隻日本魷魚,好淋,唔會咬唔開😅,個靈魂喺龍蝦汁,完全滲晒入D飯粒度,好好食,私心推介🤩🤩🤩🤩🔖新鮮海膽蟹肉意粉🍝($248)海膽又係我至愛之一,夠鮮甜,蟹肉份量不少,差唔多每條意粉都掛上不少新鮮蟹肉👏🏻,每一啖都好滿足🥰🔖甜品✔️心太軟(+$30)熱辣辣流心心太軟配呍呢拿雪糕球,絕配,正👍🤩✔️Tiramisu(+$30)Tiramisu 都有一定水準,忌廉幼滑,唔會太濕潤,但帶點酒香,如果份量大D就好啦😜🔖餐飲凍檸檬茶兩杯(凍+3),

➿➿➿DINNER SET➿➿➿

♾️頭盤♾️

✔️精選生蠔半打(加$128)
+$128,有半打韓國生蠔,好鮮味,抵食😆

♾️餐湯(+$48 轉龍蝦湯)♾️

♾️主菜♾️
🔖龍蝦🦞汁意大利飯配燒原隻日本魷魚🦑($238)

🔖新鮮海膽蟹肉意粉🍝($248)

🔖甜品
✔️心太軟(+$30)
熱辣辣流心心太軟配呍呢拿雪糕球,絕配,正👍🤩
✔️Tiramisu(+$30)

🔖餐飲
凍檸檬茶兩杯(凍+3),我尤其喜愛用玻璃杯裝的凍檸茶,唔知係咪心理作用,感覺好似好飲啲😚
2024-02-02 1140 浏览
幾年冇嚟呢頭搵食,真係變左好多,連建生商場都翻生左。朋友試過Dineland話唔錯,而且又近我地。環境唔錯,有戶外位置,午餐選擇都唔少,咁就成就左我地嘅午聚。🍽️是日午餐套餐配是日餐湯或田園沙律+黑糖麵包🥗田園沙律:沙律菜新鮮,正常發揮。🍞黑糖包細細隻,夠暖,好軟熟。🍝G.黑松露南瓜野菌貓耳朵粉 $88 非常濃郁真材真料嘅南瓜汁仲有粒粒南瓜,鐘意南瓜嘅朋友好喜歡,不過就唔係好食到黑松露。🥣是日餐湯:我會叫佢做蘑菇濃湯,因為食到真材實料,夠濃好飲。🐟L.香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁 $116魚皮煎得香脆,我好鐘意食脆魚皮,啱晒😋。比目魚好厚身,目測有2吋厚,白雪雪嘅魚肉好滑,魚油豐富。炸薯角好脆,由於魚夠味,所以個香草忌廉汁我用嚟沾薯角食。+$30要左精選生蠔2隻。🦪不過我覺得麻麻地,嚟到唔凍,應該放左一段時間,帶子位唔夠實淨。餐飲:🍹凍檸水,☕latte跟餐+$15📝人手落單,平日午餐不收加一。💬環境唔錯,不過枱與枱之間就窄啲。

🍽️是日午餐
套餐配是日餐湯或田園沙律+黑糖麵包

田園沙律

🥗田園沙律:沙律菜新鮮,正常發揮。

餐包

🍞黑糖包細細隻,夠暖,好軟熟。

黑松露南瓜野菌貓耳朵粉

🍝G.黑松露南瓜野菌貓耳朵粉 $88

是日餐湯

香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁

🐟L.香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁 $116

生蠔

+$30要左精選生蠔2隻。

latte+凍檸水

餐飲:🍹凍檸水,☕latte跟餐+$15

📝人手落單,平日午餐不收加一。

💬環境唔錯,不過枱與枱之間就窄啲。

2024-01-31
是日餐湯
香煎格陵蘭比目魚配香草忌廉汁
latte+凍檸水
2024-01-30 58 浏览
【香港🇭🇰 屯門】👉🏻 西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁🐷🍯呢個扒真係超級juicy,肉質鮮嫩,仲有啲芥末籽汁提味,真係好開胃!🤤👉🏻水蜜桃梳打🍑🥤冰涼爽口,仲有淡淡嘅水蜜桃香氣👉🏻熱帶風情夏威夷薄餅🍍🍕薄餅底酥脆,配上多款新鮮水果同夏威夷風味醬汁,真係好好食!👉🏻焦糖燉蛋🍮焦糖香氣濃郁,加上蛋糕嘅綿密口感,真係一絕!.📌 Dineland (#屯門美食)#屯門 良德街3號豐連地下1號舖#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #香港餐廳 #日本美食 #居酒屋 #太子餐廳
【香港🇭🇰 屯門】

👉🏻 西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁🐷🍯

👉🏻水蜜桃梳打🍑🥤
冰涼爽口,仲有淡淡嘅水蜜桃香氣

👉🏻熱帶風情夏威夷薄餅🍍🍕
薄餅底酥脆,配上多款新鮮水果同夏威夷風味醬汁,真係好好食!

