2021-02-10 168 浏览
今次嚟到呢間位於長沙灣嘅型格cafe▫️Contrast▪️店名之所以叫Contrast正正係因為呢間店嘅裝修運用嘅黑白對比色調😍店內不但裝飾簡約而用心♥️食物嘅擺盤亦都好靚~鐘意打卡影相嘅話呢間真係必去!呢間小店人氣非常高,通常下午開始就會好多人排隊🤭所以如果想去嘅話最好預早少少啦!已經唔係第一次嚟呢間cafe, 佢嘅黑糖肉桂蘋果窩夫配自家製牛奶雪條係小編嘅最愛🧇🤤店員一送到過嚟已經聞到濃郁撲鼻既香味😋 雪條入口即溶,配上waffle同肉桂蘋果真係絕配🍎 另外佢嘅份量亦都十足💯 肚餓嘅就啱哂🤰🏻竹炭多士方面小編覺得有啲硬,味道亦都唔算特別岀🧐 而Matcha Latte入口順滑🍵 但抹茶味道偏淡 若果可以濃少少就更好啦🤪 🌟 黑糖肉桂蘋果窩夫配自家製牛奶雪條($96)🌟 蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士 ($64)🌟 Matcha Latte ($42)🌟 Americano ($32)味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

🌟 黑糖肉桂蘋果窩夫配自家製牛奶雪條($96)
🌟 蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士 ($64)
🌟 Matcha Latte ($42)
🌟 Americano ($32)

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
黑糖肉桂蘋果窩夫配自家製牛奶雪條
蘑菇忌廉芝士煎蛋竹炭多士
Matcha  Latte
黑糖肉桂蘋果窩夫配自家製牛奶雪條
2021-02-07 243 浏览
星期日男朋友朝早返工,殊不知好早就放工,我提議趁早去我想食好耐既Contrast排隊食lunch啦。就黎12:00開始排,排左半個鐘有位,我地叫左三樣野食,免收加一。辣番茄菠菜苗扁意粉呢個係男朋友叫既,佢非常滿意,話接近滿分,扣左係如果菠菜苗份量多啲就好啦。佢話調味好好,辣辣地而且番茄味好真,無乜缺點。雞蛋布甸配 House Espresso 我就梗係負責甜品類啦。雞蛋布甸我俾滿分,無野可以挑剔,入口綿滑,賣相又靚,超正。Contrast竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條窩夫煙煙韌韌,份量十足,但相比前兩樣就比較冇特別,但都好食。
2021-02-07
午餐
Contrast竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條
黑色主調既人氣cafe🖤好多款野食都係黑色🤣好彩朋友早少少到 我去到岩岩有位 平日12:30pm後去就要排隊等位🙈食物質素還好啦未去到好驚艷🤔🖤竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條🍨 $96黑色既waffle好重糯米味 如果唔中意糯米味既可能會覺得佢陣味好raw (me🤣)比平時waffle煙韌少少😬主要味道來自raspberry醬同重奶香既cream~ 牛奶雪條冇咩特別🙈🦑墨魚汁扁意粉拌蟹籽🍝 $78食到成嘴黑晒😂蒜味重 墨魚偏硬難咬開 expected既味🙈唔算太中我個人口味

竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條

🖤竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條🍨 $96

墨魚汁扁意粉拌蟹籽
🦑墨魚汁扁意粉拌蟹籽🍝 $78
2021-02-02 150 浏览
有一班熱愛飲啡嘅姊妹,推介嚟呢度飲杯啡聚個會。鍾意呢度嘅裝裝修🏠感覺可以喺呢度過一個好休閒嘅下午10月第一次嚟嘅時候,係二點左右。被安排坐喺收銀處隔離嘅位置。店員工作比較繁忙會出出入入捧餐收碟,而其他客人嘅聲線都比較興奮高昂,加上餐具們美妙的聲音,奏起咗一個非常熱鬧嘅樂章,令視覺同聽覺非常違和😆感覺唔係太舒適,令神經非常之緊張😵佢哋嘆杯啡,我就飲杯茶。我嗰杯真係好普通嘅一杯花茶,冇咩特別。飲完手上的一杯就決定轉場,高分貝令耳朵流產了。🙉幾個星期後,咁啱喺附近工作,方飯時間,同一班姊妹表示要再嚟,證明呢度嘅啡真係吸引到佢哋,可惜我完全唔飲啡評價唔到。今次被安排坐喺最入的大枱,舒服好多,場面冇出面咁熱鬧。佢哋分別叫咗「黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士」、「牛肉漢堡配牛油果」同埋「鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉」,姊妹們表示好好味👍🏼而我就同另外一個朋友share一份「Contrast竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條」。好有驚喜,熱辣辣嘅窩夫外脆內軟,中間嘅麻糬非常煙韌。自家製牛奶雪條奶味夠濃夠香,Whipped Cream 同埋whip鮮忌廉都俾埋,同一時間可以享受曬三種唔同形態嘅cream🤩但啲cream真係
有一班熱愛飲啡嘅姊妹,推介嚟呢度飲杯啡聚個會。
鍾意呢度嘅裝裝修🏠感覺可以喺呢度過一個好休閒嘅下午

感覺唔係太舒適,令神經非常之緊張😵
Tea-Rose

飲完手上的一杯就決定轉場,高分貝令耳朵流產了。🙉

今次被安排坐喺最入的大枱,舒服好多,場面冇出面咁熱鬧。

但啲cream真係有啲都冇辦法食得晒🤪
最後加上酸微微嘅紅莓醬、新鮮士多啤梨紅桑子同少少士多啤梨乾,中和返忌廉嘅油膩感。正!
  • 鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉
  • 牛肉漢堡配牛油果角
  • 黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士
2021-02-02 180 浏览
一間好有FEEL嘅CORNER CAFE不自覺地放空咁坐係窗邊望住人來人往嘅馬路呢下係咪就叫寫意人生定係...頹廢慢活🔖 雞蛋布甸配House Espresso唔知有無人同小編一樣都係鍾意搖下個布甸睇住佢震震下 覺得好可愛 勁治癒🙈味道方面 雞蛋滑捋捋 入口即融而焦糖嘅甜味啱啱好比Espresso嘅苦甘中和成件事恰到好處正!🔖 咖啡巴斯克芝士蛋糕濃濃芝士淡淡啡香嘅硬硬哋芝士蛋糕每啖加小小淡忌廉一齊食有助消除膩口嘅感覺😗但相比之下小編比較喜歡雞蛋布甸~
一間好有FEEL嘅CORNER CAFE

正!

🔖 咖啡巴斯克芝士蛋糕
濃濃芝士淡淡啡香嘅硬硬哋芝士蛋糕
每啖加小小淡忌廉一齊食有助消除膩口嘅感覺😗
但相比之下小編比較喜歡雞蛋布甸~
雞蛋布甸配House Espresso
咖啡巴斯克芝士蛋糕
大排長龍長沙灣cafe💁🏻‍♀️好岩weekend 去chill 1 chill🤤環境服務都係一流👍幾適合打卡 不過就預左要排隊啦今次就叫左佢signature 既甜品同咖啡💁🏻‍♀️.🎈Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條($96)老實講呢個價錢真係唔算平 但勝在份量都可以👍有4大塊waffles 水果包括raspberry strawberry 仲有cream+士多啤梨乾同牛奶雪條🤤首先個waffle既 texture 都可以 外脆內煙韌唔同普通waffle入面係軟淋🤭但係就稍微欠缺左少少香味其實waffle上面都有少少果醬 酸酸甜甜咁 不過就太少啦所以食起上嚟成個waffle冇乜味🥲Cream比牛奶雪條甜 可能雪條本來味道較淡 所以食完cream之後雪條完全冇味😂😂幾特別唔算難食 但應該只會試一次🥲評分: 6.5/10.🎈Latte ($38)係個咁chill既環境下就適合叫一杯咖啡慢慢嘆💁🏻‍♀️咖啡香味不錯 都幾好飲😋評分: 7.5/10.🎈整體而言見到其他人叫左意粉個啲外觀都唔錯 下次會再黎試正餐類🤤雖然佢甜品比較出名 但應該下次唔會再叫了🤭整體環境係幾舒服既 同埋呢到

