今日同同事二人同行去試試位於銅鑼灣皇室堡嘅Dazzling Cafe。前菜/小食:松露薯條 ($48.-)松露味道幾濃,平均分佈於薯條上。薯條幼身,尚算香脆,不是太多鹽太咸。主菜:辣味雞肉義大利麵 ($89.-)辣味適中,橄欖油味道香濃,整體不太咸。義大利麵口感扎實,不會太「林」或太「硬」。甜品:提拉米蘇丹麥吐司 ($108.-)吐司用上丹麥麵包製成,有酥軟、正常或酥脆口感供選擇。我地揀咗正常。口感有丹麥麵包應有嘅香酥之外,再加上製成吐司後嘅香脆,一流!配上Haagen-Dazs 嘅Tiramisu 雪糕及香甜蛋黃醬,配搭得宜。可以自己選擇是否加上蜜糖。飲品:拿鐵咖啡-香濃 ($42.-)本身咖啡味香濃(另有香滑可供選擇),奶泡打得厚身又幼滑,沒有加糖但配上一塊肉桂餅,一口餅乾一口咖啡,超讚。飲品:調味拿鐵-榛果 ($45.-)同樣的拿鐵咖啡加上榛子味,不會太甜亦不失濃香咖啡香味。
松露薯條
前菜/小食:松露薯條 ($48.-)

辣味雞肉義大利麵
主菜:辣味雞肉義大利麵 ($89.-)

提拉米蘇丹麥吐司
甜品:提拉米蘇丹麥吐司 ($108.-)

拿鐵咖啡(香濃)
飲品:拿鐵咖啡-香濃 ($42.-)

調味拿鐵(榛果)
飲品:調味拿鐵-榛果 ($45.-)

同樣的拿鐵咖啡加上榛子味,不會太甜亦不失濃香咖啡香味。
题外话/补充资料: 中午12點30分入座,未見人龍亦未有得多人入座。服務很好,侍應都很有禮貌,但未有台灣嘅感覺,差不多所有侍應都係講「國語」,但聽得出並非佢本身嘅「母語」,埋單時俏俏以國語問過「你們是不是一定要跟客人說國語嗎?」,侍應先生以唔咸唔淡嘅國語答:「哦~ 我們是台灣餐廳嘛!」... ... ... ... 個心即刻諗:咁如果我去食西班牙菜..... 咁我咪要講西班牙文!?(我知道咁樣諗好似有啲衰... 其實唔係嗰啲捲哂脷嘅「普通話」同國內侍應嗰啲「一級」嘅服務,已經好好架啦!」 唯一甚為不解嘅係,入座前見外面櫃面寫有「每人最低消費為任一飲品乙杯」。 我地先先點咗薯條、義大利麵及吐司三樣食物,合共269.-。但侍應話每人都一定要order 一杯飲品,即使已order 食物。如果佢地係寫「每位客人必須點一杯飲品」會比較好,唔會令人誤會每人「最低消費」係一杯飲品嘅「價值」。
2016-04-14
辣味雞肉義大利麵
提拉米蘇丹麥吐司
拿鐵咖啡(香濃)
調味拿鐵(榛果)
  • 提拉米蘇丹麥吐司、拿鐵咖啡
2016-04-09 653 浏览
Dazzling Cafe 開左咁耐,都未試過,咁岩星期五準時收工,就去銅鑼灣的DAZZLING CAFE碰碰運氣,睇下洗唔洗排隊~ 18:30 餐廳都仲有好多位,唔洗排隊,不過19:00 之後要開始有人龍了。由於台灣的餐廳的關係,侍應係講普通話既,每個侍應講野都好溫柔,我地真係要學下囉~!每人最低消息係飲料乙杯 (就算你叫好多食物甜品,都要叫杯飲品),用餐時限90mins。環境好闊落 (非常Spacious),有好多梳化位,而且有d櫈係有兔仔耳,好可愛呢!!! 坐窗邊既更好,可以望到遼闊街景,環境絕對是舒服。熱葷唔多,主要係義大利麵,有小食跟pizza。  佛羅倫斯花枝干貝麵 ($98)個名超有氣派的~!我十分愛橄欖油煮意粉,所以就點這個。可惜依個意大利麵比較乾,橄欖油味唔夠,如果可以再多d欖油就易入口。干貝有兩大隻,仲有一D魷魚,味道淡淡的,好似缺少左調味。份量不算大,一個人食都係謹謹夠,整體一般。  檸檬青醬雞腿義大利麵 ($95)雞腿肉唔夠嫩,有d嚡,檸檬青醬唔係我杯茶,味道有D怪! 飲品係必需點的,飲得又睇得,其實都幾開心既~! 玫瑰拿鐡 ($48)玫瑰拿鐡好香,唔需要糖

