2020-04-28 228 浏览
Avoid this coffee shop! Worse one I have ever been to. I usually don’t write reviews.. Initially before ordering, we told the staff we need a table of four to work on our laptops. The staff said there are tables available for us and insist we have to order our drinks even before heading in. However once we’ve ordered and went inside. There wasn’t any tables sufficient for us to sit together. I asked if we could move the table so four of us can sit together. The staff was unwilling to accommodate

However once we’ve ordered and went inside. There wasn’t any tables sufficient for us to sit together. I asked if we could move the table so four of us can sit together. The staff was unwilling to accommodate. Given that’s the case, we told him to cancel our drinks order and we will head somewhere else.

He LIED through his teeth and said oh you can’t cancel because the drinks are ready. However we had to wait for the drinks to be made in front of our eyes as he REFUSED to cancel our order.

Please avoid this cafe! I will suggest you to work on your customer services in such unprecedented timings. Good luck in making your cafe work!

2020-04-23 258 浏览
愛好澳洲咖啡文化的陳豪開設的Blooms Coffee設計簡約又不失時尚感,善用金色、銅色和白色,營造出柔和高貴的格調。平時鍾意飲開Latte既我,叫左濃縮版既Piccolo Latte,奶不算多,飲到咖啡既香濃和餘韻。通常唔想飲到太飽,又想飲d有奶得黎又濃郁的咖啡,我會推薦Piccolo,而且唔係每一間都可以沖得好飲,陳豪開既呢間真心推介,體現到咖啡風味,同時望到精緻既咖啡拉花,咖啡師功力相當厲害。

2020-04-17 136 浏览
Blooms Coffee has a simple and beautiful interior design, yet the coffee was just so so. This cup of Flat White I got has a heart latte art. Nevertheless, it’s quite milky, more like latte than flat white, and the coffee itself wasn’t fruity nor nutty...
Flat White

2020-04-06
午餐
2020-03-30 273 浏览
Blooms Coffee整係聽個名你可能無咩印象 但如果我話係陳豪開嘅 你就一定有聽過🧐 雖然野生捕獲唔到陳豪 但見無人 唔使排隊就試咗佢個signature marshmallow coffee☕️ 成杯野嘅感覺就係將平時bbq燒嘅棉花糖鋪滿喺杯咖啡上面 啲棉花糖多到就算用飲管都好難飲到杯咖啡😣 而且棉花糖太多好甜 再加上無溶到落杯咖啡 個口感有啲唔match 試一次就夠☝🏻
Marshmallow  Coffee
2020-03-28 188 浏览
今日専登去試吓陳豪呢間咖啡店既咖啡,由於時間早,所以無乜人。叫咗杯cappuccino .... 嘩,surprised~ 無諗過外賣杯都有個心心。。。❤️好明顯睇到每樣野都好認真,個紙杯好靚,周圍環境好舒服,杯咖啡當然正啦!不過有樣野想講,我見到店入面既垃圾桶無蓋,門口個垃圾桶仲要喺正張枱隔離,有d唔太衞生,尤其依家疫情嚴峻,有番個蓋可能會好d。

2020-03-25 233 浏览
I was totally disappointed by the coffee served. I would say even cafe de carol ’s coffee is so much better than them ( well even those sold by vending machine) and I don’t understand why would I have spent 4x for a cup of tasteless coffee . It was not hot at all and presented awfully ( the “latte art”)

2020-03-09 244 浏览
藝人陳豪開設嘅咖啡店,剛剛開幕嘅時候,常常都要等候很久的時間,熱潮過後,人潮減退,終於有機會可以到訪。。咖啡店的設計很簡約,以白金為主題,而且採用開放式的設計,擴闊了咖啡室的空間。Marshmallow latte $60這杯咖啡相對地更合我心意,而且賣相非常精緻,咖啡上的棉花糖被火槍微微燒焦,造型特別,活像一個將金字塔模樣。如果覺得咖啡不夠甜,也可以把棉花糖拌勻在咖啡之中,自行調校甜味呢。。Moses’s craft $70自家製house blend 嘅咖啡豆製作成latte,由於採用了來自尼加拉瓜的單品咖啡豆沖調,所以咖啡店味道偏酸。如果不喜歡酸味咖啡的朋友,不建議點選這一杯呢!。兩杯咖啡各有特色,個人較喜歡棉花糖咖啡呢。

