港島香格里拉酒店自助餐✨💕🦥《Cafe Too自助晚餐》$708/一位以香港特色為主題的自助晚餐,多款港式風味的特色菜式,亦有環球美食,真是包羅萬有,食物款式多,價格中位數,也算抵吃!❤️更可以品嘗到香港出名的餐廳名物,如:一樂燒鵝、泰昌蛋撻、安利粉麵,夏宮叉燒等。當然不少得自助餐最受歡迎的海鮮類,有龍蝦、麵包蟹、螺、長腳蟹,會不停添加。🦞壽司部也有四款魚生選擇,亦有自家醃製的煙三文魚,有三種口味。🍣餐廳特色,會在指定時間響起鐘聲,表示矜貴的燉盅出爐,是高級的燉盅,是日燉湯是杞子黨參燉雞湯,非常濃味。🍲其他熟食也很多元化,有點心、有中式菜式如東坡肉和獅子球、有海鮮塔、有印度咖哩、有意大利菜如鵝肝多士和意大利雲吞、有安利粉麵自選、有日式炸雞扒三文治⋯⋯⋯等等,最多選擇。👏🏻甜品方面以森林設計為主,多款朱古力的甜品蛋糕,亦有裝成花朵一樣的馬卡龍,有泰昌餅家的新鮮蛋撻,更有水果和雪糕。☘️在較後時段,甜品部亦會響起鐘聲,餐廳最具特色的甜品出場,就是火焰蛋糕!師傅現場進行火焰的製法,讓客人吃得開心,看得開心!👍🏻總結:香港特色與環球美食的大匯集。
港島香格里拉酒店自助餐✨💕🦥

《Cafe Too自助晚餐》$708/一位

總結:香港特色與環球美食的大匯集。
2022-10-19 3990 浏览
好久沒有到cafe TOO食自助餐了,以前舊公司每年都會在這裏做節的。今年周年紀念,再來吃自助晚餐,$788+10%。 店內環境舒適,燈光柔和,店員服務親切有禮,仲有三個鐘頭免費泊車優惠👍🏻。 自助區有凍海鮮、 冷盤、沙律吧、刺身、壽司、熱熏、 燒味、扒類、 燉湯、 粉麵區、鐵板燒和牛、蒸海鮮甜品和雪糕等等,凍海鮮做得幾出色, 龍蝦🦞肉質鮮嫩彈牙,沒有雪味。 麵包蟹🦀多蟹膏,味道甜美,長腳蟹亦都鮮甜美味。 另外我推介鐵板燒和牛🥩, 牛味重入口即溶的口感, 讚👍🏻! 甜品做得精緻好味, 因為太飽了,所以沒有食雪糕😅。 整體各款都做得不錯👍🏻, 如果有生蠔就更加理想了。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

自助區有凍海鮮、 冷盤、沙律吧、刺身壽司、熱熏、 燒味、扒類、 燉湯、 粉麵區、鐵板燒和牛、蒸海鮮甜品和雪糕等等,凍海鮮做得幾出色, 龍蝦🦞肉質鮮嫩彈牙,沒有雪味。 麵包蟹🦀多蟹膏,味道甜美,長腳蟹亦都鮮甜美味。 另外我推介鐵板燒和牛🥩, 牛味重入口即溶的口感, 讚👍🏻! 甜品做得精緻好味, 因為太飽了,所以沒有食雪糕😅。

