2020-11-03 57 浏览
1年可以去幾多間cafe呢 我就開始做個統計 由上個月起計呢間係cafe 係第10間原本呢間Cafe 係中環而家係旺角開左kiosk 距地比較出名係咖啡雪糕 mini 磅裝蛋糕 同巴克斯蛋糕 今次我係有目標甘去 因為老公生日 所以專登去買巴克斯蛋糕for 距生日 芝士蛋糕係距其中一個至愛 其實蛋糕櫃裡面有一種係有水果係面同生日牌既款色 同普通無飾品款 我揀左無飾品款 自己返去裝飾 價錢方面 大定差距$100 甘睇下你想發揮自己創意 定做懶人喇店員仲可以比我比完$ 轉頭返去攞 都有講清楚幾點收鋪 咩時間前返去囉 非常細心入正題 講下味道先 我最怕芝士既食品 不論副食品定只係芝士 呢個蛋糕我可以講令可對芝士蛋糕改觀 切開中間係流心 好吸引 食落去係好香牛奶味 唔會太甜 配杯茶一流鋪頭仲有水果tart 牛角包 同磅裝蛋糕 價錢都貼地$20-38 有機會再去試
1年可以去幾多間cafe呢 我就開始做個統計 由上個月起計
呢間係cafe 係第10間

外卖自取
庆祝纪念
生日
  • 巴克斯蛋糕
今日又黎到旺角蒲Cafe, 一入雅蘭中心就見到裝修超靚,開放式設計的Cafe坐落去都幾舒服,同埋呢度有La Vina產品可以購買(有大熱的招牌巴斯克芝士蛋糕),想食就唔好錯過啦!menuMatcha Red Bean Mochi👍"其實就係抺茶紅豆麻糬酥 酥皮layer好香脆 中間係抺茶+紅豆蓉""仲有煙煙韌韌既麻糬 口感係幾正既 但饀料略嫌少左D“Lemon Cake👍"蛋糕唔會做到太乾或太鬆散 反而係有著淡淡清新既檸檬香味"咖哩雞扒便當👍"便當感覺超健康 除左有雞扒之後 仲有翠玉瓜 蘿蔔 同溏心蛋""咖喱味道都好特別 會分開裝 同埋飯係用左珍珠米比較易入口"CR² Matcha Latte👍"抺茶味幾香濃 又唔會太甜""見好多食客都有點抺茶飲品 果然大家都係識貨之人哈"Dirty Chocolate👍"第一次飲又覺得味道幾得意幾夾喎 又唔會太甜""但係因為朱古力喺底所以要先攪拌喔"

menu

Matcha Red Bean Mochi👍
"仲有煙煙韌韌既麻糬 口感係幾正既 但饀料略嫌少左D“

Lemon Cake👍
"蛋糕唔會做到太乾或太鬆散 反而係有著淡淡清新既檸檬香味"

咖哩雞扒便當👍

CR² Matcha Latte👍
"抺茶味幾香濃 又唔會太甜"
"見好多食客都有點抺茶飲品 果然大家都係識貨之人哈"

Dirty Chocolate👍
"第一次飲又覺得味道幾得意幾夾喎 又唔會太甜"
"但係因為朱古力喺底所以要先攪拌喔"
CR2
2020-11-02 47 浏览
食咗三樣嘢 三樣,我自己都唔滿意。唔知我食嘅喺失手作,定出貼文嘅人誇張化⋯ 好無奈首先服務:可能又賣廣告 ,又要請foodie 食嘢,又要外賣啦  比錯嘢⋯⋯😒椰子抹搽咖啡我就唔喺好飲得出。所謂牛角包軟雪糕,唉 ~ 見到人哋話又滑又鬆脆,我見到就爆,咁佢嘅喺滑同脆,咁我食緊嘅喺咩? 有雪味嘅咖啡雪糕,牛角包冇翻熱 搞到個包淋嘅我嘅伯爵味芝士蛋糕 ,變咗原味,明明覆咗我一次都比錯。唔切開我根本唔會知 喺咩味,但賣嗰嗰一定知囉!
食咗三樣嘢 三樣,我自己都唔滿意。
唔知我食嘅喺失手作,定出貼文嘅人誇張化⋯ 好無奈