環境服務都係一流👍幾適合打卡 不過就預左要排隊啦
今次就叫左佢signature 既甜品同咖啡💁🏻‍♀️

🎈Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條($96)
老實講呢個價錢真係唔算平 但勝在份量都可以👍
首先個waffle既 texture 都可以 外脆內煙韌
唔同普通waffle入面係軟淋🤭但係就稍微欠缺左少少香味
其實waffle上面都有少少果醬 酸酸甜甜咁
不過就太少啦所以食起上嚟成個waffle冇乜味🥲
幾特別唔算難食 但應該只會試一次🥲
評分: 6.5/10

🎈Latte ($38)
係個咁chill既環境下就適合叫一杯咖啡慢慢嘆💁🏻‍♀️
咖啡香味不錯 都幾好飲😋
評分: 7.5/10
🎈整體而言
見到其他人叫左意粉個啲外觀都唔錯 下次會再黎試正餐類🤤
雖然佢甜品比較出名 但應該下次唔會再叫了🤭
整體環境係幾舒服既 同埋呢到係半自助式 需要自己出去落單💁🏻‍♀️
評分: 7/10
  • Latte
2021-02-01 67 浏览
Contrast 🖤🤍黑白型格工業風cafe 閒日都出現人龍 如果要去記得預留時間排隊👣-雞蛋布甸配house espresso(💰58)嚟到一定要試cafe嘅signature甜品🍮布甸好香滑而且蛋味好濃 配埋焦糖同吉士醬 食前再將濃縮咖啡淋上布甸上 espresso嘅苦澀啱啱好中和返布甸嘅甜味 ☕️咖啡依照個人口味加入 但因偏苦所以建議逐少逐少加入(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.黑芝麻乳酪芝士蛋糕(💰42)底層原來係黑芝麻味嘅乳酪 一開始以為會唔夾但芝麻味十分香濃 配埋口感幼滑嘅芝士蛋糕 酸酸甜甜好唔錯🤤整體來講做到甜而不膩 令人眼前一亮🍰(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.❁please support + like + share❁IG/FB: Foologerhk
Contrast 🖤🤍
雞蛋布甸配house espresso(💰58)
嚟到一定要試cafe嘅signature甜品🍮
咖啡依照個人口味加入 但因偏苦所以建議逐少逐少加入
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
雞蛋布甸配house  espresso

黑芝麻乳酪芝士蛋糕(💰42)
整體來講做到甜而不膩 令人眼前一亮🍰
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
IG/FB: Foologerhk
雞蛋布甸配house  espresso
2021-01-31 73 浏览
位於長沙灣的打卡cafe,文青風,不會擠迫,環境坐得幾舒服的,但限時70分鐘,略嫌趕。整體,舒服,可一試。#iamnotafoodie_寵物友善餐廳𝙲𝚘𝚗𝚝𝚛𝚊𝚜𝚝竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $𝟿𝟼窩夫煙煙韌韌,配上雜莓醬和cream,酸酸甜甜,幾好食的。但聲稱的自家製牛奶雪條似只是把普通cream 雪凍了。但整體,不錯吃的。黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士 $𝟼𝟺定價很高的普通炒蛋多士,多士是煙韌type的,少蟹味,少黑松露味。味道正常,但不推 - 貴。𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟹𝟾𝚅𝚊𝚕𝚛𝚑𝚘𝚗𝚊 𝚌𝚘𝚌𝚘 $𝟺𝟸濃郁朱古力味,但如果凍了,朋友認為有點苦,喜歡黑朱古力的我,喜歡。
整體,舒服,可一試。