整體各款都做得不錯
👍🏻, 如果有生蠔就更加理想了。

凍海鮮

刺身和壽司

蛋糕

2022-10-16
凍海鮮
蛋糕
2022-10-04 3599 浏览
今期港香以「港式·港食」做主題,一次過可以品嚐到夏宮、一樂燒鵝、錦豐魚蛋粉麵等名物,另外還有不同海鮮及各式美食,再加推海鮮塔、老火燉湯,如有特式食物推出,職員便會敲鐘示意,大家可出去排隊取,今日有鐵板海鮮塔和老火燉湯,各出左2次。時間由1200-1500,正價$708+10 %再可加$98任飲果汁汽水或$268檳/紅白酒。麵包區:有菠蘿包、芝士包、🥨🥯🥐等約20款以上。凍盤區:螺、蜆、麵包蟹、青口、蝦、蟹腳、壽司、刺身、泰式豬肉碎沙律、泰式海鮮沙律、泰式牛肉沙律、菠蘿沙律給青木瓜沙律、煙三文魚、風乾火腿。*最特別係有2款份子料理,看上來似石春,其實是三文魚/帶子啫哩。*海鮮好鮮甜、無雪藏味、麵包蟹一流又多膏。四款湯:豆腐羹、洋蔥湯、燉湯及冬蔭公。*杞子黨參燉雞,好濃味。熱盤:夏宮蜜汁叉燒/玫瑰豉油雞/子魚、一樂燒鵝/燒鵝炒飯、錦豐粉麵、港式豬扒包/煎餃子、6款大籠蒸的海鮮有瀨尿蝦/蝦/花甲/蜆、印度咖喱雞/雜菜/羊肉/薄餅、洋蔥湯、東坡肉、桂花炒蛋、獅子球、炒牛柳條、燒牛肉、羊髀、意大利雲吞、烤檸檬胡椒雞、煎魚、焗意大利青瓜。甜品:甜品約三十多款左右、供應六款 H 口味的雪糕,有焦糖、

麵包區:
有菠蘿包、芝士包、🥨🥯🥐等約20款以上。

凍盤區:
螺、蜆、麵包蟹、青口、蝦、蟹腳、壽司刺身、泰式豬肉碎沙律、泰式海鮮沙律、泰式牛肉沙律、菠蘿沙律給青木瓜沙律、煙三文魚、風乾火腿。
*海鮮好鮮甜、無雪藏味、麵包蟹一流又多膏。

四款湯:
豆腐羹、洋蔥湯、燉湯及冬蔭公。
*杞子黨參燉雞,好濃味。

熱盤:

甜品
甜品約三十多款左右、供應六款 H 口味的雪糕,有焦糖、意大利果仁、雲呢拿、士多啤梨、曲奇雲呢拿及抹茶口味,水果杯、芝士。
*得3款芝士比較少

*食物種類多,坐滿9成客。
*餐茶一杯、水果奶昔任飲。
*匯豐白金85折
2022-10-04
2022-09-15 3326 浏览
今次自助餐係慶祝結婚週年,而且係免費🤭,因為之前玩比賽贏到禮卷,香格里拉酒店多野食,呢個唔洗講,沙律吧各款各樣既沙律菜,而且十分翠綠,可以隨心選擇自己中意食既沙律菜,刺身有三文魚,八爪魚,金槍魚,甜蝦,十分新鮮,當然少不壽司同卷物,呢個係基本,海鮮區亦包羅萬有,蟹鉗,黃金螺,鮑魚,長腳蟹,青口,大蝦等等,岩哂我中意食海鮮既人,蜜汁叉燒口感唔訓亦不油膩,我老公讚口不絕西式區洋蔥湯,燒牛肉,羊髀,香煎魚柳,洋蔥湯超級好飲,好飽既一個晚上🤓
今次自助餐係慶祝結婚週年,而且係免費🤭,
因為之前玩比賽贏到禮卷,
香格里拉酒店多野食,呢個唔洗講,
沙律吧各款各樣既沙律菜,而且十分翠綠,
可以隨心選擇自己中意食既沙律菜,
刺身有三文魚,八爪魚,金槍魚,甜蝦,
十分新鮮,當然少不壽司同卷物,呢個係基本,
蜜汁叉燒口感唔訓亦不油膩,我老公讚口不絕
西式區洋蔥湯,燒牛肉,羊髀,香煎魚柳,洋蔥湯超級好飲,
好飽既一個晚上🤓

