2021-11-17 85 浏览
從來無去過頂樓食飯,今日來到旺角23樓呢間西餐廳,四面都係窗,墻上的畫風好高級的感覺,無論生日節日紀念日來都適合。試想下,坐在高樓餐廳望住海睇日落,都真係几浪漫舒適的。來到就梗係要食好西,聽講呢度的熟成牛係經過長時間風乾,鎖住肉汁的。見到set menu 有呢款牛,果斷點左,因為單點都好貴。set menu 包含的大蝦沙律好出乎意料,大蝦食落有烤過的味道,菠蘿都係烤過,同蔬菜搭配一滴都五膩。前菜個包鹹香口感又好,加牛油,2個都五夠食。重點個牛來啦,心形的,開心。確實叫medium rare 真係剛剛好,滴牛肉入口好嫩,有淡淡的牛油味,不過個醬汁無甘濃味。我地加左個羊架,羊架上來比較大份,配菜係蘑菇四季豆同薯蓉,但係個人覺得配菜好出色,薯蓉香滑奶味重。羊架可能有少少重味,不過整體都還可以的。其他好似甜品,mocktail果滴,個人覺得係發揮正常水平,都值得一讚。埋單先千幾,抵啦。
前菜個包鹹香口感又好,加牛油,2個都五夠食。
2021-11-17 91 浏览
餐廳環境舒適,桌椅有充足空間,而且在大廈頂層,望外面有點居高臨下的感覺。午餐有幾個main可以選擇,再加不同side dishes options。跟餐飽配牛油麵包熱辣辣的,口感鬆軟,牛油很香很好味。温室菠菜苗伴帕爾瑪火腿有幾款蔬菜,新鮮清新,火腿香得來不會太鹹,很開胃。餐湯是甘筍湯,presentation好似fine dining,很靚。口感creamy,清甜又沒有甘筍的青草味,很好。香煎牛油海蝦伴黑松露忌廉意粉一上桌已經聞到很香的黑松露味,擺碟也很靚。黑松露忌廉汁很濃很rich很creamy,可以黏附在每條意粉,好滿足。蝦很爽口,口感清新,balance到超濃的忌廉汁。整碟份量不少,加上非常creamy,所以share來吃最好。安格斯牛肉漢堡Burger大大個,好足料,有厚厚的牛肉,和芝士蕃茄生菜。牛肉煎得香而且有牛肉味,有肉汁,好食。最驚喜是頂和底的飽,非常非常的脆,一切開已經feel到,咬下就更脆,好好吃。薯條是熱辣辣的,外脆内軟,配burger最match,而且喜歡有充足的茄汁。甜品是芒果mousse,擺碟繼續很靚,有心思,味道不會太甜,食到那麼飽也沒有太膩感覺。熱咖啡欣賞

跟餐飽配牛油
麵包熱辣辣的,口感鬆軟,牛油很香很好味。

温室菠菜苗伴帕爾瑪火腿
有幾款蔬菜,新鮮清新,火腿香得來不會太鹹,很開胃。

香煎牛油海蝦伴黑松露忌廉意粉

安格斯牛肉漢堡

熱咖啡
欣賞奶是打過泡而且是熱的,店員也細心提醒不要給熨到。

值得一讚是店員會在每道菜之後換碟,而且上菜按照吃的速度,簡直有酒店的享受。
2021-11-17 76 浏览
高質西餐廳X🕯豪華午餐系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬design 超靚🥰—▫️餐廳:bellevue bar & grill▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓(港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至日 12:00-15:00 18:00-22:30▫️價錢:~$150+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🌌🌌🌌🌌+0.5🌌價錢:💰💰💰💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—👧🏻👦🏻好少fine dining🕯🕯,前幾日午餐又再食依間超高質西餐廳😬😬😬‼️淨係環境都夠晒chill☺️服務仲要好好—👦🏻👧🏻食咗啲咩🤫💕▫️頭盤📍brunch kale salad🥗 分數:🥬🥬🥬+0.8🥬🥬羽衣甘藍好健康☺️有啲啲酸味好開胃🤓好爽口,係💯good start‼️📍brunch mozzarella cheese分數:🧀🧀🧀+0.9🧀係mozzarella 🧀🧀😍好少食依款芝士😂唔會太膩,夾埋沙律🥗好jeng▫️湯📍tomato soup分數:🍅🍅🍅+0.9🍅超級濃同香💕💕唔會太膩之餘仲好易入口,淨係賣相都💯加埋味道一流🤩🍅🍅好fresh▫️主菜1📍crab meat

