2025-07-01 0 浏览
生活需要懂得享受,放假可以係屋企同朋友或者屋企人嘆吓法式蛋糕麵包飲住花茶😆粉色石榴mini cake好girly😍我班女仔friend都超級鍾意,蛋糕內涵好多層次,味道酸酸甜甜,口感豐富👍🏼見佢地有優惠買三送一添~如果你平時鍾意飲茶一定要試吓佢哋個伯爵茶吉士菠蘿包,最上層脆卜卜嘅酥皮都有伯爵茶味道,另外店家超級細心,伯爵茶吉士係喺買單嘅時候先再擠入去~~抹茶生朱古力包包底店員話用左豆乳整,中間餡係抹茶同白朱古力整嘅,令到抹茶嘅味道適中,唔會好苦👍🏼睇得出所有嘅包點都好用心整~鍾意鬆脆酥皮口感嘅你哋可以試吓芋泥麻薯丹麥酥,呢個係銷量最好大熱之選item👍🏼

抹茶生朱古力包
粉色石榴蛋糕
伯爵茶吉士菠蘿包
芋泥麻薯丹麥酥
2025-06-29 0 浏览
呢間麵包店好似博物館甘,入面既職員好nice,會推介店內比較出名同特別既麵包俾我,我叫左半個酸種麵包入面既涵料係煙燻臘腸芝士中西合璧好有趣,呢度既麵包麵粉都係由法國同日本入口為主,酸種麵包用左法國麵料去整,用左150年酵母,T65,T85法式麵粉制作無糖不含防腐劑。杜拜開心果麻糬酥:T45麵粉法式牛油,杜拜開心果朱古力同埋酥皮好有層次同口感,食落好鬆化軟熟。芋泥麻糬貝果:用左台灣口味既芋泥制作比較健康,無甘油膩。

芋泥麻糬貝果:用左台灣口味既芋泥制作比較健康,無甘油膩。

外卖自取
依家靚靚麵包舖開到越開越多,呢間開咗差唔多3個月我都未試過🤣所以決定一戰!啲酸種麵包都幾有特色,我見到有啲係飛機欖同埋臘腸都幾特別!🍠🥐芋泥麻糬丹麥條 $38💚🥐杜拜開心果麻糬酥 $32要咗兩個酥皮類嘅包,都係大熱嘅芋泥同埋杜拜朱古力🍫賣相幾靚。兩款餡料都唔會過甜,加入唔同嘅餡料可以增加對麵包嘅口感👍🏻🧄🍞蒜香忌廉芝士歐式軟包 $38我幾鍾意呢款軟包,軟得來保持到少少煙韌😋蒜香忌廉份量足夠,食晒成個都唔會太膩👍🏻🍓🍓日式草莓芝士蛋糕 $69成個蛋糕仔都好精緻,切開除咗moose之外,仲有士多啤梨果醬同埋海綿蛋糕🍰

啲酸種麵包都幾有特色,我見到有啲係飛機欖同埋臘腸都幾特別!

🍠🥐芋泥麻糬丹麥條 $38
💚🥐杜拜開心果麻糬酥 $32

🧄🍞蒜香忌廉芝士歐式軟包 $38

🍓🍓日式草莓芝士蛋糕 $69
2025-06-24 75 浏览
Bernice Bakery(香港) 地址: 香港西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖新開bakery ,行中高上路線,有酸種麵包外亦有3d 蛋糕!岩曬喜歡食麵包蛋糕架人來朝聖!好多款都好想試,望落外表又吸引。$20 earl grey scone ,重茶香,size 女生當下午茶,介乎餅乾與蛋糕中間質感!大量nuts 吸引了眼球,$25 cinnamon roll 玉桂糖的味道出眾,share 一齊食成了豐富的tea 買了些麵包比屋企人當早餐$28 matcha red bean mocha bagel ,加熱後中心的mocha 會軟軟qq,粒粒紅豆口感同抹茶香,愛甜bagel 建議要試$16 明太子豆乳雞 軟包,滿滿的夾滿了,叮熱到微暖再買了酸種包半份,黑蒜芝士,外層紮實,加熱後中間富麵粉香又多餡!放上雞蛋腿,就是假日家中breakfast 最高享受!飽肚感十足
Bernice Bakery(香港)

