2022-10-18
聞說元朗形點商場近期新開了一間東南亞菜的食肆,今日即刻搵埋朋友一齊去食。舖頭位於商場內,停車場又夠大,絕對適合一家大小,或揸開車的朋友。入到去望一望個菜單,前菜、海鮮、肉類、泰式炒粉麵,每樣都有得多選擇。我們先叫了個前菜+2杯特色飲品,係咁正既環境chill下。前菜試左香炸洋蔥秋葵絲。洋蔥圈炸得非常鬆脆,金黃色,不油膩,非常正!配埋個醬汁,味道十分清新,送酒、傾計一流!今次揸車過來,所以無叫生啤,我們叫了Mojito, Mango Juice兩杯無酒精特飲,Mojito … Mango Juice 充滿果香味,配上前菜,完美!今日見到有張廚師推介餐牌,即刻試下泰式火山排骨,湯底小酸小辣,非常惹味。排骨烹調時間剛剛好,肉質嫩滑,不像其他餐廳般有過熟的情況。而家生啤做緊買一送一優惠,下次試下坐車過來,順便試下東南亞式焗海鮮方法,煮法好特別,唔知又會帶什麼驚喜呢。
我們先叫了個前菜+2杯特色飲品,係咁正既環境chill下。