2019-12-11 119 浏览
聽過DazzlingCafe好耐,但一路都冇試,琴日friend話想食,終於去咗試。我自己早到咗,一去到見到好靚,係粉紅色同埋Tiffany Blue嘅顏色,即刻少女心爆發餐廳有得揀出邊或者入邊,我就揀咗坐出邊,因為好似影相可以靚啲,可以打下卡。一坐低嗌左個招牌水果茶,雖然甜左少少,但係非常之好飲,感覺好fresh我個friend帶咗杯草莓特飲,都幾大杯,同埋佢話好天然似係飲緊真正嘅士多啤梨嘢食方面就帶咗烏魚子意粉,同埋quesadilla。Quesadilla真心值得一讚,好好味佢夾住嘅芝士軟硬度啱啱好,又有得揀吞拿魚醬或者番茄醬作陪襯,好夾又好味食完呢個本身已經好滿足,但係嚟到Cafe,當然要試吓佢嘅甜品啦!我哋嗌左個奶茶味窩夫,淨係見到個賣相就已經覺得好正,點知識落更加有驚喜!個雪糕係好似用真正嘅奶茶做咁嘅,仲要有煙韌嘅珍珠話呢種珍珠奶茶味真係好少係第二度可以食到 10分推薦! !總括而言呢間嘅水準非常之高,又有得打卡,又有好好味嘅嘢食,服務都唔錯㗎

話呢種珍珠奶茶味真係好少係第二度可以食到
10分推薦! !
2019-12-10 117 浏览
一年一度既萬聖節又黎喇~今年有唔少餐廳推廣萬聖節特別套餐俾客人歡度萬聖節!我揀左間好有少女FEEL既餐廳同朋友一齊食返個萬聖節套餐慶祝下其實耐之前已經想黎呢間位於the one既餐廳朝聖~今次終於搵到機會啦店內粉色裝修好潮好有一棵少女心係入面食野好有公主既感覺~~好好彩我地仲有CAR位坐, 坐得好舒服丫今日既重點就係食呢個halloween set喇~~有沙律, 主食, 甜品, 仲有2杯飲品...比起散叫抵好多呢!!好吸引既halloween set先黎杯Momo Monster~~Cute到暈丫, 好可愛!!!可愛到唔捨得飲波子汽水味既沙冰~沙冰口感軟綿, 味道唔錯裝飾全部都係糖黎, 又睇得又食得Oreo Mike Shake啖啖都食到碎碎OREO~~超正, OREO控不能錯過!!香料雞腿凱撒沙律雞腿好好味!! 香料味濃, 雞肉入味, 肉嫩多汁~~沙律菜好新鮮, 配埋沙律汁開胃醒神!!黑松露意大利麵係其他餐廳食過好多次黑松露意大利麵, 但呢道既係我最鍾意架!!!好少食到咁濃味既黑松露意大利麵!!啖啖都係濃濃既黑松露忌廉醬汁~~~超正呀雜菌分量都唔少, 意大利麵軟硬度適中惡魔OREO蜜
一年一度既萬聖節又黎喇~
今年有唔少餐廳推廣萬聖節特別套餐俾客人歡度萬聖節!

其實耐之前已經想黎呢間位於the one既餐廳朝聖~
今次終於搵到機會啦

店內粉色裝修好潮好有一棵少女心

係入面食野好有公主既感覺~~
好好彩我地仲有CAR位坐, 坐得好舒服丫

今日既重點就係食呢個halloween set喇~~
有沙律, 主食, 甜品, 仲有2杯飲品...
比起散叫抵好多呢!!
好吸引既halloween set

先黎杯Momo Monster~~
Cute到暈丫, 好可愛!!!
可愛到唔捨得飲

波子汽水味既沙冰~
沙冰口感軟綿, 味道唔錯

裝飾全部都係糖黎, 又睇得又食得

Oreo Mike Shake
啖啖都食到碎碎OREO~~
超正, OREO控不能錯過!!
香料雞腿凱撒沙律
雞腿好好味!!
香料味濃, 雞肉入味, 肉嫩多汁~~
沙律菜好新鮮, 配埋沙律汁開胃醒神!!
黑松露意大利麵
好少食到咁濃味既黑松露意大利麵!!
啖啖都係濃濃既黑松露忌廉醬汁~~~超正呀

