2020-07-21 26 浏览
火龍果軟雪糕 配雞蛋仔 dragon fruit vegan icecream with egglettes ($68) 火龍果作為DAMA的招牌,當然是必點的❗️吃下去有點入口融化的感覺,很清爽,還可以吃到脆脆的火龍果籽🍦雞蛋仔都又熱又脆,好配😛斑蘭心太軟 pandan molten cake ($40)蛋糕有點fudge既感覺,比較有口感,跟平常會吃的斑蘭蛋糕不一樣😋入面的流心雖然沒有很流心,還帶有一塊塊蛋糕肉,但吃下去暖暖的感覺,還是很有特色楊枝甘露軟雪糕 mango pomelo vegan icecream ($52)作為純素雪糕,吃下去比想像中更加creamy,甜中帶一點酸的味道,在夏天特別有消暑的作用,值得一試😚lunch set: 和風紫菜淮山百葉豆腐拌麵 配香蕉草莓沙冰 ($88) 雖然呢度嘅甜品最著名,但除此之外原來仲有拌麵同足料湯水等主食🍱 拌麵拌上醬油同芝麻醬,食落好開胃,特別喜歡外脆內嫩的百葉豆腐~ 而香蕉草莓沙冰都好refreshing,清涼透心🍓

2020-07-21 21 浏览
忍唔住又去左Dama食雪糕🍦好彩dama純素雪糕食多都唔怕。今日一樣係有我最愛既紅肉火龍果,婆婆最愛嘅榴槤。今日終於帶咗家姐嚟一齊食,佢最愛開心果同紅豆雪糕。🌟港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕🌟雞蛋仔維持一貫熱辣辣脆卜卜,榴槤雪糕用頂級貓山王榴槤所做,香味飄到周圍都係。Dama既榴槤雪糕真係要試,見到隔離枱個叔叔特登帶個婆婆過嚟食,榴槤控嘅你一定唔可以錯過。🌟開心果及紅豆雙味軟雪糕水果杯🌟一杯有齊兩種口味嘅雪糕同多種水果,呢個真係小朋友最愛。我鍾意叫杯多過雪糕cone🍦。家姐就算慢慢食都唔怕雪糕好快溶。開心果雪糕同紅豆雪糕我地第一次食,個人覺得冇火龍果同榴槤嗰啲咁濃味,但都食得出原味,唔太甜,但香滑,係適合小朋友既味道。🌟心太軟(斑蘭)配紅肉火龍果軟雪糕🌟紅肉火龍果雪糕永遠都係我嘅最愛,特別係食落口有火龍果籽嘅口感。就甘一杯單味軟雪糕,睇落特別大杯好吸引。斑蘭心太軟好少見,今次都特登叫黎試下,其實糾結咗好耐究竟要鹹蛋黃定係斑蘭味好。其實味道係好好味,少少鹹鹹地又甜甜地。不過期待既心太軟流心效果就冇,有少少失望。而且估計係因為翻熱唔夠,所以唔夠香。🌟火龍果鳳梨沙冰🌟炎炎夏日來一杯, 大人小孩都很喜
忍唔住又去左Dama食雪糕🍦

🌟港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕🌟

🌟開心果及紅豆雙味軟雪糕水果杯🌟

🌟心太軟(斑蘭)配紅肉火龍果軟雪糕🌟

🌟火龍果鳳梨沙冰🌟
炎炎夏日來一杯, 大人小孩都很喜歡💕大大杯。估唔到火龍果加鳳梨又幾match💗飲完個人好冰爽,沙冰打到好綿滑。

2020-07-20 28 浏览
尖沙咀有呢間出名嘅fresh生果雪糕店我行行下街覺得好熱就走左入去食本身上網搵個陣就比佢個火龍果同開心果味吸引左🤤但係可惜口味係根據當日嘅情況而定去到每人一個冷麵套餐加一個雪糕🍦-火龍果味雪糕加雞蛋仔 $68好fresh嘅紅肉火龍果雪糕配上超鬆脆嘅雞蛋仔絕對係一流!而且仲有好多唔同嘅水果,一次過滿足到你3個願望-荔枝榴槤雪糕 $72第一口啖落去完全係食緊荔枝加榴槤嘅味道 入口榴槤味香濃自然雖然雪糕冇落奶 但係口感依然香滑💋終於明白點解咁多人推介👍🏻-冷麵set $88個人覺得做得唔錯🤭仲有口味較重嘅麻辣味同埋口味較淡嘅和風味❤️配埋一種任選水果茶,都勁chillIG : Ja.miessss
尖沙咀有呢間出名嘅fresh生果雪糕店

