2022-11-28 25 浏览
【尖沙咀•Café Crêpe】————————————————————————源自法國🇫🇷地道可麗餅店Café Crêpe,法國巴黎傳統秘方。之前一直想試🥰約了朋友見面順道食,法式Crêpe有甜有鹹選擇,作為輕食晚餐選擇咗鹹甜各一款share。🌮|Crèpe Française|HKD109油封鴨撕成肉絲,配格魯耶爾芝士,滿滿油封鴨肉同芝士,加上焦糖洋蔥和芥末,鹹香味,估唔到鹹味可麗餅都好食。🌮|Parfait Crepe|HKD92法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓,另外加了一球雪糕HKD22,外層餅皮好香蛋味,入面滿滿雜莓,口感酸酸甜甜。🥤|FRENCH SODA'S-Provengial|HKD46檸檬薰衣草,幾喜歡呢個味道,清新的口感。🥤|FRAPPUCCINO'S-London Fog|HKD48伯爵薰衣草,飲落香濃伯爵茶味。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰HKD295/2人✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#nkiki尖沙咀 #nkiki多國菜 #nkiki咖啡店🏠 Café Crêpe📮 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
【尖沙咀•Café Crêpe】
————————————————————————

🌮|Crèpe Française|HKD109

🌮|Parfait Crepe|HKD92

檸檬薰衣草,幾喜歡呢個味道,清新的口感。

伯爵薰衣草,飲落香濃伯爵茶味

餐廳環境:📸📸📸📸📸

#nkiki尖沙咀 #nkiki多國菜 #nkiki咖啡店
🏠 Café Crêpe
📮 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
2022-11-27 21 浏览
如果想喺鬧市想搵個地方坐低同朋友傾吓計,呢度都係個唔錯嘅選擇。佢位於尖沙咀K11嗰邊,好近地鐵站。舖頭位置都好闊落,環境乾淨。之前食開佢甜嘅可麗餅,個人覺得芝士餅味係最好食,不過今次就試吓佢嘅咸點喇!叫咗一個烤雞芝士可麗餅,餡料份量都好多,唔會食到有空心嘅地方,芝士仲有拉絲效果,唯一唔夠好嘅就係冇烤雞味,淨係食到白烚雞肉嘅味,不過芝士嘅鹹味都搭救嘅,所以食落都唔會話口淡淡😋嘢飲方面,私心推介藍椰子柑橘,基本上每次嚟都會嗌呢杯😋佢有淡淡的椰子味,但係又會有柑橘嘅清新,唔想飲咖啡嘅朋友真係可以一試!😋嗌咗一杯嘢飲,同一個可麗餅,埋單$108,鬧市Cafe嚟講我覺得好抵呀😆
2022-11-27
  • French Soda - Blue Hawailan
2022-11-26 1183 浏览
🥞尖沙咀法國可麗餅🥞-係香港可以食到鹹嘅法國可麗餅其實唔係咁容易 所以最近就走咗去尖沙咀舊K11果邊食呢間專賣crepe嘅餐廳😚-🦆Crepe Francaise $109呢款鹹可麗餅係用咗油封鴨為內餡 鴨肉充滿油香 再配上格魯耶爾Gruyère芝士同埋焦糖洋蔥 有層次之餘鹹香味十足😋 另外個醬汁就落咗Dijon mustard加法式酸奶油 酸得嚟唔會太過辛口 反而中和到油封鴨嘅油脂 加埋餅上面粒粒蔥花 成個造型都好適合打卡😎-🐥Chicken Cordon Bleu $108呢款都係餐廳話熱賣款 佢用咗烤雞肉同火腿做內饀 食得出烤肉嘅香味 而且肉質唔會太乾😆 佢仲加咗好多瑞士芝士同Parmesan芝士做嘅醬汁 所以每切一下都拉到絲🥰 佢個醬仲落咗少少Dijon mustard 所以唔會太膩 唔怪得咁多人叫啦🤣-🍋Lemon Drop Soda $46本身以為只係普通檸檬味汽水 點知原來佢檸檬好真實 酸得嚟仲有少少回甘😙-☕️Affogato Frappuccino $58有咩比frappe更邪惡 就係加咗一大球雪糕嘅Frappuccino呀😈 個沙冰甜度唔會太過份 唔會渴喉 加埋雪糕
🥞尖沙咀法國可麗餅🥞
🦆Crepe Francaise $109