椰子抹搽咖啡我就唔喺好飲得出。
coco chanel
ice cream croissant
La Vina Original
2020-10-26
CR2位於旺角雅蘭中心,地鐵站E出口一出就到,非常方便!主打精品咖啡、健康定食&鬆餅蛋糕仲有 LA Vina 超紅Cheese Cake🤤.CR2招牌牛角包軟雪糕好特別🤩👇🏻自製冷萃咖啡+Espresso每日新鮮製造出咖啡雪糕食落有香滑咖啡+果仁味❤️用酥脆牛油香味重嘅牛角包裝住,配搭非常夾!.鬆餅&蛋糕都係CR2自家製作,外表非常精緻,不過今次無試到.定食嘅飯用咗日本秋田小丁米,口感較煙韌👍🏻日本大阪風咖喱醬汁,比較甜,但我覺得咖哩味略淡.比較想介紹[椰子抹茶咖啡]用咗cocktail嘅做法加以改良,製作成無酒精咖啡飲品抹茶、椰子、咖啡三種味撞埋一齊原來咁岩key🤤而且三層顏值又加分👍🏻.餐廳半開放式,感覺好realx最搶眼就係謝曬皮插畫牆 #打卡 一流😎.PS😍LA Vina係Cupping Room旗下的中環新餐廳!....CR2 by Cupping Room​旺角彌敦道號639號雅蘭中心地下Kiosk 4@crsquared.hk @ CR²
CR2位於旺角雅蘭中心,地鐵站E出口一出就到,非常方便!
主打精品咖啡、健康定食&鬆餅蛋糕
仲有 LA Vina 超紅Cheese Cake🤤
CR2招牌牛角包軟雪糕好特別🤩👇🏻
自製冷萃咖啡+Espresso每日新鮮製造出咖啡雪糕
食落有香滑咖啡+果仁味❤️
用酥脆牛油香味重嘅牛角包裝住,配搭非常夾!
鬆餅&蛋糕都係CR2自家製作,外表非常精緻,不過今次無試到
定食嘅飯用咗日本秋田小丁米,口感較煙韌👍🏻
日本大阪風咖喱醬汁,比較甜,但我覺得咖哩味略淡
比較想介紹[椰子抹茶咖啡]
用咗cocktail嘅做法加以改良,製作成無酒精咖啡飲品
抹茶、椰子、咖啡三種味撞埋一齊原來咁岩key🤤
而且三層顏值又加分👍🏻
餐廳半開放式,感覺好realx
最搶眼就係謝曬皮插畫牆 #打卡 一流😎
CR2 by Cupping Room​
旺角彌敦道號639號雅蘭中心地下Kiosk 4
@crsquared.hk @ CR²
2020-11-01 39 浏览
好耐無出旺角行下雅蘭中心發現開咗間咖啡店原來都係cupping room開嘅聽聞都幾多人飲咖啡一放試下😎揀咗個三文治set牛油果花生醬雞肉多士🥪凍椰子抹茶咖啡🍵🥥☕️牛角包🥐雪糕🍦🤔三文治味道幾好係焗燶咗少少🤏椰子抹茶咖啡好正😋😋三種口味都係我鍾意😍Mix埋一齊真係好飲👍🏻👍🏻雪糕又好食😋一向都麻麻地咖啡味😂估唔到呢杯牛角包咖啡味雪糕OK喎👍🏻牛角包質感就爭D🙈🙈😎整體都唔錯👍🏻仲有其他蛋糕、麵包同定食選擇