▫️餐廳:bellevue bar & grill

▫️主菜1
📍crab meat risotto
價錢:$98
分數:🦀🦀🦀🦀
覺得呢個價錢好抵食🥰🥰蟹肉都幾多🥰🥰🦀意大利飯軟硬適中,仲好夠汁🥰🥰jeng

▫️主菜2
📍US sirloin steak
價錢:$238
分數:🥩🥩🥩🥩
叫咗5成熟🥩牛肉味好香濃,肉質都夠煙韌🥰🥰係有啲生,下次叫7成熟好啲

▫️甜品
📍mango cake
賣相100分🤩細細件,但有啲啲甜

#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_mk #旺角美食 #羊架 #鮑魚 #鵝肝 #cocktails #bar #dinner #chill
#finedining
2021-11-16 1147 浏览
地點是在下選的餐點是奎蜜預訂謝謝你今天帶給在下的一切..室內環境沒有了先前的佈置不過其實光是基本裝潢已經很足夠而窗外的境色其實是在下今天最喜歡的一環看著香港島還有再遠的南Y島之後就是畢直的水平線從左到右 超出我的視線那日落的艷紅夕陽進入雲層後所散發出來的處光華美閃爍進入我的眼簾因為奎蜜今天有點意外未能準時到達在下只好拍張日落照與她共享由於這裡的環境在下是必定會自己再來的這讓在下從沉重的壓力中暫時解放出來可是..醒來後還是要面對..這是奎蜜預訂的餐主菜可以選牛或羊既然只有2個選擇那就各一吧之後點了支智利的紅酒La Joya Merlot Ecce 2017難得見到耶智利白酒在下飲得多紅酒就是第一次不過奎蜜是滴酒不沾的所以 在下今天獨享頭盤有餐包和蘋果沙律每道店員都會很詳盡介紹不過老人家記性不好餐包有一粒是玉米🌽涵的有著香濃的玉米味道 幸好一點都不甜另一粒餐包則是咸的至於是什麼涵抱歉 在下不記得了蘋果沙拉小小一份烤熟透的蘋果還能好好地鎖緊水份煙三文魚什菜沙律煙三文魚被捲成小花下面是滿滿的沙律菜香煎䳘肝伴焦糖蘋果 紅桑子黑醋汁現在的年齡真的不敢多吃這東西感覺有很大的罪惡感..不過在下還是32
地點是在下選的
餐點是奎蜜預訂
謝謝你今天帶給在下的一切..
室內環境沒有了先前的佈置
由於這裡的環境
在下是必定會自己再來的
這讓在下從沉重的壓力中暫時解放出來
可是..
醒來後還是要面對..

這是奎蜜預訂的餐

煙三文魚被捲成小花
下面是滿滿的沙律菜

香煎䳘肝伴焦糖蘋果 紅桑子黑醋汁
現在的年齡真的不敢多吃這東西
感覺有很大的罪惡感..
不過在下還是32下口勢就把它KO
奎蜜的在下還幫吃了一口..
還有那些可口的伴碟😆

是日餐湯
在下也不記得了是什麼
反正就是很好喝的忌廉湯啊

炭燒美國特級安格斯熟成肉眼扒
7成熟但像五成
因為在下未太習慣那牙套..
牙齒總是軟軟痛痛的..
這肉眼對在下而言好困難😶
所以在下只咬了一點

烤澳洲羊架 (3Chops)
這個比牛牛容易咬
而且熱辣辣時沒有羊穌味
那在下這也就不客氣了

是日甜品
意式椰子奶凍蜜餞鳳梨
在下不嗜甜
所以繼續飲酒代替食物
這支是店員介紹的第二隻酒
啊~原來是甲州..
那種甜味和酒精似曾相識的味道
沒想到最後還是會飲上清酒😆

