2019-08-22 910 浏览
住在荃灣的朋友想問問前途, 希望我幫幫忙占卜一下, 約我在 Catee 晚飯詳談.我奇怪的問, 為什麼約在 Catee? 她說荃灣的餐廳中, 這間比較特別, 而且食物不錯,所以約我在 Catee.果然, 餐廳是我喜歡的格調, 店內燈光比較昏暗, 店內色調底沉, 再加上播放輕音樂, 絕對是一個喝酒聊天勝地,點選一客 Catee's 香煎海鮮拼盤, 烤美國安格斯牛板胛.落單點選安格斯牛板胛時, 靚靚妹妹侍應見意五成熟, 七成就太硬了, 那就看看五成熟的感覺吧.但是..... 牛板胛是那個部分? 從來沒有聽說過吧.... 當然.... 那個部位不重要, 味道才重要吧.很明顯, 牛板胛沒有用太多醃料, 所以牛肉味重, 入口肉質極鮮嫩, 侍應推介果然沒錯, 雖然五成熟, 但沒有出現太多血水流出, 餐廳提供了酸汁來點牛肉, 見意酸汁內加入黑椒, 令牛板胛更好味.我自己不太喜歡煎魚, 喜歡清蒸煮法, 煎魚容易令肉汁煎乾變得魚肉難以入口, 但眼前 Catee 的煎魚則煎至非常鮮嫩, 魚肉沒有半點乾柴口感, 相信除了新鮮之外, 廚師經驗手法也居功不少.兩個餐都付送薯蓉, 首先味道不差有強烈奶油味, 而且

兩個餐都付送薯蓉, 首先味道不差有強烈奶油味, 而且份量也不少, 讚.

近日光顧的餐廳質素一般, 但 Catee 對自己來說是一個驚喜, 兩個餐份量沒有偷工減料,香煎魚令人印象難忘.

Okay... 占卜開始....

