2021-03-10 390 浏览
開頭諗住淨係一間簡簡單單嘅西餐,點知超級有驚喜!價錢唔係好平,但係覺得性價比好高!首先,佢裝修完成後,個環境非常之休閒舒服😌座位坐得好寬敞,唔會好迫!傾計有私隱度!另外好多貼心嘅地方包括有自助梳打水同埋stilled water💦 自己選擇!單單有梳打水呢樣嘢已經比好多一般餐廳做得更好💓另外估唔到有咁多款特式咖啡!唔係普通西餐廳只係提供咖啡奶茶,係一入門口已經有非常之專業嘅咖啡吧,選擇超過20款,連咖啡豆都可以揀!分別有哥倫比亞同埋意大利嘅咖啡豆選擇,仲有解釋唔同咖啡豆有乜嘢特別🙈野飲係menu所有嘅成份寫得一清二楚,奶仲可以轉燕麥奶、杏仁奶等等植物奶,啱晒想素食嘅人,真係非常之貼心!我選擇左意式咖啡蛋糕奶昔,超級好味,佢咖啡味expresso好濃, 奶同上面cream好滑身, tiramisu 好似食緊甜品咁!除咗一般嘅忌廉之外,上面仲灑上烘焙咖啡豆,偏苦回甘嘅味道,口感脆卜卜,成杯嘢好有層次好有驚喜!我等我朋友嘅時候已經瞬間飲曬🤣飲左啖朋友嘅 chocolate coffee ( tiramisu) , 佢個杯無cream , 所以咖啡味會更濃郁,朱古力同咖啡大約55比,比較岩平

我等我朋友嘅時候已經瞬間飲曬🤣
意式咖啡蛋糕奶昔

飲左啖朋友嘅 chocolate coffee ( tiramisu) , 佢個杯無cream , 所以咖啡味會更濃郁,朱古力同咖啡大約55比,比較岩平時飲唔到純齊啡口味嘅朋友 💓
Chocolate  coffee

前菜叫左軟殼蟹牛油果漢堡!我覺得配搭好特別,西餐好少有,係功夫菜 !上面鋪咗牛油果🥑滑身香濃,牛油果獨特嘅油潤感好好味 😋中間夾咗蟹肉醬,蟹肉鮮甜,略為咸香,一絲絲份量毫不吝嗇,亦都唔會比牛油果同芒果搶味,係好清爽嘅前菜😋個底就係芒果🥭從來未食過呢三樣野嘅配搭,酸酸甜甜,令牛油果唔會膩身,比例啱啱好!
軟殼蟹牛油果漢堡

主菜叫左煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉扁意大利麵 !口味同一般西餐非常之唔同, fusion左中式花椒,因為加咗花椒麵幾辣,如果唔食得辣呢一個都未必啱啦。就係因為佢有少少麻辣,所以同煙肉同臘肉豬腸非常之夾,好惹味,但又有忌廉中和返,好和諧嘅味道。意大利粉係我鍾意食嘅口感,偏有彈性,唔會好似天使面咁諗,麵條嘅粗幼闊度啱啱好,忌廉汁唔會水汪汪,好掛面!整體超入味偏重口味,一定要再撈好佢嘅伴菜喔,咁樣就唔會太重口味啦!下次都好想再叫呢一個,係全餐最出色嘅嘢食啊!
煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉扁意粉

另外呢一間餐廳佢都有素食自選,所以就叫咗個吉列新豬扒,減輕下平時食太多肉嘅負擔~素豬扒十分之大,size大過我手板!素肉唔會話太假,口感都月幾似豬肉,當然油香就唔夠真豬肉香🙈但素豬扒來講已經好接近,炸得唔會油膩,香脆鬆化!側邊拌碟嘅係紅蘿蔔沙律🥗酸酸地好開胃,仲有薯條🍟伴碟😋好值得一讚嘅係佢沙律,無論係意粉嘅伴碟、牛油果前菜嘅伴碟、定係豬扒嘅伴碟,款款沙律都唔同味,好有心機!
吉列新豬肉排

呢間好近觀塘地鐵站,會再過來食,希望下次多啲人食,咁就可以叫埋佢pizza 啦!

