今日嚟食😋😋最近好Hit嘅韓式醬油蟹放題🦀🦀聽過佢個大名好耐啦 原來行過朗豪坊都有一間🥳即刻入去試吓 由於同朋友仔一早行街 五點去~所以好彩唔使排隊等位 但留意番🤣放題係5:30先開始的 所以我哋等多半個鐘先入去食😋😋坐落枱落單 醬油蟹🦀好快送到 唔會好似出面放題咁勁慢拖慢出道上菜🙈服務員仲真係韓國人添👍🏻熱心有禮貌 會主動問你要唔要醬油蟹🦀🤭本身諗住呢個價錢食兩隻已經贏咗 出面求其一間舖頭都要兩百幾蚊一隻醬油蟹 而家300幾係咪食兩隻已經抵返🥳🙌🏻仲要都高質蟹肉鮮甜 新鮮😋唔會霉晒擺咗好耐嗰種 如果揀蟹乸🦀仲爆高添 如果唔鍾意多高嘅朋友仔可以揀蟹公🦀🙌🏻另外仲有炸雞任食😋 本身都抱住係陪跑心態 點知意外又好食 好脆仲好食過家鄉雞🙈仲有年糕主食丫煮紫菜飯嗰啲任食 😋仲有個辣辣地嘅薯仔排骨湯🍅🥔呢排骨普通啦但個湯好好飲😋辣辣地 飲得出係真材實料好足料健康啊👍🏻 不過我個人Focus都係醬油蟹🤭食兩隻已經贏晒㗎啦 我一定要再去食😋🙌🏻因為主要係朗豪坊地點就腳❤️👍🏻而家啲人d人成日返大陸😪時間成本🕰️車錢都無謂啦🙂‍↔️香港人支持香港經濟 🔥💪🏻❤️❤️
今日嚟食😋😋最近好Hit嘅韓式醬油蟹放題🦀🦀

• BINGO特製紫菜包飯
  • 甜辣炸雞配香腸年糕串
  • 蜂蜜黃油炸雞
記得第一次吃醬油蟹是在韓國旅行時,令人很懷念,所以今次特別去了韓國料理餐廳【Bingo and Cook】吃醬油蟹,感覺很有地道韓國風味。餐廳位於朗豪坊商埸內,地點非常方便就腳,餐廳主打韓式炸雞、醬油蟹、海鮮鍋等韓國料理,店內裝潢以地道2000年代韓式大排檔風格為主,店內的紅色膠檯膠櫈及擺設更是神還原路邊攤風貌,讓人感覺置身於韓國街頭,營造出懷舊的韓式氛圍。【醬油蟹 2隻套餐 (跟紫菜飯)】(HK$382)套餐有兩隻蟹醬油蟹,醬油蟹調味腌制後蟹肉都吸收了醬油的味道,不會過鹹,蟹膏入口即化,透明色的蟹肉肉質鮮甜亦不會覺得腥,入口無苦澀及泥味,跟餐還有一碗紫菜飯,配上啖啖蟹膏,特別適合用來拌飯。【排骨塔鍋】(HK$268) + 【綜合配料】 (HK$40)由很多塊大排骨堆砌成火山的造型,感覺份量夠三個人分來吃,店員會幫忙剪開排骨,方便再慢慢用火鍋爐再煮到入味來吃,肉質入口很軟腍,不會油膩,配上自家甜酸口味的醬汁,很惹味。【芒果鮮果米酒】(HK68) (左)韓國人出名喜歡酒,除咗燒酒受歡迎外,米酒都一樣受歡迎,加入芒果味道的米酒,酸酸甜甜消滯又解膩。【蜜桃菠蘿茶】(HK38) (右)有蜜桃香

【醬油蟹 2隻套餐 (跟紫菜飯)】(HK$382)

醬油蟹 2隻套餐

排骨塔鍋
【芒果鮮果米酒】(HK68) (左)

