2024-05-15 178 浏览
今日嚟到屯門田景站一間高級西餐廳🥰餐廳位置唔算好多,但係餐廳環境非常精緻❤️前菜有南瓜湯和黑糖麵包🥖南瓜湯好值得推介非常之好飲,而且好濃郁🥰,黑糖麵包🥯外脆內軟😍前菜沙律🐢有煙肉🥓,D菜好fresh🥰即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞$19雲吞入邊包住一啲肉再加少少黑松露醬面頭有好多大大塊嘅黑松露好惹味🥰完全唔覺得漏,非常之香,令人食到停唔到口經典芝士肉醬千層麵$188芝士肉醬非常之濃郁,千層麵口感煙煙韌韌非常之好食,肉醬酸酸甜甜好開胃,喺值得推介嘅一道菜甜品心太軟$30 (跟餐加$30)心太軟一切開,漏咗好多朱古力醬出嚟🍫鍾意食甜嘢嘅人唔可以錯過😍Tiramisu (跟餐加$30)非常之好食,而且唔會太甜,適合一啲唔鍾意食太甜,但係又鍾意食甜品嘅人🤣草莓梳打$20(跟餐加$20)好香草莓味🍓酸酸甜甜🍓凍檸茶$32正常水準😘不過檸檬好厚實好似其他餐廳薄切切🤣地址:Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號舖

前菜有南瓜湯和黑糖麵包🥖

前菜沙律🐢
有煙肉🥓,D菜好fresh🥰

即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞$19
雲吞入邊包住一啲肉再加少少黑松露醬
面頭有好多大大塊嘅黑松露好惹味🥰
完全唔覺得漏,非常之香,令人食到停唔到口

經典芝士肉醬千層麵$188

甜品心太軟$30 (跟餐加$30)

Tiramisu (跟餐加$30)

草莓梳打$20(跟餐加$20)
好香草莓味🍓酸酸甜甜🍓

凍檸茶$32
正常水準😘不過檸檬好厚實好似其他餐廳薄切切🤣

地址:Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖

【屯門人氣爆棚西餐廳🍴Dineland】-住屯門嘅朋友仔有口福啦😝今日要介紹嘅小區超人氣嘅西餐廳🤩平日晚餐去食都滿座要等位😋不過食物堅高質同埋環境都幾有格調😜推薦‼️-餐廳係建生輕鐵站行⑤分鐘左右就到🚶🏻‍♀️餐廳走歐陸風格🌿有落地玻璃,相當有feel~仲手有戶外位置🐶帶埋寵物都冇問題👌🏻食物方面,小編同朋友叫咗兩個dinner set😋人均二百零蚊💰有餐包🥖前菜🥗餐湯同飲品~是日前菜係八爪魚沙律🐙幾有嚼勁,幾特別~餐湯就係南瓜湯,味道超濃郁仲有啲洋蔥香味👅飲品普通檸茶檸水凍飲加$3 ,或者可以補差價轉特飲🍹-😋蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子🎃 $238呢道菜教識我唔可以以貌取人😂雖然相貌平平,但『勁』『好』『食』‼️每一啖都有滿滿嘅蟹肉,好似過百隻蟹係個口入面跳緊donki嘅螃蟹舞🦀不過鮮味又唔會蓋過曬南瓜味😋帶子都煎得幾好😌出色👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞🥟 $198意大利雲吞餡料充滿香濃芝士味🧀外皮煙韌😗個忌廉汁好creamy再加上新鮮即刨黑松露勁香😍超加分😕不過餐廳冷氣太大,啲嘢食好快凍曬,呢點就爭啲😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋朱古力心太軟🍫 +$30心太軟唔係
【屯門人氣爆棚西餐廳🍴Dineland】

是日前菜係八爪魚沙律🐙幾有嚼勁,幾特別~
餐湯就係南瓜湯,味道超濃郁仲有啲洋蔥香味👅
飲品普通檸茶檸水凍飲加$3 ,或者可以補差價轉特飲🍹

😋蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子🎃 $238

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

😋即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞🥟 $198

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

心太軟

😋朱古力心太軟🍫 +$30
心太軟唔係外面現成焗返熱嘅貨色,即叫即整,食落外脆內軟💝朱古力味仲好香濃添~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

