2020-10-28
因為上返運動堂的關係,最近去多左旺角☺️這天經過雅蘭發現了新Coffee shop,係Cupping Room新作,叫CR squared。位於電梯旁的全開放式空間,簡潔設計配搭一面色彩繽紛的牆非常搶眼。除了咖啡,呢度仲有提供少量輕食,有咖哩定食套餐($68)和飛碟三明治套餐($48),兩者均包括一杯$42飲品,如果本身會買杯啡咁計,真係好抵食!兩杯飲品都是水準之作👍🏻👍🏻果然coffee shop的強項就係飲品💖Matcha Latte ($45)Dirty (Iced)($42)我選了五花腩肉咖喱飯,以沒有廚房、即時加熱的飯盒來說,賣相相當驚喜!顏色配搭吸引,還使用秋天小町米,只是因為翻熱關係,很多米粒乾硬了點,但我欣賞佢咖喱汁另上嘅做法,整體作為一個速食之選是可以的。最近名氣很盛的中環LA Vina,burnt cheesecake 非常有名,同為cupping room旗下,這裡也有LA Vina 的產品可供購買!!我這件蛋糕雖然看起來很像朱古力蛋糕,但其實係好深的墨綠色,係綠茶紅豆蛋糕($42)!抹茶味很濃,面頭的綠茶忌廉超濃勁滑!很好吃,美中不足是放耐左有點乾身,否則真是pe
Matcha Latte ($45)
Dirty (Iced)($42)
最近名氣很盛的中環LA Vina,burnt cheesecake 非常有名,同為cupping room旗下,這裡也有LA Vina 的產品可供購買!!我這件蛋糕雖然看起來很像朱古力蛋糕,但其實係好深的墨綠色,係綠茶紅豆蛋糕($42)!抹茶味很濃,面頭的綠茶忌廉超濃勁滑!很好吃,美中不足是放耐左有點乾身,否則真是perfect!
另外牛角包軟雪糕($42)真係非常適合打卡!
屎屎狀雪糕+有朱古力圍邊的牛角包,好靚啊!