2025-08-07 105 浏览
隱藏在工廈區的人氣餐廳,開業以來人氣一直高企,區外人好似我咁覺得位置有點難找,晚上就像了無人煙的工廠,但係一打開餐廳門,全場爆滿與外面世界簡直係兩極,我想言之呢度有多好食,這裏主打主打多款口味雪糕糯米窩夫,意粉、燉飯、各式小食和飲品一樣出色👍▪️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子個人超鍾意Mozzarella,尤其是焗完之後面層嘅焦香口感,芝士控完全難以抵擋,芝士包住超級香滑嘅薯蓉和帶子,味道絕配▪️蜜糖芥末雞翼(6隻)每一隻都超大隻,外層佈滿滿的蜂蜜芥末醬,而且炸得外層酥脆肉質嫩滑,味道甜香好惹味▪️炸芝士拼盤芝士控實在大愛,外層超級酥脆,內裏就是香滑溶化流心的芝士,就咁食或者沾上沙律醬,一樣黐線咁好食▪️蟹膏甲羅燒燉飯燉飯一樣做得好出色,每一粒飯粒都被Creamy的忌廉汁包圍着,而且軟硬適中,再加上蟹膏甲羅燒和蟹籽,鮮味無窮▪️新鮮蓮霧竹炭糯米窩夫招牌窩夫每台必點,我挑選咗這款台灣最時令嘅水果蓮霧,爽口清甜,竹炭糯米窩夫,外脆內裏煙靭又鬆軟,真係超高水準,配上椰子雪糕和楓糖漿,真係無法抵擋甜品▪️Honeycomb Latte (iced)Honeycomb大大粒超級酥脆,就咁食已經超好食,配上香滑Lat

▪️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子

▪️蜜糖芥末雞翼(6隻)

▪️炸芝士拼盤

▪️蟹膏甲羅燒燉飯

▪️新鮮蓮霧竹炭糯米窩夫

▪️Honeycomb Latte (iced)
Honeycomb大大粒超級酥脆,就咁食已經超好食,配上香滑Latte 讓蜂蜜脆脆慢慢溶化,帶出天然嘅甜味,好飲

• 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
  • 新鮮蓮霧竹炭糯米窩夫
  • 蟹膏甲羅燒燉飯
喂!呢間隱藏喺觀塘工廈嘅Cobber Noodle and Waffle真係名不虛傳,長期人氣高企。平日夜晚嚟都爆場,好彩今次醒目Book咗位📱,如果唔係?企喺門口等係常識吧!⚠️溫馨提示:佢哋得90分鐘進食⏰食同傾計要睇住個鐘啦!成間Cafe氣氛好熱鬧,當晚仲有枱客慶生唱生日歌🎉🎂成班人勁開心,個 vibe 真係正到爆!✨ .講返食物,今次試咗三款: 1️⃣ 海膽意粉 ($168)|必食推薦!🌟意粉煮得 Al Dente 啱啱好👍口感超彈牙!海膽醬份量好足,鹹鮮味爆濃🍥,每啖都係滿滿海洋氣息🌊,真心正!海膽控表示大滿足~😍 2️⃣ 日式明太子忌廉大蝦意粉 ($148)|偏鹹警告!⚠️賣相吸引🦐,大蝦都爽口。但明太子忌廉醬... 真心鹹到爆。食一半已經狂灌水💧,最後 食淨咗一半😅重口味勇士先好挑戰! 3️⃣ 鹹蛋黃雞翼 ($78/5隻)|邪惡之選!🍗雞翼炸到 金黃香脆,熱辣辣上枱!面頭沾滿鹹香蛋黃碎,啖啖惹味😋轉眼清晒 ~.總結:Cobber 食物有亮點✨(海膽意粉無得輸!),氣氛Chill到爆