對了 第二支
在下讓店員幫我選支薄身和最不甜的白酒
就是它 Santa Cristina Pinot Grigio
這支也不錯耶

加點了份芝士火腿給在下送酒🍷
庆祝纪念
生日
2021-11-13 104 浏览
週末同朋友去旺角食lunch,想食好啲就去咗朋友推薦嘅樓上西餐廳,估唔到旺角鬧市中都有景觀咁靚嘅餐廳,落地玻璃令人可以望到樓下嘅街景,一覽鬧市中嘅彌敦道,一路享受美食,感覺非常寫意😌-是日精選餐湯當日餐湯係雜菜忌廉玉米湯,飲落好creamy忌廉奶味十足,配埋餐包食味道好夾。-青蘋果羽衣甘蘭沙律青蘋果酸酸甜甜咁好開胃,切成條狀好方便食。沙律入面仲有羽衣甘藍、生菜、蘿蔔片等,材料非常豐富健康。-蕃茄水牛芝士伴香草醬水牛芝士切成片狀,厚厚一片,配埋番茄片紅白相間擺盤好靚🍅 芝士奶味濃郁,同酸酸甜甜嘅番茄一齊食味道好夾又開胃👍🏻-帕爾瑪火腿伴燒合桃意大利飯叫呢個菜式嘅時候,店員仲特登問我哋意大利飯想軟啲定硬啲,感覺好貼心👍🏻 帕爾瑪火腿上碟時折成玫瑰花形真係好賞心悅目呀🌹😆 義大利飯好creamy飯粒煙煙韌韌咁,口感十足。-燒烤醬焗美國豬肋骨食豬肋骨嘅話,醬汁可以話係靈魂,而呢間餐廳嘅醬汁就非常惹味濃郁,令人回味無窮😋豬肋骨切開有3大塊,而底下係薯蓉同蘆筍,感覺好balanced。-是日甜品甜品係抹茶慕斯蛋糕🍵 擺盤好精緻,打卡一流😆 慕斯入口好light,抹茶味好清新,為呢餐畫上完美句號。
是日精選餐湯
青蘋果羽衣甘蘭沙律
蕃茄水牛芝士伴香草醬
帕爾瑪火腿伴燒合桃意大利飯
燒烤醬焗美國豬肋骨
是日甜品
2021-11-13 89 浏览
我啱啱喺旺角做完gym , 😁就同幾個朋友想搵間清靜啲嘅餐廳食飯,🤩於是上網睇,點知原來行前少少,譽發嗰邊有好多美食,雖然全部上樓,但我相信環境比較清靜,😊舒服🤩喺水牌見到23樓係一間清靜嘅餐廳,現在時間尚早所以都唔需要等位,行到入去感覺非常舒服,係鬧市中嘅商業大廈餐廳內昏暗同美子嘅光線能夠做出一個浪漫嘅氣氛我最鍾意就係食豬扒,😁豬扒每咬一口都有濃濃嘅豬甜味,肉質非常林身脂肪同肉質嘅比例啱啱好即使豬扒全熟切開都好順滑,入口咀嚼時又夠嫩滑,不失禮儀,邊中伴有一些薯仔同蔬菜🥬非常健康,清新一坐低食完就放下左兩個麵包,一個係粟米味一個這個凱撒沙律,蔬菜清甜爽口, 10分新鮮,而芝士食落口很有口感這個酥炸香草田螺釀白菌,外皮炸得金黃色,一食落口卜卜脆,雙重口感表面脆口,內裏軟綿綿這個豬扒真的非常非常好食,厚身而且肉嫩多汁,本身食材質素很高,加上廚師也很用心製作,