雜菌分量都唔少, 意大利麵軟硬度適中

惡魔OREO蜜糖吐司
淨係睇個賣相就已經贏晒

別緻既Halloween裝飾擺設, 住部都食得架, 有棉花糖, 軟糖同餅等~~
oreo吐司外圍全部都係oreo黎~
入面就係軟綿綿既麵包~
另外仲有球大大既雲呢拿雪糕添!!
呢個甜品唔單上靚, 味道仲非常好~
食完個甜品超滿足, 呢餐食得超開心丫

• 香料雞腿凱撒沙律
  • 惡魔OREO蜜糖吐司
  • 黑松露意大利麵
2019-12-05 176 浏览
昨日去左Dazzling Cafe食tea!很久沒有來光顧了!新裝修後都沒有來過😛新裝修後門口有影相位,我都影了數張🤗店內裝潢真的很少女呢🎀平常來光顧都是weekend ,每次都要排隊等候!今日weekday, 就不用排隊可直接入座!兩個人order了經典蜜糖吐司同辣味雞肉意粉!另外仲order左兩杯橙汁🥂!其實很想點特飲!要再忍多幾個月先可以喝🤭那個蜜糖吐司真的很好味!吐司非常鬆脆!蜜糖適中不太甜!而意粉比想像中辣!不過我是愛辣的人🥳所以都吃了很多!
昨日去左Dazzling Cafe食tea!
很久沒有來光顧了!新裝修後都沒有來過😛
新裝修後門口有影相位,我都影了數張🤗
店內裝潢真的很少女呢🎀

平常來光顧都是weekend ,每次都要排隊等候!
今日weekday, 就不用排隊可直接入座!

兩個人order了經典蜜糖吐司同辣味雞肉意粉!
另外仲order左兩杯橙汁🥂!其實很想點特飲!
要再忍多幾個月先可以喝🤭
那個蜜糖吐司真的很好味!吐司非常鬆脆!
蜜糖適中不太甜!而意粉比想像中辣!
不過我是愛辣的人🥳所以都吃了很多!
2019-12-03
2019-12-03 338 浏览
#TastewithTA //Dazzling Cafe這一家咖啡廳,應該大部份的香港人都有試過,哈哈。未試過的話,我都建議試一下,這家餐廳我大約吃了五次,不算多也不算少吧~🏷明太子意大利麵不用多說,無論一個人光顧或者和朋友一起都必定會點選,純粹就是覺得太好吃了~🏷榛果拿鐵每次朋友都會叫的飲料,榛子的味道很濃郁~不過聽說他每次喝的味道都會不一樣~🏷 100%現榨奇異果汁因為好想喝果汁的關係,就直接點了~還不錯的。🏷水果茶水果茶的味道很清淡呢~ 我試了就一口😋🏷柚子蜜雞翼好食~ 雞翼方面,除咗柚子蜜之外還有另外一個選擇就是水牛城,可是我見到隔離左點算的水牛城雞翼沒有吃光光呢~ 🏷Dazzling 拼盤忘記了這個拼盤的餐牌名字~ 超好吃,因為都有配上甜甜酸酸的雞醬!有花枝丸、炸雞粒 和 甜不辣~~~極推薦❤️📌小心注意的地方就是,這家餐廳有最低消費。
#TastewithTA //Dazzling Cafe
明太子意大利粉

