餐廳嘅位置確實係難搵啲,記住唔使搭𨋢,正正喺𨋢口附近。以前幫襯開係食疏乎厘,都係第一次叫窩夫,冇諗過超出我預期,椰子雪糕比我想像中好食,食完就覺得終於又多一間canteen可以比我蒲。‣ 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫 $108‼️超級推薦‼️真係做到外脆內軟,而且超煙靭好食,有種好似咬緊糯米糍嘅感覺,搭配椰子雪糕係出奇地夾,椰子雪糕嘅椰香加奶味超濃郁,絕對係必食之選。‣ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78薯蓉相當綿滑,但係又唔至於好膩,有啲芝士拉絲先有口感。帶子份量還好,如果你鍾意食薯蓉嘅話都值得一試。‣ 蜜糖芥末雞翼 $68呢個一直都係我嘅最愛,蜜糖嘅甜同埋芥末嘅辣平衡得好好,雞翼本身都炸到好脆,肉嫩多汁,唔食絕對會後悔。‣ 海膽意粉 $168‼️超級推薦‼️海膽意粉比我想像中好食,本身好驚腥,結果一啲都唔腥,一邊食,一邊食到海膽嘅香味慢慢滲出嚟。味道嚟講都算係濃郁,但係調味好舒服,就算凍咗食都唔會覺得好鹹。‣ Affogato $42每次見到Affogato都忍唔住嗌,好鍾意嗰種苦甜交織嘅感覺。雲呢嗱雪糕奶味超重,某程度上都算係甜品,好邪惡但係好正。‣ Honeycomb Latte $52焦糖

‣ 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫 $108

‣ 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78

‣ 蜜糖芥末雞翼 $68

‣ 海膽意粉 $168

‣ Affogato $42

‣ Honeycomb Latte $52
焦糖脆餅就咁食都超好食,等唔切佢融係咖啡入面我就已經偷食咗幾嚿,焦糖嘅香真係好上癮。
  • 海膽意粉
  • 蜜糖芥末雞翼
2025-06-04 829 浏览
呢晚嚟咗觀塘嘅呢間人氣樓上Cafe,Cafe主打多款意粉、pizza同招牌嘅窩夫甜品,呢晚都食咗幾款😚Cobber 忌廉茄粒醬肉丸意粉呢個招牌意粉嘅茄汁可以揀辣度,我哋揀咗正常辣,又真係辣得幾過癮🌶️ 側邊有幾粒自家製嘅肉丸,咬開都幾Juicy☺️ 我哋仲加咗錢轉蒟蒻意粉,感覺更加健康🫶🏻 日式大阪燒配八爪魚 Pizza呢個係一份8吋嘅pizza,pizza嘅餅底係厚批,但係批邊都係好香脆🍕 呢度嘅八爪魚幾有驚喜,係原隻八爪魚仔嚟架,另外仲有我好鍾意嘅木魚碎。馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子呢個小食有啲邪惡,有非常拉絲嘅mozzarella cheese🧀 薯蓉好綿密,入面仲有帶子。芒果斑斕糯米窩夫呢個口味嘅窩夫幾特別,糯米窩夫質地煙煙韌韌🧇 我哋配咗椰子雪糕同埋椰汁,呢個口味同斑斕味都好夾🥥 側邊仲有啲好甜嘅芒果同埋百香果,整個配搭酸酸甜甜。抺茶鮮奶呢杯飲品好大杯,淨係奶都有五款選擇,我地揀咗脫脂奶同埋走甜🍵呢餐我最鍾意嘅就係窩夫,因為第二度好難搵到呢個口感嘅🧇 非常建議大家嚟呢度要book位,因為好大機會冇得walk in㗎 。