📍Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號舖
💸人均消費:$235
蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子
2024-05-08
心太軟
蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子
入屯門通常都只係識去市中心附近揾食,恰巧有朋友搬咗入屯門帶我去試新野.餐廳唔大 但唔會坐得逼夾 同朋友傾計都幾好.我們叫了2個dinner set, 先上了湯、黑糖麵包同煙三文魚沙律個黑糖麵包真係最有驚喜!細細個好鬆軟 外脆內軟 會因為個包想再嚟食😅.即刨黑松露帶子寬帶麵上面有幾大片勁香的黑松露 再配上大大隻有輕微煎香的帶子 都幾好食 如果再多少少汁會更好.香烤保雲酥羊架有4件羊架 肉質同味道都好好 切開去都Juicy嘅 而且旁邊的伴菜都好食
餐廳唔大 但唔會坐得逼夾 同朋友傾計都幾好
即刨黑松露帶子寬帶麵
香烤保雲酥羊架
即刨黑松露帶子闊條麵
即刨黑松露帶子闊條麵
2024-05-03 4549 浏览
呢間餐廳個mood好唔錯💛自成一角 環境幾清靜👍🏻 室內樓底高 而且有落地大玻璃窗 氣氛都幾浪漫💕服務都非常友善🥰 非常推介🙌🏻🩶法國黑松露薄餅 $158本來傾得興高采烈😜但一上枱個下 🤩完全被黑松露嘅香氣吸引住Pizza餅底做得夠薄脆每一啖都食到豐富嘅餡料🤤我一片都有🤤濃濃的芝士 菇 黑松露醬……因為有少少茄醬底 又唔會太漏平時只係食得一兩件嘅我🤭都忍唔住食咗四五件因為真係好好味🤗熱烈推介🩶另外 揀咗一個Set Dinner 有前菜 湯 主食($298) 甜品(+$30) 凍飲(+$3) 性價比都好唔錯👍🏻🤎前菜 - 西班牙火腿配沙律 咸香火腿配沙律菜 清新開胃🤎湯 – 忌廉湯 外面落住雨💧微涼天氣 有一碗熱忌廉湯 餐前暖胃 剛好口感滑身 味道唔算好濃 🤎主食 - 西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁❣️細心地上菜前已切好肉眼扒 肉嘅中間仲有少少粉嫩🩷口感較有嚼勁 黑毛豬味道濃郁 帶有少少肉汁再配甜甜嘅青蘋果燒汁 令味道更豐富😋而且配菜有我最鍾意嘅薯皮焗薯加分加分🙌🏻🤎甜品 - 朱古力心太軟(配朱古力雪糕)不帶期望 反而有驚喜🤩見到流出嚟嘅朱古力醬已經覺得濃稠剛好 唔會太稀心太軟外脆

🩶法國黑松露薄餅 $158
本來傾得興高采烈😜
但一上枱個下
🤩完全被黑松露嘅香氣吸引住
Pizza餅底做得夠薄脆
每一啖都食到豐富嘅餡料🤤
我一片都有🤤濃濃的芝士 菇 黑松露醬……
因為有少少茄醬底 又唔會太漏
平時只係食得一兩件嘅我
🤭都忍唔住食咗四五件
因為真係好好味🤗熱烈推介

