2020-06-15 526 浏览
本人絕對係被餐廳環境吸引住,因為整個餐廳環境都是運用了粉紅色的元素去設計,散發出一種少女的氣息,入到去就好想打卡🥣📸️,而且座位安排都舒服嘅,當日坐咗係一張好大嘅梳化(兩個人)好闊落。1️⃣✌🏻士多啤梨冰淇淋鬆餅🥞係我鍾意食嘅甜點,再加上一個士多啤梨雪糕🍦真係完美的結束今晚的晚餐。2️⃣🍴黑松露意粉🍝黑松露味道濃郁,個人認為果汁比較多,食得多呢就會比較油膩嘅感覺。如果減返少少就會好啲。
1️⃣✌🏻士多啤梨冰淇淋鬆餅🥞

2️⃣🍴黑松露意粉🍝
2020-06-14 417 浏览
明太子意粉🍝特製明太子醬汁,配上紫菜絲,好味😋推薦好味😋指數: 8分( 10分滿分)甜在心 地瓜🍠條-自己比較鍾意食地瓜條,哩個香甜脆口,份量足👍🏻 好味😋指數: 8分( 10分滿分)呢度最低消費一定要嗌杯嘢飲,熱水果茶,都算👌🏻,冇咩特別😊另外仲嗌左個炒菌茹,鹹咗少少🥵最後店員嘅服務態度都好一般,多數都係黑口黑面
明太子意粉🍝特製明太子醬汁,配上紫菜絲,好味😋推薦
好味😋指數: 8分( 10分滿分)

呢度最低消費一定要嗌杯嘢飲,熱水果茶,都算👌🏻,冇咩特別😊

另外仲嗌左個炒菌茹,鹹咗少少🥵

最後店員嘅服務態度都好一般,多數都係黑口黑面
2020-06-13 488 浏览
好耐無到訪💓少女心台灣Cafe💓Dazzling Cafe今年6周年佢地推出咗Dazzling BINGO0.1.2.3.4.6.8👈🏻大家快d睇下自己ID中咗幾多個數字🤫🤫🤫同朋友撐枱腳先~叫咗個2人套餐都係$300🙆🏻‍♀️🍝黃金烏魚子蒜香意粉👉🏻黃金色的烏魚子舖滿全碟 拌勻意粉同烏魚子食 每一條意粉都沾滿咸香烏魚子 好味道~🍟松露薯條👉🏻即炸嘅薯條熱騰騰 加上黑松露好香 要更重松露味就點埋松露醬 吃不膩🤤🧁草莓繽紛冰淇淋鬆餅👉🏻必點推薦💞外型IG-able 鬆餅香脆可口 可以選擇沾蜜糖、煉奶、果醬☕️Dazzling可可👉🏻可可味道濃郁 可可濃度高 偏苦🥤草莓奶茶👉🏻IG-able的飲品 草莓擺放到花花形狀外型 微甜草莓味台式奶茶👍🏻
好耐無到訪💓少女心台灣Cafe💓
Dazzling Cafe今年6周年
佢地推出咗Dazzling BINGO
同朋友撐枱腳先~叫咗個2人套餐都係$300🙆🏻‍♀️

☕️Dazzling可可👉🏻可可味道濃郁 可可濃度高 偏苦

2020-06-03 1263 浏览
呢間Cafe嘅裝修好少女風,以粉紅色為主,最啱同朋友一齊嚟食嘢傾偈影吓相。呢度嘅最低消費係每人要叫一杯嘢飲,所以就叫咗一杯熱水果茶,佢係一壼咁送過嚟。另外仲叫咗一啲出名同特別嘅菜式,包括柚子蜜雞翼,雞翼上面有類似柚子皮嘅物體,甜甜地,幾好食。黑松露薯條好脆,上面都多黑松露,食唔停口!明太子意大利麵十分creamy多汁,明太子比例都多。甜品叫咗個珍珠奶茶鬆餅,食得出有奶茶味,加上上面有珍珠點綴,打卡之選!

