2019-03-20 75 浏览
之前都同朋友來到這間在銅鑼灣樓上的餐廳,覺得味道好味而且氣氛不錯,所以今日朋友生日就話不如再來這間,來到坐下待應都好快手比了餐牌我們,最後選擇了4 道晚餐$390/位,味道同質素都保持到水準而且氣氛依然很好,慢慢食傾下計都吾錯。叫了晚餐後就來餐包先,麵包口感不錯帶微溫,前菜的香煎法國鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁,鵝肝表面好脆,而入面好軟熟又香,配上香甜醬汁不錯。之後餐湯荷蘭白菌忌簾湯,菌味道好濃好香,菌的碎不少,所以口感就更好。主菜砵酒燴羊膝配薯蓉,羊膝好淋身肉質十分好,有點酒香更加增加不少味道,薯蓉配上醬汁十分好食,又有薯蓉的原本的香和口感。最後甜品是士多啤梨拿破倫蛋糕,份量會咁大份,口感夠脆口,而入面cream好滑身士多啤梨都好甜,最後配飲品作為一個圓滿的句號。

2019-03-20 80 浏览
朋友推介話好味道,見去開銅鑼灣行街就上咗來試試,沒想到都有驚喜不錯,下次可以找屋企人一齊來吃,位置都幾方便而上到去裝潢幾好,靜靜地有輕音樂幾舒服,而且牆身有舞師的畫好特別,坐下待應比了水和餐牌我們,我地叫了$390晚餐,整體好似朋友咁講的確吾錯而且價錢都吾貴。首先餐包來到有得選包,最後我地要了二個法包,配上之後來的第二道是朋友都讚好的荷蘭白菌忌簾湯十分好味,麵包軟熟而湯夠濃吾咸而且仲有粒粒菌碎係入面十分足料,之後第一道的鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁也來了,蘋果砵酒配鵝肝是十分夾,而這裡的鵝肝整出來味道好濃又香,有水準。第三道裝飾都十分漂亮,好似一幅畫咁,牛扒配薯蓉,牛扒整得剛剛好,帶點焦香而入面肉汁都保持到,薯蓉好香又夠滑身。第四道就是甜品,士多啤梨拿破倫,拿破倫都幾脆帶甜,入面的吉士醬都不錯,食了二件都吾會好滯的感覺,飲品要了熱咖啡配上甜品岩晒。

2019-03-17 84 浏览
今日約左個舊朋友去銅鑼灣食午飯,銅鑼灣百樂中心呢幢大廈特別多餐廳選擇,我哋最後揀咗西餐廳chez bistro.Lunch menu-選沙律或餐湯+1個 main course點好餐之後侍應會拎一個麵包籃過嚟,麵包籃上有三至四款麵包比客人選擇,麵包新鮮熱辣辣出爐,非常好吃見餐牌上嘅呢個沙律非常豐富,我同朋友都點左沙律~沙律醬用上胡麻醬,非常開胃,蔬菜亦十分新鮮。北海道帶子龍蝦汁意大利飯~呢個意大利飯做得非常好吃!龍蝦汁香濃入味,不過略嫌份量有點小,食完唔係好夠飽朋友點嘅加拿大有機帶骨豚扒,豚肉肉質鬆軟淋滑,配上牛肝菌忌廉汁,十分好吃。不過又係份量有點小,如果可再加多點薯菜或飯意粉會更好。跟餐亦都會有埋餐飲~

Lunch menu-
選沙律或餐湯+1個 main course

跟餐亦都會有埋餐飲~
2019-02-26
2019-03-12 65 浏览
朋友邀請我吃一間樓上法國餐廳位於銅鑼灣鬧市耀華街樓上的Chez Bistro 一進餐廳侍應很有禮地帶我們坐了sofa位而我對著一幅醒獅粉筆畫別具特色古不刻西式餐廳融入中國傳統的色彩,大約有十多張枱,約可以坐40人左右。餐廳先會安排麵包給我,而且都幾多花款,特別用心。今晩我們點的前菜,我選了沙律,起初以為是一般,但原來吃下去有別於外面的沙律有BB菠菜,非常嫩口。還有紅石榴,中東米,北海道帶子,櫻花蝦乾配以芥末蜜糖汁酸酸甜甜非常開胃。朋友叫生嚎海鮮拼盤同樣地新鮮,海螺彈口鮮甜,生蠔有海水的淡淡的鹹味,之後再來白菌忌廉湯,湯的濃度調較恰到好還看到有菌碎証明真材實料主菜出埸我選了西班牙羊膝,只看賣相都好吸引,配菜每種分隔開,羊膝完全沒有羶味肉質非常嫩另一款主菜選了肉眼排同樣地不覺得有膩感,而且食材選得不錯,非常有質素。最後上甜品拿破倫蛋糕不甜,伴碟非常有心思,意大利芝士杯軟滑香甜。食物質素、服務態度和環境衛生都非常滿意同朋友都食得好開心呀。

