2021-06-30 163 浏览
*💭𝘊𝘜𝘙𝘈𝘛𝘖𝘙 𝘈𝘳𝘵 & 𝘊𝘢𝘧é𝐊𝟏𝟏 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐚是一個充滿藝術氣息的商場🥰早前探訪過的𝐿𝑒𝓍 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒想不到這裡也有分店😍同樣地,餐廳掛上了村上隆、草間彌生和奈良美智的作品,連玻璃櫃內也放滿了小擺設,標上價錢可供購買😍炸魷魚冬甩🦑炸魷魚圈炸得夠脆,內層是切成幼條的魷魚😍炸粉不會過厚,啖啖魷魚😋點上黑松露蛋黃醬更加滋味🥰招牌墨西哥式煎蛋早餐🌮麵包外脆內軟,上面搽了牛油果醬😍用𝐧𝐚𝐜𝐡𝐨𝐬點上蛋黃再配以牛油果醬和車厘茄一起吃,又好味又健康😋火炙尼斯吞拿魚沙律🥗吞拿魚火燒過後香氣十足🥰底下的蔬菜清新爽口,配上果醋十分開胃,又是一個健康之選😋這裡有眾多飲品,其中以打印咖啡最為特別😍故意點了一杯村上隆的多啦A夢打印咖啡☺️色彩繽紛,非常吸引🥰餐廳彷似一個𝙰𝚛𝚝 𝙶𝚊𝚕𝚕𝚎𝚛𝚢,食物主打健怡輕食,適合假日內忙裡偷閒放慢腳步☺️
💭𝘊𝘜𝘙𝘈𝘛𝘖𝘙 𝘈𝘳𝘵 & 𝘊𝘢𝘧é

炸魷魚冬甩🦑

招牌墨西哥式煎蛋早餐🌮

火炙尼斯吞拿魚沙律🥗

2021-06-30 197 浏览
見到MURAKAMI當然要黎🌈成個TEA SET可以滿足眼球既慾望仲可以同好朋友一齊開心享用入去進餐前有2 個代幣可以去扭蛋換禮物🎁 🤎成個TEA SET 好豐富🥨🍰由咸點到甜點♥️🤎打卡影相傾下少女心事📸️ 開心 👱🏻‍♀️👩🏼•鮮蝦三文治•水牛芝士脆條•煙三文魚配奶油芝士•巴馬火腿蜜瓜•法式鵝肝醬配樂淇蘋果•低糖濃朱古力慕絲蛋糕•芒果栗子蛋糕•紅莓希臘乳酪 朱古力蛋糕•黑莓撻•CAPPUCCINO
見到MURAKAMI當然要黎🌈

•紅莓希臘乳酪 朱古力蛋糕
•黑莓撻
•CAPPUCCINO

2021-06-29 124 浏览
放假去咗尖沙咀接閨蜜放工,行到K11 Musea同閨蜜啱啱食完好出名嘅牛角包之後一上扶手電梯就俾我見到呢間之前喺ig見到有朋友post嘅CURATOR Art & Café!雖然我哋都飽飽哋,不過既然一場嚟到就決定叫少少嘢share食😊沙律:入面有好多唔同種類嘅新鮮爽脆嘅沙律菜、原隻清甜蕃茄同埋松子仁,配上清新而且酸度柔和嘅柚子醋,非常開胃! 三文魚扒鑽石米型粉:三文魚扒都算大件,用香煎慢煮嘅方法烹調,魚皮又薄又香脆好似薯片咁脆,魚肉肉質嫩滑而且唔會過鹹!第一次食鑽石米型粉質感都幾得意,加咗蜆肉增加鮮味!米形粉同真正嘅米外貌好相似,唔講真係以為自己食緊意大利飯😆蛋糕:慕絲蛋糕好香好滑,配埋薄薄嘅餅底,真係做到甜而不膩,食完都唔會感覺有罪惡感❤️藝術打印咖啡:上次就係朋友post嘅呢杯飲品吸引咗我,真係好靚好得意!可以揀咖啡或者朱古力, 因為擔心飲咖啡瞓唔著所以揀咗朱古力, 朱古力入口香滑奶味濃!餐廳入面有好多打卡位,而且食物都好精緻!好啱我哋呢啲鍾意影相呃like嘅港女,仲可以扮下文青😆😆

沙律:

三文魚扒鑽石米型粉:

