2021-06-25 107 浏览
之前已經bookmark左呢間, 一直等黎開megabox呢頭就食, 終於都有機會喇我地叫左2個sets前菜有吞拿魚他他同埋牛油果蟹肉他他講真,蟹肉果個好食,但吞拿魚勁腥,腥到食唔到主菜叫左個慢煮牛同唔知咩春雞慢煮牛牛味濃郁,唔漏春雞就雞肉稍乾但好入味同香雞肉味,仲有個似泰式醬汁配埋,辣辣地幾正+$24可以揀特色咖啡揀咗terimisu咖啡同埋陳皮咖啡前者好似食緊甜品咁,後者會配蜜糖,味道幾特別,酸酸甜甜咁甜品係cheesecake同肉桂蘋果批超滿足,cheesecake看似平平無奇但好香濃

我地叫左2個sets
前菜有吞拿魚他他同埋牛油果蟹肉他他
講真,蟹肉果個好食,但吞拿魚勁腥,腥到食唔到

主菜叫左個慢煮牛同唔知咩春雞
慢煮牛牛味濃郁,唔漏

+$24可以揀特色咖啡
揀咗terimisu咖啡同埋陳皮咖啡
前者好似食緊甜品咁,後者會配蜜糖,味道幾特別,酸酸甜甜咁

甜品係cheesecake同肉桂蘋果批
超滿足,cheesecake看似平平無奇但好香濃
2021-06-05 141 浏览
週末放假約了家人去九龍灣宜家傢俬買野,就直接約埋喺九龍灣吃午餐,我地去九龍灣企業廣場特惠站拍八達通卡搭地鐵可以平兩蚊,發現旁邊有一間西餐廳貌似不錯,在門外看了一下餐牌覺得還可以於是就選了這間餐廳吃午餐我選了一份豪華週末早餐,有牛油果醬配酵母麵包、雞扒、煙三文魚、炒滑蛋、煙肉、蜜瓜,套餐配埋是日餐湯同埋蒜蓉包,每一樣食物都好好食,蜜瓜很細心的切了一粒粒,而且十分清甜另外我仲加配左一杯焦糖布甸咖啡,咖啡非常香濃,上面有燒過的焦糖,不用加糖甜到剛剛好

週末豪華早餐
2021-06-01 90 浏览
今日去咗九龍灣MegaBox附近行街,發現呢一間餐廳,行過裝修又幾有特色所以就試一試。跟餐有餐包同湯,蒜蓉包仲熱辣辣外樣好脆,拎黎點湯食就岩哂。呢度嘅羅宋湯都值得一讚,佢個湯入邊有一大舊牛肉,煮得好好淋好好食。鰻魚飯份量都幾多,真係成條鰻魚咁上碟,啖啖肉加埋啲鰻魚汁送飯真係一流呀。烤雞好大份有半隻,烤到外皮好香脆,但入面啲肉仲好嫩滑,佢仲配左一款醬汁,點嚟食嘅時候特別好味。最後我哋仲嗌左一份甜品,朱古力棉花糖,上碟嘅時候見到啲棉花糖烤到淋林晒,好有以前bbq 既感覺。

2021-05-31 108 浏览
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律 $118烤雞用咗雞腿部位,用埋香草醃製,煎至外表香脆,肉質嫩滑燒日本鰻魚飯 $98鰻魚好大塊,配埋燒汁醬,口感軟腍,仲有西蘭花、甘筍、蛋絲,好味道餐跟湯及蒜蓉包蕃茄牛肋骨湯,配料豐富好味道,蒜蓉包焗得好脆烤棉花糖朱古力 $78烤過嘅棉花糖特別香口,有朱古力碎舖滿棉花糖上面,感覺甜絲絲凍天然蜂巢咖啡 $48一杯齋啡、一杯鮮奶、一塊天然蜂巢,溝出自己喜愛嘅味道😍熱抹茶鮮奶 $42鮮奶香滑帶抹茶香味,好好飲Coti The Bistro (#九龍灣 )📍 九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律 $118
烤雞用咗雞腿部位,用埋香草醃製,煎至外表香脆,肉質嫩滑