Marshmallow latte $60

Moses’s craft $70

兩杯咖啡各有特色,個人較喜歡棉花糖咖啡呢。
2020-03-08 145 浏览
前排開張時大排長龍,最近行過見少左人就決定買返杯嚟嘆下!環境氣氛好柔和,用左淡黃嘅燈光,坐喺入面好relax~Cappuccino (16oz, $50)嗌左大杯size,拉左個好靚嘅心型💓佢地選用嘅咖啡豆有別於其他咖啡店,呢杯係偏酸嘅味,不過佢地係用明治全脂奶,所以飲落好rich好滑😍Mocha (16oz, $68)同樣係大size,加左$8 要額外多一shot☕️ 唔知係咪我地加左extra shot嘅關係,味道超濃,而且好重可可粉味,有啲似唂咕!如果平時鐘意周圍飲下咖啡嘅話,呢間絕對會比到驚喜你🤩🤩

前排開張時大排長龍,最近行過見少左人就決定買返杯嚟嘆下!
環境氣氛好柔和,用左淡黃嘅燈光,坐喺入面好relax~

Cappuccino (16oz, $50)

Mocha (16oz, $68)

如果平時鐘意周圍飲下咖啡嘅話,呢間絕對會比到驚喜你🤩🤩
2020-03-04 221 浏览
早排同屋企人出去K11 Musea食飯,食完飯想飲杯咖啡先返屋企。本身想去%個間咖啡店,點知近排早收,所以就去試下陳豪開個間咖啡店。Menu唔算複雜,都係黎黎去去個D。不過想叫杯Moses' Craft (陳豪嚴選),點知我太晏去,已經賣晒。我們一行四人,最後叫咗一杯Mocha同三杯Latte。Mocha同平時的連鎖店飲的,可可味會濃D (唔係朱古力味,而係去舊式茶記飲可可個D味)。另外叫左Latte,我們叫咗3杯,每杯的拉花都好靚,奶味飲落還好,但咖啡係帶少少回甘,我自己就麻麻了。係3杯Latte中,有一杯的份量特別少。大家可以從咖啡上淨餘的紙杯高度就知⋯ 我唔知邊杯先係正確份量,因為我都無法即時量個容量。價錢同成品的CP值不高,無咩我就唔會repeat了。

價錢同成品的CP值不高,無咩我就唔會repeat了。
2020-02-16 146 浏览
去k11musea行下,見到想朝聖好耐既陳豪咖啡門外,因為太早所以未有人龍,即刻買黎試☺️ 叫咗Mose’s craft ($70)同marshmallow coffee ($60) Mose’s craft 係齋啡,用咗一種比較酸既咖啡豆,聞落都係好酸,飲落口第一啖係有酸味,但好快回甘,會飲到甜味,而且入口唔會太濃,平時唔鍾意飲齋啡既都可以試下~ 另外一杯棉花糖咖啡,咖啡豆味道比較nutty, 而且咖啡嘅熱力會令到棉花糖小小溶化,所以入口都會帶少少棉花糖既甜味🥰兩杯咖啡都各有特色
2020-02-12 132 浏览
Weekend最啱就係行吓商場,飲下咖啡,早前知道藝人陳豪自己開咗間咖啡店,雖然冇做好多嘅宣傳,但係都幾有名氣,今日咁啱行開K11 MUSEA,順便嚟試試。店舖嘅裝修好柔和,又帶少少文青元素,簡約嘅風格,喺度嘆咖啡都幾舒服。 我同埋同行嘅友人都嗌左《摩卡咖啡》$56咖啡有拉花,表面灑上朱古力粉,外表唔錯。味道方面,咖啡味偏酸,我自己就幾鍾意,但如果追求苦味重一啲嘅朋友,可以試其他款。另外朱古力味都幾濃,整體都不錯。

我同埋同行嘅友人都嗌左《摩卡咖啡》$56

近排最鐘意行嘅商場之一就係呢個😍新開嘅K11。🏝呢個商場有好多藝術品,成個商場嘅裝修同主題都與眾不同,🌋佢以大地色為商場嘅主色,而且每一層都不乏座椅等嘅擺設,可以俾人坐低傾計。😢博物館基於安全理由全部閂晒,咁唯有轉場過嚟呢度行下。晏晝時分,想坐低飲杯野,☕️咁岩見到呢一間coffee shop. Coffee shop嘅價錢正常,入面全部都係🛋梳化椅,枱就用咗金屬物料,所以望落好新同乾淨。🎈呢到主要☕️賣咖啡,冇野食賣。👍🏼我好欣賞呢間coffee shop,原因唔單只係佢環境舒適,而且佢d 咖啡沖得好夠味同唔會偏甜!❤️⭐️Iced Mocha呢一杯mocha 岩岩好平衡到朱古力同咖啡嘅味道。朱古力嘅苦味,咖啡嘅香,係我平時係出面d大型連鎖店飲唔到的。⭐️Signature coffee - marshmallow latte呢個係佢地個signature coffee,所以忍唔住,叫左一杯試下。如果你鐘意bbq燒綿花糖嘅話就唔好錯過了!佢上面嘅綿花糖好似雪糕咁嘅樣,之後就燒到焦糖色。飲嘅時候,我就吉開左個孔,本身嘅latte 都係偏咖啡味重,唔甜,好正!如果想甜一甜下,就撩一d marshm
😢博物館基於安全理由全部閂晒,咁唯有轉場過嚟呢度行下。