蛋糕:

藝術打印咖啡:

2021-06-27 175 浏览
一人晚餐,一直想試一試打印飲品,真的很過癮。我點了一份set dinner再轉配artsy print drink,原想是凍飲,我一直以為是熱飲,perfect 天氣熱說是想飲凍飲,已經是晚餐所以點了朱古力base,太晚飲咖啡會睡不著。朱古力力好香濃,好滑,試邪的圖案色彩繽紛,十分可愛。飲的時候我小心翼翼,怕弄花圖案。沙律蕃茄真的很清甜,沙律菜香脆爽口,配試不同堅果增加口感,柚子醋好refreshing。煙薰雞肉、豪華豬肉卷配健康殼蔬雞肉帶有微微的煙薰味道但又不會太over , 我最怕吃煙薰的菜色變成好像吸煙的感覺,這個剛剛好。豬肉香口,帶有油份,配上露荀及甘荀,及一些穀物,感覺健康,而且飽肚。芝士蛋糕幼滑,creamy。 伴碟亦都很吸引,打卡拍照一流。餐廳無輪裝修及食物打卡一流,而且座位舒適👍🏻
一人晚餐,一直想試一試打印飲品,真的很過癮。

煙薰雞肉、豪華豬肉卷配健康殼蔬

餐廳無輪裝修及食物打卡一流,而且座位舒適👍🏻
2021-06-15
2021-06-26 121 浏览
今日去尖沙咀行K11 musea,見呢間叫「CURATOR Art & Café」既餐廳外觀好靚,好似一間藝術館咁,D畫同公仔都好有特色!🤩😍剛好呢個時間有位,就二話不說入去食啦!🤗😋首先我地叫左杯咖啡Rose Raspberry Cappuccino,杯咖啡送熙黎時已經好大陣咖啡味啦,好香好提神既感覺!😝🥳急不及待試一啖,好易入口,唔係一般咖啡既濃烈苦味,因為本身我唔太飲咖啡,但呢杯好o岩我飲,而且有陣玫瑰花香味,好特別!🤤🤭然後我地叫左份PIZZA,Curator Style Pizza,剛拎上手同放入口已經感到燙手同燙口,應該剛由焗爐焗好就拎俾我地!🥰😘塊餅又薄又脆,肉腸好有口感,但我最鍾意就係果層又厚又煙靱既芝士,包圍整塊薄餅,好yummy!🤪😚另外我地再叫多個正餐:Reimagined Carbonara,本以為係普通既卡邦尼意粉,送到黎除左覺得賣相好靚外,仲有D乾身,有別於平時所見又濕又油既意粉!🤤🥴食落口口感簡直一流,除左彈牙之外,仲有D蛋醬包住每條意粉,同埋西班牙辣肉腸芝士粉等等,非常足料!😆😋我地又叫多一個小食:Stuffed wing with Glutinous

我地又叫多一個小食:Stuffed wing with Glutinous rice,係三隻雞全翼,除左有D辣辣地非常惹味外,佢仲釀左D糯米飯入去,口感特別外亦有種暖胃感覺!😊🤗
2021-06-24 140 浏览
Bookmark咗呢間打卡cafe好耐,今日黎朝聖,環境果然好靚,好多藝術品,而且夠曬光猛,燈光仲會間唔中變下🥰☕️ Artsy print coffee $88個人認為係必飲!之前飲過starry night,今次就襯埋我支鋼筆,飲self portrait🥰 我嗌左coffee base,咖啡味香濃,而面頭嗰層Artsy print嘅cream好好食,甜甜地而且口感綿密細膩~🍓 Bella Nutella with strawberries $98Presentation好靚~ 多士外脆內軟,而且厚身有咬口,上面搽咗朱古力醬,甜得黎唔會好膩,而且鋪滿士多啤梨同埋棉花糖,士多啤梨好有驚喜,每一粒都好甜,而且有花香味!🥗 Shrimp and avocado salad $128一上枱見到好大碗,份量好多!除咗有唔同嘅沙律菜之外,仲有蝦、牛油果、車厘茄等等,好豐富,適合兩個人share~ 我哋一致認同蝦好好食,大隻之餘肉質新鮮厚實,唔會軟爛👍🏻🐓 Stuffed wing with glutinous rice $78三大隻雞翼包飯,都幾辣幾香口,好惹味。雞翼肉質嫩滑,面頭好多芝士,入邊