燒日本鰻魚飯 $98

餐跟湯及蒜蓉包
蕃茄牛肋骨湯,配料豐富好味道,蒜蓉包焗得好脆

烤棉花糖朱古力 $78
烤過嘅棉花糖特別香口,有朱古力碎舖滿棉花糖上面,感覺甜絲絲

凍天然蜂巢咖啡 $48
一杯齋啡、一杯鮮奶、一塊天然蜂巢,溝出自己喜愛嘅味道😍

熱抹茶鮮奶 $42
鮮奶香滑帶抹茶香味,好好飲

Coti The Bistro (#九龍灣 )
📍 九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖
2021-05-31
  • 棉花糖朱古力
2021-05-31 2263 浏览
平時在九龍灣返工都會來到這家餐廳午膳,已對這家餐廳的午餐十分喜愛,因為這家餐廳無論環境及食物質素都十分優質,特別是咖啡,十分之有水準!所以今天和女友去完 Aeon MegaBox 掃完平貨,便帶他過來晚飯,給他了解我的日常午餐!由於今天是星期日所以沒有很多食客,比起平時午餐完全兩種不同環境,平時午餐店外排隊的人長長的龍!因為這個地段是屬於商業區所以星期六星期日如果想找安靜的餐廳這裏絕對是perfect選擇! 先來每人一碗囉送餐湯及蒜蓉包,羅宋餐湯女友看見湯料的時候十分驚喜,因為正常的餐廳不會看見十分豐富的湯料,蒜蓉包烤焗得十分香脆可口!用心的食物在前菜以看到所以我們對主菜的期望更高!主菜我點了“牛油果蟹肉他他伴窩夫”,我在此餐廳曾經吃過窩夫所以我點整個餐的時候女友突然覺得有點神奇,他問我窩夫不是甜品來的嗎?其實他們家的窩夫並不像甜品,而有點像北方的手抓餅,感覺很有fusion!而蟹肉配牛油果打碎混在一起,配搭起上嚟不會因為牛油果而很膩,和窩夫夾在一起吃,今日夠中和整體食物的味道,女友對此道菜十分喜愛因為不是一般能夠在外面餐廳能夠吃到!“慢煮烤雞配霹靂葡汁”,這是另

“慢煮烤雞配霹靂葡汁”,這是另一道主菜,烤雞慢煮後口味道鮮甜多汁,切細件後配上霹靂葡汁十分惹味,霹靂葡汁跟普通辣汁有點不一樣,他沒有一點純辣而有帶點葡式嘅香甜辣味!此終各人口味不,女友很喜歡這個霹靂葡汁,反而我純粹喜歡不沾任何醬料純粹吃烤雞!但整體來說都很不錯!

平時在這家餐廳吃咖啡都已經十分喜愛,當然亦要介紹女友喝一喝!我通常在這裏會點上焦糖布甸咖啡,焦糖在咖啡上面經過火消上一層糖片,小甜而不膩配上咖啡搭配會有驚喜萬分!

而我便嘗試一下從未試過的提拉米蘇咖啡,提拉米蘇咖啡上場後真的感覺很像 tiramisu! 在杯上有finger lady 底層為special咖啡上層為 tiramisu cream,最頂層灑上朱古力粉,喝起上來富有層次感!可以由底喝上面,或由面喝到底,不同喝法有不同感受!

最後當然送上今晚的 sweet ending “烤棉花糖朱古力”,這個甜品是今晚最 sweet 的食物!由於製作需時所以在晚飯吃到差不多尾聲時叫店員準備,這個烤棉花糖朱古力製作不簡單,總共有三層,最底層應該是曲奇餅碎底,再將棉花糖鋪滿在餅底上,烤焗完成後淋上chocolate syrup,和灑上少少朱古力碎片!每一層都是十分甜的甜品,所以很喜歡吃甜的人會對於這個甜品十分喜愛!
2021-05-30
2021-05-30 88 浏览
今晚經過九龍灣收工見呢間西餐廳好似都唔錯裝修幾靚,有雲石枱打卡一流晚餐有唔同既set dinner配湯同蒜蓉飽但就無包野飲叫左兩個set南瓜湯夠香濃 蒜蓉飽都好脆主食方面就叫左香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果、泡菜、蕃薯條慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律軟殼蟹大大隻 炸得香脆但稍嫌粉漿較厚 漢堡飽預先烘過好脆第一次食burger會配上泡菜但感覺又幾夾 如果牛油果份量可以多少少就更好了慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律慢煮既烤雞十分嫩完全唔會覺得好柴皮飲品方面試左tiramisu 咖啡 咖啡果皮茶配蜜糖賣相打卡一流Tiramisu 咖啡 係咖啡上面鋪上一層tiramisu配埋一齊飲口感又幾特別有忌廉的香醇咖啡果皮茶配蜜糖用左咖啡果實的果皮乾燥後形成的果殼黎整有少少苦苦地 所以可以自己配上蜜糖最後加多個巴斯克蛋糕滿足既晚餐
今晚經過九龍灣收工