🩶另外 揀咗一個Set Dinner
有前菜 湯 主食($298)
甜品(+$30) 凍飲(+$3)
性價比都好唔錯👍🏻

再配甜甜嘅青蘋果燒汁
令味道更豐富😋
而且配菜有我最鍾意嘅薯皮焗薯
加分加分🙌🏻

🤎甜品 - 朱古力心太軟(配朱古力雪糕)
不帶期望 反而有驚喜🤩

都唔會變到淡而無味👍🏻
  • 心太軟
  • 法國黑松露薄餅
2024-05-02 515 浏览
餐廳環境呢間西餐廳保留一貫歐陸風格,落地玻璃設計,突顯其高貴既地方,而且亦有戶外座位,帶埋寵物嚟食就Perfect啦🤩🤩🤩食物方面:八爪魚沙律前菜食左八爪魚沙律,個調味醬汁好開胃🤤八爪魚大大啖肉,好足料🤭🤭蜂蜜牛油雞翼個蜂蜜同牛油煮得好入味,而且雞翼亦都食落好香口✨✨✨✨意大利肉醬千層闊面望落已經見到醬料十足,食落又有好豐富嘅免治牛肉味,配搭千層麵一流,而且又唔覺好鹹,食落啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞雲吞嘅包法好特別,成隻手掌咁大粒,一碟入邊都有至少六七粒,份量都好多,加埋勁香濃嘅黑松露,食落都好飽肚😋😋😋

餐廳環境

食物方面:

蜂蜜牛油雞翼
個蜂蜜同牛油煮得好入味,而且雞翼亦都食落好香口✨✨✨✨

意大利肉醬千層闊面

即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞
2024-04-25 270 浏览
屯門建生區一向都有很多好東西吃,今次來到位於豐逢地下的Dineland 吃午餐,午餐的CP值很高。▶️ 德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬咸豬手是即叫即制的,上枱時還是熱辣辣的。外皮非常香脆,豬手肉非常軟滑,配搭芥末籽醬吃一點也沒有油膩感。▶️ 羅勒青醬蝦肉意粉蝦肉大大只,肉質彈牙非常新鮮。青醬意粉有咬口。▶️流心朱古力心太軟跟午餐只需$25 , 心太軟焗的時間控制得剛剛好,內里非常流心,配搭雲呢拿雪糕甜度剛剛好。📍 Dineland (屯門)屯門良德街3號豐連地下1號鋪

▶️ 德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬

▶️ 羅勒青醬蝦肉意粉
蝦肉大大只,肉質彈牙非常新鮮。青醬意粉有咬口。

▶️流心朱古力心太軟

📍 Dineland (屯門)
屯門良德街3號豐連地下1號鋪
2024-04-22
午餐
諗住同朋友慶生特意揀選呢間餐廳,點知其實餐廳環係唔錯,環境窄啲啫,但一入到餐廳有一位肥女侍應,已經開始黑面。到開始有食物上枱,由於我哋叫左好多嘢食,但肥女侍應於再無客人情況底下沒有反應,就又放豬手 及牛扒上枱,但枱上仍有好多食物都仲未食完,只好自已將食物完部分好自已碟上,令到枱上有位置比她放下豬手及牛扒,此外,都未夠2100 有侍應話廚房要收工,所以要求上埋甜品 - 心太軟 (但仲有大半份豬手食緊),係食飯當中(從來無停頓過-密密食),我都唔知應該食甜品先 或是繼續食豬食先呢? 仲要去到2117 先開始每枱問仲有冇嘢加 (last order la), 本人明白心太軟製作需時,但最起碼製作前先同客人講聲完全無囉,仲要其他枱有客人食完仲未上心太軟,反而唔比他們先。生日飯揀左呢間最衰過去茶餐廳食
諗住同朋友慶生特意揀選呢間餐廳,點知

