2022-08-19 36 浏览
來到西班牙酒吧餐廳,總感覺到四周籠罩着浪漫的氛圍!與友人點了兩個lunch set👉🏻是日餐湯:南瓜湯打蓉了的南瓜,還有洋蔥,很濃郁creamy!👉🏻三文魚酥盒特別欣賞酥脆的外層,釀着蛋沙律,配上厚切自家煙燻的三文魚,很開胃!👉🏻炸魷魚圈 (+$25)很煙靭,灑了辣粉,更香口!👉🏻香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168自家熬製湯底慢慢將生米煮成熟飯,很入味!喜歡香煎鱸魚,啖啖肉,沒有骨!👉🏻煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及蕃薯條 $158慢煮烹調,脆皮,肉質軟淋,蕃薯條甜甜的,很香脆!👉🏻Black Coffee沒有添加水或牛奶,很有咖啡香!👉🏻菠蘿汁不會死甜味,很解渴!
來到西班牙酒吧餐廳,總感覺到四周籠罩着浪漫的氛圍!

與友人點了兩個lunch set

👉🏻是日餐湯:南瓜湯
打蓉了的南瓜,還有洋蔥,很濃郁creamy!

👉🏻三文魚酥盒

👉🏻炸魷魚圈 (+$25)
很煙靭,灑了辣粉,更香口!

👉🏻香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168
自家熬製湯底慢慢將生米
煮成熟飯,很入味!喜歡香煎鱸魚,啖啖肉,沒有骨!

👉🏻煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及蕃薯條 $158
慢煮烹調,脆皮,肉質軟淋,蕃薯條甜甜的,很香脆!

👉🏻Black Coffee
沒有添加水或牛奶,很有咖啡香!

👉🏻菠蘿汁
不會死甜味,很解渴!
2022-08-17 243 浏览
位於駱克駅嘅西班牙酒吧餐廳🇪🇸🍸設有室內外座位~前排同同事去呢度食lunch 發現性價比幾高!-Lunch set包餐湯、main、tapas同飲品🍴是日餐湯係忌廉蠔湯 微微海鮮咸香味好特別🦪Tapas有五款可選 套餐包小食真係開心仔😆三文魚酥盒鬆脆可口 幾精緻😛炸魷魚圈(+$25)即叫即炸 金黃香口~-🐟香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168平時食Paella通常都係一大盤share黎食呢度提供一人份量咁樣嗌真係好貼心!!西班牙炒飯醬汁豐富 入味濃郁粒粒西班牙辣肉腸提升口感同時香辣惹味!面頭嘅鱸魚扒厚切香滑 層皮亦煎得好香脆~ -🍗松露燒春雞 $138春雞份量十足 外脆內嫩得黎好juicy! 食時有松露香味 真心色香味俱全🤪配菜有意大利青瓜、甜椒、茄子、燒蒜仲有好smooth嘅薯蓉 食曬非常飽飽🤰🏻-套餐仲可以加配自家製西班牙油條(+$18)餐廳將raspberry dry powder混入churros度炸令味道層次更豐富 點埋士多啤梨朱古力醬 好味!🍫
位於駱克駅嘅西班牙酒吧餐廳🇪🇸🍸
設有室內外座位~
前排同同事去呢度食lunch 發現性價比幾高!

Lunch set包餐湯、main、tapas同飲品🍴
是日餐湯係忌廉蠔湯 微微海鮮咸香味好特別🦪

Tapas有五款可選 套餐包小食真係開心仔😆
三文魚酥盒鬆脆可口 幾精緻😛

炸魷魚圈(+$25)即叫即炸 金黃香口~

🐟香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168
平時食Paella通常都係一大盤share黎食
呢度提供一人份量咁樣嗌真係好貼心!!
西班牙炒飯醬汁豐富 入味濃郁
粒粒西班牙辣肉腸提升口感同時香辣惹味!
面頭嘅鱸魚扒厚切香滑 層皮亦煎得好香脆~

🍗松露燒春雞 $138
春雞份量十足 外脆內嫩得黎好juicy!
食時有松露香味 真心色香味俱全🤪
配菜有意大利青瓜、甜椒、茄子、燒蒜
仲有好smooth嘅薯蓉 食曬非常飽飽🤰🏻