意式咖啡蛋糕奶昔
Chocolate  coffee
煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉扁意粉
吉列新豬肉排
2021-03-10 195 浏览
夜晚堂食終於開返喇,可以同朋友係觀塘放工一齊食埋晚餐先!今次就一於試下呢間新開業的餐廳,佢位置就係觀塘工業區果邊,所以都近寫字樓幾方便。呢度裝修都幾靚,有啲枱仲有usb插頭俾食客差電話添,設計真係幾周到!一黎首先叫左杯曲奇杏仁奶昔$45先,感覺甜得黎唔會太漏,而且都幾大杯,飲完都唔會覺得好滯!朋友就叫左杯冰磚偽鴛鴦$45,一飲發現原來係tiramisu朱古力咖啡黎,杯野充滿tiramisu味所以岩哂鐘意tiramisu既佢喇!小食係鮮帶子虎蝦薄片配柚子汁$138,味道酸酸甜甜都幾開胃,而且有啲似日式同泰式既fusion菜,感覺都好清新啊!然後點左個名叫未來漢堡$118試試,原來係素菜漢堡黎既。中間塊肉既味道同質感真係做到好似真肉咁,所以就算唔係素食人士都唔怕唔夠味,而且配菜酸酸地都幾開胃!薯條都好好食最後點左個明太子甜蝦意粉$138,我本身都好鐘意食明太子,見到佢成碟意粉都沾滿哂明太子忌廉醬令到我食指大動,另外甜蝦都幾大條啖啖肉,兩樣野夾埋一個字,正啊!值得一提既係佢有個自助加水區,除左有清水之外仲有有氣水俾你揀,而且有氣水仲係免費任斟添!

• 曲奇杏仁奶昔
  • 明太子甜蝦意粉
2021-03-08 235 浏览
Comfy by Chef's Stage Kitchen地址: 觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖食過返尋味指數:8/10______________________________觀塘新開高質Cafe東廣場日日都行,有日見呢間新開cafe好impressed!裝修拎黎打卡超正🤪平日收工都見full house個日難得無咩人排,即刻衝左入去先❗呢間cafe主打fusion 菜同埋有新豬肉食😆煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁幼意粉($98) 坦白講呢個配搭起初我唔敢試,但朋友不嬲鍾意試奇怪野😂上到黎係一碟有四川風味既Carbonara 聽落怪怪地!但食落一D都唔怪仲好好食佢既醬係super creamy🤩而且唔會因為有花椒就食唔到奶香味Fusion 得好成功💁🏻‍♀️吉列新豬肉排($148) 朋友係好鍾意食新豬肉既人😂吉列新豬排真係第一次食,食落真係好似真既豬肉,而且同醬元搭得好好😆芝士茄汁焗素肉丸($68)開頭以為淨係素肉丸,原來個底仲有D菜😋素肉丸如果就咁食係食唔出同真肉分別,但細心妹耐D會食得出係有豆味🤪但成個配搭好鬼好食😂成間舖頭食既野都無伏,而且係好有驚喜,下次收工會再食
Comfy by Chef's Stage Kitchen
地址: 觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖
食過返尋味指數:8/10
觀塘新開高質Cafe
東廣場日日都行,有日見呢間新開cafe
好impressed!
裝修拎黎打卡超正🤪
呢間cafe主打fusion 菜同埋有新豬肉食😆
煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁幼意粉($98)
坦白講呢個配搭起初我唔敢試,但朋友不嬲鍾意試奇怪野😂
上到黎係一碟有四川風味既Carbonara
聽落怪怪地!但食落一D都唔怪仲好好食
Fusion 得好成功💁🏻‍♀️