2024-04-21 1357 浏览
睇咗某位YouTuber 嘅 video ,嗰位YouTuber 強烈推薦呢間餐廳嘅鹹豬手,所以我同朋友就約咗今日去一嚐佢口中嘅必試鹹豬手! 我哋lunch time 嘅時候去到餐廳,order 咗兩個lunch set同兩杯飲品 :黑松露南瓜野菌貓耳朵粉配沙律、脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁跟蕃茄湯、芝士四季春配芒果、芝士四季春配蜜桃。 第一道前菜係兩舊細細哋嘅黑糖麵包,食落去同Outback嘅黑糖麵包差唔多,但係Outback嘅黑糖麵包比起呢間甜啲。跟住就係蕃茄湯同雜菜沙律,蕃茄湯同胡麻醬雜菜沙律一樣都係不過不失,湯上菜嘅時候係暖嘅,好易入口,但沙律同湯嘅味道都唔係太令人深刻。 第一道主菜豬手不油不膩,即使唔搭配蜜糖黑椒汁就咁食都覺得好味,佢嘅皮做到非常之脆,咬落去會有咔咔聲,肉方面就做到小小嫩嘅感覺,唔會太嚡熠熠,而佢嘅配菜薯角都炸得夠脆,成碟菜嘅整體味道唔會過鹹,適合鍾意德國豬手,但唔鍾意重口味嘅人,不過呢隻豬手正唔正宗就見仁見智。 第二道主菜黑松露南瓜野菌貓耳朵粉賣相好吸引,啲貓耳朵粉同菇充分咁被南瓜黑

第二道主菜黑松露南瓜野菌貓耳朵粉賣相好吸引,啲貓耳朵粉同菇充分咁被南瓜黑松露汁包裹著,麵上面佈滿芝士粉,我同朋友撈勻咗芝士粉之後先食。佢嘅味道一啲都唔會令人失望,每一啖都充滿著南瓜黑松露嘅香氣。另外值得一提嘅係菇嘅種類,我哋食到有至少兩三種,無認錯嘅話應該有白精靈菇同鮑魚菇,感覺餐廳好用心
最後,我哋以芝士四季春配芒果、芝士四季春配蜜桃結束呢次嘅飯聚。奶蓋嚟講唔係超出色,但不至於令人後悔。呢款飲品糖度固定,可能🤔係因為佢哋落咗啲水果味糖漿??,會咁猜測係因為飲到杯底嘅時候杯嘢突然變到好甜,建議飲之前攪勻,但因為我哋飲奶蓋嘅習慣係係唔攪勻,所以就搞到飲飲下杯嘢好甜。
芝士四季春配芒果
脆皮德國鹹豬手配蜜糖黑椒汁
黑松露南瓜野菌貓耳朵粉
黑糖麵包
2024-04-21 223 浏览
好耐無食過西餐啦,之前都會抽到時間去食個brunch or tea🍴但最近真係好少去發掘啲新既餐廳去relax下🌳今日就試左呢間應該得附近居民會知既高質又抵食既西餐。今日係weekday但都完全冇阻呢到既多人,入到去基本上都已經滿座,不過睇埋menu都知道點解會有咁多人🤩因為價錢真係好抵,而食物質素完全係💯。🐒香煎西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁💰$148🐒羅勒青醬蝦肉意粉💰$98👉🏻精選生蠔2隻+$30👉🏻烤蜂蜜牛油雞翼2隻+$25👉🏻法式焦糖燉蛋+$25👉🏻餐湯(椰菜花湯)👉🏻是日沙律☕️焦糖甜忌廉美式咖啡+$20🥤芝士奶蓋烏龍+$22。今日嗌左2個Lunch Set,而佢每個set都可以跟唔同小食,特別既係lunch都已經有provide生蠔🦪而add-on價錢只係$30兩隻,真係好抵,另外每個set都可以揀沙律/餐湯,所以細食既話其實唔加小食甜品都一定足夠🍮