套餐仲可以加配自家製西班牙油條(+$18)
令味道層次更豐富 點埋士多啤梨朱古力醬 好味!🍫
午餐
2022-08-14 34 浏览
銅鑼灣美食林立,成日要揀食咩都幾痛苦,今次是但揀左間係sogo後面既西班牙餐廳 😍 估唔到都幾驚喜!lunch menu唔算多選擇但款款都睇落吸引~ 同朋友share就最合適不過。餐湯~鮮甜、好少見咁大塊菜放落湯 🤣 幾得意。前菜揀左黑毛豬火腿羊奶芝士卷同三文魚酥盒主菜:松露燒春雞比想像中大隻 😍 其實我地2個女仔食一份都夠。肉質幾多汁軟熟,外皮焦香。薯蓉好滑 😚主菜:香煎鱸魚辣肉腸西班牙飯食西班牙菜點會冇西班牙飯 🤣 啲飯吸哂魚同辣肉腸既精華,好味 😋 甜品:自家製西班牙油條賣相十分 🪄 比較中意配草多啤梨醬黎食,感覺會冇咁油膩。飲品

餐湯~
鮮甜、好少見咁大塊菜放落湯 🤣 幾得意。

前菜揀左黑毛豬火腿羊奶芝士卷同三文魚酥盒

主菜:松露燒春雞

比想像中大隻 😍 其實我地2個女仔食一份都夠。
肉質幾多汁軟熟,外皮焦香。薯蓉好滑 😚

主菜:香煎鱸魚辣肉腸西班牙飯

甜品:自家製西班牙油條
賣相十分 🪄 比較中意配草多啤梨醬黎食,感覺會冇咁油膩。

飲品
2022-08-11 293 浏览
今日難得跟朋友來個lunch meeting~ 找來一間樓上西班牙餐廳品嚐下🙂餐廳叫做✨Casamigos~ 係西班牙語-“House of friends”的意思~ 係間Bar & Restaurant,裝修簡約舒適,可以揀坐indoor/ outdoor ,呢度仲有水煙食tim ~Lunch set有5款選擇~ 可以隨意搭配Main同埋Tapas~▫️Tapas▪️醋漬鯷魚沙律醋漬鯷魚係非常標準的地中海式開胃菜,魚肉肉質柔軟、口感鹹鹹酸酸、清爽不油膩,沙律菜新鮮爽口~▪️西班牙青椒仔味道一d都唔辣,入口係濃濃的青椒味、又微微帶點苦,係西班牙的超傳統道地的Tapas之一~ ▫️Main▪️墨魚汁西班牙短麵鍋西班牙海鮮飯/鐵鍋飯相信大家都食得多,呢度就主打大家少見的西班牙短麵~ 短麵食落口感清脆,煮法同意粉唔同,唔會先用水煮過、而係直接落鍋,充分吸收醬汁還能保持麵條脆度~ 而麵條上嘅炸墨魚🦑亦酥脆惹味~▪️香煎西冷配薯條剛剛好的5成熟~ 食落有嚼勁,肉味比Rib eye濃郁,薯條香脆好味、伴碟嘅沙律菜亦夠新鮮~▫️Dessert▪️自家製西班牙油條 配朱古力醬Churros入口鬆脆,帶有淡淡玉桂糖