脂肪同肉質嘅比例啱啱好
即使豬扒全熟
一坐低食完就放下左兩個麵包,一個係粟米味一個
今晚同男朋友撐枱腳,梗係食燭光晚餐啦~餐廳內外氣氛都好有情調而且仲係位於大廈最頂層「Bread」自家製黑水橄欖麵包熱辣辣又鬆軟,配埋牛油一齊食好好味「Nachos $98」坊間好多餐廳嘅都只係整熱上面嘅醬料,忽略咗下面嘅nachos呢度嘅nachos係整碟熱辣辣見到每塊旁邊都有少少烘烤過嘅痕跡而nachos本身已經過調味,配合上面嘅牛油果醬同埋芝士非常美味!食完一塊又一塊!「Prime Angus Rib Eye $358」賣相係傳統牛排會見到嘅格仔燒烤紋未切落去都feel到肉質軟腍(我哋喜歡五成熟)切開後沒有血水四濺,反而係粉嫩嘅肉入面流出美味嘅肉汁安格斯牛扒肉理細緻,口感豐富,牛味香濃「Lobster Tail Linguini $238」香濃嘅龍蝦汁配扁意粉醬汁嘅濃稠度剛好,掛上每條意粉上面仲有大大隻龍蝦尾肉質爽口彈牙,啖啖肉「Apple Crumble Tart $78」好耐都無食過蘋果金寶撻啦一見到即刻忍唔住要叫一個試下!成個撻食落去係外脆內軟上層酥脆嘅金寶,甜味剛好中和返下層蘋果嘅果酸味同時間肉桂味亦都帶出成個撻嘅靈魂趁熱食非常好味!總括而言,好欣賞呢間餐廳由一開始嘅餐包到
今晚同男朋友撐枱腳,梗係食燭光晚餐啦~

餐廳內外氣氛都好有情調
而且仲係位於大廈最頂層

「Bread」
自家製黑水橄欖麵包
熱辣辣又鬆軟,配埋牛油一齊食好好味

「Nachos $98」
呢度嘅nachos係整碟熱辣辣
見到每塊旁邊都有少少烘烤過嘅痕跡
而nachos本身已經過調味,配合上面嘅牛油果醬同埋芝士
非常美味!食完一塊又一塊!

「Prime Angus Rib Eye $358」
賣相係傳統牛排會見到嘅格仔燒烤紋
未切落去都feel到肉質軟腍(我哋喜歡五成熟)
切開後沒有血水四濺,反而係粉嫩嘅肉入面流出美味嘅肉汁
安格斯牛扒肉理細緻,口感豐富,牛味香濃

「Lobster Tail Linguini $238」
香濃嘅龍蝦汁配扁意粉
醬汁嘅濃稠度剛好,掛上每條意粉
上面仲有大大隻龍蝦尾
肉質爽口彈牙,啖啖肉

「Apple Crumble Tart $78」
好耐都無食過蘋果金寶撻啦
一見到即刻忍唔住要叫一個試下!
成個撻食落去係外脆內軟
上層酥脆嘅金寶,甜味剛好中和返下層蘋果嘅果酸味
同時間肉桂味亦都帶出成個撻嘅靈魂
趁熱食非常好味!

總括而言,
好欣賞呢間餐廳由一開始嘅餐包到最後嘅甜品都係熱呼呼
食物味道亦屬中上水平
推薦大家一試!
2021-09-13
2021-11-11 109 浏览
👫早排試咗間油麻地嘅西餐廳。環境靚之餘仲可以望到開揚日落景色。好適合同朋友聚會或者情侶約會。🍴扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律 $168半生熟嘅吞拿魚口感鮮嫩,黑椒辣味頗重。希臘沙律以少量油醋汁調味,帶點開胃嘅酸味。加埋芝士🧀同橄欖🫒,味道豐富得多。🍴脆炸香草田螺釀白菌 $128酥脆嘅麵衣包住田螺同蘑菇。蘑菇為彈牙嘅田螺增添鮮味。🍴烤澳洲羊扒 (3支骨) $288Order咗medium,生熟度對辦,切開仲係好粉嫩。外面煎到少少脆,脂肪部份好香,好夠羶味🤪。醬汁係gravy,唔太鹹唔太濃。亦可以另外加mustard。🍴忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜 $168忌廉汁幼滑而且菇菌味道濃厚,意粉煮至al dente。可以飽嘗到蔬菜、菇菌嘅清甜同鮮味。不論味道同口感都好豐富。🍸Soul Lover $68雜莓味道酸甜可口,清新解膩。🍸Mango Paradise $68沙冰質感幼滑,芒果味道香甜。🏔焗火焰雪山蛋白底下有雪糕同海綿蛋糕,加上各種酸甜嘅生果,令人食得好滿足。酒香同橙皮絲嘅香味好夾。

