行行下朗豪坊見到有醬油蟹放題🤩好耐冇喺香港食過!所以就試吓啦~佢有分雌/雄醬油蟹 我哋兩個都要咗!所以嘢都可以refill🤣不過醬油蟹嘅話就只可以refill 雄嘅蟹🦀-🌟醬油蟹蟹肉超多!而且入面都有幾多蟹膏🤤肥美蟹膏再陪埋啲飯簡直係一流😭特別係雌嘅醬油蟹~鮮甜唔會覺得咸同腥雄嘅就有些少咸🥹而且特別厚肉,食落每一啖都好滋味真係好好食🤣-🌟炸雞+腸仔年糕串外皮夠酥脆又唔會太厚!內裡嘅雞肉鮮嫩多汁不過美中不足就係冇醬搭配🥹 有些少dry腸仔同年糕煎炸過就令到個口感香脆啲😚年糕軟糯煙韌🤤 香腸酥脆多汁今次呢個有醬啦🤣 甜甜辣辣~-飲品方面有汽水同梳打水可以無限refill我哋狂瘋食醬油蟹再配埋個紫菜飯真係一流~飽到上心口😌環境闊落👍🏻而且真係有種去咗韓國餐廳嘅感覺😭-整體評分:4.4🌟
行行下朗豪坊見到有醬油蟹放題🤩
好耐冇喺香港食過!所以就試吓啦~
佢有分雌/雄醬油蟹 我哋兩個都要咗!
所以嘢都可以refill🤣
不過醬油蟹嘅話就只可以refill 雄嘅蟹🦀
🌟醬油蟹
蟹肉超多!而且入面都有幾多蟹膏🤤
肥美蟹膏再陪埋啲飯簡直係一流😭
特別係雌嘅醬油蟹~鮮甜唔會覺得咸同腥
雄嘅就有些少咸🥹
而且特別厚肉,食落每一啖都好滋味
真係好好食🤣
🌟炸雞+腸仔年糕串
外皮夠酥脆又唔會太厚!內裡嘅雞肉鮮嫩多汁
不過美中不足就係冇醬搭配🥹 有些少dry
腸仔同年糕煎炸過就令到個口感香脆啲😚
年糕軟糯煙韌🤤 香腸酥脆多汁
今次呢個有醬啦🤣 甜甜辣辣~
飲品方面有汽水同梳打水可以無限refill
我哋狂瘋食醬油蟹再配埋個紫菜飯真係一流~
飽到上心口😌
環境闊落👍🏻而且真係有種去咗韓國餐廳嘅感覺😭
整體評分:4.4🌟

2025-07-17 139 浏览
朋友生日話想食醬油蟹 所以帶咗佢嚟Bingo & Cook 而家做緊醬油蟹無限任食 另外紫菜飯 年糕香腸串 炸雞 排骨湯同罐裝飲品都係任叫 不過我地都係主攻醬油蟹 職員refill蟹嘅速度仲好快添!任食醬油蟹餐第一碟我地都揀咗雌蟹 蟹膏飽滿 蟹肉晶瑩剔透 口感好似啫喱 帶醬油嘅鹹香但唔會過鹹 撈埋紫菜飯落蟹蓋食真係無得輸 食完雌蟹後可以無限追加公蟹 雖然追加嘅無咗蟹蓋 但公蟹嘅肉質幾厚實 啖啖肉食落勁爽年糕香腸串年糕煙韌 香腸微脆 表面帶點甜甜辣辣嘅醬炸雞外皮脆唔會有油膉味 係正常發揮嘅韓式炸雞排骨湯排骨煮到好軟腍 帶少少辣幾惹味

任食醬油蟹餐

年糕香腸串
年糕煙韌 香腸微脆 表面帶點甜甜辣辣嘅醬

炸雞
外皮脆唔會有油膉味 係正常發揮嘅韓式炸雞

排骨湯
排骨煮到好軟腍 帶少少辣幾惹味
🦀醬油蟹控必衝!老闆夠竟有無錢賺嫁❓平時係 #HKTVmall 買一隻500g醬油蟹都要$138 而家 #BingoAndCook 十週年慶推出任食醬油蟹餐🎉 $298(蟹公)/$348(蟹乸) 我一個人KO咗5隻,老闆會唔會蝕大本嫁?😂 重點推介✨ 1️⃣醬油蟹:爆膏,蟹肉滑嫩,醬油鹹甜剛好 2️⃣烏冬炒年糕:韓式辣醬惹味,年糕QQ必夾🍜 3️⃣炸雞:外脆內嫩,配啤酒一流🍗,罐裝飲品任飲 4️⃣年糕香腸串:童年回憶殺,邪惡停唔到口🍢 隱藏食法🍚 蟹膏撈飯加紫菜,真係人間美味🤤
🦀醬油蟹控必衝!老闆夠竟有無錢賺嫁❓

