2017-12-30
放工同朋友去荃灣食晚餐,朋友之前話食過呢間以貓為主題嘅餐廳,覺得唔錯就帶我嚟食啦餐廳裏面有一個開放式嘅水吧,環境昏暗,好有情調同氣氛食物種類都幾多,而且價錢合理,加$50可以轉套餐,有齊晒沙律、餐湯、飲品同甜品,感覺幾豐富先來一個藜麥沙律,平時好怕草青味嘅我,呢個沙律我幾鍾意,因為個沙律醬酸酸甜甜,掩蓋左草青味,而且沙律菜新鮮爽口,仲食到煙煙韌韌嘅藜麥,幾好食食完沙律隨即奉上餐湯同餐包,今日嘅是日餐湯係番茄湯,番茄嘅味道非常濃郁,酸甜開胃,口感creamy我哋另外叫咗個小食拼盤,都幾多嘢食,有:洋蔥圈、雞翼、一口芝士同薯條,份量都幾多,所有食物都炸得好香脆,而且食落唔油膩,個人最欣賞係個炸雞翼,雞翼外脆內軟,非常juicy黑松露野菌意大利飯,一上枱已經聞到陣陣嘅黑松露味,意大利飯煮得啱啱好,黑松露嘅味道非常之濃郁,而且仲有拉絲嘅芝士,我同朋友都非常喜歡呢個意大利飯另一個主菜就叫左黑毛豬,黑毛豬嘅肉質嫩滑,豬味非常之濃厚,另外佢嘅配菜薯蓉、番茄同秋葵都處理得非常之好,好滿意甜品係一個芝士蛋糕,芝士味道濃郁,口感非常厚實,唔錯最後,加錢叫左杯香蕉奶昔,飲得出係新鮮香蕉打出嚟嘅,唔會話好甜,
最後,加錢叫左杯香蕉奶昔,飲得出係新鮮香蕉打出嚟嘅,唔會話好甜,好滿意嘅一餐