🏷明太子意大利麵
榛子拿鐵

🏷榛果拿鐵

🏷 100%現榨奇異果汁
因為好想喝果汁的關係,就直接點了~還不錯的。
水果茶

🏷水果茶
水果茶的味道很清淡呢~ 我試了就一口😋
柚子蜜雞翼

🏷柚子蜜雞翼
小食拼盤

🏷Dazzling 拼盤
忘記了這個拼盤的餐牌名字~
超好吃,因為都有配上甜甜酸酸的雞醬!
有花枝丸、炸雞粒 和 甜不辣~~~
極推薦❤️

📌小心注意的地方就是,這家餐廳有最低消費。
台式麵
小食拼盤
2019-11-18 142 浏览
餐廳粉紅色的裝潢吸引了,夢幻少女風格走進餐廳內,店員打扮亦是可愛風,無論是餐牌、座位都是粉紅色調。叫了lunch set,包沙律🥗、意大利麵、飲品各一⚠️食物:⭕️凱撒沙律正常水準⭕️明太子意大利麵見到個個都推介明太子,冇理由唔試下醬汁好Creamy,而且撈得好均勻,條條都好入味份量岩岩好,面上嘅紫菜擺放得啱啱好,名乎其實,啱晒打卡!⭕️夏威夷氣泡飲杯墊好可愛,別有用心的設計👍⚠️環境:成間Cafe嘅感覺好舒服,大分適合三五知己黎吹水、打卡!⚠️價錢:$110

餐廳粉紅色的裝潢吸引了,夢幻少女風格

⚠️食物:
⭕️凱撒沙律
正常水準

⭕️明太子意大利麵
見到個個都推介明太子,冇理由唔試下
醬汁好Creamy,而且撈得好均勻,條條都好入味
份量岩岩好,面上嘅紫菜擺放得啱啱好,名乎其實,啱晒打卡!

⭕️夏威夷氣泡飲
杯墊好可愛,別有用心的設計👍

⚠️環境:
成間Cafe嘅感覺好舒服,大分適合三五知己黎吹水、打卡!

⚠️價錢:
2019-11-16 131 浏览
Dazzling Cafe係我以前讀書時期最鐘意去既,不過自從出左黎做野後,都好少再去啦!今次見佢尖沙咀依間分店裝修完,就約埋個老友一齊去聚下舊!餐牌好似已經轉左小小,不過都好似以前咁,每人至少需要點一杯飲品呢!裝修後,睇落光猛左,又好靚,全部都係粉紅色,岩哂一班少女呀!我叫左杯百香果鮮柚茶,好清新,又唔會好甜,兩種生果夾埋好正!青醬奶油雞腿意大利粉,青醬汁好濃,雞扒好食到唔夠喉!好有驚喜既豬排三文治,入面夾住芝士,食一舊都飽到上心口了!豬排大大塊,好淋身,配埋脆卜卜既包,正!

青醬奶油雞腿意大利粉,青醬汁好濃,雞扒好食到唔夠喉!
2019-11-16 154 浏览
當天交通十分混亂,幾經辛苦終於到, The One 商場電梯很複雜要一層一層行電先上到3樓, 個日沒有公共交通公具他們還要上班真系配服, 都好興幸店面人不多 可以4圍打咭, 我特意早兩日打去book 定靚位, 因為知道佢地賣裝修講番野食先,  店舖咁寧靜既情況下廚師水準沒下降, 點了義式牛肝菌香茹義大利麵  ,綿綿珍珠奶茶鬆餅                 首先義式牛肝菌香茹義大利麵,  同我想像中差不多, 白汁加D好creamy 既汁 味道好香好惹味又唔太乾因為佢地D義粉煮得剛剛好。 另外綿綿珍珠奶茶鬆餅就口感食落好似雞蛋仔咁但系十分鬆脆同mouthful 另外配上雪榚可以幫助入口另外帶D 奶茶味送送落口 很好味
綿綿珍珠奶茶鬆餅
纪念日
綿綿珍珠奶茶鬆餅
草莓奶茶,冰薄荷朱古力
2019-11-14 88 浏览
又到一年一度萬聖節!其實我一向不太會慶祝萬聖節。上次去哈佬喂都已經幾年前!但不去主題公園,吃一餐萬聖誕大餐也不錯!這間cafe我已經吃過幾次,但原來它也有萬聖誕的特別餐點,造型很可愛,適合我這些港女打卡!既然有halloween menu,就選它好了!毛毛怪獸和Oreo milk shake,不止造型滿分,味道也是很不錯的!毛毛那杯有點像韓國菜那款藍色飲品的味道,酸酸甜甜,我很喜歡~而且oreo那杯也很香濃,好喝~香料雞腿凱撒沙律,沙律菜很新鮮,很爽脆,醬汁頗香,不錯吃。意粉選擇了香蒜烏魚子意粉,蒜味頗濃郁,烏魚子炸過,所以更加香口,朋友覺得有點腥,我個人覺得還好,整體都不錯。最後,還有這個非常有氣氛的吐司盒!有蝙蝠,蜘蛛網,眼球等元素,真的很漂亮!本身以為是他們招牌那種吐司盒,入面會有一粒粒脆口的吐司,但原來是一大個麵包磚,所以口感上不太酥脆。而且麵包的酵母味道有點強,要改善一下呢!
又到一年一度萬聖節!
其實我一向不太會慶祝萬聖節。上次去哈佬喂都已經幾年前!

