2019-08-30
無意俾我發現荃灣有一個咁有格調嘅dining 嘅好地方👍, 餐廳外觀係北歐小木屋, 裏面嘅裝修好用心, 有好多小擺設都非常精緻華麗⭐, 連用餐嘅木製餐枱同埋牛皮梳化都別具風格, 令我哋坐得好舒服🥳。食物方面,收嘅係好親民嘅價錢,出嚟嘅係fine dining水準😲, 而且侍應服務周到貼心,所以絕對誠意推介埋大家, 食飯當晚見到好多couple同埋一家大細都食得好開心😇。🐂香辣牛肉他他:呢個Tapas 重點推介大家試, 水準超高, 無論食材/調味/配搭 都係高分之作, 重點係價錢只係$9️⃣8️⃣!🤑🥗羽衣甘藍沙律: 羽衣甘藍係🔟大超級健康食物之一, 呢款蔬菜本身味道有啲苦,但係經過廚師加入藜麥,炸淮山同埋神石榴等材料,拌上自家獨特調配嘅沙律醬後,即刻變咗一度好食開胃又健康嘅前菜😋。🐟半熟吞拿魚拌三文魚子(Set dinner 前菜) : 第一次食呢一種煮法嘅吞拿魚,幾有特色,朋友好鍾意。🍲傳統慢煮牛膝肉配番紅花意大利飯: Slow cook嘅肉口感真係格外唔同, 牛膝肉牛味香濃🤤,而且肉質有質感,番紅花調味嘅意大利飯同牛膝肉味道非常夾, 食到我哋幾個想encall😝.🐔美式燒烤醬烤白春雞配中東
牛肉他他
傳統慢煮牛膝肉配番紅花意大利飯
🐔美式燒烤醬烤白春雞配中東米火箭菜沙律(Set dinner 主菜): 朋友叫呢個主要係想做完運動補充蛋白質🏋️♂️, 燒春雞味道不錯, 雞髀為雞肉比較嫩滑,而且個燒烤汁都幾好味。
美式燒烤醬烤白春雞配中東米火箭菜沙律
🥩美國頂級肉眼扒(Set dinner 主菜): 食落去第一啖就知道係靚扒💟, 成塊肉眼扒都係牛肉同脂肪比例均勻分佈, 而且冇乜筋位, 非常juicy💦, 充滿牛油香氣。
美國頂級肉眼扒
~~~~~~~~
😋味道: 9/10
💲人均:$250
⏪回頭率:90%
~~~~~
📍Chalet
荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪 (8咪半對面)
~~~~~