• Catee"S 煎魚海鮮拼盤
2019-08-22 600 浏览
🐱貓出沒注意⚠️其實店內是沒有真正的貓咪但有很多貓的畫和擺設 好可愛又有心思還有不同類型的遊戲 適合聚會/放鬆一下自己.Set dinner 烤美國安格斯牛板胛🐄賣相緻美 有三大塊牛板胛 五成熟切開呈粉紅色 烤得微微香脆👍🏻不錯食落好濃牛肉味 肉質好嫩滑 同時鎖實肉汁真係好出色 連伴碟都沒有馬虎 烤得好juicy.奉送沙律 餐湯 飲料 甜品值得一提的是餐湯 料足到有點誇張是日餐湯是蕃茄海鮮湯🍅有驚喜本以為沒什麼特別 但一喝 很有鮮味一舀起來 有好多小小的蛤蜊和魷魚.Mocktail🍷Shirley temple胡亂點了一杯 結果也很漂亮 哈哈哈是紅石榴糖漿 橙汁 汽水 檸檬和薄荷葉酸酸甜甜的 十分開胃(沒有酒精成分).德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜🐖這個絕對是CP皇 單點才$188好大一隻 插上一把刀🔪霸氣十足打完卡 店員就會幫忙切開 方便進吃豬皮十分酥脆 一點多餘油份都沒有 又不會硬真的做到皮脆肉嫩 配上蜜糖芥末一流德國酸菜則有點過酸了 鹹度還可以接受.Catee炸三文魚小丸子🍢沒想到一碟普通的小吃也可以這麼出色一共有六大顆小丸子 切開不斷出煙(即叫即製)好多三文魚肉啊 絕對不是普通
🐱貓出沒注意⚠️
一舀起來 有好多小小的蛤蜊和魷魚
Mocktail🍷Shirley temple
胡亂點了一杯 結果也很漂亮 哈哈哈
是紅石榴糖漿 橙汁 汽水 檸檬和薄荷葉
酸酸甜甜的 十分開胃(沒有酒精成分)
德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜🐖
真的做到皮脆肉嫩 配上蜜糖芥末一流
德國酸菜則有點過酸了 鹹度還可以接受
Catee炸三文魚小丸子🍢
沒想到一碟普通的小吃也可以這麼出色
一共有六大顆小丸子 切開不斷出煙(即叫即製)
好多三文魚肉啊 絕對不是普通貨色
味道不會太腥 反而好滑 啖啖魚油香
醬汁就很像魚柳包的那種 沙律醬+青瓜秘製
  • 德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜
  • 烤美國安格斯牛板胛
  • catee炸三文魚蛋
2019-08-21 455 浏览
貓奴朋友網上見到呢間貓貓主題餐廳就拉左我黎試餐廳位於楊屋道街市附近;裝潢擺設全部都係貓貓LOL是日沙律/餐湯/餐包沙律菜爽脆混搭胡麻醬香濃;餐湯用椰菜花以及薯仔熬煮濃稠清甜;黑白兩款麵包質感鬆軟配搭橄欖油同黑醋油潤溫和Catee’s 香煎海鮮拼盤海鮮拼盤包括六種海鮮除左大蝦仲有青口同蜆;鱸魚以及紅鮋同埋盲曹三款魚柳肉質細緻嫩滑而且肉厚鮮甜Mango Milk Shake精選晚飯套餐跟配多款免費飲品或者可以加十五蚊選擇無酒精雞尾酒或者奶昔Mojito晚上八點正前所有酒精飲品全部買一送一;杯身圍繞大量冰塊冰涼消暑;白朗姆酒相對溫和配搭梳打汽泡感足加埋青檸以及薄荷感覺清爽Guava Sour杯面拉花精緻優雅;基調選用黑朗姆酒香醇馥郁同時略帶甘蔗焦香配搭榛子糖漿略帶核果仁香;番石榴汁清甜配搭鮮檸檬汁微酸清新Cat On The Beach色澤粉紅少女仲有超萌嘅杯緣貓咪攀附喺側邊賣相可愛;基調採用伏特加酒純淨清爽配搭蜜桃以及樹莓甜酒酒體香甜;調液選用菠蘿以及萬越莓汁平衡基酒甜度脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末晚上八點正前惠顧酒精飲品每輪可以半價享用指定小食;雞翼金黃香脆而且漿粉輕薄佐酒啱哂;雞肉嫩滑而
貓奴朋友網上見到呢間貓貓主題餐廳就拉左我黎試

