2022-09-13 91 浏览
當日我正日生日,突然間好懷念之前喺葡萄牙食嘅西班牙海鮮燉飯,就上網搵到呢間,睇落評語都不錯。去到環境比想像中擠迫,點咗三款食物,除咗西班牙燉飯比預期中有啲落差之外,其餘兩個蕃茄意粉同埋油封鴨髀都超級好味呀!特別係無花果醬油封鴨髀!肉煎得啱啱好,無花果醬甜甜地嘅味道配合得非常之完美!雖然上菜有啲慢,但可能味道環境都唔錯,所以人好多,慢係可以理解嘅!係肚餓咗少少啫😂😂😂 而且服務態度超好,會再嚟!

• 無花果醬油封鴨髀
Day off當然要和好朋友約起來!✨ 要好好慶祝生活中每一個平凡簡單、為小事情而感恩的日子,所以我們來了這家酒吧餐廳,享受了半天充滿佳餚的Lunch date!🥂/ 食物 / 我們點了兩個Lunch Set,套餐十分豐富,不但會有西班牙主菜,還會送上餐湯、Tapas(餐前小食),更有飲品和甜品!꧁ 主菜 ꧂🔸香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 Chorizo Paella & Pan-Fried Canadian Sea Bass Pan $168一上菜的時候,已經「嘩」了出來。🥘上菜時還是冒煙的,而且賣相超級美,有一些小豆苗🌱在旁點綴!西班牙炒飯的口感較挺身,味道十分濃郁,充滿番茄醬汁🍅,加上西班牙辣肉腸, 豐富又惹味!香煎鱸魚🐟的魚肉十分滑嫩,外皮香脆有油香,份量非常大份,建議可以由兩至三人分享套餐來吃!🔸松露燒春雞 Spring Chicken Truffle w/ Seared Courgette, Roasted Garlic Clove & Creamy Mash Potato $138燒春雞外層脆脆的,然後切下去一眼就能看見嫩滑的雞肉,入口juicy滿鎖肉汁,層次超豐富!🦃
/ 食物 /

꧁ 主菜 ꧂

燒春雞外層脆脆的,然後切下去一眼就能看見嫩滑的雞肉,入口juicy滿鎖肉汁,層次超豐富!🦃 玉米蓉更是這道菜畫龍點睛之妙筆!🌽👀 加上伴碟的烤蒜頭、烤意大利青瓜、烤甜椒和烤茄子,賣相非常開胃宜人。

꧁ Tapas ꧂

🔸三文魚酥盒
圓形的小酥盒烤得十分香脆,三文魚是餐廳自家醃製的,刁草和檸檬汁把三文魚的美味昇華!💫

🔸炸魷魚圈 + $25
炸魷魚圈香脆可口,炸漿比較薄身,口感輕盈。🦑

꧁ 餐湯 ꧂

🔸番茄蔬菜濃湯
濃濃的蕃茄湯底加上雜菜一起燉煮,豐富香濃,味道爽口!🍅

甜品

🔸自家製西班牙油條 Homemade Churros + $18
每道完美的午餐,最後總會由一道精緻的自家製甜品劃上句點~Churros外酥裡嫩,入面醚入了濃郁香甜的raspberry dry powder,被糖粉滿滿包裹住!😋🥰🥰

꧁ 飲品 ꧂

🔸Charlotte Street Shiraz (Australia) + $30 Each
我們突然很有興致,點了兩杯Red Wine。🍷🍷 店員推介的Charlotte Street Shiraz (Australia) 入口滑溜,喝到喉嚨底會覺得有點回甘,紅酒的甜味會迴繞在口腔中,感覺香味漸漸揮發出來,不會很苦澀。如果不喝酒的也可以照樣點套餐奉送的免費咖啡/茶~🥂
/ 環境 /

這裡的環境很舒服🌟雖然這裡沒有什麼打卡位,但這裡的室內設計非常有格調,時尚摩登,是一片舒服寧靜的用餐空間!🪞餐廳環境不大,勝在樓底夠高,頗有空間感。檯同檯之間距離不算很遠,主要靠膠板隔開,但不會讓人覺得好狹小擠逼! 在這裡可以舒適地坐一整個下午,短暫逃離一下市區的煩囂,一起感受美食佳餚的樂趣!