熱葷唔多,主要係義大利麵,有小食跟pizza。

佛羅倫斯花枝干貝麵 ($98)
佛羅倫斯花枝干貝麵

檸檬青醬雞腿義大利麵 ($95)
雞腿肉唔夠嫩,有d嚡,檸檬青醬唔係我杯茶,味道有D怪!
檸檬青醬雞腿麵
飲品係必需點的,飲得又睇得,其實都幾開心既~!

玫瑰拿鐡 ($48)

玫瑰拿鐡好香,唔需要糖都夠味,可能有少少酒精既關係,飲到後段感覺較苦。
Rose Latte

Dazzling 經典可可 ($43)
見到有OPEN RICE有張熊拉花的相,就問侍應係咩飲品可以有這個拉花,原來就是朱古力~Kawaii 呢~ 味道亦不錯
Dazzling Chocolate
壓軸就是甜品
經典巧克力鬆餅(正常) ($90)
Waffle 有crispy 或者係regular ,我地揀左regular.  Presentation 搭夠,有cream,有藍莓,朱古力醬,糖漿,仲有一球好濃郁的朱古力雪糕。 Waffle 外脆內軟,的確幾好味,不過依家好多餐廳都有相似的waffle,Dazzling Cafe 既都好食,但唔係最好食。
Classic Chocolate Waffle
整體環境一流,服務及飲品唔錯,甜品尚可,義大利麵龍真麻麻地~

如果淨食甜品就有d貴,每人一個飲品,share 個甜品既話,平均消費都要$100。
2016-04-01
Rose Latte
Dazzling Chocolate
  • Dazzling 經典可可
  • rose latte
2016-04-07 564 浏览
Blueberry Danish Honey Toast | 藍色莓樂蒂丹麥吐司以前分別在台灣和TST吃過吐司盒和窩夫 味道非常一般 也沒有要再來的想法 但朋友說很想試 也就來了 對這丹麥吐司沒什麼期望 但一上枱就不同了想法 微熱的丹麥吐司的牛油香濃得很 外層酥脆 內裏鬆軟層層分明 配上雪糕有冷熱交替的效果Spaghetti with Black Truffle Cream Sauce | 黑松露意大利麵一上枱已經聞到非常濃郁的松露香氣 吃下醬汁果然是很濃很好食 松露份量多 意大利麵都煮得al dente 但份量略小 性價比低Scallop and Cuttlefish with Herb Olive Oil | 佛羅倫斯花枝干貝麵. 這款較普通 整體較乾 帶子算大而且煎得剛剛好 份量都是少 不建議點 還是點黑松露那款吧!

2016-04-06 477 浏览
家姐一直都話要試呢間台式餐廳,由尖沙咀開張起都未試,只係知道經常大排長龍,聽講銅鑼灣冇咁多人,盡管陪下家姐去食!明太子意粉好creamy,明太子好香,意粉質地偏硬,不過都幾好食!難怪是必點菜式!家姐係窩夫控,所以點咗一個朱古力藍莓窩夫,我地加咗麻糬,窩夫略嫌唔夠外脆,加了麻糬很Q很煙un,我地對cream都有d抗拒,如果有冇cream版就好!另外,提醒大家,這類型台式cafe都是規定每人要叫一杯飲品!