Mojito

Guava Sour

Cat On The Beach

脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末

晚上八點正前惠顧酒精飲品每輪可以半價享用指定小食;雞翼金黃香脆而且漿粉輕薄佐酒啱哂;雞肉嫩滑而且肉汁豐富配搭蜜糖芥末微辛刺激

德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜

德國脆皮豬手成把匕首插住上枱造型粗獷打卡啱哂而且影完哂相侍應會拎返入廚房切件;豬皮酥脆鬆化而且肉質嫩滑軟腍配搭酸椰菜絲解膩醒胃

烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁

豬鞍厚切粉嫩而且肉質柔軟緊實同時油花豐腴甘香;肉汁豐富配搭芥末燒汁肉味清鮮

烤大蝦龍蝦汁扁意粉

大蝦肉質爽彈而且甜椒鮮豔清甜磨菇菌香濃郁;扁意粉偏幼富彈性配搭龍蝦醬汁香濃惹味

跟餐附送伯爵茶濃清香悠遠而且蛋糕質感綿密輕盈好正
2019-08-18
  • Cat On The Beach
  • 伯爵茶蛋糕
2019-08-20 206 浏览
這天去荃灣朋友的家玩貓,他說楊屋道有間西餐廳不錯的,當然要信這位街坊!建議大家要訂位,不然就早點去,餐廳的位置有限,而且晚市很旺,在當區都挺受歡迎的!Catee是一間餐廳也是一間酒吧,也有一些board games給客人消遣!很多貓貓擺設呢,很喜歡那幅「十二貓徒」,有趣呢!環境偏昏暗,幾有復古味道!這裡的set dinner CP值幾高,挺豐富的樣子,有沙津、餐包、餐湯、主菜、甜品和飲品。我們選了Catee’s香煎海鮮拼盤和明太子蟹肉蟹籽忌廉汁燴意大利麵。餐包有竹炭包,非常鬆軟,加橄欖油和黑醋吃!周打蜆湯好鮮味,有薯仔和蜆肉,又夠creamy!Catee’s香煎海鮮拼盤超越豐富的樣子,木盤子上放滿海鮮,三大塊龍躉魚柳,是香煎的煮法,魚片煎到好香,魚肉仍然保持非常嫩滑!還有彈牙的大蝦,厚肉的青口和鮮甜的蜆!配搭附上的芝士醬,味道更提升!明太子蟹肉蟹籽忌廉汁燴意大利麵份量超足!2人吃真的好有飽足感!明太子醬很惹味,鹹香味,加上很多蟹籽,吃下去卜卜聲又鮮,還有蟹肉,很不錯的意粉!餐飲分別點了Fruit punch和薑啤!這天甜品有柚子芝士蛋糕,因為太吸引,吃了一口才記得拍照,柚子粒粒好清新!

餐包有竹炭包,非常鬆軟,加橄欖油和黑醋吃!

周打蜆湯好鮮味,有薯仔和蜆肉,又夠creamy!

Catee’s香煎海鮮拼盤

還有彈牙的大蝦,厚肉的青口和鮮甜的蜆!
配搭附上的芝士醬,味道更提升!

明太子蟹肉蟹籽忌廉汁燴意大利麵

餐飲分別點了Fruit punch和薑啤!

2019-08-11
2019-08-18 68 浏览
是夜相約好友girls talk dinner,揀選了位於荃灣楊屋道的Catee。愛其環境舒適設卡位,且燈光昏暗甚有氣氛!食物款式選擇頗多,有精選晚飯套餐,配有沙律、餐湯、飲品及甜品~亦可選其他主菜,加HK$50就可轉配成套餐~餐沙律澆上香濃芝麻醬,清甜爽脆。餐包是意式香草包及黑炭包,沾上橄欖油和黑醋,酸酸咪咪非常醒胃。餐湯是忌廉粟米湯,濃稠creamy,粟米香甜。西班牙海鮮炒飯 HK$228味道非常香濃,口感濕濕的,飯粒煙韌,青口、蜆等非常新鮮,整體偏鹹一點,口感層次豐富。德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜HK$188上菜時豬手被一把大刀插著,非常霸氣,視覺效果一流~客人拍照後會取回讓廚師協助切件。豬手皮脆肉嫩,調味適中,外皮脆卜卜,內裡肉質細嫩又juice,配以蜜糖芥末醬及酸菜,令人回味無窮!脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末HK$78炸至金黃色的單骨雞翼,外脆內嫩,雞肉入味多汁,非常香脆又惹味!是日甜品為栗子蛋糕,充滿香濃栗子蓉,很不錯。餐飲分別點了Ginger Beer及濃情朱古力,很推薦超香濃、充滿朱古力味的濃情朱古力,甜度剛好,口感細滑,叫人欲罷不能~
是夜相約好友girls talk dinner,
揀選了位於荃灣楊屋道的Catee。
愛其環境舒適設卡位,
且燈光昏暗甚有氣氛!

