2022-11-09
#屯門 @bili.blu 又岀動!今次成功叫到個住港島嘅朋友入黎食飯,緊係要揾間好野食!朋友個媽咪係泰國華人,所以特登揾間#泰菜 同佢食。依間泰菜嘅環境真係好chill. 我地兩個人坐係sofa 位,枱同枱之間一啲都唔逼,好適合#飲酒 #吹水。入面仲有大大個#酒吧 ,見有唔少人都坐係到飲啤酒。💋泰式焗黃咖喱釀蟹肉普利球普利球係印度非常流行嘅小食。好多時喺自助餐,都會見到佢喺印式個邊岀現。惹味咖喱配上滿滿嘅蟹肉,再釀入薄脆嘅普利球,一咬落去,就好似食醬爆牛丸咁爆曬啲咖喱出嚟,食得好爽😄係一個成功嘅泰crossover 印 嘅菜式。順帶一提,個咖喱勁好送飯。💋沙嗲串燒我地就雞牛豬每樣兩串,一共叫左六串。上枱個時聞到勁香烤肉味。個沙嗲汁好香花生味。唔錯!💋印度烤雞肉上枱個下,個鐵板滋滋聲,新鮮滾熱辣!烤雞肉食落啲雞肉一啲都唔乾,配上檸檬汁,辣辣地好開胃!💋牛油烤餅用黎點咖喱一流!個晚去仲要咁岩有人生日,餐廳會#播生日歌 #慶生 。加埋個chill chill環境,都幾有氣氛。
同佢食。
💋泰式焗黃咖喱釀蟹肉普利球
💋沙嗲串燒
💋印度烤雞肉
💋牛油烤餅
用黎點咖喱一流!