2019-03-17 2392 浏览
這間以龍蝦為主要賣點,在旺角開業已有數年的樓上西餐廳,在三月份推出了只在三月份供應的「龍蝦包」($188)買一送一優惠,以同樣的價錢,本來只可吃到一客龍蝦包,現在就可吃到兩客,變相便宜了一半,只花不到一百元,便可吃到餐廳的招牌「龍蝦包」,價錢相當吸引,就找了一天來這兒以「龍蝦包」做下午茶。 「龍蝦包」上桌,兩大個「龍蝦包」傳來陣陣麵包香與牛油香,兩夫妻一人一個以手拿著吃,大大個烘得微脆的甜麵包,中間夾著不少的龍蝦肉,肉質爽彈而帶甜味,配以麵包內早經塗上,已融化掉的鹹牛油,美味可喜。雖然麵包不算很熱,伴著「龍蝦包」上桌奉客的薯條也是瘦子,個子並不粗壯,這客「龍蝦包」仍然好吃。 也點了兩杯飲品,分別是 Pineapple and Mint Tea($48)和 Peach and Lychee Tea($48),前者菠蘿味比薄荷味重,味道適中不太甜;後者荔枝味突出而桃味不太濃,味道偏甜了點,不過兩杯凍飲其實都幾好喝呢! 平心而論,接近二百元一客的「龍蝦包」實在頗貴,不算抵食,但現在買一送一之後,不到一百元便可以吃到,就確是值得一試。
  • 龍蝦包
2019-03-16 124 浏览
星期五晚, 七點三入座, 七點四落order. 等左半個鐘, 連啤酒都未斟黎, 枱上面連碟同餐具都冇, 隔離遲過我地入座嗰d已經食緊. 等左一世, 有waiter捧住盤龍蝦包黎, 我話我地冇order喎, 佢就拎走左. 個waiter拎住張單黎話可能落錯左個龍蝦包, 點知一睇, 根本成張單都係錯既, 都唔係我地枱既order. 個waiter面懵懵又走去機到check, 我真係好燥, 起身行去問個waiter咩事, 原來冇落過單!!! 話會"加急"十分鐘內比我地. 其實已經好想走. 最後等左15分鐘上左雞翼, 85蚊四件炸雞翼, 冇乜味, 好普通, 唔值咁既價錢. 本身有d期待個mac & cheese, 但見到隔離枱嗰份有d心知不妙, 好細好細碟之餘仲要唔覺有cheese... 最後我地嗰碟都係, 只係一小碟通粉, 有d龍蝦味既汁, 有d肉, 同埋好少好少量既cheese. 個chef應該未食過未見過咩係mac & cheese. 呢碟最多叫細碟焗通粉, 仲要$208, 好心唔好提有cheese啦. 有相為証. 最後叫左個什麼雙重定三重芝士雞肉烤餅, 呢個等得最耐, 又係好細塊, 唔

85蚊4件既炸雞翼🙄

冇cheese既 mac  &  cheese

最後叫左個什麼雙重定三重芝士雞肉烤餅, 呢個等得最耐, 又係好細塊, 唔知d芝士喺邊.