#iamnotafoodie_寵物友善餐廳

𝙲𝚘𝚗𝚝𝚛𝚊𝚜𝚝竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $𝟿𝟼
但整體,不錯吃的。

黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士 $𝟼𝟺
味道正常,但不推 - 貴。

𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟹𝟾

𝚅𝚊𝚕𝚛𝚑𝚘𝚗𝚊 𝚌𝚘𝚌𝚘 $𝟺𝟸

2021-01-31 50 浏览
自從深水埗黃竹街、大南街一帶近日成為文青 café 聚集處後,長沙灣都開始有好多café 進駐。為咗打咭為咗杯靚咖啡,大家一早就排隊等食。溫馨提示,呢度係可以帶毛孩入去,當然大家做主人嘅要都好好管教自己嘅毛孩,唔好亂咁大小便,如果大型嘅狗隻記得要攞口罩啦!安全起見啫!農曆新年將至,依家都有賣曲奇禮盒裝,唔好以為塊曲奇好細,真係成個拳頭咁大呀!而且靚仔哥哥話禮盒裝係會有多兩塊特別版嘅金箔曲奇喺入邊,不過要注意因為新鮮正所以保質期只有5日嘅啫。今日1130到達時都已經得返最後一張枱,用餐60分鐘,所以入場前就做好準備睇定要食咩!由於呢間café採用半開放式嘅設計,採光度好高,如果想望住靚仔咖啡師製作咖啡,就記得坐正喺吧台喇!呢到食物選擇唔多,就只有十幾種,但已經包攬晒有輕食、麵類、甜品及咖啡。 價錢唔算貴,而且味道好食過旺角嗰啲樓上鋪囉!黑松露蟹肉竹炭多士,黑松露及蟹肉都幾多,雞蛋夠滑。鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉,Creamy好飽肚。不過好怕啲雞肉煮到好似減肥餐啲雞胸咁『鞋』如果係改用雞絲,配搭一下什菌,應該會更好!雞蛋布甸配House espresso,呢款係呢間舖頭兩大熱賣甜品之一,基本上

黑松露蟹肉竹炭多士,黑松露及蟹肉都幾多,雞蛋夠滑。

雞蛋布甸配House espresso,呢款係呢間舖頭兩大熱賣甜品之一,基本上每一枱客都總有一款甜品。雞蛋布甸入口順滑,配上熱辣辣嘅espresso,正!

補返一張大合照

我鍾意呢間Cafe有個書架!對於鍾意睇書嘅人來講,可以一邊坐低飲住杯咖啡,慢慢睇住自己有興趣嘅書係一件好開心嘅事。不過就喺香港啲Cafe來講好似有啲困難,因為用餐時間只係得60分鐘,基本上食完野同朋友講兩句已經夠鐘。

我對書架上面有幾本紅茶嘅書好有興趣,圖解第一次品紅茶就上手、紅茶之國及紅茶大事典都好有興趣。但由於冇時間可以喺呢度睇,唯有自己出去再買喇!

2021-01-27 68 浏览
👍💛 ⭐️Contrast (長沙灣) ⭐️💛👍疫情期間繼續幫襯💛良心認證小店💁🏻‍♀️ 小妹好喜歡呢間餐廳嘅命名、主題、裝修,因為都係回應緊2019年6月12號到而家嘅社會情況—— 黑白是良知。呢間餐廳好多人幫襯,大家要預d時間排隊呀!💛⭐️ Beef Burger With Avocado Wedges ($102)⭐️小妹同朋友見到好多人係餐廳都叫呢個食,我哋都唔執輸嗌返一個試吓!牛肉漢堡賣相相當靚,配料加埋個包好高,牛肉多肉汁,正!炸牛油果非常得意,好好味,大家不妨一試😋⭐️ House Blend Affogato Pudding ($58)⭐️布甸超級超級好味!👅👅👅非常非常推薦!😍😍😍布甸蛋味好濃,質感好滑🤤有焦糖喺頂嘅布甸加埋香濃嘅espresso 落去,口感層次都好豐富,好好味!🤗⭐️ Cinnamon Apple Waffle with ice lolly ($96)⭐️自家製牛奶雪條配蘋果窩夫,非常大份😆窩夫即叫即整大概等20分鐘就有得食,窩夫沒有特別的味道,所以而加上自家製嘅雪條同埋玉桂味既蘋果味道就剛剛好!🕋環境指數:9/10裝修好文青,好靚😋美味指數:9/10超級好食!👩🏻‍
👍💛 ⭐️Contrast (長沙灣) ⭐️💛👍

🕋環境指數:9/10
裝修好文青,好靚

😋美味指數:9/10
超級好食!

