2021-02-04 12398 浏览
早几日订位,一心谂住食自助餐,点知寻日酒店先打黎话今日系供应半自助餐。我个心一沉,一心谂住满足自己爱自助餐既要求左拣右拣下拣左佢,点知又咁突然变左半自助,主菜冇得乜都试。咁急又再搵唔到酒店自助餐可book,就硬住头皮去试下啦。入到cafe too, 职员好有礼貌的带位,感觉已宾至如归咁,冇夸张。即刻觉得算啦,真系好五星级既服务,唔驶出去又逼又争先攞到野食都唔错。感觉已非常良好。坐低後服务员耐心讲解menu. 首先有头盘沙律等就系自助形式,再有中式或西式汤一碗供下单,然後再每位拣两款主菜,一款配菜。最後会呈上一份甜品拼盘,鲜果盘,及每位一客雪糕甜品。另外有雪糕吧,可亲身拣任食雪糕。头盘既沙律菜有好多款选择,摆放整齐,好新鲜。烟三文鱼都有,全部都好精致。汤,我选了蘑菇汤。主菜我点了羊架,好香好有肉汁,系高级餐厅应有水准。另外点了椒盐虾,都香口得来没有过多炸蒜蓉抢过本身虾既味道。甜品颇精致,但到上甜品拼盘既一刻,已饱到唔太食得落,好彩我们两个人黎既系一盘几件小小的甜品,还吃得下。水果盘也卖相精美。最後自助雪糕吧我当然都去光顾下番😆整体我最想赞侍应们的态度及服务水准,完全是以为自己做紧mock

整体我最想赞侍应们的态度及服务水准,完全是以为自己做紧mock-up 咁,完全表现到佢地既专业。事例一:我的餐具差点跌到一枱都系,一位服务员见状即刻攞只碟黎俾我放餐具。事例二:我倒唔到茄汁,另一男服务员即刻过黎帮我,当然系好注重卫生地啦!事例三:见我枱嗰枝水斟完,就即刻拿一枝满既俾我地。另外经理过黎问意见,原来今日系第一日开始做半自助餐,问份量,味道意见,我照直说觉得好满意。

我好少咁推介一间餐厅,但呢间cafe too真系令我好impressive, 绝对对得起佢呢个menu既价格,不论服务或食物水准。这次经验令我对半自助餐刮目相看,原来可以食得好满足。我用恒生咭结帐有75折,埋单两位550,真心抵,希望好快有机会再去。
2021-02-03
2021-05-02 0 浏览
老公生日所以订位来这里庆祝。来前知道full booking但晚饭时又唔算好多人,疫情关系座位都算宽敞,坐得舒服环境几好,request左window seat话应该安排唔到,但入位时都比到我,开心食物总类唔算好多但都算新鲜。好锺意佢个炖汤,是日炖汤系海底椰子煲鸡,炖汤系限时限量供应,好多人排队,好清甜。另外面包蟹都好味,好多蟹糕。唯一觉得甜品不足,只有7-8款蛋糕有点少,又唔算好食(觉得唔需要留肚食甜品)但雪糕ok,cookies and cream, 抺茶同朱古力味都好食,仲有人笔埋你比唔洗咁辛苦
2021-04-16
庆祝纪念
  • 雪糕
老板请食午餐,和同事到香格里拉酒店享受buffet😋😋虽然今个月已经食咗几次buffet,但系今次仍然有少少期待,尤其是食物嘅质素。咁我先讲讲佢个海鲜,蟹脚味道一般,而三文鱼同埋寿司系值得食,我尤其是觉得佢个小寿司有心意,整得好靓。锺意食寿司嘅我就一定会推介俾大家。虾,青口,巴拿马火腿,我比中评(其实系好食嘅,但我唔觉得好突出)熟食方面,印度咖喱,马铃薯,猪扒,仲有茄子🍆,同埋烧肉都推介!尤其是马铃薯,一粒粒细粒咁样,好烟银!而且佢有中式点心!虾饺最抢手,我抢唔到,食咗烧卖!好味甜品方面,芝士挞,马卡龙,雪糕,朱古力泡芙,我系最推介嘅!其他嘅话我就觉得有啲样系靓,但味就好奇怪,例如嗰个柠檬西柠白朱古力杯,食落好似黑人牙膏,完全唔夹。另外有一个红色嘅,车厘子味嘅小蛋糕,都唔好食。总括来讲虽然佢调味好多选择,但真正好食嘅就唔多。环境大致上都系有中国特色,环境大致系清静,虽然我哋去嗰日系好多人,但大家都唔系好嘈。
老板请食午餐,和同事到香格里拉酒店享受buffet😋😋

