2022-02-17 252 浏览
疫情下銅鑼灣隱世高質cafe❤️環境優美打卡一流 好耐之前朋友介紹來食過一次 而家好似比之前好食佐好多 希望繼續keep落去💪🏻服務方面好好 侍應非常有善同有禮貌👌🏻飲品都好好飲 唔會太甜啱啱好🥰食物方面 周打蜆湯好香好足料 飲過最好既周打蜆🥰嗌咗個加拿大慢煮豬扒焦糖蘋果蓉$158豬扒好夠淋 有牛油香 時令薯菜有煎過 食落去好香口有味道very good 呢樣好值得加分👌🏻因為而家出面好多西餐廳啲薯菜都好似無調味咁🥱煙三文魚明太子意粉$138意粉硬度好好 唔會好淋👍🏻食落去好creamy好濃郁好好食🥰 食物水準希望可以keep到😊 PS:廚師好靚仔🤣🤣各方面都非常滿意❤️希望你哋可以繼續加油keep到水準💪🏻下次一定會來再試😊希望疫情快啲改善會有番晚市🙏🏻
疫情下銅鑼灣隱世高質cafe❤️

服務方面好好 侍應非常有善同有禮貌👌🏻

飲品都好好飲 唔會太甜啱啱好🥰

食物方面 周打蜆湯好香好足料 飲過最好既周打蜆🥰
嗌咗個加拿大慢煮豬扒焦糖蘋果蓉$158

煙三文魚明太子意粉$138
食物水準希望可以keep到😊 PS:廚師好靚仔🤣🤣

2022-01-23 1640 浏览
聽日放假,去銅鑼灣shopping,周圍睇下有咩食,發現呢間餐廳好多人like👍, 上網訂枱已滿,walk in碰碰運氣, 平日機會大啲, 舖頭唔大,有室外空間,好似一個城市中嘅綠洲,俾人抖抖氣放鬆一下心情,入座後,店員亦有耐心介紹餐廳招牌菜點了: 泰式冬陰功大蝦意麵🍝$108,熱焦糖海鹽咖啡☕$44食後感💝 意粉色彩繽紛,好有泰國風情,冬陰功湯汁啱啱好,唔太多唔太少,有4隻大蝦,整體覺得好味,份量唔算太多,咖啡配一快餅,輕輕海鹽味,立體拉花,沖得好好飲☕香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯🍜$148,熱mocha☕$44食後感💝 賣相好吸睛👀,大大隻北海道帶子🦪,有三隻,好多墨魚汁🦑,食咗墨魚汁味之餘,又(唔會)有種死實嘅感覺,但係食完一定要問佢攞杯水, 食完個嘴黑蚊蚊,咖啡中上!總結⭐: 店員有耐心講解,又有口罩套,加分餐廳整體環境,好chill,令人放鬆心情,簡直係沙漠中嘅綠洲! 會再去

總結⭐: 店員有耐心講解,又有口罩套,加分
2022-01-14
2022-01-12 278 浏览
上一個月,朋友帶我來這間餐廳吃午餐,因大家都只顧著談話和吃餐點,我忘了拍下 menu 照片,所以也不知餐點的名稱😆 只記得前菜是很美味的煙三文魚配沙律菜😋 而主餐方面,我吃的好像是香煎比目魚柳配檸檬芥末籽汁,朋友吃的是安格斯牛肉漢堡配薯條🌿 兩款餐點都不錯,我就當然喜歡煎比目魚柳,魚肉質感好吃,加上檸檬芥末籽汁有點點酸味,兩者襯托得很好,擺盤更是十分精緻,那淡黃色的汁在碟上猶如一幅藝術品,很美喔🤩 至於牛肉漢堡就較普通,反而薯條炸得金黃香脆不錯吃🥰 原本想坐室外露台位的,但侍應說外邊是吸煙區來的,怕我們會介意,那就真的很介意啊,所以還是留在室內進餐會舒適多了🐠🍽🥂