講返食物,今次試咗三款:
1️⃣ 海膽意粉 ($168)|必食推薦!🌟

3️⃣ 鹹蛋黃雞翼 ($78/5隻)|邪惡之選!🍗

2025-07-11
2025-08-03 300 浏览
跟朋友到訪過「Cobber Noodle and Mochi」後質素大感滿意,今天到訪姊妹店「Cobber Noodle and Waffle」,同以木系為主調,走悠閒舒適風,是與朋友相聚閒談的好地方-🔹凱撒沙律 $78+$20 配椒鹽大蝦 6 隻爽甜沙律菜配搭爽脆鮮甜的大蝦、鹹香豐富的煙肉、香脆麵包粒、芝士及沙拉醬,清新健康又滋味-🔹蜜糖芥末雞翼 $68雞翼飽滿肉多,香脆富蜜糖及芥末香的外皮,加上嫩滑緊緻又多汁的雞肉,美味不油膩-🔹海膽意粉 $168+$8 轉蒟蒻意粉,卡路里比傳統意粉減少 30%滿滿的海膽醬汁加上魚子及蔥花,是奢華的搭配;海膽醬軟滑甘甜又醇厚,蒟蒻意粉口感輕韌又掛汁,減卡路里令罪惡感減半-🔹新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 $98+$5 配焙茶醬雪糕點選椰子味,軟滑充滿濃香椰子味道,甜度適中;窩夫淋上焙茶醬,口感外脆內軟糯,啖啖焙茶芳香不會膩,配搭香甜多汁的蜜瓜好滿足-🔹朱古力咖啡 (凍) 午市半價 $23順滑細膩,可可跟咖啡比例平衡,互不搶去對方的味道,甜度剛好-🔹玄米茶鮮奶 (熱) 午市半價 $22+$5 轉燕麥奶,可走甜坊間少有提供的玄米茶鮮奶,夠誠意;玄米茶香清新帶經
🔹凱撒沙律 $78
+$20 配椒鹽大蝦 6 隻
🔹蜜糖芥末雞翼 $68
🔹海膽意粉 $168
+$8 轉蒟蒻意粉,卡路里比傳統意粉減少 30%
🔹新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 $98
+$5 配焙茶醬
🔹朱古力咖啡 (凍) 午市半價 $23
順滑細膩,可可跟咖啡比例平衡,互不搶去對方的味道,甜度剛好
🔹玄米茶鮮奶 (熱) 午市半價 $22
+$5 轉燕麥奶,可走甜
坊間少有提供的玄米茶鮮奶,夠誠意;玄米茶香清新帶經烘焙的味道,輕怡沒負擔
2025-08-03
午餐
  • 海膽意粉
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫
  • 玄米茶鮮奶
2025-07-22 765 浏览
「Cobber Noodle and Waffle」係一間好值得推薦嘅餐廳。餐廳位於觀塘,交通方便,無論搭地鐵定係巴士都好容易到達。當日我同女朋友去嘅時候,客人多得不得了,氣氛好chill。食物方面,我嘗試咗幾道菜,首先係「日式明太子大蝦意粉」,意粉煮得剛剛好,口感好好。明太子嘅味道好濃郁,蝦都好彈牙,食落去好有滿足感。接住就係「帶子海鮮喇沙意粉」,喇沙嘅湯底濃郁,帶子煮得恰到好處,海鮮味十足,真係好味!再嚟就係「新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫」,蜜瓜同焙茶味嘅糯米窩夫搭埋一齊,清新又唔膩,係夏天食係最啱不過。最後,我仲試咗「薄荷朱古力咖啡碎冰」,味道清新,薄荷同朱古力嘅結合真係好特別,冰涼嘅口感好適合炎熱嘅天氣。值得一讚係雖然好忙,但店員服務態度殷勤!總括而言,「Cobber Noodle and Waffle」係一個好受年輕人歡迎嘅地方,無論係環境、服務定係食物質素都好有水準,下次一定會再嚟!

值得一讚係雖然好忙,但店員服務態度殷勤!