終於明白點解咁多人推介👍🏻

冷麵set $88

IG : Ja.miessss
2020-07-20 29 浏览
紅肉火龍果軟雪糕筒🍦$42純素軟雪糕,日日唔同款👍啖啖都食到火龍果籽😝而且果香味道濃郁🤤招牌鮮果烏龍茶🍹$45好大杯,而且唔會太甜✌️仲有好多新鮮生果響𥚃面𠻹😇甜度啱啱好,果香夠曬清新😉越式檬粉素菜卷🌯$58大大件,好足料😉配料全素,相當健康😇食完成個都幾飽肚👍地瓜條🍠$38即叫即炸,炸到金黃色嘅蕃薯條🤤熱辣辣,相當脆口👍DAMA (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
紅肉火龍果軟雪糕筒🍦$42

純素軟雪糕,日日唔同款👍
啖啖都食到火龍果籽😝
而且果香味道濃郁🤤

招牌鮮果烏龍茶🍹$45
好大杯,而且唔會太甜✌️
仲有好多新鮮生果響𥚃面𠻹😇
甜度啱啱好,果香夠曬清新😉

越式檬粉素菜卷🌯$58
大大件,好足料😉
配料全素,相當健康😇
食完成個都幾飽肚👍

地瓜條🍠$38
即叫即炸,炸到金黃色嘅蕃薯條🤤
熱辣辣,相當脆口👍

DAMA (尖沙咀)
2020-07-12 35 浏览
每次嚟到K11Musea,都有置身藝術館嘅感覺,除咗到處打卡係必然嘅動作,思思一定要去食DAMA 嘅純素雪糕。我就鍾意佢有品味又有美感,食極都唔厭!火龍果雪糕色彩斑斕,一見到啲顏色已經好吸引 用 原產菲律賓紅肉火龍果製作,食到天然果味,唔會太甜!芒果雪糕鮮黃顏色奪目搶眼,芒果味香濃,酸酸甜甜十分醒胃!燕麥奶味雪糕配鹹蛋黃心太軟第一次食燕麥味雪糕,甜甜地有沙粒感,無麥皮稠口杰身嘅感覺,配上鹹蛋黃流心心太軟一齊食,味道和諧融合!港式雞蛋仔雞蛋仔 非常濃郁雞蛋味,甜度適中,配什果仁脆口軟熟!番薯條好好食,厚身紮實,內裏鬆軟,有天然蕃薯甜味!見到佢嘅新品 台灣黑葉荔枝和 台灣凍頂烏龍 兩個新口味,下次一定要嚟試下!

火龍果雪糕

芒果雪糕
鮮黃顏色奪目搶眼,芒果味香濃,酸酸甜甜十分醒胃!

燕麥奶味雪糕配鹹蛋黃心太軟

港式雞蛋仔
雞蛋仔 非常濃郁雞蛋味,甜度適中,配什果仁脆口軟熟!

番薯條
好好食,厚身紮實,內裏鬆軟,有天然蕃薯甜味!

• 燕麥奶味雪糕
  • 火龍果軟雪糕筒
  • 咸蛋黃心太軟
2020-07-09 40 浏览
今日第一次去k11musea行街食飯去到4樓俾DAMA嘅招牌吸引住,本來打算食完晚餐去食過甜品,睇睇menu 真係樣樣都好想試原來不單止食甜品~有牛油果燒烤醬素菜捲又有麻辣醬淮山拌麵連湯都有 ……於是我地就決定在dama 食晚餐加甜品麻辣醬百頁豆腐淮山拌麵真的好清新,麵有兩個顏色 ~ 一個是用淮山一個是用紫薯做的麵再加上不太辣又好有麻辣香嘅醬拌麵真的好食牛油果燒烤醬素菜卷 ~大大件嘅牛油果加上素菜非常健康又好味牛油果迷必試地瓜條~外脆內軟好甜嘅番薯~正火龍果雪糕配雞蛋仔~火龍果首先顏色相當之靚打卡首選熱辣辣脆卜卜嘅雞蛋仔,一粒雞蛋仔沾滿雪糕來吃真爽招牌鮮果烏龍茶 ~清甜水果甜味再加上烏龍茶嘅清香味最後當然要食必試水果之王嘅榴槤軟雪糕啦~賣相吸睛之餘真係好似食緊榴槤咁原來素食雪糕都可以咁好味,單睇賣相真係冇諗過咁滑原來比起一般軟雪糕還要滑同好食今晚雖然食咗好多野好飽不過全部食物嘅感覺都好清新健康同好好食本來還想試試個湯但是真的太飽下次一定會再去試埋其他食物,更加值得讚嘅原來佢地啲餐具是用100%環保樽造成的,店員非常有·貌地說~用完可以幫我們洗乾淨再給我們帶返屋企