/ 服務 /

餐廳收加一服務費。店員服務誠懇親切,細心推介食物也很有水準。她們上菜好快,而且頻密地過黎看看有沒有空碟要收走,自動很快替我們添加杯中水,去到甜品部分也會幫我們替換餐具,這一點非常值得讚賞。😆

/ 價錢 /

餐廳的午市Lunch Set十分豐富,包餐湯、餐前小食、主菜、甜品、咖啡/茶,人均$200-250左右,比起坊間很多cafe抵食得多,非常適合朋友或情侶節日過來慶祝!🤩

/ 其他 /

▪️餐廳洗手間🚾位於餐廳入面,清潔程度出色,十分乾淨。

Casamigos

外卖送餐
2022-09-11 95 浏览
Lunch Set 百幾蚊 有前菜 + 餐湯 + 主菜 + 飲品A la carte都有好多選擇除咗indoor 仲有outdoor 天氣涼嘅話 坐出邊都應該幾舒服餐湯係羅宋湯牛肉味超級濃以為自己飲緊牛腩麵嘅湯底咁前菜:-炸魷魚圈 +$25擺盤又幾精緻切到好似薯條咁 唔會太大舊 食得幾方便炸得香脆又彈牙 他他醬係精髓酸酸甜甜 配炸嘢好夾三文魚酥盒外層酥皮好鬆脆 加埋蛋沙律同煙三文魚 都係我鐘意食嘅嘢簡簡單單嘅配搭 唔錯唔錯主菜:-煙脆乾菌豬腩卷 $158同個frd糾結咗陣 嗌豬腩卷定燒春雞結論係: 爆血管就爆血管啦😂豬皮焗到勁脆豬油香得嚟唔太膩 豬肉好淋ho juicy成條豬肉都好好食仲配咗蘋果醬可以refresh下香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168鱸魚都幾嫩滑 但食完豬腩卷再食 就覺得略顯清淡🫣飯加埋辣肉腸 辣辣哋 仲有香脆嘅飯焦 都幾惹味飲品除咗汽水之外 仲可以揀果汁

A la carte都有好多選擇

香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 $168
飲品除咗汽水之外 仲可以揀果汁

2022-09-08
2022-09-08 53 浏览
誤打誤撞之下,搜尋到呢間有酒飲.環境舒適嘅餐廳Lunch Set好豐富,有齊餐湯.小食.主菜.甜品.飲品✨松露燒春雞配上翠肉瓜.茄子.燒蒜.薯蓉春雞好入味,半隻份量好充足,薯蓉好Creamy✨ 西班牙墨汁短麵配火箭魷魚及魷魚圈一向鍾意墨魚汁,今次唔係意粉,而係似米粉口感嘅短麵,每條都吸盡墨魚汁,用匙羹嚟食會較方便。魷魚好軟滑,口感豐富✨酥炸魷魚外層香脆,灑上少少辣粉好惹味,魷魚圈好嫩滑,口感煙煙靭靭✨三文魚酥盒✨蒲式羅宋湯比平日飲到嘅羅宋湯更惹味,辣辣地,好多雜菜,足料好飲✨西班牙油條配朱古力醬呢款西班牙甜品唔係好多餐廳食得到,面層灑上砂糖但又唔會太甜,外脆內軟嘅口感,沾上朱古力醬更好味