• 帶子海鮮喇沙意粉
餐廳嘅位置確實係難搵啲,記住唔使搭𨋢,正正喺𨋢口附近。以前幫襯開係食疏乎厘,都係第一次叫窩夫,冇諗過超出我預期,椰子雪糕比我想像中好食,食完就覺得終於又多一間canteen可以比我蒲。‣ 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫 $108‼️超級推薦‼️真係做到外脆內軟,而且超煙靭好食,有種好似咬緊糯米糍嘅感覺,搭配椰子雪糕係出奇地夾,椰子雪糕嘅椰香加奶味超濃郁,絕對係必食之選。‣ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78薯蓉相當綿滑,但係又唔至於好膩,有啲芝士拉絲先有口感。帶子份量還好,如果你鍾意食薯蓉嘅話都值得一試。‣ 蜜糖芥末雞翼 $68呢個一直都係我嘅最愛,蜜糖嘅甜同埋芥末嘅辣平衡得好好,雞翼本身都炸到好脆,肉嫩多汁,唔食絕對會後悔。‣ 海膽意粉 $168‼️超級推薦‼️海膽意粉比我想像中好食,本身好驚腥,結果一啲都唔腥,一邊食,一邊食到海膽嘅香味慢慢滲出嚟。味道嚟講都算係濃郁,但係調味好舒服,就算凍咗食都唔會覺得好鹹。‣ Affogato $42每次見到Affogato都忍唔住嗌,好鍾意嗰種苦甜交織嘅感覺。雲呢嗱雪糕奶味超重,某程度上都算係甜品,好邪惡但係好正。‣ Honeycomb Latte $52焦糖

‣ 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫 $108

‣ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78

‣ 蜜糖芥末雞翼 $68

‣ 海膽意粉 $168

‣ Affogato $42

‣ Honeycomb Latte $52
焦糖脆餅就咁食都超好食,等唔切佢融係咖啡入面我就已經偷食咗幾嚿,焦糖嘅香真係好上癮。
  • 海膽意粉
  • 蜜糖芥末雞翼
觀塘工廈真係好多隱世小店 今次試咗呢間Cobber Noodle & Waffle 坐落唔會太逼 啱晒同朋友傾偈食飯🍴炸魷魚配芥末籽蛋黃醬魷魚炸得幾脆身又唔會太韌 秘製蛋黃醬中芥末籽顆粒分明 微辛帶甜完美中和油膩 幾開胃🍴鹹蛋黃雞翼鹹蛋黃夠晒香 雞翼又juicy 食完一隻接一隻 勁邪惡🍴山葵柚子八爪魚忌廉意粉配搭幾特別 八爪魚彈牙 忌廉汁加咗山葵同柚子 食落清新得嚟唔會太膩🍴芒果斑斕糯米窩夫擺盤好靚 斑斕窩夫外脆內軟糯食落煙煙韌韌咁 仲有椰子雪糕同芒果 淋埋椰漿好似食緊一個芒果糯米飯咁滿足!!☕️Espresso Tonic☕️Iced Orange Coffe橙味同咖啡出奇地夾 夏天飲好啱食物質素唔錯 價錢都合理 一開頭為咗佢哋個窩夫而嚟 果然驚艷 物超所值 而且鹹食都一樣好食!
觀塘工廈真係好多隱世小店

🍴山葵柚子八爪魚忌廉意粉

🍴芒果斑斕糯米窩夫

☕️Espresso Tonic

2025-08-07 0 浏览
Cobber Noodle and Waffle @cobbernoodleandwaffle 📍:香港觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行7分鐘📞:+852 3689-3113💲:~HKD260/head for dinnerFood quality✔️:芒果斑蘭糯米窩夫👌🏼:冬陰功墨魚意粉、薑汁撞奶、百香果梳打❌:明太子忌廉大蝦燉飯總結:🤔前身係曾經被我封為觀塘第一cafe 轉地方重開後令我大失所望 除咗甜品仲保持水準外一律退步🙊🤔冬陰功墨魚意粉🍝就正正常常 嗰味就唔太夾 但份量都算足料🤔叫咗兩杯飲品🥤薑汁撞奶同百香果梳打都唔錯 冇咩特別🤔環境大 坐得算舒服 有點吵雜😋食咗兩個主菜已經大失所望 好彩佢嘅甜品扳回一城 芒果斑蘭糯米窩夫🧇窩夫落咗糯米所以咬落外脆內煙韌 斑蘭味都好香 芒果大粒又鮮甜 正😨當初嘅招牌明太子忌廉大蝦燉飯真係不復當年 螢光粉色令人有種唔好嘅預感 食落明太子陣味有點假 都頗難食 尤其份量又多 令人難以解決成碟🥲
📍:香港觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行7分鐘
📞:+852 3689-3113
💲:~HKD260/head for dinner