2021-12-07
午餐
2021-12-24 598 浏览
📍Cafe Zense人均消費: HKD300精心細選,揀咗間幾年前同一班人食過的餐廳,仲要去到先知😂😂 揀了Outdoor ,環境可以,微微涼風幾舒服!🆗水牛城雞翼🍗 $68$68有五至六隻雞翼,價錢都算平!可能性雞翼賣相好靚,味道亦似正中!可惜味道有點過濃,不過到尾有少少苦澀🆗香酒蒔蘿忌廉藍青口 🐚 $138個煲就好大,但係啲青口勁細隻😂😂 忌廉味好淡不夠味,青口又不掛汁,不好食亦不難食🆗 芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵🍝$118全奶白色賣相好清淡的Linguine 😂 蟹肉味都不錯,但又係無味,除左蟹肉香,芥末籽,忌廉味同雜菌都無味,無乜特別⭐️ 西班牙海鮮飯🥘 $228$228咁大盤的西班牙海鮮飯,真係扺嘅,海鮮有青口,蜆,魷魚,蝦等,而且份量都好多!整體味道不錯,略嫌飯有少許黏咗少少⭐️ 巴馬火腿火箭菜薄餅🍕 $148本來帶着失望之心去食個pizza,反而pizza又OK喎!😂 因為餅底幾趣,餡料亦都厚而又有口感,加上係每一件Pizza都有一大塊Parma Ham,雖然配搭上覺得有少少多,但都係好味的😂⭐️ 德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉•朱古力碎🍌$88有香蕉的甜品都是吸引的!大家聞到班

📍Cafe Zense

西班牙海鮮飯
⭐️ 巴馬火腿火箭菜薄餅🍕 $148
巴馬火腿火箭菜薄餅
⭐️ 德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉•朱古力碎🍌$88
有香蕉的甜品都是吸引的!大家聞到班㦸都覺得有陣好幸福的感覺💕 好香好好味,加上雪糕又凍又暖,好正!
德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉•朱古力碎
🆗 脆焗蘋果金寶🍎 $58
蘋果餡不太香,對我來講太甜
脆焗蘋果金寶
Outdoor 環境太暗,影相好唔靚😂 食物性價比中等啦,$300/人 加杯啤酒,不過不失啦!

2021-12-03
西班牙海鮮飯
巴馬火腿火箭菜薄餅
德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉•朱古力碎
2021-12-16 214 浏览
每個星期五指定動作同同事試新餐廳,今次book咗呢間樓上café。上到去發現餐廳分室內同室外,呢d天氣唔太熱最好就係坐出面,可惜室外已經被人book 晒, 不過室內環境都好正,坐得都舒服。 食物方面,我揀咗個set lunch,餐湯有蘑菇湯,主菜就叫咗個慢煮加拿大黑毛豬,蘑菇湯好香菇味,仲食到d蘑菇碎。至於個豬扒呢,好厚一大塊,老實講如果無咗個汁,淨係塊扒就真係無乜特別…佢唔係難食,但亦唔係好食到好surprise,其實應該試下d smoothie,見有其他人叫,個賣相好好~Anyway,呢間café環境係幾好,同朋友坐低飲杯野不失為一個好選擇,而且餐廳員工服務態度都好好~

