Café Crêpe (K11) (尖沙咀)📍尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下G29号舖Café Crêpe 系一间高格调嘅cafe,装修靓环境又舒服,主打轻食,令客人可以系一个轻松又宁静嘅环境倾下计食少少野。职员好主动咁介绍咗几款 hot pick 俾我哋参考,所以就拣咗一咸一甜比较下!另外都有叫到两杯 Frappuccino 😋👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89呢个系今晚甜味可丽饼嘅代表!本身已经用咗朱古力味嘅可丽饼,入边包住抹茶忌廉芝士,开心果脆脆,提子干,绿茶粉,糖霜,面头仲配上红莓酱同埋大量果仁碎!表面睇落去成个可丽饼感觉好似好薄,但其实入边包裹着大量馅料!可丽饼本身非常之烟靭,配搭果仁咬落去香脆有口感,再加上微微嘅绿茶味同埋红莓酱,甜得来层次丰富!👩‍🍳Crèpe Française $109呢个系今晚咸味可丽饼嘅代表!简单嘅外表,内里包含着大量嘅油封鸭肉配格鲁耶尔芝士,混合百里香,糖化洋葱,法式酸奶油同埋少量香葱!每啖烟韧嘅可丽饼入边就包住充满住油香余韵嘅鸭肉,再沾少少Dijon Mustard, 令到外表平实嘅佢有绝对惊喜!🍨Affogat
Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
📍尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下G29号舖

👩‍🍳Matcha & Berry Parfait $89
呢个系今晚甜味可丽饼嘅代表!
Matcha & Berry Parfait

👩‍🍳Crèpe Française $109
呢个系今晚咸味可丽饼嘅代表!
Crèpe Française

🍨Affogato Frappuccino $48
呢杯系特浓咖啡上加意式雪糕!非常之好味!用雪糕当冰不但卖相加分,而且当雪糕溶咗之后更加可以提升饮品嘅层次!令到coffee 更香甜幼滑!
Affogato  Frappuccino

🍵Jade Frappuccino $48
绿茶沙冰加黑朱古力碎,面头仲加咗好大旧cream😍 粉绿嘅颜色非常之吸引,绿茶味亦都浓郁!
Jade  Frappuccino

❤️ 整体嘅体验非常满意!亦都会期待下一次!
本身谂住薄薄嘅可丽饼,食完之后都唔会太饱,但其实真系唔好睇小佢馅料嘅份量,系一啲都唔吝啬!尤其是鸭肉,每一啖都系满满嘅油封鸭,绝对系今晚意外嘅亮点!
2022-11-07
Matcha & Berry Parfait