地址: 香港西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖

好多款都好想試,望落外表又吸引。

買了些麵包比屋企人當早餐

$16 明太子豆乳雞 軟包,滿滿的夾滿了,叮熱到微暖

好多人話麵包食得太多唔健康坊間大多數麵包都加入添加劑最近堅尼地城開咗間高質麵包店款式多選擇.賣相仲好精緻選用法國進口嘅高質麵粉製作❌化學麵粉❌無添加防腐劑食得更健康放心酥皮系列:✨芋泥麻糬丹麥酥長條嘅丹麥酥.外層酥脆裡面加入綿密嘅芋泥.仲有軟軟糯糯嘅麻糬口感相當豐富✨蘋果批加入新鮮蘋果肉.無加添額外糖份配上杏仁醬同吉士味道清甜不油膩✨蜂蜜金磚外表似西多士嘅蜂蜜金磚不經油炸.分別三次烘烤過程工序絕不簡單.每啖都滲出香甜嘅蜂蜜味✨芝士千島香腸包鬆軟嘅麵包.加入芝士同千島醬法蘭克福脆皮腸.滲出啖啖肉汁.好Juicy✨法式葡撻遇上剛出爐嘅星型葡撻肉眼看得見的16層酥皮加上香甜蛋漿.口感非常酥脆下次一定要試湯種麵包
好多人話麵包食得太多唔健康

加上香甜蛋漿.口感非常酥脆

下次一定要試湯種麵包
2025-06-23
2025-06-22 68 浏览
🍞✨【堅尼地城驚喜法日混血麵包店!150年荷蘭酸種+港式臘腸創意】✨🍰 街坊有福啦!堅尼地城新開嘅「Bernice Bakery」簡直係麵包控天堂~老闆唔只嚴選🇫🇷法國牛油同🇯🇵日本麵粉,連酸種酵母都係荷蘭150年老字號🌾!堅持天然無添加❌防腐劑,食得安心又高質💚 🍇必試「紅莓合桃法包」!拎上手沉甸甸超足料,咬落去果仁香爆棚🌰,麵包軟熟又有咬口,完全唔會得個「空氣感」👍。仲有超驚喜港式fusion口味:話梅包、臘腸包,傳統法包mix地道風味好過癮~ ✨鎮店名物逐個數✨ 🍯「蜂蜜金磗」:師傅瘋狂焗足3次🔥!外皮脆到咔嚓聲,內裏濕潤軟綿,蜂蜜香繞樑三日~ 🍏「伊甸園蘋果迷你蛋糕」:果肉多到似食緊蘋果批🍎 🇦🇪「杜拜開心果麻糬酥」:流心麻糬+濃厚開心果醬💚 🧀「金門火腿芝士酥」:鹹香拉絲芝士餡爆出嚟🤤 成間鋪似迷你麵包博物館🍞,每款擺到靚一靚,仲聞到陣陣小麥香~麵包迷聽我講:快啲去朝聖!

✨鎮店名物逐個數✨
🍏「伊甸園蘋果迷你蛋糕」:果肉多到似食緊蘋果批🍎

🇦🇪「杜拜開心果麻糬酥」:流心麻糬+濃厚開心果醬💚
🧀「金門火腿芝士酥」:鹹香拉絲芝士餡爆出嚟🤤

2025-06-20 81 浏览
食lunch喺公司附近散步抖下氣,意外見到呢間橙橙地色招牌嘅麵包舖!入到去見到啲蛋糕好靚,經店員簡介後,原來麵包材料都係嚟自法國,採用當地自然酵母同製作技巧,造出嚟嘅麵包唔會有「空心麵包」嘅情況。🍠芋泥麻糬丹麥酥丹麥酥最好盡快食用,食落好鬆軟;麻糬同芋泥夾心米糯米糯好過癮!買番公司切開咗一半share俾同事~😸杜拜開心果麻糬酥賣相本身都已經好吸引好靚!麻糬配合埋近年好hit又健康嘅開心果,食落皮好脆口!🧀蒜香忌廉芝士歐式軟包呢個係店員推介,店舖可以幫手加熱,啲cream cheese就會好似想湧出嚟咁美味!蒜香更加能帶出芝士個味道。🍏伊甸園Mini cake除咗似一個青蘋果,入面仲有青蘋果蓉、慕絲、以及融合一種菜類🤓想知就要去試下啦!

