Good honest old school burgers. Forget the trendy stuff. This is the burger you need when your body craves a burger! Price are eminently reasonable and the staff and quick and efficient. I always recommend this place to friends looking for a new burger place to try. Double cheeseburger really hits the spot.
2018-08-24
$125 (宵夜)
  • Cheese burger
2018-08-29 151 浏览
Burger Joy是在灣仔酒吧街Corner的小店,在7-Eleven旁邊。但原來他們在尖沙咀也有分店。餐牌的選擇並不太多,勝在易集中。主打的Burger有芝士,牛扒。看看幾Juicy的漢堡,肉汁都鎖在扒裡面,一咬下去肉汁就咇哂出來。 有沙律洋蔥圈及汽水,很好味道和夠份量。男士也肯定夠飽。 我最愛叫士多啤梨奶昔,有新鮮的生果打制而成。實在好味。 我自己比較喜歡這裡的魚堡,是新鮮海魚柳做的,肉是實的。看看其他人有叫Buffalo Wing,都是我喜愛的。不過今日太飽了。這裡的服務也真不錯,雖然沒有太多坐位,但經理很落力地招呼客人,服務周到,也不會因不夠座位而催客人午市快走。灣仔在這些地段食到這樣的Burger,恐怕也不是太多間,他們還有啤酒等如果不怕下午沒精神做嘢可以Lunch飲返杯。或者索性早些做完工作,落來Happy Hour,那更好了。

主打的Burger有芝士,牛扒。

有沙律洋蔥圈及汽水,很好味道和夠份量。男士也肯定夠飽。

我最愛叫士多啤梨奶昔,有新鮮的生果打制而成。實在好味。

我自己比較喜歡這裡的魚堡,是新鮮海魚柳做的,肉是實的。

2018-08-01
久仰大名的burger joy! 朋友喺灣仔返工,所以山長水遠來到灣仔朝聖!直接入正題!首先首先我好鍾意食黑松露薯條!你一種係美式幼條!黑松露多到最尾嗰條都仲有好大舊黑松露!性價比真係好高!薯條係即炸!重要嘅嘢係要講三次!脆!好脆!非常脆!至於奶昔,我揀咗我最鍾意嘅cookies and cream! 超多超多超多Oreo! 牛奶同埋cream 都一半一半,沒有喧賓奪主!一口薯條,一大口奶昔,邪惡的滿足感湧上心頭!正第一次試呢隻呢!係朋友介紹嘅,佢道說他在美國食過!我問佢好唔好食,佢話好食嘅係好好食,真係要睇吓佢整得正唔正宗!Cajun呢隻味道有啲似中東香料味道,略辣的的,但不咸的!食咗第一啖之後我真係比一百分💯,甚至可以比200! 都係果句重要嘅嘢講三次!脆!好脆!非常脆!皮薄肉汁多嫩肉,正!好鍾意食呢隻味下次一定要食!漢堡包通常我都不鍾意食個包!今次個包好易入口而且好香!正!牛肉好juicy,芝士好濃!正!香港食過好食嘅漢堡包佢可以話係排第二!份量好大兩個人食先啱啱好!洋蔥圈一樣即炸即起!不過我都係鍾意食黑松露薯條多啲!我好鍾意餐廳嘅風格,坐係高登望出去落雨嘅感覺好爽,好似去咗倫敦

直接入正題!

薯條係即炸!重要嘅嘢係要講三次!脆!好脆!非常脆!

洋蔥圈一樣即炸即起!不過我都係鍾意食黑松露薯條多啲!

我好鍾意餐廳嘅風格,坐係高登望出去落雨嘅感覺好爽,好似去咗倫敦巴黎路邊小店享受人生!夜雨綿綿,最適合我跟朋友分享在外國風花雪月的日子!