餐廳先會安排麵包給我,而且都幾多花款,特別用心。

2019-03-11 87 浏览
行入間餐廳,坐下來幾分鐘,再望多望,感覺好似來過這裏,但不太記清濋。食set lunch, in fact, 客人個個都是食set menu. 3 courses, 有salad 或菜湯選一,主菜從$98至$140不等,有牛,豬,魚,蝦(意粉)可選. 最後便是咖啡或茶。兩人也只是$260. 味道Ok, 價錢平,地方也ok, 不過一點嘈。不過$260兩個人,三道菜,算是平的香港西餐。試一試也可。
香港西餐
2019-03-07 72 浏览
之前在Chez 食過好有水準的晚餐,今次就試下lunch。日間來看得這裡一清二楚,好休閒舒適,靠近陽光的卡座好溫暖。點了2-course lunch set 後就送上熱騰騰鬆軟的麵包,可口到不得了!炭燒西班牙伊比利亞豬肋條 紅石榴 車厘茄 澳洲雜菜沙律配鵝肝芝麻沙律汁沙律菜好新鮮,醬汁是濃郁又開胃的鵝肝芝麻味,一口的豬肋條煎的香口有嚼勁,再配微酸的紅石榴相當配合。忌廉粟米湯湯是熱騰騰上檯,質感幼滑濃郁但不膩,飲完好暖胃。燒西班牙伊比利亞豬肋排配蜜糖燒烤醬 $148超級香噴噴,豬肋排煎到格仔紋,咬開有肉汁,質感鬆化,再配旁邊的軟滑扭扭薯蓉一流。香煎鱸魚 $128賣相好吸引~魚皮煎得好香脆,而魚肉也是相當嫩滑,再配旁邊的酸茄、洋蔥紅椒薯蓉、蕃薯乾片,一點都不單調。

忌廉粟米湯
湯是熱騰騰上檯,質感幼滑濃郁但不膩,飲完好暖胃。

2019-02-16 185 浏览
其實Chez Bistro 同Chez Moi係姐妹店,之前已經去過Moi好幾次,性價比高,帶所有朋友仔去都讚口不絕!今次試下百樂中心分店,知道價錢比較平,當然心中有數一定無Moi咁高水準。其實食物水準跟Moi一樣,無差別一樣有保證。只係餐廳內座位較逼,無咁有情調。而服務水準亦無咁高,侍應無咁細心,及沒有笑容!可能太忙吧!另外一個問題,就是搭𨋢要排好長龍!真係好誇張!我建議不要peak hours去比較好!

2019-02-15
2019-02-16 124 浏览
這餐廳係百樂中心,記住要係book位時間早起碼15min到樓下。因為得兩部𨋢,所等𨋢都要15分鐘。餐廳佈置可不錯,枱不算太密,燈光柔和,都算坐得舒服,但唔算高級餐廳,只可以話係高級cafe。我們點了兩個set,前菜係菠菜沙律和小海鮮拼盤。餐湯係忌廉磨姑湯。一個main course係肉眼扒,一個係大頭蝦pasta。前菜味道不錯,海鮮都感覺新鮮。肉眼扒我叫五成,佢都整到五成嘅,但我覺得唔夠juicy,乾身左少少,份量多少少更好。大頭蝦意粉味濃,汁濃稠度剛好,隻蝦好味,我都鍾意,但份量多少少更好。兩個主菜都由擺碟到味道都有水準,但唔會令你有嘩一聲,一定要再食嘅感覺。甜品真係係比較失色,慕絲蛋糕死甜同好似一舊漿口朱古力而已。拿破崙外就係三層酥皮加cream和士多啤梨,無整體感覺,擺碟無乜心機。可能甜品唔係佢地強項。至於服務,侍應禮貌的。我們坐房內,由於侍應不足,好多時佢都睇唔到我地進餐嘅進度,往往要嗌人先上野同斟水,呢方面略嫌不足。

