2024-01-08 44 浏览
今次已經係我第二次嚟呢度食飯喇! 第一次係生日果陣,朋友請我食大餐,今次係我帶朋友嚟。上次坐室內,今次坐室外,都有唔同感覺。我地兩個人叫左兩個set dinner,有蕃茄湯、三文魚沙津、黑糖包,再額外叫左個Tiramisu,好好味!我特別想讚個黑糖包,上嚟果陣係暖ga! 而且好鬆軟,好想食多幾個。西班牙黑毛豬鞍扒 ($268)咁厚嘅豬鞍扒都唔會鞋,而係好淋。靚嘅豬鞍扒連肥膏食落去都唔會油膩。龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚 ($238)今日我最最最中意嘅就係呢個意大利飯,佢有濃濃嘅龍蝦汁,而且佢係原隻魷魚,隻魷魚係大到我覺得多過d飯!我同朋友都讚左幾次好味!Tiramisu (+$30)Tiramisu都係鬆軟,唔係死實實果d,兩秒就俾我地消滅左。

西班牙黑毛豬鞍扒 ($268)

龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚 ($238)

Tiramisu (+$30)
2024-01-03 331 浏览
揸車經過見到呢間屋好似幾靚就去食吓,呢間環境好寬敞,同埋光猛,同埋佈置咗好多聖誕裝飾好有氣氛,唔使等位就可以入座👍🏻出面兩塊餐牌都好吸引,見到生蠔做優惠就已經想試吓🤩因為本身都好鍾意食生蠔😂,餐廳主打西餐pizza同埋豬手,仲有新鮮嘅生蠔,今次有三款唔同款嘅生蠔,例如韓國生蠔、太平洋、朱利莫格呢三款,價錢由$28至到$48不等,其實都幾抵食,同埋佢每日都有唔同款嘅生蠔,是日生蠔係pacific rock、馬天尼、韓國生蠔👍🏻西餐方面都有好多好嘢推薦,安格斯牛扒同埋羊架都有真係好吸引,甜品都好吸引,主打都係意大利嘢鍾意食嘅人就啱晒🤭我就揀咗海膽醬蟹籽蟹肉意粉、脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁!我哋仲加咗$30有兩隻生蠔都唔錯👍🏻 $30有兩隻韓國生蠔嚟講都好抵,生蠔都好新鮮,鮮味好重肉質鮮甜👍🏻冇乜海水味!海膽醬蟹籽蟹肉意粉:$98賣相好靚,意粉超級濃郁,超濃厚蟹籽同埋海膽醬份量都好滿足,每一啖食落去都好多蟹柳同埋蟹籽嘅味道一流好好味👍🏻脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁:$106豬手估唔到咁大隻,塊皮仲要超級脆,係難切少少😂切出嚟嘅肉都好厚切食落去啖啖肉好有口感,估唔到配菜薯角都炸得好脆好食,估唔到
海膽醬蟹籽蟹肉意粉:$98
脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁:$106
豬手估唔到咁大隻,塊皮仲要超級脆,係難切少少😂切出嚟嘅肉都好厚切食落去啖啖肉好有口感,估唔到配菜薯角都炸得好脆好食,估唔到鹹豬手都可以咁好食,食過其他間餐廳都冇呢間咁好👍🏻值得推薦