在尖沙咀的那家 Dazzling Cafe 現在在銅鑼灣開了分店喔完全不知道吃什麼才好的情況下,反正很久沒吃過就決定吃這家好了!!這店讓人的感覺有點像溫室~但也是走簡約風格,店內放了不少植物作為裝飾而且選用的是白色與大地色為主 (・∀・)等了大約11分鐘 >___< 細看下發現那張候位單的日期出錯了呢...明明是19號沒想到2人卻被安排在四人座位...但可惜椅子都是沒有兔耳這裡的食物選擇比尖沙咀多一點~聽說好像有些是銅鑼灣店限定的喔我家那位點的是 Garden 特調冰茶 ($45)我的那杯則是 白巧克力抹茶拿鐵 ($50/熱) 跟平時一樣配一塊餅乾微苦之中帶點甜味~白巧克力味道較重,有淡淡的抹茶味道松露薯條 ($48)松露味很香~不過吃下去就略遜了 (゚ロ ゚ノ)ノ 始終還是配松露醬會惹味點不過勝在薯條夠香脆~中間還吃到少少的薯蓉黃金烏魚子蒜香義大利麵 ($108)義大利麵的份量滿多~烏魚子磨成碎與蒜混合在一起。蒜香味可能太過濃厚!所以完全沒有吃到烏魚子的腥味~不過蒜味有點重就是了巧達起司丹麥吐司 ($88)是一款鹹甜混合在一起的吐司~跟平時吃開的稍微不一樣丹麥吐司的外
而且選用的是白色與大地色為主 (・∀・)
沒想到2人卻被安排在四人座位...但可惜椅子都是沒有兔耳
我家那位點的是 Garden 特調冰茶 ($45)
微苦之中帶點甜味~白巧克力味道較重,有淡淡的抹茶味道
Garden 特調冰茶
白巧克力抹茶拿鐵 (/熱)
松露薯條 ($48)
不過勝在薯條夠香脆~中間還吃到少少的薯蓉
松露薯條
黃金烏魚子蒜香義大利麵 ($108)
義大利麵的份量滿多~烏魚子磨成碎與蒜混合在一起。
黃金烏魚子蒜香義大利麵
巧達起司丹麥吐司 ($88)
是一款鹹甜混合在一起的吐司~跟平時吃開的稍微不一樣
丹麥吐司的外層是焗得香脆的酥皮,配上滿滿的濃郁芝士~加上蜜糖來吃很新鮮
巧達起司丹麥吐司
2016-03-19
$186.5 (晚餐)
白巧克力抹茶拿鐵 (/熱)
2016-03-26 550 浏览
上星期同fd去左呢間cafe,發現環境同食物都好正,值得一試!首先因為係台灣人開既cafe,無論係門口接待到入面既所有waiters 都係講普通話,好有去左台灣cafe feel!入到去發現地方闊絡,一啲都冇香港餐廳既擠迫感,而且某啲椅子仲有兔仔耳朵,好適合鍾意可愛風既女仔去影下相!下面介紹一下重點食物喇 呢杯熱朱古力味道香濃,仲拉埋個超卡娃兒既熊公仔配埋塊餅乾,等main course之前可以暖暖胃先,好有心思,抵讚我點左呢杯紅桑子蘋果茶,好好飲丫!係之前未試過既味道,酸酸甜甜咁,鍾意清新又有少少甜既水果味既話一定要試下!上面呢款係芝士薄餅, 芝士味濃郁,好岩鍾意食芝士既我!配埋旁邊既吞拿魚醬一流丫!鍾意冇咁濃既就可以點另外既番茄醬,酸酸甜甜好開胃! 呢個係辣雞意粉,開頭驚啲雞肉好老,但入口後發現啲雞肉好嫩滑,唔算好辣,配埋啲汁真係好好味!而且雞既份量都唔少!正最後到重點甜品我地點左朱古力窩夫,裡面我地額外加左麻薯,好特別好好味,配埋個朱古力雪糕又凍又熱咁口感一流!值得一試既甜品整體黎講無論環境服務到食物味道都唔錯,值得推薦既餐廳!