2019-02-11 2181 浏览
Fine dining不再單單指要穿禮服坐高級餐廳用各式各樣的銀器、玻璃用餐。現今Fine dinning改變了很多,只要是提供最精緻、誘人且美味的食物配優質服務都配稱fine dinning。好似今天我就去了在銅鑼灣百樂中心的Chez Bistro去食非常美味的set dinner。雖然食18:30但上樓還是要排一陣隊上Lift, 到那場景頓轉如在酒莊餐廳,在頗大的黑板特色牆的枱上今日應節地用粉筆畫了醒獅炮仗,節日氣氛滿滿。侍應親切地介紹今晚Set的特色,更友善地拿剛出爐的DIY麵包給我們選擇。麵包新鮮做配creamy南瓜湯一流。新年健康D、食好D加$40食海鮮拼盤,蠔是法國貨带海水咸味很鮮甜, 翡翠榮螺有别他家全無沙脆口味美。比五蚊更大的帶子同特大的牡丹蝦都是上等鮮嫩貨,appetizer都咁有質素,對main dish更期待。果然不論是最Top grade的安格斯牛柳定走地春鷄捲大蝦都咁有質素。牛肉五成就做到五成,嫩口汁多,腍軟中有炭燒脆面的咬口,好好味。春鷄肉滑溜溜帶大蝦的鮮味,好食。Dessert都是神來之筆我食的士多啤梨拿破倫蛋糕值是五星級/米芝蓮的級素,一食就愛上它。餐飲

春鷄肉滑溜溜帶大蝦的鮮味,好食。

餐飲送上即煮咖啡為這美好一餐劃上句號,餐廳陸續人多但並不喧嘩,今晚很開心擁有美好飲食體驗。
2019-01-31
12月的時候找到了一間超水準西餐廳,人均消費接近HK$400,但是食物水準高,絕對超值。 Chez Bistro 位於銅鑼灣鬧市,周圍食肆林立,要打出名堂并不容易。 餐廳面積不大,裝修古色古香,充滿歐洲風情。 細小的環境,反而更有歐洲家庭的溫暖感覺。 餐具擺設簡單實用,讓人有踏實的感覺。 這裏提供的四道菜晚餐,雖然並非傳統的法式做法,帶有 Fusion 氣息,食物的選擇亦算廣泛。 新鮮熱辣的自家焗製香脆麵包,配上黑醋和橄欖油一起進食,充滿南歐風味。 接着出場的前菜,是法國新鮮 No.2 生蠔半打。 豬豬起初也以為套餐供應的生蠔會是一般貨色,一吃下去才發現比想像中新鮮好吃很多。原來新鮮的生蠔,肥美充滿光澤,一點腥味也沒有,而且肉質異常的 Creamy,如果燒熟了來吃反而浪費了。 加入 Cocktail Sauce 和檸檬汁一起進食,味道更加鮮甜。 本來不喜歡吃生蠔的咖喱先生,這次也破例吃了兩件,吃吧還大讚新鮮好吃。 餐湯是香濃的荷蘭白菌忌廉湯。在香滑的忌廉湯中,可以吃到一粒粒的蘑菇碎,證明貨真價實。 白菌忌廉湯中加入少量黑松露,香味更加撲鼻。 提起牛扒,不得不說一