📍地址:Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖
德國鹹豬手
韓國生蠔
  • 脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁
2024-01-02 44 浏览
Boxing Day黎食晚餐聖誕節關係 餐牌唔同左,主打食set,主餐牌選擇亦少左好多,想食多啲款所以我地決定散叫。最後叫左煙三文魚沙律,薯條配芝士醬,海鮮拼盤,seafood risotto, carbonara, parma ham pizza, 白汁青口,牛油雞翼,甜品tiramisu 同心太軟其實全部都好食,但驚喜係risotto 同 carbonara😍 前者海鮮多過飯,每一樣海鮮都好食,絕對唔係湊數個數急凍海鮮❤️ 後者係味道較濃既carbonara,材料一樣豐富,超級勁多牛肝菌同煙肉,每一啖都充滿濃郁既醬汁,勁好食😋 雖然青口漏左單 上甜品前追才有但仍然非常soft 同鮮甜 好味😋
Boxing Day黎食晚餐
雖然青口漏左單 上甜品前追才有
但仍然非常soft 同鮮甜 好味😋
2023-12-26
庆祝纪念
圣诞节
2023-12-28 44 浏览
係墨爾本番嚟都未同老公撐枱腳食聖誕飯,今日入到老遠嚟到呢間聖誕氣氛濃厚既西餐廳門口有棵好大既聖誕樹,門邊仲有聖誕飾物,睇見已經好開心話明補食聖誕飯梗係要叫聖誕set啦頭盤三文魚牛油果他他好清新開胃黑松露牛肝菌忌廉湯非常濃郁,黑松露愛好者會超鍾意A. 黑松露雞油菌忌廉意粉配輕煎北海道帶子$398黑松露味濃,3大粒北海道帶子軟心鮮甜E. 日本A4和牛西冷配紅酒蘑菇汁$588A4和牛西冷重牛味,油脂味濃又唔會覺得好肥,配菜車厘番茄勁大粒好甜薯仔有咬好,粟米甜甜品蛋奶酒奶凍:好滑,食得出好香酒味,少甜,好鍾意,好有衝動問佢攞食譜熱咖啡拉花靚~咖啡香濃唔錯識飲梗係唔落糖老公話食左咁多肉要叫番杯凍檸茶走甜解解膩兩個人食左$989~都幾多人差不多坐滿坐得都幾舒服出面仲有露天座店員親切有禮~

門口有棵好大既聖誕樹,門邊仲有聖誕飾物,睇見已經好開心

話明補食聖誕飯梗係要叫聖誕set啦

頭盤三文魚牛油果他他好清新開胃

黑松露牛肝菌忌廉湯
非常濃郁,黑松露愛好者會超鍾意

A. 黑松露雞油菌忌廉意粉配輕煎北海道帶子$398
黑松露味濃,3大粒北海道帶子軟心鮮甜

E. 日本A4和牛西冷配紅酒蘑菇汁$588

薯仔有咬好,粟米甜

熱咖啡拉花靚~咖啡香濃唔錯
識飲梗係唔落糖

老公話食左咁多肉要叫番杯凍檸茶走甜解解膩

兩個人食左$989~
都幾多人差不多坐滿
坐得都幾舒服

出面仲有露天座

店員親切有禮~
2023-12-28
  • 黑松露雞油菌忌廉意粉配北海道輕煎帶子
  • 黑松露牛肝菌忌廉湯
2023-12-28 43 浏览
聽朋友講屯門有間高質隱世西餐廳,但一路都無時間去試,今日聖誕節🎄又同女朋友咁啱經過屯門,又想食西餐,就去試下呢間餐廳DINELAND🍽️點知去到都搵咗一段時間先搵到呢間餐廳,真係好隱世,一去到餐廳門口就見到棵好靚既聖誕樹🎄,入到餐廳餐廳雖然有點細,但一啲都唔侷促,環境好舒服。咁我地叫左兩個Set Dinner頭盤煙三文魚沙律🥗龍蝦湯🦞主菜烤美國牛柳伴香煎鵝肝黑松露帶子闊帶麵精選生蠔6隻今次就無叫到酒飲,淨係飲左杯熱飲食後感:牛柳入口即溶鵝肝味道剛剛好不會太油膩帶子非常之大隻生蠔非常之新鮮埋單都係800蚊
聽朋友講屯門有間高質隱世西餐廳,

咁我地叫左兩個Set Dinner
頭盤
煙三文魚沙律🥗

龍蝦湯🦞
主菜
烤美國牛柳伴香煎鵝肝
黑松露帶子闊帶麵
精選生蠔6隻
今次就無叫到酒飲,淨係飲左杯熱飲

食後感:

2023-12-25
庆祝纪念
圣诞节
2023-12-22 46 浏览
屯門建生呢邊不嬲都幾多嘢食選擇,今次就試咗呢間DINELAND ,簡約綠化風嘅裝修風格望落去都幾有氣氛餐湯係南瓜忌廉湯飲落去濃郁香甜幾Creamy西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥未籽汁($268)超大塊嘅黑豚豬鞍扒份量十足咬落去肉質柔軟配搭上蜜糖芥末籽醬層次十足,配菜炸薯角超大嚿超足料令到成道菜更加惹味🤤💥新鮮海膽蟹肉意粉($138)超大舊嘅海膽鋪面,而且海膽食落去非常鮮甜,蟹肉厚實豐滿配搭上忌廉汁Creamy嘅口感真係令人食不停

餐湯係南瓜忌廉湯飲落去濃郁香甜幾Creamy

西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥未籽汁($268)

新鮮海膽蟹肉意粉($138)
2023-12-21 198 浏览
我媽媽自從去過呢間餐廳食過第一次,就每次入屯門都指定要食呢間😂今日照舊點咗每次必食既咸豬手(落單時要碎上,否則自己切會冇咁方便),好鍾意呢間既咸豬手,唔會太咸,皮好脆肉又juicy。意大利飯都好好食,辣肉腸係切粒而且都幾多,所以每一嗒都可以同時食到飯同腸。今日食牛脷飯就普通啲,而且飯有少少硬。生蠔好新鮮,南瓜湯好香好滑。其實上一次去係上一個月既事,今日去侍應唔同晒,之前果幾位較cool,今日見到果2位好nice,仲有幾分鐘先至夠12點,但佢哋見我哋有老人家同行,比我哋早少少入去坐,唔洗我地企响門口食風,見到佢哋好忙但仍然面帶笑容招待每一個客,的確好抵讚👍🏻

南瓜湯
蕃茄西班牙辣肉腸意大利飯
脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁
法式紅酒燴牛脷配白飯
2023-12-20 54 浏览
Dineland位於屯門豐年地下,位於一個寧静的角落,距離田景輕鐵站約5分鐘。餐廳設有室外座位,pet🐶🐶 friendly 。室內有一幅玻璃窗.可讓和熙陽光透入玻璃窗,加上綠油🌿的擺設,融合了園林和現代風格。點餐:Set dinner:☘️新鮮海膽蟹肉🦀意粉$248☘️意大利辣蕃茄醬🍅雞肉通粉$168+128半打生蠔韓國生(肉質鮮甜,爽口飽滿)+$68紅酒一杯🍷頭盤來了一客黑糖麵包🥖,上桌時還是暖烘烘的。再上大蒜🧄薯蓉🥔湯蒜香及洋蔥🧅味好出,質感幼細👍👍新鮮海膽蟹肉🦀意粉鲜甜海膽混合蟹肉汁,包住意粉粉,非常creamy ,帶蟹肉醎香鲜甜味,填滿口腔。感受他們用心經營,店員有禮,下次必再回來品嚐其他美食👍👍👍
點餐:
Set dinner:
☘️新鮮海膽蟹肉🦀意粉$248
☘️意大利辣蕃茄醬🍅雞肉通粉$168
+128半打生蠔
韓國生(肉質鮮甜,爽口飽滿)
+$68紅酒一杯🍷
頭盤來了一客黑糖麵包🥖,上桌時還是暖烘烘的。
再上大蒜🧄薯蓉🥔湯
蒜香及洋蔥🧅味好出,質感幼細👍👍
新鮮海膽蟹肉🦀意粉
感受他們用心經營,店員有禮,下次必再回來品嚐其他美食👍👍👍
2023-12-18 35 浏览
臨近聖誕,處處也充滿節日氣氛,晚上吃飯時也特意挑選了一家很有情調的餐廳❤️雖說是平日,但餐廳依然坐無虛席。我們點了龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚套餐和黑松露忌廉寬帶麵配香煎日本帶子,再追加了tiramisu先來到的是沙律和餐包,新鮮的沙律菜上綴上幾隻小八爪魚,而微甜的黑糖餐包暖烘烘的,感受到餐廳對每一道菜式都很有要求。龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚的龍蝦汁包裹着每一顆意大利飯,所以吃下去一點也不會乾身。原隻魷魚鮮味彈牙,而且也很有份量呢!黑松露忌廉寬帶麵配香煎日本帶子一來到就香氣撲鼻,作為黑松露控的朋友表示很欣賞。除子鮮甜的帶子,還有不少菇類,配料豐富。我們跟餐再加了Tiramisu,一人一半剛剛好。餐湯是南瓜忌廉湯,味道香濃;餐飲選了烏龍芝士奶蓋配芒果,芒果味使烏龍茶多了一分香甜,很是好喝。