▫️Tapas

▫️Main
▪️墨魚汁西班牙短麵鍋

墨魚汁西班牙短麵鍋

▪️香煎西冷配薯條
剛剛好的5成熟~

▫️Dessert
▪️自家製西班牙油條 配朱古力醬
Churros入口鬆脆,
帶有淡淡玉桂糖香~ 沾上朱古力醬更別有一番風味~
自家製西班牙油條 配朱古力醬

想收工happy hour兼品嚐下特色西班牙菜~ 呢度都係一個唔錯嘅選擇!
2022-07-13
醋漬鯷魚沙律
西班牙青椒仔
墨魚汁西班牙短麵鍋
自家製西班牙油條 配朱古力醬
2022-08-11 22 浏览
香港比較少食到西班牙菜嘅餐廳好食更加係少之又少 今日有意外發現 依家喺銅鑼灣既@casamigos_hk 唔單止有情調 環境舒服 嘢食質素仲出奇地高 Lunch Set 有唔少選擇 🥣蠔湯 本人第一次飲到咁creamy 咁好飲既蠔湯 原來佢加左薯蓉令到個texture滑啲 🦑炸魷魚圈 外脆內軟 入面一啲筋都無 個sauce明顯係自家野 好多香料係度 好有誠意🍖煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及蕃薯條 慢煮令豬腩卷無咁油膩感 個皮非常香脆 食完令人好滿足🍫Churros 最後加埋churros 作結 係自家出品 外圍加左玉桂 配埋朱古力醬 好食到不得了仲有好多野食都想試 下次再試埋其他

仲有好多野食都想試 下次再試埋其他
約會一班好友聚一聚,要有格調又要有好嘢食,搏一搏揀咗呢間銅鑼灣嘅西班牙🇪🇸餐廳🍴,結果的確無揀錯😋,食物非常之好味,一碟比一碟有驚喜,叫咗Sangria紅酒🍷同白酒🍸暢飲痛快一個晚上🌃!———————————————————————————🇪🇸西班牙乳豬🐽💬一坐低就可以先落定單,食完一輪小食就可以上菜,乳豬勁肉嫩,皮亦非常脆,豬腳仲吮得出味,很有質素,配有蘋果醋醬,減去油膩感😋.🇪🇸慢煮八爪魚🐙腳💬絕對唔韌,很柔軟又夠入味,原條上唔會係切片流失水分,差點點要再叫多碟翻兜🤭.🇪🇸西班牙醋漬鯷魚🐠配酸瓜莎莎💬好多人都好怕鯷魚太濃烈太抗拒入口,鯷魚浸過醋醃漬過,配上酸瓜蓉🥗及法包,絕對停不下來😋.🇪🇸炸魷魚🦑💬呢碟真係一致翻兜叫🤭,非常適合佐酒,一啖一口,超香脆美味😋.🇪🇸西班牙蛋餅🫓💬呢款感覺有點似白飯魚煎蛋,中式口感,感覺有家的味道🤭.🇪🇸炸雞翼🐔💬紅甜椒粉灑滿雞翼脆皮上,真心炸得非常出色,熱氣都唔介意食多兩隻😋.🇪🇸西班牙海鮮飯🦐🐙🥘💬炒飯極香口又乾身,有臘腸、大蝦、白蜆、藍青口,足料而且新鮮,加點檸檬汁🍋,點綴後更好食😋.🇪🇸火腿拼盤🐽💬有酒飲緊係要叫啲冷盤食吓,有肉腸有火腿,油份脂
———————————————————————————
🇪🇸西班牙乳豬🐽
🇪🇸慢煮八爪魚🐙腳
🇪🇸西班牙醋漬鯷魚🐠配酸瓜莎莎
🇪🇸炸魷魚🦑
🇪🇸西班牙蛋餅🫓
💬呢款感覺有點似白飯魚煎蛋,中式口感,感覺有家的味道🤭
🇪🇸炸雞翼🐔
🇪🇸西班牙海鮮飯🦐🐙🥘
🇪🇸火腿拼盤🐽
💬有酒飲緊係要叫啲冷盤食吓,有肉腸有火腿,油份脂肪比例夠,人多可以一齊分享😋
🇪🇸慢煮砵酒牛臉肉🐮
💬目測已經非常吸引,半生熟嘅效果感覺到🥩肉嫩腍身,一片片再配燒茄子🍆,加埋醬汁一流😋
🇪🇸薑味香橙🍊燒黑毛豬肩🐽
💬豬肩比牛臉肉更多一份口感,更有肉質而且味道更濃,更受歡迎👏🏻
2022-08-06 30 浏览
今次黎到銅鑼灣駱克道既一間酒吧 酒吧分左室內同室外 室內裝潢比較光亮 而室外空間較大 岩曬一班朋友想熱鬧下 酒吧主打西班牙菜/海鮮 同唔少得既 雞尾酒松露燒春雞-Chef Special配意大利青瓜、燒蒜及薯蓉松露味好香 肉質嫩滑 配菜一啲都唔失色 薯蓉好濃味香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯鍾意食魚既朋友一定要試下 好大份既加拿大鱸魚 一條魚骨都冇 好鮮甜 而辣肉腸都好多黑毛豬火腿羊奶芝士卷推介比鍾意食芝士既大家 羊奶芝士味道比較濃烈 配埋 黑毛豬火腿 高級既享受Special CocktailSpecial Mocktail一杯酒精飲品一杯無酒精飲品都係由調酒師特別調製而成 可以根據大家個人口味去推介或調製獨特既飲品
今次黎到銅鑼灣駱克道既一間酒吧
酒吧分左室內同室外 室內裝潢比較光亮
而室外空間較大 岩曬一班朋友想熱鬧下
酒吧主打西班牙菜/海鮮 同唔少得既 雞尾酒