【蜜桃菠蘿茶】(HK38) (右)
有蜜桃香味及菠蘿的味道,不太甜,透心涼的飲品。

2025-06-01
午餐
醬油蟹 2隻套餐
排骨塔鍋
位於旺角朗豪坊10樓的「Bingo & Cook」,係一間裝修充滿韓國氣氛的韓國菜餐廳🇰🇷座位寬敞,感覺舒適餐牌選擇頗多元化,設有多人套餐。四人套餐價值$588,當中包括麵、熱鍋、炸雞或煎餅及四杯飲料烤牛肉水冷麵炎炎夏日食返碗韓式水冷麵就正啦!冷麵口感Q彈,頗煙韌~配上青瓜絲、生菜碎及牛肉碎,清新滋味泡菜豬肉鍋熱鍋份量足夠多人共享~當中配料有原條韓國泡菜、五花豬腩肉、年糕、洋蔥絲、韭菜及豆腐等等,香濃微辣,整體味道同口感都好豐富原味炸雞(半份)配芝士雞球韓式原味炸雞金黃香脆,唔油膩,皮脆肉嫩又多汁,勁好食Bingo特製紫菜包飯餐廳招牌特製Bingo紫菜包飯,內含芝士、牛肉、醃蘿蔔、青瓜、甘筍絲及牛蒡,餡料仲多過飯,口感層次多元化,正呀!無糖可樂蜜桃菠蘿茶&芒果忌廉溝鮮奶兩款特飲冰凍可口,唔會太甜,清新解膩

烤牛肉水冷麵

泡菜豬肉鍋

原味炸雞(半份)配芝士雞球

韓式原味炸雞金黃香脆,唔油膩,皮脆肉嫩又多汁,勁好食

Bingo特製紫菜包飯

無糖可樂

蜜桃菠蘿茶&芒果忌廉溝鮮奶

兩款特飲冰凍可口,唔會太甜,清新解膩
2025-04-04 1612 浏览
今晚同朋友約好到旺角朗豪坊Bingo & Cook一齊食飯聚下舊。好彩訂左位,都好滿座下。入到去店員好快set好位,俾定餐前小食泡菜。食住睇餐牌啦,自己掃QR code落單方便快捷。我們點了豬肉泡菜湯跟飯,炸豬扒紫菜包飯,蒜香醬油炸雞配香腸年糕串,海鮮煎餅,部隊鍋。店內有著韓國街頭式佈置,非常有韓國感覺。豬肉泡菜湯跟飯:泡菜香口,豬肉肥瘦得宜有口感肉質又好。加埋豆腐辣度十足,配合飯一起吃簡直一流。醃蘿蔔同泡菜都值得一讚。炸豬扒紫菜包飯:飯卷芝麻油香令到成個菜式都提昇,豬扒香口加上醃蘿蔔青瓜豐富了味蕾。蒜香醬油炸雞配香腸年糕:外脆內嫩滑,而炸雞冇多餘既油從而做到不油膩既效果。鮮嫩雞肉肉質好多汁,蒜香醬油平衡得好好,令到入口時非常香口。香腸年糕串就香腸燒得脆口肉香,年糕內軟又煙韌口感好好。海鮮煎餅:煎得香脆可口粉不會過厚,配料蔥,紅椒,韭菜皆能將味道層次提升,加上有咬口既魷魚令口感味道更佳。部隊鍋:傳統式做法有五花腩,午餐肉,芝士腸,年糕,魚糕,豆,大量新鮮蔬菜仲有芝士。混合起來煮埋公仔麵,樣樣食d爽呀。可以自行加辣。今晚有枱食客生日,店員慶生氣氛高漲連帶我們都感覺到好氣氛,今晚都滿晒座。
店內有著韓國街頭式佈置,非常有韓國感覺。
醃蘿蔔