2022-04-30
2022-09-12 2592 浏览
早排老闆突然請食自助餐,會計姐姐臨急臨忙去找 自助餐, 發現這家有位便book這間, 會計姐姐話這間不便宜啊要八百幾蚊一位。一行十幾人便六點鬆啲,便到這間吃自助餐。 這間亦有做生日優惠免費為當月生日的同事提供蛋糕一個。講番食物供應方面,鹹的食物款式供應方面比甜的較多。 鹹的食物款式,除了自家旗下餐廳夏宮的點心和各款燒味, 亦有一樂燒鵝、 安利魚蛋檔湯麵、 烤牛肉 鐵板燒蝦、自助沙律、凍龍蝦、凍青口、凍海螺、凍蟹、 燉湯、 印度咖哩、西湯等等。 甜的食物 款式有:芝麻糊蛋撻 、各款榴槤品 、 班蘭蛋糕、雪糕和各款迷你西式甜點。我當日因為胃口不佳, 只能挑選幾款鹹的和甜的試試, 其中我試了的烤牛肉、凍龍蝦和鐵板大蝦味道不錯, 叉燒超好吃 。 最不好吃的是他們的燉湯,當日的燉湯是淮山豬肉湯, 不知為什麼他們的燉湯帶點酸味, 可能是他們的淮山貨色不好吧, 湯料亦比較少,只有兩片淮山少許豬肉和杞子, 以酒店燉湯來說 實在過不去。 他們的龍蝦汁魚蛋,亦不好吃 比較鹹。因為他們的點心在蒸爐長期蒸住, 導致包點有點淋。 最令我費解的是不知什麼原因,豆沙包是綠色點點作為標記,麻蓉包的是用紅色點點作為標

因為他們的點心在蒸爐長期蒸住, 導致包點有點淋。 最令我費解的是不知什麼原因,豆沙包是綠色點點作為標記,麻蓉包的是用紅色點點作為標記,而蓮蓉包的士冇標記, 導致 想食麻蓉包的我攞錯豆沙包和蓮蓉包 ,因為我直覺認為豆沙包係用紅色點點來標記, 點估到他們會用綠色點點來標記, 撇除點點的問題,他們的包點一點也不好吃。

甜品方面,我試是了班蘭蛋糕、芝麻糊、 蛋撻和一個迷你抹茶甜點。 班蘭蛋糕味道正常 不會很甜。 芝麻糊不論味道和口感都是非常差, 吃得出是用粉開出來,死甜味道很假。 蛋撻新鮮焗出嚟味道正常。 那個迷你抹茶甜點很甜,可能是我吃不下那麼甜的甜點吧。 雖然我不吃榴槤,但同事告訴我他們的榴槤甜點不錯果肉很多。 雪糕則沒有什麼可以comment 只是dreyer's雪糕。