吉列新豬肉排($148)
朋友係好鍾意食新豬肉既人😂

芝士茄汁焗素肉丸($68)
開頭以為淨係素肉丸,原來個底仲有D菜😋

成間舖頭食既野都無伏,而且係好有驚喜,下次收工會再食之餘,會想試埋其他菜式!
2021-03-05 276 浏览
由於疫情已經很久沒有出外吃飯,平時我都係chef stage kitchen 常客,佢地進軍觀塘走文青路線餐廳剛剛開業,剛巧限聚令可以四人一枱,當然要去試吓, 餐牌和以往店舖有所不同,非常驚喜係有多種素食選擇,就連甜品也是素芝士餅,而且擺碟美美絕對係打卡之選。人氣之選,芒果蟹肉牛油果沙津,一來到當然係相機食先,加上食用花點綴真係非常吸睛,味道清新,牛油果加上蟹肉這個配搭非常清新,適合唔太鐘意食肉的我.朋友是素食人士,他點了吉列新豬肉扒,我也試了一口,真係有D似豬扒口感還脆脆的,但當然冇真豬扒咁厚身,加上個醬汁酸酸地,非常醒胃,如果喜歡香口野這個也是不錯的選擇,我見他們還有未來漢堡和黑松露雜菌薄餅和意大利飯,看來素食人士也有不少選擇.另外我們還點了雙層安格斯牛肉漢堡,同以往一樣Keep到水準,但是這邊漢堡包但其他分店不一樣,像餐包比較軟身,本人都係比較喜歡元朗店的硬身包包那種,薯條也有不同,比較幼身一點,但非常有薯仔味吸非常香脆,如果多一點就更好.飲品方面店員推介烏龍茶,我點了玫瑰西柚烏龍茶,真係又要影相原來好有心思上面望下去係一個心形,見到都開心,味道又淸新. 下次要試雜果烏龍茶因為我

飲品方面店員推介烏龍茶,我點了玫瑰西柚烏龍茶,真係又要影相原來好有心思上面望下去係一個心形,見到都開心,味道又淸新. 下次要試雜果烏龍茶因為我見隔離個枱個柸又有好多新鮮生果,仲有支乾花影相一流!其他朋友叫咖啡或茶我就唔多講.

甜品order左個素食芝蛋糕和雜果乳酪,新鮮乳酪生果都算多種類,全部都是新鮮生果,非常好(我最怕食罐頭雜果),之前未食過素食芝士餅,估唔到無論味道同質感同平時芝士餅都好似,但味道可能比正常芝士餅比較淡一點,加埋旁邊的醬就剛好,唔怕好漏.

整體食物質素好好,顏值打卡一流,值得一讚門口長枱又插蘇/usb位,非常細心,唔怕影相打卡搞到電話/電腦冇曬電,但大家記得要帶埋條線去.
2021-02-27
2021-03-05 194 浏览
東廣場這間新開的Comfy by Chef’s Stage, 裝修簡潔,水吧和收錢前有小盆栽點綴。座位闊落,坐落感覺清靜悠閑,絕對係傾計聚腳的好地方。店員殷勤有禮,介紹餐牌食物,其中有素食元素食物,我哋就order咗個芝士茄汁焗素肉丸,茄汁味道唔太酸又唔太甜,內里伴着素肉丸,茄子🍆,南瓜🎃和芝士的香味,味道剛剛好,食落開胃,真係汁都撈埋😋煙肉及意大利豬肉腸花椒忌廉汁幼意粉🍝講起花椒就會聯想到八角😅,配搭意粉感覺好新奇,越食越辣,偶爾咬到花椒,嘴裏麻痹片刻。值得推介如嗜辣的朋友。慢煮手撕豬肉燒烤醬簿餅,醬汁份量剛剛好,pizza食落唔會乾憎憎,裡面還有少許菠蘿🍍,感覺好fresh.飲品都有好多選擇,一杯凍紫薯鮮奶和蜂蜜水果台灣阿里山金萱烏龍茶,單看賣相已經夠吸引,水吧哥哥功不可沒!

