2015-04-29
見廣告佢近期個 ELIE SAAB Parfums x Café Gary Deluxe 限量 Tea Set 外貌都唔錯,又未黎過,就試下啦~ 呢度book位都唔算難,約一星期多前都 book 到。最開心嘅係入到去,居然響無特別要求之下都可以被安排坐窗口位!佢個窗口位仲要係 L 型梳化,完全可以坐得舒舒服服飽覽維港海景!食物方面,咸點除左scone以外均是冷的,大部份味道不錯,唯獨無乜太大驚喜,都係用比較新鮮嘅食材就咁砌埋一齊。甜點就普普通通。個 scone 反而幾好味,因為我本身對 scone 沒有太大興趣,但佢加左好多其他材料令到佢味道比較豐富,而且用佢提供嘅蜜糖加埋又幾好味喎!至於 cream & jam 就不過不失啦。佢嘅 signature tea 反而不錯,不是用茶包啲,用 lemongrass 同唔知咩花 mix 埋,味道有種做完 spa 嘅感覺,如果唔鍾意太重香草味嘅,加少少佢提供嘅蜜糖就會有另外一種完全不同嘅風味,我覺得兩種風味都不錯。另外,待應會主動拎走個茶壺話要幫我加水的,這一點很好!今次個 tea set 的價錢算是中上的,如果淨以食物質素計算,我認為不太值,
今次個 tea set 的價錢算是中上的,如果淨以食物質素計算,我認為不太值,但若果考慮埋佢嘅環境同服務質素,其實來這裡休閒一個下午都是不錯的選擇!