整體黎講無論環境服務到食物味道都唔錯,值得推薦既餐廳!
2016-03-23 790 浏览
今曰朋友帶我去左銅鑼灣既Dazzling cafe high tea, 未入座朋友已不停講依度的鬆餅點好食,令我好心急想試等左十幾分鐘已有位,cafe環境舒服,椅背有一對好得意既長長兔耳朵,牆上面有好多吸引甜品相,一睇餐牌大部分都係飲品其次係甜品而主菜唔算好多,經朋友極力推介下點了(她講必食的草苺繽紛冰淇淋鬆餅)、檸檬青醬雞腿麵及仲夏熱帶水果茶,等左十幾分鐘左右,水果茶及麵陸續到,茶壺放低未飲已經聞到好香果甜味而且果肉足料,飲落去茶味仲濃而且好清甜無酸味,不得不讚個青醬雞腿麵,雞皮脆肉嫩滑,個汁杰杰地索晒入每條麵,酸酸甜甜好開胃,麵又唔會好腍有咬口,夾埋的果仁片脆食一流,侍應來鬆餅既時間亦啱啱好,落單果時鬆餅可揀正常或者酥脆,我揀左酥脆同加$15升級麻糬,鬆餅都幾大塊,有雪糕同3款醬伴碟,有草莓、練奶同蜜糖,鬆餅外層勁脆但裏面非常QQ彈牙,加埋士多啤梨雪糕草莓醬同cream一齊食無得頂,外冷內熱勁好食,加練奶食本人覺得麻麻地,加蜜糖食都好食好香甜,而且蜜糖唔算太甜。
下午茶
2016-03-19 691 浏览
其實Dazzling Cafe在尖沙咀已經開了一段時間,但都沒有機會試過,最近得悉它在銅像開了分店,作為港島一分子的Si當然要試試啦!Cafe下午2:30開店,但Si在2:45到達,等了一個小時才可入座呢店內沒有最低收費,但限定一人要點一杯飲品Si點了熱的秋煥葡萄果香茶,有葡萄和蘋果在杯內,茶帶少許甜味,很有果香,不錯的。另一杯是金莎榛果可可冰,有榛子味而且感覺奶味頗重的,但金莎味就比想像中淡了些然後就到經典巧克力鬆餅啦!其實就是窩夫啦Si選了酥脆口感,窩夫的口感不軟不硬,而且外軟內脆,霜上楓糖漿及巧克力雪糕,很好吃呢!!另一樣是抹茶蜜紅豆蜜糖吐司,選擇的是酥軟口感,抹茶味是滿濃的,不過就甜了點,而且忌廉也真的很多,忌廉下面是抹茶雪糕,然後下面就是切開了一粒粒的吐司。雖然Si很喜歡抹茶味,但都是覺得經典巧克力鬆餅好吃點。最後上的反而是咸點,是墨西哥辣椒豬肉薄餅。其實已經催促過幾次,店員都說正在烘培。薄餅十分新鮮熱辣,餅皮香脆,餡料帶有微辣,不過的時候辣油會滴出來。兩個人吃份量頗多,味道是不錯的。食物和環境都不錯,但如果食物次序可先上咸點才到甜點就更好啦,有機會都會再試
其實Dazzling Cafe在尖沙咀已經開了一段時間,
但都沒有機會試過,
最近得悉它在銅像開了分店,
作為港島一分子的Si當然要試試啦!

Cafe下午2:30開店,
但Si在2:45到達,
等了一個小時才可入座呢
店內沒有最低收費,
但限定一人要點一杯飲品
Si點了熱的秋煥葡萄果香茶,
有葡萄和蘋果在杯內,
茶帶少許甜味,
很有果香,不錯的。
另一杯是金莎榛果可可冰,
有榛子味而且感覺奶味頗重的,
但金莎味就比想像中淡了些
然後就到經典巧克力鬆餅啦!
其實就是窩夫啦
Si選了酥脆口感,
窩夫的口感不軟不硬,
而且外軟內脆,
霜上楓糖漿及巧克力雪糕,
很好吃呢!!
另一樣是抹茶蜜紅豆蜜糖吐司,
選擇的是酥軟口感,
抹茶味是滿濃的,
不過就甜了點,
而且忌廉也真的很多,
忌廉下面是抹茶雪糕,
然後下面就是切開了一粒粒的吐司。
雖然Si很喜歡抹茶味,
但都是覺得經典巧克力鬆餅好吃點。
最後上的反而是咸點,
是墨西哥辣椒豬肉薄餅。
其實已經催促過幾次,
店員都說正在烘培。
薄餅十分新鮮熱辣,
餅皮香脆,
餡料帶有微辣,
不過的時候辣油會滴出來。
兩個人吃份量頗多,
味道是不錯的。
食物和環境都不錯,
但如果食物次序可先上咸點才到甜點就更好啦,
有機會都會再試
2016-03-13
  • 經典巧克力鬆餅
1K
2016-03-12 814 浏览
台灣過江龍 Dazzling Cafe 於皇室堡剛剛開了分店,今天與生意夥伴來睇鋪,於是便和他在這靚裝cafe和他大談生意經。一室灰白精緻裝修,配以搞鬼的兔仔耳椅子設計,開揚舒適,不會太girly!靠窗位置景色不錯,有大量疏化座位,非常寛濶舒服。兔仔耳為Dazzling Cafe添上一絲絲甜蜜可愛的感覺。點了一客招牌蜜糖吐司,份量看似十分大,有成磚多士及一個大雪糕球。這多士的賣相不錯,售$68,價錢合理。這多士其實只吃中間那四件,店家準備了一個小拑讓食客取出多士。多士焗得不算脆,放涼了就更腍。那些在麵包上的吉士超甜的,亦令麵包更濕。用vanilla雪糕伴多士都可算是不錯的配搭,比用蜜糖更好吃。我的生果茶,第一啖味道不算太天然,但飲落都ok,不會太甜。西班牙朋友說這single espresso不錯,很驚喜能在香港喝到他喜歡的咖啡名牌。服務方面,每位服務生都是台灣人,大部分都聽不懂廣東話。更奇怪的是,這𥚃的menu都是以自選方式給客人在心儀的菜式前加上剔號,以為將menu交給服務生便能下單? 錯了....他們仍堅持要聽客人親自點餐,而且menu亦不會收走....Dazzling Cafe
靠窗位置景色不錯,有大量疏化座位,非常寛濶舒服。
我的生果茶,第一啖味道不算太天然,但飲落都ok,不會太甜。
Dazzling Cafe 環境一流,食物無驚喜,但勝在價格錢大眾化而且服務態度好,是用來hea的好選擇。
2016-03-09
2016-03-07 832 浏览
好耐之前就已然想試食啦!今次終於唔使排隊去食左。同朋友兩個人食左巧克力鬆餅,烏魚子蒜香意粉,再試左大馬士革玫瑰茶(因為餐牌介紹寫住係頂級玫瑰花之香,所以心動想試)巧克力鬆餅,仲未開始食已經好開心,因為個餅好似一朵朵花,好靚。鬆餅一咬入口,感覺個餅黏韌香脆,再加朱古力雪糕,多左一層味道,如果鐘意食朱古力可以一試。烏魚子蒜香意粉本身鐘意食烏魚子同蒜就可以試下,因為尼個意粉係喊味,幾有新鮮感,但蒜味濃,食完難免有蒜香留係口入面。意粉同平時食既有少少唔同,鐘意食尼種意粉,煮得乾身,爽口。下次可以再試下其他款色。大馬士革玫瑰茶玫瑰味不錯,配有奶及糖粒,喜歡飲奶茶就可以自製一杯,甜味可自控,調出岩自己既甜味。飲完一壺後,可以要求加水,再浸茶包,慢慢飲慢慢嘆。
好耐之前就已然想試食啦!今次終於唔使排隊去食左。