同朋友食完個LUNCH,就去左附近嘅一間餐廳 — Comfy by Chef's Stage,位於東廣場地下果層,坐低飲杯野,繼續傾計~餐廳嘅裝潢簡約,淺木色為主色調,雲石質感枱面,實在好igable!紫薯熱鮮奶 $38我同朋友分別叫左兩杯野飲,我叫左一杯紫薯熱鮮奶。淨係睇相果陣已經好吸引,隻紫色!上到枱面果刻真係心花怒放,佢成個LOOK係同張相一模一樣,無論係淡淡嘅紫色定係佢上面朵花,好靚~同時間,佢仲要係好好飲,紫薯味道好出,唔會過甜,鮮奶好滑好香,飲到底仲有少少紫薯蓉,一飲而盡好滿足LA凍薄荷朱古力 $39朋友叫左杯凍薄荷朱古力,雖然我無試味,但係佢個LOOK都係同張相差不多一樣,真係要讚一讚呢種對食物賣相有要求嘅用心!總結,Comfy by Chef's Stage餐廳嘅空間同埋坐位之間都好闊落,坐得舒服,下午時間唔算多人,黎坐低同朋友寧靜咁傾下計,享受一個下午,實屬不錯嘅選擇!

紫薯熱鮮奶 $38

凍薄荷朱古力 $39

凍薄荷朱古力

凍薄荷朱古力

2021-03-02 93 浏览
觀塘區最近開左間新餐廳,經過見到環境幾靚舒服就決定入去試試佢!🥸如果你細心啲睇,你會發現呢度嘅食物有好多都係適合素食者食用🍀 而且嘢飲方面風格都係偏向清新啲嘅,有鮮果汁🍑🥝🍓呀,🌼花茶咁咁我就嗌左個素食者都可以食用嘅炸烤菇黎試試,睇下係咪純粹gimmick 🧐 結果!都幾驚喜,食落好香嘅菇味,配埋個凍嘅松露蛋黃醬,好夾🤩 而且佢啲粉唔會好厚一舊舊,呢點都值得一讚,相信其他素食食物都會有類似水準😬推介各位鐘意素食嘅人士一試👍🏻試完素食小食,就到主菜,分別係軟殼蟹意粉同豬肉pizza🤪 呢度嘅係用幼意粉🤔但食落去都會有正常意粉嘅口感。佢嘅炸軟殼蟹都做得好出色,食落有汁👍🏻👅pizza最驚喜嘅係佢豬肉味好突出🐷 因為好多pizza都會比啲醬汁味蓋過原本食材嘅味 就咁食嘅食多啲會覺得有啲heavy,但係食埋啲火箭菜就啱啱好中和返!😬飲品就嗌左紫薯鮮奶同蘋果花茶。兩樣都又靚又好飲🤣 值得一推嘅係佢呢度花茶寫明無咖啡因,唔洗驚夜晚飲完訓唔著🤓呢度環境好光猛整潔,推介各位觀塘區朋友一試😝

呢度環境好光猛整潔,推介各位觀塘區朋友一試😝
2021-03-02
2021-02-27 222 浏览
觀塘東廣場新開了一間文青餐廳,趁元宵佳節,特別和老公來到好好慶祝一番,順便吃我喜歡的伯爵茶焦糖布甸😋吉列新豬肉扒最近流行吃新豬肉,就點一份吉列新豬肉扒吧😋豬肉內層是豆和麵粉,加上調味後,和豬肉的味道確實非常相似,因為是素的關係,即使是吉列炸扒,也不會有太大的罪惡咁。想不到新豬肉配上吉列炸衣,味道也不錯。還配上了薯菜,椰菜絲酸酸甜甜,開胃。煙雞胸羅勒青醬意大利飯羅勒青醬的味道帶點清新,配上軟硬度適中的意大利飯和煙雞胸,配搭新鮮,有點小驚喜。芒果蟹肉牛油果沙律這沙律十分吸睛,頂層是牛油果、蟹肉碎和芒果,牛油果的果香配上蟹肉的鮮味和芒果的香甜味,果然不錯,加上層次分明,又是打卡的好幫手。😛❤️伯爵茶焦糖布甸本身喜歡吃焦糖布甸,今次見到伯爵茶味道,必定要點一個,伯爵茶的茶味清香,配上布甸後,減低了甜膩感。加上焦糖面濃厚、卜卜脆👍🏼回味😭