🐥Chicken Cordon Bleu $108

🍋Lemon Drop Soda $46
☕️Affogato Frappuccino $58
有咩比frappe更邪惡 就係加咗一大球雪糕嘅Frappuccino呀😈 個沙冰甜度唔會太過份 唔會渴喉 加埋雪糕 簡直幸福感滿滿🥰
Affogato Frappuccino

📍Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
Affogato Frappuccino
  • 油封鴨配格魯耶爾芝士
  • crepe Francaise
2022-11-25 755 浏览
Cafe Crepe尖沙咀K11呢間食Crêpes嘅鋪頭令我諗返起以前喺歐洲生活嘅點滴,特別係天寒地凍時街邊到處都係4歐一塊嘅Crêpe。通常crepe都係甜味居多,但見呢間店甜味同咸味都有,就兩隻味都想試,所以我同朋友就決定一個叫鹹一個叫甜再一齊share。我哋甜既叫咗Parfait Crepe (法式奶酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓),咸既就叫左West Coast(煙三文魚配奶油芝士、紅菜頭及菠菜口味)。甜嘅嗰款,因為配上鮮果嘅關係,十分清新,食完完全唔覺得滯,cream都好夠滑。至於鹹嘅嗰款,因為煙三文魚同埋cream cheese都係我嘅至愛,整體配搭個味道好夾,我就更為喜愛。店家貼心地提供埋左一塊檸檬,如果鍾意味道再清新啲既話,可以選擇配上檸檬汁食用。但我本人比較喜歡濃郁嘅味道,所以就冇加到檸檬。飲品方面,我哋揀咗Pina Colada同Mojito,兩杯都係梳打底既飲品,比較解渴。朋友話杯pina colada幾重椰香味,配上淡淡的菠蘿汁,唔會太甜,剛剛好。我杯Mojito就較一般既重薄荷葉既味,同樣都係唔太甜,岩哂好怕野飲過甜既我地。
Cafe Crepe

2022-11-06
2022-11-18 27 浏览
🍴 Café Crêpe @ 尖沙咀 🍴 我地今次每人叫咗一咸一甜,咸:食咗瑞士芝士火腿+蛋, 本身個人比較鍾意啲最簡單嘅配搭,但係佢個皮可能唔夠正宗,因為正常係galette 皮,而佢呢個係crepe 皮,不過我都唔介意,好食就得😋😋😋😋😋仲有烤雞 + Brie Parmesan sauceBrie 味好重😂 如果鍾意食Brie,應該會覺得好正。甜:Chocolate matcha cream cheese pistachio granola and raspberry reduction crepe 如果raspberry 酸味重啲會更加好,因為有D過甜, 一人一半都食到覺得有啲「漏」。Earl grey cheesecake crepe 唔好俾個名呃左係冇cheesecake 得cheesecake flavour,但係好好食,仲有茶香 Earl grey cream, 好creamy😋😋😋😋
🍴 Café Crêpe @ 尖沙咀 🍴

我地今次每人叫咗一咸一甜,
咸:

仲有烤雞 + Brie Parmesan sauce
Brie 味好重😂 如果鍾意食Brie,應該會覺得好正。

甜:

Earl grey cheesecake crepe

2022-11-17 29 浏览
cafe crepe 尖沙咀尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖可麗餅平時係企係街到食 呢間係可以慢慢坐係到食 仲要係K11出面平時行完街都見到 好大間好舒服咁發現呢個可麗餅係法國巴黎開到黎香港入到去見到有咸有甜既買完野食 之後係自助形式 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士好重朱古力味 影相打卡都好靚好吸引而餡料係咸咸地有忌廉芝士同特濃咖啡 所以唔會甜到漏之餘仲可以帶一點咸味 上面仲有2塊brownies整個可麗餅都有冧酒醬french soda - creamside 橙香香草 飲落去好舒服飲到好重橙味 好夠汽仲要岩岩好清到口既甜好清新!!!!!!
cafe crepe 尖沙咀