我們跟餐再加了Tiramisu,一人一半剛剛好。

• 即刨黑松露帶子寬帶麵
  • 黑糖餐包
今次又入到去屯門吃好東西啦,剛好約了一個住屯門的朋友👭在他的推薦下我們去到一間性價比高的西餐廳,餐廳環境不錯,空間感比較大,再加上直落玻璃的環境設計,如果白天來的話一定很美😋晚餐來說餐廳的晚市套餐價格都可以接受,不算太貴,而且食物質素都很不錯,無論是頭盤、餐廳自家製的黑糖包、Pasta Resort都有意外的驚喜😋😋⭐️是日頭盤 DAILY APPETIZER -小八爪魚沙律至少有三至三顆有咬口的小八爪魚🐙配上清爽的沙律菜,再加上酸酸甜甜的沙律醬汁🥗很開胃⭐️是日餐湯DAILY SOUP-南瓜湯非常Creamy的南瓜湯,香濃嘅南瓜味帶出淡淡的奶香還有洋蔥帶來的一點點甜😋😋⭐️黑糖麵包自家製的黑糖麵包,一定要熱著吃😋最愛軟軟的黑糖包😋⭐️龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚LOBSCER SAUCB RISOTIO WITH WHOLE SOUID意大利與日本混合的fusion菜,意大利飯超入味,配上爽口彈牙嘅魷魚筒😀原來龍蝦汁配魷魚筒也不錯⭐️即刨黑松露帶子寬帶麵PAPPARDELLE WITH BLACK TRUFFLE AND SCALLOP比較闊的寬帶麵☺️鮮嫩彈牙的帶子,再加上寬帶麵🍝醬汁不是太

