2022-08-15 13 浏览
#ftf_銅鑼灣滿足感爆燈 極厚切burgerFoie Gras Beef Burger $168⭐️⭐️⭐️⭐️圖片可見,鵝肝同牛堡真係極巨厚,份量十足!鵝肝有油香,冇膻味,同濃陏既牛鮮味互相輝映,認真惹味!牛堡肉汁澎湃,配上鵝肝既油份、少量醬汁及番茄既水份,令整個漢堡好juicy,一定都唔怕會乾,但都唔會太水。Pineapple Hoki Fish Burger $100⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸鱈魚有驚喜,魚柳厚身,啖啖肉,炸漿厚薄剛好,火喉恰到好處,外脆内嫩,魚鮮味同水份完美鎖住,十分欣賞!下次我會叫鱈魚配鵝肝,哈哈!Guacamole Chsere Fries $68⭐️⭐️⭐️因為冇叫醬汁另上,所以薯條稍為有淋身,但牛油果配上芝士同蕃茄、洋蔥呢個組合嘅醬汁係好味既!Iced Lychee Frut Tea $38⭐️⭐️⭐️⭐️叫左少甜,所以可能荔枝味稍微淡左啲,但味道酸甜得來又清新,夏日之選!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_銅鑼灣

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-08-15 17 浏览
之前晚上成日經過, 襯埋D 暖光色燈光, 個環境好chill, 又好正! 感覺入面D 餐廳都係貴野同飲酒為主! 點知朋友同我講lunch 有set, 價錢唔算貴! 所以我地今日lunch就黎左食Burgeroom!!佢裝修以紅黑為主調,設有戶外同室內位置😍😍依家正值夏天, 我地就揀左室內黎坐~午市買burger 加$30可轉套餐, 有粗薯條同野飲Hoki Fish Burger $120 per Set個burger 勁大個, 上碟已經切開左兩份, 好岩同朋友share 食, 鱈魚柳味道仲要好好食! 跟餐的粗薯條炸得非常香脆,又不會太油膩! 推介呢個SET! 😍😍Bone Chicken Wings with Honey Mustard Sauce (8pc $60)佢D 小食真心一D 都唔貴, 似麥當勞的脆香雞翼, 但加埋佢ge 蜜糖芥末醬, 真係好食好多!😋馬蘇里拉芝士條 (5pc $60)朋友比較中意呢樣. 熱熱的, 炸粉唔會太厚, 又唔會太漏! 味道岩岩好!😋😋蜜桃冰茶 (跟餐)呢個係朋友重點推介!所以我地叫左兩杯! 蜜桃味幾出, 但又唔會太甜,有種小清新的感覺!!😳

Hoki Fish Burger $120 per Set

馬蘇里拉芝士條 (5pc $60)

蜜桃冰茶 (跟餐)

2022-08-12 32 浏览
今日去銅鑼灣Fashion Walk食漢堡,Burgeroom。呢度啲漢堡既選擇有好多,有牛,雞,鴨,魚,海鮮,連素漢堡都有,非常豐富,多種類,仲可以另外加錢加自己鍾意既配料,總有一款岩你口味。-Guacamole Cheese Fries 牛油果醬芝士薯條 ($68)粗薯條炸得香脆香口,夠哂酥脆,不會太油膩,薯味幾突出。牛油果醬和芝士醬非常濃郁,份量十足,牛油果醬好creamy,又夠果香,一薯兩醬非常融合,好食。-Portobello Cheese Burger 大烤菇芝士牛肉漢堡 ($115)漢堡size好大個,一見到已經諗緊點樣食先夠整潔(笑)。材料非常多,有大啡菇,生菜,蕃茄,牛肉,芝士。麵包有烘過,脆邊,做到外脆內軟,麵包有牛油香,牛肉漢堡肉汁好多,牛肉處理得有彈性,夠肉味,大烤菇同樣好juicy,配埋芝士,蕃茄,生菜一齊食,好滿足。-Pineapple Barbecue Sauce Beef Burger 菠蘿燒烤醬牛肉漢堡 ($98)加左菠蘿同Barbecue Sauce有另一種風味,菠蘿增加左果香同甜味,Barbecue Sauce又令漢堡整體感覺更加濃烈,唔錯!-評分
評分 : 6.5/10
食黎食去都係個幾間出名嘅burger鋪頭 今次比我搵到間環境舒適 食物質素又唔錯嘅 burger店😛蜜糖芥末芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 漢堡size好大~ 有成隻手板咁大~牛肉厚度一樣厚 食落重牛味 但有啲乾 牛肉還好 右埋煙肉同埋蜜糖芥末 成個飽嘅口味偏濃 重口味人士可能會覺得唔錯!香脆鱈魚柳蛋漢堡  👍🏻推薦相比上面嘅牛肉漢堡 雪堡更勝一籌!成個burger嘅size 再再再厚啲!鱈魚柳食落好脆 入面香嫩有汁 唔會腥 而且仲好大舊添~ 另外個蛋都係!食落甜甜地~ 好厚身嘅玉子 夾埋魚柳一齊食就外脆內軟~牛油果醬薯條 牛油果醬好軟滑 又香牛油果味薯條食落香脆而且新鮮滾熱辣炸出嚟 夾埋牛油果醬一齊食其實有啲飽~Overall 呢度每一樣食物嘅份量都好大!小鳥胃要注意‼️食物質素不過不失 算是大大份!環境:☁️☁️☁️抵食:🐷🐷🐷