french soda - creamside
橙香香草 飲落去好舒服
飲到好重橙味 好夠汽
仲要岩岩好清到口既甜
好清新!!!!!!
2022-11-17 31 浏览
之前食過哩間法式crepe🌮,已經一食難忘😍,成日都好掛住。見放假就再嚟食,平日未到中午食飯時間,比較空暇少人清靜👍🏻,可以慢慢嘆件可麗餅飲杯咖啡悠閒一下。所有crepe都係即叫即製🔥,佢嘅外皮真係好好食😋,夠薄唔會一團粉,口感軟燸好Q yummy! 同朋友都鍾意食鹹嘅多啲😚,如果鍾意甜嘅都有好多款揀。·🦆Crêpe Française HKD$109個人覺得哩款係必點之一🤩,油封鴨🦆味道好突出,好香仲帶點油脂☺️,唔會太乾或太濕,質感係剛剛好嗰種👍🏻;加上半熔拉絲嘅格魯耶爾芝士🧀,增添多一份鹹香味道。·🐥Chicken Cordon Bleu HKD$108老實講就咁睇賣相真係咩都冇咁😆,切開會俾佢surprise到😍,餡料好足好豐富,烤雞肉🐓、火腿配瑞士芝士🧀、巴馬士芝士醬🧀,啖啖肉仲好「芝」味,每一啖都係滿滿嘅內餡😋。·☕Iced Cappuccino HKD$44☕Single Mocha HKD$36(8oz)·📍Café Crêpe尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

🦆Crêpe Française HKD$109

加上半熔拉絲嘅格魯耶爾芝士🧀,增添多一份鹹香味道。
🐥Chicken Cordon Bleu HKD$108

☕Iced Cappuccino HKD$44
☕Single Mocha HKD$36(8oz)
📍Café Crêpe
2022-10-17
午餐
  • Crêpe Française
2022-11-15 33 浏览
成日放工經過同老公講話食呢間可麗餅專門店,呢晚佢終於得閒陪我食啦🫶店內總共有30款鹹甜可麗餅及包點西餅提供,製法都係依照Cafe Crepe溫哥華總店秘方調製,所以可麗餅蛋香濃郁,煙韌可口,有信心保證呀!除左尖沙咀K11 Art Mall分店亦都有將軍澳及中環分店,希望佢地開多兩間分店令更多人知個可麗餅有幾好食啦🤭先在櫃檯選餐入座慢慢嘆,等感應器振動後取餐。我地揀左左一鹹一甜各一件,除左原味款另外可以加配料,有果仁/奶油/忌廉芝士/草莓醬/黑朱古力/榛子醬/紅寶石朱古力等,油封鴨配格魯耶爾芝士可麗餅為左呢個今期推介而來的一定要叫啦,法國經典名菜油封鴨,低溫慢煮製作令肉汁仍然鮮美,撕成肉絲,入口口感易咬入味,原本以為佢係輕食,但竟然好飽肚,值回票價。值回票價,肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬擺盤精緻,灑上左榛子果仁碎粒做陪襯,增加咗香脆口感,啤梨切粒清甜香口。餐廳除咗提供開水之外,亦可以令購買飲品,茶、咖啡、朱古力、法式蘇打水、冰冰樂、奶昔及果汁等選擇。黃金鮮奶咖啡老公點的一款鮮奶咖啡,淡黃色latte,薑黃粉拎整杯變成金黃色,唔知仲以為係南瓜湯😆,主要用咗牛奶同薑黃粉、玉桂粉等調製,味道特別。榛
成日放工經過同老公講話食呢間可麗餅專門店,
呢晚佢終於得閒陪我食啦🫶
店內總共有30款鹹甜可麗餅及包點西餅提供,
製法都係依照Cafe Crepe溫哥華總店秘方調製,
所以可麗餅蛋香濃郁,煙韌可口,有信心保證呀!

