2021-10-03
依間喺銅鑼灣嘅隱世樓上Cafe💗無論係環境定係食物質素都非常合我心意。餐廳有室內和室外區💗室內有梳化雅座和大型落地玻璃,而室外用咗好多綠色植物做擺設,整體感覺好舒服,完全忘記咗喺銅鑼灣鬧市。餐廳共有約十多張用餐枱,來用餐的話需要預先Online訂位💗平日中午也很有人氣的~我點左個lunch Menu Set,👍🏼有精選餐湯/沙律+飲品配埋,而週一至五嘅Lunch Menu仲不設加一🥳🔸香煎紐西蘭肉眼扒($148)是日餐湯係南瓜忌廉湯,非常甜香幼滑。而肉眼扒我點了五成熟💗真的非常恰好💗肉汁好豐富又有濃郁牛香,配以粉紅胡椒燒汁,味道更具層次,薯蓉入口超棉密,有出乎意料的輕盈不膩。🔸芒果乳酪沙冰(跟餐+$26)跟餐本身有飲品,不過也可以半價選購其他特飲。這裏的沙冰超大杯賣相又吸引🥳口味選擇有很多👍🏼點了這杯芒果乳酪沙冰,沙冰好細滑💗入口有滿滿芒果香,整體不會過甜恰恰好。
🔸香煎紐西蘭肉眼扒($148)
🔸芒果乳酪沙冰(跟餐+$26)