🍴扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律 $168

🍴脆炸香草田螺釀白菌 $128
酥脆嘅麵衣包住田螺同蘑菇。蘑菇為彈牙嘅田螺增添鮮味。

🍴烤澳洲羊扒 (3支骨) $288

🍴忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜 $168

🍸Soul Lover $68
雜莓味道酸甜可口,清新解膩。

🍸Mango Paradise $68
沙冰質感幼滑,芒果味道香甜。
🏔焗火焰雪山

Here again!!! 九龍區浪漫又舒服嘅餐廳🌟🌟 而且食物質素幾好☺️ 但今次冇上次咁出色🤣 Dinner Set $480up/pp - 龍蝦濃湯伴海鮮雲吞$138 烤加拿大豬架$258 忌廉牛肝菌扁意粉伴烤黑松露意瓜$168 黑椒吞拿魚伴希臘沙律 $168 朱古力心太軟 $98 - 整體都係好好食 龍蝦湯非常好飲‼️‼️👍🏼 豬架肉質非常嫩🤩 但無咩肉味 唔夠牛扒好食 上次塊牛扒真係好令人回味😆 黑松露意大利粉好好食‼️‼️❤️‍🔥 勁creamy好食😚😚😚 甜品都Very Good 🥂🔥 - 但今次叫咗兩杯飲品 感覺都麻麻地 strawberry $68 好淡 偏奶水 Berry Tea $68 正正常常 - -📍Bellevue Bar and Grill (旺角) 旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
Here again!!!
九龍區浪漫又舒服嘅餐廳🌟🌟

但今次叫咗兩杯飲品 感覺都麻麻地
strawberry $68
好淡 偏奶水
Berry Tea $68 正正常常
-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
2021-10-31
2021-11-10 111 浏览
旺角夜景cafe,講浪漫嘅話一定揀呢度!因為想試多啲嘢,所以冇揀到set😛侍應服務好周到,時不時會關心你嘅需要, 斟水收碟都好密美國特級安格斯T骨扒 18oz $358的確係幾大塊,成18oz, 而且並唔係包好重嘅骨,所以都幾抵食,可以同朋友share,肉質燒得幾香, 牛肉軟淋入味,平時我都係比較鍾意食T-bone呢個部位,今次並冇失望👍 個人覺得點佢嘅醬汁、鹽或同黃芥末都幾好食👍 睇得出廚師好有心機去調配呢三種食法烤加拿大豬架 $258肉質好鮮嫩,有幾啖係食得出重油脂,特別滋味,水準尚高,可以試下! 不過份量就冇上面T bone咁大塊啦, 一個人食就足夠!
旺角夜景cafe,講浪漫嘅話一定揀呢度!

