2023-06-12 467 浏览
呢間專賣大大件美式軟曲奇😝每星期都會出特別口味曲奇 個人最愛佢嘅菠蘿皮抹茶曲奇😚 但可惜唔係成日出🥹中環旗艦店除咗曲奇 仲有好多堂食選擇😚 例如近排好出名嘅蘋果西多士 Pancake 意粉🍝 不過個人覺得啲枱櫈太矮有啲唔好坐🙈——————————————————————🐕 Salted Caramel Apple French toast ($65) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯試過平日中午12:30去就賣哂要等到2:00先再準備好今次趁落雨少人去就唔使等😚三層多士大大件煎炸起 淋上焦糖醬它不像港式西多 也不像蘋果批沒有花生醬和蜜糖在內也沒有絲毫肉桂味單純的夾著炒過但爽脆蘋果粒 切落湧出牛油液和糖漿 超邪惡蘋果的甜和牛油的鹹香相互交織配搭不錯 只是略為過甜——————————————————————🐕 Breakfast Supreme ($120)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Pancake充滿蛋香而且鬆軟有啲似厚身少少嘅麥當勞pancake配上燶邊流心太陽蛋真係冇得輸薯餅以薯絲堆疊煎成 脆身香口 好吃脆煙肉喺經典炸得乾身勁咸嗰種 還是未能欣賞它的脆煙肉的美🤣

試過平日中午12:30去就賣哂

薯餅以薯絲堆疊煎成 脆身香口 好吃
脆煙肉喺經典炸得乾身勁咸嗰種
還是未能欣賞它的脆煙肉的美🤣
——————————————————————
🐕 Garlic Chilli with Chicken and Aioli ($88)🐕
雞扒香料味很重
一切也是剛好 不會很重口味
值得一試
🐕 Coffee 🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
☕️Tiramisu latte ($50)
奶蓋灑上可可粉
偏甜 不像Mascarpone Cheese
也没有酒香 一般

🎂strawberry cheesecake latte ($50)
怎樣也吃不出草莓芝士蛋糕
上層奶蓋怪怪的
配上latte更是怪中之怪 不建議😣
Breakfast Supreme
Cookie DPT 🍪#溫書好地方講到cookie department應該冇人唔識!🍪除咗大熱嘅曲奇之外,佢而家仲開埋Cafe,小編去之前期望都好高,相信甜食質素一定會有保證💯 Cafe座位比較少,但係純白簡潔嘅設計都令人覺得舒適,而且設有室外座位🍀1️⃣ French Toast with peanut butter and kaya $65黎之前見到其他食評話兩個人食都覺得好飽肚,所以為咗展現小編嘅決心,專登冇食午餐嚟食!🤰西多士嘅邊緣偏硬身,幾脆,而中間就非常軟身。🥜夾層嘅咖央漿非常厚身,配搭埋花生醬同牛油真係令所有減肥人士一秒破功😂🙈留意返廚房開到五點,所以如果想嗌西多士或者其他鹹食/午餐,就唔好太遲嚟啦🕣2️⃣ Tiramisu Latte $50見到好多食評都推薦呢杯!如果大家係叫甜食,建議配搭番一杯咖啡,平衡返個甜味🤣小編本身唔鍾意太苦嘅咖啡,所以呢杯啱啱好!而且佢係用外賣杯,唔驚tiramisu 嘅粉飲到成嘴都係😂🫦如果大家平時飲咖啡飲得多,想試吓其他特別味道嘅,黎呢度就啱啦!除咗Tiramisu之外,cafe仲有好多特別嘅選擇,例如Straweberry cheeseca
Cookie DPT 🍪
#溫書好地方

2️⃣ Tiramisu Latte $50
見到好多食評都推薦呢杯!如果大家係叫甜食,建議配搭番一杯咖啡,平衡返個甜味🤣小編本身唔鍾意太苦嘅咖啡,所以呢杯啱啱好!而且佢係用外賣杯,唔驚tiramisu 嘅粉飲到成嘴都係😂🫦如果大家平時飲咖啡飲得多,想試吓其他特別味道嘅,黎呢度就啱啦!除咗Tiramisu之外,cafe仲有好多特別嘅選擇,例如Straweberry cheesecake latte 🍓🍰 ,同 Boba latte🧋,小編遲啲要回訪再試!🥰🥰🥰