日式大阪燒配八爪魚 Pizza
日式大阪燒配八爪魚 Pizza

芒果斑斕糯米窩夫
芒果斑斕糯米窩夫

抺茶鮮奶
抺茶鮮奶

2025-05-31 777 浏览
Cobber Noddle and Waffle 隱藏於觀塘一座工廠大廈內,環境簡約舒適,帶點日系文青風。餐廳主打創意糯米窩夫與特色意粉,午市更可以優惠價加配飲品,而且免收加一服務費,性價比極高。檸檬蜜糖醋配鮮果沙律:酸甜開胃,水果新鮮多汁,配上清新的醋汁,令人胃口大開。自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza(8寸):餅底薄脆,雞肉嫩滑,千島醬香濃不膩,香草點綴提升整體層次感。蒜香雜菌意粉:蒜香撲鼻,意粉彈牙,雜菌份量十足,素食者也會喜歡。伯爵茶糯米窩夫:外脆內糯,伯爵茶香濃郁,帶點微甜,茶香與糯米完美融合。斑斕糯米窩夫:色澤吸引,椰香濃厚,糯米口感煙韌,甜度適中。期間限定 - 蜂蜜新鮮蜜瓜碎冰:夏日消暑之選,蜜瓜味清甜自然,碎冰細緻,仲有粒粒蜜瓜肉。橙汁:鮮榨口感,酸甜平衡,清新解膩。總結,餐廳無論是主食還是甜品都見心思,特別適合喜歡探索隱世美食的朋友。

斑斕糯米窩夫:色澤吸引,椰香濃厚,糯米口感煙韌,甜度適中。

橙汁:鮮榨口感,酸甜平衡,清新解膩。

午餐
  • 檸檬蜜糖醋配鮮果沙律
  • 蒜香雜菌意粉
  • 伯爵茶糯米窩夫
  • 斑斕糯米窩夫
  • 蜂蜜新鮮蜜瓜碎冰
  • 自家製千島醬慢煮雞肉香草Pizza
今日星期三夜晚黎到觀塘工廈,一入黎呢間餐廳,估唔到勁多人😳 超旺場!裝修都好靚好打卡able👍🏻 完全係後生仔女會鍾意嘅風格😝用QR Code落單,但都會比實體餐牌你睇👍🏻我地叫左吉列廣島蠔,可點黑醋汁一齊食,幾好食,黑醋汁減低油膩感😝雞肉黑松露意粉,侍應哥哥攞住過黎已經聞到勁大浸黑松露味,超香!!😍 而且好多料,蘑菇雞肉完全唔小氣,最後我地食晒d意粉,但仲剩一堆料🤣茄粒醬雜錦海鮮Pizza,好豐富!上面有d魚子醬點綴,成件事即刻好靚仔🤣😛 而且好大份量,食一件已經飽🙈 好味😋雖然超飽,但都要試佢地嘅窩夫🧇! 我地叫左個藍莓提子伯爵茶糯米窩夫,唔會太甜,雪糕又正,配埋生果好Fresh🥰蜜桃乳酪碎冰,欣賞呢度嘅飲品選擇好多,有得揀乳酪🤩 幫助消化👍🏻👍🏻

裝修都好靚好打卡able👍🏻 完全係後生仔女會鍾意嘅風格😝

用QR Code落單,但都會比實體餐牌你睇👍🏻

用餐优惠
試食活動
2025-06-15 0 浏览
鮮果沙律新鮮水果爽脆多汁,士多啤梨酸甜、芒果香甜,味道清爽自然,冰涼解膩,夏天吃最適合。蜜糖芥末雞翼雞翼外皮烤至金黃酥脆,蜜糖的甜味與芥末的微辛完美融合,甜中帶辣,層次豐富。咬開後肉汁飽滿,嫩滑入味,尾調帶點蒜香,越嚼越香,讓人忍不住吮指回味。炸八爪魚外層炸得酥脆金黃,內裡八爪魚彈牙有嚼勁,帶淡淡海水鮮味。蘸上他他醬,酸甜開胃,加上檸檬汁提鮮,香脆不油膩。海膽意粉海膽濃郁鮮甜,creamy的醬汁包裹著彈牙意粉,帶淡淡海水鹹香。整體鮮味爆棚,每一口都像在吃海洋的精華,奢華又滿足。蜜瓜窩夫朱古力窩夫外脆內軟,蛋香濃郁,搭配清甜的蜜瓜,果香四溢。朱古力雪糕令口感冷熱交融,每一口都是幸福滋味。焙茶牛奶焙茶香氣濃郁,帶微微炭燒風味,牛奶順滑香甜,兩者交融後茶味回甘,甜度適中。冷飲清爽解渴,茶控必試!
鮮果沙律