Food quality
✔️:芒果斑蘭糯米窩夫
👌🏼:冬陰功墨魚意粉、薑汁撞奶、百香果梳打
❌:明太子忌廉大蝦燉飯

總結:

🤔冬陰功墨魚意粉🍝就正正常常 嗰味就唔太夾 但份量都算足料

🤔叫咗兩杯飲品🥤薑汁撞奶同百香果梳打都唔錯 冇咩特別

🤔環境大 坐得算舒服 有點吵雜

• 芒果斑蘭糯米窩夫配椰子雪糕
2025-08-06 0 浏览
“海膽意粉”(辣)用的是豪華的意大利面,配咗奶油海膽醬,有啲酸,有啲辣,又有海膽味,够晒開胃,味道唔錯;“蟹膏甲羅燒”不嬲係我鍾意嘅食物,而呢度竟然有“蟹膏甲羅燒燉飯”,真係估佢唔到,唔叫都對唔住自已啦,來啦来啦,有蟹蓋,蟹膏,蟹籽,蟹肉,全部都有,待應話將所有嘢撈埋燉飯一齊食,味道更佳,貪食的我食咗一啖香口的蟹膏再將蟹蓋,蟹膏,蟹肉和蟹籽撈埋食,美味在口中,好好味吖。至於甜品,都有幾様選擇,有“芒果斑蘭糯米窩夫配椰子雪糕、““焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫配朱古力雪糕”、”藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕"。仲有啲齋窝夫沒有雪糕的甜品,最後揀咗“芒果斑斕糯米窩夫配椰子雪糕”加埋一杯椰汁,窩夫外脆內軟, 斑斕顔色奪目,椰子雪糕味道濃郁,朋友將啲椰子淋落窩夫度,而我就將芒果擺落窩夫面,各有各自食得精彩🤓🤓

觀塘工廈區藏有許多隱世美食小店,今日專程到訪觀塘工廈區的 ~Cobber Noodle and Waffle,這家隱藏在美興工業大廈的樓上 Cafe,主打創意糯米窩夫和特色意粉,環境走日系文青風格,座位寬敞舒適,是甜品控和打卡愛好者的熱門選擇。如果喜歡創新甜品和西式料理,絕對值得一試!提醒記得提前訂位,避免排隊等候哦~ 😊🌟吉列廣島蠔配黑醋汁廣島蠔肥嫩多汁,鮮甜與海洋風味瞬間湧出,毫無腥氣。黑醋汁的酸甜微稠完美中和油炸的厚重,添了一分清爽層次。 🌟日式芝麻雞翼雞翼外皮煎烤得微脆帶蜜香,肉質嫩滑多汁,醃料滲透至骨,甜鹹交織。芝麻經過烘烤後香氣爆發,咬下時顆粒感與肉香融合🌟海膽意粉海膽鮮甜不腥,醬汁濃郁但不過鹹,意粉掛汁力強,凍咗食都唔會膩。🌟新鮮荔枝竹炭糯米窩夫窩夫🧇口感外脆內軟、煙韌如糯米糍,搭配新鮮嘅荔枝及荔枝味雪糕,果味濃郁,冰火口感超驚喜!