松露燒春雞-Chef Special
配意大利青瓜、燒蒜及薯蓉
松露味好香 肉質嫩滑 配菜一啲都唔失色 薯蓉好濃味

一杯酒精飲品一杯無酒精飲品
都係由調酒師特別調製而成
可以根據大家個人口味去推介或調製獨特既飲品
2022-08-04 41 浏览
又發掘到一間超舒適嘅西班牙菜店內環境唔算好大但佈置令人感覺好舒服如果想再chill d去outdoor一樣正Set lunch CP值高點咗黑松露燒雞用slow cook煮兩鐘雞胸位食落都好嫩配埋勁creamy 嘅薯蓉仲有原粒蒜頭🧄鱸魚辣肉腸西班牙飯鱸魚夠晒厚層魚皮又煎到好香口🐟西班牙飯夠晒惹味仲有炸魷魚🦑個炸漿用啤酒開~食落比較鬆身而且個他他醬較得好好食墨西哥辣椒🌶️椒味好濃郁仲有個湯係薯仔同蠔blend成🥔🦪飲落有濃郁嘅蠔味
又發掘到一間超舒適嘅西班牙菜

鱸魚辣肉腸西班牙飯
鱸魚夠晒厚層魚皮又煎到好香口🐟
西班牙飯夠晒惹味

仲有炸魷魚🦑
個炸漿用啤酒開~
食落比較鬆身
而且個他他醬較得好好食

墨西哥辣椒🌶️
椒味好濃郁

仲有個湯係薯仔同蠔blend成🥔🦪
飲落有濃郁嘅蠔味
與朋友即興Happy Friday,下午到OpenRice訂位,呢間西班牙餐廳感覺不錯,一於到訪一試!餐廳設有室內外座位,我地被安排坐室外,空氣不會過於悶熱~🦐西班牙海鮮飯 Seafood Paella ($288)海鮮飯豐富足料,飯粒分明而且口感彈牙,海鮮味極濃🤤🍳西班牙蛋餅 Tortilla de Potatoes ($88)蛋餅一般,蛋有點過熟,而且薯仔只有薄薄一層,份量偏少~🍞三文魚吐司 Salmon Carpaccio ($138)店員推介的是日精選,將當日新鮮送到的三文魚醃製,十分入味;配上烘吐司及creamy醬料非常開胃~🍫西班牙油條 Churros with Chocolate Dipping Sauce ($78)Churros較幼身,炸得香脆,帶有淡淡肉桂香味~✨整體感覺:菜式不算正宗但味道不錯,店員服務好,環境適合一班人收工後聚會~