蜜糖芥末雞翼

炸八爪魚

蜜瓜窩夫朱古力

焙茶牛奶
2025-06-08
Cobber 不嬲喺觀塘都幾出名,但成日都排晒長龍🥵 見佢喺附近又有其他分店,就試一試~ 今次係閒日lunch time去,唔使等位就有得入!🧄 蒜香牛油雞翼(6隻) $68呢個小食真係成餐最有驚喜!雞翼上枱嘅時候熱辣辣,個皮炸得好酥脆,加上蒜香牛油味,整體好香口!雖然好邪惡,但真係食完一隻又一隻🤣🍕 Cobber 茄粒醬雜錦海鮮Pizza $128呢個幾抵食,pizza嘅海鮮好足料,睇啲相都見到啲蝦大大隻🤣🍛 明太子忌廉大蝦燉飯 $148一開頭俾佢個粉紅色嚇親😂但味道都唔錯,明太子味好出~ 同Pizza一樣啲蝦都係大大隻! 但就略嫌甜咗少少,所以就有少少漏🤏🏻 🧇 新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 $98Cobber 最出名嘅即係佢哋嘅甜品,所以幾飽都要試吓!焙茶糯米窩夫嘅焙茶味好出,加埋焙茶醬簡直一流,而且口感煙煙韌韌咁,好過癮🤣🍯 Honeycomb latte (跟餐半價) +$26🍹 百香果冰茶 (跟餐半價) +$23呢間性價比都幾高,嗌咗咁多嘢食埋甜品,每人都係$200幾😙 而且都坐得好舒服~ 繁忙時間會限咗一個鐘,但可能因為嗰日佢嘅時候唔算多人,所以超過一個鐘都冇趕我哋走!雖然呢

🧄 蒜香牛油雞翼(6隻) $68

🍕 Cobber 茄粒醬雜錦海鮮Pizza $128

🍛 明太子忌廉大蝦燉飯 $148

🧇 新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 $98

🍯 Honeycomb latte (跟餐半價) +$26
🍹 百香果冰茶 (跟餐半價) +$23

呢間性價比都幾高,嗌咗咁多嘢食埋甜品,每人都係$200幾😙 而且都坐得好舒服~ 繁忙時間會限咗一個鐘,但可能因為嗰日佢嘅時候唔算多人,所以超過一個鐘都冇趕我哋走!雖然呢間整體都唔錯,不過小編同朋友都係覺得原先嗰間啲嘢出色啲🤣
味道: 8/10
服務: 7.5/10
環境: 8/10
回頭率: 7.5/10
總評: 8/10
2025-06-11 0 浏览
位於觀塘·以窩夫為主題,主打糯米窩夫和輕食🧇有多款口味選擇,食物有心思又夠水準❣️·`♡·檸檬蜜糖醋配鮮果沙律色彩豐富且非常新鮮 份量好大有沙律菜🥗青瓜🥒番茄🍅藍莓🫐草莓🍓芒果 酸酸甜甜的 十分開胃 食得健康有滿足🤤·`♡·馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子薯蓉充滿濃濃芝士🧀味 表面芝士焗到脆脆哋 入面有粒粒超厚肉嘅帶子增加口感🤩爽口彈牙·`♡·日式大阪燒配八爪魚Pizza本身我好鍾意食大阪燒 見到有大阪燒就心心眼😍餡料充足 最重要係佢嘅大阪燒汁唔會好濃 調味適中 味道同章魚小丸子差唔多🙌🏻·`♡·藍莓鮮橙伯爵茶糯米窩夫賣相好靚💛窩夫加入糯米炮製 外脆內柔韌 入口帶淡淡伯爵茶香 配埋頂層嘅雪糕同伯爵茶醬一齊食 甜而不膩🫐🍊·`♡·椰子(咖啡)碎冰焦糖脆脆搭配椰子碎冰 冰涼清爽🧊椰子🥥味道偏甜🙃咖啡另外用小杯子裝 淋上咖啡中和味道 即刻冇咁甜la😛