誤打誤撞之下,搜尋到呢間有酒飲.環境舒適嘅餐廳

Lunch Set好豐富,
有齊餐湯.小食.主菜.甜品.飲品

✨松露燒春雞

配上翠肉瓜.茄子.燒蒜.薯蓉
春雞好入味,半隻份量好充足,
薯蓉好Creamy

✨ 西班牙墨汁短麵

配火箭魷魚及魷魚圈
魷魚好軟滑,口感豐富

✨酥炸魷魚

外層香脆,灑上少少辣粉好惹味,
魷魚圈好嫩滑,口感煙煙靭靭

✨三文魚酥盒

✨蒲式羅宋湯

比平日飲到嘅羅宋湯更惹味,
辣辣地,好多雜菜,足料好飲

✨西班牙油條配朱古力醬

呢款西班牙甜品唔係好多餐廳食得到,
面層灑上砂糖但又唔會太甜,
外脆內軟嘅口感,沾上朱古力醬更好味
2022-09-08
2022-09-07 34 浏览
老公生日,竟然比我搵到間性價比都幾高的餐廳,真係開心!餐廳位於銅鑼灣駱克駅,非常容易搵。店內的裝修帶點華麗,而且充滿氣氛和情調,除了可以坐在室內,也可以選擇室外,是屬於Bar & Restaurant,如果同一班朋友過黎飲番兩杯,應該都幾好feel。Lunch Set除了主菜外,仲要包埋小食,餐湯同Drinks,都真係幾抵。炸魷魚圈 - 炸得香脆,但不油膩,十分惹味。香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 – 爐魚煎得外脆內軟,配上充滿口感和味道濃郁的辣肉腸西班牙飯,好味。西班牙墨汁短麵配火箭魷魚及魷魚圈 – 短麵似碎米粉,完全吸收哂𩵘魚汁的味道,口感很有趣,第一次食這種類型的麵,感覺很不錯。而魷火箭魷魚也充滿鮮味。自家製西班牙油條配朱古力醬 – Churros十分香脆,外層鋪滿糖粉,內裡鬆軟,另外更配上朱古力醬,味道令人回味。
老公生日,竟然比我搵到間性價比都幾高的餐廳,真係開心!

炸魷魚圈 - 炸得香脆,但不油膩,十分惹味。

2022-09-05
2022-08-31 45 浏览
90後的味蕾.非常現代化嘅裝修風格,採用左唔少雲石、吊燈,仲有一個好闊嘅Bar,為客人沖調飲品。.Lunch Set由$108到$168,有湯、主食,仲有飲品。.💫忌廉蠔湯:聞落去好大浸龍蝦味,花咗唔少心思去熬製.💫松露燒春: 應該預先做咗好多功夫,一隻中型春雞切半去烤焗,配搭三片瓜,連埋一整粒大蒜一齊焗,烤雞極香 ,離遠都聞到好香嘅雞。💫鱸魚西班牙飯鱸魚煎得好香,兩面金黃.💫黑毛豬火腿芝士卷細細舊好的骰,好適合做餐前小食.💫煙三文魚酥皮盒酥皮脆口,煙三文魚又唔會好濃味
90後的味蕾

💫忌廉蠔湯:聞落去好大浸龍蝦味,花咗唔少心思去熬製

💫鱸魚西班牙飯
鱸魚煎得好香,兩面金黃

💫黑毛豬火腿芝士卷
細細舊好的骰,好適合做餐前小食

💫煙三文魚酥皮盒
酥皮脆口,煙三文魚又唔會好濃味
2022-08-29 41 浏览
放假同朋友喺銅鑼灣一間西班牙菜酒吧餐廳chill 下,餐廳環境唔算大但有室內外座位,仲有酒bar枱🍸 Lunch set包餐湯係忌廉蠔湯,微微海綠色,入口海鮮咸香味唔錯Tapas 有5款可選炸魷魚圈 加💰2️⃣5️⃣即叫即炸,粉漿薄脆,魷魚爽口超彈牙👍西班牙青椒牛油微微炒香,草青味唔會太濃松露燒春雞 💰1️⃣3️⃣8️⃣半隻春雞烤得唔會太dry,松露味醬汁濃不膩,配菜有烤意大利甜椒、茄子,同燒蒜,仲有creamy薯充滿牛油香味香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 💰1️⃣6️⃣8️⃣熱辣辣西班牙炒飯微微焦燶,加入辣肉腸粒口感豐富,厚切鱸魚扒魚片煎得香口,魚肉嫩滑😊🎈Casamigos🎈銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