🌟吉列廣島蠔配黑醋汁

🌟日式芝麻雞翼

🌟海膽意粉

🌟新鮮荔枝竹炭糯米窩夫
2025-07-23
午餐
2025-07-29 0 浏览
今日約咗朋友出街食飯,大家都係冇所謂之人,諗唔到食乜嘢,所以就揀一間之前食過好多次嘅,可以話係老地方,無論食幾多次都唔會厭。我同朋友兩個人分別叫咗一份凱撒沙律、蜜糖芥茉雞翼、日式明太子大蝦意粉同一份甜品-芒果斑斕糯米窩夫,呢個份量兩個人食啱啱好👍🏻呢間餐廳嘅明太子大蝦意粉真係超級推薦,意粉煮得剛剛好,配上鮮嫩彈牙嘅蝦肉,口感超級滑。明太子的咸香味同濃郁奶油融合,味道層次豐富,仲有啲微辣,令人食得停唔到口。另外,呢間分店專做窩夫,所以我哋都叫咗一個芒果斑斕糯米窩夫,呢個芒果斑斕窩夫,外面香脆,裡面軟糯,仲帶有少少米香,但最突出嘅係斑斕味!每一口都帶出濃郁嘅椰漿味,配合香甜嘅芒果,真係清新又好食。超級推薦大家諗唔到食乜嘢就試吓呢間!
超級推薦大家諗唔到食乜嘢就試吓呢間!
2025-07-27 208 浏览
觀塘既高質cafe,價錢人眾化,人頭湧湧,好熱鬧叫左個蜜糖芥末雞翼 好大隻雞翼隻隻都有好多汁 啲皮好脆炸芝士拼盤 總共有兩款 一個係mozzarella 拉絲芝士另一個就係soft 啲既芝士醬兩個都好入味黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯係今日既重點成碟飯都好多汁!啲飯好淋 啖啖都有好多忌廉醬料 同埋黑松露香味同埋雞肉既份量都有唔少 好滋味枱枱都有食甜品芒果斑斕糯米窩夫🧇有個巨型雪糕 我簡左椰子味 加埋啲椰子醬同埋芒果 真係好似去左泰國咁仲有啲斑斕 所以成個waffle 入面都係綠色最後飲埋焙茶鮮奶、朱古力忌廉碎冰兩杯都好飲 夠濃夠味
觀塘既高質cafe,價錢人眾化,人頭湧湧,好熱鬧
叫左個蜜糖芥末雞翼 好大隻雞翼
隻隻都有好多汁 啲皮好脆

另一個就係soft 啲既芝士醬
兩個都好入味

黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯係今日既重點
成碟飯都好多汁!
啲飯好淋 啖啖都有好多忌廉醬料 同埋黑松露香味
同埋雞肉既份量都有唔少 好滋味

枱枱都有食甜品
仲有啲斑斕 所以成個waffle 入面都係綠色

最後飲埋焙茶鮮奶、朱古力忌廉碎冰
兩杯都好飲 夠濃夠味
今日同朋友起觀塘見面,朋友提議食呢間餐廳,餐廳喺工廈入邊,起正工業大廈𨋢口隔籬。不過估唔到平日夜晚都好爆場,睇嚟呢間餐廳都好受歡迎。🌟炸芝士拼盤炸芝士剛剛炸起,所以外面香脆,裏面剛剛溶化的芝士香濃。🌟海膽意粉意粉軟硬度適中,配上滿滿的海膽好creamy ,鮮味十足!🌟日式大阪燒配八爪魚pizza大阪燒八爪魚pizza呢個組合好有創意,鋪滿大阪燒汁,加上為數不少的八爪魚仔,上面仲有木魚碎。🌟焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫朱古力竹炭糯米窩夫超級好食!!上枱時剛剛整好熱辣辣,窩夫外皮帶點脆身,裏面軟軟糯糯好軟熟,質感好特別,係近期食過最好食的窩夫。而且焦糖香蕉都整得好好,焦糖剛剛包裹着香蕉,好薄脆!香蕉、窩夫加上朱古力雪糕係絕配的組合!

🌟炸芝士拼盤

炸芝士剛剛炸起,所以外面香脆,裏面剛剛溶化的芝士香濃。

🌟海膽意粉

意粉軟硬度適中,配上滿滿的海膽好creamy ,鮮味十足!

🌟日式大阪燒配八爪魚pizza

🌟焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫

呢間觀塘小店真係有驚喜!雖然門口唔顯眼,位置有啲難搵,但食物質素絕對值得專登過嚟試!餐廳細細間,裝修簡約,坐得好舒服。不過真係唔算易搵,記得係推右手邊木門,唔係玻璃門。 自家製千島醬慢煮雞肉香草薄餅🍕餅底薄脆,雞肉慢煮到好嫩滑,配埋自家製千島醬,酸甜開胃,好有層次!日式明太子忌廉大蝦意粉🍝明太子忌廉汁超香濃,大蝦爽口彈牙,意粉掛汁得嚟唔會太膩,完全冇腥味,必試!蜜糖芥末雞翼🍗外皮炸到好脆,蜜糖芥末醬勁多,甜甜辣辣,好惹味!店員態度友善,上菜速度OK,唔會等太耐。以呢個質素嚟講,性價比高,尤其係意粉同Pizza,絕對值得!一定會再嚟試其他菜式,尤其係佢哋嘅窩夫,聽講都好正!雖然位置隱世,但食物水準高,明太子意粉同蜜糖芥末雞翼真係超正,觀塘打工仔一定要試!