好耐無出旺角行下雅蘭中心

Mix埋一齊真係好飲👍🏻👍🏻
雪糕又好食😋一向都麻麻地咖啡味😂
估唔到呢杯牛角包咖啡味雪糕OK喎👍🏻
牛角包質感就爭D🙈🙈

😎整體都唔錯👍🏻仲有其他蛋糕、麵包同定食選擇
2020-11-01 105 浏览
在旺角雅蘭中心地下開了家咖啡店,是由Cupping Room 所開的分店,這裡主要售賣咖啡☕和甜品🧁,另有數款咖哩定食供應😋。店舖環境雖然不大,但仍有位置可以堂食的。💥軟雪糕 HKD$38,雪糕口味是咖啡,面頭還加上咖啡粉作為點綴,令到咖啡味更突出。雪糕味道很香濃奶滑😋,喜歡飲咖啡的朋友不可錯過💕。💥胡蘿蔔蛋糕 HKD$38,面頭有花花做裝飾,蛋糕味道香甜不膩😋。還吃到忌廉芝士的微酸味道,蛋糕裡有果實粒口感豐富,蛋糕質地鬆軟😍。💥水果丹麥酥 HKD$38,當天所選的是士多啤梨和青提子口味,面頭鋪滿水果😍,中間的是吉士醬。兩款味道酸酸甜甜,丹麥酥外皮十分酥脆😋,看到層次分明,口感煙韌不油膩。💥髒髒朱古力 HKD$45,髒髒朱古力比較少點去喝,到手時聞到很香的味道☕。上層是熱咖啡,下層是凍朱古力。味道沒有Mocha的濃郁,但攪拌來喝味道是不錯的。💥冷萃黑糖拿鐵 HKD$48,一般的冷萃咖啡味道會帶點酸,所以比較少點來飲。但這個加入了黑糖,所以味道甜甜的挻特別😍。這次吃了數款甜品,全部也很喜歡吃的🤤,而且開到九龍真的很方便。店家下月還會推出新產品,很期待新產品耶😋。

2020-10-30
2020-10-31 31 浏览
平時去開旺角,好多時都會係雅蘭門口落車,真係好少行入去行吓。唔行唔知,原來佢新開咗一間好靚coffee shop,係coffee控嘅大家真係唔好錯過啦!@CR2 By Cupping Room地方靚,環境又好,交通方便,食物賣相同味道都正👍👍👍便當佢用環保嘅餐盒,盛載住食物,排到好靚,食物方面,唔會局部出曬水,保留到食物嘅味道。糕點甜品因為我哋真係好貪心,叫咗好多件,糕點名我就唔開估啦!大家真係要去試下,因為件件都咁好食,我就重點推介幾件比大家啦!綠茶紅豆蛋糕綠味道好濃,唔會好甜同好乾,真係幾好食。朱古力海鹽焦糖蛋糕食落有濃濃嘅焦點同朱古力味再加埋海鹽,真係夾到暈呀,最重要係乜呀?唔會太甜,食完仲想再食。鮮果丹麥酥佢唔同其他餅店或餐廳咁比較鬆,佢反而係硬身少少,口感層次唔次食咗一陣風咁,反而我鐘意。最後,最後,重點嚟啦!Coffe Shop一定要講下咖啡啦!宇治抺茶拿鐵超正,濃濃嘅抺茶味,但又搶唔到咖啡嘅香味,最重要係唔會太甜。汽泡咖啡鐘意飲到咖啡有少少酸味嘅可以一試,因為可能有汽嘅關係,會帶出咖啡少少微酸,但食落幾得意,可以一試。

@CR2 By Cupping Room

地方靚,環境又好,交通方便,食物賣相同味道都正👍👍👍

便當

糕點甜品

綠茶紅豆蛋糕
綠味道好濃,唔會好甜同好乾,真係幾好食。

朱古力海鹽焦糖蛋糕

鮮果丹麥酥

最後,最後,重點嚟啦!
Coffe Shop一定要講下咖啡啦!