地瓜條~外脆內軟好甜嘅番薯~正

火龍果雪糕配雞蛋仔~火龍果首先顏色相當之靚打卡首選
熱辣辣脆卜卜嘅雞蛋仔,一粒雞蛋仔沾滿雪糕來吃真爽

招牌鮮果烏龍茶 ~清甜水果甜味再加上烏龍茶嘅清香味

• 牛油果燒烤醬素菜捲
  • 麻辣百葉豆腐淮山拌面
  • 火龍果雪糕配雞蛋仔
2020-07-09 27 浏览
今日同老公拍拖去K11 Musea, 行到攰攰地諗住搵個地方飲杯野,行行下比佢 @damajuice 門口色彩繽紛嘅燈箱吸引住😍原來吾祗門口,面一樣好colourful架,好多呃like映相位🤩每日有4款雪糕🍦可以選擇,最多人like嘅系榴槤,火龍果🍦除左雪糕🍦以外,有素卷🌯,拌麵,蛋糕🧁,素湯🍄🥥🥕,yogurt……店內重有啲souvenir, 湯包等……可以買走荔枝雪糕雞蛋仔,荔枝味好濃配埋脆邊雞蛋仔,食吾停口火龍果雪糕,出乎意料地好味,榴槤雪糕好滑,好creamy。炸蕃薯條🍠,外脆內軟好好味,招牌水果烏龍茶,好fresh茶味濃,果然系招牌貨茶樹菇甘筍純素湯🍄🥕好足料,火喉十足,完全吾似系飲緊素湯😋本來系諗住食少少野,結果叫到一枱都系,晚飯都食吾落

每日有4款雪糕🍦可以選擇,最多人like嘅系榴槤,火龍果🍦

店內重有啲souvenir, 湯包等……可以買走

荔枝雪糕雞蛋仔,荔枝味好濃配埋脆邊雞蛋仔,食吾停口

火龍果雪糕,出乎意料地好味,榴槤雪糕好滑,好creamy。

炸蕃薯條🍠,外脆內軟好好味
,招牌水果烏龍茶,好fresh茶味濃,果然系招牌貨

茶樹菇甘筍純素湯🍄🥕好足料,火喉十足,完全吾似系飲緊素湯😋
本來系諗住食少少野,結果叫到一枱都系,晚飯都食吾落

2020-07-08
下午茶
  • 荔枝雪糕
  • 火龍果軟雪糕筒
  • 芒果希臘乳酪杯
  • 榴槤雪糕
2020-07-09 40 浏览
純素嘅雪糕簡直係全素食者嘅天大喜訊今次就初嚐香港首間純素雪糕店🍦咸蛋黃心太軟+火龍果軟雪糕......$74雖然無流心嘅效果但香口鬆脆嘅外皮配上濃厚嘅咸蛋黃內涵根本就係食緊咸蛋黃月餅🤩加上清新有咬口嘅火龍果雪糕(事關係新鮮果肉 食到粒粒火龍果核)可以中和兩者將兩者帶到平衡完全唔會有膩嘅感覺🍦開心果軟雪糕筒............................$68真材實料👍🏻好似一口食左幾十開心果未食過咁濃厚嘅開心果雪糕鍾意食果仁嘅你一定要試!.🍦榴連軟雪糕筒..............................$68第一啖入口已經心心眼😍OMG😳好似食緊貓山王咁香濃厚實嘅榴連味充斥全口腔一啲都唔誇張就算呑左 仍齒脥留香真係「榴連」忘返🍦牛油果燒烤醬素菜卷+火龍果鳳梨沙冰..$88墨西哥餅皮+鮮牛油果肉+沙律菜+燒烤汁一件午餐已經夠飽🌯再加杯沙冰輕營午餐話咁易🤫仲有quota食雪糕
純素嘅雪糕