🐒香煎西班牙豬鞍扒配蜜糖芥末籽汁💰$148

🐒羅勒青醬蝦肉意粉💰$98

👉🏻精選生蠔2隻+$30
👉🏻烤蜂蜜牛油雞翼2隻+$25

👉🏻法式焦糖燉蛋+$25

👉🏻餐湯(椰菜花湯)
👉🏻是日沙律
☕️焦糖甜忌廉美式咖啡+$20
🥤芝士奶蓋烏龍+$22

屯門近期都開咗好高質嘅餐廳😙今晚食呢間就係住附近嘅朋友大力推介😆估唔到區內都有間咁有氣氛嘅餐廳😍室外位置走田園風🍀而室內又幾有情調幾chill🥰🥰🥩烤美國牛柳伴香煎鵝肝 ($368)香煎鵝肝帶微微焦香,入口即溶,好邪惡🤤牛柳有兩大件,都幾厚身🤭煎得半生熟啱啱好,軟熟冇筋👍🏻👍🏻餐廳平日嘅晚餐set已經包湯、頭盤同飲品,仲可以加錢叫甜品🍮🥖黑糖麵包餐包都好高質,好香濃黑糖味😋熱辣辣又外脆內軟既黑糖包沾上cream cheese,簡正係絶配👍🏻🫕椰菜花湯今晚嘅餐湯係椰菜花湯,椰菜花打成蓉,入口香甜,味道濃郁🥰🥗八爪魚沙律頭盤係八爪魚沙律,相對少見八爪魚魚配沙律🐙都幾特別😆八爪魚都幾多,醬汁酸酸甜甜好開胃😚🧀黑松露忌廉野菌意大利飯 ($138)除咗叫晚餐,我哋另外叫多個意大利飯🍚意大利飯上面灑上大量芝士,混合黑松露同野菌,又香又惹味😋🍫Tiramisu (+$30)甜品幾有驚喜,cream cheese 夠滑,質地軟熟得來又唔會太濕😙咖啡味同酒香都好夠😌

烤美國牛柳伴香煎鵝肝
🥩烤美國牛柳伴香煎鵝肝 ($368)

黑糖餐包

🥖黑糖麵包
椰菜花湯

🫕椰菜花湯
今晚嘅餐湯係椰菜花湯,椰菜花打成蓉,入口香甜,味道濃郁🥰

🥗八爪魚沙律

黑松露忌廉野菌意大利飯

🧀黑松露忌廉野菌意大利飯 ($138)
凍朱古力

Tiramisu
🍫Tiramisu (+$30)

烤美國牛柳伴香煎鵝肝
黑糖餐包
椰菜花湯
黑松露忌廉野菌意大利飯
凍朱古力
Tiramisu
2024-04-19 154 浏览
環境氣氛都不錯,於屋苑旁。都容易搵到。於新界區都有些質素的西餐。有户外坐位,可以帶寵物。室內座位唔多,因此需提前訂位。今次食生日飯,因無提早預訂甜關係,當晚20:00所有甜品都無有了,有點可惜。今次叫了鵝肝牛柳及 即磨黑松露意大利餃子。即磨黑松露意大利餃子,出色👍 味道相當濃郁,建議要 share 食。而牛柳5成熟,做到👍亦有淡淡牛味,鵝肝好食配搭醬汁食落感覺不油膩。仲加左個鵝肝多士有配搭沙律菜。套餐會包埋有餐湯及沙律,餐湯係椰菜花湯可以加錢轉龍蝦湯。整體食物質素不錯,係餃子等候時間較耐。而飲品叫了咖啡(無特別要求,因此依杯咖超級多奶及沒有咖啡味似一杯甜奶水),凍檸茶(叫左少甜,係ok既但個茶無茶味)及荔枝梳打(勁甜)。飲品需要改善😅,整晚最不滿意係飲品😝,食物整體好好,亦有次序上菜👍
環境氣氛都不錯,於屋苑旁。都容易搵到。
今次叫了鵝肝牛柳及 即磨黑松露意大利餃子。
仲加左個鵝肝多士有配搭沙律菜。
套餐會包埋有餐湯及沙律,餐湯係椰菜花湯可以加錢轉龍蝦湯。
整體食物質素不錯,係餃子等候時間較耐。
不滿意係飲品😝,食物整體好好,亦有次序上菜👍
2024-04-14
  • 龍蝦湯
2024-04-18 144 浏览
呢間餐廳真係好有格調,係出面就可以見到個裝修好簡約,處處都係打卡位,入面既感覺好chill,見好多人都黎呢度拍拖同慶祝生日。今次食完真係覺得d野食好好味,性價比都好高,d裝飾又好岩我呢打卡人士,真係處處都可以出片🌟龍蝦汁大通粉配香蒜焗龍蝦尾 258$大通粉係好大舊,食落去比較有嚼勁又嗦曬d龍蝦汁🦞好鮮甜。仲有一舊好多肉既龍蝦肉,個肉係好緊實,好彈牙,師傅仲要講肉同殼分開真係超細心,超推薦🌟廉蘑菇湯個湯係勁濃稠,忌廉味味好重🍄好香口又絲滑,入面仲有細細粒既蘑菇,仲要一d都唔流🌟黑糖包呢個包係熱辣辣既,可以擦咪個cream一齊食係好滑又帶點奶香味🥯食落去係甜甜地,淡淡既黑糖味🌟沙律八爪魚沙律係我第一次食🥗d八爪魚食落去係好爽口,好清甜🐙入面既沙律係用左柚子汁去整,好fresh🌟芝士奶蓋我地揀左四季春茶底同咪水蜜桃🍑成杯野飲唔會好甜,個水蜜桃味好重,好鮮甜再帶上奶蓋既香味,又係茶底🍹好fresh🌟挪威煙三文魚薄餅 $168Pizza真係好足料,上面眼見就有一塊塊有肥美又新鮮既煙三文魚🍕個底係脆地,食落去係卜卜脆,一領起一舊就已經見到佢係拉絲,真係好惹味,d三文魚整到岩岩,唔會好鹹,好重既芝士