自家製千島醬慢煮雞肉香草薄餅🍕
自家製千島醬慢煮雞肉香草薄餅

日式明太子忌廉大蝦意粉🍝
日式明太子忌廉大蝦意粉
蜜糖芥末雞翼🍗
蜜糖芥末雞翼
外皮炸到好脆,蜜糖芥末醬勁多,甜甜辣辣,好惹味!

一定會再嚟試其他菜式,尤其係佢哋嘅窩夫,聽講都好正!

2025-07-22
自家製千島醬慢煮雞肉香草薄餅
日式明太子忌廉大蝦意粉
蜜糖芥末雞翼
  • 日式明太子忌廉大蝦意粉,
  • 自家製千島醬慢煮雞肉香草薄餅 ,
2025-07-22 158 浏览
Cobber Noodle and Waffle位於觀塘工業區,裝修走文青風格,木製傢俬、掛畫同吊扇令人一入去就覺得好舒服,環境真係一流,啱晒打卡同chill住食lunch。😌今次試咗檸檬蜜糖醋配鮮果沙律,芒果同士多啤梨都超新鮮,酸酸甜甜好開胃,沙律醬唔會太膩,食落清新又健康。主菜蟹膏甲羅燒燉飯更加係驚喜,成個蟹蓋上枱,蟹籽同蟹膏份量十足,飯粒吸晒蟹膏精華,鮮味爆燈,啖啖都食到海鮮味,完全唔會覺得膩或者太重手。甜品點咗海鹽焦糖杏仁碎冰,焦糖味香濃,帶少少海鹽鹹香,杏仁碎脆卜卜,口感豐富,食完好滿足。整體嚟講,Cobber Noodle and Waffle無論環境定食物都好有水準,價錢合理,服務又有禮,真心推介比鍾意文青cafe同高質食物嘅朋友。下次一定會再嚟試其他菜式!

2025-07-21 196 浏览
🍴觀塘工廈人氣 cafe|主打招牌窩夫必食!觀塘工廈呢間 cafe 一早憑住特色麻糬窩夫爆紅,繁忙時段排半粒鐘先有位!而家開左新分店,環境更寬倘,而餐點主打都係窩夫,出左唔同新口味! 真係好吸引~鹹蛋黃薯條一上台就香到忍唔住!外脆內綿,沙沙嘅鹹蛋黃爆多,就算邪惡爆登都真係食唔停!炸尤魚配芥末籽蛋黃醬鮮炸魷魚彈牙大隻,配搭芥末籽蛋黃醬帶輕微辣,夠哂開胃。蜜糖芥末雞翼淨係賣相已經好吸引,外皮香脆,內面肉好嫩,熱辣辣好正!阿根廷赤蝦冬陰功墨魚意粉阿根廷赤蝦同墨魚都大大隻夠新鮮,配冬陰功汁酸辣夠喉,啖啖意粉掛滿汁超入味。自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza大大塊慢煮雞肉嫩到出汁,千島醬加香草調味,一口入魂~芒果班蘭糯米窩夫重點招牌窩夫!外脆內軟,糯米 QQ 地,班蘭香同芒果甜勁清新,難怪成為人氣打卡王~飲品推介:百香果冰茶&玄米茶鮮奶,前者解膩後者順滑,配埋嘢食一流。

🍴觀塘工廈人氣 cafe|主打招牌窩夫必食!

鹹蛋黃薯條

炸尤魚配芥末籽蛋黃醬
鮮炸魷魚彈牙大隻,配搭芥末籽蛋黃醬帶輕微辣,夠哂開胃。

蜜糖芥末雞翼
淨係賣相已經好吸引,外皮香脆,內面肉好嫩,熱辣辣好正!

阿根廷赤蝦冬陰功墨魚意粉

自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza
大大塊慢煮雞肉嫩到出汁,千島醬加香草調味,一口入魂~

芒果班蘭糯米窩夫