☕️ Artsy print coffee $88

三大隻雞翼包飯,都幾辣幾香口,好惹味。雞翼肉質嫩滑,面頭好多芝士,入邊嘅糯米飯好足,一啖肉、一啖飯,飽肚之選~

Staff好好態度,有下次!
2021-06-23 445 浏览
打印咖啡初體驗|CURATOR Art & Cafe.想來個輕盈下午茶 仲要收 #Kdollar 既 於是來到呢間好多川上隆花花🌸🔸酥脆雞鎚配水牛芝士醬 $68出奇地好味 外皮酥脆 雞肉嫩滑唔乾身 水牛芝士醬提味但又唔會過漏🔸TIRAMISU $68賣相靚 味道亦好 最愛上面的橙乾 淡淡既橙味開胃又提高TIRAMISU 層次🔸藝術打印咖啡(可選咖啡或朱古力基底)$88揀左咖啡基底 圖案可以選店內擺設或者自己發圖 我地懶懶地揀現成 味道本身諗住好甜好伏 但其實咩事都無 就係杯少少凍既咖啡囉 #打卡之選🔸丸久小山園 抹茶拿鐵(熱)$49套裝的杯碟放起來很有儀式感🥰 不會過甜 出乎意料的好味 而且k dollar 埋單 所以是免費的🆓
打印咖啡初體驗|CURATOR Art & Cafe
好多川上隆花花🌸
酥脆雞鎚配水牛芝士醬

🔸酥脆雞鎚配水牛芝士醬 $68
TIRAMISU

🔸TIRAMISU $68
藝術打印咖啡

🔸藝術打印咖啡(可選咖啡或朱古力基底)$88
丸久小山園 抹茶拿鐵(熱)

🔸丸久小山園 抹茶拿鐵(熱)$49
套裝的杯碟放起來很有儀式感🥰 不會過甜

出乎意料的好味 而且k dollar 埋單 所以是免費的🆓

2021-06-07
下午茶
酥脆雞鎚配水牛芝士醬
TIRAMISU
藝術打印咖啡
丸久小山園 抹茶拿鐵(熱)
2021-06-23 78 浏览
食物不但好味,也令人很開胃,至於飲品方面,甜到剛剛,環境也10分漂亮,充滿藝術🎨加上員工服務態度很好,有杯特別飲品,可以印相片,而那杯飲品的泡沫很好喝,10分推介😏

2021-06-22 105 浏览
位於尖沙咀高質cafe☕️無論係環境定係食物質素 都好有水準✨👍🏻今次有新系列登場 係小女孩👧🏼Dinner Set $328 (一人份量)超甜蕃茄沙律配堅果清新柚子醋真。超甜蜜🍅仲有鮮甜嘅柑🍊好fresh🤪沙律菜 配柚子醋幾清新🥦🥬香煎慢煮三文魚扒配鑽石米型粉慢煮三文魚扒 煎得好香😍肉質仲好嫩滑🤤鑽石米型粉 份量小小地 質感幾特別🤩精選是日蛋糕柚子芝士蛋糕🍰柚子味好清新 好好味😋藝術打印朱古力$88 (跟餐加 $38)小女孩系列👧🏼跟圖片一樣😃模仿得好似😜朱古力味好重🍫仲可以自選凍/熱飲😎短笛咖啡 $39咖啡味好香濃 細細杯咖啡 唔錯🥳
位於尖沙咀高質cafe☕️
無論係環境定係食物質素 都好有水準✨👍🏻
今次有新系列登場 係小女孩👧🏼

Dinner Set $328 (一人份量)