但香口鬆脆嘅外皮
配上濃厚嘅咸蛋黃內涵
根本就係食緊咸蛋黃月餅🤩
加上清新有咬口嘅火龍果雪糕
(事關係新鮮果肉 食到粒粒火龍果核)
可以中和兩者

再加杯沙冰
輕營午餐話咁易🤫仲有quota食雪糕
下午茶
咸蛋黃心太軟+火龍果軟雪糕
平時喺網上見到咁多人去呢度打卡食「軟雪糕筒」咁炎熱夏日我都唔執輸今次我就揀咗「紅肉火龍果」及「竹炭可可椰子」口味選擇仲有楊枝甘露配榴槤味道冰涼嘅口感加上濃郁嘅果味唔夠幾啖就食晒而且好欣賞呢度嘅餐具可以循環再用幾次確實係非常環保♻️ 我朋友都唔執輸叫返個雙味雪糕杯Wrap中的「韓式江南素菜捲」一件切開兩小件入面嘅配料非常足料淡淡爽口嘅新鮮蔬菜味道加上好開胃嘅醬汁 正!另外Snack中的「鹽烤百頁豆腐」外皮烤得好香而且很入味有煙靭的口感Cold Pressed Juice 的飲品推介「羽衣甘藍/雪梨/檸檬」啱晒食肉獸嘅我飲番杯新鮮鮮甜嘅果汁清一清腸胃💚
平時喺網上見到咁多人去呢度打卡食「軟雪糕筒」
咁炎熱夏日我都唔執輸

確實係非常環保♻️ 我朋友都唔執輸叫返個雙味雪糕杯

Wrap中的「韓式江南素菜捲」一件切開兩小件
入面嘅配料非常足料
淡淡爽口嘅新鮮蔬菜味道
加上好開胃嘅醬汁 正!

另外Snack中的「鹽烤百頁豆腐」外皮烤得好香
而且很入味有煙靭的口感

飲番杯新鮮鮮甜嘅果汁清一清腸胃💚

前排比勁多foodie洗版,今次終於到我食喇😬依度既雪糕全部都係dairy free同埋無添加人造色素嫁👍🏻雪糕味道總共超過10款,仲會不定期有新口味🤩但就唔係日日有齊晒嫁,而係每日得四款😭所以有指定目標既話,就記得check下佢地official ig公佈既每日口味先好去喇😉-至於味道,我地試晒當日有既四款,分別係:榴槤、楊枝甘露、紅肉火龍果、竹炭可可椰子💁🏻‍♀️當中我最最最鐘意係黑色既竹炭可可椰子‼️加左竹炭既可可味好特別,而且仲會啖啖食到椰子碎添,下次會想encore仲要係唔加扭紋呀😍而榴槤同埋紅肉火龍果都好濃好正🤤不過楊枝甘露就似芒果味會普通左啲😕-🍦 紅肉火龍果+竹炭可可椰子 扭紋雪糕 $48每日有兩款指定口味可以做扭紋,雪糕筒可以揀粉紅色或者黑色,雪糕都幾唔易溶嫁,影左好耐之後再慢慢食都唔怕🤣🍹新石榴雪梨檸檬果汁$62我鐘意呀😍依個配搭好fresh好好飲❤️☕️Affogato + 楊枝甘露味雪糕 $52依個咖啡係偏fruity,但我平時飲咖啡會鐘意nutty多啲😜🍮斑蘭心太軟 + 榴槤味雪糕 $72+$10榴槤味因為本身係貴啲,所以要加多10蚊💁🏻‍♀️至於心太軟,我見有啲人既相
🍦 紅肉火龍果+竹炭可可椰子 扭紋雪糕 $48
🍹新石榴雪梨檸檬果汁$62
我鐘意呀😍依個配搭好fresh好好飲❤️
☕️Affogato + 楊枝甘露味雪糕 $52
🍮斑蘭心太軟 + 榴槤味雪糕 $72+$10
榴槤味因為本身係貴啲,所以要加多10蚊💁🏻‍♀️至於心太軟,我見有啲人既相係空心流汁,但我依個係偏實心濕潤既蛋糕,唔知係咪兩種都會不定時咁賣呢🤔如果有preference既話,就記得問聲店員先好叫喇😉
2020-07-05 32 浏览
🥭芒果 ,荔枝 , 榴連雪糕今日去k11 musea 行吓 ,未去前已經知道目標 1)去睇吓間食小王子tea set嘅餐廳 ,只是過門不入 真係太多人 2)去dama食雪糕 我地四個人叫咗三個單球雪糕 芒果 同 荔枝 $48榴槤 $68依款純素雪糕 原來好好味 😋三款嚟講 荔枝係number one ❤️❤️❤️ 好好食 好清甜 同真實食緊荔枝一樣第二係榴槤 其實都係好好食嘅 ❤️❤️第三就係芒果啦 雖然價錢唔太平 ,但係真係好食 ❤️❤️會再去食 最後sunday 停車場優惠 300蚊 兩小時免費
🥭芒果 ,荔枝 , 榴連雪糕
今日去k11 musea 行吓 ,未去前已經知道目標
2)去dama食雪糕