總結係呢間嘢service差, 漏單, 嘢食完全唔值呢個價錢, 樣樣都冇芝士, 非常失望,
懷疑d good reviews係買返黎的.
2019-03-15
2019-03-12 141 浏览
香港都有龍蝦包set最近飛少左英國呀!所以就好掛住burger and lobster 😭朋友介紹我話旺角都有間類似既🤔 好啦一解我相思之苦😹我就黎左食食佢!☺️記得book 位呀!因為我地入到去係full house 的👁👁好!兩個女生又乜都想食就黎個大包圍set😊🎈龍蝦匯 ($468) Kama Signature Lobster Set🎈龍蝦雜錦海鮮石頭鍋烏冬熱辣辣既石鍋上埋烏冬😎入面有魷魚仔, 栗米,蜆 ,青口 c蟹柳,蝦仔 同埋木耳絲☺️材料都好豐富!個湯都唔會好咸😋🎈龍蝦包佢地麵包兩邊都用牛油煎過☺️香脆再加埋旁邊既檸檬牛油醬!加落個包到一齊食!啖啖龍蝦🤤🎈烤蒜蓉牛油龍蝦超多肉!爆膏既龍蝦🤤!一大隻蟹鉗🤤🥳 店家預先已經拆左一半😋好鮮甜!d 肉都唔會痴住個殼😎🎈薯條🍟除左薯條重有甜薯呀🤤炸得好脆既甜薯!有誠意🤣🎈earl grey tea /山田詩子茶-伯爵茶🎈Day-Dreamer ,Honey 係一個gin 底既cocktail 🤣唔會好重酒味好岩女生!而家杯邊有沾左鹽🤤令成杯野既對比更大!喜歡酸酸maymay 既朋友可以🤣隔離台重見到人地慶祝生日😎真開心
香港都有龍蝦包set
朋友介紹我話旺角都有間類似既🤔

好啦一解我相思之苦😹我就黎左食食佢!☺️

好!兩個女生又乜都想食就黎個大包圍set😊

🎈龍蝦雜錦海鮮石頭鍋烏冬

🎈龍蝦包
佢地麵包兩邊都用牛油煎過☺️香脆
再加埋旁邊既檸檬牛油醬!加落個包到一齊食!
啖啖龍蝦🤤

🎈烤蒜蓉牛油龍蝦

超多肉!爆膏既龍蝦🤤!
一大隻蟹鉗🤤🥳 店家預先已經拆左一半😋

好鮮甜!d 肉都唔會痴住個殼😎

🎈薯條🍟
除左薯條重有甜薯呀🤤炸得好脆既甜薯!有誠意🤣

🎈earl grey tea /山田詩子茶-伯爵茶

🎈Day-Dreamer ,Honey

隔離台重見到人地慶祝生日😎真開心
2019-03-08 317 浏览
粉嶺地膽陪我食左餐飯呀😊☺️我地話揀得嚟哩度食 就一定要食龍蝦🦞‼️‼️😄😀龍蝦包🦞🍞買一送一 哩個gimmick真係好吸引🤩😍所有即刻order左一份 真係好大份呀 麵包烘得脆脆的暖暖的 啲龍蝦肉肉質真係都算高質 啖啖肉的🤤🤤唔會碎濕濕的 係幾好味 但啲薯條就真係好瘦又乾🙄😑龍蝦玉子燒🦞🥚真係要趁熱食呀 玉子嘅味道好正又好滑又幾香蛋味🥳🥳仲有啲龍蝦肉 係佈🈵️蛋蛋入面 夾埋一齊食真係超級無敵好好食 味道超夾🤤推介同埋encore!!!!🉐關西大阪燒🈶️章魚🐙同豚肉🐷可揀 我地揀左前者 個大阪燒呢 有醬汁個邊就好好味 無汁個邊就真係好清 無咩特別😂同埋啲章魚都幾硬下 整體都一般 可以慳返🤣😆
龍蝦玉子燒
關西大阪燒
2019-02-28
龍蝦玉子燒
2019-03-07 129 浏览
今次第二次食 見佢有優惠就試下龍蝦包買一送一 再每人加15蚊任食黑松露薯條龍蝦包就ok好食既 半價咁食算抵不過薯條就非常唔掂 佢唔係黑松露沙津醬果種 用d好似M記薯條咁既款撈d黑松露 配番茄醬係番茄醬!個薯條又硬又無味 叫個店員加茄醬又黑口黑面 十問九唔應扮聽唔到不了 無下次 比三十蚊食咁樣既薯條係完全唔抵食 去M記食shake shake都無咁嬲講好食就一定係girl boss食既野仲更加多款式 餐廳又靚 店員服務又好 強烈推介
龍蝦包就ok好食既 半價咁食算抵
係番茄醬!
講好食就一定係girl boss
食既野仲更加多款式 餐廳又靚 店員服務又好 強烈推介
2019-03-05 103 浏览
嚟呢間餐廳多數都係食龍蝦😎見到好多人都嗌龍蝦包買一送一嘅優惠,好似做到3月31號😌不過我今次就唔止食龍蝦包😍.#龍蝦匯 ($468)😋好味指數:(7.5/10)#龍蝦包#烤蒜蓉牛油龍蝦 (half size)#龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬龍蝦包已經食過幾次😛每次龍蝦肉都幾多,食落去又唔韌☝🏻麵包外面脆脆地,搽咗牛油,加埋個檸檬醬汁更好味😗.烤龍蝦加咗啲蒜係到勁惹味,食落去肉質彈牙😍個龍蝦鉗就冇落去蒜,所以可以食到本身嘅鮮味😆另外仲有薯條同番薯條,番薯條甜甜地好味呀😆可以揀飯或者烏冬,入面除咗有龍蝦之外,仲有蜆肉同埋魷魚🤔個湯都有啲龍蝦味,mix埋烏冬一齊食都幾正😙不過小心痴底😂
不過我今次就唔止食龍蝦包😍
#龍蝦匯 ($468)
😋好味指數:(7.5/10)
#龍蝦包
#烤蒜蓉牛油龍蝦 (half size)
#龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬

另外仲有薯條同番薯條,番薯條甜甜地好味呀😆

不過小心痴底😂
用餐优惠
試食活動
2019-03-03 226 浏览
作為龍蝦愛好者的一份子,這家餐廳有不少龍蝦菜式,所以今晚和妹妹來吃吃這裡的龍蝦。餐廳環境不大,白色的磁磚牆配上白色燈光,還有不少龍蝦擺設,吸引了不少年輕的顧客。翻開餐牌,龍蝦的菜式很多,我們點了一份龍蝦匯,包括蒜蓉包、龍蝦和烏冬。⭐️龍蝦匯$468🔸蒜蓉包麵包烤得酥脆,夾雜了不少龍蝦碎肉,一咬下去,滿嘴塞滿了香軟的龍蝦肉,龍蝦肉軟軟滑滑的,令人很滿足呢!🔸烤蒜蓉牛油龍蝦十分搶戲的龍蝦,看起來很大一隻,其實蝦肉不算很多,勝在味道調得適中,吃起來滋味。蟹鉗的肉最飽滿,入口啖啖肉呢!我很喜歡配菜薯條和蕃薯條,而且薯條炸得香脆,兩種口味相間,有新鮮感。🔸龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬龍蝦龍湯入口香醇,加了不少海鮮,例如青口、魷魚等,更添鮮味。配上彈牙的烏冬,我一個人就可以把它吃完!⭐️Marshmallow Fizz$58士多啤梨沙冰,入口香甜。⭐️Unicorn dream$58粉嫩的獨角獸造型實在很漂亮呢!粉藍和粉紅色相間的沙冰,上面點綴著七彩棉花糖,入口有淡淡的乳酪味,不錯!▫️菜式味道不俗,但龍蝦始終不能飽腹,兩個女孩吃也許要再多點一份主食。

龍蝦匯

⭐️龍蝦匯$468

蒜蓉包

🔸蒜蓉包

🔸烤蒜蓉牛油龍蝦

蟹鉗的肉最飽滿,入口啖啖肉呢!

🔸龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬
龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬

配上彈牙的烏冬,我一個人就可以把它吃完!