蜜糖芥末芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡

香脆鱈魚柳蛋漢堡  👍🏻推薦

牛油果醬薯條

環境:☁️☁️☁️
抵食:🐷🐷🐷
2022-08-07 78 浏览
呢間漢堡包店都開咗好多年 以前仲讀緊書時佢仲係加路連山道都試過 唔知係因為果時對食物要求唔係好高 定係而家食物質素真係下降左 同其他連鎖漢堡包店比 質素都差幾遠下先講麵包佢唔係嗰種好鬆軟嘅感覺而係有少少似空氣 口感真係麻麻哋牛肉方面首先主導太熟而且唔知係因為打過龍定係咩關係食落嘅口感有啲膠膠地嘅感覺配菜方面都冇乜特別都係蕃茄生菜嗰啲但係醬汁好似只係落咗啲千島汁有啲Hea嘅感覺整體嚟講價錢唔係特別平未到唔係特別好應該都唔會再去食

配菜方面都冇乜特別都係蕃茄生菜嗰啲

但係醬汁好似只係落咗啲千島汁有啲Hea嘅感覺

整體嚟講價錢唔係特別平未到唔係特別好應該都唔會再去食
2022-08-07 31 浏览
疫情前 呢間餐廳仲係我的restaurant list 裡, 今日去到, 服務生黑口黑面,已經覺得有啲瀨嘢,唸著曾經的好味,僥倖心態:可能廚師都還ok 吧,雖然覺得唔舒服都坐低叫嘢食,好啦 真的瀨嘢了,大家自己睇,個塊肉好似爛肉,口感極差,我咬左一啖,走人,永遠不見!
2022-08-06 19 浏览
在 Fashion Walk 食街附家漢堡包店,在港挺有名氣的美式巨型漢堡包店,而且漢堡包有十多款口味🤩。環境裝修西式風格,除了漢堡包之外,還有咖啡和酒類飲品,可以跟朋友慢慢享受。-💥熱玫瑰鮮奶咖啡 HKD$0 | 凍榛子泡沫咖啡 HKD$44隨漢堡餐會附近飲品,也可升級啤酒挺多選擇。熱玫瑰鮮奶味道香甜,咖啡味道濃郁。凍榛子泡沫咖啡口味濃濃微甜,夏天飲挺透心涼的。-💥牛油果醬芝士雞柳漢堡套餐 HKD$130套餐包括飲品及直薯條,漢堡包份量十足賣相吸引。雞扒大件肉質煙韌,牛油果醬味道惹味,有果肉口感豐。漢堡麵包煎香了口感脆脆的。漢堡包預先切開,吃起來方便又可跟朋友分享。-💥全日早餐 HKD$108食物豐富顏色吸引,食物包括:炒蛋、大啡菇、煙肉、腸仔、薯條、漢堡麵包及沙律。炒蛋蛋味香濃口感嫰滑,沙律味道酸酸的挺開胃,用自家製醬汁挺特別。-