但不去主題公園,吃一餐萬聖誕大餐也不錯!

既然有halloween menu,就選它好了!

香料雞腿凱撒沙律,沙律菜很新鮮,很爽脆,醬汁頗香,不錯吃。

最後,還有這個非常有氣氛的吐司盒!
有蝙蝠,蜘蛛網,眼球等元素,真的很漂亮!

而且麵包的酵母味道有點強,要改善一下呢!

2019-11-13 109 浏览
之前一直想試Dazzling cafe 但成日都有長長嘅人龍所以一直未有機會試,今次有幸免費試佢嘅新品“提拉米蘇流心蜜糖吐司”有驚喜,拉開張紙D cream流落黎,有D彭湃,唔太甜幾好味,另外嗌咗意粉同干貝麵都幾好味,不過份量算細,間嘢一定要人均至少嗌一杯嘢飲,成四五十蚊一杯,都幾貴,我嗌咗杯新野“凡爾賽冰茶”個名好grand,幾好飲,同朋友渡過愉快ga一晩
2019-11-12 62 浏览
最近朋友朋友推介了在the one 的dazzling cafe, 裝修方面十分少女風。點了萬聖節限定menu。沙拉:香料雞腿Caedar salad清新沙律配上滑雞,份量十足。主食:青醬雞腿意大利面,同樣雞腿很滑,青醬很濃郁。惡魔Oreo 蜜糖吐司這個甜品十分邪惡,所有的配料都是高卡路里,可是萬聖節不得不試,鬆軟的吐司充滿蜜糖味,配上雪糕,朱古力餅,百力支,棉花糖,特別是擺設十分有心思。飲品:極品歐瑞奶昔Oreo 飲品十分甜,像是曲奇味的朱古力奶,不過愈飲愈滋味。毛毛怪獸乳酸沙冰頗清新,濃濃的乳酸味味道不錯。

沙拉:香料雞腿Caedar salad

清新沙律配上滑雞,份量十足。

主食:青醬雞腿意大利面,同樣雞腿很滑,青醬很濃郁。
惡魔Oreo 蜜糖吐司

飲品:極品歐瑞奶昔

毛毛怪獸

乳酸沙冰頗清新,濃濃的乳酸味味道不錯。
2019-10-30
2019-11-10 55 浏览
聽日就係萬聖節🎃,呢個日子真係好多大人小朋友都會扮鬼扮馬慶祝,我就揀食得落肚去慶祝啦, 18·10-3·11 期間,推出Halloween special ,今日即去尖沙咀the ONE 分店試下毛毛怪獸眼珠係香甜軟糖,兩個角用雪糕糖組成,成杯粉藍色既沙冰,可愛呀😍惡魔OREO 蜜糖吐司真係超邪惡,香滑雪糕,配香濃OREO 吐司,加上忌廉、朱古力蝙蝠、鬼怪曲奇餅,咁靚又好食,邪惡度爆燈都抵啦😆極品歐瑞奶昔飲落香滑,香濃OREO味奶昔,面層加埋忌廉和OREO迷你餅乾,真係好正甜在心。地瓜薯條香脆又香甜