希望佢地開多兩間分店令更多人知個可麗餅有幾好食啦🤭

先在櫃檯選餐入座慢慢嘆,等感應器振動後取餐。

我地揀左左一鹹一甜各一件,
除左原味款另外可以加配料,

油封鴨配格魯耶爾芝士可麗餅
為左呢個今期推介而來的一定要叫啦,

法國經典名菜油封鴨,低溫慢煮製作令肉汁仍然鮮美,
撕成肉絲,入口口感易咬入味,
原本以為佢係輕食,但竟然好飽肚,值回票價。值回票價,

肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬
擺盤精緻,灑上左榛子果仁碎粒做陪襯,
增加咗香脆口感,啤梨切粒清甜香口。

餐廳除咗提供開水之外,亦可以令購買飲品,
茶、咖啡、朱古力、法式蘇打水、冰冰樂、奶昔及果汁等選擇。

黃金鮮奶咖啡
老公點的一款鮮奶咖啡,
淡黃色latte,薑黃粉拎整杯變成金黃色,
唔知仲以為係南瓜湯😆,
主要用咗牛奶同薑黃粉、玉桂粉等調製,味道特別。

榛子朱古力
榛子朱古力水準正常,
配搭甜美可麗餅係唔錯TEA TIME 選擇。
2022-11-15 15 浏览
Cafe Crepe🥞🫔K11Brunch 時間做瑜伽前唔想食得咁heavy⚖️就食下crepe🫔Crepe Francaise (HK$109): Crepe 薄加咸鴨脾, 面頭再加半球咸鴨脾,有肉食得黎又飽肚🥙 又唔會太肥膩~Cappuncino - Double (HK$40): Nutty~ foam 打得好rich😌😌另外店內都有甜系pancake, 幾岩係尖咀行街行到攰既時間high 番個tea🤤🍰🧁
Cafe Crepe🥞🫔K11

2022-11-15 16 浏览
今日約左朋友去K11 shopping 行到咁上下大家都餓了 想搵個地方坐下chill下 行行下經過有間主打法式可麗餅嘅cafe crepe 望入去環境都好舒服 就一於試吓入去打下卡先 cafe crepe 以自助形式落單俾錢 落單後會有部機等拎食物 可以搵個靚位打下卡先 📸如準備好食物連飲品 部機就會響可以出去拎餐 又幾方便👍今次都係第一次黎食 所以我地叫左款甜嘅可麗餅加2杯野飲 chill 下 🤫 Crepe Cheesecake Sweet Banana with Vanilla Ice Cream有新鮮香蕉加埋Vanilla Ice Cream 食落口真係好好味 兩個人食岩岩好 唔太膩French Soda Pina Colada一飲落去椰香味好重 好夠椰子味 菠蘿味適中唔會太甜 上面仲打左d 碎冰 望落去成杯飲品都好靚👍Mocha 叫左一杯熱Mocha 提提神 正常操作
今日約左朋友去K11 shopping 行到咁上下
大家都餓了 想搵個地方坐下chill下
打下卡先
French Soda Pina Colada
Mocha
叫左一杯熱Mocha 提提神 正常操作
2022-10-18
2022-11-11 28 浏览
><友人未返到法國讀書 為解鄉愁就搵咗間專食crepe嘅餐廳因為佢次次都會買唔同牌子返嚟做手信今次嗌咗一鹹一甜shareCrepe St. Jacques //秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子($125)落完單會有個機仔 響個陣先拎餐即叫即整 所以都等咗陣份crepe比想像中大份 每啖到食到帶子粒 好足料Parfait Crepe//法式乳酪芭菲配鮮士多啤梨及藍莓($92)呢款甜點係偏向酸酸嘅 有乳酪做base 放滿莓類Blue Hawaiian//椰香藍柑橘($46)咁靚嘅藍色源於Blue Curacao偷飲咗啖 有淡淡椰香Affogato//意式雪糕加特濃咖啡雪糕見到有點點雲呢拿籽有幾粒咖啡豆裝飾><><><><><><><><><Café Crêpe尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
友人未返到法國讀書 為解鄉愁
即叫即整 所以都等咗陣
份crepe比想像中大份 每啖到食到帶子粒 好足料
呢款甜點係偏向酸酸嘅
有乳酪做base 放滿莓類
Blue Hawaiian//椰香藍柑橘($46)
咁靚嘅藍色源於Blue Curacao
偷飲咗啖 有淡淡椰香
Affogato//意式雪糕加特濃咖啡
雪糕見到有點點雲呢拿籽
有幾粒咖啡豆裝飾
><><><><><><><><><
Café Crêpe
2022-11-11 35 浏览
是日同朋友去到k11,食crepe,因為真的好耐無食,由法國巴黎傳統秘方來的Café Crêpe,真的相對多選擇,同埋餡料都好多,同朋友點左個甜的蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕,鹹的秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子另外飲品點左nutnella 奶昔同埋熱latte熱latte.熱latte的花紋真的好靚,味道正常,nutnella 奶昔nutnella 奶昔飲落真的好像食緊nutnella咁,幸好佢唔太甜~~蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕真的好一碟,我同朋友都須先食左哩個再食鹹的,蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕甜得來,因為有蘋果粒,所以酸甜中度,真的唔會過甜,另外香草雪糕都好正~~加埋真的一流~秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子真的有驚喜,好多好多小帶子,加上奶油cream,同埋有少少黑松露在crepe上,食落我真的會比較鐘意食鹹的crepe,因為真的口感多d,同埋味道多好多~~哩度的crepe真的我同朋友的最愛~~
是日同朋友去到k11,食crepe,因為真的好耐無食,
另外飲品點左nutnella 奶昔同埋熱latte
熱latte