💰~100 pp

✔️不設最低消費
✔️無限時任坐
🤓不設無線網絡
🤓冇插頭
📢噪音指數:中(附近裝修)

🕥 Mon - Sun 9:00 - 21:00
📍48 Cochrane Street L/G, Central
  • Tiramisu  Latte
✨ ℂ𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖 𝔻ℙ𝕋(ू•‧̫•ू⑅)⁡🎀 <𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚝𝚘𝚊𝚜𝚝𝚜 (𝚜𝚊𝚕𝚝𝚎𝚍 𝚌𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎)>𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡衝住蘋果西多來這餐廳不過西多切起泥少了網絡圖片的澎湃驚艷感味道係西多+蘋果批嘅混合體牛油花生醬加蘋果幾夾多士略不夠熱 焦糖蘋果醬多一點會更滿足但當作甜品蠻不錯⁡🎀 <𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕𝚒 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝚊𝚒𝚘𝚕𝚒 𝚙𝚊𝚜𝚝𝚊>𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡意粉整得夠乾身幾好香蒜味幾出微辣好開胃雞扒份量也對得起價錢雞皮脆脆哋忍不住食咗幾啖⁡🎀 <𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 𝚜𝚞𝚙𝚛𝚎𝚖𝚎>𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶⁡本身以為只有雞蛋, 薯餅和煙肉結果加埋熱香餅份量好豐富薯餅一條條薯仔絲口感好好但調味過重 吃一啖已覺得好鹹感覺有點浪費其他食物質素在預期之內正常水準⁡整體評分:😋味道: 7/10💰價錢: 共約$150/ ppl⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*💖 Cookie DPT 📍中環閣麟街48號地舖📞3175 2931⁡⁡ ⁡
✨ ℂ𝕠𝕠𝕜𝕚𝕖 𝔻ℙ𝕋(ू•‧̫•ू⑅)

𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶

雞扒份量也對得起價錢
雞皮脆脆哋忍不住食咗幾啖

🎀 <𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 𝚜𝚞𝚙𝚛𝚎𝚖𝚎>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶

本身以為只有雞蛋, 薯餅和煙肉
結果加埋熱香餅份量好豐富

💖 Cookie DPT
📍中環閣麟街48號地舖
📞3175 2931

2023-05-27 139 浏览
🧡 Cookie DTP📍 中環閣麟街48號地舖------------------------------1️⃣ Garlic Chilli Chicken Spaghetti $98推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞扒煎得很香 有香草味 味道不錯🥰 意大利粉煮得剛剛好 加入了蛋黃醬 還有淡淡的蒜味和辣味 好食😋2️⃣ Salted Caramel Apple French Toast $65推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻吐司煎得十分香脆🤩上面有牛油及少許糖霜 中間夾住了蘋果 酸酸甜甜 有少少玉桂味 味道豐富😍即叫即整 新鮮熱辣 十分美味😋😋3️⃣ Matcha Latte $55推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻普通的抹茶拿鐵 淡淡的抹茶味 可再甜少少沒有什麼特別😆4️⃣ Tiramisu Latte $50推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咖啡味濃郁 咖啡上面有奶油及朱古力粉層次豐富 甜度適中 有驚喜🤩------------------------------食物質素不錯 服務態度佳🥰惟排隊時間較長(大約40分鐘左右)☹️放食物的桌子較細及矮 使用不太方便😆總評味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍
🧡 Cookie DTP

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-05-27 153 浏览
1️⃣Salted Caramel Apple French Toast ($65)雖然外表同茶餐廳嘅西多好似樣,但內裡真係好西式㗎😆另外睇落去有好多糖漿,但食落一啲都唔死甜~同樣西多面有一小塊牛油,牛油溶化咗之後亦都唔會覺得好油膩😋而切開會發現其實西多有3塊麵包組成,但三塊麵包都好薄,因此唔會覺得食咗好多澱粉,相反同蘋果嘅份量配合得剛好🤤咬第一啖,覺得西多外皮好脆,但又有蛋嘅味道。咬第二啖,充滿住軟軟嘅蘋果粒,唔會好甜,係甜甜酸酸嘅感覺,所以唔會食到好膩👍🏻唯一係蘋果西多話係Salted Caramel,但食落一啲都唔鹹, caramel味到唔係好出,但估計係西多面嘅味道。📍總結:-呢間餐廳感覺上係中環鬧市中嘅小綠洲,不過室內位置唔多,唔想等就要坐室外,但夏天就可能比較熱~-店舖其實以Cookie為名,有興趣可以試埋cookie!