🍠芋泥麻糬丹麥酥

😸杜拜開心果麻糬酥

🧀蒜香忌廉芝士歐式軟包

🍏伊甸園Mini cake
2025-05-20
外卖自取
紅酒提子碧根酸種 HK$55半個聽店員介紹呢度嘅酸種麵包每日新鮮製造💗而且無落防腐濟,係店長特意由歐洲🇪🇺培植嘅酸種番香港🤩用嘅係法國麵粉,同平時硬倔倔嘅口感完全唔同🙂‍↕️有8款口味,我就揀左最經典嘅紅酒提子🍇啖啖堅果香,真係回味😎金門火腿芝士酥 HK$30呢個要讚🥳因爲隔左2日焗番熱都仲係好正👍🏼一咬落去酥皮脆口,但又唔係得層皮,而係入邊好軟熟🥰芝士香散發曬🧀而火腿都唔係hea料😝係奧地利火腿,厚身有咸香,足料🤌🏽伊旬蘋果迷你蛋糕 HK$69晏晝拎番去同同事high tea☕️有驚喜💖本身以為只係蘋果味🍏但係入邊竟然加左香茅,果種清新嘅感覺好正💚夾層都有蘋果蓉,忌廉香滑,加脆脆餅底,真係可以encore 🤩杜拜開心果麻糬酥 HK$32又點少得今期流行開心果丫😚法式酥皮,焗得一流,皮上邊有杜拜開心果脆脆過下口癮😝入邊有粒垃開心果加煙韧嘅麻糬💜下午茶滿足曬😋明太子忌廉歐式軟包 HK$35最欣賞小店食材夠認真,日式麵包用日本麵粉,法式酥皮用法式麵粉,一啲都唔馬虎😍明太子粉絲唔好錯過😚店員話有熟客一次買左7個🤣份量都好夠架😜仲要讚下個包裝,盒同紙袋設計都好靚🧡如果買俾朋友同事都見得下人呀😚
紅酒提子碧根酸種 HK$55半個

金門火腿芝士酥 HK$30

伊旬蘋果迷你蛋糕 HK$69

杜拜開心果麻糬酥 HK$32

明太子忌廉歐式軟包 HK$35

2025-06-16 162 浏览
酸種麵包甘press 法,堅有回彈性新開堅尼地城烘焙店,有多款麵包選擇,店員介紹麵包用上高級法國或日本麵粉,再加上自家製酸種麵包,款式也多選擇明太子忌廉芝士歐式軟包包咬落去超鬆軟,裡面夾住濃郁嘅明太子忌廉芝士,味道香滑,仲有一啲微微嘅鹹香,帶有啲辣味,再加上餡料十分多伯爵茶吉士菠蘿菠蘿包外脆內軟,伯爵茶香味拿上手已經好濃郁,唔同港式做法只有豬油和臭粉,包有酥脆的感覺杜拜開心果麻糬酥麻糬酥外面酥脆,裡面包住香甜嘅開心果餡,口感豐富,麻糬彈牙,內裡外圍也有滿滿的開心果朱古力,必食粉紅石榴迷你蛋糕蛋糕睇落好靚,粉紅色嘅外表吸引,口感輕盈,帶有淡淡嘅石榴酸甜味,夏天食感覺很清涼蛋糕一定要預兩日時間預定,而且店員好有禮貌,逐一解釋每款包
酸種麵包甘press 法,堅有回彈性

明太子忌廉芝士歐式軟包

伯爵茶吉士菠蘿

杜拜開心果麻糬酥

粉紅石榴迷你蛋糕

蛋糕一定要預兩日時間預定,而且店員好有禮貌,逐一解釋每款包

2025-06-15 159 浏览
🎀 今次專程去西環卑路乍街呢間人氣新開「Bernice by Déesses Bakery💕」朝聖!店舖主打💯%無添加無化學劑路線,法國🇫🇷日本🇯🇵直送麵粉×天然酵母,連酸種都係荷蘭150年歷史老種,食落真係同連鎖店嘅化學麵包兩回事~ 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍯 蜂蜜金磚 $28外層煎到金黃微脆,咬落去係超軟綿嘅蜂蜜吐司!法國蜂蜜滲透每一層,甜度剛好唔膩,有牛油香但唔油膩,絕對係升級版西多士~💛 .🍠 芋泥肉鬆軟包 $18芋泥控必試!芋泥打得超幼滑,帶淡淡奶香,配上脆口肉鬆,鹹甜交織,口感超豐富。包身鬆軟,一啖咬落去超滿足! .🥐 杏仁牛角酥 $26酥皮超有層次,咬落「咔嚓」聲超治癒~杏仁片烤得香脆,內餡帶微微杏仁醬香,牛油味濃郁但唔會膩! .🐟 日式吞拿魚軟包 $16吞拿魚餡多到爆!調味剛剛好,帶少許香草提鮮,包身軟熟又有彈性,CP值超高,當早餐或輕食都啱~ 🍰 粉紅石榴迷你蛋糕 $69顏值超高!蛋糕層次分明,石榴果肉清甜多汁,忌廉輕盈唔膩,中間夾層帶微酸果醬,整體甜度平衡,食完完全無罪惡感~💖 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間嘅麵包同蛋糕真材實料,天然發酵嘅香氣同口感係連鎖店比唔上!下次