蒜香醬油炸雞配香腸年糕
海鮮煎餅
部隊鍋
6天前 0 浏览
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖🍴用QR code落單🤵🏻🤵🏻‍♀️侍應好nice👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~✨醬油蟹&蝦套餐🦐🦀爆膏、蟹肉鮮甜嫩滑、醬油味道適中🦐鮮甜嫩滑、有彈性✨海苔飯🍚香甜又粒粒分明,配上紫菜,別有一番風味🐓🥣雞湯好暖胃和飽到感,🐓很容易將骨與肉分開,肉質嫩口又可以變成泡飯👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

🍴用QR code落單

🤵🏻🤵🏻‍♀️侍應好nice👍🏻

✨醬油蟹&蝦套餐🦐
🦀爆膏、蟹肉鮮甜嫩滑、醬油味道適中
🦐鮮甜嫩滑、有彈性

✨海苔飯
🍚香甜又粒粒分明,配上紫菜,別有一番風味

🐓🥣雞湯

6天前 0 浏览
大癲,竟然可以用一隻半醬油蟹嘅價錢食到任食!昨晚去完真係震驚到合唔埋嘴😱 餐廳裝修超正,好似去咗弘大街頭大排檔!霓虹燈閃閃爍爍、韓式路牌、水泥牆配鐵藝椅,連韓文海報都貼到滿牆!真係正宗韓國街頭,打卡超靚🦀1小時醬油蟹放題$298雄蟹 | $348雌蟹🔶 醬油雌蟹雄蟹金黃色嘅蟹膏咸鮮回甘~配埋紫菜飯撈埋食真係一絕!我一個人就KO咗4碗飯!完全停唔到口!留意番,雌蟹只有第一輪🥹 之後無限添加的只有雄蟹,不過個蟹膏都絕對值得食!雄蟹的肉質都好鮮甜。店員都refill得好快,我直接將蟹肉唧落碗紫菜飯,一個鐘頭內真係可以食好多好多隻蟹!🔶 辣醬蟹除咗原味仲可以食辣醬風味,飽滿嘅蟹肉裹透韓式辣醬,辛辣暴擊但又唔會過份嗆喉!🍗 其他必試配菜:年糕香腸串腸衣焦脆,配埋年糕甜辣醬,韓式街頭小食嘅精髓完全展現!韓式炸雞外皮脆到有咔嚓聲,食完一件想食第二件!排骨湯軟骨一抿就脫骨,湯底清甜暖胃,係完美嘅解膩神器!紫菜飯無限任添!撈蟹肉食最爽🍚汽水任飲真係別客氣,我哋飲咗成6罐!

🦀1小時醬油蟹放題
$298雄蟹 | $348雌蟹

🔶 醬油雌蟹雄蟹

🔶 辣醬蟹

🍗 其他必試配菜:
年糕香腸串
腸衣焦脆,配埋年糕甜辣醬,韓式街頭小食嘅精髓完全展現!

韓式炸雞
外皮脆到有咔嚓聲,食完一件想食第二件!

排骨湯
軟骨一抿就脫骨,湯底清甜暖胃,係完美嘅解膩神器!

紫菜飯
無限任添!撈蟹肉食最爽🍚

汽水任飲
真係別客氣,我哋飲咗成6罐!

又俾我發現一間醬油蟹放題!建議大家揀蟹乸放題😆第一輪記得要兩隻蟹乸!因為有膏!而蟹公得肉💁🏻‍♀️因為有膏先可以製造到一碗醬油蟹痛風飯😍但第二輪就唔提供蟹蓋🙅🏻‍♀️但就記得繼續加點醬油蟹!我鍾意擠晒啲肉係紫菜飯度😌再拌飯食‼️牛骨湯辣辣地,味道很韓風,肉質炆到很腍👍🏻香腸年糕串必食🍢好味道食咗兩串😂炸年糕口感很Q彈!香腸就一定好味😆而炸雞一口咬下去肉質很嫩很juicy😋