今次兩個真係叫得太多野啦,不關以呢個價錢真係好經濟!我都幾值得推介!
2018-08-27
  • Cajun  chicken  wings
2018-08-25 74 浏览
首先,個包大到我係冇辦法一野過咬曬包皮啦,洋蔥啦,蕃茄啦,醬啦,芝士啦,第一層肉啦,第二層肉啦,同埋最底既包皮既。(咁就呃到好多字又具體描繪到包既層次,perfect池!) 唯有好狼狽咁上面咬啲下面又咬啲先至可以一次過品味曬咁多層野。雖然睇落芝士好澎湃,但食落冇咩芝士味,兩層肉好厚身,但又未算好juicy, 整體黎講中規中矩!我partner話Double D 好食啲!:P

2018-08-21 3991 浏览
傍沱大雨嘅周末,黎左一間幾有美國feel 嘅burger 店度過假期嘅周末。在場所見大部分客人都是外國人居多,雖店內未滿座,但眼見速遞做到停唔到手。餐牌主要有比較經典嘅漢堡、雞翼有3款。仲有多款口味薯條、雞粒同沙律。檸檬茶係可以無限添飲咖!師奶仔心態叫一杯share 就算。甜薯薯條 $48 可配茄汁、沙律醬。甜薯條份量好多,炸得唔會好乾!美式炸雞粒配芝士醬 $58雞粒感覺有d 似KXx Ge 雞粒,雞肉炸得唔會太乾,沾芝士醬好好味!特色芝士雙層牛肉漢堡 $138 一個紙盒仔拎住,方便拎住黎大啖大啖甘咬。沒有多餘花巧,簡單雙層芝士牛肉漢堡就係正!手打有口感juicy 嘅牛肉漢堡扒再加半溶芝士,食到停唔到口。水牛城雞翼 $58/6 呢度嘅水牛城雞翼 味道好正宗!外酸帶辣,連雞肉都醃得好惹味!都會配番正宗藍芝士醬沾黎食,高質抵食。無論氣氛同食物質素都幾唔錯,價錢又唔貴!

餐牌主要有比較經典嘅漢堡、雞翼有3款。
仲有多款口味薯條、雞粒同沙律。

檸檬茶係可以無限添飲咖!
師奶仔心態叫一杯share 就算。

甜薯薯條 $48
可配茄汁、沙律醬。
甜薯條份量好多,炸得唔會好乾!

美式炸雞粒配芝士醬 $58

特色芝士雙層牛肉漢堡 $138

一個紙盒仔拎住,方便拎住黎大啖大啖甘咬。

水牛城雞翼 $58/6

呢度嘅水牛城雞翼 味道好正宗!
外酸帶辣,連雞肉都醃得好惹味!
都會配番正宗藍芝士醬沾黎食,高質抵食。

無論氣氛同食物質素都幾唔錯,價錢又唔貴!
2018-08-11
  • Sweet Potato Fries
  • Buffalo  wings
  • Signature Double Cheese Burger
2018-08-16 118 浏览
🎏雜菌蘑菇芝士漢堡 ($88)第一次試素食的漢堡 又幾好食吾係成隻大菇甘夾 而係由幾種吾同既菇類切碎再混埋一齊因為冇肉 反而冇甘濟 但仍然好香 麵包都是烘過的所以特別鬆軟可口.🎏黑松露薯條 ($58)黑松露有幾香吾洗介紹 食到最底都仲有好多黑松露淨.🎏經典水牛雞翼 ($58/6pcs)水牛城雞翼來說呢間都算係佼佼者要既咸、酸、辣 3隻味都超強烈好震撼一食係好酸 之後覺好咸 再發現都幾辣水牛城雞翼就係甘令人又愛又恨又要話佢咸酸辣 又要係甘食
🎏雜菌蘑菇芝士漢堡 ($88)
第一次試素食的漢堡 又幾好食
吾係成隻大菇甘夾 而係由幾種吾同既菇類切碎再混埋一齊
因為冇肉 反而冇甘濟 但仍然好香
麵包都是烘過的所以特別鬆軟可口
🎏黑松露薯條 ($58)
黑松露有幾香吾洗介紹
食到最底都仲有好多黑松露淨
🎏經典水牛雞翼 ($58/6pcs)
水牛城雞翼來說呢間都算係佼佼者
  • truffle fries
  • buffalo wings
  • mushroom cheese burger
2018-08-16 91 浏览
身為芝士控加薯條控, 目標就試盡坊間的芝士同薯條啦~一旦發現有芝士+薯條呢個組合的餐廳, 我更會搵機會去嚐試一下。雖然......呢個組合真係令人好肥!!!位於灣仔酒吧林立駱克道, 就有呢間店面細小的漢堡包店。呢間店係隨機發現的, 與朋友行下行下見到, 就入左去。望到餐牌, 即刻流口水啦。我重點看到的不是漢堡包的選擇, 而是芝士薯條!!!咁因為係食晚餐的關係, 我就都點左一份漢堡同埋一份芝士薯條。等左10分鐘到, 嘩, 個芝士薯條真係令我眼睛發光咁。熱辣辣帶著溶岩狀態的芝士淋係薯條上面, 流漿的芝士襯托住新鮮炸起的薯條, 永遠都係黃金組合。呢間店採用的芝士, 我估應該係車打芝士, 因為味道比較強, 但又無Mozzarella的質感。配上粗薯條, 都幾合適呀, 而且芝士分佈得平均, 幾乎每一條薯條都有芝士。
身為芝士控加薯條控, 目標就試盡坊間的芝士同薯條啦~
雖然......呢個組合真係令人好肥!!!

