午餐訂咗位~但係唔係話太full⧐廣島蠔忌廉蟹籽飯🦪🍚有6隻大蠔,全部大大粒😍不過可能半生熟,有小小腥😳記得要配埋忌廉飯入口,口感一流😆⧐ 海膽意粉本身最期待就係海膽意粉,但係有少少失望,因為第一口係酸嘅🥲但係意粉超級掛汁,所以都算成疊食晒😂⧐是月特飲 蜂蜜伯爵茶咖啡☕️呢個係好唔match嘅咖啡,千祈唔好嗌😂⧐ 藍莓🫐提子伯爵茶☕️糯米窩夫配雲呢拿雪糕⧐宇治抹茶🍵蕨餅糯米窩夫配綠茶雪糕🍦2款都好好食😋窩夫好重伯爵茶同埋抹茶嘅味😍成個都好脆唔,配埋一大球雪糕🍧😋😋 而提子🍇仲係好清甜嘅青提!食返啲水果罪惡感都冇咁重😂

午餐訂咗位~但係唔係話太full

廣島蠔忌廉蟹籽飯

⧐廣島蠔忌廉蟹籽飯🦪🍚

海膽意粉

⧐ 海膽意粉

⧐是月特飲 蜂蜜伯爵茶咖啡☕️
呢個係好唔match嘅咖啡,千祈唔好嗌😂

藍莓🫐提子伯爵茶☕️糯米窩夫配雲呢拿雪糕
宇治抹茶🍵蕨餅糯米窩夫配綠茶雪糕🍦

⧐ 藍莓🫐提子伯爵茶☕️糯米窩夫配雲呢拿雪糕
⧐宇治抹茶🍵蕨餅糯米窩夫配綠茶雪糕🍦
廣島蠔忌廉蟹籽飯
藍莓🫐提子伯爵茶☕️糯米窩夫配雲呢拿雪糕
  • 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕
2024-05-07 553 浏览
觀塘新開了一家窩夫和意粉專門店,甜品和鹹食,晚市前都沒有加一服務費。⭐️雜莓竹炭糯米窩夫這款窩夫外黑黝黝的,咬下去卻是軟糯Q彈,配上酸甜可口的雜莓醬,層次豐富,令人回味無窮。配上香甜的椰子雪糕,清涼爽滑,味道純正,中和了窩夫的甜膩感。⭐️芒果竹炭糯米窩夫 外酥內軟的窩夫搭配爽脆的芒果果肉,酸甜滋味交織,讓人忍不住一口接一口。雲呢拿雪糕冰涼滑順的雲呢拿雪糕,清香四溢,簡單卻不簡單,為整道菜式增添了清新感。⭐️冬陰功墨魚意粉(辣) 濃郁的冬陰功湯底配上彈牙的墨魚意粉,香辣麻辣,回味無窮。對於愛吃辣的食客來說絕對是一大亮點。⭐️明太子忌廉大蝦燉飯 鮮嫩多汁的大蝦配上綿密的明太子忌廉醬,再與粒粒分明的燉飯交織,絕對是一道不容錯過的佳餚。⭐️焙茶鮮奶清新醇厚的焙茶鮮奶,清涼解渴,可以自己選擇奶底和忌廉頂,不錯。

⭐️雜莓竹炭糯米窩夫

⭐️芒果竹炭糯米窩夫

⭐️冬陰功墨魚意粉(辣)

⭐️明太子忌廉大蝦燉飯

⭐️焙茶鮮奶

2024-05-07 1062 浏览
問朋友有咩係觀塘嘅餐廳推薦個陣,佢介紹我試呢間 Cobber Noodle and Waffle,仲千叮萬囑叫我一定要試Cobber嘅窩夫🧇😋所以特登搵晚book咗位嚟試下,我去個晚係星期五,呢間Cobber好嘅位係可以book,如果唔係,撞正晚飯時間就有機會要等位當晚試咗4款菜式,每款都好好食🥹朋友真係無介紹錯,十分滿意,食到飽一飽🫄🏻日式明太子紫菜大蝦意粉 🍝 意粉嘅汁十分夠,好creamy🤤 明太子同蝦都好足料,意粉唔會過淋,同朋友幾啖已經食完成碟🤣自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza 🍕 千島醬的確同出面唔同,配落大大舊雞肉上面好夾馬蘇里芝士焗薯蓉帶子薯蓉好滑,入面嘅帶子亦唔少,由頭食到尾都食到有帶子肉芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕當晚最期待+最滿意😋窩夫一放入口好脆,但咬咬下就會食到煙煙韌韌嘅糯米口感,襯埋椰子雪糕同芒果,就好似食緊芒果椰汁糯米飯咁🧇餐廳環境舒服,因為接受預約,所以唔使等位,一到就可以入座,不過如果夜晚去食要留意,因為工廈正門會鎖,要兜去停車場先行到入去❗️