用左咖啡果實的果皮乾燥後形成的果殼黎整
有少少苦苦地 所以可以自己配上蜜糖

最後加多個巴斯克蛋糕
滿足既晚餐
經openrice訂位,1人餐同2人餐有7折,原價加一,單點餐牌無折。叫咗個2人餐,埋單大約350蚊兩個人,但包好多野。頭盤有餐湯同沙律主食有3款可選(1) 半隻燒雞沙律(2) 豬肋骨配飯/意粉(3) 羊胺配飯/意粉我揀咗 1 同 3味道正常,啲肉唔會太鞋個餐包一款小食,炸魷魚圈加薯條,薯條仲可以任加飲品方面,成個飲品meau都可以任揀,原價28至52蚊不等,所以都幾抵!上面係陳皮咖啡配蜂蜜,咖啡味好清,配埋蜂蜜好潤,又唔會太甜,必試👍👍呢個係就咁蜂蜜咖啡,本身以為係齋啡加蜂蜜,黎到一杯奶😅完全蓋過咗蜂蜜味道,落哂啲蜂蜜都唔覺有蜂蜜味,與普通泡沫咖啡分別不大,但一試無妨!最後甜品,本身應該跟一人一件cake,見到隔離枱都幾大件,但到我地就賣哂,最後俾咗個提拉米蘇窩夫我地,睇返餐牌原價都88蚊,我諗仲貴過兩件cake。總體來說是不錯,店員也很好禮貌,薯條吃完沒叫就自動添加,水也是,但如果無openrice折扣就偏貴。原價是436加一,現在連加一大約350蚊二人。

頭盤有餐湯同沙律

主食有3款可選
(1) 半隻燒雞沙律
(2) 豬肋骨配飯/意粉
(3) 羊胺配飯/意粉

我揀咗 1 同 3

味道正常,啲肉唔會太鞋

個餐包一款小食,炸魷魚圈加薯條,薯條仲可以任加

2021-05-29
隱世九龍灣咖啡室☕️有多款新穎咖啡選擇🤎今日介紹呢一間餐廳位於企業廣場,喺正MegaBox /零碳天地對面🌱地點都幾方便,不過就比較少人流,係一間隱世高質嘅Cafe🤎Dinner set Menu慢煮烤雞配霹靂葡汁配雜錦沙律 $108烤雞有半隻🐣,外皮燒得香脆,食落有肉汁,而且調味適中。霹靂葡萄汁帶少少酸辣味, 十分開胃🥰份量夠女仔食,如果男仔食嘅話就要加多少少嘢啦🤣燉煮牛肋骨飯$108 (小編推薦)牛肋骨炆得非常軟䭃入味,入口即化,有非常濃嘅牛味,係一個幾高質嘅牛肋骨😘而配菜冬菇亦都非常厚肉,人稱冬菇精嘅我感到十分滿意🧡🧡整體調味偏鹹,送飯就剛剛好😁是日餐湯晚餐會配上是日餐湯,羅宋湯質素正常,幾多菜🥬🥕手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28CP值幾高幾一個蛋糕,食落芝士味香濃,而且非常軟滑,唔會太甜,不過幾有飽腹感😊天然蜂巢咖啡🍯 $48造型非常壯觀,玩味十足嘅一個咖啡🤎會有打咗奶泡嘅鮮奶,濃縮咖啡☕️,天然蜂巢🍯比你自己倒落去😘 所以你可以根據個人口味調配。小編覺得咖啡比較甘苦,所以到咗¾杯就夠啦💕而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎玫瑰普洱冷泡茶$38幾特別嘅一個配搭,不過普洱茶比較苦,所以小編留咗少
隱世九龍灣咖啡室☕️有多款新穎咖啡選擇🤎

Dinner set Menu
慢煮烤雞配霹靂葡汁配雜錦沙律 $108
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律