牛骨湯辣辣地,味道很韓風,肉質炆到很腍👍🏻

最近見到好多人食旺角呢間醬油蟹放題🦀!忍唔住同老公去試吓係唔係真係咁抵食😆!店內裝修好似韓國街頭大排檔🇰🇷,加埋背景音樂嘅韓文歌🎶,一邊食韓國嘢真係好有感覺啊😙!🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人我哋揀咗雌蟹套餐,第一輪上嚟嘅係雌蟹,碟上仲連住蟹蓋,啲蟹膏就係蟹殼裏面,味道超鮮甜㗎😋!之後追加嘅會係雄蟹,店員會推住載有醬油蟹嘅車仔,用夾放落我哋隻碟度。我哋追加咗幾次😆,將蟹肉整晒出嚟,再撈落紫菜飯度食🍙,真係超正呀!呢度嘅醬油蟹味道比起之前食開嘅有啲唔一樣,出面食嘅都係偏甜,而呢個比較辣味重啲🌶️,食得多都唔會覺得膩。仲有炸雞🍗、腸仔年糕串🍢、排骨湯🍲、紫菜飯🍙同罐裝飲品🥤,全部任飲任食㗎。排骨湯好飲,清甜嘅肉味,帶輕微嘅辣度,唔會太油膩。炸雞新鮮炸起熱辣辣,外脆內嫩,絕無乾柴感。腸仔香脆多汁,味道甜辣好滋味!年糕外層微脆,內裏炸得稍微硬身啲。平時食醬油蟹價錢都唔平,但呢間用呢個價錢就可以任食,真係超抵呀🤩!

🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人

2025-07-24
2025-07-29 0 浏览
今次去到呢間韓國餐廳,地點方便,一去到餐廳門口,門面可以話係五光十色,加埋霓虹燈效果,超有氣氛!泡菜豬肉鍋 作為大食人士,見到隔離枱嘅鍋勁大份,我地第一時間就嗌返個泡菜豬肉鍋。呢個鍋真係好多料,豆腐豬肉泡菜堆到滿晒,四個人食應該都食唔晒,仲要入晒味,啲豬肉肥瘦得宜,好正!炸雞年糕串 聽講呢度除咗醬油蟹之外,啲炸雞都好出名,所以我哋嗌咗個無骨甜辣醬炸雞。估唔到嘅係,每一塊雞都又嫩又滑,兼外皮脆卜卜,但唔係好硬,好易入口,配埋啲甜辣醬,好滋味。我一開始以為,炸雞出色,上面啲年糕腸仔串就唔會太有特色,但啲年糕煙煙韌韌,比起其他一啲都唔遜色。紫菜包飯唔知點解呢度樣樣嘢都好大份,我冇諗過呢個紫菜包飯會咁多,啲飯包得都算薄,但係就爆晒餡,我覺得可以一試㗎,雖然餐廳主打醬油蟹,但其他菜式都好好食,最啱三五知己約埋一齊過嚟食飯。飲品(青提米酒&蜂蜜紅棗茶)老實講,食完上面嗌嘅嘢都已經飽到塞都濕唔落,不過嚟到韓國嘅餐廳點少得米酒,我個朋友比較特別,嗌咗個蜂蜜紅棗茶,本身仲笑佢傻傻地,點知我偷飲咗啖,發現都幾好飲,唔會太甜。至於我嘅青提米酒,唔使講一定係讚嘅,飲完即刻覺得大滿足,清爽得黎又消滯,一定要飲!

泡菜豬肉鍋

炸雞年糕串

紫菜包飯

飲品(青提米酒&蜂蜜紅棗茶)
滯,一定要飲!
2025-07-26 0 浏览
成日聽朋友講醬油蟹好鮮甜,去韓國必食😎但一直都唔敢試,今次去咗朋友介紹呢間BINGO N COOK 既醬油蟹放題😬除左醬油蟹,仲有其他熟食任食任飲🤗餐廳環境裝修好有心機,好似置身於韓國大排檔🥰1. 醬油蟹放題 (雄蟹$298/雌蟹$348)放題套餐包咗一小時內無限追加雄蟹、炸雞、排骨湯、腸仔年糕串同罐裝飲品😬要注意只有第一碟係有蟹蓋🫢雌蟹勁多膏好吸引🤩第一次食好有驚喜😋蟹膏同蟹肉一啲都唔腥,夠鮮甜👍🏻送紫菜飯一流🤤炸雞新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩😍排骨湯微辣,豬肉味濃🐷一直都鍾意食腸仔年糕串😝呢度可以食返之前韓國食過嘅味道🥹好滿足😆