重點推介✨
1️⃣醬油蟹:爆膏,蟹肉滑嫩,醬油鹹甜剛好
2️⃣烏冬炒年糕:韓式辣醬惹味,年糕QQ必夾🍜
3️⃣炸雞:外脆內嫩,配啤酒一流🍗,罐裝飲品任飲
4️⃣年糕香腸串:童年回憶殺,邪惡停唔到口🍢

隱藏食法🍚
蟹膏撈飯加紫菜,真係人間美味🤤
  • 醬油蟹
近排掀起一陣醬油蟹放題嘅熱潮,我哋都唔執輸即刻去試吓,我哋去咗位於朗豪坊嘅Bingo & Cook,餐廳裝修以韓式大排檔為主題,紅色膠枱配圓凳,燈光用霓虹燈好有韓系氣氛💡重點黎喇!入座時可以揀雌蟹$298定係雄蟹餐$348 價錢包咗任食90分鐘,30分鐘前會截單,仲有韓式炸雞、年糕香腸、牛骨尾湯、同埋任飲飲品!蟹既肉質鮮甜啖啖肉,每隻都冇揸流攤,頭一隻黎到仲爆晒膏🤩🤩刮晒啲肉出嚟用嚟配埋油紫菜飯一流!值得一讚嘅係每次叫refill 時職員嘅速度都好快,每次最多加6舊(3隻蟹),而追加嘅蟹係冇蟹蓋我哋最後總共食咗差唔多10隻🤭其實食兩三隻已經回晒本,如果鍾意食醬油蟹嘅朋友一定唔可以錯過🦀韓式炸雞 🍗除咗主角醬油蟹之外,炸雞炸得酥脆,咬落去入邊仲有肉汁!😇 年糕香腸串年糕香腸炸完上邊配咗蜜糖醬燒,任食嚟講一啲都唔差

重點黎喇!
入座時可以揀雌蟹$298定係雄蟹餐$348
價錢包咗任食90分鐘,30分鐘前會截單,
仲有韓式炸雞、年糕香腸、牛骨尾湯、同埋任飲飲品!

韓式炸雞 🍗
除咗主角醬油蟹之外,炸雞炸得酥脆,咬落去入邊仲有肉汁!😇

年糕香腸串
年糕香腸炸完上邊配咗蜜糖醬燒,任食嚟講一啲都唔差
2025-07-13 110 浏览
這家店復刻了韓國街頭大排檔的熱鬧感覺,霓虹燈、鐵皮桌椅和復古海報瞬間穿越到首爾!主打「醬油蟹無限放題」,首輪先奉上肥美的雌蟹,橙紅蟹膏飽滿到溢出蟹蓋,用海苔飯拌著吃簡直絕配。之後就能無限追加公蟹,雖然蟹蓋不保留,但蟹肉依舊鮮甜滑嫩,醃醬咸甜平衡,毫無腥味,嗜蟹者絕對能吃到回本! 同場加映的韓式小食也可以無限吃。 ⭐️炸雞外皮酥脆裹滿甜辣醬,肉質多汁 。⭐️年糕香腸串魚糕的軟糯和香腸的焦香超搭。⭐️海苔飯捏成飯團蘸蟹膏吃更滿足 。