總括來說這間自助晚餐性價比不高, 我不會自己付錢去幫襯。 忘記講 這間自助餐 是包一杯飲品的, 還有他們的鹹點大多是肉類,喜歡吃素菜的朋友們就更少選擇啦。
2022-09-12 1584 浏览
9月11日和家人在此吃Sunday Brunch ,本人之前來過這間餐廳幾次,覺得Cafe Too這個餐廳各方面的水準都不錯。所以強烈推薦家人來此餐廳用餐,但很遺憾的是,來了以後讓我覺得除了服務的水準沒變之外,其他食物的種類和品質均大不如前。海鮮的種類少很多品質也很一般,我大約下午2點去取海鮮,只剩下非常少量的蟹腳,非常瘦。還有一些螃蟹,肉質也是很粗,味道也不行。小籠包,一籠一個,皮厚肉質感覺還不如超市賣的冷凍小龍包,另人很失望。魚蛋的品質也是很粗躁,只有雲吞稍微好一點。中菜的種類也不如前,點心只有蝦餃燒賣。龍蝦的味道也是很一般,煮太久肉質比較硬。水果種類也少,果汁更是無味,因為選的水果本身就不好,所以喝起來是無味感。甜點部份種類也大不如前,比以前少很多,令我也很失望。總之,這一餐家人都覺得大失所望。因為以今天的價格每人$708+10%,雖然我有匯豐信用卡有折扣,折了後每人也$673,以這個價格吃這種品質的自助餐,實在不值。如果是這種水準,實在不需要到五星級酒店吃自助餐。
魚蛋的品質也是很粗躁,只有雲吞稍微好一點。
中菜的種類也不如前,點心只有蝦餃燒賣。
龍蝦的味道也是很一般,煮太久肉質比較硬。
甜點部份種類也大不如前,比以前少很多,令我也很失望。
2022-08-29 1836 浏览
首先講香格里拉酒店呢個名!五星級酒店係咪!你俾人食既野係低級過3-4星級酒店既食物!先講冷盤海鮮!龍蝦🦞一般!咸!貝殼類!成口沙!麵包蟹還好!好多膏!近門口位置有一堆沙律菜!一樽樽既生果!冇咩特別!蜜瓜係冇既!只得低級水果!火龍果,哈密瓜,勁酸既菠蘿!熱盤~原隻牛扒係一咬落去可以成排牙可以報廢!蒸海鮮最差嘅賴尿蝦~啲肉係梅既!其他貝殼🐚類係成口沙!勁差!跟住唔知點解係冇蒸魚既?居然呢個價錢係食蒸茄子,龍利柳,薯仔粒!四季豆!最莫名奇妙係將2款中湯西湯放係熱盤入面!蒙混過關!仲有!自助餐食燒味嫁!燒鵝 叉燒 鼓油雞!仲有咩鵝肝!腥臭味!食完要飲一杯水!仲有!食咩雞扒多士!基本上就完啦!之後咪食甜品囉!蛋撻有蛋撻食呀!幾巴閉!留意返$788係得2個小時食野嫁咋!準時埋你單!提醒你7:30要離開咁囉!總結!不知所謂既五星酒店!俾呢個價錢食茶餐廳既野!食完2個大人又屙又嘔!!不知所謂!千萬不要中計!🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮
基本上就完啦!之後咪食甜品囉!蛋撻有蛋撻食呀!幾巴閉!
!不知所謂!
千萬不要中計!🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2022-08-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐优惠
信用卡優惠
2022-08-25 1837 浏览
➡️食盡金鐘之自助餐 — Cafe TOO—————————————————————由於好耐都冇食自助餐,又撞岩朋友最近生日,話想食buffet,於是就黎左呢間位於港島香格里拉酒店既Cafe Too食lunch buffet啦!有一點要注意既係,呢間lunch buffet係冇生蠔係嫁🧐,不過當然有會正常海鮮冷盤例如蝦, 螺,同埋凍蟹啦🤗而當中特別推介既卡係凍蟹啦,蟹都refill得快既,而且有好多蟹膏🦀,唔錯!😛另外相對其他自助餐,個人覺得呢間既中式熟食都多既,有港式點心,生滾粥, 燉湯, 一樂燒鵝,檀島大蛋撻等等,所以唔食生野既人都好適合食呢間🥰最後推薦既係甜品區,款式非常數量多而且好靚, 有小朋友一定鍾意既七彩繽紛馬卡龍,同埋榴槤控必食嘅d24榴槤同貓山王榴槤甜品🤩💭Other comment:酒店自助餐環境寬敞唔會太擠迫, 食物款式,尤其熟食種類多, 適合老人家同小朋友🤗🍽食物: 8/10🌌環境: 8 5/10👔服務: 8/10🎖CP值: 7/10
➡️食盡金鐘之自助餐 — Cafe TOO
—————————————————————

💭Other comment:

🍽食物: 8/10
🌌環境: 8 5/10
👔服務: 8/10
🎖CP值: 7/10
今天一家人去港島香格里拉食lunch buffet❤️都算幾多嘢食,而且食物質素都算高。刺身、壽司、海鮮、沙律、熱食、燉湯、印度咖喱及薄餅、泰式美食,仲有夏宮嘅即蒸點心、中菜、燒味,講得出嘅食物都有,而且味道都不錯呀!宜家仲有「港式 •港食」期間限定主題,同安利魚蛋粉麵、妹記生滾粥品、一樂燒鵝、檀島咖啡餅店等老店合作,有得一次過食哂佢哋嘅招牌菜,食到老店的原味😋😋我推介安利豉油撈粗加魚蛋、柱候牛腩,同埋妹記嘅生滾粥同肉丸,啲油炸鬼脆卜卜!真係好正呀!另外,佢嘅甜品站都超多甜品,仲有榴槤甜品,雪糕,啲水果一樽樽都放得好靚,見到已經令人好雀躍,有一粒正方形嘅朱古力好好食!😂屋企嘅小朋友都食得好開心呀!自助午餐黎講,港島香格里拉都算值回票價!氣氛良好,服務態度亦佳。價錢: 💰498/1 (大小同價,香格里拉會員小童半價,HSBC信用卡8折,另按正價收加一服務費)評分: 8.5/10🤤

刺身壽司、海鮮、沙律、熱食、燉湯、印度咖喱及薄餅、泰式美食,仲有夏宮嘅即蒸點心、中菜、燒味,講得出嘅食物都有,而且味道都不錯呀!

評分: 8.5/10🤤

• 甜品區
2022-08-12 2236 浏览
之前人地一直推介話港香buffet好食😋原來係真嘅👍🏻今日自己一個人特登黎左食lunch buffet, 其實一d都唔毒, 慢慢享受😎由於我遲到遲左半個鐘, 淨返一個鐘時間食, 可能因為咁另我覺得真係有五星級服務, 我一路慢慢食, 間唔中分別會有waiter同經理(黑衫應該係) 過黎關心我😂佢地會問你: 拎左燉湯未啊? 如果出面野食冇哂可以問佢order d新鮮架喎! 咦~甜品拎得夠唔夠啊? 等等嘅說話, 會令到你覺得下次會再想返黎幫襯👍🏻👍🏻時間唔多都冇影到太多相…每次食buffet都食到好飽食唔到甜品‼️所以今次一開波就食左甜口先👍🏻我想講甜品好好食😋😋😋全部都唔太甜有個杯仔裝住嘅chocolate mousse(Vegan)好好食👍🏻綠個粒好香薄荷味😍薄荷士多啤梨👈🏻讚👍🏻呢碟係唔小心俾簿攤凍哂先食🤣但品質都好好😬仲有個印度咖哩薄餅夠香👍🏻咖哩味印度味得黎又帶有少少甜, 就返香港人口味.最後甜品, 當然我一開始話vegan嘅chocolate mousse 要返兜啦🤤粒Macaron同正常個d都係甜死嘅😂咁樣簡單地完左我一人buffet喇😬
之前人地一直推介話港香buffet好食😋原來係真嘅👍🏻