食物款式選擇頗多,
有精選晚飯套餐,
配有沙律、餐湯、飲品及甜品
亦可選其他主菜,
加HK$50就可轉配成套餐~

餐沙律澆上香濃芝麻醬,清甜爽脆。

餐包是意式香草包及黑炭包,
沾上橄欖油和黑醋,
酸酸咪咪非常醒胃。

餐湯是忌廉粟米湯,濃稠creamy,粟米香甜。

西班牙海鮮炒飯 HK$228

味道非常香濃,口感濕濕的,
飯粒煙韌,青口、蜆等非常新鮮,
整體偏鹹一點,口感層次豐富。

德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜HK$188

上菜時豬手被一把大刀插著,
非常霸氣,視覺效果一流~
客人拍照後會取回讓廚師協助切件。

豬手皮脆肉嫩,調味適中,
外皮脆卜卜,內裡肉質細嫩又juice,
配以蜜糖芥末醬及酸菜,令人回味無窮!

脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末HK$78

炸至金黃色的單骨雞翼,外脆內嫩,
雞肉入味多汁,非常香脆又惹味!

是日甜品為栗子蛋糕,
充滿香濃栗子蓉,很不錯。

餐飲分別點了Ginger Beer及濃情朱古力,
很推薦超香濃、充滿朱古力味的濃情朱古力,
甜度剛好,口感細滑,叫人欲罷不能~

2019-08-11
2019-08-13 283 浏览
之前同朋友黎過,念念不忘,今次又約人過黎happy hour! 叫得catee自然多貓貓,但係貓貓相,唔係真貓!環境舒服,燈光調較得比較暗,好warm! 嘢食選擇好多,每日都會有d唔同dinner set 同厨師推薦!餐包: catee有好特別嘅餐包,黑碳包,食落有少少煙薰味,配埋欖油黑醋,好味!湯: 我地今次叫咗一個龍蝦湯,入面真係有龍蝦,味道ok,同坊間食開果d差唔多味!daily soup 係粟米湯,好creamy, 好味!蒜香蜆炒意粉: 有驚喜,好濃蒜香味,蜆完全無沙,好好味,少鹹,下次要嗌少鹽!Prime rib eye (medium): 上次都有食,最念念不忘就係佢,今次又嗌番!好ok,肉質好,medium 熟得啱啱好,唔洗汁,已經好夠味,食到好香牛味!甜品: 最尾有甜品食,士多啤梨蛋糕,不過不失!總括黎講,好滿足,嘢食ok,環境舒適,任坐唔嬲, 仲有d board game 可以借,服務超級好,啱曬幾個朋友happy hour!

甜品: 最尾有甜品食,士多啤梨蛋糕,不過不失!

2019-08-08
2019-08-12 143 浏览
呢間西餐廳在荃灣楊屋道, 附近有街市及雜貨店喺平凡中顯得很別緻, 餐廳環境優雅, 以貓為主題.餐湯係蕃茄雜菜湯, 湯料好充足, 有紅蘿蔔洋蔥西芹羅勒等, 味道酸酸甜甜. >👇🏻好味餐包Dip橄欖油醋😋>脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末 (HKD78)單骨雞翼燒至金黃色, 外脆內嫩, 啖啖雞肉依然juicy.>朋友叫咗蒜香鮮蝦意大利麵, 大大隻嘅鮮蝦好鮮甜, 加埋少少蒜蓉極度提鮮. 佢嘅意粉同樣好食, 意粉硬度剛剛好, 蒜香嘅醬汁充分咁吸哂入意粉度, 好好食. >Li個烤澳洲羊架伴薄荷醬, 加HKD50配埋個套餐仲有沙律,餐湯,飲品同埋甜品好抵食! 羊架有成三大件重量級, 沙律好新鮮, 甜品係蛋糕幾精緻.
👇🏻好味餐包Dip橄欖油醋😋
餐包

脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末 (HKD78)
單骨雞翼

單骨雞翼燒至金黃色, 外脆內嫩, 啖啖雞肉依然juicy.
烤澳洲羊架伴薄荷醬

2019-08-08
單骨雞翼
烤澳洲羊架伴薄荷醬
  • 蒜香鮮蝦意大利麵
2019-08-11 59 浏览
朋友是百分百荃灣地頭蟲,今日由他帶我來到楊屋道附近的高汁西餐廳。一聽個名「Catee」,大約都估到少少是關於貓,果然一入到餐廳,就發現不少貓貓畫作。格調昏暗有情調,放有少量棋、card game供玩樂。點了兩個dinner set,包餐湯、沙律、主菜、甜品及飲品。是日餐湯是羅宋湯,黑炭包蘸欖油醋,酸酸地夠開胃,又有紅腰豆沙律,不錯不錯。其實兩款主菜都是因為看到隔離枱正在品嚐,覺得賣相好正,所以跟住點了一模一樣的,懶得選餐,哈哈。牛油果竹炭漢堡伴軟殼蟹大啡菇 竹炭漢堡賣相吸睛,厚厚的漢堡扒好足料,一切開,層層分明的材料令人食欲大增! 一口咬落去,層次豐富,沙律醬及牛油果的creamy為漢堡增加滑溜的口感。漢堡扒肉質厚實,不嚡口。大啡菇上有一隻炸軟殼蟹,香脆蟹味濃,而大啡菇加入芝士去烤,芝味juicy。而薯角新鮮炸起,熱辣辣! 美國安格斯牛板胛接近一寸厚的牛板胛煎得好靚,7成熟的肉質好實淨,有嚼勁,而且牛味好濃。配菜有烤雜菜及薯蓉。甜品是藍莓芝士蛋糕,,芝士味不算突出,帶微甜,吃完不會太膩。餐牌------------------------------
格調昏暗有情調,放有少量棋、card game供玩樂。

餐牌
2019-08-01 77 浏览
早兩日朋友帶我去食生日飯😚超正啊呢到Catee’s Set Dinner 香煎海鮮拼盤 $298好鐘意塊魚煎得好香脆🤤蜆雖然得三粒,但蜆肉脹卜卜的😋晚餐會有餐湯又有甜品烤美國安格斯牛板胛 $278我哋叫左5成熟,但應該少於5成的切開見到紅色的但唔係有血水的 我至愛🤤Cat On The Beach $88Dragon Ball $788:00pm前Happy Hour所有啤酒 紅酒 白酒 Cocktail都係買一送一🍻
2019-07-27 82 浏览
今日放假同朋友去左一間以貓咪為主題既特色餐廳Catee🐹,環境同食物都一流ar🤩又睇得又食得😍我最仲意餐廳入面有幅蒙羅麗莎抱住隻貓既畫😂🍖德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜 $188上枱時係原舊豬手插一把刀🔪,好有氣勢😏可以俾客人影相呃下like先,之後再拎入廚房俾師傅切,每塊豬手肉都燒得非常香脆爽口,再配酸酸甜甜既蜜糖芥末好開胃一d都唔heavy🤤+$50轉套餐(🥗沙律,🥣湯,🥤飲品,🍰甜品)+$15轉🥛Oreo Milk Shake🥩烤澳洲肉眼扒(10oz)伴濃燒汁 $268肉眼扒我選擇左7成熟,肉質鮮嫩多汁,再加燒汁一齊食完全帶出肉眼扒既香味,碟上配埋薯容,沙律菜,蕃茄仔,食完肉再食配菜,perfect❤