同朋友兩個人食左巧克力鬆餅,烏魚子蒜香意粉,

鬆餅一咬入口,感覺個餅黏韌香脆
,再加朱古力雪糕,多左一層味道,如果鐘意食朱古力可以一試。

烏魚子蒜香意粉

大馬士革玫瑰茶

2016-03-05
2016-03-01 917 浏览
睇返openrice history, 原來小妹已寫咗1年食評,對先前20間餐廳發表感想。大概每次出發前都會先睇吓他人comment, so far 都未有揀錯食肆俾劣評,今次都唔例外早就聽聞Dazzling cafe大名,躍躍欲試,點知由台灣到對面海,越開越近,而家終於連港島都有,仲要冇尖咀排咁耐隊,當然要相約友人一試啦!開揚嘅設計,備有影相專用嘅兔仔耳椅背,再加埋女僕裝侍應生嬌嗲地招待,相信男、女生都會樂於光臨。此行我哋order d冷門嘢。首先係dazzling拼盤: 雞翼,炸魚薯條同洋蔥圈係就係熱氣啲,但真係香脆惹味,尤其蘸埋伴碟嘅檻欖油香草番茄碎/沙律醬,美味非常睇食評好多人都讚明太子意粉,奈何冇肉落肚真係驚唔夠飽,所以我哋嗌咗較少人點嘅檸檬青醬雞腿麵~ 外型青bb, 唔講仲以為係菠菜意粉,其實係青檸味醬汁。。食落感覺清新,微微酸唔過份,仲令人更開胃添。至於雞脾肉真係好大份,香嫩唔嚡口,兩個人share絕對足以果腹。嚟得dazzling真係要留肚食甜品。。我都知港島店有新品出,但對於第一次光臨嘅我哋嚟講,食招牌菜才是皇道呢個"就愛草莓多士"唔駛多講,真係賣相吸引亦味道甜美,真
呢個"就愛草莓多士"唔駛多講,真係賣相吸引亦味道甜美,真心推介,士多啤梨控必叫。又因為我哋鍾意脆口嘅厚多士,所以揀咗酥脆口感,配合鮮甜雪糕同吉士,