雖然外表同茶餐廳嘅西多好似樣,但內裡真係好西式㗎😆

📍總結:
-店舖其實以Cookie為名,有興趣可以試埋cookie!
2023-05-26
2023-05-26 93 浏览
早上同T先生去健步,去到中環海濱IFC, 諗緊去食早餐既野,T先生靈機一觸,諗起CDT Cookie, 早前我地試唔到佢地既食物,依家咁早,佢地又開左門,於是我地滿懷歡喜去試。☺️早上已經有French Toast 供應,點都要試佢既人氣名物嘛😆😆📍Americano - Hot/ Cold味道正常,苦澀與酸之間,帶有少許甘口,唔錯的。📍 Tuna Melted Sandwiches餡:Tuna, onion, celery, Swiss cheese, mozzarella, Mayonnaise 包:Sourdough要用驚為天人去形容,sourdough 剛剛烤好,雖然有點厚,但一咬上口,夠熱,脆得來不會覺得硬,配上已溶化既mozzarella 和tuna, 好夾好好味,令人一口再一口地食;伴碟有薯片和酸瓜,好驚喜,酸瓜可以中和油膩感,同埋配上melted Tuna… 成件事好perfect。我和T先生都好鍾意,讚不絕口必試和會encore 📍French Toast - salted caramel apple貴為必試名物,製作當然需時啦,係即叫即整的。賣相幾好,炸到焦黃色,而且

📍Americano - Hot/ Cold
味道正常,苦澀與酸之間,帶有少許甘口,唔錯的。
Americano

📍 Tuna Melted Sandwiches
包:Sourdough
要用驚為天人去形容
必試和會encore
Tuna  Melted  Sandwiches

貴為必試名物,製作當然需時啦,係即叫即整的。賣相幾好,炸到焦黃色,而且厚身,睇得出內涵豐富。口感上,外脆內嫩,由三塊麵包組成2層蘋果餡,有返咁上下份量,蘋果餡甜度適中,幾好食。
食到咁上下就會膩⋯我和T先生對甜食一般,呢個份量已經炸爆咗我地😅😅 但滿足的😉
French  Toast  -  Salted  Caramel  Apple

店內播放著有節拍的流行歐英歌,而非好典型cafe的純音樂,這裡係幾適合同朋友chill下傾計同埋令人幾放鬆。店內裝潢都幾modern,有點似係簡約時尚風🙄🤔😅

會encore 的

2023-05-26
早餐
Americano
Tuna  Melted  Sandwiches
2023-05-26 62 浏览
//20 05 23 晴天🌞中環 閣麟街Cookie DPT好多男仔都唔明女仔點解會鍾意食甜品???🍨🍪🍮🍭🍬🍩🍰🧁🍦🍧🥧(淨係覺得會肥+唔健康😒)根據非正式統計;食甜品除咗令個人會開心啲之外 亦都可以大大減低對周邊事物唔爽嘅感覺從而有效抑制發脾氣嘅風險😜介紹返一件成功嘅案例:以前有條肥仔👎🏻專喺女人心情沈重想食甜野嘅時候竟然採取強硬手段 直接拖走望住 甜品舖玻璃窗嘅另一半🤯……結果 可想而知 “女” 嘅就當然全程唔爽laaaa🤬🤬🤬基本上當日剩低所有嘅時間 都唔會比呢條肥仔有運行 (瘋狂地雷式陷阱對答)💣💣💣🧨🧨🧨但經過多年嘅悉心栽培後🫶🏻🫶🏻🫶🏻而家只要察覺到另一半有咩風吹草動嗰陣就會主動帶佢去食甜品 幫佢影相打卡📷求生意慾訓練得超高呀🤣~~Peanut Butter HKD$40————————————————————————有手掌咁大嘅厚身美式曲奇每啖都充滿住超香嘅花生+牛油味 口感外脆鬆化,而裏面又帶點軟韌嚼勁中間更會混合咗暖笠笠嘅流心花生餡*如果平時鍾意花生醬味嘅朋友 呢款超推介*Chocolate Chip HKD$40————————————————————————有
20 05 23 晴天🌞
中環 閣麟街
Cookie DPT