餐廳面積不大,裝修古色古香,充滿歐洲風情。

細小的環境,反而更有歐洲家庭的溫暖感覺。

餐具擺設簡單實用,讓人有踏實的感覺。

接着出場的前菜,是法國新鮮 No.2 生蠔半打。

白菌忌廉湯中加入少量黑松露,香味更加撲鼻。

提起牛扒,不得不說一下豬豬最愛吃的安格斯牛扒。黑毛安格斯牛的肉質比較實,有非常香濃的牛肉味道,而且西冷部位的肥肉相對比較少,是大部份愛吃牛扒人士的愛好之一。

剛好五成熟的炭燒美國安格斯西冷,肉質鮮味,牛肉味香濃,叫人難以抗拒。

用新鮮芥辣籽做成的芥辣醬,配西冷牛扒食用,另有一番風味。

咖喱先生就選擇了炭燒西班牙 100% 橡果豚骨。吃素的豬肉真的比較有質感,肉質更鮮嫩爽脆,而且肥肉份量也很少。即是使減肥中的美女,也絕對可以享用。

因為已經吃得太飽了,當天我們就沒有吃甜品,直接喝了餐飲就離開。

想要在寧靜而且有氣氛的環境下享用美食,建議大家可以選擇這裏。情人節來這裏吃也不錯,建議預先訂位。
2018-12-17
  • 法國新鮮 No.2 生
2019-01-31 155 浏览
男友常說「工作辛苦得來至在食」,所以今晚佢請我食法國餐💕 。 今日番工都特別醒神,懷著興奮既心情,十二萬分期待今晚晚餐。 放工飛奔去銅鑼灣百樂中心❣️餐廳裝潢時尚簡約,配合柔和的燈光令人有種relax 感覺。 牆上的壁畫及掛畫裝飾增添藝術色彩。 除了環境及服務不錯,當然食物亦有一定的質素值得推薦。-我們每人都點了一個4 course Dinner set 職員會捧著一籃熱騰騰新鮮麵包給客人選擇。我們分別選擇了香脆的法國麵包及鬆軟的紅莓包。-🌟前菜1️⃣蒜蓉白酒煮法國藍青口藍青口又叫藍蠔;其肉質細嫩不韌以白酒來烹調,憑白酒的果香,特別能帶出青口的鮮味,兩者是完美配搭,味道醇美。-2️⃣香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁鵝肝口感細緻綿密、濃腴鮮美沒有腥膻味;底部用焦糖蘋果承托著(比平常用多士更好),還配有紅莓砵酒汁,酸酸甜不覺膩。-🌟餐湯:周打魚湯周打魚湯就更是我非常喜愛的一道西式餐湯。味足料多很香濃,奶味偏重質感幼滑。-🌟主菜1️⃣炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁肉眼扒肉質色澤帶點粉嫩、油花分佈較平均;經炭燒後,更覺肉甜味美。肉質挺軟腍鬆化,亦帶微微韌勁,牛味愈嚼愈濃。-2️⃣香煎大頭蝦伴

我們每人都點了一個4 course Dinner set

🌟前菜
1️⃣蒜蓉白酒煮法國藍青口

藍青口又叫藍蠔;其肉質細嫩不韌
2️⃣香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁

鵝肝口感細緻綿密、濃腴鮮美
🌟餐湯:周打魚湯

🌟主菜
1️⃣炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁

2️⃣香煎大頭蝦伴手製意大利麵配鮮蝦濃汁

接近手掌✋般的大頭蝦,一上台不禁「嘩」了一聲,最愛的大蝦相當厚肉及重秤。想把它夾起🥢來相機食先,都要花一點氣力呢😆。大蝦色澤新鮮;經煎香後,蝦殼脆卜卜,蝦肉相當鮮甜🤤
手製意大利麵質感al dente, 配上鮮蝦濃汁,確實不錯。
🌟甜品
餐後要品嚐埋甜品才心滿意足
1️⃣意大利咖啡芝士杯

食落有香濃咖啡及rum酒味,而且忌廉又十分香滑,又不會偏甜。
2️⃣士多啤梨拿破倫蛋糕

由酥皮及吉士忌廉組合而成
一刀切下去,而感受到酥脆到不得了
質感輕盈不油膩;吉士醬微甜滑溜,配上士多啤梨,味道不錯。
佳餚配埋白酒!今晚大滿足!
2019-01-29 189 浏览
其實幾年前已經開始幫襯呢間,之前個名叫Chez Moi,但係依家改咗名,仲開咗間新嘅(叫Chez Moi, 喺銅鑼灣利園附近)去過嗰間都好好味,依然係同一個老闆。隔咗咁多年就嚟返呢間,睇吓仲有冇保持住食物嘅水準...午餐牌嚟咗之後,未叫嘢食之前,佢哋已經攞咗餐包嚟。有唔同種類嘅餐包,啲包係熱辣辣嘅🤤我哋食完之後佢仲嚟咗第二次,啲細路食咗兩舊🤣午餐可以揀配🥗沙侓或者🥣是日餐湯(今日係粟米忌廉湯)啲細路好鍾意飲個湯🤤唔結同埋好香。🥗煙燻法國鵪鶉髀雜菜沙律配柚子蜜糖汁個汁好明顯唔係柚子蜜糖汁,類似蛋黃醬(我個人唔係好鐘意😕)但係個沙律好新鮮,仲有好貴嘅Kale😁個鵪鶉髀好滑,算多肉😋🐔香煎日本九州地雞扒配三色胡椒汁 Pan fried Japan Kyushu Chicken in colour pepper sauce($118)決定試下喺日本九州嚟嘅雞😂係腍嘅,可能因為係雞腿肉嘅部位。雞係兩舊細嘅,份量啱啱好,但係男人就唔夠😅好彩叫咗汁另上,真係幾辣,仲見到一粒粒嘅黑胡椒😅個汁係好味嘅,配埋隻雞👍🏻🐮🥩炭燒澳洲草飼牛柳配紅酒汁 Charcoal Grilled Australian Gr