而且佢有中式点心!虾饺最抢手,我抢唔到,食咗烧卖!好味

2021-04-28 734 浏览
又食自助餐喇, 虽然无生蚝任食, 但系有长脚蟹同面包蟹补返数长脚蟹海水味好够, 但唔会好似其他个D咁咸, GOOD, 面包蟹主要系食膏架啫, 所以专夹D少肉既位置, 以免大嘥, 虽然自助餐本身都较浪费食物既, 所以每样都尽量试少少, 遇到岩食既先再ENCORE, 仲要即场拉既兰州拉面, 哩款系新既, 不过味道就似较淡味既肉燥面不得不提既系佢既三文鱼, 本身我系吞拿鱼控黎, 不过今次三文鱼既味道真系好突出, 好重鱼味之余唔会腥, 软滑得黎唔会好油.每款芝士都各有所长, 浓淡适中, 有款仲有少少咸鱼味咁, 连平时叫开佢做臭芝士既蓝之士, 都无左个阵发酵既臭味.泰国食品区比较新颖, 辣味粟米沙律, 又辣又甜几醒胃, 青苹果同青芒果沙律, 2款爽脆得黎, 带点酸辣味, 又系前菜佳品. 巴马臣芝士沙律菜, 佢系放左系个大型芝士入面比食客夹既, 重点系烟肉碎同芝士粒系可以任落既.天妇罗虾有腌过, 所以有少少咸味, 但系质感就有少少胶胶地. 听到有食客大赞大板烧, 仲话食左好几件, 所以都试下拎一件试下, 不过感觉居然好似萝卜糕, 又唔系话好差既, 不过同其他日系食堂相比, 始终系争D羊扒比较逊色,

羊扒比较逊色, 完全无羊味, 味道又淡, 猪肉肠同鸡肉肠咬口比较散, 仲偏咸, 感觉麻麻

香格里拉既特色, 佢系会不按时出炖汤, 出炉时仲会响钟, 等食客们知道而去排队到取, 虽然佢系无限每次拎既数量, 不过帮其他同事拎埋, 极限系4壼啫, 因为都几重下, 个壼有2款, 外观都几得意, 仲写住佛跳墙3个字, 但当然入面既饀唔系啦, 实在太多人拎既关系, 所以唔记得左系咩汤黎, 净系见倒淮山2字, 不过都真系几足料, 饮落就似药材炖瘦肉汤, 清得黎带浓浓既肉味.

雪糕佢都系用M仔既, 同尾最得意既系, 生果佢系用一个个玻璃樽装住, 唔知系因为疫情影响, 定还是系DESIGN黎架呢, 醉翁之意不在酒, 拎黎影相都几靓, 当然都有食晒啦.
2021-04-28
2021-04-28 405 浏览
以冇冻龙虾供应,问下d侍应,叫我地写信反应一下,真系笑了,求其将只波龙半只芝士焗,仲要d肉碎上捞埋其他配料,一人每次限取半只,生蚝每人两只,食完拜拜,炖汤派一转收皮 ,热食得几款,仲要系普通到吾普通嘅款式,个片皮鸭仲大获,包鸭个块皮d边乾晒,咁嘅价钱,我洗乜系度食,最衰个样就系同朋友点左个任饮酒个package,同朋友开心饮多左少少,个女部长走埋黎比d説话我地听,意思就系话我地饮咁多,以帮衬佢地好多年,今次之後同佢地讲拜拜。
2021-04-07 1727 浏览
With COVID-19 cases greatly reduced lately in HK, we decided to go for lunch buffet to celebrate Easter. It has been a long time of eating at home so the whole family was looking forward to the lunch buffet. I have always enjoyed Island Shangri-la Cafe too buffets as the selection is a lot more than other 5 star buffets I have been to. It is pricey but I think worth it even though I don't think I ate anywhere near how much I paid for. It was really the experience and the option to try different things out.