好多男仔都唔明女仔點解會鍾意食甜品???
🍨🍪🍮🍭🍬🍩🍰🧁🍦🍧🥧
(淨係覺得會肥+唔健康😒)

根據非正式統計;
甜品除咗令個人會開心啲之外
亦都可以大大減低對周邊事物唔爽嘅感覺
從而有效抑制發脾氣嘅風險😜

介紹返一件成功嘅案例:
以前有條肥仔👎🏻
專喺女人心情沈重想食甜野嘅時候
竟然採取強硬手段 直接拖走望住 甜品舖玻璃窗嘅另一半🤯……
結果 可想而知 “女” 嘅就當然全程唔爽laaaa🤬🤬🤬

但經過多年嘅悉心栽培後🫶🏻🫶🏻🫶🏻
而家只要察覺到另一半有咩風吹草動嗰陣
就會主動帶佢去食甜品 幫佢影相打卡📷
求生意慾訓練得超高呀🤣~~

Peanut Butter HKD$40
有手掌咁大嘅厚身美式曲奇
每啖都充滿住超香嘅花生+牛油味
口感外脆鬆化,而裏面又帶點軟韌嚼勁
中間更會混合咗暖笠笠嘅流心花生餡
*如果平時鍾意花生醬味嘅朋友 呢款超推介*

Chocolate Chip HKD$40
有手掌咁大嘅厚身美式曲奇
每啖都充滿住濃香嘅朱古力+牛油味
口感外脆鬆化,內裏煙韌
中間更會有暖笠笠嘅流心朱古力
但朱古力味比較易漏 適宜配咖啡/茶
或者多個人share食會比較好~~

Americano HKD$35
因為我唔飲咖啡 所以唔識區分
淨係試咗幾啖 覺得味道唔算苦 有少少甘甘地
但Chocolate Chip配Americano出奇地幾夾

2023-05-20
  • Peanut Butter
  • Chocolate Chip
  • Americano
Salted Caramel Apple French Toast ($65)甜蘋果的香甜味以及牛油咸味結合在一起既傑作,非常適合喜歡甜鹹味的人,更加岩本身就好中意食蘋果批既人。蘋果餡料十分飽滿軟淋,西多外層酥脆。因蘋果餡料有一定甜度,不需要額外加糖漿~將。因個人口味唔中意太甜,但同行既螞蟻人表示會Encore! Garlic Chilli Chicken Spaghetti ($98)Main好推薦喱款! 意粉有好濃既大蒜的香味,唔係好食到有辣味。雞肉都有誠意,算係嫩。 Breakfast Supreme with Scrambled Egg ($120)超滿足~ Breakfast Supreme 包括▪️Pancake美式鬆餅配楓糖漿*2▪️Hash brown炸薯絲餅▪️Fried bacon煙肉▪️Scrambled Egg炒蛋 (自選、人氣之選)咁多款最欣賞係佢既Hash brown。同一般薯餅唔同,細細的絲狀令整體口感較鬆脆,口感更加好,吃落比較容易咀嚼到薯仔香。 Brownie ($40)40蚊好大份! 簡單美式經典Brownie,食落比一般食到既更加實淨同香濃的黑巧克力味。如

超滿足~

Breakfast Supreme 包括
▪️Pancake美式鬆餅配楓糖漿*2
▪️Hash brown炸薯絲餅
▪️Fried bacon煙肉
▪️Scrambled Egg炒蛋 (自選、人氣之選)