·`♡·檸檬蜜糖醋配鮮果沙律

日式大阪燒配八爪魚Pizza
藍莓鮮橙伯爵茶糯米窩夫
椰子(咖啡)碎冰
2025-06-08 0 浏览
呢間Cafe喺觀塘有三間唔同嘅姊妹店人氣非常之高最近同朋友嚟咗晚飯真係好正呀❤️‍🔥-🔸Cobber 茄粒醬雜錦海鮮 Pizza($128)每塊Pizza都有勁多海鮮配料海鮮包括有魚柳、大蝦、魷魚、魚子醬配搭蕃茄醬開胃惹味😋🔸韓式泡菜豚肉意粉($135)意粉吸收咗泡菜醬汁入口酸辣惹味充滿韓式風味豚肉大大塊掛汁力強!鐘意韓式x西式風味嘅話勁妨一試🔸芒栗斑斕糯米窩夫($98)大推必食❤️‍🔥窩夫咬落外脆內煙靭搭配雪糕清爽可口甜而不膩雪糕口味仲可以自選架!超完美👍🏻🔸芒果冰茶($42)冰茶芒果味香甜清新解渴🔸朱古力忌廉碎冰($48)沙冰充滿濃郁嘅朱古力味身為朱古力迷超級鍾意呀!頂層忌廉香滑好味仲加有朱古力粒令朱古力味更濃郁🩷怕肥嘅話可以走忌廉㗎🤪
呢間Cafe喺觀塘有三間唔同嘅姊妹店
人氣非常之高
最近同朋友嚟咗晚飯
真係好正呀❤️‍🔥

🔸Cobber 茄粒醬雜錦海鮮 Pizza($128)
每塊Pizza都有勁多海鮮配料
海鮮包括有魚柳、大蝦、魷魚、魚子醬
配搭蕃茄醬
開胃惹味😋

🔸韓式泡菜豚肉意粉($135)
意粉吸收咗泡菜醬汁
入口酸辣惹味
充滿韓式風味
豚肉大大塊
掛汁力強!
鐘意韓式x西式風味嘅話勁妨一試

🔸芒栗斑斕糯米窩夫($98)
大推必食❤️‍🔥
窩夫咬落外脆內煙靭
搭配雪糕清爽可口
甜而不膩
雪糕口味仲可以自選架!
超完美👍🏻

🔸芒果冰茶($42)
冰茶芒果味香甜
清新解渴

🔸朱古力忌廉碎冰($48)
沙冰充滿濃郁嘅朱古力味
身為朱古力迷超級鍾意呀!
頂層忌廉香滑好味
仲加有朱古力粒
令朱古力味更濃郁🩷
怕肥嘅話可以走忌廉㗎🤪
2025-06-08 0 浏览
芒果斑斕糯米窩夫 $98-最有驚喜!下次一定會再叫黎食!-窩夫係脆嘅!同埋一切開裏面係綠色有驚喜到我!斑斕味好出!真心正! 揀咗椰子味雪糕~絕配! 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78蜜糖芥末雞翼(6隻)$68-偏甜~ 都好味,但下次我可能會食飯鹹蛋黃味.不過呢一隻就冇咁漏. 一個人食三隻都唔係問題!海膽意粉(辣)$168-有好濃烈嘅海膽味! lemonade $40.0-唔建議小甜,除非你好飲得酸🤣芒果乳酪碎冰$48-真係飲緊成杯yogurt 咁! 好開胃.
芒果斑斕糯米窩夫 $98
-最有驚喜!下次一定會再叫黎食!

馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子 $78

蜜糖芥末雞翼(6隻)$68

海膽意粉(辣)$168
-有好濃烈嘅海膽味!

lemonade $40.0
-唔建議小甜,除非你好飲得酸🤣

芒果乳酪碎冰$48
-真係飲緊成杯yogurt 咁! 好開胃.