My recommendation includes:
2021-04-06
  • 甜品
  • 马卡龙
2021-04-04 1598 浏览
复活节预订了近三千元的Staycation,满心期待当晚的复活节自助晚餐,怎料食物款式大失所望:海鲜欠奉,蟹脚又瘦又细,刺身款式又少,连元贝都冇,最基本的生/熟蚝都搵唔到,带子刺身,冻龙虾,鹅肝也欠奉。。 所谓的铁板龙虾也是用来龙虾肉碎酿成的,亦不见有用铁板煎,只是用火枪烧烧上面的芝士就算! 再讲炖汤,一晚只出了一次,汤料只有海底椰及瘦肉,味道一般。 印象最深刻的就是车仔面档的龙虾丸,爽口弹牙,令我一次过吃了两碗。

再讲炖汤,一晚只出了一次,汤料只有海底椰及瘦肉,味道一般。
2021-03-21 2425 浏览
呢排不停去staycation,港岛数一数二嘅酒店都去过,见佢ISL今次包自助晚餐及自助早餐,觉得质素唔会差得去边啦!咁咪book罗!以前都唔系冇食过Café TOO,点解而家可以差到咁!食物质素系低到,就算你冇去过其他酒店冇得比较都觉得过分!完全系因为staycation而调整你哋嘅食物级数,我觉得好唔尊重你哋自己嘅酒店品牌。首先讲刺身类:冇带子刺身唔紧要,八爪鱼系唯一弹牙新鲜之选,吞拿鱼又暗又出水!系中档酒店都唔会供应嘅质素!海鲜类:要闹嘅系焗龙虾!个感觉系全部龙虾起肉切碎,再狂腌同那走晒啲肉味 !摆明系因为啲龙虾又瘦又唔新鲜先咁样处理! 唯一令人地期待嘅贵价海鲜都整到咁! 好cheap!天妇罗普通到不得了,食材算新鲜,但唔觉得佢识整天妇罗!炸浆厚度酥脆度等等都系俾返中低档自助餐嘅诚意,要赞嘅系沙律🥗section,非常新鲜同种类多!其他嗰啲泰式吧就普通、唔提乜罢另一个令人食到嬲嘅位就系甜品🍮!不知所谓!!见到个玻璃柜系呀好似好澎湃好多款 ,但其实近啲望已经见到唔对路!样样都好似啲cheap饼店会整嘅款式咁!食落除咗甜、乜都食唔出,真系难食过啲呃钱hightea!我差唔多全部款试咗

我差唔多全部款试咗得一种焦糖柠檬切饼系好食,嗰啲macaroon 系好恐怖!你唔识整就算!唔好整!整返pancake!个皮脆弱到一㩒即散!皮及馅比例完全离晒谱,死甜!净系得个甜字!口感完全系同正常macaroon两回事!简直系垃圾!

我明白其他老牌酒店🏨例如:文X同美X酒店,佢哋offer超高质食物嘅情况下系要三千几蚊,但我见到你呢间ISL嘅自助晚餐敷衍到咁,貌似种类繁多其实几乎样样都差,我深信就算我比到三千几蚊,你哋啲食物都去唔到嗰个质素!你间房已经唔系特别正,一直经营落嚟都算出名嘅自助餐都搞到咁,真系好可惜!

就算我去同价钱同级数嘅Conxxx,人哋都唔系好多款式但每样都精美同五星级质素! 人哋晚餐buffet个冻龙虾🦞啖啖肉非常新鲜弹牙,令人感觉净系食佢龙虾一种已经非常值!
当酒店业人人都喺疫境下寻求突破,出尽法宝令本土客人支持,哪怕系非集团式嘅细酒店,佢哋只要认为自己嘅出品系符合酒店定位,佢哋keep到质素嘅话仍然系有自己嘅优势,你唔需要斗做烂市,只要唔好好似茶餐厅咁将货就价,将自己值钱嘅服务或出品降格,一样会受人推介。好可惜Café TOO真系非常之差,明明有一定嘅人喜欢ISL酒店嘅历史感及古雅气息,但你餐厅咁搞法,住宿都一定会受拖累!

系重视评价嘅管理层就好心见到咁多差评, 真系着手做啲嘢去搞好返间餐厅啦!否则你哋有几多年历史几多艺术品同几好嘅服务都冇用,除非你哋只系卖住宿唔系食住bundle,不过如果你觉得咁样系生存到嘅话你就唔使搞staycation啦!