Brownie ($40)
40蚊好大份! 簡單美式經典Brownie,食落比一般食到既更加實淨同香濃的黑巧克力味。如果口感上軟糯少少會再好食D。

Matcha Latte ($55)
冇杯蓋總係有少少唔習慣,味道上都okay。
Aericano ($35)
味道上okay。
Brownie
Brownie
2023-05-11 196 浏览
一路bookmark左佢地嘅蘋果西多,終於有機會試。餐廳入面座位唔多,但玻璃同埋透明枱櫈營造咗空間感。當時係食lunch時間,menu 上有好多選擇,有甜點cookie, bagel, 西多等,想食正餐都有all day breakfast同意粉等。叫左個泡菜意粉,蘋果西多兩個人share食,飲品就叫咗一杯抹茶latte,一杯mocha。蘋果西多炸得好靚,上面舖滿花生醬同一小塊牛油,切開有兩層焦糖蘋果餡,蘋果粒好清甜、爽脆,同花生醬、牛油同蛋香完美融合,食到lam lam脷。泡菜意粉加左$20雞扒,雞扒有脆皮有驚喜!泡菜就唔辣,係甜甜地果種。意粉有少少al dente口感,好掛汁。兩杯飲品中規中矩。朋友話呢間嘅蘋果西多成為咗佢頭三位。下次一定要黎試cookie!

意粉有少少al dente口感,好掛汁。兩杯飲品中規中矩。

中环斜坡上的Bakery真多,这家位置相对隐蔽一点,在蓝瓶子后面,但人气也丝毫不减,节假日也是要排队的。·主打各种口味曲奇(我还把这家跟Cookie Vission搞混来着),一些风很大的面包甜点也在做。Brunch不知道是什么时候推出的,那天路过看到菜式很丰富,就顺便种了个草。·比较instagramable的工业风装修,几丛绿植穿插在纯白和水泥色的空间中,喜欢弧形的吧台设计,目光越过柜台也能看见后面的烘焙间。·然而味道我还是高估了,只能说不难吃,并且份量一般,整体性价比偏低。后来对比了一下才发现我这份馅料有点少啊,而且其他人的都是搭配脆面包片,我这放了一堆薯片是什么鬼……·【Chicken Avocado Sandwich】它家Brunch中比较清爽的一款,调味不重不淡,但也没多少记忆点。酸种面包口感还不如Fineprint,烘脆了吃着可还行。夹馅主要就牛油果和鸡肉,牛油果加热我始终还是喜欢不起来的,鸡肉虽柔韧但是鸡皮太多了。·【Oatmilk Flat White】饮品跟食物一样,也是什么种类都有,但是咖啡出品毫无惊喜。
2023-04-09
午餐
2023-04-11 2135 浏览
Duckduck又跟住9brothew黎試新野🤣唔知大家有無追開佢既片我就粉絲黎既🥰佢地一話好食果啲都會燒到我😂 🐥 Cookie DPT 🐥 <Salted Caramel Apple French Toast>入面超多蘋果粒粒,食落好似蘋果批🥧西多整得幾好,個包夠軟,外皮邊邊脆脆地,好好食中環地段 呢個價錢 雖然無超大驚喜 但都相當唔錯👍🏻💰$ 65 <Creamy Kimchi Pasta>有泡菜,菇菇s,蒜片等。食落都有泡菜味,意粉Q彈 有咬口 不過唔夠濃,反而幾creamy幾奶😂都係果句中環地段 呢個價錢 相當唔錯💰$67 <Tiramisu Latte>幾得意 latte面會有多層cream,再on top灑層朱古力粉。佢層cream甜甜地☺️一齊飲都幾正💰$50 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 十分推薦!啲野抵食 有相應水準!地方都好啱打卡 幾特別 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5食物質素:🐥🐥🐥🐥/5 性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
Duckduck又跟住9brothew黎試新野🤣
唔知大家有無追開佢既片
我就粉絲黎既🥰
佢地一話好食果啲都會燒到我😂