Marshmallow Fizz

⭐️Marshmallow Fizz$58
士多啤梨沙冰,入口香甜。

Unicorn dream

⭐️Unicorn dream$58

蒜蓉包
Marshmallow Fizz
Unicorn dream
呢間人氣龍蝦熱店一直都想試好耐今次約舊同事食飯就簡左呢間由於一早係open rice 訂左位,同埋我地都食得早。6點既關係,所以上到去都係得小貓幾枱客。裝修唔錯,環境都算舒服。首先點左個凱撒沙律,沙律正常,菜都夠新鮮,麵包粒夠哂香脆合格。我地簡左最signeture 既「龍蝦匯」黎試首先黎既係 「龍蝦什錦海鮮石鍋烏冬」龍蝦湯底,鮮甜惹味,大家都盛讚,個湯頭真係無得頂,湯內有唔少蜆仔同尤魚,下次黎可以encore😍跟住食到一半,跟隨「龍蝦包」及「烤蒜蓉牛油龍蝦」亦上枱。個炸薯條好正,係蕃薯條同薯仔兩溝的。薯條係粗薯黎,咬落好有口感。龍蝦包啖啖肉,但一開三真係有啲難道😂半隻蒜蓉龍蝦,都算多肉,ok.. 埋單每人$2xx, 食龍蝦黎計, 價錢唔係貴。不過3個人分呢個餐略嫌份量有點少,最後我地要再去其他地方食多少少先夠飽
呢間人氣龍蝦熱店
一直都想試好耐
今次約舊同事食飯
就簡左呢間

由於一早係open rice 訂左位,同埋我地都食得早。
6點既關係,所以上到去都係得小貓幾枱客。
裝修唔錯,環境都算舒服。

我地簡左最signeture 既「龍蝦匯」黎試

首先黎既係 「龍蝦什錦海鮮石鍋烏冬」

跟住食到一半,跟隨「龍蝦包」及「烤蒜蓉牛油龍蝦」亦上枱。

個炸薯條好正,係蕃薯條同薯仔兩溝的。
薯條係粗薯黎,咬落好有口感。

龍蝦包啖啖肉,但一開三真係有啲難道😂

半隻蒜蓉龍蝦,都算多肉,ok..

埋單每人$2xx, 食龍蝦黎計, 價錢唔係貴。
  • 龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬
2019-03-03 65 浏览
朋友介紹呢間餐廳啲龍蝦食物幾好食,所以琴晚就同同事去食啦。我地book左8點,但去到都要等左差唔多20分鐘先上得去食。餐廳係樓上舖,唔算大間,但環境都ok嘅。因為龍蝦包出名,所以我地都係食龍蝦包。我朋友真係冇介紹錯,真係好食👍👍好多龍蝦肉,個包都整得好香👏

2019-03-03 112 浏览
平時比較少機會吃龍蝦,知道Day and nite 餐廳是主打龍蝦料理,而且裝潢設計風格我很喜歡,所以前來品嘗其實上年已經來過,覺得不錯,所以這次再來了~點了Kama 龍蝦匯 $468內含:龍蝦包 & 烤蒜蓉牛油龍蝦 龍蝦包 跟 烤蒜蓉牛油龍蝦是用同一個碟呈上的~龍蝦包我們兩個人分,所以落單時已經要求了餐廳替我們切了兩份,因為包比較大份,自己分開會散掉,所以建議大家落單時也可要求餐廳先替你切開龍蝦包的包塗滿牛油,龍蝦肉滿滿包在中間,再加了些沙律醬,十分滋味烤蒜蓉牛油龍蝦就是半隻龍蝦🦞,充滿牛油的香味,卻又不掩蓋龍蝦的原味龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬有些龍蝦湯喝起來十分苦澀,然而這裡的龍蝦湯不苦並帶點甜,湯烏冬呈上的時候已經是沸騰的狀態飲品方面,有很多選擇山田詩子茶 Happy Vanilla Tea $58未喝過雲尼拿味的茶,不過竟然不錯,香得很,聞起來好像很甜,但喝起來就只有微甜Peach and lychee tea $48
平時比較少機會吃龍蝦,
知道Day and nite 餐廳是主打龍蝦料理,
而且裝潢設計風格我很喜歡,
所以前來品嘗