🍖德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜 $188

+$50轉套餐(🥗沙律,🥣湯,🥤飲品,🍰甜品)
+$15轉🥛Oreo Milk Shake

🥩烤澳洲肉眼扒(10oz)伴濃燒汁 $268
2019-05-22
2019-07-25 1099 浏览
今晚去荃灣搵朋友晚飯,佢一早book咗呢間餐廳。我哋嚟得比較早,後尾到八點都基本滿座,建議book咗位先去。餐廳嘅裝修比較有格調同氣氛,適合約會同三五知己。加上佢有吧枱,好適合摸杯底談心。最特別嘅地方,有好多貓嘅裝飾,牆上面掛住嘅畫,都係由貓咪充當名畫嘅主角,好搞怪同有趣。餐湯:蘑菇湯橄欖油醋點黑炭包,呢個食法係第一次試,覺得幾特別,同埋都幾開胃,酸酸的。美國安格斯牛板胛雖然我唔知呢個係咩部位,同埋我都係第一次試,點左五成熟。一擺低,就已經聞到烤肉香味,牛板胛脂肪唔多,咬落去肉質嫩滑 ,口感紮實,但唔會難咬,係冇筋嘅。好味,推薦!牛油果竹炭漢堡伴軟殼蟹大啡菇呢個餐份量好大,兩個女仔share,都食得勁飽。先講漢堡,漢堡扒肉汁豐富,配上牛油果沙律,加咗清新嘅感覺,同埋心理覺得健康左再講大啡菇,上面係有一整隻軟殼蟹。薯皇唔使講,我最鐘意,熱辣辣又好味呢set真係好抵食餐飲西柚汁同菠蘿汁,西柚汁係我嘅,係鮮榨果汁嚟,酸酸咁又消暑又開胃。跟餐甜品係咖啡蛋糕,食完就夠曬滿足啦 整體來講,餐廳食物質素不俗,特別係牛板胛,真係幾出色。而服務態度都係好貼心嘅,加上裝修睇得出好有心機同幾靚,不枉我特登入
餐湯:蘑菇湯
牛油果竹炭漢堡伴軟殼蟹大啡菇

再講大啡菇,上面係有一整隻軟殼蟹。
薯皇唔使講,我最鐘意,熱辣辣又好味
呢set真係好抵食
跟餐甜品係咖啡蛋糕,食完就夠曬滿足啦

整體來講,餐廳食物質素不俗,特別係牛板胛,真係幾出色。而服務態度都係好貼心嘅,加上裝修睇得出好有心機同幾靚,不枉我特登入到荃灣食佢

我見餐廳中間有個角落放咗桌遊,加上個設計,感覺可以租場搞小型聚會或者活動。
如果想試比較特別,食物有質素嘅餐廳,我好推薦,係值得特登入嚟搵食架。

2019-07-17
2019-07-24 73 浏览
Catee 位於楊屋道73號,係荃新天地2期對面,以為一間真係有貓既Cafe,但原來係裝潢擺設超級多貓貓擺設,裝飾有心思,而且燈光昏暗,有情調好浪漫。 餐廳細細容納多張枱,7點到達,已經9成滿座。點了一個主菜,可以加$50轉套餐,套餐有沙律、餐湯、飲品、甜品沙律-沙律菜夠新鮮餐包竹炭包和香草包,麵包好軟綿綿餐湯-羅宋湯威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁($248)酥脆的酥皮包著三文魚和火腿,三文魚柔滑鮮嫩,沒有半點腥味,而且還保留三文魚的油脂,口感好滑,還可配上刁草忌廉汁,口感更豐富。最後亦點了兩款小食香烤黃金帶子($138)大大粒帶子,一口一粒,帶子烤得剛好,沒有變靭,肉質Q彈,鮮味十足巴馬火腿蜜瓜($98)火腿和蜜瓜一齊食,甜味中和了鹹味,恰到好處濃情朱古力朱古力味非常濃郁甜品藍莓蛋糕,甜度剛剛好,蛋糕好軟綿

沙律-沙律菜夠新鮮

餐包
竹炭包和香草包,麵包好軟綿綿

餐湯-羅宋湯

威靈頓三文魚扒伴刁草忌廉汁($248)

最後亦點了兩款小食
香烤黃金帶子($138)