熱latte的花紋真的好靚,味道正常,

nutnella 奶昔

蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕

秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子
哩度的crepe真的我同朋友的最愛~~
2022-11-10
  • 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子,
  • 甜的蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕,
2022-11-10 754 浏览
🤤我好喜愛食 Crepe 可麗餅, 但香港好食的唔多, 知道 Café Crêpe 開咗咁耐都無機會, 今次終於有朋友陪我試! 💁‍♀️K11 店, 近加拿芬道, 全落地玻璃景觀開揚舒服! Crêpe口味選擇眾多, 咸甜任君選擇! 🐥Chicken Cordon Bleu 烤雞肉、火腿配瑞士芝士及巴馬士芝士醬 $118 ~ 美國雞胸肉粒, 滑而不乾, 入口濕潤又 Juicy! 煙燻火腿有濃濃的煙燻味, 但又不會過嗆! 最愛芝士, 拉絲又不油膩, 好好好好味! 🍄店員推介加法國蘑菇 $25 ~ 好香濃的蘑菇味, 完全無草青味, 好讚! 口感層次更有提升! 🍎Butterscotch Apple Crisp 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕 $108 ~ 是我最喜愛的甜品之一! 大量焦糖蘋果沒有煮到溶爛, 有少少咬口, 醬汁唔會過甜, 濃濃的肉桂味好配搭, 大量脆粒增添口感, 雲尼拿雪糕配暖暖的蘋果及餅皮, 實在太滿足! 🧇餅底煙靭有口感, 有濃濃的蛋香味, 餅皮夠薄身, 但入口有質感, 超讚! 🍹Fresh Pina Colada Soda 椰香菠蘿 $46 ~ 很大一杯! 椰香同菠蘿味都好突出

🍹Fresh Pina Colada Soda 椰香菠蘿 $46 ~ 很大一杯! 椰香同菠蘿味都好突出, 好平衡, 唔會過甜, 讚!

☕️Iced Mocha $48 ~ 朋友的, 好飲啡的佢表示很欣賞及很有驚喜, 必點!
今日收工來到啲間遠近馳名嘅Cafe Crepe。香港食可麗餅嘅餐廳唔多,而啲間專門店絕對係數一數二。K11 這間分店面積不算大,但座位亦不多所以感覺都幾寬敞。通常Crepe都係甜點,但這間餐廳還有提供咸嘅Crepe,非常特別不可不試😈。我哋2個人點左一個甜一個咸,再加兩杯沙冰。初時以為只係輕食,但原來都幾飽,因為兩個crepe都係超。足。料。🤤🤤🤤 份量多之餘味道都係頂瓜瓜,佢可以話係香港最好食嘅可麗餅,沒有之一👍🏻油封鴨配格魯耶爾芝士 $109👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Crêpe Française第一次食咸嘅可麗餅,估唔到可以係咁好食!外表平平無奇,但原來係禾稈冚珍珠😲油封鴨肉嫩鮮甜,再配上gruyere芝士,味道層次豐富,而且仲有糖化洋蔥增加味道層次,另外仲有芥末醬作點綴,啲個餡料絕對係高質。至於個crepe,煙煙韌韌而沒有黏口嘅感覺,整體味道都係非常豐富,十分滿足🤗朱古力可麗餅配抹茶忌廉芝士丶開心果脆脆及紅莓醬 $89 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Matcha & Berry Parfait啲個可麗餅,淨係賣相都已經吸引死人,而佢除咗有姿勢亦都有實際。Crepe係朱古力味,餡料係抹茶忌廉芝士