隨漢堡餐會附近飲品,也可升級啤酒挺多選擇。

熱玫瑰鮮奶味道香甜,咖啡味道濃郁。

凍榛子泡沫咖啡口味濃濃微甜,夏天飲挺透心涼的。

💥牛油果醬芝士雞柳漢堡套餐 HKD$130

漢堡包預先切開,吃起來方便又可跟朋友分享。

💥全日早餐 HKD$108
2022-08-04
2022-08-05 38 浏览
呢間burgeroom 入選Top 10 burger ,梗係要嚟一試啦。間舖分別提供室內同室外,揀室內嘅朋友,可以係冷氣地方食住burger 同傾心事。另外,鍾意感受戶外同熱鬧嘅朋友仔可以係揀室外,開放式關係會聽到隔離餐廳啲人講嘢。 小編今次揀左室內邊食burger 邊談心🍔🧀🧀 Mega cheese burger 芝士愛好者,唔好錯過呢個burger,因為佢真係好多車打芝士,保證每一啖都感受到濃郁芝士味,加上厚實又juice牛肉同鬆軟嘅麵包,真係令人食唔同停口。溫馨提醒,個包有成10cm咁厚,一個人有機會食唔晒,一定要帶埋朋友一齊嚟食。性價比好高🫢🐟🍔Hoki Fish burger 香脆又香甜嘅鱈魚香,加上新鮮熱辣出爐,入口每一啖都好juice。比較鍾意食清淡啲得嚟又想大大啖食burger嘅感覺,必定可以叫嚟食,一定比m記好食一百倍。小編都讚不絕口🤤。餐廳唔單單只有普通版,仲有好多唔同組合可以試。🥑🍟牛油果醬芝士薯條 近期好興牛油果醬,健康又美味,可以控制血糖水平、降低壞膽固醇同埋去水腫,愛美嘅同時又可以帶點罪惡感,呢個會係你嘅不二之選。呢個組合會好滯,所以大家揀選擇前,要睇下

🍔🧀🧀 Mega cheese burger

🐟🍔Hoki Fish burger

🥑🍟牛油果醬芝士薯條
近期好興牛油果醬,健康又美味,可以控制血糖水平、降低壞膽固醇同埋去水腫,愛美嘅同時又可以帶點罪惡感,呢個會係你嘅不二之選。呢個組合會好滯,所以大家揀選擇前,要睇下自己肚餓程度😆

🍹飲品方面,正常汽水啤酒都有🙊‼️

P.S 呢間餐廳提供外賣服務,可以用app落單,隨時都可以送到上你屋企,想burger嘅時候,burgeroom幫到你🤣
好耐冇食過Burgeroom啦,忽然漢堡癮起,就約朋友去銅鑼灣的Burgeroom止止癮啦。已經有好幾年沒來,但變化不大,餐牌依然有大量不同口味的漢堡包供應,想食牛、雞、豬、甚至海鮮都有呀。 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡包 $150 每日6點前光顧,可用優惠價+$30要套餐。套餐會有漢堡包、薯條和飲品。我這個漢堡超大,預先切開好貼心。漢堡扒較為結實,好有咬口😗。麵包若有抹上牛油話,相信會更加惹味。 牛肉漢堡包 $85 原來不加配菜的漢堡包也好大一個,女生都會好夠飽呀

蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡包 $150

牛肉漢堡包 $85

原來不加配菜的漢堡包也好大一個,女生都會好夠飽呀
2022-08-01
2022-07-30 36 浏览
今日終於出山啦,好耐冇出嚟食過嘢。今次來試下比較西式嘅 burger room朋友之前有食過呢一間,我係第一次嚟食嘅,大約十二點幾嚟到間舖,暫時只得一個客,應該係時間太早所以太少人。價錢尚算合理,我叫咗牛油果醬大啡菇素肉漢堡,而朋友就叫咗帶子漢堡再另加大啡菇。嘢飲我就叫咗薑茶,朋友就叫咗奇異果汁。佢先上飲品,薑茶係茶包嘅茶。一開始飲落去比較淡,但耐咗都會有薑嘅辣味同埋有啲薑味出咗嚟,而朋友嘅奇異果汁就比較甜啱鍾意飲甜野嘅朋友。Burger上嘅時候我覺得佢望落去都唔錯,我自己唔太鍾意食乾嘅包。咁佢今日呢一個包都唔太熱氣,熱熱地但又唔太乾。食落都會食到大啡菇同埋素肉嘅味道。然後有個包都有四粒帶子。個份量都夠一個人食。我哋再叫咗一個雞肉沙律share, 沙律就已經夠曬飽~薑茶雞肉沙律帶子漢堡牛油果醬素肉大啡菇漢堡奇異果汁包入面