⭐️是日餐湯DAILY SOUP-南瓜湯

⭐️黑糖麵包
自家製的黑糖麵包,一定要熱著吃😋最愛軟軟的黑糖包😋

⭐️龍蝦汁意大利飯配燒原隻日本魷魚

⭐️即刨黑松露帶子寬帶麵
比較闊的寬帶麵☺️鮮嫩彈牙的帶子,再加上寬帶麵🍝醬汁不是太多,主要是香濃的黑松露讓麵更帶味道

⭐️朱古力CHOCOLATE
最近天氣都比較涼,都是想飲一杯熱朱古力🍫熱熱的好舒服☕️☕️

⭐️朱古力咖啡CAFE MOCHA with set +$15
咖啡的味道很出,帶有淡淡的朱古力味道,賣相好看,因為有漸變顏色的效果☕️☕️
  • 即刨黑松露帶子寬帶麵
2023-12-15 42 浏览
今次約左friend 子去食好嘢🤤放工近近地唔想出到咁遠就揀咗呢間👍🏻睇佢環境幾靚啲野食又唔錯咁!🤣✨ 脆皮德國咸豬手配酸椰菜咸豬手幾出色🤩好少食到真係勁脆口嘅脆皮咸豬手,好多都係啲皮唔太脆,會有少少韌🥲但今次係真心脆!肉又唔會好咸,啱啱好。同埋個份量都幾多😂✨ 即刨黑松露帶子寬意粉叫左1個set餐,打算set 餐可以share一齊食🤣咁可以叫多啲款式。set餐有南瓜湯,個湯好濃南瓜味同埋夠creamy亦都好夠滑😍沙律有一舊幾大舊嘅三文魚🤩佢個黑糖餐包都唔錯嘅👍🏻佢個牛油應該係加左檸檬汁落去打,所以會有少少檸檬香,個感覺幾fresh幾特別!個意粉都唔錯👍🏻黑松露都幾多,同埋個汁都幾香🤤✨ 水牛城辣醬雞中翼雞翼幾入味🤤佢個醬其實唔算太辣,啱啱好幾惹味👍🏻同佢雞翼外皮有少少脆口,而肉質都仲幾juicy,唔會係好乾。✨熱朱古力個拉花好靚🤣佢個朱古力唔係好淡個啲,都算濃#Dineland📍屯門良德街3號豐連地下1號舖

✨ 脆皮德國咸豬手配酸椰菜

✨ 即刨黑松露帶子寬意粉

✨ 水牛城辣醬雞中翼

✨熱朱古力
個拉花好靚🤣佢個朱古力唔係好淡個啲,都算濃

#Dineland
📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
2023-12-12 48 浏览
之前介紹過喺建生附近有間隱世西餐廳,個friend見我上次介紹完,話要我帶佢去食,所以半年後,又去喇!餐牌上有啲轉咗,最重要係,今次終於可以食埋甜品,勁開心,勁飽😂。我上網見到人哋食dinner有個鵝肝配牛柳,見到都流口水,但係lunch set 就無鵝肝,所以我就叫咗個美國牛柳配紅酒燒汁加咗個鵝肝多士😆😆。減肥?遲啲先講啦🤣。而我fd就經我強烈推介下,叫咗我上次食嘅脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁,再加咗兩隻焗蜜糖雞翼。照舊,前菜有是日餐湯或沙律任選一樣,有一個餐包。為咗掩飾上次嘅遺憾,所以今次飽都要食甜品🤣,我叫咗tiramisù,佢叫咗朱古力心太軟,飽到晚餐都唔使食,理性啲嘅係增肥,感性啲嘅係減肥😂,全單共$500 食咁多嘢,唔使加一,抵食!美國牛柳配紅酒燒汁$248叫咗7成熟、牛柳好大件,好juice,配菜有沙律菜同脆薯皇👍。鵝肝多士+$68外脆內軟勁好食,勁想叫多幾客😍,+$68超抵食👍。脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁$106脆皮豬手仲係好得,勁脆,切晒一件件方便食用,好大隻,呢個價錢係我食咁多間最超值嘅一間,啲肉唔會好乾,配菜有沙律菜同脆薯皇👍。兩隻焗蜜糖雞翼 +$28蜜糖雞翼脆卜卜

美國牛柳配紅酒燒汁$248

鵝肝多士+$68
外脆內軟勁好食,勁想叫多幾客😍,+$68超抵食👍。

脆皮德國咸豬手配蜜糖黑椒汁$106

兩隻焗蜜糖雞翼 +$28
蜜糖雞翼脆卜卜,入面勁多汁,甜味剛剛好,推!