甜在心。地瓜薯條香脆又香甜
2019-10-30
上網搵食,亞女生日——11歲少女心事 🌸 I love pink, 全間粉紅色,未食都已經可以浪漫一番....廠門口真的好似去了日本cafe 咁,再加一杯荔枝餘悸有氣飲品,so sweet!!! Po相上Facebook,我啲朋友以為我去咗日本🤣🤣在點了芒果沙冰和士多啤梨沙冰,芒果沙冰一向不會輸的,芒果味一定好飲;其實士多啤梨也很好味,只是甜味太濃丶太膩,飲了一半也被迫放棄.....是否太足料呢?我愛柚子雞翼,單骨雞翼,酸酸甜甜刺激味蕾,有一點初戀的味道;軟殼蟹沙律只有半隻蟹,和餐牌一隻蟹不同,有一點失望!牛肉麵棉質彈牙,有台灣風味甜品是士多啤梨窩夫,職員可以給你蠟燭作生日蛋糕,很窩心! 呼熱辣辣趣卜卜,平時不吃甜點的我也吃了三件;甜品伴着一盒雪糕, 3分鐘之後我的小女兒已把雪糕放在肚子內了!

2019-11-10 78 浏览
如果你鍾意飲珍珠奶茶,必定要試珍珠奶茶鬆餅! 超好味!!!鬆餅脆身,雪糕係珍珠奶茶味,唔會太甜,d珍珠都好好味😍本來要share食,但係太好味我想自己一個食晒佢囉😂 下次要自己食一個!
2019-11-09 83 浏览
裝修後第一次嚟呢度,好靚呀,好有少女feel~打卡一流首先點左個每次嚟都必食嘅明太子意大利麵$98滿滿嘅明太子汁,充分包裹每條意大利麵,口感非常好,每次食都一樣覺得好滿足!養生麻油雞麵線$98之前嚟都無麵線,今次見多左呢個地道台灣麵線,湯頭濃郁,而家轉季,正好補補身,雞件好滑唔鞋地中海炒菌菇$45有冬菇、磨菇洋蔥炒埋,無任何草青味,好健康呢現搾橙汁/奇異果汁$48最近鐘意飲天然健康嘅嘢,現搾果汁啱晒我,仲食到粒粒果肉
裝修後第一次嚟呢度,
好靚呀,好有少女feel~打卡一流

首先點左個每次嚟都必食嘅明太子意大利麵$98

養生麻油雞麵線$98

地中海炒菌菇$45

有冬菇、磨菇洋蔥炒埋,無任何草青味,好健康呢

現搾橙汁/奇異果汁$48

最近鐘意飲天然健康嘅嘢,現搾果汁啱晒我,仲食到粒粒果肉
  • 明太子意大利麵
2019-11-06 46 浏览
這天朋友相約一同前往尖沙咀吃飯,餐廳位於大型商場之內,冷氣充足,座位舒適,餐廳走的風格是少女風, 內裏充滿少女情懷,色調也以粉色為主題。墨西哥起司薄餅配吞拿魚沙律醬,蕃茄他他汁。 令人意想不到芝士層次豐富, 配搭薄薄的薄餅,外脆內軟,口感極佳,加上店舖自家調配的醬汁,又多了兩種食法。經典Dazzling蜜糖吐司, 最意想不到的就是完整的蜂膠放在吐司上。如寶盒般,一打開便是美味的美食。百香果鮮柚茶, 還可以,柚子味重。 最重要不太甜,剛剛好。極品oreo奶昔, 沒想到臨近萬聖節,也有這樣的特色飲品。 看到飲品上的南瓜造型嗎。

百香果鮮柚茶, 還可以,柚子味重。 最重要不太甜,剛剛好。