🌟龍蝦汁大通粉配香蒜焗龍蝦尾 258$

🌟廉蘑菇湯

🌟黑糖包

🌟沙律

🌟芝士奶蓋

🌟挪威煙三文魚薄餅 $168
Pizza真係好足料,上面眼見就有一塊塊有肥美又新鮮既煙三文魚🍕個底係脆地,食落去係卜卜脆,一領起一舊就已經見到佢係拉絲,真係好惹味,d三文魚整到岩岩,唔會好鹹,好重既芝士味🧀食到停唔到口

🌟朱古力太軟配雪糕 $68
一切2開就見到入面既朱古力流曬出黎🍫熱辣辣,超濃厚又唔會好甜,出面既皮系整到好香脆,入面又好軟熟
2024-04-05 485 浏览
最近去咗屯門一間西餐廳,環境唔錯+性價比極高❤️❤️❤️主要以玻璃屋設計,充滿空間感及時尚感‼️本身打算叫一個意粉+一個主食,好彩我哋最後改變主意💡因為每碟食物都好大碟㗎~~海鮮拼盤非常抵食,$188就已經有生蠔、翡翠螺、凍蝦各4隻!不過我淨係想食生蠔,所以就揀左兩隻韓國蠔+兩隻Fine De Claire🦪韓國蠔肉質比較creamy,咸味比較重🦪法國出品嘅Fine De Claire就比較大隻,肉質厚實爽口 「凱撒沙律」估唔到普通嘅Caesar Salad都令我哋讚不絕口 Caesar Dressing完美地撈勻,份量不多不少,加上麵包粒及煙肉粒都好脆口,令口感更加豐富芝士亦完全不吝嗇,入口有芝士嘅咸香,亦有煙肉香❤️❤️❤️「秘製BBQ醬慢烤美國豬肋骨」呢間ribs果然同其他餐廳食嘅好唔同豬肋骨肉質係有彈性的,唔會梅到一絲絲,BBQ醬好入味,唔會淨係流於表面平時我食一、兩條骨就一定會停哂口但今次我係食到4條骨呢間已經bookmark定會再encore‼️
最近去咗屯門一間西餐廳,
環境唔錯+性價比極高❤️❤️❤️