位於灣仔酒吧林立駱克道, 就有呢間店面細小的漢堡包店。
呢間店係隨機發現的, 與朋友行下行下見到, 就入左去。

等左10分鐘到, 嘩, 個芝士薯條真係令我眼睛發光咁。
2018-07-22
  • 芝士薯條
2018-08-16 95 浏览
假日晚餐,自己通常想飲draft beer,而灣仔酒吧就好多喇,但野食通常普通,點知行行下比我發現依間!入去食係因為我見到有黑松露薯條🙈而且小店用開放大門形式,感覺唔侷促,同朋友邊食邊暢談好relax!2人點左Signature Double Cheese Burger $138Crispy Garlic Wings (12pcs) $88Black Truffle Fries $58Draft IPA (忘記價錢)首先黑松露薯條真心正,好多Truffle!送啤酒簡直食唔停!而為左可以食多d雞翼,我地點左Double cheese Burger share!Burger的肉汁好香又唔乾身,咬落好Juicy!雞翼超級香口,重蒜味我至鐘意呀!樣樣都岩我胃口,我一定會再返黎食😋😋😋
假日晚餐,自己通常想飲draft beer,
而灣仔酒吧就好多喇,但野食通常普通,
點知行行下比我發現依間!
入去食係因為我見到有黑松露薯條🙈
而且小店用開放大門形式,
感覺唔侷促,
同朋友邊食邊暢談好relax!

2人點左
Black Truffle Fries $58
Draft IPA (忘記價錢)

首先黑松露薯條真心正,好多Truffle!
送啤酒簡直食唔停!
而為左可以食多d雞翼,
Burger的肉汁好香又唔乾身,咬落好Juicy!
雞翼超級香口,重蒜味我至鐘意呀!

樣樣都岩我胃口,我一定會再返黎食😋😋😋

2018-08-16 78 浏览
難得黎到灣仔,當然要試下呢間Burger~餐聽不大,但有外國feel, 店員和食客多數都係外國人~睇到餐牌,鐘意食牛ge 我叫左個牛肉芝士Burger, 牛肉鬆軟多汁,芝士即溶,size唔算好大,食完剛剛好唔太飽~飲埋冰咖啡就剛剛好!另外叫埋12隻香蒜雞翼, 雞翼熱啦啦上枱,食極都仲有,好很正!
難得黎到灣仔,當然要試下呢間Burger~
餐聽不大,但有外國feel, 店員和食客多數都係外國人~