烤雞有半隻🐣,外皮燒得香脆,食落有肉汁,而且調味適中。

燉煮牛肋骨飯$108 (小編推薦)
燉煮牛肋骨飯

整體調味偏鹹,送飯就剛剛好😁

是日餐湯
晚餐會配上是日餐湯,羅宋湯質素正常,幾多菜🥬🥕

手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28
手工巴斯克芝士蛋糕

天然蜂巢咖啡🍯 $48
天然蜂巢咖啡

而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎

玫瑰普洱冷泡茶$38
玫瑰普洱冷泡茶

幾特別嘅一個配搭,不過普洱茶比較苦,所以小編留咗少少上一杯咖啡嘅蜂蜜到落去呢杯茶度😂加埋就啱啱好啦🧡感覺幾清新,配埋蛋糕一齊食可以解到芝士嘅油膩感🧀

環境方面,星期五夜晚嚟食人流唔算好多,餐廳裝修設計幾有氣氛,係一間有格調,舒適嘅咖啡室。

總括而言,餐廳嘅咖啡質素幾高,而且有好多款特別嘅咖啡☕️小編都好想試,例如Tiramisu咖啡,檸檬有汽咖啡,焦糖燉蛋咖啡等等。呢間隱世咖啡室,食物質素幾好,環境幽靜所以都值得一試💕

人均消費: $100至$200

Coti the Bistro
九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖

#COTI #COFFEETIME #西式餐廳 #新蒲崗 #九龍灣 #咖啡 #必食之選)"

2021-05-28
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律
燉煮牛肋骨飯
手工巴斯克芝士蛋糕
天然蜂巢咖啡
玫瑰普洱冷泡茶
  • 羅宋湯
2021-05-27 79 浏览
羅勒青醬雜蔬菜扁意粉 7⃣分係素食者之選, 多款蔬菜同埋蘑菇, 彷彿健康二字已經又同自己做翻朋友。加上青醬的清新感覺, 可以媲美好多肉醬類食物。-慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律 7⃣分慢煮出黎果然鎖得個肉汁實一實,雞肉嫩滑細膩,配搭沙律食健康同時都滿足食肉獸們既「肉望」。-棉花糖朱古力 🔟分最喜歡既甜品,入口即化!朱古力第一下入口係脆皮,之後同棉花糖一齊係口入面融左,真係食到小編神魂顛倒,一口接一口。-果皮冰糖檸檬 8⃣点5⃣分果皮味道完全唔苦澀,反而係檸檬清新既香味飄泊而來,飲落微微地甜,開口又解渴。-抹茶鮮奶 8⃣分奶香味很濃郁,甜度都掌握得十分恰當,最美好係色澤都令人已經好心動打卡同埋飲用啦。
羅勒青醬雜蔬菜扁意粉 7⃣分
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律 7⃣分
棉花糖朱古力 🔟分
果皮冰糖檸檬 8⃣点5⃣分
抹茶鮮奶 8⃣分
2021-05-26 63 浏览
今日去九龍灣申請證件,發現原來九龍灣企業廣場都有唔錯嘅西餐食。餐廳係一間細食咖啡店,名字係Coti the Bistro, 除咗咖啡,仲有一啲主食沙律甜品,選擇都算唔少㗎 !我同屋企人叫咗兩個餐,點完餐之後店員就好快上是日餐湯同埋蒜蓉包。是日餐湯係蕃茄湯,味道好濃郁,好好味,最驚喜嘅係餐湯上面加咗好多麵包粒,而且麵包粒雖然浸係湯入邊,但係放入口仲好脆卜卜,如果我冇錯應該係蒜蓉包嚟嘅,撈埋湯一齊飲,口感同味道都提升左幾個層次。附送嘅兩片蒜蓉包都係勁脆勁好味,有啲想問佢攞多一片啊哈哈慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律:我自己覺得呢個慢煮烤雞煮得好好食,因為佢係整到隻雞剛剛熟,雞肉非常嫩滑,配埋特製嘅醬汁,辣辣地,同雞嘅味道非常夾,令人胃口大開。沙律菜份量唔少,亦都新鮮。呢碟菜值得推介俾大家。法式燉煮羊膝:羊膝嘅份量好大,配埋意粉,份量非常夠。羊膝嘅蘇味唔算好重,肉係非常之林,好容易切得開,而且佢嘅醬汁係煮得非常好味,喜歡食羊嘅朋友唔好錯過。由於今日已經飲咗兩杯咖啡,所以就冇喺呢度叫咖啡飲,下次一定要嚟人試吓。我哋結果叫咗蜜桃茶同冷壓橙汁,兩杯嘅味道都唔錯,唔會太甜。最後我哋叫咗個烤棉花糖朱古力甜品