主要以玻璃屋設計,充滿空間感及時尚感‼️
本身打算叫一個意粉+一個主食,好彩我哋最後改變主意💡
因為每碟食物都好大碟㗎~~

🦪韓國蠔肉質比較creamy,咸味比較重

「凱撒沙律」
估唔到普通嘅Caesar Salad都令我哋讚不絕口

Caesar Dressing完美地撈勻,份量不多不少,
加上麵包粒及煙肉粒都好脆口,令口感更加豐富

芝士亦完全不吝嗇,入口有芝士嘅咸香,亦有煙肉香❤️❤️❤️

「秘製BBQ醬慢烤美國豬肋骨」
呢間ribs果然同其他餐廳食嘅好唔同

豬肋骨肉質係有彈性的,唔會梅到一絲絲,
BBQ醬好入味,唔會淨係流於表面

平時我食一、兩條骨就一定會停哂口

但今次我係食到4條骨

呢間已經bookmark定會再encore‼️
2024-04-02
2024-04-02 332 浏览
屯門真係好多好野食,其實有好多小店都值得我哋去支持!留港消費第二波,我哋今次搵到一間由後生仔打理的文青Cafe,環境舒適,食物質素水準不錯。🌟#黑糖麵包鬆軟香甜,麥香味重,好好食,有驚喜!🌟#牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁大推!酸酸甜甜10分開胃,材料十分豐富,牛油果好多,蝦大大件,好食。🌟#意式水牛芝士薄餅都算大件,芝士足料,皮脆香口,水準不錯。🌟#海鮮龍蝦汁寬帶麵多款海鮮吸引,擺盤見心思,龍蝦汁配上彈牙闊條麵,正。🌟#朱古力咖啡濃郁香滑。整體食物質素不錯,服務員十分之細心,支持🌟

🌟#黑糖麵包
鬆軟香甜,麥香味重,好好食,有驚喜!

🌟#牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁

🌟#意式水牛芝士薄餅
都算大件,芝士足料,皮脆香口,水準不錯。

🌟#海鮮龍蝦汁寬帶麵
多款海鮮吸引,擺盤見心思,龍蝦汁配上彈牙闊條麵,正。

🌟#朱古力咖啡
濃郁香滑。

整體食物質素不錯,服務員十分之細心,支持🌟
  • 牛油果大蝦沙律配香橙油醋汁
  • 意式水牛芝士薄餅
  • 海鮮龍蝦汁寬帶麵
2024-03-30 270 浏览
結婚一週年同老公去屯門一間隱世西餐廳🍴性價比高,環境舒服,好有氣氛。我哋食左個二人餐🌟前菜:蜜瓜🍈Parma ham x 沙律 🥗 ,前菜有Parma ham 都幾高質🌟餐湯黑糖餐包:西班牙雜菜湯,好多雜菜,好足料,黑糖餐包好食。🌟主菜: 必食推薦: 蟹肉南瓜🎃意大利飯配北海道帶子💰238蟹🦀肉溶晒入去啲飯,好香好滑,南瓜好新鮮。北海道帶子有3大粒,厚肉彈牙,煎到金黃色好惹味。西班牙伊比利亞黑毛豬💰298黑毛豬有好多嚿,面頭有黑椒帶出黑毛豬嘅鮮味,如果再多啲醬汁就更好啦。薯菜有:薯仔,紅蘿蔔🥕,蕃茄,筍。🌟包餐飲:我哋揀咗熱朱古力同凍檸茶+💰3,表現正常。🌟甜品:心太軟+💰30 甜品係我最期待,好耐冇食心太軟,好流心滿意滿意👍👍👍👍👍熱辣辣嘅心心軟配vanilla 雪糕超滿足。總結:Dineland 真心高質,兩人餐加埋五百幾,仲要晚市都冇收加一,店舖服務態度好。餐廳仲有是日推薦既生蠔🦪優惠,但是我同老公都唔好生蠔,如果鐘意食生蠔都可以試下。2人總數💰569人均💰284.510分滿分味道:7/10環境:8/10價格:7.5/10#hkfoodie #hkigers #hkig #hkb

我哋食左個二人餐

🌟主菜:
必食推薦: 蟹肉南瓜🎃意大利飯配北海道帶子💰238

西班牙伊比利亞黑毛豬💰298

🌟包餐飲:我哋揀咗熱朱古力同凍檸茶+💰3,表現正常。

🌟甜品:心太軟+💰30

2人總數💰569人均💰284.5

10分滿分
味道:7/10
環境:8/10
價格:7.5/10

#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡
#屯門美食 #生蠔