我哋再叫咗一個雞肉沙律share, 沙律就已經夠曬飽~

薑茶

雞肉沙律

帶子漢堡

牛油果醬素肉大啡菇漢堡

奇異果汁

包入面

Burgeroom 已多年屹立在銅鑼灣,是街知巷聞的漢堡包店🍔 深受一班街坊及食客歡迎👏🏻 趁著假期與朋友一同懷念讀書時昔日的情懷及味道✨🐚帶子漢堡 份量驚人🌟帶子味道鮮甜爽口✨我們更額外加了大啡菇🙈🔪切開後能眼見大啡菇佔了面包的一大半🍄加上蕃茄🍅及生菜🥬的襯托令人飽肚滋味😆🥑牛油果醬大啡菇素肉漢堡近年大家對健康意識愈來愈重視✨不少地方都能找到Impossible meat 🥩 的蹤影雖然缺少了肉汁但咬口及肉味與牛肉十分相近少了一份油膩感🌱加上牛油果醬🥑、大啡菇及其他配菜 層次感十分豐富可以滿足食肉獸的慾望😌同時是健康美味的首選💪🏻🥗雞肉沙律雞肉juicy 入味 肉質嫩滑經過香煎後 外皮帶點脆口同時增加了一份油香感🌟即使不用添加醬汁簡單配搭生菜沙律已十分爽口美味✨🥝奇異果汁味道清爽🌱 啖啖都有果籽適🈴️喜歡甜度較高的朋友享用☕️熱薑茶朋友選擇的薑茶感覺養生驅寒經過時間浸泡後茶味更濃郁出眾

🐚帶子漢堡

不少地方都能找到Impossible meat 🥩 的蹤影
雖然缺少了肉汁
但咬口及肉味與牛肉十分相近
少了一份油膩感🌱
加上牛油果醬🥑、大啡菇及其他配菜
層次感十分豐富

朋友選擇的薑茶
感覺養生驅寒
經過時間浸泡後茶味更濃郁出眾

2022-07-28
黎到百德新街嘅愛侶可以有啲咩做呢👩‍❤️‍👨 除左顧盼自豪之外 💁🏻‍♀️ 仲可以黎Burgeroom 拍住拖食漢堡😎話說Burgeroom 仲係加路連山道時已經食過😋 果時five guys 呢啲都未係香港開分店😂 印象中呢間已經係香港數一數二好味嘅漢堡包👍🏻 而家過左差唔多1️⃣0️⃣年 終於有機會再試一試😝 不過佢可以屹立到咁多年😏仲開埋尖沙咀分店🥳 証明品質一定有返咁上下🤩果然一試味道依然係咁好👻 推薦大家過嚟挑戰下👉🏻大啡菇芝士牛肉漢堡🐮💰HKD1️⃣1️⃣5️⃣呢個係廚師推介🧑🏻‍🍳牛肉好厚而且好多肉汁💦 啖啖都好juicy👅 配上經典嘅蕃茄生菜🥬🍅 仲可以中和返油膩感🤞🏻 大啡菇仲大塊到成個面包咁🍞 但係加埋一齊食又唔會咬到好累😂 仲令到口感層次更豐富🤤👉🏻 牛油果醬芝士雞柳漢堡🐤💰HKD1️⃣1️⃣5️⃣識咗一個咁邪惡嘅漢堡😈就會想搵返啲健康小小嘅選擇😬 呢款漢堡就岩晒啦😋 牛油果醬食落感覺好健康🥑 而且雞柳脂肪含量較低😝 食多兩啖都唔怕啦🤗👉🏻鱈魚手指配他他醬🐟💰HKD7️⃣0️⃣食得咁健康 自然又要搵獎勵吓自己🤫 所以我地叫多左份炸鱈魚手指 炸魚新鮮即炸 熱辣辣又脆口🤭 而且份量岩岩好 岩晒口痕想食多少少時再