1. 醬油蟹放題 (雄蟹$298/雌蟹$348)

• 醬油蟹
Bingo & Cook 📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖最近去朗豪坊發現咗一間有醬油蟹放題嘅餐廳,好耐冇喺香港食過醬油蟹,於是即刻試咗!佢就裝修係韓國街頭大排檔風,霓虹燈、鐵皮桌椅加鏡面嘅牆身 ,再加埋音樂,真係好似置身喺韓國咁🤣嗌咗雌蟹餐🦀,即係第一round有雌蟹,而之後可以無限加雄蟹,超抵食!蟹肉超多仲有大量蟹膏,味道鮮甜唔死咸又唔腥,雄蟹嘅肉厚實,再配麻油紫菜飯,每啖都好滿足,白飯小偷名不虛傳✨除咗醬油蟹,仲有炸雞同腸仔年糕串。炸雞皮酥不厚,但得原味;腸仔年糕串煎得香脆,年糕煙韌,仲有甜辣醬,一人一串啱晒。飲品方面除咗排骨湯,仲有汽水同梳打水任君選擇。一個價錢包晒咁多嘢都幾抵,食兩隻蟹就已經回本!🤓仲有就係啲蟹都上得好快,工作人員推住架車仔問你要加幾多隻蟹,服務態度好好!
Bingo & Cook
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

2025-07-24 0 浏览
最近我去左一家韓國餐廳 佢最近做緊個醬油蟹放題 二有幾蚊就食到 不過我朋友唔係好鐘意食醬油蟹就冇食到哩個放題啦首先我哋就叫左個泡菜豬肉鍋 哩個湯底好濃郁配上新鮮的豬肉同泡菜 味道酸辣可口 泡菜的香氣和辣味完美融合 令整個鍋子充滿左層次感我哋都叫左一碟醬油蟹同醬油蝦 哩道菜真係海鮮愛好者嘅夢想!新鮮嘅螃蟹浸泡喺醬油和香料的醬汁入面 好似食緊啫喱嘩 每一啖都可以感受到海洋嘅鮮美 配上一個紫色飯 真係絕配!另外仲叫左個海鮮煎餅 外脆內嫩 裡面包著各種新鮮嘅海鮮同蔬菜 這道小吃特別適合做開胃菜 令人胃口大開最後係炸醬麵 這是一個相對簡單卻充滿風味嘅料理。麵條彈牙 淋上濃郁嘅炸醬 再配上新鮮嘅青瓜絲 真係唔錯!下次可以試埋個醬油蟹放題!

下次可以試埋個醬油蟹放題
2025-07-22 0 浏览
正正~今次去左食銅鑼灣🇰🇷Bingo & Cook佢呢家有個 醬油蟹放題餐~1個鐘頭任食醬油蟹🦀醬油蟹嘅醬汁唔會話好鹹~岩岩好啖啖肉~蟹乸勁多膏✨✨而且佢個追加【蒜蓉牛油炒蟹】都係勁正!個醬汁好好味即叫即整~火焰炒蟹🤩🤩🔥正!餐廳十足韓國大排檔咁款~勁有氣氛而且仲有街機一玩👾醬油蟹放題餐 有2款簡$298蟹公/ $348 蟹乸第一☝🏻碟完隻上~之後追加嘅都係蟹公~留意﨎追加嘅都冇蟹蓋❤️坐低員工會一次過洗晒放題嘅小食每款都有❤️✨坐低淨係嗌嘢飲就得🫶🏻✨✨無限添食!✨✨1.醬油蟹 🩷🩷🩷🩷👍🏻必追2.蒜蓉牛油炒蟹 🩷🩷🩷🩷👍🏻必追3.烏冬炒年糕 4.炸雞 🍗5.年糕香腸串6.飯紫菜 ✨撈飯必點!+$99仲有得追加埋 【韓式燒牛腸連燒韓牛 X 1客 】 價值$480啖啖都係用~爆晒汁🔥
正正~今次去左食銅鑼灣🇰🇷Bingo & Cook
佢呢家有個 醬油蟹放題餐~
1個鐘頭任食醬油蟹🦀
醬油蟹嘅醬汁唔會話好鹹~岩岩好
啖啖肉~蟹乸勁多膏✨✨
而且佢個追加【蒜蓉牛油炒蟹】都係勁正!個醬汁好好味
即叫即整~火焰炒蟹🤩🤩🔥正!