🦐西班牙海鮮飯 Seafood Paella ($288)
海鮮飯豐富足料,飯粒分明而且口感彈牙,海鮮味極濃🤤

西班牙海鮮飯

蛋餅一般,蛋有點過熟,而且薯仔只有薄薄一層,份量偏少~

西班牙蛋餅

三文魚吐司

Churros較幼身,炸得香脆,帶有淡淡肉桂香味~

西班牙油條

西班牙海鮮飯
三文魚吐司
西班牙油條
Casamigos係一間西班牙酒吧餐廳,主打手工Tapas,餐廳設有室內同室外座位,地方寬敞,仲有各式各樣酒品,Happy Hour黎飲返杯都唔錯🍻午餐菜單經常會轉,而單點menu下個月都會有變化,都幾期待有咩新菜式🤣lunch set包餐湯、tapas同飲品,甜品churros就額外加$18就有餐湯|7.5/10是日餐湯係蠔湯,雖然就冇蠔肉,但飲落好順口,唔腥同埋幾有鮮甜味☺️上面仲配搭豆苗同加左欖欖油Tapas|7/10叫左炸魷魚圈同黑毛豬火腿羊奶芝士卷,魷魚圈同平時食開唔同,形狀比較粗身同短,一口size,炸得幾好👍🏻炸粉唔會好厚,魷魚口感不錯,羊奶芝士有特別氣味,偏酸帶有鹹味,成件食會比較膩🙈配搭沙律中和一下味蕾松露燒春雞|$138|7.5/10半份春雞燒至外皮香脆,下面墊上意大利青瓜、薯蓉同燒蒜,燒春雞肉質幾滑,但松露味比較淡,反而燒蒜好好食😋軟腍仲有點甜味香煎鱸魚辣肉腸西班牙飯|$168|7/10擺盤比燒春雞吸引🥰辣肉腸份量都好多,鱸魚火喉不錯,飯粒脹卜卜,吸滿醬汁精華,不過口感較硬身同埋偏重味自家製西班牙油條配朱古力醬及士多啤梨朱古力醬|7/10即叫即炸所以都等左約15分鐘

餐湯|7.5/10

Tapas|7/10

松露燒春雞|$138|7.5/10

香煎鱸魚辣肉腸西班牙飯|$168|7/10

自家製西班牙油條配朱古力醬及士多啤梨朱古力醬|7/10
即叫即炸所以都等左約15分鐘左右,好特別提供左兩款醬,士多啤梨帶點酸甜🍓冇咁甜膩
2022-07-28
2022-07-31 159 浏览
無意中search到呢一間位於銅鑼灣嘅樓上西班牙小餐館🤩 餐廳環境好舒適,有情調,好適合朋友或情侶聚餐🥰 呢度嘅職員好Nice🫶🏻 負責人對於餐廳出品嘅食物好有信心,好詳盡好細心咁介紹食物俾客人,值得一讚🫶🏻 Lunch Set性價比極高,包咗餐湯、一份tapas, main course 同餐飲🤩🤩 無論賣相、味道同份量都係有驚喜🤩🌟是日餐湯 (忌廉蠔湯)唔係一般嘅忌廉湯,係充滿蠔味嘅濃厚creamy忌廉湯🤤 但係一啲都唔腥,勁好飲🤤 飲完呢個咁高質嘅餐湯令人特別期待佢嘅主菜🤩🌟tapas (黑毛豬火腿羊奶芝士卷)+$28呢個超推介🫶🏻 羊奶芝士好濃郁,面頭配上自家製嘅新鮮無花果醬,甜甜地,真係配搭得好好, 味道好有層次🫶🏻🌟tapas (三文魚酥盒)個酥皮好新鮮,好酥脆👍 負責人話三文魚都係自家煙燻的😎 裏面釀滿蛋沙律,正🤤 🌟 Main: 煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及番薯條 $158餐廳負責人推介我哋食呢一個主菜,果然冇介紹錯🤩 豬腩卷中間填滿咗牛肝菌,用慢煮方式烹調,焗完之後,上枱前再用Pan煎香表皮👍 工序咁繁複果然令到豬腩卷皮脆肉嫩🤤 配埋新鮮嘅黑醋沙律菜一齊食,感覺健康啲😆

🌟是日餐湯 (忌廉蠔湯)

🌟tapas (黑毛豬火腿羊奶芝士卷)+$28

🌟tapas (三文魚酥盒)