2021-12-03
2021-12-08 253 浏览
𓂀 #foolie銅鑼灣.😈 真心大推薦 甜品 法式toast 好香軟 表面微焦糖焦脆Burger 口感豐富 Cheese流心炸魚 魚柳好新鮮 薯條即炸好脆口服務態度一流 杯Banana chocolate倒瀉咗少少 職員即話重新沖一杯「冇咩好挑剔 唯獨係薯條要趁熱食 否則會出油;餐廳環境宜人 有室內 戶外食煙區;記得online reservation;銅鑼灣新飯堂」.#foolie#foodie#nicetoeatyou#hkig #銅鑼灣美食
𓂀 #foolie銅鑼灣
服務態度一流 杯Banana chocolate倒瀉咗少少
職員即話重新沖一杯
「冇咩好挑剔 唯獨係薯條要趁熱食 否則會出油;
餐廳環境宜人 有室內 戶外食煙區;
記得online reservation;銅鑼灣新飯堂」
#foolie
#foodie
#nicetoeatyou
#hkig
#銅鑼灣美食
2021-10-30 4186 浏览
/𝐶𝑎𝑓𝑒 𝑍𝑒𝑛𝑠𝑒🇭🇰💛/➖➖➖<銅鑼灣樓上西餐廳/cafe> ➖➖➖之前見唔少人推薦過呢間cafe嘅smoothie 亦有興趣試下 所以有時間就去呢度食lunch 餐廳座位唔算太多 但有室外室內!當日無lunch menu 所以就散叫 價錢其實都差不多 但大部分都會係pasta 同埋設有加一服務費~ 有機會試下其他正粲➖➖➖1️⃣黑松露野菌忌廉意大利麵 $118 🌟Lunch 來講份量都夠 食落唔會好乾 係幾creamy 黑松露味都幾香而且麵嘅韌度適中 唔會太腍或太碎 係入味嘅配料主要都係野菌!➖➖➖2️⃣芥茉籽忌廉蟹肉雜菌扁麵 $118 賣相同1️⃣都頗相似 分別在於多左蟹肉同芥茉籽同用左扁麵麵嘅韌度都唔錯~ 蟹肉份量唔算好多菇會較多 本身以為芥茉籽係辣 但其實唔辣嘅➖➖➖3️⃣餐湯/沙律 +$20 是日餐湯係南瓜湯 質感較稀唔算好水汪汪不過都幾有奶香 加啲南瓜茸會更好~ ➖➖➖4️⃣芝麻豆腐沙冰 $52 (原價) 🌟見話好似半價加配任何飲品之前都見過有唔少人推介 所以一試!芝麻味幾濃 豆腐味較清淡 會飲到冰感不過佢加一服務費就係未計有折之前所以又唔算exactly 半價🤣➖➖➖📍
/𝐶𝑎𝑓𝑒 𝑍𝑒𝑛𝑠𝑒🇭🇰💛/
<銅鑼灣樓上西餐廳/cafe>
之前見唔少人推薦過呢間cafe嘅smoothie
亦有興趣試下 所以有時間就去呢度食lunch
餐廳座位唔算太多 但有室外室內!
當日無lunch menu 所以就散叫
價錢其實都差不多 但大部分都會係pasta
同埋設有加一服務費~ 有機會試下其他正粲
1️⃣黑松露野菌忌廉意大利麵 $118 🌟
Lunch 來講份量都夠
食落唔會好乾 係幾creamy 黑松露味都幾香
而且麵嘅韌度適中 唔會太腍或太碎 係入味嘅
配料主要都係野菌!

2️⃣芥茉籽忌廉蟹肉雜菌扁麵 $118
賣相同1️⃣都頗相似
分別在於多左蟹肉同芥茉籽同用左扁麵
麵嘅韌度都唔錯~ 蟹肉份量唔算好多
菇會較多 本身以為芥茉籽係辣 但其實唔辣嘅

3️⃣餐湯/沙律 +$20
是日餐湯係南瓜湯 質感較稀唔算好水汪汪
不過都幾有奶香 加啲南瓜茸會更好~

4️⃣芝麻豆腐沙冰 $52 (原價) 🌟
見話好似半價加配任何飲品
之前都見過有唔少人推介 所以一試!
芝麻味幾濃 豆腐味較清淡 會飲到冰感
不過佢加一服務費就係未計有折之前
所以又唔算exactly 半價🤣
芝麻豆腐沙冰

