2002-05-10
我同意其他網友o既評語. 呢間buffet 係我食過咁多度最好的一間.門面十分之有型, 由好多香料, 餐酒同olive oil o既玻璃樽排成o既牆, 好有型呀! 燈光又配合得十分之正!我地一家人坐o係落地玻璃窗邊o既檯, 較靜無咁嘈囉. 餐具都有心思, 除刀叉仲有一對筷子, 方便大家食魚生.好啦, 食物方面, 沙律反而麻麻地. 無咩好講. 魚生係即叫即切, 鬼整好多人排隊呀! 叫師傅切三文魚, 一次只有三片, 又唔好意思叫佢切多d , 唔係幾夠喉, 唯有排幾轉啦( 十分鮮美). 煙三文魚又太salty , 都係nikko 名仕餐廳o既好食(懷念呢).到熱食方面, 有一張咖哩檯專serve curry, 不過味道唔係幾好. 另外仲有粉麵, 即叫即"luk" , 不過你俾三百幾蚊就真係唔好食呢d o野啦! ^_^ 仲有d 中式包點同燒味我都無食, 不過媽媽話d 蝦餃好食( 講起蝦, 阿媽食o左八隻大大隻o既凍蝦, 不過又真係幾爽幾甜, 好過我上次去萬豪食o既蝦, 得個"多" 字, 又龍蝦又白灼, 但味道反而不及cafe too 好食).甜品同生果係cafe too o既強項!!! 做得十
甜品同生果係cafe too o既強項!!! 做得十分之細緻囉, 真係正呀, d cake 細細件可以食多幾款. 而且無話鏟到d 蛋糕蓉蓉爛爛咁, 都幾好. 芝麻雪糕好有芝麻味呀!! 正呢. 生果又件件正, 我好少食到咁香o既pineapple ( 有d buffet o既pineapple 太sour, 有d 得個甜但又不香).
頭頭我仲諗阿爸阿媽無o野o岩食, 不過最後大家都食得幾開心. 一人連加一大概三百四十蚊左右, 都幾值o既.