因為想試多啲嘢,所以冇揀到set😛

侍應服務好周到,時不時會關心你嘅需要, 斟水收碟都好密

美國特級安格斯T骨扒 18oz $358

烤加拿大豬架 $258

2021-11-09 1162 浏览
早排食完一間好浪漫嘅西餐之後, 我而家都會成日留意邊度啲餐廳有180度飽覧夜景, 又浪漫,又寧靜,可以舒舒服服咁同朋友傾偈,享受一個寧靜嘅晚上,完全係一個居高臨下嘅浪漫西餐廳,可以美酒佳餚食過盛宴喺門口做咗安心出行就可以行入去,現在時間尚早見到入邊都唔太多人揀咗一張望到靚景嘅枱,由23樓望落去一覽無遺可以見到熱鬧中嘅旺角呢度冷氣非常足夠怕凍嘅食客一定要帶多件外套🧥環境非常優雅,坐得好舒服,枱同枱之間都有一段距離非常闊落,夠晒有情調一坐低店員就奉上兩款麵包一個係粟米麵包,甜甜的🥯另一個係黑水㰖面包,味道鹹鹹地,好特別熱辣辣軟綿綿好香嘅麵包味,再配埋香滑嘅牛油更加好味caesar salad 凱撒沙律$108,香港好多西餐廳都包含咗呢個菜式,比較普遍,但係我最鍾意沙律全部野都係切粒,而羅馬生菜就成條上,上面放有煙肉粒,同芝士片 ,好好味,醬汁唔夠仲可以自己加上去prime Angus sirloin$328, 叫左七成熟,比想像中熟咗少少🤏肉味非常濃郁又有嚼勁,肉味比肉眼扒更濃郁,油花不算多但分布平均而且有彈性味道甘香口感軟稔,牛扒上面仲蓋上了一層醬汁味道香口,提升左牛肉嘅鮮味,肉汁滲出有
早排食完一間好浪漫嘅西餐之後,
我而家都會成日留意邊度啲餐廳有180度飽覧夜景,
又浪漫,
又寧靜,
可以舒舒服服咁同朋友傾偈,享受一個寧靜嘅晚上,
完全係一個居高臨下嘅浪漫西餐廳,
可以美酒佳餚食過盛宴
揀咗一張望到靚景嘅枱,由23樓望落去一覽無遺
可以見到熱鬧中嘅旺角
非常闊落,夠晒有情調
熱辣辣
軟綿綿
好香嘅麵包味,再配埋香滑嘅牛油更加好味
又有嚼勁,肉味比肉眼扒更濃郁,油花不算多
但分布平均
而且有彈性
味道甘香
口感軟稔,牛扒上面仲蓋上了一層醬汁味道香口,提升左牛肉嘅鮮味,肉汁滲出有人嘅光澤
旁邊仲放了一些薯仔同蔬菜,充滿着牛油嘅香味,,半碟嘅薯仔都好香滑,完全不遜色
又juicy ,帶有少少焦香
  • Bread
今期餐廳加左唔少Halloween既裝飾,係萬聖節嘅主題🎃👻😂😂👍👍首先餐廳好有情調,位置喺高層,所以可以眺望到油麻地旺角街境,夜晚望出去都幾靚💕.餐廳位於油麻地A2出口, 行2分鐘左右就到。23樓夠哂高,今次店員安排左個窗邊位俾我哋😍 打卡一流👍👍店員服務態度好好,好nice而且好有禮貌~我哋2人又安排坐4人枱,坐得舒服之餘傾計都盡興d.食物方面,上菜速度唔會過快或過慢,食物質素都介乎中上質素以上,特別推介美國特級安格斯T Bone $358,牛扒份量十足,表面煎到有格紋又香,牛扒入口重牛味,值得一試。烤加拿大豬架,肉質夠嫩,整體都唔錯!焗火焰雪山有視覺上既衝擊,淋酒著火既表演🤣係幾打卡able!因為倒左一定份量既酒,但其實唔重酒味!

烤加拿大豬架,肉質夠嫩,整體都唔錯!

2021-11-08 69 浏览
今次食飯主要係farewell由細玩到大嘅朋友,所以上網搵咗好多間西餐廳,最後發現呢一間網上有好多好評,就嚟試一試。我哋今次唔選擇叫套餐,單叫咗幾樣嘢食。店員首先會送上餐包,上枱嘅時候仲係暖笠笠,我鍾意佢個包嘅質地唔會太硬身,加上牛油好快就食晒。我哋前菜叫咗一個牛油果二人沙律,沙律份量好足,而且感覺好新鮮,估唔到上面嘅青蘋果,橙同牛油果都幾match。主菜方面我哋叫咗一個炭燒羊柳伴南瓜意大利飯。呢一樣菜反而令我有驚喜,因為個risotto啲飯真係煮得好入味,唔會太硬或者太軟身,炭燒羊柳都做得唔錯,值得一試。另外我哋仲加咗一個燒加拿大豬架,呢樣係今餐我覺得最好食嘅一樣,豬肉煮得好軟身,忍唔住食完又食。值得一提嘅係餐廳嘅環境真係佈置得好靚,成個窗台都砌滿咗一個心心,好適合情侶過嚟打卡,同埋成個氣氛感覺都好浪漫。

