2022-07-30
今日終於出山啦,好耐冇出嚟食過嘢。今次來試下比較西式嘅 burger room朋友之前有食過呢一間,我係第一次嚟食嘅,大約十二點幾嚟到間舖,暫時只得一個客,應該係時間太早所以太少人。價錢尚算合理,我叫咗牛油果醬大啡菇素肉漢堡,而朋友就叫咗帶子漢堡再另加大啡菇。嘢飲我就叫咗薑茶,朋友就叫咗奇異果汁。佢先上飲品,薑茶係茶包嘅茶。一開始飲落去比較淡,但耐咗都會有薑嘅辣味同埋有啲薑味出咗嚟,而朋友嘅奇異果汁就比較甜啱鍾意飲甜野嘅朋友。Burger上嘅時候我覺得佢望落去都唔錯,我自己唔太鍾意食乾嘅包。咁佢今日呢一個包都唔太熱氣,熱熱地但又唔太乾。食落都會食到大啡菇同埋素肉嘅味道。然後有個包都有四粒帶子。個份量都夠一個人食。我哋再叫咗一個雞肉沙律share, 沙律就已經夠曬飽~薑茶雞肉沙律帶子漢堡牛油果醬素肉大啡菇漢堡奇異果汁包入面
我哋再叫咗一個雞肉沙律share, 沙律就已經夠曬飽~
薑茶
雞肉沙律