cafe TOO

(非会员)
2002-05-10 10 浏览
我同意其他網友o既評語. 呢間buffet 係我食過咁多度最好的一間.門面十分之有型, 由好多香料, 餐酒同olive oil o既玻璃樽排成o既牆, 好有型呀! 燈光又配合得十分之正!我地一家人坐o係落地玻璃窗邊o既檯, 較靜無咁嘈囉. 餐具都有心思, 除刀叉仲有一對筷子, 方便大家食魚生.好啦, 食物方面, 沙律反而麻麻地. 無咩好講. 魚生係即叫即切, 鬼整好多人排隊呀! 叫師傅切三文魚, 一次只有三片, 又唔好意思叫佢切多d , 唔係幾夠喉, 唯有排幾轉啦( 十分鮮美). 煙三文魚又太salty , 都係nikko 名仕餐廳o既好食(懷念呢).到熱食方面, 有一張咖哩檯專serve curry, 不過味道唔係幾好. 另外仲有粉麵, 即叫即"luk" , 不過你俾三百幾蚊就真係唔好食呢d o野啦! ^_^ 仲有d 中式包點同燒味我都無食, 不過媽媽話d 蝦餃好食( 講起蝦, 阿媽食o左八隻大大隻o既凍蝦, 不過又真係幾爽幾甜, 好過我上次去萬豪食o既蝦, 得個"多" 字, 又龍蝦又白灼, 但味道反而不及cafe too 好食).甜品同生果係cafe too o既強項!!! 做得十
甜品同生果係cafe too o既強項!!! 做得十分之細緻囉, 真係正呀, d cake 細細件可以食多幾款. 而且無話鏟到d 蛋糕蓉蓉爛爛咁, 都幾好. 芝麻雪糕好有芝麻味呀!! 正呢. 生果又件件正, 我好少食到咁香o既pineapple ( 有d buffet o既pineapple 太sour, 有d 得個甜但又不香).
頭頭我仲諗阿爸阿媽無o野o岩食, 不過最後大家都食得幾開心. 一人連加一大概三百四十蚊左右, 都幾值o既.
2002-04-24 15 浏览
尋晚終於去左呢間聞名已久既cafe too。一入門口已經被門口既玻璃樽擺設同酒櫃吸引到! 而且d waiter 同waitress 服務態度都好好又高效率! 我都未放低隻碟,個靚仔waiter已經幫我拎走!超高效率!!!食物方面,可能因為價錢有番咁上下,大部份都好正!沙律吧: 好多外國既菜同沙律! 沙律汁都有四、五款選擇,最正都係有印尼沙律"加多加多";麵包係我食過咁多間buffet中算最好食既一間,仲有d好似墨西哥烤餅咁既脆餅。魚生: 即切魚生同壽司! d魚生、甜蝦好新鮮! 加埋攻鼻既wasabi......刺激!!! 仲有好多細細碟既前菜選擇。其餘仲有凍蝦、oyster、煙三文魚....點心: 即蒸點心都有幾款: 蝦餃、燒賣、香茜餃雞包仔之類,都ok架燒臘: 燒乳豬、叉燒、油雞、燒鵝...普通啦!熱葷: 雖然選擇唔多但又幾骨子! 扣肉、椰菜炒菜心、魚香茄子、炒鵪鶉菘生菜包、串燒牛肉、咸魚炒飯,仲有苦瓜煲鴨湯! o岩阿爸阿媽口味!!湯麵: 有中式同意式。中式有好多款蔬菜、水餃、魚片、蝦...仲有即整拉麵同幾款粉麵選擇! 意式有甘筍長通粉、墨魚麵、菠菜麵、扭扭粉、意大利雲吞,可以加龍蝦
尋晚終於去左呢間聞名已久既cafe too。
一入門口已經被門口既玻璃樽擺設同酒櫃吸引到!
而且d waiterwaitress 服務態度都好好又高效率! 我都未放低隻碟,個靚仔waiter已經幫我拎走!
超高效率!!!
食物方面,可能因為價錢有番咁上下,大部份都好正!
點心: 即蒸點心都有幾款: 蝦餃、燒賣、香茜餃
雞包仔之類,都ok架
燒臘: 燒乳豬、叉燒、油雞、燒鵝...普通啦!
炒飯,仲有苦瓜煲鴨湯! o岩阿爸阿媽口味!!
湯麵: 有中式同意式。中式有好多款蔬菜、水餃、魚片、蝦...仲有即整拉麵同幾款粉麵選擇! 意式有甘筍長通粉、墨魚麵、菠菜麵、扭扭粉、意大利雲吞,可以加龍蝦汁或番茄汁,又可以加三文魚、墨魚圈、蘑菇、洋蔥.....兩個廚師哥哥都好nice!
想點都得^o^
印度燒烤: 有四、五款咖喱; 牛呀、羊呀、雞呀、蝦呀....仲有隻唔知係咪"天多尼"燒雞,本身幾乾
不過加d花生醬或其他汁都幾好味! 仲有薄餅!!
不過要趁新鮮出爐就要食!
強打甜品出場!!! 好多選擇!! 每款都細細碟好的式
好靚! 用晒不規則玻璃碟,好鬼型仔!
梳夫厘真係唔好錯過! 尋晚係香橙味;仲有班戟,不過d香蕉唔係好得! 雪糕又係有幾款,除左士多啤梨之外其餘味道都幾好,咖啡、菠蘿、朱古力同芝麻!! 加埋d topping,細路仔最buy!! 因為呢度唔似其他buffet咁由客人自己"筆"雪糕, 所以唔會食到d溶到一pat pat既雪糕,正!