👩🏻‍🌾服務指數:8/10
不錯

🤑抵食指數:9/10
份量十足,味道好好!

🙋🏻‍♀️推介指數:9/10
推介呀!食物好味價錢唔貴❤️💛

📍地址:長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
一間IG人氣好高嘅餐廳!weekend ~1:45pm大約等45分鐘才有位, 用餐時間70mins~✨Houseblend affogato pudding 雞蛋布甸配 House Espresso 💰58💫評分: 8.2/10📝cream係面視覺勁靚, 入口好滑, 將Espresso倒埋微甜帶苦, 蛋香超濃同好彈✨糯米窩夫配自家製牛奶雪條 💰96💫評分: 8/10📝小小mochi expect 脆d, 上面有雜莓醬好開胃👍🏻牛奶雪條似係cream唔會溶🤣✨鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉 💰82💫評分: 7/10📝烤雞唔夠嫩🥲想試墨魚汁扁意粉伴蟹籽不過嗰日無得叫🥲✨牛肉漢堡配牛油果角💰102💫評分: 7.5/10📝牛肉煎得幾香, 炸牛油果角好新穎🥑幾cute🤣ℂ𝕠𝕟𝕥𝕣𝕒𝕤𝕥📍長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖(長沙灣🚇 C2出口行6分鐘就到)💫評分: 7.9/10💬staff好好人 & 甜品有水準🍮😋不過就真係要等吓位🤣#contrast #長沙灣黃店 #cswcafe #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #長沙灣美食 #香港美食 #黃店cafe #黃cafe

💫評分: 8.2/10

📝烤雞唔夠嫩🥲想試墨魚汁扁意粉伴蟹籽不過嗰日無得叫🥲
鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉

✨牛肉漢堡配牛油果角💰102
💫評分: 7.5/10
📝牛肉煎得幾香, 炸牛油果角好新穎🥑幾cute🤣

ℂ𝕠𝕟𝕥𝕣𝕒𝕤𝕥
📍長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
(長沙灣🚇 C2出口行6分鐘就到)

💫評分: 7.9/10
💬staff好好人 & 甜品有水準🍮😋不過就真係要等吓位🤣

#contrast #長沙灣黃店 #cswcafe #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #長沙灣美食 #香港美食 #黃店cafe #黃cafe #cafehopping #cafe #cafe黃店 #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #hongkongcafes #cafehopping #cafehoppinghk#followforfollow #foodieblog
Houseblend affogato pudding
糯米窩夫配自家製牛奶雪條
#double👧🏽👧🏻吃在長沙灣【黑白配⚫️⚪️人氣Cafe☕️】..#🥭👧🏻呢間人氣咖啡店走簡約風格 以黑白為主題👀(冇記錯係有用餐時限的🙈)食物款式唔算多 比較多人推介佢哋嘅甜品💛-▪️Contrast糯米竹炭窩夫🧇配自家製牛奶雪條($96)呢個竹炭窩夫👧🏻覺得幾特別(個名🤣) 但食落就冇乜味🙈 牛奶雪條🥛味道似雪硬咗嘅甜忌廉 奶味幾重幾香😋不過比較易溶 伴碟嘅士多啤梨同紅莓都幾開胃~個雪條加埋中間啲whipped cream同杯仔入面嘅鮮忌廉 好似食緊三種唔同形態嘅忌廉咁🤣▪️墨魚汁扁意粉伴蟹籽🦑🍝($78)呢款意粉唔算好多配料 得魷魚圈同草菇 魷魚有啲難咬🤧上面加咗一嚿嚿白色嘅芝士同蟹籽 不過芝士感覺有啲唔太夾😂▪️Mocha☕️($42)Mocha嘅拉花幾靚幾優雅💕(雖然唔太睇得出係咩🤣)系列 ...
#double👧🏽👧🏻吃在長沙灣