油封鴨配格魯耶爾芝士 $109👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Crêpe Française
油封鴨配格魯耶爾芝士

Matcha & Berry Parfait
啲個可麗餅,淨係賣相都已經吸引死人,而佢除咗有姿勢亦都有實際。Crepe係朱古力味,餡料係抹茶忌廉芝士,再加上開心果嘅granola,口感豐富之餘味道係非常配合,再點上酸酸甜甜嘅紅莓醬,回味無窮!
朱古力可麗餅配抹茶忌廉芝士丶開心果脆脆及紅莓醬

黃金冰冰樂 Jade $48👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(Matcha / Dark Chocolate)
啲個沙冰係用抹茶打造,味道唔太甜好適合我,加上厚厚嘅忌廉topping,一起飲係非常之享受😎
黃金冰冰樂 Jade

意式雪糕加特濃咖啡 Affogato $48👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(Coffee / Ice cream )
啲個我覺得係必叫,濃郁嘅咖啡,配合意式雪糕,又甜又香非常吸引!

總結:非一般嘅crepe,用心製作用料講究,咸甜一樣出色,必食推薦!

食物:❇️❇️❇️❇️❇️
2022-11-07
油封鴨配格魯耶爾芝士
朱古力可麗餅配抹茶忌廉芝士丶開心果脆脆及紅莓醬
黃金冰冰樂 Jade
Café Crêpe (K11) (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖Café Crêpe 係一間高格調嘅cafe,裝修靚環境又舒服,主打輕食,令客人可以係一個輕鬆又寧靜嘅環境傾下計食少少野。職員好主動咁介紹咗幾款 hot pick 俾我哋參考,所以就揀咗一鹹一甜比較下!另外都有叫到兩杯 Frappuccino 😋👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89呢個係今晚甜味可麗餅嘅代表!本身已經用咗朱古力味嘅可麗餅,入邊包住抹茶忌廉芝士,開心果脆脆,提子乾,綠茶粉,糖霜,面頭仲配上紅莓醬同埋大量果仁碎!表面睇落去成個可麗餅感覺好似好薄,但其實入邊包裹着大量餡料!可麗餅本身非常之煙靭,配搭果仁咬落去香脆有口感,再加上微微嘅綠茶味同埋紅莓醬,甜得來層次豐富!👩‍🍳Crèpe Française $109呢個係今晚咸味可麗餅嘅代表!簡單嘅外表,內裏包含着大量嘅油封鴨肉配格魯耶爾芝士,混合百里香,糖化洋蔥,法式酸奶油同埋少量香蔥!每啖煙韌嘅可麗餅入邊就包住充滿住油香餘韻嘅鴨肉,再沾少少Dijon Mustard, 令到外表平實嘅佢有絕對驚喜!🍨Affogat
Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89
呢個係今晚甜味可麗餅嘅代表!

👩‍🍳Crèpe Française $109
呢個係今晚咸味可麗餅嘅代表!
Crèpe Française

🍨Affogato Frappuccino $48
呢杯係特濃咖啡上加意式雪糕!非常之好味!用雪糕當冰不但賣相加分,而且當雪糕溶咗之後更加可以提升飲品嘅層次!令到coffee 更香甜幼滑!
Affogato  Frappuccino

🍵Jade Frappuccino $48
綠茶沙冰加黑朱古力碎,面頭仲加咗好大舊cream😍 粉綠嘅顏色非常之吸引,綠茶味亦都濃郁!
Jade  Frappuccino

❤️ 整體嘅體驗非常滿意!亦都會期待下一次!
本身諗住薄薄嘅可麗餅,食完之後都唔會太飽,但其實真係唔好睇小佢餡料嘅份量,係一啲都唔吝嗇!尤其是鴨肉,每一啖都係滿滿嘅油封鴨,絕對係今晚意外嘅亮點!
2022-11-07
Crèpe Française