宇治抺茶拿鐵

汽泡咖啡
  • 朱古力海鹽焦糖蛋糕
  • 宇治抺茶拿鐵
減肥雖是女性嘅終生事業,但吊頸都要透下氣,偶然都要食下邪惡嘢(有嗎?),平衡下心理!​前幾日經過旺角雅蘭,發現呢度開咗間新嘅Cafe「CR2 by Cupping Room」~賣一款究極邪惡小食「咖啡雪糕牛角包」!​係加咗果仁及朱古力嘅牛角包上,配上店家自家製嘅咖啡雪糕!所有組合都係我至愛,無人性架!😢只好乖乖淘銀包買囉!​另外跟朋友在一起,我哋又點咗佢哋出名嘅咖喱飯、飛碟三文治、酥皮甜點及咖啡飲品...算了,唔食飽,邊有力氣減?😅​▲CR2嘅鬆餅及蛋糕都係自家製作,好味又精緻。​▲CR2最搶眼係謝曬皮插畫牆~▲CR2位於雅蘭中心,超近地鐵站,地段方便!▲ 招牌牛角包軟雪糕,非常特別!▲ 雪糕形態同首爾明洞牛奶雪糕一模一樣呢!▲邊點雪糕,邊點牛角包食,好爽皮!✦ 牛角包軟雪糕 店家自製冷萃咖啡,加Espresso製造出咖啡雪糕。不得不讚,呢個雪糕真係好香濃,又勁滑,食上去濃厚嘅果仁味,令我好難忘。另外,佢哋個牛角包都唔錯,牛油味濃,亦夠酥脆,點住雪糕咁食,味道幾夾!​✦ 鹿兒島一口和牛咖哩定食呢款定食幾抵,如果轉餐,加埋一杯42蚊飲品,套餐價都係68蚊。咖哩味比市面嘅咖哩略淡一點,糅合
▲CR2嘅鬆餅及蛋糕都係自家製作,好味又精緻。
​▲CR2最搶眼係謝曬皮插畫牆~
▲CR2位於雅蘭中心,超近地鐵站,地段方便!
牛角包軟雪糕
▲ 招牌牛角包軟雪糕,非常特別!
▲ 雪糕形態同首爾明洞牛奶雪糕一模一樣呢!
▲邊點雪糕,邊點牛角包食,好爽皮!

✦ 牛角包軟雪糕
鹿兒島一口和牛咖哩定食
✦ 鹿兒島一口和牛咖哩定食
呢款定食幾抵,如果轉餐,加埋一杯42蚊飲品,套餐價都係68蚊。咖哩味比市面嘅咖哩略淡一點,糅合咗日本秋田小丁米、大阪風咖喱醬汁、印度香料及Cupping Room 嘅精品咖啡,帶點辛辣,味道幾有層次感。​
慢煮燒烤醬手撕豬肉飛碟三文治
✦ 慢煮燒烤醬手撕豬肉飛碟三文治
呢款雖為手撕豬肉,但唔乾柴,日式燒烤醬幾惹味,整體味道正常。另外,order飛碟三文治會另外送42蚊以下飲品,呢款都幾抵食。​
草莓鬆餅
✦ 草莓鬆餅
葡萄鬆餅
✦ 葡萄鬆餅​
藍莓鬆餅
✦ 藍莓鬆餅
各式鮮果鬆餅
✦ 各式鮮果鬆餅
佢哋呢度嘅鬆餅都係自己整,好酥脆香甜,整體味道都唔錯。個人最愛葡萄鬆餅,香印葡萄夠鮮甜,藍莓及士多啤梨略嫌酸咗少少。​
✦ 椰子抹茶咖啡
好香椰子味,同抹茶及咖啡味撞埋一齊,成件事清香得嚟濃郁!​
Dirty Matcha
✦ Dirty Matcha
出面比較少飲Dirty Matcha,我覺得佢哋嘅抹茶粉係幾靚,味道甘香但唔會苦。​
2020-10-29
牛角包軟雪糕
鹿兒島一口和牛咖哩定食
慢煮燒烤醬手撕豬肉飛碟三文治
  • 鮮果鬆餅
2020-10-30 21 浏览
CR² – Cupping Room Coffee Roasters最近行旺角雅蘭中心時,發現一間新開的咖啡店,有不同款式咖啡、飲品、小食,還有LA Vina 的蛋糕可供購買,LA Vina 係Cupping Room 旗下的中環新餐廳,主打Cheese Cake ,一試難忘。日式咖喱五花腩肉定食採用日本秋田小町米,粒粒飽滿,油脂豐盈的五花腩肉,配菜有翠玉瓜、蛋,色彩鮮艷,再加上濃郁的日式咖喱汁。椰子抹茶咖啡三層不同的Layer,頂部是濃郁咖啡、中央是香甜椰奶和底部的醇香抹茶。冷萃蜜桃奶蓋茉莉果甜的蜜桃、奶香的奶蓋和花香的茉莉,清新中帶點甜蜜。巴斯克芝士蛋糕當然要試試招牌的芝士蛋糕,綿綿口感加上特濃芝士味。抹茶紅豆麻糬酥抹茶加紅豆,完美的配搭,加上煙煙韌韌的麻糬和香脆的酥皮。青提子丹麥酥四粒大大粒飽滿青提子,底部是牛油香的丹麥酥,中央是吉士醬,層次豐富。咖啡軟雪糕軟雪糕加上咖啡粉,軟雪糕是偏硬身,實在的感覺。