🌟 Main: 煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及番薯條 $158
餐廳負責人推介我哋食呢一個主菜,果然冇介紹錯🤩 豬腩卷中間填滿咗牛肝菌,用慢煮方式烹調,焗完之後,上枱前再用Pan煎香表皮👍 工序咁繁複果然令到豬腩卷皮脆肉嫩🤤 配埋新鮮嘅黑醋沙律菜一齊食,感覺健康啲😆 仲有勁多炸到香脆嘅甜蕃薯條,咁豐富咁好味得唔得㗎🤤🤤

🌟Main: 松露燒春雞配意大利青瓜、燒蒜及薯蓉 $138
燒春雞又係燒到皮脆肉嫩,雞肉好Juicy🤤 仲有松露嘅香氣🤩 最正係配上原粒燒蒜頭,配上雞肉一齊食,真係勁香👍 薯蓉好幼滑,唔錯🫶🏻

🌟甜品:homemade churros (+$18)
食西班牙嘢點可以錯過經典甜品churros呢😌 呢度嘅自家製churros真係內有乾坤🤩 原來係加入咗紅菜頭,所以咬開裏面係粉紅色㗎🤩 Churros炸到勁香脆, 面頭仲有肉桂粉,味道層次更豐富🤤 仲有不得不提係配搭嘅homemade 醬🤩🤩 老闆特登俾咗兩隻醬我哋試,分別係士多啤梨朱古力醬同75%朱古力醬🤤 自家製嘅醬誠意十足,士多啤梨朱古力醬同churros簡直係絕配🤤 而75%朱古力醬勁濃郁,就咁食嗰醬都勁滿足🤣

💁🏻‍♀️非常滿意同有驚喜嘅一餐,午餐性價比極高,而且環境亦都好好🥰 , 下次一定要夜晚再約朋友嚟,相信氣氛一定會更好🤩

2022-07-27
  • churros
2022-07-29 47 浏览
係香港都比較少食到正宗嘅西班牙料理😗,見網上都好多人推薦呢一件餐廳就即刻黎試下啦🥳.煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及蕃薯條 $158豬腩卷本身超級肥美😝,d油香真係超級香,而且外皮都燒得好香脆😎.香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168食西班牙料理當然唔少得西班牙海鮮飯😆,醬汁有海鮮嘅香氣特別惹味,仲有香煎鱸魚更加吸引❤️.炸魷魚圈炸魷魚圈都係一樣好招牌嘅tapas🌟,一定要點埋他他醬一齊食更加正🤤.三文魚蘇盒呢一個小食都幾特別🔥,三文魚配上酥皮底別有一番風味😋
煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及蕃薯條 $158
香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168
炸魷魚圈
三文魚蘇盒
呢一個小食都幾特別🔥,三文魚配上酥皮底別有一番風味😋
2022-07-26 86 浏览
之前嚟過呢度食西班牙嘢,仲記得呢度有戶外位置,天氣涼啲坐室外其實都幾舒服,當時見到原來佢有午餐,價錢仲要好親民,今日就同朋友特登嚟試吓。頭盤有餐湯忌廉湯好香好creamy ,前菜叫咗兩款特色嘅西班牙小食,炸魷魚好香脆,三文魚酥盒,新鮮焗起,酥皮脆卜卜入邊有蛋沙律,配埋煙三文魚口感同賣相都一流。主菜鱸魚配意大利飯,估唔到咁大塊鱸魚而且意大利飯亦都做得好似西班牙嘅特色,我鍾意食硬硬地的意大利飯,出邊好多餐廳意大利飯要配合香港人口味煮到淋晒,唔夠正宗就不如唔好食,所以呢個飯味道同口感都做得很不錯。焗雞配薯蓉同埋黑蒜,春雞燒起嚟肉質依然嫩滑,切開已經見到很多肉汁,而且要一讚佢嘅薯蓉整得好creamy ,蒜頭焗完之後一啲都唔辣,仲甜甜地非常好食,如果未試過西班牙菜嘅朋友,我覺得可以用呢個價錢食個午餐先試下,你可能會慢慢愛上西班牙菜。