巴馬火腿蜜瓜($98)
火腿和蜜瓜一齊食,甜味中和了鹹味,恰到好處

濃情朱古力
朱古力味非常濃郁

甜品
藍莓蛋糕,甜度剛剛好,蛋糕好軟綿

.黑松露薯條🍟薯條份量好多,而且食到底都仲係好脆,完全冇淋到,側邊有一份黑松露醬比你點,8點前happy hour仲要啤酒買一送一🍻薯條加啤酒係完美配搭👍🏻..威靈頓牛扒就聽得多,威靈頓三文魚扒都係第一次見!三文魚扒用巴馬火腿、鵝肝醬同酥皮包住黎焗,三文魚好有驚喜,魚油味重,肉質鮮嫩,完全冇腥味。😋酥皮完全唔油膩,口感鬆化,要大讚既係切開既時候唔會酥皮同其他餡料分離,口感豐富!配埋忌廉香草汁更加惹味🤤必點👍🏻.蒜香鮮蝦意粉食完個比較heavy既主菜,揀左另一個比較light既意粉,白酒、蒜同橄欖油的白味十足,鮮蝦爽口彈牙,意粉都唔會煮得太淋,不錯😋所有餐牌上所有單點的都可以加$50轉成晚餐,有沙律餐湯飲品同甜品,但今次單點的食物已經好夠飽,如果冇叫小食的朋友可以轉套餐,加$50都幾抵!

黑松露薯條🍟

蒜香鮮蝦意粉

2019-07-22 53 浏览
平時食西餐唔會諗到喺荃灣食,點知原來都有驚喜。今日食咗呢一間Catee 都唔錯,下次嚟荃灣都可以再食下。首先食咗前菜湯同埋沙律先。羅宋湯好好飲,搬埋鬆軟嘅麵包一齊食啱啱好。而沙律嘅醬汁好開胃,做前菜一流呀。依家happy hour 買酒買一送一之外,仲可以以優惠價五節去食送酒嘅小食,我就叫左呢個炸魷魚圈。個炸魷魚圈炸得好香脆,魷魚圈都幾新鮮唔會炸得過分。配埋沙律醬送酒一流。主菜我哋就叫咗個燒海鮮拼盤。海鮮拼盤入邊有魚,蝦,青口同埋燒蔬菜。海鮮質素整體不錯,但係可以燒到再乾身一啲。 咁樣會香口啲再好食d。除此之外我哋仲叫咗個炒蒜香橄欖油帶子大蝦粉食。意粉炒到好有蒜香味道,而且意粉煮得唔會太淋。我自己就好鍾意食呢一隻炒意粉,簡簡單單有少少辣味好香口。但係無奈喺香港就好少搵到呢一隻意粉。今晚我有食神啦❤️

2019-07-21 143 浏览
荃灣楊屋道街市行幾步路就到呢間高質西餐廳Catee,裝飾好有氣氛,是日餐牌棟係門口好易睇~同細佬每人叫左個餐,配餐包(職員好仔心配埋油同醋黎俾你點),沙律🥗,餐湯(薯仔紅蘿蔔濃湯)明太子蟹肉忌廉汁燴意粉🍝$198(套餐價)鋪面曬蟹籽,咬落啖啖卜卜脆,口感十足,而且醬汁好味,拎黎配餐包都好好食,可以自製埋蟹籽三文治🥪烤大蝦龍蝦汁扁意粉🍝$218(套餐價)蝦烤得好靚好入味,個人覺得龍蝦汁同扁意粉最夾,呢間可以揀長通粉/意大利飯/扁意粉,岩曬key😋焦糖咖啡☕️正,糖都唔使落,飯後歎返杯,快活~Oreo milkshake 🥛 勁推薦!奶味香滑而唔甜,上面再擠滿cream,鋪左可可粉同一塊Oreo cookie 🍪伯爵茶蛋糕🍰飯後甜點是一餐西餐完美句點既關鍵,伯爵茶蛋糕完全無令人失望,茶味濃😋不愛甜點的弟弟都讚好!

餐湯
明太子蟹肉忌廉汁燴意粉

明太子蟹肉忌廉汁燴意粉🍝$198(套餐價)
烤大蝦龍蝦汁扁意粉

烤大蝦龍蝦汁扁意粉🍝$218(套餐價)
焦糖咖啡

焦糖咖啡☕️
正,糖都唔使落,飯後歎返杯,快活~
Oreo  milkshake

Oreo milkshake 🥛