黑松露薯條好脆,上面都多黑松露,食唔停口!

明太子意大利麵十分creamy多汁,明太子比例都多。

2020-05-29 1324 浏览
今日下午茶又來坐坐。享受水果茶的滋味,鬆餅的甜味,雞腿沙拉的味道。每次經過這裡,都會坐下來享受他們家餐廳的食物。坐著都很舒服,周邊放著輕音樂,一排粉紅色的裝飾藝術,很女生
抹茶鬆餅
2020-05-25
抹茶鬆餅
  • 水果茶
  • 京都宇治抹茶紅豆鬆餅
2020-05-22 1557 浏览
已經好耐冇黎過呢間cafe,咁啱行開尖沙咀,醒起曾經有一排好鐘意黎食,就過咗黎對上一次黎既時候仲記得係兔仔耳裝修,而家已經變哂粉紅少女心😂叫咗個黑松露薯條($58) 同青醬奶油雞腿意大利麵($98),呢度最低消費每人一定要叫一杯野飲,咁唯有叫兩杯啦🤷🏻‍♀️1️⃣ 黑松露薯條($58) 薯條好夠脆,黑松露醬松露味唔係話好重,反而薯條上既黑松露碎就好正🤩另外仲有配茄汁,茄汁味道偏甜2️⃣ 青醬奶油雞腿意大利麵($98)個醬加埋意大利麵好creamy😋,雞腿皮脆肉滑

1️⃣ 黑松露薯條($58)
另外仲有配茄汁,茄汁味道偏甜
黑松露薯條

2️⃣ 青醬奶油雞腿意大利麵($98)
個醬加埋意大利麵好creamy😋,雞腿皮脆肉滑
青醬奶油雞腿意大利麵
黑松露薯條
青醬奶油雞腿意大利麵
2020-05-19 1028 浏览
因為疫情關係好耐都冇同朋友出街,所以限聚令一完左就即刻約出黎食飯。因為尖沙咀方便大家放工過黎,所以我地定左地點之後我就上openrice睇下有咩岩食,比我見到呢間Cafe有我鍾意食嘅意粉同窩夫,而且店舖裝潢都幾少女風,粉色為主,好岩同姊妹一齊黎食野傾計。食物質素好高而且都坐得幾舒服,最驚喜係窩夫入面加左麻糬,窩夫外面係脆嘅再食到入面嘅麻糬好煙韌,好岩煙韌控嘅我呀😆。不過比較可惜嘅係可能因為疫情關係店舖20:30就關門,所以如果夜晚想同朋友放工黎食就會冇咩時間可以傾計,建議都係日頭黎啦😆。📌兩個雙人餐👉🏻大約七百多元

📌兩個雙人餐👉🏻大約七百多元
2020-05-12 1137 浏览
/紅左好耐既一間台灣店💖次次去都坐滿晒人😋今次甘岩經過就再黎食佢🤣但係餐牌都改左唔少,麵包磚果類就冇晒😢.🥢養生麻油雞麵線 $98睇個相都知係養生系列既野食黎😂個麵帶有少少酒味,好香口😍啲雞好入味同嫩口☺️碗麵有啲意外驚喜‼️佢送既伴菜木耳都好好食!帶有好香既蒜味🤣岩晒中意食蒜既朋友😋.🥢經典巧克力鬆餅 $90原先個鬆餅應該會有藍莓係cream上面😂但因為間店冇晒藍莓所以⋯😂😂食個鬆餅我最中意既係同埋雪糕一齊食😍一凍一熱甘樣😋好幸福既感覺😛最慘既係雪糕岩岩上到黎就溶左一半😣差啲唔夠食.🥂桂花烏龍茶 $50依杯係奶蓋系列黎🤣個奶蓋都ok如果茶味再濃啲就好😊.⚠️最低消費一人一杯飲品
🥢養生麻油雞麵線 $98