2022-07-20 278 浏览
💖 Casamigos (銅鑼灣)✨銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我男朋友嘅同事介紹咗佢呢間西班牙餐廳,話呢間餐廳幾好味😋所以佢今日就帶咗我嚟啦。呢間餐廳好近地鐵站超級方便👍🏻如果大家想坐室外嘅位置記得提早同餐廳職員留位🥰呢到好chill,大家想飲Cocktails都可以黎🥳呢度啲職員好有禮貌,今日天氣太熱所以我哋諗住早啲上去睇吓會唔會有位坐但係發現佢哋未開門,佢哋都願意俾我哋入嚟坐住等😭太有愛了吧💖職員同我哋講今日開始有新Menu😍全部都有餐湯啊啱晒我‼️嘅時候我仲喺度估計到底呢一個係咩湯🤣一問之下原來係周打蠔湯,入邊有我最鍾意嘅小豆苗😍飲落一啲都唔腥,豆苗味好重❤️‍🔥暫時喺我心目中係冧巴溫🏆-三文魚酥盒🥙我哋餐廳職員同我哋講話連三文魚都係佢哋自己煙燻,餐廳上有好多嘢都係佢哋自家調製出邊冇㗎👍🏻夠哂有特色。首先講吓旁邊嘅沙律菜,佢哋冇加果醋所以唔會好酸,反而更岩我口味超新鮮😋旁邊嘅煙燻三文魚除咗有啲香草喺上面之外仲食落好似有少少酒味,真係出邊冇食過呢種味道嘅煙三文魚👏🏻-炸魷魚圈🦑 +$25同我哋平時喺其他餐廳食到嘅有少少唔同,呢

💖 Casamigos (銅鑼灣)
✨銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

職員同我哋講今日開始有新Menu😍

-三文魚酥盒🥙

-炸魷魚圈🦑 +$25

同我哋平時喺其他餐廳食到嘅有少少唔同,呢度嘅魷魚圈非常短小,一啖可以食得晒👍🏻佢外層嘅炸粉好香口,脆內軟,而且煙煙韌韌,好有𡁻口😆 魷魚圈上面仲有香料辣粉、旁邊配埋唔會好酸嘅沙律醬同檸檬🍋味道層次感豐富🥳

-西班牙墨汁短麵配火箭魷魚及魷魚圈🍝 $128

其實平時食意粉我卡邦尼我就會揀墨汁😂因為鍾意食落黑蚊蚊🤣呢個短面我都係第一次見,就好似一啲碎嘅炒麵,食落去有啲特別趣,好似麵焦😍火箭魷魚好鮮美,肉嫩到不得了🤤魷魚圈就好大條。最後要讚嘅係上面啲芝士🤫,溶咗之後超級邪惡,一定要叫‼️

-煙脆乾菌豬腩卷配油醋沙律及番薯條🐷 $158

我男朋友本身話想嗌呢個嘅時候我極力反對,因為睇到張相已經覺得好油😂點知‼️原來職員話俾我知佢哋嘅油份喺烹調嘅過程當中已經逼左出黎🤪好啦咁就俾佢試吓啦😆果然冇令我失望,佢嘅外皮香脆到好似乳豬皮咁😚,食落去唔會好油、肉質好腍,勁重豬豬味🐖最緊要旁邊仲有我最鍾意食嘅番薯條🙈加分

-蘋果汁🍎&橙汁🍊

2022-07-20
午餐
2022-07-07 866 浏览
未去食前已經嬲爆,book位時唔同人講無位,到當日食飯前先打黎話無室內位,只可以坐室外,仲要態度好串道歉都無就話係得室外,你得唔得,意思係你唔得就無位了,你愛食不食!聽到佢個態度已經唔想去食了第二因為我朋友生日,book位時我已經提左佢會叫甜品到時可唔可以寫上生日快樂,佢亦話ok會幫我整定,到最後個甜品乜都無整過…..如下圖雖然service差,但食物方面就反而係okfoie gras toast with figs $96 好食tortilla de patatas $88 裡面係薯仔黎,好食slow cooked octopus leg $158tiramisu brew $148 white wine $88 杯tiramisu brew好好飲,完全就係tiramisu味,鍾意食tiramisu既實鍾意呢杯

雖然service差,但食物方面就反而係ok
foie gras toast with figs $96
好食