最後我哋叫咗個烤棉花糖朱古力甜品,我喺其他地方都食過類似嘅甜品,但我覺得呢個好味啲,因為佢冇咁甜,而且朱古力都係my favorite之一,朱古力同棉花糖真係好夾,底下仲有消化餅碎,我哋兩個人唔使幾分鐘就K.O.咗佢啦!
2021-05-26 60 浏览
食慣市區野今日黎到朋友做野嘅附近陪佢食dinner去左依間coti the bistro故名思義姐係小餐館咁就order 左佢地2個dinner set首先上左個是日餐湯同蒜蓉包蒜蓉包都夠味唔差然後羅宋湯反而幾好味無過酸而且好足料d 肉幾好味幾稔之後到主菜喇我就要左 牛肋骨飯d 牛肋骨個汁幾好味肉亦好稔但感覺唔好落左鬆肉粉個種應該係慢煮嘅效果飯有小小扣分因為唔夠熱之後朋友叫左個 慢煮烤雞依個好好食d 肉好嫩滑個汁亦無搶左原本嘅雞味不過初初切開見有d 粉紅店員解釋係慢煮嘅關系而且都好細心問洗唔洗再加熱好有禮貌之後叫左2個特色咖啡一個係奶醬多咖啡依家就好啱打卡啦 d 花生痴晒係杯邊不過可能搞唔均嘅關係作為花生醬🥜愛好者就略嫌花生味未夠太濃啦另一杯就叫左tiramisu 咖啡依個真係好好好好好味首先面層有朱古力粉而下面有平時tiramisu 好似cream 嘅mixture到最低層有咖啡溝埋一齊極度夾同埋好味!!依個真係必叫到最後雖然有d 飽但覺得d 野都ok咁就試埋佢個甜品啦依個係烤綿花糖朱古力就好似去bbq 個陣會整個d bbq 綿花糖咁面層再鋪左d 朱古力碎要讚嘅係佢控制溫度做得好好唔
食慣市區野

另一杯就叫左tiramisu 咖啡
依個真係好好好好好味
首先面層有朱古力粉
到最低層有咖啡
溝埋一齊極度夾同埋好味!!
依個真係必叫

真係可以係去下試下
包你唔會失望
而且仲要幾抵食
2021-05-23 59 浏览
今日約中學同學食晚飯佢係九龍灣番工既 但又唔近德福個邊行行下見到就呢間小店裝修都幾靚 坐落又舒服 就決定咗食呢間我地一個揀左燉煮牛肋骨飯 另外一個就揀左香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果、泡菜、蕃薯條首先就會有餐湯同埋蒜蓉包免費俾我哋食嘅好香蒜蓉味 又熱又脆😎呢個就係燉煮牛肋骨飯😍😍炆得好淋 牛味好重 完全冇好鞋既感覺香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果、泡菜、蕃薯條一其實以為但薯條同埋泡菜都係配菜 係伴碟但係冇諗過原來都係個漢堡包入面睇到就已經知道係一個超大型嘅漢堡包即係要有咁上下大既咀仔先食到😂😂 不過d sauce 係好味既仲有2杯餐飲 已經好滿足啦😍😍😍
今日約中學同學食晚飯
佢係九龍灣番工既 但又唔近德福個邊
行行下見到就呢間小店
裝修都幾靚 坐落又舒服 就決定咗食呢間

我地一個揀左燉煮牛肋骨飯
另外一個就揀左香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果、泡菜、蕃薯條

首先就會有餐湯同埋蒜蓉包免費俾我哋食嘅

但係冇諗過原來都係個漢堡包入面
睇到就已經知道係一個超大型嘅漢堡包

仲有2杯餐飲 已經好滿足啦😍😍😍
2021-05-22 49 浏览
今日去megabox 掃完貨,去朋友介紹既呢間西餐試下,環境幾舒服幾有格調,而且唔會太嘈。跟餐羅宋湯幾好飲,味道唔會太酸,夠晒開胃而且好足料。牛油果蟹肉他他配窩夫: 由於窩夫機壞左所以轉左burger. 個burger 烘到個邊脆得黎又好鬆軟,加埋牛油好香。 個他他蟹肉夠晒多,牛油果加蕃茄同酸酸地既汁,成個感覺好清新。tiramisu 咖啡: 咖啡味同面頭個cream 都好香,好似食緊咖啡味雪糕咁。慢煮烤雞配霹靂葡汁: 個烤雞用左慢煮方法,肉質嫩滑鎖住肉汁,就咁食有少少微微辣。點埋個霹靂葡汁,果個辣味真係好惹味醒神。䁔泡沫鮮奶: 奶泡幼滑,奶味幾香。面頭仲有幾粒半溶既棉花糖,好似食緊雲呢嗱雪糕咁,即刻生色不少。最後食埋個卷蛋都好滿足,蛋糕香甜,d cream 又好味。