日式咖喱五花腩肉定食

冷萃蜜桃奶蓋茉莉
果甜的蜜桃、奶香的奶蓋和花香的茉莉,清新中帶點甜蜜。

巴斯克芝士蛋糕
當然要試試招牌的芝士蛋糕,綿綿口感加上特濃芝士味。

抹茶紅豆麻糬酥
抹茶加紅豆,完美的配搭,加上煙煙韌韌的麻糬和香脆的酥皮。

青提子丹麥酥

咖啡軟雪糕
軟雪糕加上咖啡粉,軟雪糕是偏硬身,實在的感覺。
The Cupping Room 終於在九龍區開分店,而且在旺角雅蘭中心,身為油尖旺之友表示十分歡迎!唔洗過海都有人氣咖啡飲,仲可以食到香濃的咖啡雪糕牛角包呢!CR² By Cupping Room 位於旺角雅蘭中心地下,地理位置超方便,人流都幾旺架!全新概念店保留 Cupping Room 的精品咖啡質素,亦特別設計了全新特色美食和飲品。現場座位只有十來個,主打外賣為主。店內亮點首推這幅由本地著名插畫家謝曬皮繪畫的彩色插畫,營造出一個鬧市中的偷閒小角落。冷熱飲品都使用外帶杯,關注環保的你可以自備環保杯。咖啡店以「A Coffee Lifestyle」為主題,咖啡豆是自家調配的混合豆。除了一貫濃縮咖啡系列之外,記得試試精心炮製的冷萃系列、氣泡系列和骯髒系列,每一杯都有唔同特色好吸引呢!咖啡店內亦可以吃到 La Vina 的蛋糕系列,我最鍾意芝士蛋糕,真係好好食架,買返公司下午茶慢慢嘆最爽。亦有高質素酥餅和蛋糕等等,賣相和口味都好誘惑,減肥係聽日的事。抹茶紅豆 / 朱古力海鹽焦糖 / 伯爵茶玫瑰 / 檸檬鷹粟籽 HK$42(件)COCO CHANEL 椰子抹茶咖啡 HK$50店內主打飲品

現場座位只有十來個,主打外賣為主。

冷熱飲品都使用外帶杯,關注環保的你可以自備環保杯。

COCO CHANEL 椰子抹茶咖啡 HK$50

店內主打飲品是這杯無酒精版本的 COCO CHANEL,入面有自家製咖啡、椰子漿、牛奶和抹茶,層次分明賣相靚,飲起來味道仲好夾添!我仲試左轉燕麥奶的純素版本,非常好飲值得推介。

牛角包軟雪糕 HK$42

這個咖啡雪糕用自家烘焙咖啡豆研製而成,每日用冷萃咖啡混合Espresso 製造,難怪咖啡味超級香濃!它口感有點像Gelato,濃厚幼滑,夾埋有朱古力邊的牛角包一齊食別有一番風味!

咖啡店還有飯盒和飛碟三文治可以食,不過因為無素食我就唔特別介紹啦,希望之後有素食選擇我再同大家分享。
2020-10-29
因為上返運動堂的關係,最近去多左旺角☺️這天經過雅蘭發現了新Coffee shop,係Cupping Room新作,叫CR squared。位於電梯旁的全開放式空間,簡潔設計配搭一面色彩繽紛的牆非常搶眼。除了咖啡,呢度仲有提供少量輕食,有咖哩定食套餐($68)和飛碟三明治套餐($48),兩者均包括一杯$42飲品,如果本身會買杯啡咁計,真係好抵食!兩杯飲品都是水準之作👍🏻👍🏻果然coffee shop的強項就係飲品💖Matcha Latte ($45)Dirty (Iced)($42)我選了五花腩肉咖喱飯,以沒有廚房、即時加熱的飯盒來說,賣相相當驚喜!顏色配搭吸引,還使用秋天小町米,只是因為翻熱關係,很多米粒乾硬了點,但我欣賞佢咖喱汁另上嘅做法,整體作為一個速食之選是可以的。最近名氣很盛的中環LA Vina,burnt cheesecake 非常有名,同為cupping room旗下,這裡也有LA Vina 的產品可供購買!!我這件蛋糕雖然看起來很像朱古力蛋糕,但其實係好深的墨綠色,係綠茶紅豆蛋糕($42)!抹茶味很濃,面頭的綠茶忌廉超濃勁滑!很好吃,美中不足是放耐左有點乾身,否則真是pe
因為上返運動堂的關係,最近去多左旺角☺️