👉🏻焦糖燉蛋🍮
焦糖香氣濃郁,加上蛋糕嘅綿密口感,真係一絕!

📌 Dineland (#屯門美食)
#屯門 良德街3號豐連地下1號舖

2024-01-29 250 浏览
平時唔會特登寫食評,好嘅一餐唔好嘅一餐。但呢間高評劣食真係要分享下!餐廳無咩人食但勁逼,服務態度極差,就算味道再好都無用,仲要食物只係普通貨仔😂有book位,book 6:30, 我先生拎位先嘅,提早6:19已到,其實間餐廳係完全唔full仲有勁多唔同大細嘅吉枱嘅。我6:30到,但佢安排搭枱,我入座拉櫈都嚇親隔離果一位食到一半嘅女仔。點咗2個dinner set再加生牛肉他他,待應行過時係會撞到你隻手,本身都唔諗住出聲都係苦笑一下,上嘢因為枱太細太逼要趕鴨仔。但啲待應就㩒電話,仲要喺度竊竊私語,真係忍唔住出聲問點解個安排可以咁差,係咪食緊譚仔?(譚仔有位都唔會要你硬塞你去逼),出聲個男待應都有講唔好意思,個女待應仲要黑口黑面🌚食物方面:絕對唔係吹奏到咁勁什麼隱世最好😂推介果個即刨松露意粉,係無咩松露更加無咩味嘅,粒帶子口感ok,無鮮味得黑椒味。黑糖包食返outback算啦😂個生牛他他,賣相味道都普通。牛扒讚佢點5成真係做到5成囉。埋單$740 ,呢個價錢大把更好嘅選擇。食物其次,服務態度極差先係死症。Book位話只接受6點,6點半,之後就8點。以為好爆場所以咁安排搭枱,但我哋6:19入

Book位話只接受6點,6點半,之後就8點。以為好爆場所以咁安排搭枱,但我哋6:19入座,7:35埋單,間餐廳都係入咗3枱客,其他全部吉枱,outdoor 更加無人坐。
想坐得舒服一定唔好揀佢,想食好西,大把餐廳小店好過佢。
真係完全唔會帶下次,佢哋啲態度面口只會覺得你係西客,完全唔覺得佢哋餐廳有問題。
2024-01-29
外卖自取
2024-01-28 63 浏览
DINELAND (屯門)今天同埋同事放工試咗呢間DINELAND,田園風嘅裝修望落去非常舒適可以帶俾人一種放鬆嘅感覺龍蝦汁意大利飯配燒完隻日本魷魚($238)今次叫咗呢個意大利飯真係做得唔錯,意大利飯煮得啱啱好傳統意大利半生半熟嘅口感,每一粒米飯都吸滿了醇厚的龍蝦汁,而旁邊的日本魷魚則烤得外皮微脆,肉質鮮嫩,充滿海洋的鮮美。牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁($88)新鮮的牛油果與大蝦完美搭配而且牛油果嘅份量超級足夠,加上香橙油醋汁的點綴,令整道菜肴的口感層次分明,清新可口。精選生蠔六隻($128)今次呢幾隻生蠔新鮮肥美,啖啖都係海洋精華同有少少礦物質嘅味道,搭配經典的醋汁和檸檬汁,鮮味更加提升。Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖
DINELAND (屯門)

龍蝦汁意大利飯配燒完隻日本魷魚($238)

牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁($88)

精選生蠔六隻($128)

Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖
2024-01-25 181 浏览
由於小妹新到呢區,一直未發掘哂附近所有餐廳,呢間係無意中經過見到好多人食,不如就佢啦!下午來到,都係食lunch menu。點完菜附上既黑糖包好有誠意,熱之餘有種包既香氣好吸引我食慾🤤仲要附送左個薯仔湯,唔似沖粉出黎,有種新鮮薯仔味。另外另加(+$30) 多兩隻蠔,見佢咁抵就叫左,中中挺挺啦,但唔臭唔腥,呢個價格過得去🙆🏻‍♀️主菜:秘製BBQ 豬仔髀配意粉 $82可惜肉質有啲柴,但個汁好好味,都會食到lam lam脷既。意粉正常冇特別。法式龍蝦汁蝦肉闊蛋麵 $108唔知闊蛋麵係唔係自己整?軟硬適中,唔似街上買到既意粉🤤係彈牙爽口既感覺。而且龍蝦汁夠濃郁,啖啖滿足感🙆🏻‍♀️