2025-06-08 63 浏览
各種食物都好食!特別是海膽意粉、海膽燉飯、鹹蛋雞翼、松露薯條、窩夫及Honeycomb Latte. 午餐飲品有折扣,而且特色飲品的種類非常多!可是大部份是凍飲,如果有多點特色飲品是熱飲就好了。只是訂枱注明了是慶祝生日,用餐時沒有特別要求,窩夫上枱是餐廳自動加了Happy Birthday 牌及蠟燭!驚喜!另外一題,大廈星期六日及公眾假期,下午12:30後泊車半價。其餘時間泊車要百多元一小時。非常昂貴,駕車人士要注意。
海膽燉飯
肉丸意粉
燒香蕉,朱古力雪糕竹炭窩夫
  • 黑松露薯條
  • Honeycomb   Latte
約了好友見面聊天,見到這間網上好評很多,就這間試試。今晚好多客人,在平日的晚上都有這麼多人來捧場,信心大增!😂 •先點個小食 炸魷魚配芥未籽蛋黃醬 $78 魷魚圈炸得金黃酥脆,咬下去完全不油! 裡面還是嫩嫩的,超新鮮。芥末籽蛋黃醬是亮點微辣的芥末味和蛋黃的濃郁超搭,沾一口就停不下來😂好食,要點來試下!! •再點兩個意粉🍝泡菜豚肉意粉(少辣) $135泡菜豚肉意粉真的超開胃!😍 原有點擔心會唔會有點格格不入,但一入口就沒半點顧慮意粉煮得恰到好處,帶點咬勁,豚肉片煎得微微焦香,搭配韓式泡菜的酸辣味,超級好佐麵😂 少辣的調味很友善,辣度剛好不會太嗆,香氣滿滿豚肉份量十分多,吃到最尾就是有豚肉吃起來很過癮很滿足!•蒜香蟹肉意粉 $148 蒜香蟹肉意粉是網上推介的!果然好推介意粉有濃濃的蒜香油,入口滿嘴香氣,蟹肉份量超多超新鮮,撕成細絲的口感啖啖肉,咬下去還有點海鮮甜味。醬汁帶點白酒的香氣😍 好食,清碟•藍莓鮮橙怕爵茶糯米窩夫 $96 賣相好吸引!顏值滿分窩夫外層微脆,裡面是Q彈的糯米口感,咬下去有層次。醬汁甜甜的,搭配鮮橙的清新果香,再配上淡淡味的伯爵茶茶味混在奶油裡超香,明明已經好飽,但都食

先點個小食
炸魷魚配芥未籽蛋黃醬 $78
魷魚圈炸得金黃酥脆,咬下去完全不油!
裡面還是嫩嫩的,超新鮮。
芥末籽蛋黃醬是亮點

微辣的芥末味和蛋黃的濃郁超搭,
沾一口就停不下來😂
好食,要點來試下!!
炸魷魚配芥未籽蛋黃醬

再點兩個意粉🍝
泡菜豚肉意粉(少辣) $135
泡菜豚肉意粉真的超開胃!😍
原有點擔心會唔會有點格格不入,但一入口就沒半點顧慮
意粉煮得恰到好處,帶點咬勁,
豚肉片煎得微微焦香,搭配韓式泡菜的酸辣味,超級好佐麵😂
少辣的調味很友善,辣度剛好不會太嗆,
香氣滿滿
豚肉份量十分多,吃到最尾就是有豚肉
吃起來很過癮很滿足!

蒜香蟹肉意粉 $148
蒜香蟹肉意粉是網上推介的!果然好推介

意粉有濃濃的蒜香油,入口滿嘴香氣,
蟹肉份量超多超新鮮,
撕成細絲的口感啖啖肉,咬下去還有點海鮮甜味。
醬汁帶點白酒的香氣😍
好食,清碟

藍莓鮮橙怕爵茶糯米窩夫 $96
賣相好吸引!
顏值滿分

窩夫外層微脆,裡面是Q彈的糯米口感,
咬下去有層次。
醬汁甜甜的,搭配鮮橙的清新果香,
再配上淡淡味的伯爵茶茶味混在奶油裡超香,
明明已經好飽,但都食哂!