📍Cafe Zense
芝麻豆腐沙冰
餐廳位於銅鑼灣鬧市側,旺中帶靜,去到餐廳劃分室內同室外,其實室外個氣氛好chill好relax,不過因為嗰日有啲熱,所以揀咗室內坐😎,而職員好好,因我同朋友一袋二袋,所以俾咗張四人大梳化枱我哋坐,加分☺️。1️⃣9️⃣3️⃣0️⃣ 晚上時間🍹朱古力咖啡沙冰 + 士多啤梨芒果沙冰 @$48飲品好解渴,不太甜但飲到香濃啡味同朱古力味,讚👍🏻 而士多啤梨聞到已經好香。🍲黑松露野菌忌廉意大利麵 $118好多野菌,麵身夠硬,忌廉醬濃,其實好岩我食。🍗水牛城雞翼 $68呢個略嫌佢雞翼本身已好入味,所以個忌廉醬完全唔需要點。🍟招牌芝士薯條 $58薯條夠熱同脆,配芝士非常出色。👅鹽燒厚切牛脷 $78其實食落唔似牛脷,感覺似牛腩,唔知係咪厚得滯,打唔到茄輪嘅感覺😆。🍗蜜糖芥末雞柳串 $68蜜糖味濃,雞肉嫩,不過食唔到芥末味。整體來講係好食,約朋友傾計食飯可以再嚟encore嘅。

1️⃣9️⃣3️⃣0️⃣ 晚上時間

🍹朱古力咖啡沙冰 + 士多啤梨芒果沙冰 @$48

🍲黑松露野菌忌廉意大利麵 $118
好多野菌,麵身夠硬,忌廉醬濃,其實好岩我食。
🍗水牛城雞翼 $68
呢個略嫌佢雞翼本身已好入味,所以個忌廉醬完全唔需要點。

🍟招牌芝士薯條 $58
薯條夠熱同脆,配芝士非常出色。

👅鹽燒厚切牛脷 $78

🍗蜜糖芥末雞柳串 $68
蜜糖味濃,雞肉嫩,不過食唔到芥末味。

整體來講係好食,約朋友傾計食飯可以再嚟encore嘅。
2021-10-28
2021-10-29 2050 浏览
銅鑼灣鬧市🚋中隱藏一間高質必食cafe☕️,其中的德式🇩🇪班㦸🥞更係一試愛上💗,冰火兩重天❄️🔥絕對俾到驚喜大家😍👉德式🇩🇪班㦸伴冧酒脆糖香蕉·朱古力碎🥞($88)‼️必食甜品‼️忍唔住都要同大家介紹左先💁🏻‍♀️ Dutch Baby🇩🇪Pancake🥞用Cast Iron🥘熱辣辣🔥上枱,金黃蓬鬆的鬆餅🥞帶來三重層次,絕對一試就愛上😍1️⃣輕嘗外面酥脆、內裡軟熟到似crepe的鬆餅🥞,外酥內軟的雙重口感✌🏻及熱情❤️‍🔥2️⃣第二啖深入豐富蛋香🥚及牛油香🧈的內層🥞,配上軟滑香甜的焦糖香蕉🍌、杏仁🥜、Nutella🍫、藍莓🫐、無花果等多重口感交融在嘴裡面勁正💯3️⃣最後配上冰凍的雲呢拿雪糕🍦冰火兩重天❄️🔥絕對比到驚喜大家🤤<溫馨提示要分秒必爭⏰,品嘗同影相📸️要快🤣>👉Zense雜錦拼盤($138)~香草🌿蜜糖雞翼、蜜糖芥末雞柳串🐓、招牌薯條🍟、紐倫堡腸✅招牌薯條🍟食到停唔到口🙈,薯條真·外脆內軟,裡面食到軟滑的薯蓉,非常值得一試🙋🏻‍♀️✅「燒雞翼🍗我鐘意食🎶」雞皮香口得來唔乾,裡面好juicy💦但食落又唔油膩bo🥳夾埋蜜糖🍯的清新花香🌸,另有一番風味同心思☺️另外的雞柳串🐓甜甜地但外皮有少少🤏🏻

👉德式🇩🇪班㦸伴冧酒脆糖香蕉·朱古力碎🥞($88)

<溫馨提示要分秒必爭⏰,品嘗同影相📸️要快🤣>

👉Zense雜錦拼盤($138)