同場加映的韓式小食也可以無限吃。

⭐️炸雞

外皮酥脆裹滿甜辣醬,肉質多汁 。

⭐️年糕香腸串
魚糕的軟糯和香腸的焦香超搭。

⭐️海苔飯

捏成飯團蘸蟹膏吃更滿足 。
2025-07-11 110 浏览
好耐冇食吃醬油蟹🥹🥹今次同老公喺朗豪坊bingo and cook 食返夠本!感覺真係好地道~好有韓國風味!60分鐘任食醬油蟹餐$298蟹公/ $348 蟹乸 炸雞、醬油蟹、排骨湯、紫菜飯、年糕香腸串、飲品都係任食~第一round係蟹乸,之後refill就係蟹 公~Refill 嘅冇蟹蓋,但依然高質💯 醬油蟹的口感豐富而多層次~蟹肉鮮嫩多汁,輕輕一咬就可以feel 到蟹肉的彈性與鮮甜。整體口感滑順creamy!! 撈飯食一流~蟹乸就一定係多膏啲~而且會更加甘甜,都值得一試架! 除左要不斷encore 蟹仔,仲一定要飲排骨湯🥹排湯底夠晒濃,加埋啲紫蘇葉,真係好香!而且排骨又好淋,食住蟹其實會有少少凍,飲返啖湯真係一流!🍗 炸雞外脆內嫩~年糕煙韌,香腸配上韓式醬好惹味!整體嚟講真係正~重點係食完完全冇唔舒服肚痛(*^^*)!

60分鐘任食醬油蟹餐
$298蟹公/ $348 蟹乸

炸雞、醬油蟹、排骨湯、紫菜飯、年糕香腸串、飲品都係任食~

🍗 炸雞外脆內嫩~年糕煙韌,香腸配上韓式醬好惹味!

整體嚟講真係正~重點係食完完全冇唔舒服肚痛(*^^*)!
2025-07-11 100 浏览
呢間餐廳主打醬油蟹放題,鍾意食醬油蟹嘅朋友真係唔好錯過!我同朋友一齊去試,首先講下主角醬油蟹,真係幾新鮮,蟹膏都算幾多,味道鹹香夠晒入味,成啖蟹肉蟹膏㘉入口,鮮美大爆發!最大癲嘅話放題形式可以任添,唔怕唔夠食,雖然話添嘅都係雄蟹,所以啲蟹膏冇第一轉雌蟹嘅咁多,但任食哩點已經令佢直晒回票價! 職員會推住架車仔過嚟refill 蟹,每次最多六件(3隻)我同朋友前後添左三轉,食咗佢11隻蟹走嘅時候真係有少少見暈😂拌紫菜飯係另一個食法,醬蟹同白飯真係絕配。除咗醬油蟹,仲有其他韓式小食同熟食,好似炸雞、年糕香腸串同埋排骨湯,味道都唔錯,特別係炸雞,外脆內嫩。飲品選擇都多,有韓國飲品同汽水。環境方面都幾舒服,模仿韓國街頭,坐位唔會太迫,適合同朋友聚會,同場有客人生日,仲會熄晒燈咁播生日歌,都幾有氣氛。價錢以放題嚟講算合理,性價比高,連加人同朋友每人$400 ko如果你係醬油蟹控,真係可以一試,記得預早訂位,因為都幾旺場。呢間餐廳主打醬油蟹放題,鍾意食醬油蟹嘅朋友真係唔好錯過!
呢間餐廳主打醬油蟹放題,鍾意食醬油蟹嘅朋友真係唔好錯過!

我同朋友前後添左三轉,食咗佢11隻蟹
走嘅時候真係有少少見暈😂

拌紫菜飯係另一個食法,醬蟹同白飯真係絕配。

用餐优惠
試食活動
  • 醬油蟹
為了慶祝朋友生日,我們七個人去左朗濠坊一間韓國餐廳試試。第一次來,環境真是唔錯!餐廳裝潢充滿韓式風情,牆上掛滿韓文裝飾和韓國風的小擺設,氣氛好似一秒飛去首爾! 😂服務員有啲係韓國人嚟,要用英文嗌嘢食😆服務態度都幾友善,雖然繁忙時間有點忙亂,但整體感覺都很舒服的。我們叫左一個Set for 6,包羅萬有,夠七個人分,真心抵食!1. 甜辣炸雞配香腸年糕串(半份)賣相超吸引,炸雞外皮香脆,甜辣醬汁濃鬱得嚟唔會太膩,微辣既味道好開胃。年糕煙韌,配上香腸的鹹香,食樂幾有層次,份量半份啱啱好,唔會太飽滯。2. 泡菜豬肉鍋鍋一上桌,熱辣辣的泡菜香氣已經令人流口水!湯底酸辣適中,泡菜的酸爽與豬肉的鮮甜很match,還有許多配菜如豆腐和菇類,湯汁幾濃,飲完暖曬胃,冬天食一定仲正!3.蒜蓉菜包肉生菜新鮮爽脆,蒜蓉醬汁香氣十足,裹著烤得剛剛好既豬肉,入口係肉汁與蒜香既結合,食完唔覺得油膩,幾滿足!4. 玫瑰醬炒年糕年糕炒既軟糯有彈性,玫瑰醬汁甜中少少辣,顏色很吸睛!雖然味道少甜,但與其他菜式搭起來幾好,適合女生口味。5. 午餐肉紫菜包飯依個飯似韓式飯團,簡單但好吃!午餐肉的鹹香和紫菜的脆口很夾,米飯軟硬適中