2021-03-20
正所谓没有对比没有伤害,食过同佢金钟湾仔一带酒店午市自助餐都俾佢好。甫踏进门口,甜品🍮区一大个柜展示多款精美糕点,甜品,非常吸引眼球😍有数款甜入心的马卡龙、养生之选芝麻挞、芝士饼荔枝士多啤梨饼、白朱古力红莓🍓、泡芙、黑朱古力车厘子🍒、白桃伯爵茶慕斯🔥全部甜点唔掂觉另一份仲有水果🍉任拎。雪糕有八款都系大路野,有曲奇云呢拿、芒果🥭、士多啤梨🍓、绿茶🍵、红桑子。小笼包好多人都会错过咗,你会见到一个个祝龙仔,是上海小笼包,但今次完全唔好食,有点偏乾肉质,皮厚而且不够汤汁,完全做唔到辣口嘅效果😅点心区域直头系普通货色,全部都蒸到过晒龙,不值。海鲜方面:有吾够肥美面包蟹、瘦削长脚蟹,螺肉同青口,同埋好难脱壳的虾。真心差,瘦而无味。最值得再次食系泰国区域,有海鲜沙律🥗、木瓜沙律、猪颈肉沙律、万金叶、虾片、大虾沙律🥗,全部都好辣,好有泰国地道风味。仲有我至爱凤爪沙律🥗。😍刺身同寿司🍣:寿司有数款,大多数都用牛油果做主调、味道一般。刺身有八爪鱼北寄贝吞拿鱼但味道一般唔够新鲜。总结:值得回味系泰国区域和甜品海鲜刺身质素有待改善 整体质素下降

刺身寿司🍣:寿司有数款,大多数都用牛油果做主调、味道一般。刺身有八爪鱼北寄贝吞拿鱼但味道一般唔够新鲜。

总结:
值得回味系泰国区域和甜品
海鲜刺身质素有待改善 整体质素下降

早几年一年都去几次,近2年就冇去嘅。 早排就book枱去食啦,早一星期book有枱嘅。去到唔使点等就入得,窗边嘅,虽然冇乜景,但坐得都好逼,同隔离两张枱都好近,行出行入要侧身先过倒。因为坐得近,其实听倒哂隔离枱讲咩嘅。今次订晚市,先发现原来冇龙虾。虽然之前都系咋野冻龙虾,但而家668蚊一个连cheapcheap冻龙虾都冇又真系好唔抵喎。海鲜佢得青口,面包蟹(唔好食),冻蟹脚(咸但唔鲜)。Sosad佢有个泰式沙律吧,有青口墨鱼呀猪颈肉个啲,酸酸辣辣唔错嘅。佢啲寿司就不嬲都唔太吸引,冇试。鱼生今次都冇食到。个川贝炖汤系得个咸字,都唔清甜嘅。沙律吧度有惊喜,菜嘅种类几多。个烧味部冇左乳猪,得鸡同叉烧同变左卤水野。卤味佢一碗碗执好,一旧鸭,红肠,墨鱼,豆腐。冇得比人拣罗,明明我唔食红肠。面档我冇试,有啲唔多肥嘅和牛,个样唔多吸引。试左个蕃薯天妇罗,新鲜炸野即拎正常嘅。个天妇罗虾可能炸起一段时间,林嘅,唔得罗。隔离有烧龙虾拎,一试点知系起哂肉加洋葱同其他野加好多酱去焗,成只得个3粒龙虾碎,真系唔该哂。仲要劲咸。试埋佢个铁板炒龙虾乌冬啦,好香口嘅,但咸好痴线。冇试到咖哩,但试左个冬阴功汤,正正常常