🥢經典巧克力鬆餅 $90

🥂桂花烏龍茶 $50
依杯係奶蓋系列黎🤣個奶蓋都ok如果茶味再濃啲就好😊

⚠️最低消費一人一杯飲品
2020-05-05
2020-05-10 726 浏览
使用app訂了七點,門口不但沒通知應該沒有位,乾等了20分鐘,才出來說8點last order, 入面全部剛入座。既然知道入面剛入,8點又last order, 應該一早通知。準時7點到也沒位,這是該有的服務水平嗎?
2020-05-04 1043 浏览
自從新裝修之後都冇再黎過今次行開尖沙咀決定再試下!草莓繽紛冰淇淋鬆餅 $95Strawberry 🍓 and ice cream 🍨 waffle 🧇🥰另配有楓糖漿 草莓醬 煉奶點配😋享受假日下午茶的美好時光☺️黑松露意大利麵 $118最鍾意就係黑松露嘅香味Creamy 嘅口感配上雜菌😍另外仲叫咗我每次必飲嘅仲夏熱帶水果茶🍎🍊🍋 $52夠晒養生 又可以食埋入面嘅生果粒粒Btw用Eatigo book位竟然有八五折咁抵絕對值得一試
自從新裝修之後都冇再黎過
今次行開尖沙咀決定再試下!

草莓繽紛冰淇淋鬆餅 $95

夠晒養生 又可以食埋入面嘅生果粒粒

Btw用Eatigo book位竟然有八五折

咁抵絕對值得一試

2020-05-02 557 浏览
今天心血來潮想同個best friend 去呢間餐廳食個午餐,每次都好期待⋯⋯皆因佢地既飲品真係好出色,無論係賣相同味道都係非常吸引,每次去到都唔知點㨂!因為樣様都想試。而且,這間店的意大利粉都好好味,D汁又夠creamy 又juicy ⋯⋯真係好好味。食完正餐再食下甜品⋯⋯真係好滿足。至於環境方面更加係好正!坐位又舒適,怖置又夠pink 好吸引女性目光,最適合三兩知己gathering 同談心嘅好地方⋯⋯如果要推介有咩好食,真係好難講,因為樣樣我都like ⋯⋯

2020-05-02
  • 黑松露意大利麵
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
  • 明太子意大利麵
  • 蔓越莓蘋果茶
2020-04-27 786 浏览
先唔講最低消費一杯飲品 ,但即使你嗌意粉等其他食飯,無嗌飲品都係唔得呢樣野,呢間dazzling cafe到底係俾左啲咩培訓啲職員,訓練到一班咁無禮貌既員工出黎?!入門口要量體溫一句說話都無講,目無表情,放低野食同碟都係無講野黑住面放係枱就掉頭走。到埋單話我地無叫飲品要求我地點都要嗌返打包走,我地每人食左碟意粉其實埋單差不多250 遠遠超出一杯飲品,同埋我地已經食完,員工包括黑衫應該係經理黑哂面企係櫃枱迫我地叫多兩杯飲品打包,兩個竊竊私語又白鴿眼。其實已經唔係呃唔呃錢既問題,作為服務業你地成間餐廳都係fail...客人俾錢消費仲要受你地員工氣 免費請都唔會再去PS 水有陣臭味