超甜蕃茄沙律配堅果清新柚子醋
真。超甜蜜🍅仲有鮮甜嘅柑🍊好fresh🤪
沙律菜 配柚子醋幾清新🥦🥬

香煎慢煮三文魚扒配鑽石米型粉
慢煮三文魚扒 煎得好香😍肉質仲好嫩滑🤤
鑽石米型粉 份量小小地 質感幾特別🤩

精選是日蛋糕
柚子芝士蛋糕🍰柚子味好清新 好好味😋

藝術打印朱古力$88 (跟餐加 $38)
小女孩系列👧🏼跟圖片一樣😃模仿得好似😜
朱古力味好重🍫仲可以自選凍/熱飲😎

短笛咖啡 $39
咖啡味好香濃 細細杯咖啡 唔錯🥳
2021-06-20 145 浏览
同女朋友黎到k11 musea,各式超靚既食店同cafe臨立,我最後千挑萬選之下,揀左呢間長期大排長龍既cafe食,通常排得隊都一定係好野!我地叫左3個主同小食,一人一杯latte,促膝長談。烤蝦牛油果沙律 128蚊 ,我地都大讚牛油果既配搭,好夾,加埋佢既墨西哥辣檸檬汁,一酸一甜,高質。元氣精華 98蚊又有肉又有蛋又有小番茄好開胃,食完真係元氣滿滿!炸魷魚冬甩配黑松露蛋黃醬 88蚊超香超開胃,岩哂我呢d鐘意食炸野既人,魷魚本身香,夾埋個醬真係絕配。caffe latte 好香好滑,層次馬上提升。

我地叫左3個主同小食,一人一杯latte,促膝長談。

元氣精華 98蚊
又有肉又有蛋又有小番茄好開胃,食完真係元氣滿滿!

炸魷魚冬甩配黑松露蛋黃醬 88蚊

caffe latte
好香好滑,層次馬上提升。
2021-06-19 136 浏览
成日經過見到都覺得好靚,今次終於有機會試到。一坐低見到好多人都叫佢地好熱門既打印咖啡,可以打印想要既圖案,但最後揀左另一款飲品,整體每樣食物都非常精美,好適合打卡。🔸香蒜橄欖油意粉用上新鮮蘑菇、松露醬、帕馬心芝士脆片,黑松露香味十足,加上大量蘑菇,比想像中有鮮美,唔會好清淡🔸糯米釀雞翼無骨雞翼釀上香辣糯米飯,食落非常方便,而且微辣,加上芝士味道非常濃郁。🔸斯人若彩虹,遇見方知有吐司上有朱古力榛子醬、士多啤梨、棉花糖、杏仁片同鮮花,吐司微脆,再配上朱古力榛子醬完全係絕配。🔸玫瑰樹莓卡布奇諾第一啖入口充滿玫瑰香味,裏面有樹莓果肉,令口感更豐富。

🔸香蒜橄欖油意粉

🔸糯米釀雞翼

🔸斯人若彩虹,遇見方知有

🔸玫瑰樹莓卡布奇諾
第一啖入口充滿玫瑰香味,裏面有樹莓果肉,令口感更豐富。

每次行K11 Musea 都想黎呢間藝術感滿滿既餐廳食飯😆可惜長期見到門口有人等位就放棄鳥🙈所以今次醒目一早訂好位同好鍾意畫畫既閏蜜係度聚下😍我地今晚叫左個Set dinner包左前菜沙律🥗主菜、甜品🍮及飲品 $328 沙律🥗柚子醋超甜蕃茄沙律配堅果🌰一大個新鮮去皮蕃茄係中間圍住火箭菜沙律菜😍以柚子醋代替沙律醬🥰健康得黎又唔會怕肥😋主菜🙌煙燻雞肉配豪華豬肉卷🫔健康穀蔬煙燻雞肉醃製過後唔會好鞋😉豬肉卷肥美而且肉質軟淋😉配菜有蘆筍、甘荀仔與及藜麥非常健康飽肚👍甜品🍰荔枝奶凍芝士蛋糕🍰本身好喜歡食荔枝😍估唔到清甜既荔枝配搭落濃味既芝士係咁正🥰飲品加錢轉左呢間餐廳最特別既打印凍咖啡☕️或朱古力🍫口味,點選後可選村上隆既圖畫或者自選圖片☺️而我就選左同Coco妹既合照印上去🤣凍朱古力混合上面既奶蓋好滑😋另外我地仲加點左香煎慢煮三文魚扒 三文魚扒好大件而且非常厚身🤭魚皮煎到香脆冇燶味😍食落肉質唔粗唔鞋🐟輕輕以海鹽調味已經好好食👍🏻伴碟既菠菜苗夠鮮嫩😉總括呢間餐廳集合左藝術🎨既感覺😉食物既選擇貴精不貴多🙆‍♀️食飽後仲可以欣賞及買走現場既精品架👍👍