跟餐羅宋湯幾好飲,味道唔會太酸,夠晒開胃而且好足料。

最後食埋個卷蛋都好滿足,蛋糕香甜,d cream 又好味。
2021-05-20 66 浏览
天熱熱想搵個商場逛吓食吓,今日去mega box行咗ikea同千色,本身諗住mega box食埋先返去...商場食肆間間都有人龍好似有免費餐派咁🤣所以去附近搵食!隔離商場人少少,貢入去好彩比我搵到呢間cafe,環境幾好闊落又多卡位,可以舒舒服咁hea吓😌餐牌看似平凡,上菜已經有驚喜,食落一啲都唔簡單😋我哋叫咗...慢煮烤雞霹靂葡汁雜錦沙律:烤雞肥美肉嫩多汁,慢煮真係正好多,一蘸埋個醬汁(味道似墨西哥辣醬)惹味到不得了!燒日本鰻魚飯配時令蔬菜:鰻魚燒得好香口,厚肉肥美,鰻魚汁帶甜稍為杰身,配蛋絲拌飯好好味😋烤棉花糖朱古力🍫棉花糖外脆內軟,食完好甜絲絲☺️壓軸出場就係兩杯signature coffee☕️棉花糖泡泡咖啡:入口有點似cappuccino上面舖滿奶泡蓋👍🏽Tirmasiu咖啡:呢杯賣相好得!半杯係又甜又滑溜Tiramisu半杯極濃Expresso,味道仲得👍🏽👍🏽

烤棉花糖朱古力🍫棉花糖外脆內軟,食完好甜絲絲☺️

壓軸出場就係兩杯signature coffee☕️

• 烤棉花糖朱古力
  • 燒日本鰻魚飯配時令蔬菜
  • 棉花糖泡泡咖啡
2021-05-20 110 浏览
成日經過企業廣場,都無咩留意郵局對面依間Coti The Bistro。今日放工又唔想去太遠食晚飯,見餐廳有做晚市(依頭嘅食肆大多只做午市),所以就入去喇。估唔到不論環境同食物都有質素,真係有啲意想不到的驚喜。Dinner set 配有是日餐湯同蒜蓉包。忌廉蘑菇湯好足料、而蒜蓉包味都都唔錯。主食:香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果,泡菜,蕃薯條原隻軟殼蟹嘅漢堡包宜家好多餐廳都有提供,要做到令人一試難忘,難度比以往自然高好多。Coti嘅依個香脆軟殼蟹漢堡包,特別在以泡菜作為漢堡包嘅其中一種餡料,泡菜嘅辣同軟殼蟹都幾夾。主食:慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律慢煮烤雞皮脆肉嫩,就算係雞胸位置,雞肉都唔韌。配上餐廳調配嘅霹靂葡汁,少少辣,襯哂啲雞肉。甜品:烤棉花糖朱古力依個甜品不得不提。棉花糖烤到軟棉棉,入口絲絲融化,沾上喺底下嘅消化餅餅碎,加埋面頭嘅朱古力醬,好邪惡但好好味。飲品:棉花糖泡泡咖啡賣相精美,用嚟打卡影相,相當唔錯。味道唔會太甜,無蓋過咖啡嘅香味。飲品:焦糖布甸咖啡香濃咖啡中帶一點焦糖嘅香甜,味道都唔錯嫁。

忌廉蘑菇湯、蒜蓉包

主食:香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果,泡菜,蕃薯條
香脆軟殼蟹漢堡包配牛油果,泡菜,蕃薯條

主食:慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律

甜品:烤棉花糖朱古力

飲品:棉花糖泡泡咖啡
棉花糖泡泡咖啡

飲品:焦糖布甸咖啡
香濃咖啡中帶一點焦糖嘅香甜,味道都唔錯嫁。
忌廉蘑菇湯、蒜蓉包
棉花糖泡泡咖啡