Lunch set
包餐湯係忌廉蠔湯,微微海綠色,入口海鮮咸香味唔錯

Tapas 有5款可選
炸魷魚圈 加💰2️⃣5️⃣
即叫即炸,粉漿薄脆,魷魚爽口超彈牙👍

西班牙青椒
牛油微微炒香,草青味唔會太濃

松露燒春雞 💰1️⃣3️⃣8️⃣

香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯 💰1️⃣6️⃣8️⃣

🎈Casamigos🎈
2022-08-28 42 浏览
餐廳裝修舒服,店員有禮有愛❤️ 如果天氣唔係太熱,可在露台飲嘢傾偈。食物水準高,我們叫了很多tapas,每樣都有特色及好味,我最愛就係無花果鵝肝,鵝肝香滑配上無花果少了油膩的感覺👍🏻 乳豬一樣好味,脆嫩有汁👍🏻
2022-08-27
庆祝纪念
生日
2022-08-25 417 浏览
🇪🇸We were super stuffed after this meal and would recommend this place to anyone looking for a relaxing spot to enjoy mouthwatering spanish food.Pan Fried Sea bass With Chorizo PaellaThe rice was sublime. Infused with intense flavour of sea bass, red pepper and chorizo. Sea bass has a mild delicate flavor with a subtle sweetness🐟 Top quality and not over-cooked.Crispy Pork Belly RollThe taste was incredibly rich thanks to the thick layer of fat. When cured and smoked, it packed with the irresist
🇪🇸

Crispy Pork Belly Roll
The taste was incredibly rich thanks to the thick layer of fat. When cured and smoked, it packed with the irresistible umami flavor and tempting. Great crispy skin, not to much fat, great taste.

Calamari with Tartare Sauce
It was fresh and everything is made to order so calamari control is on point. The batter was light and crispy.

Salmon Vol-Au- Vent
The woody-smokiness of salmon and the chives were mixed with soured cream🤭

Churros
This has got to be one of my favourite dessert so I had to order them even though I was extremely full😆❤️ Cinnamon and sugar coating was the perfect match. The sweetness of churros was balanced by the dark chocolate sauce.

📍 Casamigos (銅鑼灣)

• Calamari with Tartare Sauce
  • churros
2022-08-25 28 浏览
西班牙菜平時比較少食,銅鑼灣呢間 主打手工Tapas ,質素相當唔錯。最正有個Outdoor位置,好舒服飲酒一流!多款Tapas ,邊飲酒邊食真係好正。最愛鵝肝多士 ,煎得外脆內軟 ,配埋無花果醬好fresh減低油膩感。香辣蒜油大蝦 ,蒜香味濃郁,秘製醬汁帶微辣 ,開胃惹味。茴香茄醬藍青囗 藍青口鮮甜 ,而且隻隻都好嫩滑 ,絕對可以encore 多兩煲!椰香帶子八爪魚刺身薄片刺身點上特製嘅椰子泡沫 ,味道食落更加鮮美。主菜方面 ,最愛西班牙乳豬 。外皮燒得超香脆 ,豬肉軟滑得嚟有彈性,而且火喉控制得好好 ,食落好juicy 必食 。慢煮八爪魚腳慢煮完夠哂腍 ,中間個洋蔥蛋黃醬好creamy ,每一啖都點下個醬食 ,酸酸甜甜相當正!甜品當然唔少得自定製嘅西班牙油條,有朱古力醬同草莓朱古力醬可以點,油條脆卜卜 ,帶玉桂香 ,點埋醬食真係完美!另外點咗唔少Cocktail飲,最愛Red Sangria ,個味幾balance。有特別要求可以同bartender 講,可以因應需要調節味道㗎 ,相當細心 !整體質素都幾高 ,每款食物都好精緻!feel到好用心經營 ,有興趣可以試下!
西班牙菜平時比較少食,
銅鑼灣呢間 主打手工Tapas ,質素相當唔錯。
最正有個Outdoor位置,好舒服飲酒一流!