餐廳十足韓國大排檔咁款~勁有氣氛
而且仲有街機一玩👾

醬油蟹放題餐 有2款簡
$298蟹公/ $348 蟹乸
第一☝🏻碟完隻上~
之後追加嘅都係蟹公~留意﨎追加嘅都冇蟹蓋❤️

2.蒜蓉牛油炒蟹 🩷🩷🩷🩷👍🏻必追
3.烏冬炒年糕
4.炸雞 🍗
5.年糕香腸串
6.飯紫菜 ✨撈飯必點!

+$99仲有得追加埋
【韓式燒牛腸連燒韓牛 X 1客 】 價值$480
啖啖都係用~爆晒汁🔥
2025-07-17
  • 韓式燒牛腸連燒韓牛
設計勁韓國🇰🇷睇得出勁有心思坐邊都係打卡位 任食醬油蟹係好吸引平時鐘意食生腌食刺身既人包括我 呢到既醬油蟹完全唔咸試過買出面韓國直送既醬油蟹返屋食啲醬油咸到一啲都食唔落但呢間餐廳完全唔會反而仲帶出蟹既鮮味蟹乸係我最鐘意因我多膏!不過只係7,8月蟹公定蟹乸都好都係啖啖肉唔使怕無肉食-炸雞都好炸粉薄香酥脆都食到係肉汁唔會柴仲要好大舊 兩個女仔真係最好少量分先我食左兩一舊雞都夠反而朋友仔仲食到兩舊仲多過我
設計勁韓國🇰🇷睇得出勁有心思
  • 炸蝦紫菜包飯
  • 甜辣炸雞配香腸年糕串
  • 韓式炒年糕
2025-07-19 143 浏览
係朗豪坊睇完戲,見到間韓國餐廳環境好地道,空間闊落,好似返咗韓國咁!最吸引係二百幾三百左右可以食到醬油蟹放題! ! 完全為醬油蟹控而設!雄醬油蟹蟹蓋充滿蟹膏,蟹肉仲好鮮甜添呀!蟹肉呈現半透明的果凍狀口感滑嫩如絲綢輕輕一吸就能滑入口中,黏黏地配紫菜飯簡直一流。蟹肉鮮甜,醬汁味道滲晒入去蟹膏,鮮甜在舌尖化開,真係好正!可無限追加任食,真係性價比高!任食除咗醬油蟹,仲有紫菜飯、炸雞、韓式小食,真係平過飛去韓國食!韓國烤雞炸雞炸得金黃外脆內軟,皮好酥脆呀!肉嫩多汁!仲係任食!叫即即炸先最正! 年糕腸仔串好惹味!煙煙韌靭,口感一流~湯香濃夠晒入味!飲品有唔同嘅罐裝飲品汽水任飲㗎! 埋單後仲送上冰糖葫蘆!心都甜❤️

可無限追加任食,真係性價比高!
任食除咗醬油蟹,仲有紫菜飯、炸雞
韓式小食,真係平過飛去韓國食!

韓國烤雞

年糕腸仔串好惹味!
煙煙韌靭,口感一流~

湯香濃夠晒入味!飲品有唔同嘅罐裝飲品汽水任飲㗎!

埋單後仲
送上冰糖葫蘆!心都甜❤️