~香草🌿蜜糖雞翼、蜜糖芥末雞柳串🐓、招牌薯條🍟、紐倫堡腸

另外的雞柳串🐓甜甜地但外皮有少少🤏🏻乾🤔;腸就正常帶香草味🌿

👉芥末籽忌廉蟹肉🦀雜菌意大利扁麵🍝($118)

意粉🍝上灑滿勁多cheddar cheese🧀,芝士控必食😈,每一啖都有絲絲蟹肉🦀好滿足🤩
不過個醬汁base就食唔到芥末味😵‍💫,而係濃厚cream🥛加蒜味🧄滲咗出嚟🤫

P.S:
▪️營業時間⏰:1200~22:00
▪️長期Full house🏡 ,所以大家想試記得book位
▪️用餐限時約1.5小時
  • 德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉朱古力碎
7點準時到問佢可唔可以坐outdoor,佢話出面full booking 我話我咪係book 咗果個囉?望下張紙,話sorry今晚好fullFine~ 咁坐入面都ok 嘅都係食飯姐 張枱又大d但有好奇怪喇 坐咗一陣 都唔覺出面係full booking 因為有一半枱都係空 。心諗呢間野服務態度都真係幾差,都是但啦而入嚟之前有同我地講咗有限時90分鐘咁呢樣我地理解嘅 分兩round 我地book 7pm 即我地8:30要走食物7:15pm到咗食到大約7:45就已經問我地上得甜品未仲不停走過黎想收嘢 問我地有咩係收得最少3次 水又唔加 (係所有staff都係咁)拿 老老實實 你間野係好多人等位我都理解到但我想講 成間餐廳都係坐咗一半人 咁趕人走係為咩呢~ 而我地又未夠鐘交枱做咩呀?食放題呀?知唔知客人係好有hard feeling 人地想好地地傾下計都唔得嘅我地幾個係反感到連野都唔想食No comments on their food nor drinks 好後悔入咗黎!! 奉勸各位有信心一個鐘食完先好黎好耐未去過一間咁差嘅”餐廳” 完。
7點準時到
我話我咪係book 咗果個囉?
望下張紙,話sorry今晚好full
Fine~ 咁坐入面都ok 嘅
都係食飯姐 張枱又大d
但有好奇怪喇 坐咗一陣
都唔覺出面係full booking
因為有一半枱都係空 。
心諗呢間野服務態度都真係幾差,都是但啦

而入嚟之前有同我地講咗有限時90分鐘
咁呢樣我地理解嘅 分兩round
我地book 7pm 即我地8:30要走
食物7:15pm到咗
食到大約7:45就已經問我地上得甜品
仲不停走過黎想收嘢 問我地有咩係收得
最少3次 水又唔加
(係所有staff都係咁)
拿 老老實實 你間野係好多人等位我都理解到
但我想講 成間餐廳都係坐咗一半人
咁趕人走係為咩呢~ 而我地又未夠鐘交枱
做咩呀?食放題呀?
知唔知客人係好有hard feeling
人地想好地地傾下計都唔得嘅
我地幾個係反感到連野都唔想食
好後悔入咗黎!!
奉勸各位有信心一個鐘食完先好黎
好耐未去過一間咁差嘅”餐廳”
完。

今日同朋友黎到一間銅鑼灣的樓上café,一間鬧市中有露天座位嘅寧靜café,室內有梳化座,真令人食得舒服,傾心事一流。職員態度友善,會提供口罩套,亦會主動添水和執拾桌面。泰式冬蔭公大蝦意大利麵大蝦新鮮大大隻擔擔肉,泰式冬蔭公湯惹味濃郁,意大利麵盡吸了冬蔭公湯同鮮蝦味蒔蘿煙三文魚薄餅熱辣辣煙三文魚薄餅,未送上黎已經感受到煙三文魚香,香脆又可口嘅薄餅上面大一片片香軟煙三文魚,食到流口水鹽燒厚切牛脷超級香軟嘅厚切牛脷,鹽燒外層封鎖住肉汁,牛肉味十足焗蘋果金寶甜品必食,焗蘋果金寶即製夠熱,蘋果香甜得黎個皮又香