日式明太子紫菜大蝦意粉

日式明太子紫菜大蝦意粉 🍝

自家製千島醬慢煮雞肉香草 Pizza

自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza 🍕
千島醬的確同出面唔同,配落大大舊雞肉上面好夾

馬蘇里芝士焗薯蓉帶子
薯蓉好滑,入面嘅帶子亦唔少,由頭食到尾都食到有帶子肉

當晚最期待+最滿意😋

日式明太子紫菜大蝦意粉
自家製千島醬慢煮雞肉香草 Pizza
  • 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
2024-05-06 653 浏览
午市好多人 一定要book位Menu都係主要意粉pizza窩夫等叫主菜飲品半價☕️🍝蒜香蟹肉意粉 ($148)正正常常 幾香蒜味 蟹肉份量一般整體正常發揮嘅一碟意粉另外特別D嘅係可以+$8轉蒟蒻意粉食落同意粉質感好似 但卡路里又少D幾好😝意大利黑松露雞肉意粉 ($116)個醬偏甜 唔算好重黑松露味都唔係好多雞肉 意粉都Al dente嘅👌🏼8吋自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza ($118)呢個唔記得影相 但都幾足料 賣相都幾好好多件雞肉係上面 同千島醬幾夾8吋中等size一個人食夠飽🍵抹茶鮮奶(熱)($22)拉花幾靚 適合打卡📸抹茶味幾濃郁 又唔會好甜又幾大杯 幾抵飲😎焦糖瑪奇朵(凍)($23)又係勁大杯 上面有層泡沫 加D焦糖賣相又係唔錯 飲品都有水準👍🏼整體都係Cafe水準 lunch黎講百幾蚊都唔平間唔中想食好D可以去試~

午市好多人 一定要book位
Menu都係主要意粉pizza窩夫等
叫主菜飲品半價☕️

🍝蒜香蟹肉意粉 ($148)
正正常常 幾香蒜味 蟹肉份量一般
整體正常發揮嘅一碟意粉
另外特別D嘅係可以+$8轉蒟蒻意粉
食落同意粉質感好似 但卡路里又少D幾好😝

意大利黑松露雞肉意粉 ($116)
個醬偏甜 唔算好重黑松露味
都唔係好多雞肉 意粉都Al dente嘅👌🏼

8吋自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza ($118)
呢個唔記得影相 但都幾足料 賣相都幾好
好多件雞肉係上面 同千島醬幾夾
8吋中等size一個人食夠飽

🍵抹茶鮮奶(熱)($22)
拉花幾靚 適合打卡📸
抹茶味幾濃郁 又唔會好甜
又幾大杯 幾抵飲😎

焦糖瑪奇朵(凍)($23)
又係勁大杯 上面有層泡沫 加D焦糖
賣相又係唔錯 飲品都有水準👍🏼

整體都係Cafe水準 lunch黎講百幾蚊都唔平
間唔中想食好D可以去試~
2024-05-02 330 浏览
餐廳在觀塘工厦1樓,地方不少,裝修雅緻,光猛開揚。由於晚市仍未開始,可以容易找到自已喜歡的角落。牆上掛上多幅以食物為主題的壁畫,令人垂涎,很富特色。座位都寬敞舒適,沒局促的感覺。這裏用QR CODE掃碼下單,網站清晰易用,內有多款菜式選擇:意粉、PIZZA、小食、甜品、咖啡飲品......等一應俱全,更可按客人的要求作出微調。"蒜香蟹肉意粉”,蟹肉鮮味十足,蒜香味濃,蟹肉與蒜蓉非常匹配。手工意粉特別爽口彈牙,加上蟹肉蒜蓉、芝士及香草,十分滋味。“自家製千島醬慢煮雞肉香草比薩”,新鮮即製,份外脆口。雞肉份量豐富,大大件,肉質上乘,配上袐製千島醬,酸甜微辣,非常惹味。“蜜糖芥末雞翼”,六大隻雞中翼,肉質鮮嫩,配上蜜糖芥末醬,更加美味。“藍莓伯爵茶糯米窩夫”,賣相精緻吸引,上面有香滑椰子雪糕,下面是精心炮製的窩夫:伯爵茶外皮,釀有糯米餡料。外皮香脆,糯米煙韌,雙重口感。還有提子、藍莓等生果伴碟,實在是不可多得的甜品。“泡沫咖啡”,香濃綿滑,咖啡香味從泡沬中滲發出來,還有精心拉花。“焙茶鮮奶”茶香、奶香互相輝映,茶和奶的比例洽到好處,更有精緻的拉花,真是一絲不苟。這裏的環境優雅、食物製作用心,