多款Tapas ,邊飲酒邊食真係好正。
最愛鵝肝多士 ,煎得外脆內軟 ,
配埋無花果醬好fresh減低油膩感。

香辣蒜油大蝦 ,蒜香味濃郁,
秘製醬汁帶微辣 ,開胃惹味。

茴香茄醬藍青囗
藍青口鮮甜 ,而且隻隻都好嫩滑 ,
絕對可以encore 多兩煲!

椰香帶子八爪魚刺身薄片
刺身點上特製嘅椰子泡沫 ,味道食落更加鮮美。

主菜方面 ,最愛西班牙乳豬 。
外皮燒得超香脆 ,豬肉軟滑得嚟有彈性,
而且火喉控制得好好 ,食落好juicy 必食 。

慢煮八爪魚腳
慢煮完夠哂腍 ,中間個洋蔥蛋黃醬好creamy ,
每一啖都點下個醬食 ,酸酸甜甜相當正!

甜品當然唔少得自定製嘅西班牙油條,
有朱古力醬同草莓朱古力醬可以點,
油條脆卜卜 ,帶玉桂香 ,點埋醬食真係完美!

另外點咗唔少Cocktail飲,
最愛Red Sangria ,個味幾balance。
有特別要求可以同bartender 講,
可以因應需要調節味道㗎 ,相當細心 !

整體質素都幾高 ,每款食物都好精緻!
feel到好用心經營 ,有興趣可以試下!

2022-08-23 38 浏览
今日好開心去咗一間用❤️心經營嘅西班牙菜餐廳餐廳內環境舒服,三五知己傾偈好地方!仲有個半開放式area可以包場開party!老闆悉心挑選新鮮食材編制Menu Lunch set 有餐湯+主菜+小食+飲品性價比極高🆙✨香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯正宗西班牙飯,飯粒煙靭,入味濃郁,鱸魚厚身香滑,煎香外皮更加惹味😋✨西班牙墨汁短麵配火箭魷魚及魷魚圈短麵口感清脆,吸收湯汁,濃郁墨味,魷魚彈牙!鍾意食西班牙菜嘅朋友值得一試!
今日好開心去咗一間
用❤️心經營嘅西班牙菜餐廳
餐廳內環境舒服,三五知己傾偈好地方!
仲有個半開放式area可以包場開party!

老闆悉心挑選新鮮食材編制Menu
Lunch set 有餐湯+主菜+小食+飲品
性價比極高🆙

✨香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯

✨西班牙墨汁短麵配火箭魷魚及魷魚圈
短麵口感清脆,吸收湯汁,濃郁墨味,魷魚彈牙!

鍾意食西班牙菜嘅朋友值得一試!
2022-08-22 44 浏览
今日在銅鑼灣Casamigos 食lunch,真心有驚喜,餐廳環境很有舒適,仲有一個大露台,如果天氣適合的話,坐喺露台食飯相信更有氣氛。叫了2⃣️個set lunch, 餐湯是南瓜湯,湯底濃厚,甜味十足。前菜有炸得金黃酥脆的「炸魷魚條」,魷魚很新鮮很荏滑,而且蛋黃醬亦超正;「三文魚盒」更是超精緻,三文魚是餐廳自己煙燻,所以味道比較鮮。主菜有「松露燒春雞配意大利青瓜、燒蒜、薯蓉」,松露真是配任何食物都好味,配春雞更是鮮嫩,但我最鍾意的是配菜燒蒜,燒過的蒜頭口感綿蜜,清甜,超喜歡💕另一款主菜「香煎加拿大鱸魚配辣肉腸西班牙飯」,鱸魚皮煎得非常甘脆,魚肉鮮美多汁,用鑊仔煮的意大利飯,鍋邊飯焦香味十足,好惹味。最後仲有甜品,「西班牙油條配草莓朱古力醬」,第一次食西班牙油條,鋪滿肉桂粉的外層炸得酥脆,沾草莓朱古力醬,完美配合。