佢有个泰式沙律吧,有青口墨鱼呀猪颈肉个啲,酸酸辣辣唔错嘅。

佢啲寿司就不嬲都唔太吸引,冇试。鱼生今次都冇食到。

个川贝炖汤系得个咸字,都唔清甜嘅。

沙律吧度有惊喜,菜嘅种类几多。

面档我冇试,有啲唔多肥嘅和牛,个样唔多吸引。

试埋佢个铁板炒龙虾乌冬啦,好香口嘅,但咸好痴线。

冇试到咖哩,但试左个冬阴功汤,正正常常啦。

甜品方面种类都多嘅,马卡龙系ok嘅,但拎哂之後fill得好慢。

重点黎喇,食左个几钟我就开始肚痛,快快脆埋单跑返屋,即时疴水!!!!!!不过我冇老婆冇事,佢冇食面包蟹同蟹脚,唔知关唔关事。

我估今次会系我最後一次帮衬呢间野。
2021-03-06 2009 浏览
已有一段时间没有吃过自助餐或放题了始终人来人往的取食物,是有一定风险趁着日子很慢的向好的方面走去,稍为放松一下紧张的心情,在做足洁净措施的情况,试试新模式的自助餐。选择自助餐,酒店式比放其他餐厅较给予人安全感。地域方面,港岛区比起九龙、新界有安心感。当然价钱亦会较贵。之前以为是Semi-Buffet,一度犹豫要否去试。後来在confirm booking时再次确认,知道是full buffet就维持决定了。这次是环球美食主题:海鲜有面包蟹、长脚蟹脚、青口、海螺、烟三文鱼、Parma ham等;沙律有泰式沙律、凯撒沙律、华都夫沙律、螺丝粉沙律等;汤有冬荫公汤(不觉得辣的微辣)、忌廉汤、中汤、还有川贝炖汤;鱼生有三文鱼、八爪鱼、金枪鱼、以及各款寿司手卷;热食有烧味、切牛肉、鸡胸、意大利云吞、点心(虾饺、奶皇包、饺子、烧卖、小笼包等)、咖喱(牛、鸡、芝士、杂菜配薄饼)、大阪烧、汤粉面、小炒等;甜品有雪糕、杂莓Macaroon、各类Patries、面包布甸、生菓等。食物不论种类及味道都很大路,中规中矩的水平。没有太难吃,也不是特别好吃。自助餐也不过是如此就可以满足了。环境为这场环球美食加分,

已有一段时间没有吃过自助餐放题
始终人来人往的取食物,是有一定风险
这次是环球美食主题:
沙律有泰式沙律、凯撒沙律、华都夫沙律、螺丝粉沙律等;
鱼生有三文鱼、八爪鱼、金枪鱼、以及各款寿司手卷;
食物不论种类及味道都很大路,中规中矩的水平。没有太难吃,也不是特别好吃。自助餐也不过是如此就可以满足了。环境为这场环球美食加分,若然每枱的分隔可以更远一点,做足措施,可让食客食得更安心、更开心。
人如果有4个胃,多好。每个胃放不同的食物种类,便可以尝试更多不同的食物,一同消化。到时我们会变牛一样壮大吗? 哈哈…

2021-03-01
2021-02-17 2083 浏览
Staycation 包既自助早餐完全无谂过早餐可以款式多到咁😂早餐时间14号当日,由06:30am-10:30amps: 唔知系咪公众假期先有咁豪华,所以订购之前最好问清楚酒店,免得到时有争议因为我食得太开心,都忘记左问服务员平日系咪都系咁多款式😅首先门口,超级colorful,好有彩虹开❤️感觉一坐低就会有热茶,奶茶,咖啡等提供,因为一入到去见到有果汁之类饮品,所以没有浪费额外点选热饮介绍一下个自助早餐有咩咁特别先啦虾饺,烧卖,中式包点等。。。煎蛋,炒蛋,烚蛋,奄列都有(奄列配料任选几款),还有就是奄烈唔洗企系到等嫁,服务员会比个牌你,转头整好会送上坐位,够晒贴❤️汤粉面,鸡粥,生滚粥,肉骨茶,炒菜,东巴牛肉,薯饼,yogurt,烟三文鱼,沙律菜,冻盘肠,煎香肠,炸云吞,麦皮,西式面包,生果等。。。。。。多到都数唔晒😂,生果杯,沙律杯唔系一堆嫁,摆到靓靓任攞👍👍👍饮品有,鲜奶,西瓜汁,西柚汁,橙汁等。。。。。都算超多选择真❤️真系超多选择,第一次自助早餐款式多到咁😂真系唔hea做足100分既早餐👍👍👍我离开时间差唔多十点,一出门口,有一条龙😱,早餐时间至十点半,我都唔去8怪佢地赶唔赶得切
Staycation 包既自助早餐
完全无谂过早餐可以款式多到咁😂
早餐时间14号当日,由06:30am-10:30am