這裏的環境優雅、食物製作用心,加上服務態度又好,性價比奇高。
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza
  • 蒜香蟹肉意粉
2024-04-29 181 浏览
觀塘出色咖啡拉花Cafe - Cobber Noodle and Waffle觀塘除左商場都有好多其他食好西架,今次試咗你間Cafe😊訂咗位,所以好快可以入座,點咗以下幾款食品。最欣賞係個咖啡拉花,構圖複雜,而且好靚😌👍🏻👍🏻喇沙意粉:幾surprise, 平時好少見意粉既配搭,少少辣幾惹味🤤海鮮都幾足料芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕: 感覺幾得意,煙煙韌韌嘅感覺,芒果配椰子雪糕好似泰式糯米飯咁🤣蜜糖芥末雞翼:表面沾滿厚厚嘅醬料,好脆口,不過鍾意食黃金雞翼多啲😅

2024-04-26 229 浏览
原來观塘还有很多未发掘的楼上餐厅,这次乱打乱撞的找到这家codder noodle and waffle. 客人的评价很不错。他提供果很特別,冬陰公墨魚意大利面和奶油印度咖喱薄餅,哗!聽到都感到極至欣賞。不过,最終还是沒有选择这些。鮮果蔬菜沙律,单閱名字就知道極简单的菜式,但他是最令人驚喜的,顏色艳丽,芒果和草莓的色彩豐富,令人食欲大增。慢煮雞肉千島海鮮醬薄餅,千島醬溶入雞肉,尤如丰富肉汁,使肉味香濃,鸡肉竟鲜嫩無比,令人难以想像。芝士薯蓉帶子,帶子變成配角,芝士因其特香浓味道,帶著薯蓉發揮香味口感,加上帶子爽滑豐富了整個菜式。
餐廳可以訂座 , 位置不太好找21:00 last order 21:30 員工都未有趕客走既$128 冬陰功墨魚意粉(辣)意粉不算辣, 非常惹味, 配有有兩隻大蝦及大量的墨魚大蝦的蝦頭未夠熟, 醬汁很多, 意粉非常掛汁, 想叫兩件包點埋個醬食呢!$118 自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza雞胸肉相當大塊, 但雞胸肉明顯不是慢煮, 比較乾及硬, 幸好有多醬搭救, 有點失望$92 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫賣相吸引, 配上椰子雪糕及伯爵茶醬, 整體口感豐富, 伯爵茶醬好出色
餐廳可以訂座 , 位置不太好找
$128 冬陰功墨魚意粉(辣)
意粉不算辣, 非常惹味, 配有有兩隻大蝦及大量的墨魚
$118 自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza

$92 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫
2024-04-16
2024-04-17 247 浏览
官塘其實有很多工厦內有很多特色商店和餐廳,今次約朋友在官塘工厦shopping之後,再找了這間Cobber noodle and waffle 晚餐,好彩朋友預早訂位不然要在門外需要等候,這間餐廳室內環境清新舒適,店員服務熱誠,這是用手機下單的,我們選了檸檬蜜糖醋鮮果沙律,還可以加$20配4隻椒鹽大蝦非常抵食, 這個鮮果沙律鮮果品種很豐富質素又高,所有生果蔬菜都好新鮮甜美味,配埋檸檬蜜糖醋和大蝦,這個沙律超水準必食。蒜香蟹肉意粉~ 蟹肉份量都豐富配上香濃蒜香汁意粉爽口好惹味。千島醬慢煮雞肉香草pizza ~這個千島醬少少微辣,不愛吃辣的要留意,但雞胸肉大大嚿都juice的。這裏的糯米窩夫好出名, 必然來試試, 選擇了抹茶蕨餅口味,抹茶味香,窩夫能夠做到外脆內軟口感唔錯, 但如果這個抹茶味能夠再配上日式紅豆蓉就perfect。這個抹茶鮮奶~單看🐶拉花已經好療癒,茶香奶滑。