【黑白配⚫️⚪️人氣Cafe☕️】

#🥭👧🏻

▪️墨魚汁扁意粉伴蟹籽🦑🍝($78)

▪️Mocha☕️($42)

Mocha嘅拉花幾靚幾優雅💕(雖然唔太睇得出係咩🤣)
系列
2021-01-18 131 浏览
Cafe 採用落地玻璃設計,小編當日坐正吧枱,可以望住咖啡師沖咖啡 ☕️ 見到佢哋每杯咖啡拉花都好用心,聞住咖啡香食 cake 特別有風味 🥰咖啡巴斯克芝士蛋糕($42)比想像中細舊,但整體蛋糕質感好 Creamy 🍰 唔會太過實正,芝士打得好滑,入口有淡淡咖啡香 ✨ 如果份量多啲就好啦!黑芝麻乳酪芝士蛋糕 ($42)黑芝麻同乳酪味啱啱好一半半,互相唔會搶咗對方風頭 😛 芝士蛋糕同樣好幼滑,唔會食到一粒粒,不過都係嗰句 😣 太細舊唔過癮呀!!

咖啡巴斯克芝士蛋糕

咖啡巴斯克芝士蛋糕($42)
黑芝麻乳酪芝士蛋糕

黑芝麻乳酪芝士蛋糕 ($42)
Latte
2021-01-17 142 浏览
食物裝修都勁吸睛既cafe,環境闊落大大塊落地玻璃望街,以黑白色為主調,野食同咖啡都有水準值得一試.打卡影相最靚既雞蛋布丁都唔係得個睇字,口感勁綿密creamy蛋香味重,加埋house espresso食,先有咖啡後有焦糖香,賣相好睇之餘仲好好食;另外burger都幾有驚喜,呢個價錢已經包埋沙律菜同炸牛油果角,漢堡本身都厚肉多汁仲有大大塊啡菇,牛油果個食過真係返唔到轉頭,外脆內軟仲入口即融,完全冇諗過炸牛油果係咁有驚喜!.整體黎講真係值得回頭既cafe,咁既價錢咁既食物質素,美中不足係排隊要耐少少~
2021-01-17 85 浏览
今日帶著毛仔行鷹巢山,行完落到蘇屋邨,random 就搵左呢間黃店coffee shop,又要dog-friendly既歇腳。主人不行了!要坐底差差電。呢間coffee shop 位於福榮街和長華街十字路轉角位。位置和文青區大南街都有一段距離。店內空間寬敞,還有一些展覽進行中,但由於帶著毛仔,就需要坐在近門口的bar枱位置。時間有點尷尬,不是下午茶時段,但又未去到吃晚飯時候,於是我們只點了一份招牌甜品。Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $96Glutinous rice waffle with ice lolly這個甜品好surprise,份量超級大,兩人吃會有一點飽肚,四塊quarter waffle 好厚身,雖然竹炭用係食物上就通常只有視覺上的衝擊,味道都真的不太吃到竹炭味。但waffle 的texture 是我很喜歡的,外脆內裡厚實。還很有心思地加左mochi入去waffle 入面,每一啖都很chewy,waffle 紋很突出,更夠足夠卡住果醬。再加上一口cream,十分有層次,酸酸甜甜。通常waffle 會跟雪糕,但這裡跟上的是一條homemade 牛奶雪條。因為

Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條

Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條 $96

紋很突出,更夠足夠卡住果醬。再加上一口cream,十分有層次,酸酸甜甜。通常waffle 會跟雪糕,但這裡跟上的是一條homemade 牛奶雪條。因為本身已有忌廉,若再配上雪糕可能會有一點膩,配上牛奶雪條會更為適合,不過它的牛奶味不是太重。吃waffle 最怕甜點師吝嗇,結果吃下去裡面就是一陣風,但這個waffle 好滿足,價錢恰當。

店員對寵物都好友善,毛仔都舒服到要躺下休息。
random 下都pick 到好東西,讚!
Contrast 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條