隐世九龙湾咖啡室☕️有多款新颖咖啡选择🤎今日介绍呢一间餐厅位于企业广场,喺正MegaBox /零碳天地对面🌱地点都几方便,不过就比较少人流,系一间隐世高质嘅Cafe🤎Dinner set Menu慢煮烤鸡配霹雳葡汁配杂锦沙律 $108烤鸡有半只🐣,外皮烧得香脆,食落有肉汁,而且调味适中。霹雳葡萄汁带少少酸辣味, 十分开胃🥰份量够女仔食,如果男仔食嘅话就要加多少少嘢啦🤣炖煮牛肋骨饭$108 (小编推荐)牛肋骨炆得非常软𩠈入味,入口即化,有非常浓嘅牛味,系一个几高质嘅牛肋骨😘而配菜冬菇亦都非常厚肉,人称冬菇精嘅我感到十分满意🧡🧡整体调味偏咸,送饭就刚刚好😁是日餐汤晚餐会配上是日餐汤,罗宋汤质素正常,几多菜🥬🥕手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28CP值几高几一个蛋糕,食落芝士味香浓,而且非常软滑,唔会太甜,不过几有饱腹感😊天然蜂巢咖啡🍯 $48造型非常壮观,玩味十足嘅一个咖啡🤎会有打咗奶泡嘅鲜奶,浓缩咖啡☕️,天然蜂巢🍯比你自己倒落去😘 所以你可以根据个人口味调配。小编觉得咖啡比较甘苦,所以到咗¾杯就够啦💕而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎玫瑰普洱冷泡茶$38几特别嘅一个配搭,不过普洱茶比较苦,所以小编留咗少
隐世九龙湾咖啡室☕️有多款新颖咖啡选择🤎

Dinner set Menu
慢煮烤鸡配霹雳葡汁配杂锦沙律 $108
慢煮烤鸡配霹雳葡汁杂锦沙律

烤鸡有半只🐣,外皮烧得香脆,食落有肉汁,而且调味适中。

炖煮牛肋骨饭$108 (小编推荐)
炖煮牛肋骨饭

整体调味偏咸,送饭就刚刚好😁

是日餐汤
晚餐会配上是日餐汤,罗宋汤质素正常,几多菜🥬🥕

手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28
手工巴斯克芝士蛋糕

天然蜂巢咖啡🍯 $48
天然蜂巢咖啡

而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎

玫瑰普洱冷泡茶$38
玫瑰普洱冷泡茶

几特别嘅一个配搭,不过普洱茶比较苦,所以小编留咗少少上一杯咖啡嘅蜂蜜到落去呢杯茶度😂加埋就啱啱好啦🧡感觉几清新,配埋蛋糕一齐食可以解到芝士嘅油腻感🧀

环境方面,星期五夜晚嚟食人流唔算好多,餐厅装修设计几有气氛,系一间有格调,舒适嘅咖啡室。

总括而言,餐厅嘅咖啡质素几高,而且有好多款特别嘅咖啡☕️小编都好想试,例如Tiramisu咖啡,柠檬有汽咖啡,焦糖炖蛋咖啡等等。呢间隐世咖啡室,食物质素几好,环境幽静所以都值得一试💕

人均消费: $100至$200

Coti the Bistro
九龙湾常悦道9号企业广场1期1楼4号舖

#COTI #COFFEETIME #西式餐厅 #新蒲岗 #九龙湾 #咖啡 #必食之选)"

2021-05-28
慢煮烤鸡配霹雳葡汁杂锦沙律
炖煮牛肋骨饭
手工巴斯克芝士蛋糕
天然蜂巢咖啡
玫瑰普洱冷泡茶
  • 慢煮烤鸡配霹雳葡汁、杂锦沙律
  • 罗宋汤