1. 甜辣炸雞配香腸年糕串(半份)

2. 泡菜豬肉鍋

3.蒜蓉菜包肉

4. 玫瑰醬炒年糕

5. 午餐肉紫菜包飯
依個飯似韓式飯團,簡單但好吃!午餐肉的鹹香和紫菜的脆口很夾,米飯軟硬適中,吃起來有點像日式飯團的感覺,份量小小的,適合做小吃。

6. 泡菜煎餅
煎餅外脆內軟,泡菜味濃但不會太嗆,還有一些海鮮的鮮味點綴。沾點醬汁吃,口感更豐富,是整餐的好收尾。

最後我地準備左個蛋糕🎂諗住食完就切蛋糕 同i人既朋友慶祝 點知 服務員問我地洗唔洗唱生日歌,i人即刻話唔洗 但我地緊係話要!之後服務員好好 即刻準備播放生日歌 仲要熄哂成間鋪頭既燈 手持我地個蛋糕 行去我地張枱 生日主角即刻變左成間店既主角😂相信對於i人嚟講會係一個幾難忘既生日!服務員會一齊唱生日歌同跳舞💃🏼!感覺都好好!如果大家有i人既朋友生日 都可以嚟試下呀😜btw佢會收返$50切餅費 不過唔緊要啦 佢地既服務都真係好好😝👍🏼
2025-07-10 108 浏览
香港都有醬油蟹🦀任食,成間鋪頭似足韓國街頭超有韓feel,紅膠凳、霓虹燈,好有feel好似去左韓國咁$298公蟹/$348蟹乸,價錢唔貴,任食喎!揀咗蟹乸放題,之後無限任食公蟹,第一碟原隻上,一打開好爆膏蟹肉好甜,醃得啱啱好,又鹹香又鮮,撈埋麻油紫菜飯,超快食完一碗😛我地追加左3次蟹,之後加嘅公蟹細隻啲同無蓋,但依然好味,好爽😆仲未其他任食:炸雞🍗冇骨啖啖肉,外脆內嫩年糕香腸串🍢呢個必食,大推年糕好煙韌,醬汁甜甜辣辣排骨湯🍲有少少胡椒味,入邊有唔少肉仲有罐裝汽水任飲,韓國飲品都有!

仲未其他任食:
炸雞🍗冇骨啖啖肉,外脆內嫩

年糕香腸串🍢呢個必食,大推年糕好煙韌,醬汁甜甜辣辣

排骨湯🍲有少少胡椒味,入邊有唔少肉

仲有罐裝汽水任飲,韓國飲品都有!
2025-07-08 72 浏览
🇰🇷 諗起韓國最掛住就係醬油蟹!🦀💕早排聽講Bingo & Cook有醬油蟹放題,梗係第一時間拉埋米菲去拆蟹啦!🚗💨--------🍳/ 放題任食醬油蟹 --✨ 限時 1粒鐘 任食醬油蟹!💰 分蟹公同蟹乸兩個價位,👫 同枱可以 mix & match 兩款都得㗎~我哋緊係每款各一試勻佢啦!👍--坐低第1 round 會每樣嘢都上齊俾你試,之後就無限追加醬油蟹!🦀🦀🦀🛫 餐廳用韓國直送藍蟹,第1 round上嘅蟹連蓋🦀蟹蓋爆膏! 一咬一啜入口軟糯蟹膏蟹肉蟹肉飽滿鮮甜~😍🍚 最正食法:撈埋啲蟹膏蟹肉落紫菜飯度!一啖入口鮮味衝擊! 🌊💥食完仲可以無限encore 追加!🔄--放題仲有其他韓國美食,韓式辣排骨湯、原味炸雞🍗、年糕腸仔串🍢、紫菜白飯🍚 同 罐裝飲品🥤任飲任食!🍗 炸雞真心有驚喜!皮脆卜卜,裏面啲肉仲juicy!🤤
🇰🇷 諗起韓國最掛住就係醬油蟹!🦀💕
早排聽講Bingo & Cook有醬油蟹放題
梗係第一時間拉埋米菲去拆蟹啦!🚗💨
--------
🍳/ 放題任食醬油蟹 --
✨ 限時 1粒鐘 任食醬油蟹!
💰 分蟹公同蟹乸兩個價位,
👫 同枱可以 mix & match 兩款都得㗎~
我哋緊係每款各一試勻佢啦!👍
坐低第1 round 會每樣嘢都上齊俾你試,
之後就無限追加醬油蟹!🦀🦀🦀
🛫 餐廳用韓國直送藍蟹,
第1 round上嘅蟹連蓋
🦀蟹蓋爆膏!
一咬一啜入口軟糯蟹膏蟹肉
蟹肉飽滿鮮甜~😍
🍚 最正食法:撈埋啲蟹膏蟹肉落紫菜飯度!
一啖入口鮮味衝擊! 🌊💥
食完仲可以無限encore 追加!🔄