吉列新豬肉扒

煙雞胸羅勒青醬意大利飯

芒果蟹肉牛油果沙律

伯爵茶焦糖布甸

Chef’s Stage開到嚟觀塘!以「Comfy」為名落戶美食集中地觀塘東廣場,定位係行🌿文青Cafe 路線,係呢個較為平民化嘅美食商場入面令人眼前一亮!裝修木系,水係自助嘅,好驚喜呢度除咗🍾普通still water居然仲有sparkling water🥳。炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬 ($68)呢個整法幾特別,薄身嘅炸皮包住好有水份嘅portobello🤩,點啲蛋黃醬就好似食緊炸嘢咁,但又冇咁有罪惡感😙。巴馬火腿辣肉腸薄餅 ($118)呢個🍕薄餅底比較硬同厚身,toppings就幾夠。明太子甜蝦幼意粉 ($138)非常濃厚嘅明太子忌廉醬!食唔停呀🤪曲奇杏仁奶昔 ($45)、玫瑰西柚台灣阿里山金蓋烏龍茶($46)飲品方面賣相都幾得,我呢杯奶昔絕對係足了之作😎

炸意大利燒烤菇配松露蛋黃醬 ($68)

巴馬火腿辣肉腸薄餅 ($118)
呢個🍕薄餅底比較硬同厚身,toppings就幾夠。

明太子甜蝦幼意粉 ($138)
非常濃厚嘅明太子忌廉醬!食唔停呀🤪

飲品方面賣相都幾得,我呢杯奶昔絕對係足了之作😎
2021-02-24
2021-02-21 269 浏览
#觀塘東廣場 #新餐廳 #勁好食 ❤️煙雞胸羅勒青醬長通粉沙律 超級足料嘅沙律 🥗 超級好食‼️ 超級好食‼️ 超級好食‼️ 又健康,裡面有西蘭花、粟米、核桃、芝士等等配料,粟米係成片上,比粒粒粟米更加有口感。配料絕不比長通粉少,而且羅勒青醬味濃郁,每一啖都好正! ❤️新豬肉忌廉芝士通粉原來素豬肉都好好食😍 唔講都唔知係新豬肉!超香忌廉芝士味‼️啖啖濃郁,連芝士粉都唔使落😚 呢碟又係無得輸‼️超好食‼️誠意推薦,入面仲有好多蘑菇 🍄😚❤️熱伯爵茶鮮奶跟餐配熱伯爵茶鮮奶,鮮奶上有伯爵茶葉,飲落有茶香😋 淡淡既鮮奶配伯爵茶都幾好味😋❤️奇異果香蕉奶昔孤獨既奇異果🥝為呢杯香蕉奶昔既賣相加左分😋 飲落有淡淡的香蕉味🍌,飲品也很不錯。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺❣️ 整體評分: 10/10❣️價錢 : $250🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
#觀塘東廣場 #新餐廳 #勁好食

❣️ 整體評分: 10/10
❣️價錢 : $250

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-02-20 262 浏览
今晚嚟到東廣場新開嘅餐廳。環境幾好,幾闊落,空間感都足夠,唔會話太擠迫,坐得幾舒服。牛油果炸軟殼蟹burger牛油果幾新鮮,冇苦澀味,不過略嫌薯條少咗啲。個麵包用牛油烘過,好好味,香脆內軟,值得一讚。手撕豬Pizza略帶辣味,餅底口感煙韌。仲叫咗個心太軟,雪糕係另外上嘅,感覺上好似比較衛生,不過好似唔夠凍,溶溶地咁樣。最後值得一讚嘅係佢呢度有個自助區,俾啲客人拎餐具同斟水,竟然有sparkling water斟呀!埋單$350有找,可以回頭再試!
今晚嚟到東廣場新開嘅餐廳。
環境幾好,幾闊落,空間感都足夠,唔會話太擠迫,坐得幾舒服。

牛油果炸軟殼蟹burger
牛油果幾新鮮,冇苦澀味,不過略嫌薯條少咗啲。
個麵包用牛油烘過,好好味,香脆內軟,值得一讚。

手撕豬Pizza略帶辣味,餅底口感煙韌。

埋單$350有找,可以回頭再試!