我地四個人叫咗三個單球雪糕 芒果 同 荔枝 $48
榴槤 $68

依款純素雪糕 原來好好味 😋
第二係榴槤 其實都係好好食嘅 ❤️❤️
第三就係芒果啦

雖然價錢唔太平 ,但係真係好食 ❤️❤️會再去食

最後sunday 停車場優惠 300蚊 兩小時免費
  • 荔枝軟雪糕筒
2020-07-05 32 浏览
最近做左會員,見到送2款自選雪糕,去開尖沙咀就順便試埋。會員送的雪糕偏細枝,自購的雪糕就size與一般常見的一樣大、個雪糕筒會不同色。是日可選的雪糕口味分別係:開心果、榴槤、火龍果、紅豆。由於同屋企人一齊去,所以一次試晒4款味。試完後覺得最鐘意榴槤味,未食已經聞到好香榴槤味,屋企人就鐘意開心果,覺得味道都香濃。我覺得呢間雪糕最大特點係,食落勁似真食物的味道,但質感就變晒做滑身的雪糕,火龍果仲會食到有黑色的籽係入面,認真趣緻😋
最近做左會員,見到送2款自選雪糕,去開尖沙咀就順便試埋。

2020-07-04 253 浏览
今日係Happy Saturday,之前經朋友強烈推薦我嚟呢間野度食,仲話我一定會好鍾意🤔,一入到嚟,嘩..見到餐牌D野我全部都鍾意食架😮!又因我哋兩條友太肚餓嘅緣故😫,所以忍唔住叫左以下咁多樣嘢食啦😋⊰⊹═════════════⊹⊱●【芒果乳酪】➥『夏日炎炎,就算出外陽光曬一陣,胃口就越來越提唔起勁,呢個時候黎一份芒果乳酪當下午茶便舒服身心。』⊰⊹═════════════⊹⊱●【日式芥末豆腐卷】➥『豆腐好味道,入口有芥末味(好特別),,裡面重有好豐富既蔬菜,食落好豐富既口感,實在係健康美食呀,大力推大家食。』⊰⊹═════════════⊹⊱●【紅肉火龍果雪糕】➥『用上大量新鮮果肉製成,啖啖鮮甜果香,味道清新不甜膩,食得出佢質感好紥實,出面D食雪糕話咁快就溶,但呢個雪糕唔會,而且聽職員講話佢地既火龍果大部份係用菲律賓紅肉火龍果做,唔怪得食落都覺得味道濃郁,唔講重以為食緊雪芭😛,另一方面係市面上黎講我好似未食過火龍果雪糕,所以呢度既雪糕真心令我興奮😋,大力推💯!』⊰⊹═════════════⊹⊱●【 芒果熱情果沙冰 】➥『新鮮芒果嘅味道,超正』😋💯⊰⊹═════════════⊹
●【芒果乳酪】
●【日式芥末豆腐卷】
●【紅肉火龍果雪糕】
●【 芒果熱情果沙冰 】
➥『新鮮芒果嘅味道,超正』😋💯
●【雙味軟雪糕(烏龍茶x 荔枝)】
➥『不含蛋奶成份的純素軟雪糕都係第一次食。雪糕好細滑,烏龍茶味似嘅程度真係好似飲緊烏龍茶咁有少少烏龍茶嘅苦澀味。之於荔枝真係好似食緊荔枝一樣咁甜。烏龍茶配荔枝味真係絕配。』
●【羽衣甘藍/雪梨/檸檬 】
➥『呢個飲品係我每次見到有都會叫黎飲既羽衣甘藍!羽衣甘藍含有大量的維他命K、A 、C和胡蘿蔔素,及各種不同的類黃酮,有助於抗氧化、抗炎、抗過敏及抗癌作用。羽衣甘藍菜已被證實能降低膽固醇, 及降低罹患某些類型癌症的可能性,在雪梨汁里加入檸檬汁後更加清新美味,必推比大家』😋💯
●【紅菜頭/雪梨/檸檬 】
➥『雪梨檸檬就唔多再介紹,但我要介紹下紅菜頭,紅菜頭營養豐富,而且卡路里低,被譽為超級食物,十分適合減肥人士進食。含天然抗氧化物甜菜鹼,含量比番茄及紫椰菜等紅色蔬菜還要高。它亦含有豐富維他命 B12、鐵質、纖維、鎂質、維他命A及K,有助通便排毒及延緩衰老,有效抗氧化,而且對補血和預防貧血都大有作用,必推比大家』😋💯