tiramisù +$25
tiramisù 中間夾住了一層黑朱古力,令整個味道唔會過甜。

朱古力心太軟 +$25
外皮香脆、內裡火熱的的朱古力心太軟,配上一球冰凍的雲喱嗱雪糕,食落冰火二重奏,係愛嘅味道呀😍。

凍檸茶 +$3、熱檸水
凍檸茶一啲都唔苦澀,好飲👍。

店鋪資料 🏢

Dineland

地址:屯門良德街3號豐連地下一號舖

#foodieismylifehk #hkfoodie #hongkong #hkfood #food #foodshare #eatstagram #yummy #香港美食 #hk #hkig #fooddaily #happy #foodies #吃貨 #相機食先 #foodie #yum #純粹分享個人感覺 #記録 #食好西 #味道是主觀的 #屯門美食 #午餐#西餐#建生#lunch #純分享 #真實評價
2023-12-12
午餐
2023-12-11 42 浏览
今日黎到依間屋企附近既西餐廳食,成日都想去食,因為見到好靚靚,終於可以試試佢😍我地叫左兩個晚餐套餐即刨黑松露帶子寬條麵一出到來就好香黑松露味,亦好附片既黑松露係面。啲麵既口感好合適,唔會太硬過太淋。帶子真係好大隻,又煎得岩岩好熟🤤西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁豬鞍扒好厚,煎得岩岩好,唔會老,好多汁,佢仲配埋有好大條既薯角、同煎香左既配菜,真係好滋味。不得不讚佢合蜜糖芥末籽汁真係十分好味,令成件事昇華哂😄👍🏻👍🏻👍🏻佢餐會跟沙律🥗、餐湯、餐包同飲品。想講佢既餐包好正,係黑糖包,食完好想再食😍😍另外我地加左$30叫左心太軟食,佢係超好味,同加$30真係好抵,必叫!!🥰🥰🥰🤤

即刨黑松露帶子寬條麵

西班牙黑豚豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁

2023-12-08 61 浏览
男朋友生日想搵間靚靚既餐廳慶祝🥳係openrice 見到呢間裝修幾靚 野食睇落都好有心機既西餐廳🍴無諗過平日夜晚黎到 成間餐廳多人到差唔多full哂咁際😱好彩有提早book定 餐廳內外都已經為左聖誕做準備 有好大裸聖誕樹🎄係出面 勁靚!Dinner主要都係嗌set既 我地一個叫左即刨黑松露帶子寬帶麵😋一個燒美國安格斯特級肉眼配紅酒燒汁,分別係$198同$398,而且包左沙律🥗餐包同餐湯同普通餐飲先講個寬帶麵😋一上枱就聞到超香既黑松露味,雖然係寬身麵但非常掛汁入味。有兩大粒帶子,唔會燒到好乾身鞋口,可能係食用級帶子再輕微上面燒一燒到焦香就上碟,口感好滑好好食🤤然後個肉眼扒size非常之大,我地嗌左3成熟,佢熟成度拿捏得岩岩好😋好食到完全唔洗點佢配既燒汁都已經好正🤣側邊既薯角同翠玉瓜都好多汁好出色另外+$68 就有叫紅酒/白酒一杯 +$30就可以加甜品 點左個心太軟🥳 呢個價黎講好抵,出面其他西餐廳叫個甜品都唔止職員亦都好好咁幫我地係心太軟上面加埋蠟燭for慶生 總括而言,認為係區內質素好既餐廳😋絕對值得去
男朋友生日

另外+$68 就有叫紅酒/白酒一杯
職員亦都好好咁幫我地係心太軟上面加埋蠟燭for慶生

總括而言,認為係區內質素好既餐廳😋絕對值得去
2023-12-06 41 浏览
🥖黑糖包沒點套餐,只是散叫心儀的Main Dish,但店家也會奉送黑糖包。圓滾滾的黑糖包皮脆溫熱,忌廉牛油淡口而軟滑。沒想到一來餐包已是亮點!🐷🐽脆皮德國咸豬手豬先生是豬手愛好者,閱豬手無數。他評價這道堪稱一絕🏆🏆🏆,打敗眾多德國餐廳。豬皮超級脆!豬手肉去骨,吃起來不費勁。肉質彈牙入味,筋腱分明。值得為豬手再來哦😜喜歡豬手的必必必必必食!🐈蕃茄辣汁意式肉腸貓耳朵意式肉腸切碎,配上蕃茄辣汁。鹹、酸🍅和辣🌶️,頗為重口味。貓耳朵意粉口感很煙韌。🍕多重芝士薄餅由水牛、車打和瑪蘇利拉三款芝士混合而成,加上蕃茄醬,薄餅底,發揮應有水準。

🥖黑糖包

🐷🐽脆皮德國咸豬手