Matcha Latte ($45)
Dirty (Iced)($42)

最近名氣很盛的中環LA Vina,burnt cheesecake 非常有名,同為cupping room旗下,這裡也有LA Vina 的產品可供購買!!我這件蛋糕雖然看起來很像朱古力蛋糕,但其實係好深的墨綠色,係綠茶紅豆蛋糕($42)!抹茶味很濃,面頭的綠茶忌廉超濃勁滑!很好吃,美中不足是放耐左有點乾身,否則真是perfect!

另外牛角包軟雪糕($42)真係非常適合打卡!

屎屎狀雪糕+有朱古力圍邊的牛角包,好靚啊!
2020-10-27 14 浏览
今日食晏行過呢間coffee shop,見到包裝嘅時候覺得啲食物應該新鮮同健康。就買咗一盒豚肉飯試吓,返嚟打開呆咗........啲豚肉大部份都係肥肉,邊位又燶晒,根本就食唔到。啲飯又唔熟,半粒蛋又乾爭爭。買咗盒垃圾返嚟,真係下次唔好幫襯啦!太難食!唔值得再去買!
豚肉飯
係中環上環的時候已經成日幫襯最近除左開左甜品品牌La Vina仲過埋海殺入旺角鬧市係雅蘭中心開左佢呢度除左有La Vina的招牌甜品之外仲有飽肚日式咖哩便當 我就試左牛柳粒定食一打開見到色彩鮮艷已經零舍開心除左牛柳粒外 仲有翠玉瓜 車厘茄 泡菜 溫泉蛋夠晒均勻飲食 睇得又食得🤤定食仲包$42的餐飲 我地就要左兩杯CR自家coldbrew的茶飲蜜桃奶蓋茉莉茶同山楂普洱 微甜清新之後梗係試埋甜品 首先係Peach Danish半個蜜漬桃 酥皮香脆 加上吉士醬之後係招牌Mini Basque Burnt Cheesecake口感綿密 細細件一人KO都得🤪最後試埋咖啡軟雪糕 特別之處係用左牛角包做Cone🤤咖啡味濃 超級大枝 兩個人開心share剛好整體係清新光猛的新店 以後係旺角都有高質甜品同咖啡啦🤪
係中環上環的時候已經成日幫襯

午餐
  • 咖啡軟雪糕
  • Basque  Burnt  Cheesecake
2020-10-25 170 浏览
相信唔少人都知Cupping Room 嘅咖啡有一定質素,以前想飲都要過海,最近終於喺旺角落腳開左輕食coffee bar,除左推出左唔少新飲品,仲有得賣La Viña嘅蛋糕同酥類,包括大受歡迎嘅basque cheese cake,肚餓嘅話都有唔少鹹食選擇。🍽抹茶紅豆磅蛋糕 啱啱推出呢款loaf cake嗰陣已經覺得好吸引,但要原條賣,呢度有迷你版梗係要試下,磅蛋糕唔會太乾或太鬆散,蛋糕部分對我黎講稍甜,但配埋面頭微苦帶回甘嘅抹茶忌廉就啱啱好。🍽咖喱定食(包$42餐飲)定食望落色彩豐富,除左燒汁雞肉外,有半隻蛋、大量粟米芯同翠玉瓜,配搭均衡,日式咖喱汁甜甜地唔辣。🍽日本櫻花蝦玉子燒飛碟三文治(包$42餐飲)三文治烘到薄脆呈金黃色,撒上櫻花蝦,再夾住大大塊甜玉子,材料有鹹有甜但味道出奇地夾。☕️Coco Chanel 椰子抹茶咖啡呢杯喺Cupping Room旗下其他餐廳未見過,上抬時有好明顯嘅分層,一入口會先品嚐到咖啡味,之後係清甜嘅椰青水,最後輕輕帶啲抹茶嘅甘香,呢個組合比想像中融洽,幾特別!☕️Cappuccino一心黎飲咖啡嘅朋友話要叫啲大路野試清楚,鍾意nutty豆嘅佢話咖啡味道