餐送麵包
午餐可以揀配🥗沙侓或者🥣是日餐湯
(今日係粟米忌廉湯)
🌽粟米忌廉湯

啲細路好鍾意飲個湯🤤唔結同埋好香。
🥗煙燻法國鵪鶉髀.車厘茄.澳洲雜菜沙律

🥗煙燻法國鵪鶉髀雜菜沙律配柚子蜜糖汁
🐔香煎日本九州地雞扒配三色胡椒汁

🥩炭燒澳洲草飼牛柳配紅酒汁

🐮🥩炭燒澳洲草飼牛柳配紅酒汁 Charcoal Grilled Australian Grass Fed Beef Tenderloin in Red Wine Sauce($148)
細路嫌唔夠汁😂🙄,但係舊肉真係大舊,真係Medium Rare 👍🏻 肉好腍無渣。午餐都係咁嘅價錢,質素又好,真係好抵食😍
🥩炭燒美國特級黑毛安格斯西冷扒配法式芥末牛油汁

🐮🥩炭燒美國特級黑毛安格斯西冷扒配法式芥末牛油汁 Charcoal Grilled US Prime Black Angus Sirloin Steak($158)
反而最貴呢舊無咁好味,無乜牛肉味,無渣,但係叫咗Medium 唔係特別腍。一開始睇落去好似好細,但係其實幾大舊架😯
跟餐凍檸檬茶
跟餐熱咖啡
最後有餐飲 - 叫咗🍹檸檬茶和☕️咖啡
其實最鍾意係凍檸檬茶嗰杯🤣鍾意佢上面夠薄同埋個杯夠大。講返檸檬茶,D茶夠濃,有茶味,唔係淡嗰種。咖啡都好味,但係啲奶係凍嘅唔熱😅。

好鍾意呢間西餐廳,因為真係性價比高,好少搵到啲有咁好食物質素嘅餐廳但又係合理嘅價錢。環境乾淨,坐得舒服。會繼續支持😍💪🏻
2019-01-26
🥩炭燒澳洲草飼牛柳配紅酒汁
跟餐凍檸檬茶
跟餐熱咖啡
2019-01-27 148 浏览
以前經常來, 他搬去開平到之後就沒有來這間, 今次再來, 原來是同一個老闆, 今天星期六一家人來試吓午餐. 裝修跟以前一樣.一坐低就有暖暖的麵包,好讚喔!午餐價錢合理, 可選擇2 course or 3 course 餐湯是粟米忌廉湯, 有水準沙律也不錯, 沙律汁如果不要那麼杰會比較好主菜我們叫了一個雞, 一個牛柳, 三個安格斯牛扒. 雞及牛柳也不錯,安格斯西冷有少少失色, 不夠牛味, 不過以這個價錢都收貨啦!餐飲的咖啡,味道濃,很喜歡,但是跟的咖啡奶就不是暖的,可以改善一下!

一坐低就有暖暖的麵包,好讚喔!

餐湯是粟米忌廉湯, 有水準
粟米忌廉湯

沙律也不錯, 沙律汁如果不要那麼杰會比較好

沙律

主菜我們叫了一個雞, 一個牛柳, 三個安格斯牛扒.