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🍯 蜂蜜金磚 $28
🍠 芋泥肉鬆軟包 $18
🥐 杏仁牛角酥 $26
🐟 日式吞拿魚軟包 $16

🍰 粉紅石榴迷你蛋糕 $69

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

呢間嘅麵包同蛋糕真材實料,天然發酵嘅香氣同口感係連鎖店比唔上!下次一定要試埋佢哋嘅酸種系列~✨
最近堅尼地城有新開的麵包店🍞主張使用天然和健康的食材麵包全部都採用法國或日本麵粉全部每日新鮮製造,沒有防腐劑的‣ 明太子忌廉芝士歐式軟包 ($35)不同國家的麵粉製作出來的口感都會不一樣例如歐式軟包就會用日本麵粉做出來麵包會特別柔軟所以這款歐包就真的很軟熟 很好吃‣ 紅梅核桃法式麵包 ($47)Sourdough是採用150天酵母發酵而成過程完全不用奶、雞蛋和油,特別健康難怪健身人士這麼喜歡買sourdough加上合桃飽腹感會更強喔~‣ 蜂蜜金磚 ($28)外表金黃色的金磚看來好像很油膩其實不然!! 他們採用了蜂蜜(並不是加工過的蜜糖喔)來焗而且要焗3次才有這麼金黃的效果難怪吃起來口感這麼外脆內軟🤣💰Total: $110📍Bernice Bakery皇族烘焙|@bernice__bakery 西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖
最近堅尼地城有新開的麵包店🍞
主張使用天然和健康的食材
麵包全部都採用法國或日本麵粉
全部每日新鮮製造,沒有防腐劑的

‣ 明太子忌廉芝士歐式軟包 ($35)
不同國家的麵粉製作出來的口感都會不一樣
例如歐式軟包就會用日本麵粉
做出來麵包會特別柔軟
所以這款歐包就真的很軟熟 很好吃

‣ 紅梅核桃法式麵包 ($47)
Sourdough是採用150天酵母發酵而成
過程完全不用奶、雞蛋和油,特別健康
難怪健身人士這麼喜歡買sourdough
加上合桃飽腹感會更強喔~

‣ 蜂蜜金磚 ($28)
外表金黃色的金磚看來好像很油膩
其實不然!! 他們採用了蜂蜜(並不是加工過的蜜糖喔)來焗
而且要焗3次才有這麼金黃的效果
難怪吃起來口感這麼外脆內軟🤣

💰Total: $110
西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖
$55 (早餐)
用餐优惠
試食活動
2025-06-12 112 浏览
近排好多朋友介紹有間堅尼地城既麵包店好出名杜拜開心果麻糬酥同埋法式葡撻 今日特登放工後去買先係堅尼地城站C出口一出行2-3分鐘就到 勁近我買左生朱古力包呢款包嗅落去好香生朱古力味 鍾意食朱古力既一定會超鍾意 佢好似豆乳包咁 摸落軟林林 食落好煙韌 而朱古力係好滑 夾包岩岩好 去左膩感唔會太甜 而包亦係用日本同法國麵粉做 係天然醇母 所以食完個飽腹感比較強杏仁牛角酥入面有杏仁醬 係用新鮮杏仁打出黎 牛角酥面既杏仁都經過二次烤焗而變得非常脆 牛角酥本身既香味非常濃郁 入口都好脆蜂蜜金磚呢款係英式Toast 係金黃色 咁吸引既色係經過三次烤焗而成 外脆內軟一個(男)人食都會比較飽 將佢cut成幾份 配埋茶或咖啡岩岩好法式葡撻千層酥皮 咬落好鬆化呢個比起其他撻唔同係加左忌廉 比較滑同香 金門火腿芝士酥用左奧地利火腿同埋兩種芝士而成 熱辣辣食落仲有拉絲 效果 我女仔食真係大件到食唔晒 可以做lunch都好ok杜拜開心果麻糬酥近期最hot既杜拜開心果 將佢磨爛左做成酥面上既絲口感好好 嗅落去都幾重開心果既清香 食落去既開心果醬仲要係新鮮打 好鮮味好香而麻糬係用左台灣大甲麻糬 令到成個酥都有咬落去外