到埋單話我地無叫飲品要求我地點都要嗌返打包走,我地每人

PS 水有陣臭味
2020-04-25 611 浏览
The one 「Dazzling cafe 」生日飯👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👩🎂🥂。第一次係香港食Dazzling cafe,估唔到出品都做得唔錯😋👍。最鐘意嗰份地瓜薯條,香甜又脆口,係會食唔停口㗎🥰!碟《黃金烏魚蒜香義大利麵》鹹香得好好味,D意粉軟硬度適中👍。《柚子蜜雞翅》味道都一樣好味,柚香輕甜🐥雞翼肉嫩。👇👇👇👇共餘嘅都唔差,係可以再嚟嘅餐廳🤗🤗。蜂蜜奶油薯片Honey Butter Chips黃金烏魚蒜香義大利麵Spaghetti Affa Bottarga義式牛肝菌香菇意大利麵香料雞腿凱薩沙拉Caesar Salad with Chicken地中海炒菌菇Sauteed Mushrooms 甜在心。地瓜薯條Golden Sweet potato fries柚子蜜雞翅Yuzu Honey Wings樂活蜜桃柚香冰茶Iced Pomelo Tea with Peach金沙榛果可可冰Hazelnut Cocoa(ice) 仲夏熱帶水果茶>熱Fresh Tropical Fruit Tea(hot)

第一次係香港食Dazzling cafe,
估唔到出品都做得唔錯😋👍。

最鐘意嗰份地瓜薯條,香甜又脆口,係會食唔停口㗎🥰!

碟《黃金烏魚蒜香義大利麵》
鹹香得好好味,D意粉軟硬度適中👍。

《柚子蜜雞翅》
味道都一樣好味,柚香輕甜🐥雞翼肉嫩。
👇👇👇👇共餘嘅都唔差,係可以再嚟嘅餐廳🤗🤗。

蜂蜜奶油薯片
柚子蜜雞翅Yuzu Honey Wings
樂活蜜桃柚香冰茶
Iced Pomelo Tea with Peach
金沙榛果可可冰
Hazelnut Cocoa(ice)
仲夏熱帶水果茶>熱
Fresh Tropical Fruit Tea(hot)
2020-04-21 453 浏览
來自台灣嘅dazzling cafe真係好有少女fell,亦都好適合一眾女生打卡~~係較早試業時已經幫襯過一次,果然無令人失望,熱咖啡同意粉都好好食。不過今次係下午時分入座,既有時間限制、亦有最低飲品消費嘅限制...三人入座,叫左兩杯野飲同一個甜品仍然都話唔夠最低消費,食品唔計算、每人必需要點一杯飲品...其實呢個甜品都成$90,仲貴過點飲品...咁都唔計算,真係勁屈機....不過呢個奶茶味嘅甜品確係幾好食嘅凍飲不是我的,但睇個樣似乎都不錯

...

其實呢個甜品都成$90,仲貴過點飲品...
咁都唔計算,真係勁屈機
....
珍珠奶茶鬆餅

不過呢個奶茶味嘅甜品確係幾好食嘅

凍飲不是我的,但睇個樣似乎都不錯
2020-03-13
珍珠奶茶鬆餅
  • 綿綿珍珠奶茶鬆餅
大家返工應該都多左外賣啊啦,🐻每次都想搵下唔同餐廳俾同事試下 😛 當然最方便就係係手話禁幾下就落到單啦,所以係Openrice 搵下附近有咩外賣自取餐廳🍴今次就見到出名食蜜糖吐司🍞既台灣人氣cafe 😏 平時就慣左堂食,好鍾意佢既意粉小食 ☺️ 見佢係Apps落單有優惠,仲低至45折,所以試左「青醬奶油雞腿意大利麵」、「明太子意大利麵」、「柚子蜜雞翅」同埋「水牛城辣雞翅佐藍紋起司醬」🤗 每款仲會附送一杯飲品 😉推介/ 意見‼️✨兩款意大利粉質感同醬汁都很好,味道不錯,🐻鍾意青醬個款,而且有幾件大大件雞腿肉‼️✨🐻始終覺得份量不多,無論意粉定雞翼,應該適合胃口不大的女生或者做下午茶先得 🤪✨附送飲品反而比想像中大杯,仲夏水果茶都係唔錯既選擇‼️價錢‼️$68 連飲品

推介/ 意見‼️
✨附送飲品反而比想像中大杯,仲夏水果茶都係唔錯既選擇‼️

價錢‼️
$68 連飲品