🍗 炸雞真心有驚喜!皮脆卜卜,裏面啲肉仲juicy!🤤
用餐优惠
試食活動
2025-07-07 94 浏览
最近,Threads爆紅的醬油蟹自助餐吸引了不少食客,我也終於在2025年7月3日的晚上,和我的知己一起前來嘗試。雖然她剛從韓國度假回來,但對於韓國菜的熱情絲毫不減。朋友遲到,店員很細心提醒人齊才入座,免得不化算。我們選擇了348元的雌蟹自助餐。值得注意的是,只有第一輪的蟹是有蟹蓋的,之後再點的都沒有蟹蓋。蟹肉比一般的還要辛辣一些,這讓每一口都更加惹味,輕易就能將蟹肉壓出來,搭配紫菜飯食用,真是絕配。一小時的自助餐讓我們和時間競賽,幾乎沒有空閒交談,口腔的忙碌讓我們沉浸在美食中。如果想要再添蟹,只需告訴店員即可。起初我們擔心點太多,只叫了四件,後來才發現原來是以斬件計算,而不是整隻蟹,這是個小小的提醒,讓有興趣的朋友可以留意。除了醬油蟹之外,還有韓式年糕、香腸串、炸雞、汽水、韓式醬湯等選擇。湯品和炸雞的味道也相當不錯,值得一試。總體來說,這次的放題經驗非常愉快,鮮美蟹肉的讓人流連忘返。地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖
[Bingo & Cook食評]

朋友遲到,店員很細心提醒人齊才入座,免得不化算。

總體來說,這次的放題經驗非常愉快,鮮美蟹肉的讓人流連忘返。

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖
✨必試推介:Bingo & Cook 10週年醬油蟹任食套餐(雄蟹 $298 / 雌蟹 348)🦀我哋揀咗348嘅雌蟹任食套餐,再加一服務費,真心覺得性價比超高!外面求其一間舖頭醬油蟹都要二百幾蚊隻,呢度三舊幾水食兩隻已經回本,仲要係高質貨色!一坐低落單,醬油蟹好快就送到,唔會好似出面放題咁拖慢上菜。服務員仲係韓國人,熱心有禮貌,會主動問你夠唔夠食,服務超加分!👍醬油蟹肥美肉厚,蟹黃極多,味道鮮甜完全唔會腥!醬油調味得恰到好處,唔會太鹹,反而更提鮮。學韓國人咁,用手擠出蟹肉放進暖暖嘅紫菜飯度食,真係超好食又暖胃!🍚 第一碟食完之後可以無限追加,而且追加嘅蟹仲會貼心咁拆埋蟹殼,食落更方便!✨驚喜小食:任食餐單仲有勁多高質小食!😋 除咗醬油蟹,呢個任食餐單仲包括咗多款韓國地道美食,樣樣都高質!💯> 排骨骨湯:湯頭入味,排骨啖啖肉,暖胃又解膩🥢> 炸雞:蒜香醬油炸雞外皮炸得薄身又香脆,雞肉嫩滑多汁💦。蒜香醬油帶點甜味,配啤酒簡直一流!🐥🍻> 年糕香腸串:熱辣辣嘅炸香腸同煙煙韌韌嘅辣醬烏冬炒年糕,口感一流,有驚喜!配埋韓國真露燒酒,完美!🌶️> 紫菜飯:暖暖嘅紫菜

> 排骨骨湯:湯頭入味,排骨啖啖肉,暖胃又解膩🥢

> 紫菜飯:暖暖嘅紫菜飯,撈埋醬油蟹膏,絕對係Perfect match!❤️‍🔥
>罐裝飲品:夏天食嘢再配杯凍飲,係必須㗎!🥤

最後仲有冰糖葫蘆,大滿足!