黎到百德新街嘅愛侶可以有啲咩做呢👩‍❤️‍👨

而且份量岩岩好
岩晒口痕想食多少少時再叫🤪

加一服務費❌
2022-07-26 23 浏览
同閨密行完街,諗唔到食乜,就去咗Fahion Walk搵下有邊間環境又靚,又好食嘅餐廳。平時為咗打卡影靚相,通常都係食Cafe, 今次有新意D, 兩個女仔去食burger!我地被Burgeroom 嘅戶外位置吸引,好chill好有外國風情,座位喺一串串嘅吊燈下面,好適合鍾意影相嘅女仔。不過由於天氣太熱,我地都係坐喺室內位置。室內環境都好闊落,都好適合三五知己一路食住薯條,一路傾計。食物方面,我地叫咗香脆鱈魚柳漢堡、牛油果醬芝士薯條、雞肉條配蜜糖燒烤醬、蜜味辣雞翼。香脆鱈魚柳漢堡入面塊魚柳真係非常外脆內軟,即叫即炸,好鬆脆。入面仲有芝士、蕃茄、生菜,加埋一D沙律醬,口感好豐滿好足料,唔會乾,好juicy!薯條同雞肉條都係即叫即炸,熱辣辣,非常香脆可口。牛油果醬配薯條配搭非常新穎,好fresh!辣雞翼都好好食!非常惹味😋飲品方面叫咗杯荔枝梳打,冰涼可口,唔會太甜。非常解渴🥰
飲品方面叫咗杯荔枝梳打,冰涼可口,唔會太甜。非常解渴🥰
  • 香脆鱈魚柳漢堡
  • 牛油果醬芝士薯條
🍔大烤菇芝士牛肉漢堡Portobello Cheese Burger $115⭐⭐⭐⭐(+30 fries and fruit tea🍟 )呢個上碟發現好大份真係要2個女仔share先得🤣✋🏻餐廳好貼心已經切開一半 我就直接用刀叉食💗牛肉係well done個人好鍾意,大烤菇好Juicy😚而菜同番茄份量都比得好足,唔會好乾~野飲我就叫咗荔枝果茶🤤大大杯夏天飲一流,唔算太甜好香荔枝果肉味 🥗雞肉沙律Chicken Fillet on Green $88⭐⭐⭐⭐⭐沙律要大讚🥰💜唔好以為漢堡店沙律就相對差,呢個分量好足之餘個醬汁好食 ,唔係脂肪超多沙律醬而是類似果醋酸酸甜甜好開胃💕雞肉好滑之餘份量都好足,呢個價錢性價比好高🌻 (卡路里提醒:雞肉比牛肉蛋白質高之餘脂肪低好多😝!)🧇迷你薯餅配藍莓醬⭐⭐⭐⭐朋友話想試下,點知道鹹薯餅同酸酸甜甜藍莓醬好夾好易入口😳薯餅都好脆係新鮮整 值得一試 整體:🍔🍔🍔🍔💗我今次去銅鑼灣分店 平日lunch去唔算好多人,木色格局裡面都坐得好chill,成日擔心去Burger店就只有漢堡包好heavy高脂肪😝Burgeroom整體個漢堡唔會好油膩,加上好多款沙律選

(+30 fries and fruit tea🍟 )

⭐⭐⭐⭐⭐

🧇迷你薯餅配藍莓醬
⭐⭐⭐⭐

整體:🍔🍔🍔🍔💗
我今次去銅鑼灣分店 平日lunch去唔算好多人,木色格局裡面都坐得好chill,成日擔心去Burger店就只有漢堡包好heavy高脂肪😝Burgeroom整體個漢堡唔會好油膩,加上好多款沙律選擇,就算减肥途中都好值得一去!😚🥗
💖 Burgeroom (Fashion Walk) (銅鑼灣)✨銅鑼灣百德新街50-56號Fashion Walk食街地下D舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️又係食包包嘅日子,希望他朝有一日呢個標題我可以改成買到包包也食包包😭 Fashion Walk其實都有好多唔同嘅嘢食😌我見上個禮拜同男朋友食咗片皮鴨今日就同佢食之前佢話想食嘅呢一間漢堡包餐廳啦😚呢間餐廳有室外同埋室內鍾意飲酒嘅朋友可以選擇過嚟坐室外chill下😋-牛肉漢堡🍔 $80我成日都覺得如果一間餐廳連普通嘅牛肉漢堡都整得好好味嘅話加咗其他配料就更加好味😋所以通常我去試一間新餐廳我都會食佢最經典嘅牛肉漢堡。果然食咗第一啖之後就即刻豎起咗隻手指公👍🏻漢堡包嘅外皮烘得香脆,咬落除咗脆口之外仲有少少鬆軟嘅感覺😆塊漢堡好重牛肉香,好Juice好多汁😚飽腹感滿滿😚-鵝肝牛肉漢堡🍔 $168太邪惡啦,有鵝肝我男朋友隻眼就發晒光🤩。佢諗咗好耐到底揀單件鵝肝定係Double鵝肝😆計我話小朋友先做選擇我梗係要bouble🤣上到枱之後淨係嗰盤都已經比我嘅盤大🤣佢哋嘅職員已經幫我哋切好咗一半方便食用🤩夠鵝肝真係煎得好香,食落一咀鵝

-牛肉漢堡🍔 $80

-鵝肝牛肉漢堡🍔 $168

太邪惡啦,有鵝肝我男朋友隻眼就發晒光🤩。佢諗咗好耐到底揀單件鵝肝定係Double鵝肝😆計我話小朋友先做選擇我梗係要bouble🤣上到枱之後淨係嗰盤都已經比我嘅盤大🤣佢哋嘅職員已經幫我哋切好咗一半方便食用🤩夠鵝肝真係煎得好香,食落一咀鵝油,太邪惡了。一邊食佢一邊讚口不絕,我諗大家都真係知道有幾好味😌食到好飽之後食返少少旁邊嘅柚子沙律菜呃返自己等自己覺得罪惡咁冇咁重🤣酸酸甜甜超fresh😚

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮
2022-07-20