🍽抹茶紅豆磅蛋糕
抹茶紅豆磅蛋糕

🍽咖喱定食(包$42餐飲)
咖喱定食

🍽日本櫻花蝦玉子燒飛碟三文治(包$42餐飲)
日本櫻花蝦玉子燒飛碟三文治

☕️Coco Chanel 椰子抹茶咖啡
Coco Chanel

☕️Cappuccino
一心黎飲咖啡嘅朋友話要叫啲大路野試清楚,鍾意nutty豆嘅佢話咖啡味道香濃幼滑,無令佢失望。
Cappuccino
咖喱定食
日本櫻花蝦玉子燒飛碟三文治
Coco Chanel
Cappuccino
呢間雅蘭新開嘅CR2係我新寵🤣位置方便又高質 我地每日都人手一杯咖啡٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و佢出左熟食 食lunch 好有驚喜🙆🏻‍♀️ 好食又抵食🤤❣️日本櫻花蝦玉子燒 $48 (連$42餐飲)未切開睇落普通 切開咗嘅係勁厚嘅玉子🥰真係估唔到咁夾😛 鹹甜balance得啱啱好🤤塊包都好酥脆 有明顯牛油香🧈好食過好多Cafe🤦🏻‍♀️喺其他地方冇食過 會成為我comfort food‼️❣️咖喱定食·雞肉腸 $68 (連$42餐飲)呢個又係勁良心嘅定價🥺 有冇搞錯( ・᷄ὢ・᷅ )仲要勁colorful 好多唔同蔬菜 賣相滿分😚雞肉腸其實比較似雞腿卷🤣 我以為係就咁雞肉點知內有乾坤(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 入面仲包左啲蔥同蘿蔔🤤 咁有心嘅製作好加分 味道亦都好好💕👍🏻❣️冷萃蜜桃奶蓋香片 $45 (跟餐補差價)Brew開咖啡brew茶都係專業的🤣 環保飲管加分👍🏻蜜桃syrup係自家製 好真既桃味🍑奶蓋係比較易溶果款 為杯野帶嚟淡淡既奶香🍼❣️冷萃山楂普洱 $45 (跟餐補差價)呢個就更加refreshing( •̀∀•́ )✧加左梳打🤤山楂酸酸地好解膩解渴🙆🏻‍♀️ 原來同普洱都幾夾😛 ❣️咖啡軟雪糕 $38佢哋咖啡好飲 整做雪
呢間雅蘭新開嘅CR2係我新寵🤣
佢出左熟食 食lunch 好有驚喜🙆🏻‍♀️ 好食又抵食🤤

❣️日本櫻花蝦玉子燒 $48 (連$42餐飲)
未切開睇落普通 切開咗嘅係勁厚嘅玉子🥰
真係估唔到咁夾😛 鹹甜balance得啱啱好🤤
塊包都好酥脆 有明顯牛油香🧈好食過好多Cafe🤦🏻‍♀️
喺其他地方冇食過 會成為我comfort food‼️

❣️咖喱定食·雞肉腸 $68 (連$42餐飲)
呢個又係勁良心嘅定價🥺 有冇搞錯( ・᷄ὢ・᷅ )
仲要勁colorful 好多唔同蔬菜 賣相滿分😚

❣️冷萃蜜桃奶蓋香片 $45 (跟餐補差價)
Brew開咖啡brew茶都係專業的🤣 環保飲管加分👍🏻
蜜桃syrup係自家製 好真既桃味🍑
奶蓋係比較易溶果款 為杯野帶嚟淡淡既奶香🍼

❣️冷萃山楂普洱 $45 (跟餐補差價)
山楂酸酸地好解膩解渴🙆🏻‍♀️ 原來同普洱都幾夾😛

❣️咖啡軟雪糕 $38
佢哋咖啡好飲 整做雪糕都一樣保持到😻
而且超級大枝 真係食唔晒😂
仲有更邪惡嘅option係用牛角包做Cone😈

之前有食過佢哋好紅嘅Cheesecake 🍰 原來係Cupping room旗下既LA Vina出品٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 佢哋喺中環都開咗新餐廳🤤正呀😼
  • 咖喱定食
  • 日本櫻花蝦玉子燒