2016-06-23
今年的生日飯朋友們選擇左呢間火車餐廳,之前facebook見過都想去試,機會就黎啦!餐廳座位唔多,入面既設計好有心思,2邊用有電視扮窗外風景,好似架火車一路行緊咁。。。仲會停站tim, 不過望得多有d頭暈,所以我地拉埋左個窗簾。講返野食,食品種類唔算太多,不過每樣野都想試。頭盤叫左墨西哥脆片,紅色黑色的脆片賣相相當吸引,肉醬味道一流,脆片如果可以厚返少少效果會更好,因為太薄太脆放唔到d肉醬上去一齊食😂主菜方面叫左我至愛墨魚麵,仲要係泰式,正合我心😍墨魚麵帶點點辣,有蒜香,味道可口,不過略油。另外有蜆糙米飯,味道清淡有d油。仲有炸魚薯格配蘋果沙律,沙律有驚喜,味道清新,酸酸哋好開胃。另有辣肉腸pizza, 香脆有香料味,味道洽到好處。最後當然係甜品啦,流心芝士波,賣相一流,味道獨特,可以一試,但試過唔駛再試總括而言,裝修環境落足心思,食物味道不錯,但偏油。值得去享受環境同試一次