• 香煎加拿大鱸魚配辣肉腸西班牙飯
  • 西班牙油條配草莓朱古力醬
位於地鐵站C出口對面,真係勁方便餐廳有Outdoor 位可以飲酒好浪漫Tapas 必食推介:鵝肝多士配無花果醬鵝肝煎至外層微焦,油潤豐腴用無花果醬做點綴,可以減輕油膩感滿滿的油脂香已經滲入香脆的多士中西班牙蛋餅傳統嘅西班牙菜式,蛋餅口感鬆軟椰香帶子八爪魚刺身薄片刺身都非常新鮮,廚師用上特製嘅椰香泡沫令刺身嘅鮮甜味大大提升👍香辣蒜油大蝦滿滿蒜油香的大蝦可以配上秘製醬汁和多士一起吃,香香辣辣十分開胃蒜香白酒汁煮蜆啖啖蜆仔肉已滲透蒜香和白酒味酒味和蒜香味剛剛好,好惹味🤪茴香茄醬藍青口藍青口洗得好乾淨,茄醬的酸甜味又能突出青口的鮮味Main 西班牙乳豬 1/4 隻皮脆肉嫩的西班牙乳豬真係相當有質素仲有特製的醬汁,十分開胃客人仲可以按照人數叫相對應嘅份量👍慢煮八爪魚腳原條八爪魚腳慢煮後腍得難以置信配合特製嘅醬汁同薯仔,好有水準慢煮砵酒牛臉頰慢煮方法將牛臉頰肉煮至入味牛臉頰的肉質口感嫩滑豐富甜品:西班牙油條炸至香脆內軟,有淡淡的玉桂香味配以獨家調製嘅朱古力醬及士多啤梨朱古力醬兩款醬汁都非常有心思👍又絕對唔會太甜Signature cocktail 🍸Casa fever🍊Blood Orange
位於地鐵站C出口對面,真係勁方便
餐廳有Outdoor 位可以飲酒好浪漫