2018-08-14
下午茶
  • cheese burger
2018-08-14 2890 浏览
旅行回港已有一星期多,所買的手信仍堆在家中,特別是送給肥哥一家的,大大袋好阻住,故今日自親去肥哥公司送上手信。本以為有人會請食飯答謝,點知……他忙到要吃飯盒,難得出開灣仔,我當然唔會咁對自己,獨自快樂總好過吃飯盒。決定一人吃個早午餐,在他公司附近逛逛,被一間門面搶眼的漢堡店吸引了,反正已有一段時間沒有吃漢堡包,就它吧!店子地方唔多,全是高枱櫈,約有六七張二至四人枱,而左手邊便是半開放式的廚房。先看看餐牌,食物選擇不多,主打漢堡,亦有一些薯條、雞翼和沙律。飲品則有汽水、咖啡、茶、奶昔和手工啤酒,還有一款甜品。*****************************有六款漢堡選擇,另外還有八款追加配料。我就看中素食漢堡,要個雜菌蘑菇芝士漢堡 Mushroom Cheese Burger ($88),再加配墨西哥辣椒 Jalapeño (+$12)。大大個漢堡不單止以半個袋子盛載,外面還有一個小盒。設計相當富心思,拿着它吃並不擔心饀料和醬汁散到四處,吃得乾淨企理,保持儀態,哈!漢堡份量十足,除了有一塊厚厚的雜菌扒 外,還有鹹香的芝士、清爽的生菜、清甜的鮮蕃茄,仲有多片我很喜歡的醃酸青瓜,當
先看看餐牌,食物選擇不多,主打漢堡,亦有一些薯條、雞翼沙律。飲品則有汽水、咖啡、茶、奶昔手工啤酒,還有一款甜品
*****************************
雜菌蘑菇芝士漢堡
大大個漢堡不單止以半個袋子盛載,外面還有一個小盒。設計相當富心思,拿着它吃並不擔心饀料和醬汁散到四處,吃得乾淨企理,保持儀態,哈!漢堡份量十足,除了有一塊厚厚的雜菌扒 外,還有鹹香的芝士、清爽的生菜、清甜的鮮蕃茄,仲有多片我很喜歡的醃酸青瓜,當然不少得我追加的墨西哥辣椒粒,疊得高高的,見到都興奮。大大啖咬下,夠晒滋味!
雜菌蘑菇芝士漢堡
雜菌扒 半煎炸得外層香脆可口,內裏全是爽口的雜菌粒,滿有菇香,味道剛好,不會太鹹,再伴着清新的蔬菜、軟熟的麵包 和自家調配的醬汁 同吃,還有…還有…最重要是加配了墨西哥辣椒,為漢堡添些香辣,配搭得好吃。
*****************************
凱撒沙拉
另點了一客凱撒沙拉 Caesar Salad ($68),大大碗,份量不少。羅馬生菜 很新鮮,段段青綠爽脆,伴上鹹香的的巴馬臣芝士碎片 和金黃香脆的面包糠,吃時按個人需要淋上酸咪咪的凱撒醬,簡單而美味。個人就只喜歡添少許凱撒醬提味,保持蔬菜的清新,吃落不溜滯。
老實說,個人甚少吃Burger,每次吃它也總會點一個最愛素Burger,但別以為無肉就唔飽肚,大大個都唔少嘢,今餐就好飽足。
2018-08-13
2018-08-13 263 浏览
中午閒逛完灣仔電腦商場後,順道在附近吃午飯。沿著駱克道往西行不久,看見一間店舖雖小,但看似頗受中外客人歡迎的burger店,於是決定一試。店內休閒擺設,以酒吧設計格調,安放了大電視讓客人看體育賽事。午市提供不同款式的漢堡包,可配搭指定小食和飲品或自行散點,即叫即做。我們分別要了一杯Iced coffee及Iced cappuccino 解渴,糖水另上,甜度由自己調較,十分貼心。跟著要了Signature Double Cheese Burger、Fish Burger和黑松露薯條。Signature Double Cheese Burger:特色雙層芝士漢堡,單看賣相已知份量十足,厚厚的漢堡牛肉,配上蕃茄、洋蔥、青瓜、芝士、生菜和沙拉醬,咬落層次感一流,juicy又美味。Fish Burger魚柳漢堡有驚喜,魚柳炸得外脆內軟,熱騰騰肉質軟熟多汁,我最喜歡。黑松露薯條配合黑松露的清香,炸得香脆。
店內休閒擺設,以酒吧設計格調,安放了大電視讓客人看體育賽事
Signature  Double  Cheese  Burger
Fish  Burger
黑松露薯條配合黑松露的清香,炸得香脆
黑松露薯條
2018-08-08
午餐
Fish  Burger
2018-08-11 115 浏览
今去完灣仔會展好肚餓就去左呢間餐廳間鋪頭好細,啲位好窄老公話之前食過佢個雞漢堡好好味,所以我哋一人一個加$30 可以轉做set, 所以我哋兩個餐都轉晒set另外加左$10 由原味薯條轉咗做辣味薯條一人一罐汽水
今去完灣仔會展好肚餓就去左呢間餐廳