●【DAMA心太軟 (咸蛋黃+軟雪糕)】
➥『採用極品鹹蛋黃,一切開咸蛋黃醬湧出,鹹香濃郁。』😋💯
●【港式雞蛋仔軟雪糕 (火龍果雪糕)】
➥『首先個樣睇落就好吸引人,用黎打卡一流。雞蛋仔熱辣辣,平時出面個d係淋既,呢度既雞蛋仔係脆,加埋凍冰冰既火龍果雪糕,食落冰火交融。』
●【 招牌鮮果烏龍茶 DAMA Fruit Tea】
➥『好大杯既鮮果烏龍茶,打開個蓋一睇,裡面原來有好多新鮮既果肉,飲落口好清新,配上烏龍茶就中和左甜度,真心好味。』
⊰⊹═════════════⊹⊱
●【栗子猴頭菇湯、粉葛赤小豆扁豆素湯】
➥『估唔到呢度都有湯飲,個湯好足料,仲飲得出冇落味精,好健康。』
P.S: 眨吓眼全部食晒😋大滿足🙌🏻
2020-07-04
午餐
2020-07-04 26 浏览
DAMA (尖沙咀).⚜️神石榴雪梨🍐檸檬飲⚜️.喜歡開胃感的話呢杯就很不錯👍🏻微酸但比我想像中無咁酸🥰.⚜️鮮果烏龍茶⚜️.呢杯飲品不論打卡定味道都一流,入面有大量水果,士多啤梨🍓菠蘿🍍蘋果等等,仲勁大杯.⚜️鮮果荔枝雪糕雞蛋仔⚜️.如果肚有啲餓可以食呢個港式小食雞蛋仔配DAMA雪糕,我哋今日食,佢有火龍果,榴槤,烏龍茶同埋荔枝,烏龍茶同荔枝好似都係期間限定!.⚜️鮮果榴連雪糕🍦⚜️.呢個對於榴槤控嘅我非常之喜歡,好濃郁,男朋友係隔離話好臭叫曬救命🤣可想而知對於喜歡食嘅人而言幾正!.⚜️地瓜薯條🍟⚜️.之前我地黎食好似無為意有咁多小食,地瓜薯條好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 真係好香蕃薯味!—————————————————————-.📌 DAMA (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖.—————————————————————-
DAMA (尖沙咀)

⚜️神石榴雪梨🍐檸檬飲⚜️
喜歡開胃感的話呢杯就很不錯👍🏻微酸但比我想像中無咁酸🥰

⚜️鮮果烏龍茶⚜️

⚜️鮮果荔枝雪糕雞蛋仔⚜️

⚜️鮮果榴連雪糕🍦⚜️

⚜️地瓜薯條🍟⚜️
—————————————————————-
📌 DAMA (尖沙咀)
—————————————————————-
2020-07-03 30 浏览
近排成日去尖沙咀K11 ,次次都係底層行完就走,今次就行上幾層去四樓見到DAMA軟雪糕🍦店。職員介紹 DAMAicecream 純素軟雪糕🍦(不含牛奶,雞蛋成份)。 我同朋友加小朋友三人食,小朋友自選配襯要單味 紅肉火龍果雪糕 加粉紅筒。 港式雞蛋仔軟雪糕 雞蛋仔小朋友當然鍾意再配上 竹炭椰子可可雪糕 及水果。大人就食 斑蘭流心蛋糕 一切開流心即刻流出。鹽烤百頁豆腐 食落我以為魚肉咁幾彈牙煙韌 地瓜薯條 咬落幾脆香,加上甜甜地好好味。最後食埋 士多啤梨希臘乳酪杯 分開兩層設計,上層燕麥食時加在士多啤梨乳酪杯上。食晒野當然想飲番杯飲品 招牌鮮果烏龍茶 飲落好香水果茶味,入面有士多啤梨檸檬薄荷葉奇異果。

2020-05-16
  • 士多啤梨希臘乳酪杯