⭐️Iced Mocha

佢上面嘅綿花糖好似雪糕咁嘅樣,之後就燒到焦糖色。飲嘅時候,我就吉開左個孔,本身嘅latte 都係偏咖啡味重,唔甜,好正!如果想甜一甜下,就撩一d marshmallow ,
佢個marshmallow 仲可以好似個杯蓋咁,幫杯latte 保暖添。

2020-02-10 2294 浏览
習慣一日三杯咖啡的我,絕對是咖啡的狂熱份子。得知同樣喜愛「品味咖啡」的陳豪於尖沙咀K11 Musea開了間Coffee shop, 當然要去朝聖一下。星期六的下午時份,離店約10米距離左右已見店外熙來攘往,收銀旁邊有一條小人龍,友人好不容易在店內找到位置,我便到外負責揀選我們的是日精選!餐牌的選擇不是很多,備有選擇困難症的我,往往喜歡點選店內推薦的單品,感覺「中伏」機率較低。MOSES’S Craft手工咖啡$70 & Signature Coffee $68就是我最後的選擇。咖啡店是開放式設計,顧客得看到咖啡師整個沖製咖啡的流程,絕對能為顧客提供視覺、嗅覺、味覺三重享受。大概十分鐘左右,咖啡便大功告成!杯內散發濃濃的咖啡香氣。我先試陳豪推介的手工咖啡,咖啡入口味道強烈,且具厚度,喜歡濃郁咖啡味道的你就最適合不過;而友人的Signature Coffee, 口感較薄,味道微酸,與手工咖啡有截然不同之感。一杯高質咖啡,一個相識已久的友人,便是一個美好的下午時光。
2020-02-01
2020-02-10 125 浏览
尖沙咀k11 musea 開咗一段時間,不過之前太多人,無點行過,今日比平時少人,所以去行下。經過一間Blooms coffee,友人話係陳豪開嘅,我同友人抱住打卡嘅心態,試一試依間藝人開嘅咖啡店。依間咖啡店,環境同燈光偏暗,而一入去係一個開放式嘅前台,店員忙緊幫顧客沖緊手沖咖啡。睇番個餐牌,主打係咖啡,而且價錢屬於偏貴。為咗試下星味咖啡,所以同友人叫咗一杯moses’s craft (Hot 12oz)$70同一杯marshmallow latte $60。moses’s craft (Hot 12oz),第一淡飲到微微嘅果酸,入口順滑,有清新嘅果酸味,而果酸味回甘而在口腔中揮之不去。過左陣,口中還留下果種清淡嘅酸味。marshmallow latte,上層滿滿都是濃厚嘅cream, 睇落去好有視覺感同滿足感。latte 味道香濃,口感柔滑,容易入口,奶同咖啡嘅比例合適,唔會偏苦又唔會太多奶。價錢比較貴,如果為咗陳豪而嚟可以一試

moses’s craft  and  marshmallow latte

價錢比較貴,如果為咗陳豪而嚟可以一試
2020-02-10
2020-02-09 165 浏览
終於去咗陳豪咖啡 bloomscoffee開喺尖沙咀新地標 k11 musea 人流很多 coffee shop設計走簡約白金型格風✨咖啡室非常開揚 可以近距離睇住店員沖咖啡☕️⠀🖤Moses’s craft陳豪嚴選期間限定👨🏻‍🍳飲落第一啖係苦味 之後係酸味 再來有少少果香 感覺係fruity版齋啡⠀🤎Iced Latte咖啡味非常香濃 牛奶味唔算突出 但中和了咖啡嘅苦澀 對於怕苦嘅我算易入口😊⠀.Blooms Coffee
終於去咗陳豪咖啡 bloomscoffee
咖啡室非常開揚 可以近距離睇住店員沖咖啡☕️