沙律🥗柚子醋超甜蕃茄沙律配堅果🌰

主菜🙌煙燻雞肉配豪華豬肉卷🫔健康穀蔬

甜品🍰荔枝奶凍芝士蛋糕🍰
本身好喜歡食荔枝😍估唔到清甜既荔枝配搭落濃味既芝士係咁正🥰

另外我地仲加點左香煎慢煮三文魚扒
三文魚扒好大件而且非常厚身🤭

2021-06-19 124 浏览
朋友介紹K11呢間CAFÉ,最有特式既地方係飲品上面有好靚既圖案,於是今日放工就過試吓。嚟到叫咗兩杯咖啡,一杯係短笛咖啡,上面有個心形拉花,啲咖啡味好重,另一杯就叫咗print coffee,上面印咗村上隆花花,真係好靚,靚到有啲唔捨得飲。前菜方面就叫咗超級蕃茄沙律配柚子醋,中間有個大大個蕃茄,蕃茄同啲菜好fresh,而入面有啲堅果、柚子,十分健康。主菜叫咗煎慢煮三文魚扒配鑽石米型粉,三文魚煎得好香脆,尤其係塊皮,底層就有啲似飯既粉,很特別,再配上有小嘅蜆肉,味道不錯。甜品係芝士蛋糕,賣相很靚,食落少少甜,唔會話好膩,真係令人食唔停口。

2021-06-18 108 浏览
It kinda disappoint me 🙁〖 𝘼𝙧𝙩𝙨𝙮 𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 藝術打印咖啡 $88 〗very artistic ^^ you can choose between coffee and chocolate baseFor me, the coffee one tastes really really typical 〖 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙍𝙚𝙞𝙢𝙖𝙜𝙞𝙣𝙚𝙙 卡邦尼培根意粉 $168 〗doesn’t taste like carbonara >< it’s not the cheesy and creamy type ❌ RECOMMEND if you only like creamy pasta 〖 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙡𝙤𝙡𝙡𝙞𝙥𝙤𝙥𝙨 𝙬/ 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙙 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 酥脆雞錘配水牛芝士醬 $58 〗slightly better >< I love the cheese so muchie 😍The chicken lollipops are really crunchy and they’re

It kinda disappoint me 🙁

very artistic ^^

slightly better ><
I love the cheese so muchie 😍
The chicken lollipops are really crunchy and they’re perfect match with Buffalo cheese
But it’s not juicy ~

〖 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 $68 〗
The best among all~
quite authentic
sweet but not greasy 🤣

✔️10% Services Fee
🤩Great Service Attitude

Rating: 😋 5/10 💰5/10
𝘼𝙧𝙩𝙨𝙮 𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 藝術打印咖啡
𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙍𝙚𝙞𝙢𝙖𝙜𝙞𝙣𝙚𝙙 卡邦尼培根意粉
2021-06-18 56 浏览
環境走簡單舒適既設計、以白色為基調光線充足,而且有唔少藝術家既擺設,例如村上隆、奈良美智等------------------------------🔸招牌莎樂美腸薄餅不是厚身的餅底,但剛焗出嚟時除左熱辣辣、食落也香脆。莎樂美腸的份量適中,基本每一啖都會食到,最頂層還有芝士,增加鹹香。🔸卡邦尼培根意粉餐牌沒有說明,但有大量煙肉同菇,菇類爽口清新,意粉的醬汁走不濃口路線,蛋黃的味道比Cream較為明顯,是一款比其他卡邦尼較清新的意粉。🔸炸魷魚冬甩配黑松露蛋黃醬汁魷魚切粒再和蟹柳等其他海鮮組成圓型油炸,口感上較為易咬,而且除左魷魚還有其他海鮮,味道比單一的魷魚圈較豐富。醬汁方面蛋黃醬會較黑松露味明顯,不重口不過鹹。🔸海鹽朱古力香蕉冰雪世界表面是一層焦糖海鹽,烤過後脆脆的,加上有綿花糖,口感脆得來都有綿密感。入口飲到濃濃的朱古力外,還有香蕉的香甜和食到香蕉蓉,香蕉和朱古力也是經典組合。坐得舒服,而且有好多打卡位,岩晒靚靚們同朋友仔前來打卡。

🔸招牌莎樂美腸薄餅

🔸卡邦尼培根意粉

🔸炸魷魚冬甩配黑松露蛋黃醬汁

🔸海鹽朱古力香蕉冰雪世界

坐得舒服,而且有好多打卡位,岩晒靚靚們同朋友仔前來打卡。