2021-09-30
放工約咗朋友去銅鑼灣行街,想搵間可以慢慢chill嘅餐廳,行到去fashion walk後面發現有條街超多餐廳,波波燈裝飾到好似外國咁!我哋2個都好鍾意食burger,所以揀咗burgeroom食~個menu好多選擇,除咗常見嘅牛、魚、雞、鴨、海鮮,仲有vegan同impossible meat,所以素食人士都幫襯到。我叫咗牛油果醬芝士牛肉漢堡,朋友點咗大啡菇芝士牛肉漢堡,再加咗個飛魚子芝士薯條share食。因為費事咁滯,叫咗杯餐廳自家製菠蘿冰茶解解膩。Burger係我食過數一數二大嚿,要㩒扁先勉強一啖咬到,食嗰陣有啲狼狽,因為都幾juicy,啲汁會係咁流落嚟。牛油果醬好smooth,包皮尚算鬆軟,不過不失。個人覺得大啡菇好食啲,難怪係大廚推薦。小食同飲品都比想像中好,餐廳一啲都唔孤寒,飛魚子鋪滿成個碟,芝士拉絲就係基本啦。餐廳無收加一服務費,埋單大概$150/人,喺銅鑼灣食晚餐嚟講算係便宜。如果帶寵物仲可以仲室外位,相信有另一番風味。