係堅尼地城站C出口一出行2-3分鐘就到 勁近

近期最hot既杜拜開心果
將佢磨爛左做成酥面上既絲
而麻糬係用左台灣大甲麻糬
令到成個酥都有咬落去外脆內煙韌 係一定唔可以錯過

呢間餅店出名新鮮做 無添加 冇防腐劑 冇膨脹劑 冇藥水 冇化學劑 下次過黎試埋酸種麵包先😋
2025-06-11 136 浏览
Bernice by Déesses Bakery 皇族烘焙堅尼地城新開左間bakery, 店員仲好nice 熱情介紹佢地d 包. 有唔同sourdough, 好像話用左荷蘭yeast 同法國法國T65和T85麵粉. 除左傳統口味, 仲有d fusion 加左港式元素好似煙燻臘腸、話梅夏威夷果仁. 而其他特式包就用左日本麵粉, 食落去比較細緻香軟. 但同樣無添加防腐劑、膨化劑、軟化劑等化學物質店員介紹下試左幾款都有驚喜蜂蜜金磚 $28變奏版西多咁, 睇落金黃但非油炸,而係用焗起吐司飛邊塗滿法國蜂蜜同牛油再煎. 來回幾次, 所以香甜蜂蜜味滲透哂係軟熟包度, 好食~ 最岩配杯啡金門火腿芝士酥 $30第2朝焗熱, 皮好酥脆, 第一次見咁爆餡, 入面塞滿幾層火腿同法國芝士, 鹹香美味又飽肚紅莓核桃法式麵包 $47健康style 好足料, 滿滿核桃同紅莓. 一條夠分幾次食🤣伊甸園蘋果迷你蛋糕 $68原本好可愛蘋果造型, 可惜我拿番去歪左🥲 入面青蘋果果粒加上微微香茅,味道層次好豐富, 好食睇到catalog 有得訂大個@bernice__bakery西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖

店員介紹下試左幾款都有驚喜

睇到catalog 有得訂大個

@bernice__bakery
西環堅尼地城卑路乍街136-142號地舖
2025-06-11 132 浏览
最近去咗堅尼地城新開嘅bakery店Bernice,佢哋出名賣Sourdough,用嘅係歐洲150年歷史嘅酸種,聽落已經好正😋最吸引我嘅係佢哋嘅sourdough完全冇添加任何化學成分,冇蛋、冇糖、冇奶,味道純粹得嚟又健康,真係喺市面上唔多見✨我今次買咗三個麵包同兩件蛋糕試吓!首先試咗個「煉奶芋泥鹽可頌」,外皮酥脆,裡面嘅芋泥綿滑,鹽味恰到好處,好想再嚟多幾個!「芋泥麻糬丹麥酥」,長條型嘅設計好特別,麻糬嘅嚼感同芋泥結合得非常好,食落去有種幸福感😍再嚟就係「紅莓核桃法式麵包」,紅莓酸酸甜甜,搭配大量嘅nuts,口感層次非常豐富👍至於蛋糕方面,我試咗「伊甸園蘋果蛋糕」,賣相好似一個青蘋果,真係好靚🍏咬落去果肉鮮嫩,唔似一般蛋糕咁甜,反而有種天然嘅清新感,絕對值得推介✨另外,「日式草莓芝士蛋糕」更加唔使講,芝士嘅濃郁配合新鮮草莓,真係一流🍓整體嚟講,Bernice呢間bakery真係好值得一試!無論係麵包定蛋糕,都能感受到佢哋對食材嘅堅持同用心,食完之後心情都變得好好,絕對會再嚟光顧!餐廳會係25/5正式開業!😎

2025-06-11 110 浏览
餅店主打歐陸式麵包、酥皮烘焙單品,包括人氣大熱的牛角酥、酸種麵包各類精緻甜品。餅店嚴選優質食材,品質絕對有保證。❤️伯爵茶吉士菠蘿包綿綿菠蘿包中間配上香濃伯爵茶吉士醬,加上香脆菠蘿皮,美味推介!❤️紅莓核桃法式麵包法式麵包富有質感 ,配料超級豐富,每口也充滿紅莓和合桃,大滿足❤️蒜香忌廉芝士歐式軟包香蒜加上忌廉芝士,入口慢慢溶化,配上鬆軟歐式軟包,滋味升級❤️伊甸園蘋果賣相精緻,可愛的小蘋果,滿載青蘋果的香氣

❤️伯爵茶吉士菠蘿包

❤️紅莓核桃法式麵包

❤️蒜香忌廉芝士歐式軟包
香蒜加上忌廉芝士,入口慢慢溶化,配上鬆軟歐式軟包,滋味升級

❤️伊甸園蘋果
賣相精緻,可愛的小蘋果,滿載青蘋果的香氣