安格斯西冷扒

熱咖啡
粟米忌廉湯
沙律
熱咖啡
2019-01-23 1277 浏览
今日慶祝紀念日,點都要搵間情調好少少嘅餐廳,食返餐好嘅~ 朋友介紹銅鑼灣嘅Chez Bistro,環境氣氛、服務、食物都非常好,所以今晚去試吓~ 佢哋嘅4- course dinner set $390一位,都幾豐富~ 有前菜、湯、主菜、甜品、飲品~揀咗食物之後,店員會提供麵包,我哋都試咗兩款,非常鬆軟,新鮮好味,可以配橄欖油同醋食~蒜蓉白酒煮法國藍青口青口嘅份量好多,雖然細細隻,但係非常鮮甜,蒜蓉白酒汁亦都煮得好香,一啖一隻青口加湯,食到停唔到口😋香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁鵝肝好大片,煎得好香脆,係外脆內軟,充滿油份,非常香口好味~ 配埋焦糖蘋果食,減輕油膩感,整體味道非常好👍🏻荷蘭白菌忌廉湯忌廉湯非常濃郁,食到白菌蓉,口感好好,味道一流🤤炭燒澳洲和牛肉眼扒配紅酒汁炭燒得非常靚,我哋叫七成熟,都仍然保持粉紅色嘅肉色,而且充滿肉汁,好香濃牛味,店員仲會提供唔同嘅芥末醬俾我哋選擇,總有一款啱你口味,非常細心👍🏻 而且旁邊嘅配菜焗薯蓉,亦都非常好味😋炭燒西班牙伊比利亞蓋上肉伴大啡菇BB菠菜配葫蘆瓜蓉賣相好好,肉質非常腍嫩鬆軟,入口好香,配埋醬汁非常好味,個人覺得比肉眼扒更加出色

蒜蓉白酒煮法國藍青口

香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁

荷蘭白菌忌廉湯
忌廉湯非常濃郁,食到白菌蓉,口感好好,味道一流🤤

炭燒澳洲和牛肉眼扒配紅酒汁

炭燒西班牙伊比利亞蓋上肉伴大啡菇BB菠菜配葫蘆瓜蓉
賣相好好,肉質非常腍嫩鬆軟,入口好香,配埋醬汁非常好味,個人覺得比肉眼扒更加出色,非常推介👍🏻

意大利咖啡芝士杯
應該係自家製嘅,質地口感非常creamy, 甜度適中,味道非常好👍🏻

法式窩夫配焦糖汁伴雪糕
窩夫焗得好香脆,配埋甜甜嘅焦糖汁,非常好味,再加上雪糕一熱一冷嘅口感,非常好味😋

朋友果然冇介紹錯,餐廳嘅環境、服務、食物質素都非常好👍🏻節日、慶祝紀念日,都非常推介去用餐😊

2019-01-19 123 浏览
銅鑼灣耀華街百樂中心一棟大廈有超過20多間餐廳,如果你話要逐間逐戶去幫襯,起碼可以食足半個月有多。今次就有朋友介紹我哋去百樂中心21樓嘅「Chez Bistro」食一個有質素嘅 fine dining,一入餐廳就有職員帶我哋入座。打開餐廳食物選擇都唔少,亦有Set dinner供應。 我同朋友每人先來一個 「蒜蓉白酒煮法國藍青口」,在遠處也聞到陣陣香味,入口也感到充滿蒜蓉香,加上用白酒煮過的法國藍青口更添鮮甜。 雖然法國藍青口細細粒,但肉地飽滿,前菜已經好滿意。跟住上餐湯是「荷蘭白菌忌廉湯」,首先湯夠熱,湯底濃郁滿口都是荷蘭白菌味,份量十足,好味到一口接一口,好飲到讚不絕口。主菜是 「炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯屠夫牛柳配芥末忌廉汁」,牛柳鮮嫩,肉質很彈牙,仲keep到滿滿肉汁,牛柳面放上紅色一粒粒的粉紅胡椒作點綴,配搭得好別緻,胡椒味突出。牛柳還可配上三款不同芥末,有英芥、 法芥及芥末籽,芥末醬都有唔同特色,可因個人口味增添。 而我個人就比較喜歡法芥,不會嗆辣,帶點鮮味酸酸的,蘸牛柳一齊入口令牛柳就添層次感。另一主菜是「香煎大頭蝦伴手製意大利麵配鮮蝦濃汁」,大頭蝦煎得很香口,蝦身爽口

打開餐廳食物選擇都唔少,亦有Set dinner供應。

另一主菜是「香煎大頭蝦伴手製意大利麵配鮮蝦濃汁」,大頭蝦煎得很香口,蝦身爽口彈牙。 職員建議將大頭蝦頭拆開後,用叉及匙羹壓出蝦頭精華再撈在意大利麵一齊食,所有蝦嘅鮮味精華融入在意粉上,滋味十足。

至於甜品是「Tiramisu」,不是太甜,可惜咖啡酒味太淡,感到是較light 版的意大利蛋糕,總算不過不失。