因为我食得太开心,都忘记左问服务员平日系咪都系咁多款式😅

首先门口,超级colorful,好有彩虹开❤️感觉

介绍一下个自助早餐有咩咁特别先啦

虾饺,烧卖,中式包点等。。。

饮品有,鲜奶,西瓜汁,西柚汁,橙汁等。。。。。都算超多选择

真❤️真系超多选择,第一次自助早餐款式多到咁😂

真系唔hea做足100分既早餐👍👍👍

我离开时间差唔多十点,一出门口,有一条龙😱,早餐时间至十点半,我都唔去8怪佢地赶唔赶得切入去食早餐

不过酒店好细❤️,我见职员都有派发果汁面包给等候客人,所以紧记喇,如果真系booking D大日子既话,就唔好训到咁晏先去食早餐喇

早餐款式多,味道唔太差,中规中矩,服务态度好,简直无得输
2021-02-03 2463 浏览
今曰中午去咗港岛香格里拉酒店Cafe too 食半自助餐,食物质素同服务态度都超级好! 服务员真系好细心,由刚刚入坐已经好详尽解释餐牌内容,而且仲温馨提示我一d需要系场内自取嘅食物位置系边度,让我好快就可以出去攞到我想要嘅食物喇! 当我不小心将餐具跌在餐桌上,立即有职员过来拿碟子给我盛载餐具,我们刚刚食完前菜及餐汤,已经有服务员主动询问我地需唔需要点主菜?吃完主菜,职员又好主动问我地需要唔需要上甜品?用餐过程非常畅顺,而且职员有礼,好窝心又体贴!食物方面,沙律bar 嘅蔬菜非常新鲜,而且好完整,放得好整齐! 主菜方面,羊架整得生熟度适中,食落去都好软身,唔会韧,调味唔太浓,味道适中! 至於带子几大粒,唔韧,食得出新鲜,好味道!甜品方面,佢会先送上几件甜品加一碗雪糕,如果想再要嘅可以再问职员order, 特别欣赏个雪糕有点柚子味,而且系碗底放咗d朱古力曲奇脆脆,唔太甜略带少少苦味,再加上佢系雪糕上面会喷上朱古力浆,加埋一齐食刚刚恰到好处, 唔觉腻又好味,几特别! 甜品样样食少少都已经好满足而且用恒生卡两位只需557元,lee个食物质素同价钱真系超值,正

半自助餐
半自助餐
2021-01-24 1948 浏览
这间已经食过很多次lunch buffet,但今天竟然全场满座。可能有新人结婚,因为看见2位新人和摄影师跟宾客续枱影相。又真系几有趣。但我就不太喜欢。因为人数太多还有点嘈呢。好多时食物都要等或排队。另一样系甜品款式竟然没有以往的多。今天也没有mood影相了。点心一如以往:虾饺,烧卖,麻溶饱。珍珠鸡。烧味:叉烧 油鸡 烧鸭 卤水蛋 豆腐Haggen dazs雪糕 印度饭 烤鸡 咖哩牛腩 小龙包牛扒 火鸡泰式沙律天妇罗 面食 海鲜 虾 长脚蟹 面包蟹 螺热食: 没有吃水有猪手 三文鱼 避风塘炒排骨 爆酱牛柳炖汤今次整体系差咗 没有以往的好。但总好过九龙分店吧
点心一如以往:虾饺,烧卖,麻溶饱。珍珠鸡。
烧味:叉烧 油鸡 烧鸭 卤水蛋 豆腐
面食
海鲜 虾 长脚蟹 面包蟹 螺
热食: 没有吃水有猪手 三文鱼 避风塘炒排骨 爆酱牛柳
炖汤
今次整体系差咗 没有以往的好。但总好过九龙分店吧
2021-01-22
  • 甜品
  • 小笼包
  • 面包蟹
  • 马卡龙
2020-11-15 3902 浏览
订咗 11/14-11/15 嘅 Staycation 包左 Cafe Too 11/14 Dinner buffet 及 11/15 breakfast buffet首先讲下个自助晚餐,差不多满座,好热閙,海鲜试左龙虾、冻虾、面包蟹,一般般啦,点心有虾饺,个皮同夏宫一样好厚,烧牛肉好嫩滑多汁,羊架肉汁丰富,烧味义烧比较乾,油鸡就吾错,即烧和牛粒,入口一咬即开,好食,即灼粉面叫左喇沙汤底,个汤比较淡,甜品款式好多,令人心花怒放,椰子挞有淡淡椰子香,面包布甸,杯仔装住但好乾,热情香酥饼但酥底好松化,最後食咗3球HD 雪糕,大满足!跟住就系11/15 嘅自助早餐,8点松啲到,十枱客都冇,好清静,点心马拉糕松松软软,珍珠鸡个馅好丰富,义烧包就好一般,班戟、窝夫奇怪地好硬,牛角包同玉桂酥卷就吾太松化,即灼了碗波菜粗面猪骨汤底,个汤底反而几浓吓,即炸油条比较硬身,甜酸炸云吞,热呼呼的好脆口,espresso double 浓烈非常。食左两餐,水准中上。题外话,整体餐厅员工、厨师都勤快有礼,即灼粉面档及雪糕档除外。
食左两餐,水准中上。
2020-11-14
其他