藍莓鮮橙怕爵茶糯米窩夫

今晚餐廳頗full,見有幾個客人walk in都不成功,大家來試記得要book位

As usual, menu for reference

炸魷魚配芥未籽蛋黃醬
藍莓鮮橙怕爵茶糯米窩夫
位於觀塘既工業大廈內,雖然係假日但同樣多人最好book定位!蒜香蟹肉意粉蟹肉份量好多,食每一啖意粉都有蟹肉因為用蒜炒所以食落都幾香,性價比幾高帶子海鮮喇沙意粉可以自選辣度,喇沙味香濃,但食落又唔會覺得好heavy,鍾意佢意粉既煙韌度飲品lunch time有半價Honeycomb Latte 賣相一流,honeycomb融左之後為咖啡帶黎天然既甜味Hojicha Latte好香好濃,最鐘意可以轉唔同既奶同走糖,岩哂keep緊fit既女仔新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 配焙茶醬糯米窩夫果然名不虛傳,好煙韌,唔同坊間食既窩夫,雖然本身已經帶有焙茶味,但作為焙茶控既我强烈建議一定要加焙茶醬,焙茶味double up!雪糕推薦椰子雪糕,椰子味重又夠creamy!
位於觀塘既工業大廈內,雖然係假日但同樣多人
最好book定位!

蒜香蟹肉意粉
蟹肉份量好多,食每一啖意粉都有蟹肉
因為用蒜炒所以食落都幾香,
性價比幾高

帶子海鮮喇沙意粉
可以自選辣度,喇沙味香濃,
但食落又唔會覺得好heavy,鍾意佢意粉既煙韌度

飲品lunch time有半價

Honeycomb Latte
賣相一流,honeycomb融左之後為咖啡帶黎天然既甜味

Hojicha Latte

新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫 配焙茶醬
糯米窩夫果然名不虛傳,好煙韌,唔同坊間食既窩夫,
雪糕推薦椰子雪糕,椰子味重又夠creamy!
2025-06-04 244 浏览
上星期同朋友去觀塘工廈入面嘅 **Cobber Noodle and Waffle** 慶祝生日,餐廳環境係工業風mix木系,幾舒服,服務都幾nice,知道我哋生日仲加上生日牌同蠟燭🎂🍝 **海膽意粉**一上枱就聞到好香!份量算足,撈勻啲忌廉汁食落好Creamy,鮮味都突出。意粉煮得啱啱好,有咬口。鍾意食海膽嘅朋友應該會鍾意🦐🍚 **明太子忌廉大蝦燉飯**:明太子嘅鹹香同忌廉嘅濃郁平衡得好好,醬汁完全掛住每粒飯,好creamy,仲有好多隻蝦係裏面🍗 **蒜香牛油雞翼(六隻)**:即叫即炸,熱辣辣,蒜香味好突出,牛油香氣好誘人,食落夠晒惹味。🥤 **飲品方面**:* **抹茶鮮奶(凍)**:朋友叫嘅,話抹茶味夠濃郁,甜度適中,幾解膩。* **朱古力忌廉碎冰**:朱古力味好濃,碎冰夠細,面頭嘅忌廉增加口感,好邪惡🧇🎂 蜜瓜配焙茶糯米窩夫 窩夫造型好靚,焙茶味嘅糯米窩夫外脆內煙韌,帶微微茶香。配搭香甜蜜瓜球、朱古力雪糕,口感豐富。好適合同朋友gathering或者慶祝特別日子,一定會再嚟試其他嘢食~📍 Cobber Noodle and Waffle地址:觀塘興業街16-18號美興工

🍝 **海膽意粉**

🦐🍚 **明太子忌廉大蝦燉飯**:

🍗 **蒜香牛油雞翼(六隻)**:

🥤 **飲品方面**:

🧇🎂 蜜瓜配焙茶糯米窩夫

📍 Cobber Noodle and Waffle
地址:觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室
2025-06-02 153 浏览
今次嚟到觀塘發掘到隱藏美食!café環境幾闊落,而且幾chill。今次我哋試咗蟹膏甲羅燒燉飯,非常驚喜!超級多蟹膏同蟹籽,燉飯軟硬適中,蟹鮮味濃郁,兩者搭配值得一試。日式明太子大蝦意粉都唔錯,大蝦超級爽口而且算好多舊,明太子醬好creamy,每一口都能品到醬料與蝦肉,作為明太子嘅fans覺得超級過癮!馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子,綿密薯蓉配合濃郁拉絲芝士,滑而不膩,帶子大粒新鮮、軟嫩適中,雖然邪惡但好食到停唔到口。雖然今餐全部都幾滿意,但最鍾意都係甜品--新鮮蜜瓜配焙茶糯米窩夫。焙茶窩夫茶香濃郁,糯米質地令口感更加紮實同煙韌,搭配清甜多汁蜜瓜,仲有椰子雪糕,感覺超fresh亦唔會太甜。

2025-06-01
  • 馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子
2025-06-02 354 浏览
一個普通工作日,放工後同老朋友👫揀咗間坐得舒服、氣氛chill嘅餐廳 🛋️,唔使太高調,但最緊要係可以好好咁食一餐,輕鬆傾幾句 🧑‍🤝‍🧑☕。  🍟 松露薯條 呢碟松露薯條一上枱就聞到好香 🤤,真係未食已經加分。 薯條炸得夠脆唔油 🥔🔥,配埋松露醬汁 🍄,鹹香得嚟又唔會太膩,成件事好平衡。 旁邊仲有碟醬可以自己點,幾貼心 👍。 🍝 海膽意粉 呢碟海膽意粉真係好滑 🧡,醬汁金金橙橙咁掛晒喺意粉上面,唔會流晒落碟底,成功!💯  味道好creamy,帶啲淡淡海膽香 🐚,但又唔會腥。 意粉煮得啱啱好 🍝,唔會過腍。面頭仲有魚子醬同蔥花 🌿,加咗啲層次。 鐘意海膽嘅朋友應該會覺得啱晒口味 😍。  🍤 帶子海鮮喇沙意粉 如果要揀一碟最有驚喜嘅,我會揀呢碟 🌶️🧄。 喇沙醬汁夠香但唔會太辣,仲有少少椰香 🥥,食落又香又滑。 意粉吸咗晒啲汁,每啖都好入味 😋。 帶子好大粒 🐚,煎得啱啱好,滑溜又彈牙。 啲蝦都唔係行貨 🦐,外焦內嫩,唔止打卡靚 📸,食落仲好實在。  🧇 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫配朱古力雪糕🍫🍌 黑色竹炭窩夫已經夠特別 🖤,重點係佢唔止外脆,內裡仲係煙煙韌韌 🍡,原來係糯米做!成件事好有層
 旁邊仲有碟醬可以自己點,幾貼心 👍。

🍝 海膽意粉
味道好creamy,帶啲淡淡海膽香 🐚,但又唔會腥。
意粉煮得啱啱好 🍝,唔會過腍。
面頭仲有魚子醬同蔥花 🌿,加咗啲層次。
鐘意海膽嘅朋友應該會覺得啱晒口味 😍。

🍤 帶子海鮮喇沙意粉
如果要揀一碟最有驚喜嘅,我會揀呢碟 🌶️🧄。
喇沙醬汁夠香但唔會太辣,仲有少少椰香 🥥,食落又香又滑。
意粉吸咗晒啲汁,每啖都好入味 😋。
帶子好大粒 🐚,煎得啱啱好,滑溜又彈牙。

🧇 焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫配朱古力雪糕🍫🍌
黑色竹炭窩夫已經夠特別 🖤,重點係佢唔止外脆,內裡仲係煙煙韌韌 🍡,原來係糯米做!成件事好有層次。
朱古力雪糕香濃唔膩 🍦,溫溫熱熱嘅窩夫配埋凍冰冰嘅雪糕,一冷一熱好過癮 🥶🔥。
焦糖香蕉甜度啱啱好,仲有啲微微焦香,為成餐畫上完美句號 。
焦糖香蕉朱古力竹炭糯米窩夫配朱古力雪糕
2025-05-29