這個抹茶鮮奶~單看🐶拉花已經好療癒,茶香奶滑。

2035 浏览

2024-04-13 146 浏览
「海膽意粉」以新鮮的海膽為主料,搭配al dente的意大利麵,為味蕾帶來一場濃郁而不膩的海洋饗宴。海膽特有的鹹香味與麵條的Q彈口感完美融合,令人一口接一口欲罷不能。「廣島蠔燉飯」選用肥美多汁的廣島蠔,以細緻的燉煮手法呈現,飯粒粒分明,每顆蠔都飽滿多汁,為這道經典日式料理增添了層次感。濃郁的蠔汁淋在飯上,倍添了滿足感。「抹茶鮮奶(凍)」為整個用餐體驗帶來清涼解膩的效果。濃郁的抹茶香氣與鮮奶的順滑質地交織,令人陶醉其中。適度的甜度也恰好平衡了整體口感。「醇白鮮奶咖啡(熱)」則為用餐後的小憩時光增添了溫暖與香氣。濃醇的咖啡味搭配牛奶的圓潤質地,帶來悠長的餘韻,為整頓大餐畫上圓滿的句點。最後的「原味竹炭糯米窩夫」以簡單的食材呈現出層次豐富的口感。外酥內糯的窩夫配上原味的清香,乾淨自然,是對這頓大餐的完美呼應。

1K
2024-04-05 696 浏览
Cobber在觀塘區有兩間店,最為人熟悉的是毗鄰OPC的店舖,招牌甜品為日式梳乎厘班戟。至於這家位在興業街的店,招牌甜品是窩夫🧇店舖是木系簡約裝潢,用餐環境舒適。廣島蠔燉飯,簡簡單單的只用蠔、菇菌及蟹籽作配料,廣島蠔肥美飽滿,入口鮮嫩,蠔味四溢。燉飯夠濕潤creamy,忌廉香而不膩,夾雜蟹籽的淡淡鹹香與爽脆口感,美味的一份燉飯!Cobber 忌廉茄粒醬肉丸意粉,肉丸份量十足,不只三四粒。肉丸不會太過軟稔,帶點咬口及肉汁。茄粒醬酸甜開胃,意粉軟硬度適中,每條意粉均勻的沾上醬汁。馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子,又香又軟滑的焗薯蓉內藏有軟嫩的帶子,帶子不會焗得過熟。加上mozzarella cheese,令薯蓉帶有芝士拉絲效果,更添滋味。宇治抹茶蕨餅糯米窩夫,賣相無異於一般窩夫,但味道卻是充滿抹茶及糯米香,而非蛋香。抹茶味香得來又不會遮蓋那份米香,香味平衡。窩夫外層香脆,而內裡則帶煙韌口感,口感有趣!伴碟的抹茶蕨餅同樣煙韌軟糯,充滿抹茶甘香。由小食、主食,以至甜品,Cobber皆令我和朋友吃得滿足!
廣島蠔燉飯
Cobber 忌廉茄粒醬肉丸意粉
馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
宇治抹茶蕨餅糯米窩夫

由小食、主食,以至甜品,Cobber皆令我和朋友吃得滿足!
2024-01-13
廣島蠔燉飯
馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
宇治抹茶蕨餅糯米窩夫
聽聞呢間Cobber Noodle and Waffle 係Cobber Coffee and Tonys Pantry既姊妹店,特登同朋友黎試下😋冬蔭功墨魚意粉 $128Fusion菜幾特別, 冬蔭功好入味,酸酸辣辣,意粉彈牙,墨魚同大蝦咬落軟嫩,整體感覺唔錯自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza $118薄薄嘅餅底上面鋪滿大大舊嘅慢煮雞肉同千島醬,層次豐富,非常惹味,值得一試蒜香牛油雞翅 $68 雞翅炸到金黃色,外脆內嫩, 食落肉汁爆出黎, 推介~香辣薯條 $59普普通通既幼身薯條, 雖然係香辣薯條, 但食落有煙燻味, 份量都幾多