主菜:

秘製BBQ 豬仔髀配意粉
法式龍蝦汁蝦肉闊蛋麵
是日薯仔湯
  • 黑糖麵包
屯門有間園林豐餐廳,有大大個落地窗餐廳設計以綠色植物為主室外仲有寵物有好嘅座位平日夜晚嚟食飯,都幾chill下魷魚意大利飯呢個係今晚最佳!係有成隻燒得好有鑊氣嘅魷魚意大利飯粒粒分明,有硬心但又唔會太硬,廚師掌握得啱啱好個飯係超級濃郁而且淡淡都會有啲配料類似蘑菇之類係超級滿足黑松露薯條呢個係必食推介!黑松露醬一定要試薯條新鮮炸起又唔會好油膩!真係超級推薦黑糖麵包,我覺得好食過連鎖店仲配埋牛油生蠔不過不失叫set dinner +198可以有半打
平日夜晚嚟食飯,都幾chill下

魷魚意大利飯
呢個係今晚最佳!係有成隻燒得好有鑊氣嘅魷魚
意大利飯粒粒分明,有硬心但又唔會太硬,廚師掌握得啱啱好
個飯係超級濃郁而且淡淡都會有啲配料類似蘑菇之類係超級滿足

黑松露薯條

黑糖麵包,我覺得好食過連鎖店
仲配埋牛油

生蠔不過不失
叫set dinner +198可以有半打
2024-01-20 97 浏览
屯門其實好大,好多隱世餐廳冇咩人搵到。unless 佢係新x期果d 賣廣告,真係要住果頭試過再推介你去先識食今日食間西餐不得了平民價錢食到fine dinning 嘅水準佢個名都係叫dinland, 差個fine 字menu 價錢十分靚仔d lunch set有前茶,野飲,仲可以加甜品前菜都係果d salad 湯,唔多講main 我地叫左依幾樣蕃茄西班牙辣肉腸意大利飯海膽醬蟹籽蟹肉意粉香煎紐西蘭羊架配紅酒燒汁個飯同意粉真係超哂水準al dente level. 個羊架真係要講煎得啱啱好就唔講個汁,真係出面食唔到一定係自家調出黎點肉同薯條都好正加小小錢仲有個靚甜品,出面糖水店嘅level依間野,性價比真係超高地址: 屯門良德街3號豐連地下1號舖
屯門其實好大,好多隱世餐廳冇咩人搵到。