🐥 Cookie DPT 🐥

中環地段 呢個價錢 雖然無超大驚喜 但都相當唔錯👍🏻
💰$ 65

<Creamy Kimchi Pasta>
有泡菜,菇菇s,蒜片等。食落都有泡菜味,
💰$67

食物質素:🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
  • Tiramisu  latte
  • Salted Caramel Apple French Toast
今次介紹依間曲奇有好多味道選擇,而且經常推出新口味同期間限定口味,見到都流口水🤤曲奇size有手掌咁大,一開盒已經聞到好香。食落外脆內軟,餡料真材實料,甜而不漏,比某地鐵站牌子出色好多!女仔食一件可能用哂一日quota,所以諗揀邊隻味都諗左好耐,不過我覺得好值得啊!實測上年紀人士同要減肥嘅女士都有啲卻步,不過男士同後生女就食得好開心。曲奇每塊四十幾蚊,唔算平,建議好似我前同事咁,份量以office人數一半計算,同時搭多另一間,比同事有兩款散水餅選擇。(❣️注意:曲奇可以獨立包裝❣️)🍠🍪 ᴜʙᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ (𝟙𝟘/𝟙𝟘)咬一啖簡直驚為天人,估唔到香芋同芝士蛋糕兩種味道咁搭,兩種味都食到但唔會太甜或互搶,餡料嘅軟心令曲奇口感上更有層次!🍎🍪 ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)蘋果同肉桂味好出,味道甜得來清新!

🍠🍪 ᴜʙᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ (𝟙𝟘/𝟙𝟘)

🍎🍪 ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
蘋果同肉桂味好出,味道甜得來清新!
2022-07-22
外卖送餐
2023-03-29 1206 浏览
Cookie DPT📍中環閣麟街48號地鋪🥄Salted Caramel Apple French Toast $55熱辣辣的西多士外脆內軟,內裡係滿到瀉的蘋果粒,keep到每啖都有蘋果粒份量十足啊🥄Chicken Avocado $68牛油果加雞肉,脆脆既三文治夾埋超好味,成個口滿瀉仲有條酸瓜都好好食🥄Hot Chocolate $55嘆杯甜到幸福瀉既朱古力做結尾,大滿足總括而言,係一個甜幸福甜既感覺,以前有食佢cookies所以今次冇叫,估唔到其他食物都好出色
📍中環閣麟街48號地鋪

🥄Chicken Avocado $68

🥄Hot Chocolate $55
嘆杯甜到幸福瀉既朱古力做結尾,大滿足

2023-03-27 337 浏览
第一次食呢間餐廳,雖然叫cookie dpt, 但冇食佢哋出名嘅曲奇,因為lunch 時間想食主食,點咗個雞扒意粉同tiramisu latte, 個意粉極咸… 雖然個雞扒幾香,皮脆肉嫩,敗筆係個意粉真係好咸,咸到好口渴,一早叫侍應俾杯水,點知食完成餐飯,飲埋杯咖啡都未到,可能因為冇加一服務費,所以連基本服務都冇,而且個主食等咗8個字先有得食,只見佢不停出外賣,餓到胃痛,今日有啲凍同大風,冇嘢食可以坐門口食住西北風先
2023-03-27
2023-03-27 326 浏览
曲奇一向非我喜歡的食物,但這間主打曲奇咖啡店我就幾想試吓。Cookie DPT 純白的咖啡店,給我簡潔、清新的感覺。餅櫃內放滿各式各樣的曲奇餅,好易令人有選擇困難症。曲奇以外仍有不少選擇Tuna Melt Sandwiches 三文治烘得十分香脆可口,饀料是半溶化的吞拿魚蓉,美味亦相信飽肚。伴碟有肥肥的酸青瓜和烘多士片,幾特別。Cappuccino Nutty 感挺重,柔和的果酸,喝下去很舒服。沒有加一整體環境、食物和咖啡也挺合我口味 。
曲奇一向非我喜歡的食物,但這間
主打曲奇咖啡店我就幾想試吓。

Cookie DPT

純白的咖啡店,給我簡潔、清新的感覺。
餅櫃內放滿各式各樣的曲奇餅,好易令人有選擇困難症。

曲奇以外仍有不少選擇

Tuna Melt Sandwiches

伴碟有肥肥的酸青瓜和烘多士片,幾特別。

Cappuccino

Nutty 感挺重,柔和的果酸,喝下去很舒服。

沒有加一
整體環境、食物和咖啡也挺合我口味 。