冬蔭功墨魚意粉 $128

自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza $118

蒜香牛油雞翅 $68
雞翅炸到金黃色,外脆內嫩, 食落肉汁爆出黎, 推介~

香辣薯條 $59

2024-04-02 100 浏览
新的Cobber noodle n waffle 係工廈的一角,跟住指示行都好易搵到,門外跟門內完全不同感覺。門內文清風,閒日下午茶時間都不多人。蜜糖芥末雞翼 | $68雞翼有六隻,而且係大隻size,即炸起好熱,每隻都脆脆又帶些甜蜜糖味。蒜香蟹肉意粉 | $148見是推介意粉,聞起來好香,好多蟹肉及蒜頭,有些少鹹,不過都幾香。日式明太子紫菜大蝦意粉 | $138有多隻大蝦,明太子忌廉味滿滿,掛滿了意粉,大蝦彈牙爽口。藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 | $92一來已經睇中了這款甜品,窩夫內有糯米,有煙韌口感,兩大塊窩夫充滿了濃郁的伯爵茶味。雪糕口味可自由選擇,都有好多口味揀。熱朱古力 | $21拉花係可愛小動物,好有心思好適合打卡。

蜜糖芥末雞翼 | $68

蒜香蟹肉意粉 | $148

日式明太子紫菜大蝦意粉 | $138
有多隻大蝦,明太子忌廉味滿滿,掛滿了意粉,大蝦彈牙爽口。

藍莓提子伯爵茶糯米窩夫 | $92

熱朱古力 | $21
拉花係可愛小動物,好有心思好適合打卡。
下午茶
  • 日式明太子紫菜大蝦意粉
  • 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫
叫左冬陰功墨魚意粉(辣)有兩大隻大蝦 肉質爽口鮮甜 墨魚鮮嫩 唔會靭 冬陰功醬汁酸酸辣辣 好開胃 而且掛晒落啲意粉度 食盡佢既精華 日式芝麻雞翼一份有成六隻 份量都算多 岩岩炸起熱辣辣 好好味覺得唔夠味 仲可以點沾沙律醬松露薯條勁大份嘅薯條 黑松露醬俾得好慷慨舖滿碟面之餘 仲俾多一碟慢慢沾 佢用既係幼薯條 我諗用粗薯條沾到多d 醬會更滿足 嚟到甜品時間 其實我係為咗甜品而嚟 所以同朋友叫左一人一個 藍莓提子伯爵茶糯米窩夫伯爵茶味好濃郁 因為佢係糯米窩夫 所以食落口感會更煙靭、軟糯 但食落又好脆口 配左椰子雪糕 唔會好甜 一冷一熱 配藍莓提子就清新d 唔同口感宇治抹茶蕨餅糯米窩夫我覺得鍾意食綠茶嘅 一定唔可以錯過真係食到綠茶帶有既少少苦澀味 搭配蕨餅 煙靭感double up 雪糕仲有朱古力同雲呢拿口味揀 不過我地都覺得配椰子雪糕都係完美配搭 呢到環境唔錯 平日晚上黎都幾多閨密們係到談心 會再encore

叫左冬陰功墨魚意粉(辣)
有兩大隻大蝦 肉質爽口鮮甜

所以同朋友叫左一人一個

藍莓提子伯爵茶糯米窩夫
伯爵茶味好濃郁
因為佢係糯米窩夫
所以食落口感會更煙靭、軟糯
但食落又好脆口

呢到環境唔錯
平日晚上黎都幾多閨密們係到談心
會再encore
2024-03-27 79 浏览
椰子咖啡,餐廳會比咖啡你按自己喜好添加份量👍🏻生蠔燉飯無得輸,蠔煮到啱啱熟,仲好Juicy芝麻雞翼比我想像中大份,同樣地佢都係炸到啱啱好,唔會過熟。餐廳整體氣氛都唔錯,繁忙時間都幾多人,建議大家嚟之前最好先預約,咁就唔需要喺門口等咁耐!Cobber Noodle and Waffle (觀塘)觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室
椰子咖啡,餐廳會比咖啡你按自己喜好添加份量👍🏻

生蠔燉飯無得輸,蠔煮到啱啱熟,仲好Juicy

芝麻雞翼比我想像中大份,同樣地佢都係炸到啱啱好,唔會過熟。

Cobber Noodle and Waffle (觀塘)
觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室