泰式冬蔭公大蝦意大利麵

蒔蘿煙三文魚薄餅

鹽燒厚切牛脷
超級香軟嘅厚切牛脷,鹽燒外層封鎖住肉汁,牛肉味十足

焗蘋果金寶
甜品必食,焗蘋果金寶即製夠熱,蘋果香甜得黎個皮又香
  • 鹽燒厚切牛脷
2021-10-18 623 浏览
靚女好友問我今年生日想去邊度食飯,平日工作忙碌疲憊,唔想不停打卡咁攰了,只係想去一間簡單而悠閑舒適的cafe,坐低食吓飯輕鬆一下! 「Cafe Zense」係一間樓上cafe,位處銅鑼灣鬧市,咪睇佢細細間呀,估你唔到有室內及室外座位,入到去自自然會感受到嗰份舒服寧靜,就係呢個百分百感覺了…🍴Zense雜錦拼盤$138: 呢set拼盤都幾豐富,有3隻雞翼、一串燒雞柳、兩條香腸、脆薯條及沙律菜🥗等等。雞翼一人一隻啱啱好,甜甜地幾好味。燒雞柳一人一件,好香口。肚餓食香腸特別滿足。薯條十分脆,yummy 。沙律菜🥗夠fresh。🍴香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯$148: 個墨魚汁夠濃,帶子亦大大粒,十分爽口。但飯粒較為生及硬身。始終我哋係亞洲人,都係食唔慣啲意大利飯!🍴黑松露野菌忌廉意大利麵$118: 個汁好creamy,只不過麵質比較結實,硬身咗啲!🍴蒔蘿煙三文魚pizza$138: Pizza 餅底薄而脆,口感鹹香豐富!🍴德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉.朱古力碎$88: 生日唔一定要order 蛋糕🍰的,成晚嘅靈魂所在就係呢個香蕉🍌班㦸!靚女車車特意為我安排,個班㦸薄薄地,非常之香脆,初初第一啖入口
靚女好友問我今年生日
想去邊度食飯,平日工作忙碌疲憊
,唔想不停打卡咁攰

,就係呢個百分百感覺了…

Zense雜錦拼盤

香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯

蒔蘿煙三文魚pizza

🍴德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉.朱古力碎$88: 生日
唔一定要order 蛋糕🍰的,成晚嘅靈魂所在就係呢個香蕉🍌班㦸!靚女車車特意為我安排,個班㦸薄薄地,非常之香脆,初初第一啖入口會覺得比較甜,之後就會發覺越嚟越好食,溝埋啲雪糕,真係好鬼正,仲有塊閃吓閃吓嘅生日牌呢!
德式班㦸伴冧酒脆糖香蕉.朱古力碎

整體來講都算唔錯,可惜餐廳有限時,差唔多1.5小時便催促客人埋單了,真係唔夠hea⋯⋯
2021-10-17
庆祝纪念
生日
Zense雜錦拼盤
蒔蘿煙三文魚pizza
2021-10-18 227 浏览
cafe zense 好耐之前都黎過,印象中食物質素不錯,而且坐得舒服,岩同朋友傾計,不過店員話依到booking都比較full,用餐限時1.5小時方面都要遵守返。蜜糖芥末雞柳串($68)新鮮烤起既雞柳串🤤雞肉好滑而juicy!! honey mustard 配雞柳調味岩岩好,甜甜地,仲有香草吊味,仲有啲沙律菜refresh下 依個小食不錯喔。白酒忌廉煮青口($138)青口份量大概夠2-3人share,份量不少,不過青口就細細隻,味道不過不失,白酒忌廉可以再煮得濃稠啲泰式冬蔭功大蝦意粉($108)泰式fusion既菜式 冬蔭功調味令到意粉更惹味 辣辣地 冬蔭功既香茅味幾突出 好香😍 大蝦肉質爽口,不過食到最後意粉會有啲油,下次試下其他意粉先,見隔離台嗌個啲好creamy🤤我的至愛黎喇!!! 😍🤤特色Pancake 伴冧酒脆糖香蕉朱古力碎🍌🍫🥞($88)係一個鐵鍋pancake 即叫即焗 份量仲好大 性價比超高 上枱就熱辣辣 勁重蛋香呀🤤🤤 食落都鬆軟有口感,面頭仲有好多朱古力醬溶緊,加埋焦糖香蕉同雲呢拿雪糕呢個組合真係無得輸🤤冷熱交溶 好好味既甜品 必點!!