其實上年已經來過,覺得不錯,
所以這次再來了~

點了Kama 龍蝦匯 $468
內含:

龍蝦包 & 烤蒜蓉牛油龍蝦
龍蝦包 跟 烤蒜蓉牛油龍蝦是用同一個碟呈上的~
龍蝦包我們兩個人分,
所以落單時已經要求了餐廳替我們切了兩份,
因為包比較大份,自己分開會散掉,
所以建議大家落單時也可要求餐廳先替你切開
龍蝦包的包塗滿牛油,龍蝦肉滿滿包在中間,
再加了些沙律醬,十分滋味

烤蒜蓉牛油龍蝦
就是半隻龍蝦🦞,充滿牛油的香味,卻又不掩蓋龍蝦的原味

龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬
有些龍蝦湯喝起來十分苦澀,然而這裡的龍蝦湯不苦並帶點甜,
湯烏冬呈上的時候已經是沸騰的狀態

飲品方面,有很多選擇

山田詩子茶 Happy Vanilla Tea $58
未喝過雲尼拿味的茶,不過竟然不錯,
香得很,聞起來好像很甜,但喝起來就只有微甜

Peach and lychee tea $48

2019-03-02 145 浏览
係網上見到買一送一咁吸引立即bookmark咗佢今日終於去食啦~去之前都唔知原價係幾多去到見到$188買一送一 未計加一心諗 ok la龍蝦包好似係好大個 好食都抵既~上到去 見到隔離食緊個包咁細既心諗 我叫果個應該唔係呢個掛😒點知真係!先講味道~薯條仲暖既 口感似M記薯條ok la 但我以為會有粗薯條or薯角沙律菜新鮮既最中意佢既沙律醋 酸酸甜甜最後到龍蝦包 真係無諗過係用🍞🍞三邊都有用牛油煎過 脆脆既龍蝦份量少 但食落都新鮮爽口既~內面有好少量既生菜同沙律醬整體不過不失份量方面~我一個女仔 食晒所有野都係未飽嫁😂前題係 我去之前仲食咗M記草莓新地筒嗯~所以呢個價錢 呢個味道 呢個份量我唔會recommand大家去食 完~
係網上見到買一送一咁吸引
立即bookmark咗佢
今日終於去食啦~
去之前都唔知原價係幾多
去到見到$188買一送一 未計加一
心諗 ok la龍蝦包好似係好大個 好食都抵既~

上到去 見到隔離食緊個包咁細既

沙律菜新鮮既
最中意佢既沙律醋 酸酸甜甜

最後到龍蝦包 真係無諗過係用🍞
🍞三邊都有用牛油煎過 脆脆既
龍蝦份量少 但食落都新鮮爽口既~
內面有好少量既生菜同沙律醬
整體不過不失

份量方面~
我一個女仔 食晒所有野
都係未飽嫁😂
前題係 我去之前仲食咗M記草莓新地筒

嗯~所以呢個價錢 呢個味道 呢個份量
我唔會recommand大家去食 完~
2019-03-02
2019-03-01 126 浏览
🍚食物:👌🏻「自選麵:芝士忌廉帶子牛肝菌麵$95」芝士忌廉味道不錯的,但帶子得3粒,加上牛肝菌麵食不出有牛肝菌味。👎🏻「意大利芝士條$58」芝士做到拉線效果,但炸粉好多令外殻很厚又不脆,加上醬十分少,整體不太好食。👎🏻「香煎味牛粒配茄乾意大利飯$108」睇圖就知飯份量係十分少,和牛粒一共9粒,和牛粒係全熟有點靭。🍹飲品:👎🏻「UNICORN DREAM$58」賣相跟圖係二回事,不美的,係葡萄味蘇打水,味道很甜,棉花糖係硬身。👎🏻「DOUBIE BERRIES$58」賣相簡直醜,係草苺加藍苺味,味道很甜。👍🏻環境:餐廳用餐環境裝修得不錯,有龍蝦公仔俾客人打卡用,座位闊落舒服。
🍚食物:

香煎味牛粒配茄乾意大利飯
意大利芝士條
2019-01-28
2019-02-27 4484 浏览
老婆鍾意食龍蝦, 呢間餐廳係佢留意咗好耐, 親自揀選嘅, 咁就最好喇, 一定冇投訴。預早訂定位。 一切順利, 餐廳畀咗一個最盡頭嘅檯畀我哋, 食都食得舒服啲。餐牌設計有趣、 吸引、選擇夠多。點選咗個, 龍蝦芝士龍蝦湯手打烏冬, 配料有日式叉燒及糖心蛋。依個陣容, 其實已經好飽。好味!然後重點必食推介, 就係龍蝦匯: 內容有烤蒜蓉龍蝦、龍蝦包、及石頭龍蝦湯鍋跟飯。 賣相吸引, 味道超級正! 啲食物嚟得太多太快, 食唔切, 特別係個石頭龍蝦鍋跟飯, 食唔切, 最後啲飯吸曬啲湯, 但都係好味嘅。下次要醒目, 會叫個飯遲啲上。當初怕唔夠食, 叫多個小食拼盤。真係好多, 我哋盡量食得幾多得幾多但真係超好食, 沙律新鮮, 雞翼、薯條、薄餅、春捲都好好味。食食下叫多一杯招牌特飲 unicorn dream, 畀我老婆。賣相得意特別, 最啱影相打卡用。味道就...一般般啦。總括而言, 依間餐廳係會再encore, 我會再嚟幫襯。各方面都非常滿意。

餐牌設計有趣、 吸引、選擇夠多。

kama 石頭龍湯鍋跟飯

master 分享盆

unicorn dream

2019-01-15
kama 石頭龍湯鍋跟飯
master 分享盆
unicorn dream
烤蒜蓉龍蝦 及 龍蝦包
I really like this restaurant very much as their decorations and lobster menu is great!This is so cute!Here what I ordered :Limited per day ~so if you wanna try, see whether if you are lucky or not that dayLooks attractive ~ Lobster Roll served with French Fries and Lemon Butterwith some of fresh saladThis lobster roll really great Inside with delicious lobster The toast is crispy Eat together which is feeling wonderfulThis French fries also niceFrench fries made with potato & sweet potatoBoth a

This is so cute!

Here what I ordered :

The sauce is so nice too

The drink looks fantastic
Strawberry & Rose Tea
HKD48

Taste won’t too sweet and is refreshing with a little bit fruity smell

Here all the menu are attractive
Besides lobster dishes, other also taste pretty nice as I am not the first time to come here with my friend, so I will come again !
  • 龍蝦包
  • Lobster Roll
2019-02-25 117 浏览
-🦞原隻龍蝦包🥪($188)大大隻龍蝦拆肉 龍蝦多到滿瀉面包表面塗上牛油🤤口感香軟夾埋沙律醬加菜好惹味原價套餐配沙律及蕃薯條 但略嫌炸得太乾身如果用買一送一優惠既話可加$15任食黑松露薯條-🍕黑松露野菌薄餅($148)Pizza一樣高質!今次叫左素食pizza 餅皮烤得香脆雖然冇海鮮同肉 但靠黑松露同芝士已經完勝🤤
🦞原隻龍蝦包🥪($188)
大大隻龍蝦拆肉 龍蝦多到滿瀉
面包表面塗上牛油🤤口感香軟
夾埋沙律醬加菜好惹味
原價套餐配沙律及蕃薯條 但略嫌炸得太乾身
如果用買一送一優惠既話可加$15任食黑松露薯條
🍕黑松露野菌薄餅($148)
Pizza一樣高質!
今次叫左素食pizza 餅皮烤得香脆
雖然冇海鮮同肉 但靠黑松露同芝士已經完勝🤤