2018-07-27
放工經過開金鐘PP,又忍唔住再去食做野咁辛苦,梗係要好好獎勵自己!今次去發現間餐廳好似唔同左樣~多左張好chic, stylish的poster......望住佢地個afternoon tea 搞到我都好想食!今次因為實在唔係好肚餓,所以就無叫dinner set,就咁散叫!龍蝦湯同洋蔥湯一如以往咁好食,就唔多介紹Duck Leg Confit 好嫩好味~啖啖肉得黎又唔會好油膩,個汁先係精髓,有少少甜甜酸酸咁~好野味~Cod Fish 好嫩呀~食得出好鮮甜~連我唔鍾意食魚都係咁痴朋友既黎食!Truffle Fries超級驚喜!出頭睇唔到黑松露粒粒仲以為叫錯普通薯條,原來佢地係用黑松露油同黑松露鹽整,薯條食落有淡淡的黑松露味,又唔會overtake薯條味!剛剛好呢~
龍蝦湯同洋蔥湯一如以往咁好食,就唔多介紹
duck leg confit
Cod fish