蜜糖芥末雞柳串($68)

新鮮烤起既雞柳串🤤雞肉好滑而juicy!!

白酒忌廉煮青口($138)

泰式冬蔭功大蝦意粉($108)

我的至愛黎喇!!! 😍🤤

特色Pancake 伴冧酒脆糖香蕉朱古力碎🍌🍫🥞($88)
係一個鐵鍋pancake 即叫即焗 份量仲好大 性價比超高
2021-10-17 2812 浏览
今日係銅鑼灣收工想搵啲隱蔽啲嘅Cafe食飯😚之後俾我係OpenRice 搵到一間樓上Cafe,我哋都係俾佢㗎豆腐smoothie 吸引咗😆上到去餐廳有分室內室外兩邊。Zense snack combo $138餐牌上有好多款小食都想試,見到有小食拼盤就決定要,小食拼盤有四款小食分別有香草蜜糖雞翼、蜜糖芥辣雞柳串、招牌薯條和紐倫堡腸。佢嘅小食拼盤份量都算多,覺得最吸引我嘅就係蜜糖芥辣雞柳串,雞柳嘅肉質非常滑口,而且調味啱啱好少少芥辣味減少蜜糖嘅油膩感👍🏻芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁面 $118個意大利扁面都非常吸引,芥末籽嘅份量適中而且好融合到忌廉芝士味道,而且佢嘅雜菌都非常有咬口,令到成個意大利麵嘅口感更加豐富😚Tofu smoothie $52見到佢哋有豆腐smoothie非常特別,我哋就叫咗紅豆同埋芝麻味,佢嘅感覺有微沙冰嘅口感,而且份量都非常之多嚟到要快啲飲幾啖先!紅豆豆腐紅豆豆腐花非常有紅豆味,相比起芝麻會比較甜少少,但係都係紅豆嘅甜味所以係非常可以接受😆🥰芝麻豆腐鍾意食芝麻嘅朋友就可以試吓芝麻豆腐,佢嘅芝麻味比較突出,芝麻本身冇咁甜所以整出嚟嘅芝麻豆腐都冇紅豆豆腐咁甜㗎🥰🤩

Zense snack combo $138

芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁面 $118

Tofu smoothie $52

紅豆豆腐

芝麻豆腐
  • 紅豆豆腐
又係約會時間😂 去左cwb一間樓上良心小店, 因為已經轉涼 坐露天位仲chill ❤️ 後面樹仲有燈串, 影相好靚🤩 食物質素唔錯 , 同朋友傾計/約會都一流!-✅ Zense Snack Combo ($138)蜜糖雞翼同雞柳串個汁好惹味又夠嫩滑! 薯條🍟我最愛食唔停, 仲有紐倫堡腸-✅ 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯 ($148)依個望落有d恐怖xd 不過食落好香 risotto 夠creamy!-✅ 芝麻豆腐 Smoothie ($52)✅ 特濃朱古力心太軟 ($78)個smoothie有驚喜!芝麻味夠濃又唔會太甜~心太軟入面個漿調得好好!
✅ Zense Snack Combo ($138)

✅ 香煎北海道帶子墨魚汁意大利飯 ($148)

✅ 芝麻豆腐 Smoothie ($52)

✅ 特濃朱古力心太軟 ($78)