Tapas
必食推介:鵝肝多士配無花果醬
鵝肝煎至外層微焦,油潤豐腴
用無花果醬做點綴,可以減輕油膩感
滿滿的油脂香已經滲入香脆的多士中

西班牙蛋餅
傳統嘅西班牙菜式,蛋餅口感鬆軟

椰香帶子八爪魚刺身薄片
刺身都非常新鮮,廚師用上特製嘅椰香泡沫
刺身嘅鮮甜味大大提升👍

香辣蒜油大蝦

蒜香白酒汁煮蜆
啖啖蜆仔肉已滲透蒜香和白酒味
酒味和蒜香味剛剛好,好惹味🤪

茴香茄醬藍青口
藍青口洗得好乾淨,茄醬的酸甜味又能突出青口的鮮味

Main
西班牙乳豬 1/4 隻
皮脆肉嫩的西班牙乳豬真係相當有質素
仲有特製的醬汁,十分開胃
客人仲可以按照人數叫相對應嘅份量👍

慢煮八爪魚腳
原條八爪魚腳慢煮後腍得難以置信
配合特製嘅醬汁同薯仔,好有水準

慢煮砵酒牛臉頰
慢煮方法將牛臉頰肉煮至入味
牛臉頰的肉質口感嫩滑豐富

甜品:西班牙油條
炸至香脆內軟,有淡淡的玉桂香味
配以獨家調製嘅朱古力醬及士多啤梨朱古力醬
兩款醬汁都非常有心思👍又絕對唔會太甜

Signature cocktail 🍸

Casa fever🍊
Blood Orange with casamigo tequila

Crazy lady🤷🏻‍♀️
Tanqueray Gin with mix Berries

食西班牙菜又點少得飲返杯Red Sangria 😍😍
2022-08-19 180 浏览
銅鑼灣 | ♧Casamigos♧--Tasty food brings us happy mood right? ✨️ 地理位置超方便, 地鐵站出口1分鐘就到✨️ 有室內及室外座位, 建議要預早book位✨️ 老闆超友善, 好多熟客仔回頭客✨️ 食材高質, 好多都由店員自家手工炮製 📌八爪魚刺身 | 帶子薄切刺身作為refreshing嘅頭盤就最適合不過啦🔹️📌鵝肝多士 (one pc per order) 鵝肝煎到啱啱好, 入口即溶, 連埋脆脆多士, 口感味道都一流🔹️📌蒜油大蝦哩個做法同平時嘅西班牙Garlic Prawns有啲唔同, 呢隻蝦大啲, 醬汁濃啲, 蒜油輕身啲🔹️📌白酒煮蜆 | 藍青口兩款海鮮都好新鮮, 配埋自家研發醬汁, 大家都搶住食🔹️📌慢煮牛臉頰 | 西班牙乳豬 (4份1 portion)牛面珠登粉紅嫩滑, 非常見菜式~ 而signature 西班牙乳豬就燒到皮脆肉滑, juicy🔹️🍹Casa Fever | Crazy Lady | Red sangria Tanqueray Gin Bartender 妹妹好用心製作, 如果有特別要求/個人喜好既話, 可以同佢講, 佢會盡量
銅鑼灣 | ♧Casamigos♧

✨️ 地理位置超方便, 地鐵站出口1分鐘就到
✨️ 有室內及室外座位, 建議要預早book位
✨️ 老闆超友善, 好多熟客仔回頭客
✨️ 食材高質, 好多都由店員自家手工炮製

📌八爪魚刺身 | 帶子薄切刺身
作為refreshing嘅頭盤就最適合不過啦

🔹️
📌鵝肝多士 (one pc per order)

📌蒜油大蝦

📌白酒煮蜆 | 藍青口
兩款海鮮都好新鮮, 配埋自家研發醬汁, 大家都搶住食

🔹️
📌慢煮牛臉頰 | 西班牙乳豬 (4份1 portion)

Tanqueray Gin
Bartender 妹妹好用心製作, 如果有特別要求/個人喜好既話, 可以同佢講, 佢會盡量調製一杯獨特雞尾酒架

🔸🔹🔸🔹🔸🔹

2022-08-09
  • churros
在西方菜系之中,除了美國菜,其實我也頗愛吃西班牙菜呢☺️~特別是西班牙大鑊飯和ᴛᴀᴘᴀs🥰,與朋友一同分享,超開心的~ 說著說著,忽然西班牙癮起,我便約朋友去銅鑼灣的• 🇪🇸ℂ𝕒𝕤𝕒𝕞𝕚𝕘𝕠•吃午餐囉! 曾經來過餐廳吃晚餐,覺得質素不錯,所以今天便來試試午餐。價錢由$108-168不等,包含: 餐湯、主菜、ᴛᴀᴘᴀs 和飲品,定價合理。 「 香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯🍚$168 」 又厚肉又鮮美的加拿大鱸魚,質素不錯。魚肉結實白淨,調味剛剛好。西班牙飯用切粒的辣肉腸調味😋,鹹香又惹味。 「 煙脆乾菌豬腩卷🐽$158 」 造型特別的煙脆乾菌豬腩卷😋,又邪惡又鮮美呀。豬肉脂肪肥厚,肉質軟腍,配上甘甜的蕃薯條🍟,很不錯呢。如果豬皮脆一點更好。 「 炸魷魚圈🦑+$25 」 炸得超好的魷魚圈,真心值得加錢點呢。外層薄脆,魷魚軟腍,令人吃不停口。 「 西班牙青椒🫑 」 「 自家製西班牙油炸鬼🍫+$18」 沒想到這個改良版西班牙油炸鬼會如此好吃,內𥚃醚入紅莓蓉,外層曬滿糖粉,沾一沾草莓朱古力醬🍓,粉糯的內饀又特別又好食呀~

「 香煎加拿大鱸魚辣肉腸西班牙飯🍚$168 」

「 煙脆乾菌豬腩卷🐽$158 」

「 炸魷魚圈🦑+$25 」

「 西班牙青椒🫑 」

「 自家製西班牙油炸鬼🍫+$18」

2022-08-15