間鋪頭好細,啲位好窄

老公話之前食過佢個雞漢堡好好味,所以我哋一人一個

加$30 可以轉做set, 所以我哋兩個餐都轉晒set

另外加左$10 由原味薯條轉咗做辣味薯條

一人一罐汽水

Chicken  burger
2018-08-06
Chicken  burger
2018-08-08 417 浏览
在灣仔酒吧林立的駱克道,原來有一間食burger的店。店鋪細細,但一應俱全,有一個吧枱,感覺真的有像在外國的餐館。餐牌上以burger為主打,有些小食和飲品。它的專一,令我對其食品出品更有信心。平時最怕什麼都提供的餐廳,感覺很不專業。一來我們就看burger的啦,選擇不多,但勝在精。Vanilla Milk Shake $58大熱天時,先來杯透心涼的 milk shake,好看奶味,又夠細滑,cream多而且口感不錯。咁當然大杯又解渴。同場要多罐coconut water,都好涼快! Fish Burger $88除左牛肉,我最愛就是魚,所以如果有fish burger 的地方,我都一定是吃魚的。好驚喜,呢個魚堡一定要食,因為魚柳雖然炸過,但魚柳仲係好嫩滑,係滑到你唔信果種,juicy都爆汁。醬料甜甜酸酸的好吸引!Signature Double Cheese Burger $138叫得做Double Cheese,就梗係芝士多到爆漿咁濟!個漢堡厚到一啖都咬唔曬,太令人驚喜,因為不論配料還是牛肉本身都出奇地夾,有一種去左紐約食burger的感覺。如果要比較,其實真係無得比較,因為兩個b

一來我們就看burger的啦,選擇不多,但勝在精。
Vanilla Milk Shake
Vanilla Milk Shake $58
同場要多罐coconut water,都好涼快!
 Fish Burger $88
如果要比較,其實真係無得比較,因為兩個burger都各有出色的地方。
Melt Cheese Fries
Melt Cheese Fries$48
食多個薯條,芝士的誘惑!好香脆的薯條加上萬惡的芝士,令人食唔停口。
Crispy Garlic Wings
Crispy Garlic Wings$58
蒜香味真係好正!雞翼無得彈,肉嫩多汁,芝麻香口。原來蒜香雞翼可以咁好食。

食burger呢間都算是一流!
2018-08-05
Vanilla Milk Shake
Melt Cheese Fries
Crispy Garlic Wings
2018-08-08 72 浏览
There are so many burger joints in Hong Kong and by far burger joys is one of my favorites. Their patties are so juicy and their bun is so nice and soft cooked with butter. When put together with the fresh tomato, onions and lettuce, it just makes the perfect burger. Not only are their burgers good, their wings are also amazing. On the menu there's three flavors, Buffalo, crispy garlic and Cajun. Just found out that if you do takeout or delivery, there are even more flavors to choose from. Highly recommend this place!
2018-08-06
用餐优惠
優惠券
  • cheese burger
  • Buffalo Wings
2018-08-07 89 浏览
話說冬甩減緊肥,暫時要謝絕Heavy 野,點知今日朋友約食飯,見近近地就去左附近Burger Joy。記得對上一次食係細佬半夜肚餓,走左去買外賣返黎。我對佢既印象係:唔算難食今次同朋友叫左Chicken Burger Combo & Beef Burger,仲有客雞翼添。首先係香蒜蒜蓉雞翼,外脆內軟,熱辣辣,上面仲有啲蜜糖,好味!至於Beef burger,咬落去一pat野,油淋淋,啲肉好散,我真係唔知自己食咗啲乜。唯一係個包皮幾脆,救返成件事。Chicken Burger 入面塊雞有埋皮,可怕佢燒到柴咁,好硬...