我想講甜品好好食😋😋😋全部都唔太甜

呢碟係唔小心俾簿攤凍哂先食🤣但品質都好好😬

咁樣簡單地完左我一人buffet喇😬
2022-08-06 2025 浏览
港島香格里拉自助晚餐非常出名,平日book 10分難book,今次是staycation才過來試。這裏的自助餐應有盡有,網羅香港最地道餐廳的精選食物,例如水餃和奶茶。最出色的一定是鐵板燒,出面食鐵板燒很貴,這裏任食鐵板燒,一大回本位。甜品都好好味,泰式區王椰汁護院不停encore,可惜肚唔夠大。基本上所有食物質素都很高,因為自助餐,食物味道就下降。香格里拉是老牌酒店,服務也有老牌酒店的水準,餐廳侍應很殷勤,對小朋友很熱情。這次用餐體驗很開心,食得好飽。
2022-08-02 15476 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5小朋友終於考試完畢,答應過他們要好好大吃一頓,所以又找個藉口去Staycation慶祝一番👫🏻。這次選址從未踏足的港島香格里拉酒店🏨,入選2021年讀者評選的香港最佳10間酒店第9位的港香,膳食、住宿都很不錯 👍🏻挑選港香其中一個原因就是為了到有名高質的cafe TOO吃自助餐。它最近以「港式。港食」為主題,精心挑選香港具代表性的著名食府輪流參與,呈現港式美食的精粹。首輪登場的5間食府包括米芝蓮中菜食府「夏宮」、「一樂燒鵝」、「安利魚蛋粉麵」、「妹記生滾粥品」及「檀島咖啡餅店」,再加上帶點懷舊裝潢的配襯,老香港味濃濃,真讓人回味 🥰 (Staycation Package已包括$800消費額,可於酒店餐廳消費扣數)💋 自助午餐 (成人$558 / 小童$279)🦞🦐🦪 海鮮冷盤種類不算太多,大蝦、麵包蟹、翡翠螺、青口,總算新鮮,肉質甜美🍣 魚生壽司魚生基本有三文魚、吞拿魚、白身魚,另有多款壽司供選擇🥗 沙律少量新鮮沙律菜和特式沙律,還有煙三文魚🥩🍗 熱食款
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 自助午餐 (成人$558 / 小童$279)

🦞🦐🦪 海鮮冷盤

🍣 魚生壽司
魚生基本有三文魚、吞拿魚、白身魚,另有多款壽司供選擇

🥗 沙律
少量新鮮沙律菜和特式沙律,還有煙三文魚

🥩🍗 熱食
款式眾多包括各式點心、串燒、原隻燒雞、燒牛肉、燒羊架、烤焗魚柳、台式三杯雞、印度咖喱雞薄餅、鐵板燒炒麵、原盅燉雞湯,目不暇給~

「夏宮」蜜汁叉燒肥瘦均勻,肉質軟腍,麥芽糖味道甘香;至於另一招牌玫瑰豉油雞,雞味濃郁,皮薄肉嫩,脂肪不多,浸出淡淡花椒八角調味,果然是米芝蓮水準~

「一樂燒鵝」鵝肉甘香嫩滑,鵝皮既薄且脆,油香滿溢,與自家製酸梅醬併湊起來就是大滿足!

「安利魚蛋粉麵」魚蛋、魚片頭依然是足料炮製,魚肉味濃,口感超爽有嚼勁,而豉油撈麵完全沒有鹼水味,煙韌得來掛上自家調配的甜豉油,絕配~

「妹記生滾粥品」足料自選生滾粥,粥底既綿且滑,肉丸彈牙,魚片爽脆,牛肉嫩滑,再隨意灑上蔥花,滿分~

🍰🥧 甜品
有差不多20款不同口味兼造型美美的蛋糕和布甸,有我最愛的馬卡龍、芒果糯米飯、水果杯,另外還有5-6款口味的雪糕,最後當然不能錯過「檀島咖啡餅店」的極品酥皮蛋撻咯~

✨ 整體:物有所值包羅萬有自助餐
✅ 食品種類不算非常多,但水準有保証
✅ 座位空間感不錯,不算大侷促
✅ 整體服務態度很好,價值亦合理
2022-07-23
2022-06-28 3406 浏览
經過琴晚唔太好嘅自助晚餐,本身對佢個早餐都冇乜期望,點知最後樣樣都OK喎😂麵包類❤️牛角包有好多款選擇,有杏仁片、朱古力、原味等。放耐左都仲脆熱香餅窩夫西式類❤️著餅新鮮炸出嚟脆卜卜❤️炒蛋煎蛋omelette可以寫紙比廚師,唔駛排隊等直接送到你枱面幾好,味道都ok 腸仔有兩款,煙肉唔會太硬中式點心類❤️燒賣豬肉餃蝦餃春卷、炸雲吞總結:早餐種類滿意,質素都唔差,食到好飽,覺得最有特色係佢嘅牛角包🥐,唔係間間都做到好食架~評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~