生果就有一大盤士啤梨同雜果、兩大盤青蘋果,仲有西瓜、皺皮蜜瓜同菠蘿,不過西米露就可以唔食....因為唔係太好食。
自助餐仲包飲品一杯,我同媽媽就揀左凍檸茶,我細佬就飲cappucino; cappucino都幾有水準,杯凍檸茶就勁大! 夠晒喉!!
總括黎講都算唔錯,價錢係貴小小但有高質素食物
同殷勤既服務,都算有價值! ^_^
2002-03-07 9 浏览
一天閒逛Pacific Place,不知為何竟然去到Cafe Too的位置,當時已被那Open Kitchen式的環境吸引了;可惜當時已fully booked。事隔數月後終於得嘗所願,在Cafe Too食buffet。真難想像三百多元的buffet竟要預早個多兩個星期pre-booked;好在Diner's Club找數有九折,可不至於太傷。前身是Island Cafe的Cafe Too,重新裝修成Open Kitchen,很stylish;一排排bench後面是廚子,有切sashimi的、serve 甜品的、整pasta、咖喱的。食物方面,菜菜不大新鮮,asparagus有渣;sashimi即叫即切,有最standard的三文魚、永遠無味的maguro、八爪魚、cuttle fish、北寄貝、甜蝦。最漂亮的可算是甜品了,一小碟盛一樣甜品,全都整得很fancy,叫我忍不住拿了很多碟;例如把芒果pudding放在盛西米糕的葉上,大jello旁以小jello伴碟等等。當晚最受歡迎的甜品是即煎的crepes,和即焗的souffle,特別是souffle,很少在buffet可以見到。可惜熱盤
事隔數月後終於得嘗所願,在Cafe Too食buffet。真難想像三百多元的buffet竟要預早個多兩個星期pre-booked;好在Diner's Club找數有九折,可不至於太傷。前身是Island Cafe的Cafe Too,重新裝修成Open Kitchen,很stylish;一排排bench後面是廚子,有切sashimi的、serve 甜品的、整pasta、咖喱的。食物方面,菜菜不大新鮮,asparagus有渣;sashimi即叫即切,有最standard的三文魚、永遠無味的maguro、八爪魚、cuttle fish、北寄貝、甜蝦。最漂亮的可算是甜品了,一小碟盛一樣甜品,全都整得很fancy,叫我忍不住拿了很多碟;例如把芒果pudding放在盛西米糕的葉上,大jello旁以小jello伴碟等等。當晚最受歡迎的甜品是即煎的crepes,和即焗的souffle,特別是souffle,很少在buffet可以見到。可惜熱盤比較少,沒有什麼選擇,連roast beef也沒有,咖喱又不太好味;比較好味的熱盤是粉麵檔,和旁邊的pasta檔。尤其是pasta,有墨汁、菠菜麵,還有小餛飩(anolini?),配龍蝦汁或茄汁也不俗。
總括來說,對喜歡食魚生和甜品的人,Cafe Too是不錯的選擇;otherwise,可能會覺得物非所值。
2001-12-08 12 浏览
因著雜誌介紹, 看見餐廳裝潢美麗而一試, 門口以七百多支橄欖油及香料大堆頭作裝飾, 顏色繽紛美麗, 內部裝修尚算OK. 但桌與桌之間通道較為狹窄, 如用自助餐經常出入就非常不方便. 音樂亦較大聲.<br><br>講左咁多, 講下食物及位置, 食物分佈於不同counter, 位置寬敞也不需爭食.冷盤有新鮮美味肥生豪, 凍蟹及蝦,唯生豪開始大堆頭出籠後, 未見新添, 下層被壓過的生豪已變成死屍般被棄置在冰托上, 賣相慘不忍睹, 所以欲吃生豪之朋友, 應在開場時就吃, 否則為時已晚<br><br>作為多星級的酒店餐廳應作改進. 如不怕食相核突也可一嘗凍蟹滋味, 大蝦就只有得一款, 都OK咁啦.<br><br>跟著下個counter 就是新鮮魚生與壽司, 魚生有師傅, 即叫即切, 尚算衛生.跟著就係一般西式的沙律, 麵包, 冷盤等, 材料OK.<br><br>中間就又個甜品counter, 多款甜品, 小巧精緻, 梳夫厘就值得一試, 即叫即做.<br>
<br>
跟著就係一般西式的沙律, 麵包, 冷盤等, 材料OK.
<br>
<br>對面就有一排十多款熱葷食物, 也有中式點心, 多受外國朋友歡迎,多款熱葷, 有中式也有西式, 中式熱葷對香港朋友來說就非常普通, 但食物質素及味道尚算可以也不錯.
<br>
<br>跟著有一個是新鮮中式配料加即'滾'粥粉的counter, 普普通通.
<br>
<br>隔鄰的counter就是印度美味食品, 對於異國美味的咖喱, 不論飽或餅或肉食, 也是一項特式美食, 好味, 好味.
<br>
<br>至於自助?包飲, 我們反倒選擇了中式茶, 茶香味甘勝於西式食品.
<br>
<br>至於價錢, 平日與假日不同的, 我是平日去, 就$298.-加一, 每位三百多元落樓.
(非会员)
2000-11-14 30 浏览
I tried the lunch buffet at Island Cafe, thinking that the environment would be good enough for a comfortable and relaxing meal for the expensive price. However, don't expect it is anything better than other normal buffet. No matter food quality, services and environment are not in outstanding standard. If you would still like to go, please don't expect too much.
2000-01-09 14 浏览
服務細心, 食品質素高, 環境舒適甜品多元化, 假期前夕還有宵夜自助