題外話,每人限定叫一杯嘢飲,我揀咗金莎榛果可可,真係好香朱古力同榛子味。整體流程順暢(每檯限時進餐個半鐘),選擇多元化又有心思,會encore

2016-02-06 1537 浏览
係dazzling cafe fb公布左銅鑼灣既分店試業,所以左去試試,來自台灣的dazzling cafe前年登陸香港時,掛隊食既人龍多到要等半日,極其誇張。果時唔係朋友同我排埋隊,真係睬佢都有味!但試左之後又幾好味喎!所以見佢開分店就翻啅下先!去到皇室堡對面,已經見到大大個dazzling cafe 廣告牌,上到去舖頭都幾驚訝,大把位,無人排隊 即刻可以入座,店員安排我們坐係個望維園景既落地玻璃果面,唔知係咪無乜人知試業呢!得幾檯客,而且銅鑼灣呢間同尖沙咀個格調好大對比,尖咀果間好閃令令,銅鑼灣呢間相反色調較沉,很有情調! 經店員介紹下原來有D餐點同尖沙咀都唔一樣,所以點左店員介紹既新餐點試試。1.主廚濃湯-露筍忌廉湯2.墨西哥辣椒豬肉薄餅3.蕃茄明蝦意大利麵4.提拉米蘇丹麥吐司5.金莎榛果可可唔知係咪人小關係,得幾檯客,D 野都好快到-金莎榛果可可唔記得影相....只能說店員叫我唔好攪勻先飲一口再攪勻飲,未攪勻飲個一口,嘩!同金莎一樣味架,好正!攪勻後味道就無咁似,因為底層既榛子醬同D 奶泡攪勻後淡左,有D美中不足。主廚濃湯-露筍忌廉湯呢個係我朋點,偷飲左幾啖,好cream

1.主廚濃湯-露筍忌廉湯

2.墨西哥辣椒豬肉薄餅

3.蕃茄明蝦意大利麵

4.提拉米蘇丹麥吐司

5.金莎榛果可可

唔知係咪人小關係,得幾檯客,D 野都好快到

-金莎榛果可可

主廚濃湯-露筍忌廉湯
呢個係我朋點,偷飲左幾啖,好creammy幼滑,露筍味淡淡,可能頭先飲左濃味既榛果可可,但呢款湯品,都算ok !
-墨西哥辣椒豬肉薄餅
薄薄既餅皮夾住已溶化既芝士同墨西哥辣椒,肉碎,餅皮好脆身,鹹鹹脆脆同微辣的,好有風味;一碟薄餅會有沙沙醬附上;沙沙醬好清爽開胃,有蕃茄,檸檬,洋蔥,仲有其他香料整成,酸酸爽甜,鹹鹹辣辣既薄餅點左醬食,辣度中和,多左陣清新既感覺!唔差既開胃菜!
-蕃茄明蝦意大利麵
呢個擺盤整得好精緻,色香味都有,炒得好夠火侯惹味,意大利粉煙煙韌韌,除左厚厚既蕃茄味外,仲有一陣羅勒香料香同微微辣味,食落有層次架!!而蝦既SIZE係中蝦級數,蝦肉都好厚身同炒得好爽,無話食落好D肉好梅既感覺!美中不足係我地幾個人食只能分到一注仔
-提拉米蘇丹麥吐司
呢個吐司係尖沙咀無得食既,而且用既吐司都有唔同,之前食果D係用白方包盒造成,呢隻係丹麥吐司,矮身些少,擺盤同樣精緻,除吐司外仲有兩舊似馬卡龍既餅,中間夾住d expresso既cream , 細細個係麵包舗買丹麥條食就多,丹麥吐司又有咩唔同呢!?切左舊無掂到醬既試下,雖然頭先話矮身,其實都有3,4塊方包加埋咁厚,吐司外層好酥脆內屠軟軟;再加佢灑滿可可粉既忌簾同中間果球雪糕仲好食(咖啡味)(店員介紹時話係用haagen daz既雪糕架),暖暖酥脆既吐司配半溶既雪糕,加埋打發左既忌簾,令吐司酥脆外層變得口感細膩,好正!
整家店感覺好好,座位唔迫,檯同檯都分得有d距離,溝女、同朋友傾計一流!服務我地個位員工都好好,見佢名牌好似叫yami,雖然佢地用普通話講. . . .我唔太識聽. . . 但佢地都好用心介紹,希望唔係新開時先有呢個水準,之後都keep到啦
  • 提拉米蘇丹麥吐司
  • 蕃茄明蝦意大利麵