2021-11-08 71 浏览
呢間餐廳除左好適🈴️節日慶祝之外,仲啱晒一大班朋友聚餐環境氣氛又好,坐位之間又唔會坐得太逼,成個氛圍感覺好舒服侍應嘅服務態度非常好,一坐低冇耐就送上餐包,咬落都幾軟熟24個月帕爾瑪火腿伴蜜瓜$138火腿不會太乾身,清甜爽口嘅蜜瓜中和咗火腿嘅鹹味,底層仲有加左醋嘅沙律菜🥗脆炸香草田螺釀白菌$128外層炸得好香脆,白菌有大有細,田螺就粒粒大小差不多,兩者食落嘅口感都唔好乾烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉$238意粉軟硬適中,配上龍蝦汁好惹味😋龍蝦尾肉質鮮甜,整體都非常不錯烤澳洲羊扒(3支骨)$288呢個羊羶味不重,賣相靚得黎,好睇又好味,肉質嫩滑,伴菜仲有香滑嘅薯蓉Orange Vodka Tonic$88味道以淡淡嘅香橙味➕酒味為主,酒味唔會太濃,容易入口Strawberry Cream$68我都幾鍾意飲呢個士多啤梨🍓cream,味道唔會太甜,都真係幾好飲火焰雪山$98打卡一流👍🏻裡面係香滑嘅朱古力雪糕,底層係海綿蛋糕,伴碟仲有各款水果,係一個唔錯嘅甜品
呢間餐廳除左好適🈴️節日慶祝之外,仲啱晒一大班朋友聚餐
環境氣氛又好,坐位之間又唔會坐得太逼,成個氛圍感覺好舒服
侍應嘅服務態度非常好,一坐低冇耐就送上餐包,咬落都幾軟熟

24個月帕爾瑪火腿伴蜜瓜$138

脆炸香草田螺釀白菌$128

烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉$238

烤澳洲羊扒(3支骨)$288

Orange Vodka Tonic$88
味道以淡淡嘅香橙味➕酒味為主,酒味唔會太濃,容易入口

Strawberry Cream$68

火焰雪山$98

2021-11-06 113 浏览
難得平日放假想靜靜地咁嘆番個午餐去開旺角就試一試呢間餐廳最主要係因為喺高空上嘅景色吸引-一入到餐廳就知道係行高調路線因為餐廳都係比較寧靜平時喺旺角鬧市地方都難有一個寧靜嘅空間靜靜地望吓個靚景都係好寫意-第一次想來就試一試下午市套餐套餐入邊可以俾你揀沙律/甜品/餐湯而我就選擇左香煎雞扒蜜桃燒汁($98)呢個價錢一啲都唔貴 性價比極高-先上咗餐包 同埋餐湯湯今次係西蘭花湯 味道相對清淡 但亦都健康二沙律分別叫咗田園沙律 同埋芝麻醬燒雞肉伴溫室青瓜沙律菜新鮮 田園沙律係用黑醋 唔會話兩個都係芝麻醬 唔錯-至於主菜 雞扒鮮嫩雞皮煎得好香蜜桃汁唔會太甜 拼上雞扒味道啱啱好配菜有青瓜薯蓉 加埋一齊食就啱啱好-套餐跟飲品 揀咗杯cappuccino ($15)甜品係芒果慕絲蛋糕 份量啱啱好亦都唔會太甜 唔錯-想靜靜又望吓靚景呢間餐廳都係其中一個好選擇
難得平日放假

平時喺旺角鬧市地方都難有一個寧靜嘅空間
靜靜地望吓個靚景都係好寫意

第一次想來就試一試下午市套餐
套餐入邊可以俾你揀沙律/甜品/餐湯
而我就選擇左香煎雞扒蜜桃燒汁($98)
呢個價錢一啲都唔貴 性價比極高

至於主菜 雞扒鮮嫩
雞皮煎得好香
蜜桃汁唔會太甜 拼上雞扒味道啱啱好
配菜有青瓜薯蓉 加埋一齊食就啱啱好

套餐跟飲品 揀咗杯cappuccino ($15)
甜品係芒果慕絲蛋糕 份量啱啱好
亦都唔會太甜 唔錯