今日食間西餐不得了

平民價錢食到fine dinning 嘅水準
佢個名都係叫dinland, 差個fine 字

menu 價錢十分靚仔

d lunch set
有前茶,野飲,仲可以加甜品

前菜都係果d salad 湯,唔多講

main 我地叫左依幾樣
蕃茄西班牙辣肉腸意大利飯
海膽醬蟹籽蟹肉意粉
香煎紐西蘭羊架配紅酒燒汁

個飯同意粉真係超哂水準
al dente level.
個羊架真係要講
煎得啱啱好就唔講
個汁,真係出面食唔到
一定係自家調出黎
點肉同薯條都好正

加小小錢仲有個靚甜品,出面糖水店嘅level

依間野,性價比真係超高

地址: 屯門良德街3號豐連地下1號舖
2024-01-18 24 浏览
朋友帶我嚟咗間唔錯嘅餐廳,首先黑糖包真係一絕,脆皮外層搭配點點甜味,簡直太過癮!🍞 黎講下龍蝦汁意粉同燒魷魚,隻魷魚盤中如外星生物咁,龍蝦汁味濃而唔膩,令意粉每啖都充滿海洋滋味,真係唔一般。🦞 脆皮德國咸豬手外脆內軟,酸椰菜和蜜糖黑椒汁配合得宜,食咗唔少仲想再嚟幾碟!🍖 飲品方面,個芝士奶蓋四季春真係有驚喜,既唔膩口又夠香濃,換個水蜜桃梳打咁清新,真係夏天最啱。當晚壓軸嘅朱古力心太軟流出嘅每一滴都能治癒人心,完美嘅壓軸佳作。真係食嘅每一款菜式,都感受到食材嘅新鮮同心思,呢間真係值得再嚟!🍰🧀🥤
平時返工都有食開呢間餐廳嘅lunch是不是就會過嚟食埋dinner係屯門區少見既高質西餐Set menu 價錢中等 但係份量不少用料都精緻 性價比非常高頭盤係三文魚沙律 以及黑糖包三文魚沙律開胃黑糖包甜甜熱熱的配牛油非常出色餐湯有升級龍蝦湯果然超濃郁 龍蝦既鮮味齒頰留香龍蝦汁意大利飯配原隻日本魷魚好驚喜 上台賣相超吸睛原隻魷魚煎得香口彈牙底下意大利吸盡龍蝦汁既鮮香食到停唔到口香煎澳洲盲鰽魚柳比較健康既選擇魚柳外皮煎得香脆內面既魚肉就好嫩滑少少調味就已經好美味配搭嘅薯角厚身口感唔錯餐後仲有兩杯飲品可以選擇轉特飲食完出去仲發現佢哋嘅聖誕裝飾佈置幾有氣氛
平時返工都有食開呢間餐廳嘅lunch

食完出去仲發現佢哋嘅聖誕裝飾佈置幾有氣氛
  • 黑糖麵包
  • 龍蝦湯
  • 龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚
去大西北搵朋友食返,竟然俾我碌到間森林系餐廳,高樓底又多植林,環境已經覺得唔錯~地點上都可以接受,兆康站落車再坐兩個站輕鐵就到,冇想像中咁複雜。門外見到就覺得好靚,開心嘅係坐正邊位,玻璃外有巨形聖誕樹,打卡真係超級靚~💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐) 沙律新鮮酸甜開胃,南瓜湯一向係我最愛,又香又甜又綿滑。黑糖餐包熱上,香軟到不得了,牛油好香好香~💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168叫之前冇特別睇圖,完全係驚喜。平時叫啲海鮮XX,都係兩條蝦仔再加少少蜆肉。呢個海鮮又真係有蝦有蜆有八爪魚有青口,食落唔會有雪藏味。而我最欣賞係個汁!!!唔知有冇人同我一樣鍾意飲龍蝦湯,但唔鍾意龍蝦汁底嘅意粉同飯,因為通常都會係好酸。點知試咗朋友個意大利飯一啖就心心眼,最後share埋俾我食,因為佢汁底個調味係龍蝦湯味~難得合我口味~係唔會太酸,又有輕微酒味,食落都唔算太膩。💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248海膽係面,試咗一啖好鮮甜,蟹肉係以絲嘅方式同意粉混合,每一啖都會有蟹肉同意粉~本來以為會怕好膩,我個人嚟講都叫可以接受,因為佢掛汁,但都唔會過多好creamy嘅喺底浸住。💡焦糖燉蛋 $30面頭一層焦糖

💡三文魚沙律 & 南瓜濃湯 & 黑糖餐包 (跟餐)

💡龍蝦汁海鮮意大利飯 $168

💡新鮮海膽蟹肉意粉 $248

💡焦糖燉蛋 $30
面頭一層焦糖,下面燉蛋好滑好香~ 食得超級飽,好在呢個唔算重口味。

💡凍檸茶 & 熱檸茶
侍應態度都好加分,本身怕煩到人,手袋都放背脊就算,但侍應好主動俾個籃我哋。跟住我又手殘整跌咗隻叉,佢哋反應好快俾過枝,仲俾咗紙巾我抹下件衫。呢啲細心位都幾窩心,有時用餐體驗都好影響印象,有時再好食但食到一肚氣都唔享受。
2024-01-10
2024-01-12 33 浏览
煙三文魚沙律,好靚,三文魚肉鮮嫩,配埋沙律菜同埋啲醬汁,真係好開胃。南瓜湯就係一個好暖心嘅選擇,湯嘅味道濃郁,仲有啲南瓜粒係度,好好味!即刨黑松露帶子寬帶麵,好豪華,帶子好鮮甜,配埋黑松露嘅香氣,真係一絕!西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁,黑豚豬肉好嫩好多汁,再加埋蜜糖芥末籽汁嘅酸甜味,好好味!鵝肝多士係一個經典嘅法國菜,鵝肝煎到香脆,再配埋多士,食落好滿足!提拉米蘇係一個非常受歡迎嘅甜品,層層疊疊嘅蛋糕同埋濃郁嘅咖啡味,每一口都好濃郁好香!最後嚟緊係芝士奶蓋四季春水蜜桃,聽落好特別!芝士同埋蜜桃好夾,加返啲奶蓋,好滋味!