麵包類
熱香餅
窩夫

西式類
❤️著餅新鮮炸出嚟脆卜卜
腸仔有兩款,煙肉唔會太硬

中式點心類

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-06-25 2029 浏览
之前staycation做優惠,二千尾就包你一晚酒店+自助早晚餐+外賣下午茶,覺得幾抵就陪下屋企人係香港渡下假。星期五晚都幾多人,簡單掃左一圈其實選擇真係唔多🙊魚生海鮮類 第一輪三文魚係好食嘅,但事後再拎已經差左,其他魚生就普通長腳蟹真係幾唔新鮮,啲肉咬落”梅”,龍蝦同蝦普通,唔食都可以熟食類❤️鐵板和牛粒,全場最好食嘅野,鎖住左啲肉汁亦都好有牛肉味,不過次次拎都要排好耐隊❤️Fish and chips ,新鮮炸出嚟脆卜卜配埋他他醬同蛋黃醬都忍唔住encore左幾次燒味有叉燒、豉油雞、片皮鴨,要比心機等佢出一批新先有好嘅部位搶到,我就搶咗三輪叉燒都係hi hi 地🙈燒牛肉比和牛粒差好多,超級hi蒸海鮮其實幾特別,一個大蒸籠裏面有好多款海鮮,特別欣賞蝦,真係有膏,不過可惜係佢放咗喺蒸籠太耐,如果你遲左拎蝦殼蝦肉都淋哂😂甜品類❤️朱古力蛋糕,有脆脆係底好有口感,朱古力味道濃郁而且唔甜其他就正正常常,麵包布甸唔知點解連煉奶都冇雪糕係Häagen-Dazs,有六款味道總結:我唔知道係因為staycation嘅關係佢食物質素降低左定係一直都麻麻地😂佢滿足唔到我對一間五星級酒店自助餐嘅期待,熟食其實真

魚生海鮮類
第一輪三文魚係好食嘅,但事後再拎已經差左,其他魚生就普通

熟食類
燒牛肉比和牛粒差好多,超級hi

甜品
❤️朱古力蛋糕,有脆脆係底好有口感,朱古力味道濃郁而且唔甜
其他就正正常常,麵包布甸唔知點解連煉奶都冇
雪糕係Häagen-Dazs,有六款味道

總結:我唔知道係因為staycation嘅關係佢食物質素降低左定係一直都麻麻地😂佢滿足唔到我對一間五星級酒店自助餐嘅期待,熟食其實真係得一行,而且唔好食嘅佔多數,全場我只係encore 左有❤️嘅食物,所以唔算好飽架😂同一個價錢應該有更好嘅選擇

地址:金鐘金鐘道88號太古廣場二座港島香格里拉酒店7樓

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

讚1 任食香港名店既諗法幾好 坦白講大部份舊餐廳既環境真係麻麻 酒店點都好啲2 幾間舖入面 一樂既燒鵝竟然做得最好 仲好過落舖食 皮脆肉鬆 真心跌眼鏡其次係檀島 凍奶茶同酥皮蛋撻都係水準以上 好味道3 唔計名店系既嘢 泰式嘢都好味 冬蔭功足料甜品都唔錯 唔係一味死甜 甜得黎有唔同味彈1 部份嘢食就唔得呢 安利魚蛋同片頭都好淡 其其他嘢食既刺身類都切得好亂

其次係檀島 凍奶茶同酥皮蛋撻都係水準以上 好味道
3 唔計名店系既嘢 泰式嘢都好味 冬蔭功足料