總結 今次同朋友兩個人,每人食咗兩隻蟹,已經夠晒滿足!平時喺韓國食平啲嘅都要$2xx先得3隻,呢度一個價錢就可以任食,真係超值!蟹肉鮮甜,仲有好多爆膏
2025-07-04 129 浏览
喂!各位食貨衝啊!Bingo & Cook嘅一小時任食醬油蟹餐真係唔係講笑,$298公蟹/$348蟹乸,之後無限仼食公蟹,抵過飛韓國食啊! 第一隻爆膏爆到瀉,蟹肉好甜,撈埋麻油紫菜飯,一啖飯一啖蟹膏,真係「白飯小偷」 。仲可以無限追加(無得加蟹蓋),食兩隻已經回本,我同friend喪食五隻,爽到癲!雖然之後加嘅公蟹細隻啲同無咁多膏,但依然好甜,同埋店員都加得好快,絕對會食得過癮~雖然主攻留肚食蟹,不過其他任食仲有1️⃣ 炸雞:外脆內嫩,咬落啖啖肉,冇骨超方便2️⃣ 年糕香腸串:煙韌juicy,辣辣哋~3️⃣ 排骨湯:好濃,飲完成身暖粒粒! 仲有罐裝汽水任飲,環境仲超有韓feel,紅膠凳、霓虹燈,打卡一流~

雖然主攻留肚食蟹,不過其他任食仲有
1️⃣ 炸雞:外脆內嫩,咬落啖啖肉,冇骨超方便
2️⃣ 年糕香腸串:煙韌juicy,辣辣哋~
3️⃣ 排骨湯:好濃,飲完成身暖粒粒!

見到呢間開業無耐既餐廳推出左任食醬油蟹,鍾意食醬油蟹嘅我緊係要試試🙊醬油蟹好高質!忍唔任食左好多隻😍餐廳位於旺角朗豪坊10樓的Bingo & Cook,以2000年代韓式大排檔風格為主題,裝潢充滿懷舊韓國街頭風情~.⭐️任食醬油蟹⭐️蟹乸膏量豐腴,橙黃色蟹膏濃郁甘香,蟹公則肉質更飽滿!醬油醃製得宜,蟹肉鮮甜,鹹甜平衡,蟹肉呈透明啫喱狀,入口即化,搭配紫菜飯拌食更是一絕😍.⭐️其他任食配菜⭐️🍗炸雞:每件都外脆內嫩,一啲都唔油膩😬🍢年糕香腸串:年糕煙韌,香腸煎得香口,搭配甜辣醬非常惹味!🍚紫菜飯:搭配醬油蟹的經典吃法!白飯、鮮甜蟹膏和醬油蟹汁拌勻,再用脆口的紫菜包著吃,口感層次豐富! 🐂排骨湯:牛排骨長時間燉煮,湯頭清澈鮮甜,帶有淡淡蒜香和胡椒香氣,排骨肉質軟嫩☺️🥤飲品:無限添飲罐裝汽水、韓國酸奶~.
⭐️任食醬油蟹⭐️
⭐️其他任食配菜⭐️
🍗炸雞:每件都外脆內嫩,一啲都唔油膩😬
🍢年糕香腸串:年糕煙韌,香腸煎得香口,搭配甜辣醬非常惹味!
🥤飲品:無限添飲罐裝汽水、韓國酸奶~
2025-07-03 73 浏览
近期係ig 成日都見到依間好hit既醬油蟹任食。近近地朗豪坊就有,點可以唔去食返次先得㗎$348 (雌蟹連個蓋)鍾意食有膏既朋友,一定要叫佢個蟹乸嚟試吓、蟹身好多膏而且一啲都唔腥,醃得好夠味。之後再加既蟹公啲肉都好飽滿,食落啖啖肉👍🏻👍🏻而且每次都加好多舊俾我哋個餐仲有得任食炸雞/排骨湯/年糕腸仔同埋紫菜飯,炸雞個卜卜脆咬落仲係好juice😋😋排骨湯入面好多肉,雖然係辣咗少少🥵但係好食既Overall 我哋今次主要係嚟食醬油蟹,附近都好多人一齊任食緊。我同朋友好廢,每人食咗3隻蟹左右就好飽了🤣🤣

排骨湯入面好多肉,雖然係辣咗少少🥵但係好食既